www.snlp.ro Web analytics

Vouchere si pentru noi. Lege adoptata astazi

art cops on the beachUPDATE 19.06.2015legea transmisa spre promulgare presedintelui Romaniei pe data de 13.06.2015.

Românii pot primi VOUCHERE DE VACANŢĂ de până la 6.300 de lei. Decizia a fost luată în Parlament. Toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, pot primi vouchere de vacanţă. Decizia a fost luată în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, iar proiectul va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit legii, angajatorii pot oferi vouchere de vacanţă de până la 6.300 de lei, bani pe care şi-i va deduce din impozit.

Camera Deputaţilor a decis, pe data de 3 iunie 2015, ca angajaţii pot primi vouchere de vacanţă, într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei. Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” şi 12 abţineri, legea care aproba si modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. Reglementările aprobate de către deputaţi vor fi aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Astfel, indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, suma urmând să fie dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor. Angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Potrivit prevederilor legii, într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale. Proiectul de lege, adoptat miercuri, introduce un nou instrument – voucherul de vacanţă pe suport electronic. Atât voucherele de vacanţă pe suport electronic, cât și voucherele de vacanţă pe suport de hârtie, vor fi utilizate doar în unități turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Sistemul voucherului de vacanţă, indiferent de suportul pe care este emis, păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor (deductibilitate şi scutirea de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale). În plus, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile.

Parlamentarii au mai votat o lege a tichetelor de vacanță încă de anul trecut, dar ea nu se aplică nici până azi. Mai exact, potrivit reglementarilor aplicabile de la jumatatea anului trecut, angajatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar vor primi in locul tichetelor de vacanta vouchere de vacanta in valoare de maximum sase salarii minime brute. Noile tichete vor fi emise numai in sistem online, incepand din 1 ianuarie 2015, se arata intr-un act normativ publicat in 2014. Potrivit Legii nr. 94/2014 pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta, care a intrat in vigoare pe 6 iulie, tichetele de vacanta acordate angajatilor din sectorul privat si bugetarilor se inlocuiesc cu vouchere de vacanta.” (sursa: www.romaniatv.tv.net

***

Toţi angajaţii care au contract de muncă vor primi vouchere de vacanță, începând cu jumătatea lunii iulie. Este vorba de aproape 6 milioane de salariați. Banii alocaţi de statul român se vor întoarce în turismul autohton, tichetele fiind acordate exclusiv pentru vacanţele în ţară.

Legea voucherelor de vacanţă a fost votată ieri de Camera Deputaţilor şi ar putea fi aplicata de la jumatatea lunii iulie. Prin acest bonus, angajatorii vor fi scutiţi de impozite, iar statul român câştigă prin infuzia de capital în industria turismului românesc. „Avem un număr de 5.300.000 de angajaţi care au contract de muncă, la care se vor adăuga aproximativ 600.000 de funcţionari publici. Dacă numai 10% din cei aproape 6 milioane de angajaţi ar putea beneficia de vouchere de vacanţă în valoare de jumătate din suma maximă, adică 3.000 de lei, va fi o infuzie de capital de 400 de milioane de lei anual în industria turistică”, a explicat, pentru Jurnalul Naţional, Mirela Matichescu, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

Până acum nu se putea pune în aplic o soluţie pentru transferarea banilor, în sistemul public-privat-public. În forma actuală a legii, vor emite voucherele de vacanţă unităţile acreditate de Ministerul Finanţelor. „Noutatea este că acestea nu vor fi doar pe suport de hârtie, ci şi pe carduri. Comi¬sionul este de 1% pentru emitenţi, iar salariaţii pot primi până la 6.000 de lei, adică o marjă de cinci salarii minime pe economie”, mai spune preşedintele ANT. Aceste vouchere se consumă doar pe teritoriul României şi, practic, reprezintă o stimulare a industriei turistice în ţara noastră. Măsura s-ar putea aplica la o lună de la publicarea în Monitorul Oficial, dacă vor fi redactate normele metodologicce de aplicare.” (sursa: www.jurnalul.ro)

*** 

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

 

ATENTIE !!!

