www.snlp.ro Web analytics

Informari diverse. Avansari, concursuri, rectificari, vestiare, statut…

logo info1. ANP a transmis in unitati regulile pentru elaborarea propunerilor de rectificare a bugetului pe anul 2015. Solicitarea centralizata de ANP se va transmite la MJ in cursul saptamanii curente. SNLP a solicitat in cadrul sedintei Consiliului de conducere ANP din 5 iunie 2015 includerea in solicitarea catre MJ a urmatoarelor fonduri (in plus fata de aspectele deja incluse in solicitari):

 • sume pentru achitarea echipamentului pe 2015:
 • sume pentru decontarea consultantei juridice personalului conform OMJ 2302/2012 si metodologiei;
 • sume pentru plata majorarii de 50% pentru misiuni speciale incepand cu 1 ianuarie:
 • fonduri pentru acordarea biletelor de odihna si tratament in locatiile MJ/ANP;
 • sume pentru plata voucherelor de vacanta avand in vedere legea trimisa deja la promulgare emisa pentru aprobarea/modificarea OUG 8/2009 si OUG 8/2014;
 • sume pentru plata sporurilor de studii si doctorat conform Legii nr. 71/20015 pentru aprobarea/modificarea OUG nr. 83/2014 (cu explicatii detaliate privind cadrul actual)

La fiecare dintre aceste puncte am detaliat oferind precizari si argumente din cadrul legal. SNLP a ajutat ANP cu detalii si interpretari inclusiv date din sedinte organizate pe acest subiect la nivel CSM.

2. ANP a inaintat spre consultare documentatia in vederea declansarii concursurilor pentru ocuparea posturilor de sefi de tura si sefi de sectie. (link 1 / link 2)

3. In cadrul Consiliului de conducere din data de 5 iunie 2015 au fost aprobate propunerile de avansare inainte de termen a salariatilor din sistemul penitenciar care indeplinesc conditiile legale. (link 1 / link 2)

4. A fost elaborat si transmis spre consultare sindicatelor proiectul de modificare a Codului deontologic al personalului din sistemul penitenciar. Va rugam pe toti sa va exprimati daca aveti observatii pe marginea propunerilor de modificare.

5. La solicitarea SNLP s-a transmis in unitati adresa prin care sunt instructati managerii cu privire la aplicarea Legii nr. 91/2014 privind acordarea unei zile libere anual pentru ingrijirea copilului. Va recomandam sa cereti acest drept. Neacordarea este contraventie si se amendeaza.

6. Proiectul de modificare a Statutului special este inca in dezbatere pe cateva articole divergente (link 1 / link 2).

7. SNLP a lansat la conferinta INTERACT organizata in nov 2014 provocarea de transformare, din punct de vedere al conditiilor de munca, a anului 2015 in anul vestiarelor, respectiv anul in care toate penitenciarele din Romania vor avea vestiare cu dusuri si conditii decente in care personalul sa se poata schimba si sa își poata depozita articolele de imbracaminte. Maine (joi 11 iun 2015) la ora 15,00 la sediul ANP va fi organizata o sedinta in care ANP va prezenta situatia exacta la acest moment pentru a stabili prioritati de actiune si a trece la treaba de urgenta.

8. Maine (joi 11 iun 2015) incepand cu ora 14,00 la seiul ANP are loc intalnirea pentru standardizarea penitenciarelor spital.

9. Vineri 12 iun 2015 incepand cu ora 09,00 are loc la sediul ANP intalnirea pentru standardizarea si totodata reorganizarea Penitenciarului Pelendava (similar SNPAP) in vederea redistribuirii eventualelor posturi vacante disponibile, de la/catre alte unitati, pentru primirea absolventilor – promotia 2015.

10. Din lista cu 75 de probleme inaintata de SNLP, au fost selectate, in consens cu ANP, 5 noi prioritati de actiune. Vom detalia ulterior.

