www.snlp.ro Web analytics

SNPP – Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare

După fix 15 ani de existență, SNLP îmbracă o ținută modernă adaptată la noua denumire a ocupației noastre cu statut special – polițisti de penitenciare – prima identitate concretă, demnă și corectă a acestei profesii cu un istoric îndelungat. De la simpla denumire de gardian cu statut militar la cea de funcționar public cu statut special din sistemul administrației penitenciare au trecut decenii, apoi a mai fost nevoie de înca 15 ani pentru a deveni ceea ce suntem acum.

In 2004 a fost adoptat primul statut special pentru personalul din penitenciare (Legea nr. 293/2004) iar pe data de 14 octombrie 2004 se constituia SNLP (denumit SNLANP pana in 2007). Astazi pe data de 14 octombrie 2019, la aniversarea a 15 ani de funcționare, SNLP își modifică denumirea având in vedere schimbarea profundă de statut adoptată în 2019 de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 145/2019 privind Statutul polițistilor de penitenciare.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) ia ființă ca urmare a hotărârii adoptate cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Generale a SNLP, hotărâre pusă în aplicare prin Sentința civilă nr. 7974/2019 emisă de Judecătoria Sectorului 2 București, legalizată cu data de astăzi, la moment aniversar.

Asortat cu această haină nouă, SNPP arborează noi culori și însemne precum și o nouă pagină de Internet www.snpp.ro. Tot începând de astăzi adresa de email a organizației devine snpp@snpp.ro, celelalte date de contact menținându-se neschimbate (sediu, telefon, fax) la fel ca afilierile sindicale (PSI/EPSU, BNS, PUBLISIND). De asemenea, din pagina www.snpp.ro se va păstra o trimitere către site-ul www.snlp.ro pe care îl vom menține activ pentru arhiva de articole și pentru istoricul organizației noastre.

1 COMMENTS

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)