Voucherele de vacanta vor fi acordate si functionarilor publici!

Extras din amendamentele votate astazi in plenul Camerei deputatilor:

3. La articolul I se introduce un nou punct, pct.1, cu următorul cuprins: «1. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Instituţiile publice definite conform Legii nr.500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi instituţiile publice locale definite conform Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, care încadrează funcţionari publici şi/sau personal prin încheierea unui contract individual de muncă, după caz, acordă, în condiţiile legii, prime de vacanţă numai sub forma voucherelor de vacanţă.” Autori: deputaţi Ludovic Orban şi Cristina Pocora

72 COMMENTS

 1. in urma evenimentelor de la spitalul jilava,a iesit un singur catigator,dl. merisan care a fost avansat,probabil la exceptional.felicitari!!!!in paralel doctorita tirea se lupta sa reia plimbarea detinutilor pe holuri cu ocazia tratamentului,asta in ciuda celor hotarate de catre majoritate si acceptate de dl.stancovici.daca nu era de acord ,cred ca trebuia sa-si sustina punctul de vedere acolo,in sala,nu ulterior sa intimideze asistentele si agentii supraveghetori.dar ce sa zic acolo s-au spus multe,ceva s-a facut,dar cu oameni cu vederi invechite sau care nu accepta dialogul,nu se pot face multe lucruri bune.domnule teoroc poate ca, pe viitor, va mai interesati ce se intampla pe la spitalul jilava,unde ,,camarila”directoarei face toate jocurile,la comanda acesteia.

 2. Acordarea tuturor drepturilor are legatura cu bugetul. Ordonatorii ar fi trebuit sa-si faca treaba si sa ceara. Bugetul insa se impune de MFP a se face prin raportare la executia bugetara adica la perioada anterioara. Este un cerc vicios. Insa daca este vointa (inclusiv politica), asumare si presiuni sindicale pe masura, se poate!

 3. Am o intrebare: Noi care lucram in Asistenta Sociala vom primi s- au depinde daca primaria de sector are s- au nu fonduri?

 4. Am fost luni la locul faptei impreuna cu anp am discutat cu toti salariatii inclusiv cu colegul lovit de detinut, a fost setata impreuna cu personalul o serie de masuri urgente, ieri a avut loc o sedinta anp/unitate/snlp in care s-a dat un imbold masurilor astfel incat sa se produca foarte repede si sa aiba impact / am oferit declaratii presei inclusiv televizate

 5. Dl Presedinte nici o reactie din partea sindicatilui?ce masuri s-au luat?ce a-ti discutat cu mai marii anp?vrem sa fim si noi informati:MEMBRII de sindicat.

 6. Dl Teoroc eu nu mai inteleg nimic astazi am vazut la tv o emisiune in care se spunea ca legea vaucerelor de vacanta sa aprobat pentru toti functionarii publici dar ei spuneau ca functionari publici cu statut special nu vor beneficia de ele deoarece au uitat sa treaca in lege functionari publici cu statut special si armata .ce ne puteti spune.va multumesc.

 7. Mergeti sa vedeti care este situatia la Poarta Alba, unde un agent este singur cu aproape 400 de detinuti, toti fiind stationare

 8. Se fac abuzuri grave prin COMISIILE DE DISCIPLINA.Sunt acuzati subofiterii de lucruri care nu depind de ei in efectuarea serviciului.Sunt singuri pe sectii cu toti nenorocitii,cu toata scursura societatii,lipsa de personal,nu sunt dotati cu statii pentru ca nu sunt bani etc,etc
  SCHIMBATI urgent atitudinea directorilor de ,, mari sefi” fata de problemele reale ale angajatilor.

