www.snlp.ro Web analytics

Reglajul. Caz inchis: majorarea de 75% se plateste integral!

In prima zi dupa absenta de doua saptamani in care s-a intamplat tot ce am detaliat in articolele anterioare, DG ANP a reglat scurt problema in cadrul unei sedinte cu echipa de coordonarea a ANP. In loc de alte detalii, aveti mai jos adresele care au fost emise in vederea acestui reglaj indelung si fara rost negociat. Pe langa adresa de instructiuni catre unitati au mai fost necesare inca doua adrese catre structurile care au rupt formatia sub comanda Ioanei Serban (DEA si DTIC) facand fronda inclusiv impotriva ordonatorului principal.

Ca demersuri in continuare, pentru un reglaj complet, ar mai fi de modificat OMJ 2721/2018 in vederea platii suprapuse a celor doua majorari (SDSL si munca suplimentara) cu un rezultat constand intr-o plata suplimentara de 250% pentru acele ore de SDSL peste numarul de ore lucratoare din luna, demers care nu va fi asumat de ministrul Tudorel Toader, ori de actionat in instanta, riscul unei sentinte negative cu impact si asupra drepturilor in plata nefiind totusi de ignorat.

35 COMMENTS

 1. Aseara o colega care a optat pentru salarizare de tip MS mi-a comunicat ca si cei din unitati pot opta pentru sporul de 15% de tura in locul sporului de 25% de noapte dar care se acorda strict intre orele 22-06?! Nimeni nu mi-a comunicat de la financiar nimic?!Ce sa mai zic ca la „biroul salarizare” nu se stia nimic despre modificarile din pontaj si diferentele de la centralizatorul RSL din lunile iulie si august?!Pur si simplu ma termina psihic aceste modificari sapatamanale si lipsa de comunicare eficienta, reala din acest sistem!!!

 2. Buna ziua
  Lucrez la M.A.I. in ture de 24 cu 72. Va rog daca puteti sa -mi confirmati plata orelor suplimentare, a acelor ore suplimentare efectuate ca urmare a programului de tura si care depasesc norma lunara ( ex: in iunie am lucrat 8 ture x 24 ore=192 ore, iar norma lunara a fost de 160 de ore, rezultand un numar de 32 ore suplimentare). Financiarul de la noi considera ca aceste ore nu pot fi incadrate in prevederile ordonantei cu plata orelor suplimentare. Mentionez ca in cele 72 de ore libere mai suntem chemati la misiuni de scurta durata (max.3 ore si max.de 2 ori pe luna), doar aceste ore fiindu-ne platite cu 175% daca nu le-am recuperat in 60 de zile, bineinteles. Inteleg ca la dvs.s-au platit sau se vor plati si as avea nevoie de o confirmare pentru a da exemplu de interpretare sefei financiarului.
  Multumesc

  • Pe pontajul aferent lunii august s-au luat deja banii. Acolo unde sunt constatate probleme in privinta orelor SDSL se vro remedia prin recalcularea drepturilor. Inclusiv recalcularea drepturilor aferente lunii iulie, de cand s-a intervenit ilegal.

  • Daca in luna iulie ti-au fost pontate ore muncite in SDSL ca munca suplimentara si pentru care nu ti-au fost platite in 10august, evident ca ti se va recalcula si-ti va fi acordata majorarea de 75% pentru acele ore.

  • Pe pontajul lunii August NU au luat toti banii ptr sdsl.Si Nick nu exists semne can we vor lua.Financiarul sound sa be luam liber.

   • Financiarul spune sa va luati liber? Hmm, de ce si-ar atribui prerogativa de a sugera asta, mai ales in conditiile in care, vor nu vor, orele prestate in sdsl se vor acorda integral ca urmare a recalcularii drepturilor. Deci, plata integrala pentru orele sdsl prestate in august si daca nu se vor recupera cu timp liber in urmatoarele 60 de zile se vor plati cu 100% pe 10 noiembrie.

 3. Am onoarea. Aveti o idee când se va discuta propunerile pt trim 3 si 4 pt 50%? Dupa 25 de ani ,daca am noroc , incep sa-mi fac niste calcule!!!Multumesc!

 4. Pana la urma sambetele si duminicile cum se ponteaza/platesc in cazul in care sunt lucrate dupa depasirea normei lunare? Adica pe 26 am efectuat orele din luna respectiva dar pe 28 care e sambata sunt de serviciu.Multumesc.

