www.snlp.ro Web analytics

Aplicatia „pontaje online” mananca din drepturi, sub ochii Ioanei Serban

Pe langa povestea cu Grinch care a furat majorarea de 75% pentru sambete si duminici, mai avem cel putin doua diminuari din salarii, care nu tin de interpretare gresita ci de incapacitate, indolenta, nepasare sau rea-intentie chiar pe mandatul Ioanei Serban care controleaza finantele si informatica din sistemul penitenciar. Problemele sesizate si semnalate de noi tin exact de aceste doua structuri.

Aplicatia nu permite  evidentierea si plata corecta a doua categorii de drepturi, iar Ioana Serban nu permite pontarea altfel decat prin fara aplicatia centralizata. Prin urmare, asa cum aratam in articolul anterior, „in calitate de ordonator de credite” a asumat prin semnatura ilegalitatile: munca fortata prin neplata corecta a muncii suplimentare prestate sambata, duminica si de sarbatori legale, neplata sporului de 5% (paza, escortare, supraveghere) pentru munca efectiv prestata (conform OG 64/2006) si nereportarea sporurilor corespunzatoare orelor suplimentare muncite de salariatii din sectorul medical. Niciun ordonator tertiar nu are voie sa iasa din pluton si sa faca corect. Toti trebuie sa fure la ordin!

Multe alte blocaje in plata drepturilor tin de interpretari sau de abuz prin impunerea unor limitari care nu sunt prevazute de lege. Dar cele trei aspecte de mai sus sunt facilitate prin mentinerea „erorilor” din aplicatia de pontaj in mod deliberat, de foarte mult timp. Din verificarile pe care am putut sa le efectuam, aplicatia pontaje nu a evidentiat si nu a trimis catre plata sporul de 5% niciodata in mod corect. In loc sa permita plata integrala a acestui spor in luna imediat urmatoare, aplicatia il limiteaza similar celorlalte sporuri, la numarul de ore lucratoare, din luna, ceea ce nu se poate numi greseala ci ilegalitate. Apoi, cand se va indura Grinch sa corecteze greseala, daca mai apuca, va spune ca nu are in buget sume sa plateasca si restantele.

Cu sporurile pentru medical se intampla ceva si mai grav si anume aplicatia nu reporteaza sporurile peste numarul de ore lucratoare. Adica tot ceea ce reprezinta munca suplimentara este reportat in luna urmatoare doar cu salariul de baza! La medical nu se pot plati orele suplimentare si atunci acestea se compenseaza exclusiv cu timp liber. Salariatul care va recupera munca in plus din luna anterioara, va sta acasa dar nu va fi platit integral ci doar cu salariul de baza, cat timp aplicatia nu transfera in luna de plata si sporurile respective.

Tot greseala este si aceasta? Tot in ograda cel mai mari finantiste pe care a cunoscut-o sistemul nostru vreodata! Dar Ioana Serban nu vede in aceste spete, prioritati. Prioritate a fost sa arunce de indata (nu mai departe de ieri) in unitati, adresa abia venita de la MFP care se screme fara finalitate sa argumenteze impozitarea medicamentelor pentru pensionari. Si a mai tras si pe altii cu semnaturi in acest abuz… Cum spuneam, toti cei care se grabesc sa asume abuzuri impreuna cu Grinch, vor avea de suferit impreuna cu Grinch.

12 COMMENTS

 1. D-l presedinte postati demersurile in paralel inregistrate la institutiile unde le-ati depus, altminteri contestatarii cred ca doar incercati sa intimidati cu cele 5 articole postate. Apropo pestele de la cap se impute considerati ca Dobrica e strain, ori nu-l intereseaza subiectul ori e de acord in nici un caz nu cred ca il aveti suport. Toate neregulile se intampla de la decidenti nu de la lucratori, acestia din urma sunt de vina doar cand nu sunt de acord cu masurile dispuse. De exemplu daca DG vine la serviciu cand vrea si cum vrea asa se intampla si in teritoriu. La Oradea colegul d-vstra de promotie pleaca cel putin o data pe luna de vineri dimineata spre Botosani fara a fi invooit fara DZU fara parasirea garnizoanei aprobate. De ce isi permite pentru ca stie cum functioneaza sistemul si la aparatul central. Daca DG are ore suplimentare si cel de la Oradea bate recorduri. Cum poti sa soliciti subordonatilor un anumit comportament daca TU DIRECTOR nu il respecti?

  • Pe cine sa intimidam? Pur si simplu am informat cum stau lucrurile, cu iritarea de rigoare. Am oferit detalii documente argumente si interpretari. Nu aruncam vorbe de dragul de a vorbi. In prima faza solicitam la ANP niste raspunsuri apoi ne facem demersurile mai departe. Nu vom posta plangeri si actiuni pe site. Insa era important pentru continuarea demersului sa revina si DG ANP la treaba pentru a avea exact pozitia institutiei. Vom afla ce au de gand ca echipa si impotriva cui ne indreptam.

 2. Editat admin: raspunsul la problema dumneavoastra a fost publicat la comentariul 07.09.2018 la 12:52

 3. Domnule presedinte, va rog sa ne comunicati daca SNLP face plangere penala impotriva (editat admin: aceasta este o platforma sindicala care trateaza exclusiv probleme ale personalului din penitenciare. In ce priveste unele actiuni in care sunt implicate persoane private de libertate, acestea revin organelor abilitate sau ale institutiilor interesate sa trateze probleme de genul celei invocate de dumneavoastra.)

 4. Ne-am saturat de astfel de persoane din sistem care nu tin cu „casa”. Cred ca este timpul sa iesim in strada, sa blocam activitatea prin refuzul de a lucra suplimentar, sa depuna fiecare persoana prejudiciata plangere la parchet ptr abuz in serviciu(cred ca presa va fi interesata de subiect daca se aduna cateva sute de sesizari). Astfel de persoane nu au ce cauta in functii de conducere cu asemenea mentalitati…nu trebuie sa ne multumim doar cu rezolvarea celor enumerate de dv. in articolele postate si trebuie sa scapam de dumneaei definitiv..

  • postarile sunt de pozitionare si informare / demersurile se deruleaza in paralel – plangeri sesizari procese etc

  • Ar trebui ca fiecare grupa sindicala să deschida actiuni si sa stea aceasta forma de viata, ca om e greu să o numești, numai pe la parchet si instante in toata tara.

 5. Faceti nene plangeri penale pentru toate prostiile si abuzurile acestei incapabile care se crede stapana pe mosie.Sa stea pe la Parchet toate zilele pe care le mai are.Si poate si la Targsor daca se poate.

 6. Oamenii care nu se conformeaza dispozitiilor primite și își folosesc creierul TREBUIE înlăturați în viziunea d-nei G.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)