 9. Am inteles ca acel coleg saracul de la Jilava este bine in general,merge,vorbeste e optimist,trebuie operat la oasele fetei insa traieste si nu este infestat,asta este cel mai important.Am mai inteles ca sectia era lunga de aproximativ 8 metri,ca era doar o camera cu 13 ppl si ca accesu era separat direct in sectie,ca detinutul a fost recalcitrant si ca acel coleg facea mai bine daca inchidea grilajul si chema ajutoare…de unde? …si cand?,insa onor ANP nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca s-a vulnerabilizat la maxim siguranta personalului prin aceasta criza de oameni,degeaba sustin ca si daca ar fi fost 2 pe sectie s-ar fi dus tot unul in anexa aceia separata..insa poate ppl nu reactiona asa stiind ca mai este un agent in zona..etc,la operativ se lucreaza in post fara rezerva,in sectii cate unul pe sectie sau chiar pe doua sectii,grupe nu mai avem decat in unele penitenciare,la logistica responsabilii si magazinierii tin nu stiu cate sectoare si gestiuni,la evidenta se fac ore suplimentare,sepcialisti nu avem …pana cand crede ANP ca va merge asa PANA CAND SI PANA UNDE,CU CE SACRIFICII ??!! 😡

 10. Sa mai zica cineva ceva de sporul de HIV,toti iluminatii de prin ANP/MJ care nu mai stiu cum arata hotul…

 11. si la targsor situatia este grava.avem o supraveghetoare pe o sectie cu 250 detinute,avem o supraveghetoare pe o sectie cu peste 150 detinute dar pe acea sectie exista regim inchis,arestate preventiv,carantina,minore,izolator de pedeapsa si protejate.nu poti face serviciu fara sa gresesti(greseli minore fara efecte negative),dar daca ai gresit te papa comisia de disciplina.am colegi care mai au 20-25 de zile de co pe anul 2014 plus ore suplimentare in jur de 200,colegi cu 4-5 anexe la fisa postului.cu toate acestea la noi sefii dau dispozitii in asa fel incat sa ingreuneze munca colegilor.cu lipsa aceasta acuta de personal se mai trimit si colegi la cursuri ,fapt ce da peste cap toate planificarile de co si libere.colegii sunt obositi,stresati,vin cu lehamite la servici.se vor schimba vreodate aceste lucruri?vor face sefii munca de indrumare si sa renunte la vanarea subordonatilor?eu personal nu prea cred.poate ma contrazice ANP.

 12. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, marţi, spre reexaminare Legea dialogului social, apreciind că angajatorul nu poate reţine şi vira cotizaţia de sindicat pe statele lunare de plată, la cererea organizaţiilor sindicale, deoarece salariul, potrivit Codului Muncii, se plăteşte direct titularului.
  DEJA VU ? Parca si guvernul Boc daduse o astfel de reglementare, dar poate ma inseala memoria. NO COMMENT !!!
  http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-trimite-senatului-spre-reexaminare-legea-dialogului-social-14430773?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

 13. In urma evenimentului petrecut la Spital Penitenciar Jilava si a situatiei generalizate din tot sistemul penitenciar propun o schimbare a legislatiei executional penale in special la conditiile de folosire a mijloacelor si tehnicilor de imobilizare, la obligatiile si interdiciitle detinutilor, sanctiunile ce pot fi aplicate acestora si durata lor( de ex izolare 30 de zile sau mai mult…) sunt sigur ca se pot adopta norme care sa respecte legislatia europeana si sa protejeze si cadrele din unitatile de penitenciar. Daca nu ne vom mobiliza si nu vom face modificari(nu modificari de genul L254/2013 care este un fel de L 275/2006 reloaded si copy paste cu mici adaugari) vom avea nenumarate si probabil zilnice cazuri in sistem de genul colegului nostru de la JILAVA, Cu stima….