  • Tot ce se va munci in SDSL in cursul lunii curente se va plati la salariul din 10 a lunii urmatoare cu majorarea de 75%. Daca peste norma de lucru se va ponta munca suplimentara in zilele de SDSL, pe langa plata cu majorarea de 75% in luna urmatoare, daca nu se vor recupera cu timp liber in urmatoarele 60 de zile se vor plati cu 100%. Deci, plata integrala cu 75% pentru munca in SDSL inluna urmatoare si daca parte din aceste ore reprezinta si munca suplimentara se va acorda timp liber in urmatoarele 60 de zile iar in lipsa acestor libere se vor plati cu 100% dupa aceste 60 de zile.

 5. Cu decontarea primei de vacanta se face ceva?Ma refer la cei care au platit de pe cardul sotiei sau le-au fost achitat facturile la banca de catre alti membrii ai familiei iar acum se refuza decontarea.Nu este un abuz atata timp cat factura este pe numele tau?Ce conteaza cum ai achitat-o,sau cine ti-a achitat-o,atata timp cat a facut-o in numele tau?

  • Daca documentele justificative, in speta facturile fiscale sunt intocmite cu tine ca beneficiar de servicii, care-i problema ? Detaliaza putin.

 6. Am onoarea sa va salut domnule Teoroc!
  Felicitari pt toata activitatea d.voastra si a echipei d.voastra.
  Sunteti motivul principal pentru care fac parte din acest sindicat si chiar va apreciez perseverenta.
  Vreau sa stiu daca se mai aude ceva in legatura cu statutul nostru sau vom ramane gardieni pe veci.
  Va saluta cu respect un coleg de arme sindicalist

  • multumim / maine termen de raporarte in senat apoi trece rapid in cam deputatilor unde atacam cu cateva amendamente / in foarte scurt timp suntem politisti de penitenciare

   • Multumesc pt raspuns.
    Sper sa aveti dreptate insa aveti grija cum organizati atacurile cu amendamente pt ca iar se simt mai marii nostri lezati si ne lasa cativa ani cu ochii in soare si cu proiectul in sertar.
    Cu respect,

 7. Daca nu mi sau platit sambata si duminica la salariul de azi,presupun ca luna viitoare am sa levregasesc pe fluturas?

  • cel tarziu / la operativ e vorba doar de SD care se efectueaza dupa totalizarea nr de ore lucratoare ale lunii respective / am mai explicat

 8. Felicitări Domnule Teoroc, sunteți cu adevărat un lider.
  Un luptător cu arme puternice:
  perseverență, ambiție, inteligență.
  Descoperim şi DG calități:
  asumare, autoritate şi promtitusine.
  Era cât peaci să murim cu dreptatea in mână, halal sistem dacă s-a putut intâmpla aşa ceva.

 9. Multumim domnule presedinte pt sprijinul acordat.
  Pentru asistentii medicali si medicii care au optat pentru salarzatea MS le vor fi platite si lor SDSL si orele suplimentare dupa cele 60 zile daca nu au luat liber.
  Multumesc

  • din pacate in momentul in care se opteaza pentru salarizarea din sanatate, se pierde incidenta drepturilor specifice structurii de aparare cu exceptia celor prevazute expres de lege cu ocazia alegerii altui sistem de salarizare / la medical focusam pe sporurile specifice care sunt acordate limitativ

 10. doamna Ierban Soana ar trebui prezentata la un psiholog, psihiatru…
  ea se crede intr-un razboi personal
  trebuie linistita si zburata din cuibul pe care-l ocupa prin cateva procese

 11. Bună ziua. Sa inteleg ca ar trebui sa primim niște restante pe lunile în care nu s au plătit integral sau întra în vigoare începând cu luna următoare?

  • da / restantele trebuie platite cat de repede / inclusiv in aparatul central unde se compenseaza gresit din APRILIE !

 12. E foarte bine ca sau rezolvat aceste probleme, mulțumim snlp pentru implicare . Totul e bine când se termina cu bine însă piloasa de la Olt nu cred ca mai tolerata, atitudinea, caracterul și comportamentul ei emana rea credință, ura și decizii in detrimentul angajaților anp .

 13. Sa inteleg ca aplicatia de pontaje on line a fost modificata in asa fel incat noi sa putem face din nou o planificare corecta a celor care lucreaza in schimburi astfel incat orele suplimentare sa nu se suprapuna cu orele de RSL?!Pentru ca nu scrie nicaeri in lege ca munca suplimentara trebuie obligatoriu sa fie ultimele ture din luna?!Noi turantii trebuie doar pe cat posibil sa facem acelasi numar de ore cat este FTL.

  • da, aplicatia a fost modificata / este corecta observatia insa am detaliat foarte mult pe aceste aspecte teoretice / rog o citire a articolelor dedicate

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)