www.snlp.ro Web analytics

Topaiala lui Grinch. Zgarieturi si chițăieli. Penibilul in forma pura

Spuneam in articolul anterior din seria Grinch, cum  ca celebrul personaj, verde de fel dar si de nervi, nu poate inghiti nicicum obligatia de plata cu majorare de 75% a sambatelor si duminicilor lucrate suplimentar, in cazul in care acestea sunt compensate cu timp liber. Faptul ca Grinch are probleme cu inghititul nu l-a impresionat prea tare pe directorul general care, sustinut de specialistii din directia juridica, a asumat atat interpretarea la nivel de sistem cat si plata salariilor din aparatul central, aceasta din urma – pe fondul amenintarilor cu refuz de viza CFP deja lansate de Grinch, ca sperietoare. Determinarea DG-ului l-a facut pe Grinch sa topaie isteric, sa zgarie si sa muste pe cine apuca, instigand la insubordonare.

Atasam mai jos ciorna adresei cu care Ioana Serban s-a infiintat in dimineata zilei de 17 octombrie in biroul inlocuitorului directorului general ANP, incercand sa obtina un aviz pentru trimiterea balariei in unitati.  Desi nu a obtinut acel aviz, iar originalul a ramas la DG-ul ANP in exercitiu, Ioana Serban a lansat totusi soparla catre seful directiei juridice si catre cel al directiei IT din ANP dar si catre directorii de unitati, intr-o incercare disperata de bulversare a sistemului si de blocare a platilor viitoare.

Atat de multe aberatii inghesuite in sase pagini scrise spasmatic, incadreaza topaiala lui Grinch in zona penibilului absolut. „Adresa” este importanta pentru ca materializeaza compact pozitia ostila si contrara tuturor celorlalti, inclusiv contra interpretarii semnate de MJ care defineste acele ore ale discordiei ca munca fortata daca nu ar fi platite si cu majorare si cu salariu.  Initial ne-am gandit sa avertizam celelalte institutii din sistemul national de aparare cu privire la demersurile obsesive ale unui salariat din penitenciare care nu fac decat sa atraga atentia asupra unor drepturi obtinute cu greu pentru salariati, periclitandu-le, dar ulterior am realizat ca nu am reusi decat sa ne declasificam ca sistem in ochii colegilor de structura.

Nu are rost sa dezbatem o aberatie, insa observam de la distanta cum sunt trunchiate dispozitiile citate si cum sunt invocate prevederi care inca nu au intrat in vigoare, din Legea-cadru privind salarizarea. Acest demers impulsiv si  iresponsabil al Ioanei Serban declansat in 17 oct 2018 a fortat o replica a DG ANP (atasata mai jos) care si-a reiterat pozitia deja exprimata in materia platii muncii suplimentare si a muncii prestate in zile de sambata, duminica si in sarbatori legale, in data de 18 oct 2018. Atacuri, replici, ofensive si contra-ofensive. Grinch face tot posibilul sa ne arunce in ridicol, acolo unde el se scalda fericit. cand lucrurile trebuiau sa fie simple si sa ne concentram pe finalul de an cu ceva asperitati bugetare, precum si pe un 2019 inca incert, daca este sa ne referim strict la prioritatile in plan salarial.

5 COMMENTS

  1. Dl Președinte vi se pare corect ca noi cei care lucram la program de 8 ore și avem ore suplimentare să fim trimiși cu japca în recuperare pentru a nu plăti orele

    • Orele suplimentare se recupereaza in urmatoarele 60 de zile. O eventuala periclitare a activitatii prin acordarea de recuperari este asumata in integralitate de cel care le acorda. Ce ar trebuis a faca sindicatul in acest sens? Sa se opuna acordarii recuperarilor cu timp liber in contul orelor suplimentare?

  2. D-le Teoroc ce parere aveti despre zvonurile conf carora salariile vor fi inghetate pe anul 2019.
    Stim din experienta ca un zvon NEVINOVAT pana la urma devine realitate. Ca sindicat ce putem face?

  3. Va salut cu respect fata de lupta pe care o duceti pentru apararea drepturilor noastre!Am insa o nelamurire: sindicatele noastre de ce nu dezbat o problema legata de acordarea drepturilor salariale prevazute de Legea 284/2010, Legea 153/2017 precum si aplicarea prevederilor HG 1/2017si HG846/2017(editat – fiecare structura isi pune in practica propria politica in a-si exercita atributiile de reprezentare)

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)