 14. Dl Presedinte si la noi in unitate un agent face servici pe doua secti nu mi se pare corect ce se intampla luati masuri fiindca suntem mai rau ca pe vremea lui ceausescu fiecare intelegem ca astea sunt riscurile meseriei dar daca se vrea risvurile se pot reduce foarte mult daca se angajeaza personal faceti vontroale la fiecare unitate si sa vedeti vum sunt exploatati agenti suntem ca niste sclavi faceti .

 15. Cazul colegului nostru de la Jilava este foarte grav.Poate Dumnezeu o sa îi dea puterea sa treaca peste acest moment si dupa cele trei luni , analizele sa fie ok. O sa ajungem sa ne fie frica sa mai intram in serviciu. De ce? Din cauza ca detinutul are atitea facilitati si drepturi pe cind noi, noi ce lucram pe sectii, ce avem? Ore suplimentare, concedii restante, datorii la banci… si niste salarii de mizeriie care…. din 2008 nu au mai fost majorate. In fiecare an, aceiasi placa lipsa de personal, la operativ. La celelalte sectoare cind unul pleca , imediat se completeaza cu cineva de la operativ. Daca se va face o diferentiere salariala intre operativ, cei care lucreaza cu detinutul, si ceilalti, atunci poate nu ar mai fi o asa migrare de personal de la operativ. Oricine isi doreste un post ”cald”

 16. Pe FB am citit un comentariu al domnului general Ioan Chis in care marturisea ca:pana anul trecut nu a considerat ca sunt necesare sindicatele in sistemul penitenciar, ca a crezut intotdeauna ca administratia guvernamentala va avea decenta si bunul simt de a aprecia riscurile meseriei noastre si dificultatile cu care ne confruntam si va sti ca detinutii nu sunt doar ai ANP-ului , ei vin din societatea romana de unde isi fac faptele si se vor intoarce in societate dupa ce isi executa pedeapsa.Din pacate cu un prim ministru foarte tanar si foarte…corupt administratia guvernamentala a tarii nu face eforturi decat in sensul de a-si face ei plinul si noi toti romanii de rand suntem carne de tun, salariatii ANP care ne facem serviciul in permanent contact cu detinutii mai mult decat alti romani !!!

 17. Are dreptate Snplm,se i-au oameni la cursuri de autoaparare,cadre care au 50,55 ani si nu numai,in ciuda faptului ca noi nu ne-am luat recuperari,co pe anul 2014.Stiti ce se intampla la aceste cursuri:de fiecare data se rupe mana ,piciorul,umarul unuia si se ajunge la spital.Sa angajeze baieti tineri si sa infiinteze in fiecare unitate,OBLIGATORIU:GRUPA DE INTERVENTIE.Nu mai vorbesc de personal pentru a asigura libere, co pentru ca avem si noi palmasii familie si asteapta sa mearga la mare la munte nu sa ne rupem mainele si picioarele pe la cursuri de doi lei.Luati masuri dl presedinte sa se termine odata ptr totdeauna cu aceste cursuri (editat).

 18. Si la Deva se face serviciul pe sectii cu 200 de detinuti cu un singur agent. Se merge la puncte de lucru cu 1-2 agenti si 40 de detinuti. Grupa de interventie nu avem. Avem EO, dar pe care nu avem de unde sa ii luam, 2 fac paza in post, 3 sunt pe sectie si nu avem cum sa ii folosim in caz de un incident care necesita operativitate, mai ales daca se intampla dupa ora 15:00, in schimb sunt trimisi agenti pentru cursuri de 2-3 saptamani la Arad.

 19. Lipsa de personal a devenit un laitmotiv de 25 ani incoace.Cat va mai fi? Dar despre lipsa de personal,la operativ ,cand veti face o lucrare de doctorat, dlor doctori sau doctoranzi?Cu toate riscurile reale si probabile, cu toate bolile de munca,inclusiv psihoze si depresii dobandite!Cum au mancat unii tineretea si viata oamenilor , care au facut 300-400 de ore pe luna!