11. Privitor la situatia de la Penitenciarul Spital Jilava in care un agent supraveghetor a fost agresat de un detinut, au fost derulate mai multe demersuri de catre SNLP si de ANP urmand sa facem o informare detaliata in scurt timp. 

62 COMMENTS

 1. si noi avem drepturi . ca se tine cont numai de cele ale detinutilor , dar noi facem infarct pe sectii .nu se mai poate.

 2. Redis,logic,o tura-era vorba de calitate,aspect…Nu,nu o iau pe aratura,e vorba de banii pe care ii asteptam cu totii[ 😐

 3. [b]Agent de politie penitenciara,[/b]

  Cam cate ture ai vrea sa faci intr-un tricou ? Hai ca o luam pe aratura deja. Pai nu e normal sa te schimbi zilnic de ricou ? Sau pana devina tabla pe tine nu te lasi ?

 4. te coci in ea,e jale…tricoul,o tura-doua trebuie sa-l dai la spalat…doar 2 bucati…galosii,iti fierb picioarele in ei…

 5. Stimati colegi va simtiti ok in uniforma ,,2015″ la temperatura de 37-38 grade ?

 6. agent 13:15 – inca se incearca obtinerea unei interpretari inclusiv de catre MJ si CSM / intre timp ne pregatim de procese pentru trecut

  Jony – da se scot simultan in scurt timp / nu este o data exacta / inca se lucreaza la tematica / a fost trimisa spre consultare / o gasesti in articol

  agent de politie penit. – da, cel mai sigur in august / rectificarea fiind pe final de iulie probabil

  Popescu – joi la ora 14 este comisia

  un nimeni – pot, daca sunt planificate

 7. practic escortele aduc un ban in unitati de la PL si beneficiaza altii

 8. Si in alte institutii nu aveau banii prevazutii in buget, pentru sambete si dumineci, si se platesc politie ,pompieri,jandarmi, noi nu reusim sa fim la fel de importanti pentru societate?

 9. Domnule Teoroc stiti daca s-a intrunit comisia pentru discutarea rapoartelor de mutare?

 10. D-le presedinte,din ceea ce expuneti,cred ca tocmai la salariul din august vom putea primi bani in plus…De siua Penitenciarelor,multumiri si suturi in fund-ca de obicei[ 😮

 11. Buna ziua domnule Stefan. Referitor la concursuri, va rog sa-mi precizati, daca vor fi scoase concomitent (sef tura/sectie cu sef serviciu) si perioada preconizata. Va multumesc pentru intelegere si amabilitate.

 12. Stefan,
  Lasa-l pe acest Cristian. E unul de la Giurgiu..nici macar membru de sindicat. Omul e plecat rau de tot. Asta nu e multumit nici cu faptul ca s-a nascut, crede-ma !

 13. draga cristian, faci tot posibilul sa incendiezi /spune-mi te rog de ce? / de unde ai informatia cat inca nici nu s-au analizat solicitarile / abia ce au plecat de la nivel ANP catre MJ?

 14. vad ca nu vreti sami dati comentariu trebuie sa stie toti oameni ca nu vor primi bani la rectificare ptr majorari 75 dl TEOROC pacat va credeam un om integru pacat …pacat..

 15. nu se dau bani la rectificare ptr majorarile 75 simbete si duminici va mint astia spuneti adevarul oamenilor nui mintiti dl TEOROC

 16. Sperante si iar sperante LA toate drepturile o sa iesim in strada rusine

 17. agent x – continui sa repet / atat in articole cat si la comentarii / doar rectificarea bugetara poate fi de natura a duce la corectarea situatiei / nu avem niciun indiciu ca vor fi probleme

  sandokan – esti incorigibil / Tigrul Malaeziei sa fie cu tine (pentru astia mai tineri – cautati google) 😐

 18. Dl Prezident,pana acum afirmati ca se dau toti banii;75%;50%100 de lei;echipament ;ca nu exista sa nu aiba loc rectificarea,si acum ce vorbim?O dati vezi doamne sa vedem ,sa nu cheltuiti banii;Stiti ceva si nu ne anuntati.Aveti mare grija ptr ca oamenii isi pun mari sperante in acesti bani,nu umblati cu tromboneala ca va iesi fffff rau.

