www.snlp.ro Web analytics

Precizari ANP – ore suplimentare si majorare de 50%

ANP a transmis astazi doua adrese cu instructiuni privind cele mai importante subiecte din plan salarial – orele suplimentare si majorarea de 50%. Cel putin in privinta orelor suplimentare efectuate de catre unele categorii de personal, avand in vedere ca nu in toate sectoarele de activitate se inregistreaza aceste ore, ANP reitereaza un aspect pe care noi l-am amintit in diferite etapte cu privire la cuantumul orelor suplimentare, si anume plafonul de 180 de ore pentru care se solicita explicit acordul sindicatelor. Vis-a-vis de orele suplimentare si in contextul posibilitatii platii acestora, ANP stabileste si obligatii pentru directorii de unitati cu privirte la acest aspect. 

Adresa ore suplimentare:


Precizari la fel de relevante pentru clarificarea unor aspecte de ordin salarial sunt inaintate de catre ANP in adresa de mai jos, precizari care vizeaza imposibilitatea acordarii majorarii de 50% pentru salariatii din sectorul medical care au optat pentru salarizarea din MS si, ca noutate, transmiterea la ANP a propunerilor pentru directorii adjuncti care exercita prin decizie zilnica aceste functii.

Adresa majorare 50%:

 

10 COMMENTS

 1. Buna ziua ,s-a stabilit o data cand se vor discuta propunerile pt 50% in unitati ?

 2. Buna seara la targsor se plătesc orele suplimentare din aprilie și mai nu toate orele suplimentare. De ce nu se plătesc toate orele care s-au acumulat până în aprilie adica cele 300-400 cate avem …cu ele ce se intampla?

  • Desi cuantumul orelor de platit sunt cunoscute de 2 luni, se pare ca inca mai exista ameteala printre specialistii care trebuie sa intocmeasca documentatia necesara. Altora le-a fost foarte greu sa anticipeze o procedura foarte clara dealtfel. Speram ca saptamana asta sa se dezmorteasca si plata orelor suplimentare

 3. Buna ziua.dar despre plata sdl cu 100 % începând cu 3 iulie 2018 se stie?legea e publicată în monitorul oficial.se va pune în plata?
  Va multumesc

 4. Domnule Teoroc cand se va vor face pasi ptr. a schimba procedura privind ” Schimbarea din functie”?
  Nu este corect si cred ca nici legal ca decizia sa stea doar in pixul directorului.

 5. Buna ziua
  Pana la urma se vor platii orele suplimentare pentru ture sau se vor lua în considerare sld urile si se vor platii doar acelea ca si pana acum?
  Va multumesc

  • Plata orelorsuplimentare nu afecteaza plata majorrari de 75% pentru munca in SDSL numai ca cei amuncit suplimentar in SDSL ti se va plati cu 100% si ce ai muncit suplimentar in cursul saptamanii cu 175%.

 6. Din pontajele on line am observat ca nici orele suplimentare efectuate in aprilie si nerecuperate nu se platesc celor care au optat pentru salarizare de tip MS! Nu mi se pare corect dar probabil este cineva care considera justificata aceasta masura.Din informatii venite pe surse la noi in unitate aceste dispozitii de excludere a celor de la medical care au optat pentru salarizare de tip MS din lista celor care pot beneficia de sporul de 50% a fost un pretext bun pentru excluderea INTREGULUI COMPARTIMENT MEDICAL de la aceasta oportunitate desi din aprox 20 de persoane doar 7 au optat pentru salarizare MS si oricum in ultimele doua trimestre din 2017 la medical nu s-a acordat nici un asemenea salariu desi in procentul de 5% din salariati la 20 de posturi ar trebui sa fie 1, asa am invatat eu la matematica chiat daca nu am fost olimpiadist la aceasta disciplina scolara.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)