 20. [quote name=”cineva … nu conteza cine”]Domnule Teoroc, la doresc sefilor din ANP si celor de la conducerea MJ si a Romaniei, care au copii, sa ajunga in situatia parintilor colegului nostru de la Jilava, pentru ca ei nu vor sa constientizeze situatia existenta in toate penitenciarele din Romania! Apoi vom vedea cum privesc situatia lucratorilor din penitenciare… ce inseamna sa lucrezi in conditii de stres. Am ajuns sa lucram ca unii se ne spuna ca avem de primit bani la rectificari… Bancilor putem sa le spunem la fel??? Exista colegi care au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut achita ratele la banci. Chiar credeti ca mai conteaza, ca are de primit bani, pentru lucratorul (care in urma cu cateva luni poate mai avea nevoie doar de sumele de bani pe care le avea de primit), sau unuia care isi pierde capacitatea de munca, deoarece nu si-a putut plati o interventie chirurgicala (din aceleasi motive)??? Noi muncim pentru 4-5oo de euro, iar altii fac evaziuni fiscale, inselaciuni, luare de mita, trafic de influenta sau alte intractiuni al caror prejudiciu ajunge la niste sume de bani pe care nici macar nu putem sa ni le imaginam! Oricum nu prea mai conteaza … am ajuns sa ne para rau cane-am nascut si traim in Romania! Rusine oamenilor cere ne conduc si nu fac nimic pentru noi!!![/quote]
  ADEVARUL MESERIEI ,REZOLVA SINDICATULE,LUPTA PENTRU VIATA.ADEVARATA VIATA

 21. Domnule Teoroc am inteles ca a fost dnul Stancovici azi la jilava… Ne puteti spune ce s-a discutat si ce masuri o sa se ia
  Cu stima

 22. LA ce solutii care sa imbunatateasca siguranta personalului s-a ajuns??????

 23. Domnule Teoroc, la doresc sefilor din ANP si celor de la conducerea MJ si a Romaniei, care au copii, sa ajunga in situatia parintilor colegului nostru de la Jilava, pentru ca ei nu vor sa constientizeze situatia existenta in toate penitenciarele din Romania! Apoi vom vedea cum privesc situatia lucratorilor din penitenciare… ce inseamna sa lucrezi in conditii de stres. Am ajuns sa lucram ca unii se ne spuna ca avem de primit bani la rectificari… Bancilor putem sa le spunem la fel??? Exista colegi care au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut achita ratele la banci. Chiar credeti ca mai conteaza, ca are de primit bani, pentru lucratorul (care in urma cu cateva luni poate mai avea nevoie doar de sumele de bani pe care le avea de primit), sau unuia care isi pierde capacitatea de munca, deoarece nu si-a putut plati o interventie chirurgicala (din aceleasi motive)??? Noi muncim pentru 4-5oo de euro, iar altii fac evaziuni fiscale, inselaciuni, luare de mita, trafic de influenta sau alte intractiuni al caror prejudiciu ajunge la niste sume de bani pe care nici macar nu putem sa ni le imaginam! Oricum nu prea mai conteaza … am ajuns sa ne para rau cane-am nascut si traim in Romania! Rusine oamenilor cere ne conduc si nu fac nimic pentru noi!!!