 19. Buna ziua domnule Teoroc, va rag daca ne puteti spune concret fara alte promisiuni ce se intampla cu sporul de 75% ptr sarbatorile legale sambete si duminici lucrate…e un drept al nostru care in opinia mea e incalcat…daca eu gresesc sau incalc o atributiune de serviciu sunt pedepsit, dar cei ce ne incalca un drept prevazut in lege ce se intampla??/..nu credeti ca ar trebui sa stie si mass media despre aceste nereguli?..dc cand unui ppl i se incalca un drept toate ziarele si posturile tv vuiesc..dc nu vorbiti la posturile tv si despre munca si conditiile noastre…despre incalcarea drepturilor noastre de cei ce ar trebui sa le respecte si sa fie un exemplu ptr noi. In speranta ca voi primi un raspuns la cele relatate va multumesc.

 20. Buna ziua!pot obtine derogare pt a participa la concursurile de sef tura,sef sectie daca indeplinesc toate conditiile in afara de cea de vechime,dar am lucrat in privat 6 ani pe functie de middle management.multumesc

 21. stimati colegi, aveti putina rabdare / nu cheltuiti deja bani la care acum doar visam / haideti sa vedem daca se aproba rectificarea in aceasta forma si discutam detaliile dupa

 22. Se refer a probabil LA ce suma am putea primi la rectificare …toata suma aferenta anului 2015 sau doar o parte
  De LA anu o sa primim LA fiecare salariu ca LA polite?

 23. cat vom primi,individual,suma aferenta anului in curs pentru echipament? 😉

 24. L 293/2004
  SECŢIUNEA 2: Numirea funcţionarilor publici cu statut special
  Art. 15
  (1)Numirea în funcţii publice de conducere a candidaţilor admişi la concurs se face ca funcţionari publici cu statut special definitivi. La concurs pot participa persoanele care au cel puţin 3 ani vechime efectivă într-un post cu acelaşi nivel de studii şi aceeaşi specialitate cu a postului scos la concurs.
  (2)Numirea în funcţii publice de execuţie a candidaţilor admişi la concurs se face ca funcţionari publici cu statut special, debutanţi cu o perioadă de stagiu, cu excepţia situaţiilor prevăzute la alin. (4) şi (5). Ofiţerii şi agenţii admişi la concurs în funcţii publice de execuţie din sectorul siguranţa deţinerii şi aplicarea regimurilor vor fi încadraţi ca debutanţi, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (5).
  (3)Perioada de stagiu este de un an şi constituie vechime în muncă, în serviciu sau în specialitate.
  (4)Candidaţii admişi la concurs, care au cel puţin 3 ani vechime efectivă într-un post cu acelaşi nivel de studii şi aceeaşi specialitate cu a postului scos la concurs, sunt încadraţi ca funcţionari publici cu statut special definitivi, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
  (5)Candidaţii admişi la concurs, care au cel puţin 3 ani vechime efectivă ca militar activ şi/sau funcţionar public cu statut special în instituţii de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, sunt încadraţi ca funcţionari publici cu statut special definitivi, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
  (6)Candidaţilor admişi la concurs şi încadraţi ca funcţionari publici cu statut special li se acordă grade profesionale, potrivit metodologiei*) stabilite prin ordin al ministrului justiţiei.
  ______
  *) A se vedea Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.855/C/2004 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea pregătirii profesionale a funcţionarilor publici din sistemul administratei penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.099 din 25 noiembrie 2004.
  (7)Ofiţerii în activitate sau în rezervă nu pot fi încadraţi în sistemul administraţiei penitenciare în funcţii vacante prevăzute cu grade profesionale de agent de penitenciare – agent şef principal de penitenciare.

 25. Va salut,

  Domnule Teoroc,vreau sa va intreb daca un agent poate participa la concursurile pt. functiile de sef tura sau sef sectie si de cata vechime ar avea nevoie in sistem?Va multumesc.