 24. Nu numai la Jilava situatia este iesita de sub control ci in toate unitatile din sistem sunt probleme de acest gen:nu poti sa le mai spui nimic la detinuti ca se uita urat ,injura si gata gata sa ne ia la bataie si dupa cum se vede se intampla-pacat s-a creat precedentul de acum o sa fie cat mai multe cazuri de acest gen daca nu se iau masuri-sa se implice sindicatul-sa se suplimenteze cu personal unitatile ca altfel nu se mai poate.In cazul acesta va spun daca erau mai multe cadre la deschiderea usii ,detinutul nu-si mai permitea sa atace nicidecum sa de-a cu pumnul,dar cum la noi se spune :las ca merge si asa:uite ca noroc nu au apucat sa iasa si ceilalti detinuti din camera,atunci era bahaus total.Si stiti de ce se intampla ?,tot din cauza noastra ca semnam acele fise ca putem sa mai facem si altceva in afara de ce este normal in fisa postului.Asa ne trebuie ptr ca daca refuzam se uita seful urat la noi si ne ameninta, iar noi nu suntem protejati de nimeni.Imi pare rau sa va spun Dl Presedinte Teoroc dar din ce in ce sindicatul nu mai are nici-o credibilitate veniti in teritoriu in unitati si stati de vorba cu oamenii si sa va convingeti de spusele mele.Pacat de oameni in loc sa vina la serviciu de placere sa si-l faca si sa se intoarca la familie SANATOSI acest coleg de-al nostru acum trebuie sa mearga prin spitale,bani cheltuiti pentru refacere si ptr ce?pentru ce domnilor conducatori?va spun eu pentru nimic.Acum multi vor refuza sa mai intre in serviciu pe sectiile de detinere ,ce era pana acum dar de acum va fi si mai rau,o sa mai auzim.In concluzie este un haos total in acest sistem si cine are de suferit?palmasii,nu sefii care trag de scaune.

 25. Am dori sa stim adevarul! Este o „executie” de tip mafiot sau lucrurile au scapat de sub control ?

 26. [quote name=”Stefan Teoroc”]Cazul este grav intr-adevar. Modalitatea in care s-a petrecut totul este rara. Nu cred ca am mai auzit pana acum de astfel de situatie. Daca este sa se confirme toate detaliile aflate pana acum. Insa informatiile sunt putin contradictorii. Am cules detaliile in mod informal. MA voi documenta direct si personal. ANP nu apreciaza ca sindicatele ar trebui informate in mod oficial si in detaliu. Ne vom implica ca organizatie in mod cert. Spitalul Jilava a devenit orice altceva decat un spital. Este o unitate atipica cu o incarcatura de risc enorma si trebuie tratata ca atare. Maine vom decide actiunile.

  Desi „pe surse” evenimentul apare ca fiind ceva mai complex, informarea oficiala transmisa ieri in sistem este aceasta:

  „ULTRAJ
  Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava
  În data de 05.06.2015, în jurul orei 11,00, agentul şef principal de penitenciare (), agent supraveghetor în cadrul secţiei (), a introdus în camera () – regim de maximă siguranţă, doi deţinuţi ce efectuasera convorbiri telefonice.
  Cu această ocazie, deţinutul (), fiind nemulţumit de faptul că lui nu i s-a permis să efectueze o convorbire telefonică, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe agent care a căzut, după care a continuat să lovească agentul cu pumnul şi cu picioarele.
  Deţinutul a fost imobilizat cu cătuşe metalice pentru mâini, în poziţia cu mâinile la spate pentru aproximativ 10 minute, după care a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde nu s-au constatat urme de vătămare corporală. Ulterior, în jurul orei 11,30, cu aprobarea directorului unităţii, deţinutul a fost imobilizat la pat, singur într-o cameră de deţinere până în jurul orei 16,30, după care a fost relocat la o altă cameră de deţinere.
  Totodată agentul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „traumatism sever hemifaţă dreaptă”, după care a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici. Agentul a primit recomandare şi s-a prezentat la Facultatea de Stomatologie Buco – Maxilo – Facială Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu : „traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor; traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor”, urmând ca în data de 06.06.2015 să fie prezentat din nou la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici pentru investigaţii de specialitate.
  Deţinutului i s-a întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.”[/quote]
  Si cam ce ar trebui sa facem??? Lucram cate un agent pe doua sectii de detinere la Galati (de multe ori un singur agent pe sectia de maxima siguranta)… Asteptam sa ne omoare detinutii??? Nu ne incalzeste cu nimic faptul ca vor face sesizari la Parchet, daca ai nostrii colegi raman cu sechele sau poate chiar mutilati!!!
  Lipsa de personal este acuta!!! Comisiile de disciplina nu tin cont de lipsa de personal, pe cei din comisie nu ii intereseaza ca este lipsa de personal, sanctioneaza fara niciun scrupul!!! Cum sa poti face fata stresului la care esti supus zilnic de la cate 200-300 detinuti pe care ii supraveghezi, dar si de cel din partea „sefilor”??? Lucrezi o luna intreaga cu doar o singura tura recuperare (si aia atunci cand este posibil)…. Trebuie facut ceva in acest sens!!!!