 26. giovani,lasa-ne cu ipocrisia ta;daca tu n-ai nevoie de bani,altii au//// 😥

 27. Buna ziua !

  Fata de posturile scoase la concurs…sef tura, sef sectie, sef serviciu financiar contabil/contabil sef, etc. doresc sa va supun atentiei o problema.
  La postul de sef serviciu financiar contabil/contabil sef la conditii specifice printre altele avem :[u][i]” Participarea la concursul pentru ocuparea postului este condiţionată de deţinerea certificatului de atestare a unoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului European de
  Conturi”[/i][/u]
  Cerinta specifica de mai sus a fost introdusa prin lege din aprilie 2014. Dobândirea şi menţinerea certificatului de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul SEC constituie condiţie specifică obligatorie pentru ocuparea postului de conducător al compartimentului financiar-contabil la instituţiile publice – după cum se precizează în Ordinul MFP nr. 496/2014, în vigoare de la 2 aprilie, data publicării în Monitorul Oficial nr. 236/2014.

  Ce vreau sa atrag atentia este ca nimeni nu are acest certificat . Chiar acum in luna iunie 2014 toti contabilii sefi in functie din toate penitenciarele din tara dau acest examen pentru ca nici ei nu au acest certificat. Termenul de inscriere ptr acest examen a expirat si mai exista posibilitatea sustinerii acestui examen undeva prin toamna.
  Va garantez ca nimeni nu va putea indeplini aceasta cerinta specifica.
  Sugerez ca sindicatul sa aduca in atentie aceasta problema si daca este posibil gasirea unei solutii.

  Cu respect,

 28. am inteles………succes in toate planurile…..
  PS…nu va mai enervati pe seama unor commenturi facute de niste colegi ‘expirati’…..inainte de amaratii aia de bani ar trebui rezolvata problema sigurantei noastre…(acum nu este important banii ci rezolvarea cazului de la jilava si siguranta noastra)……

 29. Filialele SNLP din unitati au libertatea de a-si decide propriile reguli in cadrul organelor de conducere locale. Unele filiale au prevazute astfel de sume altele nu. Majoritatea decide. Recomand participarea la sedintele sindicale si exprimarea directa. Propuneri, vot, decizie. Asa e democratic.

 30. D-le Teoroc…..o intrebare….pt casatorie sau nasterea unui copil un membru snlp beneficiaza de niste sume materiale din partea sindicaului????…cu respect……si mult succes in planurile pentru care va zbateti pentru noi…….

 31. Sa traiti ! Domnule presedinte , stii ceva in legatura cu sporul de 25% pentru studii superioare ?

 32. D-le presedinte,ce suma va fi pe echipare si cand?multumesc/ 😉

 33. Domnule Teoroc cad se deblocheaza posturile penrtu asistenti medicali si doctori? Cand se scot la concurs posturile vacante?
  Va multumesc!

 34. Aproape ca nu-mi vine sa cred. Lupta cu ignoranta este pierdută din start. Renunț sa mai explic. Efectiv este frustrant. Asta sa fie nivelul nostru? Atâta poate sistemul asta? Atat de neclar sa fie ce am spus? Atat de greu sa fie sa dai un click pe linkul albastru „reguli” si sa observi ca adresa incepe cu majorari iar noi venim si completam presand pentru alte solicitări decat cele deja clarificate…?

 35. Dl Teoroc din acele 5 prioritati cate se vor realiza fiindca eu sunt foarte pesimist si presimt ca iarasi ne arunca praf in ochi ,sper sa rezolvati toate problemele cu care ne confruntam de catva ani iar daca aveti nevoie de noi anuntatine si vom veni.va multumesc.

 36. Ce ne facem , domnule Teoroc , cu plata restantelor provenite din sporul de 75% pt orele lucrate in week-end si sărbători legale? Dar cu „Prima de vacanta”? Sau ati uitat ca ea încă este in lege? Ori poate v-au luat ochii cu tichetele de vacanta…

 37. Felicitari Domnule Teoroc pentru promovarea transparentei. Va rog, asa cum ati publicat lista nominala cu avansarile inainte de termen, sa publicati si situatia nominala a platilor de 50% pentru misiuni speciale, in cazul in care o veti obtine. Multumiri.

 38. Exista o data oficiala pe cand se vor scoate la concurs functiile vacante? Multumesc

 39. Articolul 156 TFUE

  (ex-articolul 140 TCE)

  În vederea realizării obiectivelor prevăzute la articolul 151 și fără a aduce atingere celorlalte dispoziții ale tratatelor, Comisia încurajează cooperarea dintre statele membre și facilitează coordonarea acțiunii acestora în toate domeniile politicii sociale aflate sub incidența prezentului capitol și, în special, în domeniile privind:

  – ocuparea forței de muncă;

  – dreptul muncii și condițiile de muncă;

  – formarea și perfecționarea profesională;

  – securitatea socială;

  – protecția împotriva accidentelor și a bolilor profesionale;

  – igiena muncii;

  – dreptul de asociere și negocierile colective dintre angajatori și lucrători.

  În acest scop, Comisia acționează în strânsă legătură cu statele membre, prin studii, avize și prin organizarea de consultări, atât în ceea ce privește problemele care apar pe plan intern, cât și cele care privesc organizațiile internaționale, în special prin inițiative menite să stabilească orientările și indicatorii, să organizeze schimbul celor mai bune practici și să pregătească elementele necesare pentru supravegherea și evaluarea periodice. Parlamentul European este pe deplin informat.

  Înainte de formularea avizelor prevăzute de prezentul articol, Comisia consultă Comitetul Economic și Social.

 40. – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de către statele membre UE – acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de către un stat membru, conform legislaţiei UE. Poate fi intentată de către Comisia Europeană sau de către un stat membru. În cazul în care Curtea de Justiţie constată neîndeplinirea obligaţiilor, statul este obligat să pună imediat capăt acestei situaţii. Dacă, în urma unei noi sesizări a Curţii de către Comisie, Curtea de Justiţie stabileşte că statul membru respectiv nu s-a conformat hotărârii sale, poate să îi aplice acestuia penalităţi cominatorii şi/sau o amendă sub formă de sumă globală.

 41. REFERITOR LA CELELALTE PUNCTE, FELICITARI!!!
  REFERITOR LA PUNCTUL 11, FACETI O STATISTICA NATIONALA PRIVIND NECESARUL DE POSTURI REAL PENTRU O DESFASURARE SIGURA A ACTIVITATII, FACETI SOLICITARI CATRE ANP SI MJ PENTRU ASIGURAREA CU EFECTIVUL NECESAR SI DUPA 30 DE ZILE ACTIUNE IN INSTANTA…CHIAR DACA VA FI CASTIGATA LA CEDO ( ADICA VA NECESITA TIMP) VA FI OK SI ASA PENTRU NOI CEI MULTI DIN SISTEM!!!

 42. [b]Cristiane.[/b]

  Desi nu esti membru de sindicat, totusi observi ca ti se raspunde. Abordarea ta este similara si pe facebook. Informeaza-te baiete si fa un efort cu creierul tau. Lasa dorinta asta a ta de a te exterioriza indiferent daca ai argumente sau nu si pune mana si CITESTE !

 43. Dnule Teoroc as dori mai multe detalii referitoare la standardizarea si reorganizarea penitenciarului pelendava…
  Cu stima

 44. Faceți efortul si citiți documentele atașate (linkurile albastre). Sunt legi adrese materiale mai greu accesibile salariatilor prin resurse proprii. Daca tot le postam măcar sa fie de folos cuiva

 45. Este deja trecut jn adresa Anp. Noi am adăugat la intenții nu am reluat ceva deja convenit si inclus in adresa

 46. unde ii punctyu cel mai interesant plata majorarilor de 75 nul vad sau a disparut

 47. dar plata de 75 majorari de s si d nu se gaseste pe lista de prioritati

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)