 27. Daca am ajuns sa patim din pacate si asa ceva atunci ceva nu merge cu acest sistem,cel putin acest caz a demonstrat acest lucru. Suntem ai nimanui.

 28. O chestiune de bun simt si siguranta a personalului !!! Oare daca erau in acel moment in serviciu 2 sau 3 supraveghetori pe acea sectie mai era posibila actiunea detinutului, sau daca era posibila, nu ar fi fost ea oprita mai rapid astfel incat sa nu-i poata aplica agentului mai multe lovituri ? Asta se intampla cand personalul este insuficient ! Ne sunt periclitate viata si integritatea corporala in timpul efectuarii serviciului. Nu mai bine ne-am axa pe aceasta latura care este mai mult preventiva a situatiilor de acest gen, in loc sa ne bucuram ulterior ca detinutul respectiv probabil va primi o noua condamnare, iar agentul respectiv poate ramane cu sechele fizice si psihice, poate pentru tot restul vietii ?

 29. Este clar ca pe orice sectie,inclusiv la deschis, sunt necesari cel putin doi agenti.Cu un singur agent pe sectie,indiferent de regim,acesta este „carne de tun”,un om sacrificat.De ce? In primul rand el nu se poate apara de acuzele ppl;2)este supus continuu presiunii exercitate de detinuti si poate ceda nervos(vezi cazul PA ,unde agentul l-a violentat cu un sis pe ppl);3) nu mai are timpul fizic necesar sa alarmeze colegii,in caz de nevoie;4) se creeaza o vulnerabilitate ridicata ptr siguranta LD.Dupa acest incident,ppl se puteau solidariza si sa treaca la actiuni gen America de Sud.De acum vom auzi de situatii mult mai grave,deoarece starea tensionata a detinutilor atinge cote maxime,din cauza privilegiilor si indisciplinei crase a acestora. Luati masuri fratilor, pana nu e prea tarziu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Modificati urgent RSLD,toal depasit! Facti legi simple si clare!Nu venim la munca sa ne imbolnavim de SIDA,TBC,stres,cancer ,de inima,de nebunie….etc! Dati afara incompetentii,coruptii si miseii!

 30. Concluzia ANP???:-Lipsa de tact,fler si orientare in fata detinutului!
  Majoritatea buletinelor informative concluzioneaza astfel.Am speranta ca nu se va pronunta inaintea Parchetului!

 31. În urmă cu aproximativ o lună, tot la Secţia medico-socială a Spitalului Penitenciar Jilava, a mai avut loc un incident, după ce doi fraţi, ambii diagnosticaţi cu SIDA, au devastat biroul şefului pazei penitenciarului şi l-au lovit cu un scaun pe comandantul secţiei.

  Potrivit surselor citate, cei doi fraţi erau supăraţi pentru că nu au primit învoire să participe la înmormântarea tatălui lor.

  Cei doi indivizi au fost imobilizaţi de grupa de intervenţie de la Penitenciarul Jilava, pentru că spitalele penitenciar nu au grupă de intervenţie.

 32. INTREBATI-L DL PRESEDINTE PE AGENTUL CARUIA I S-A INTAMPLAT https://www.facebook.com/stoenescu.iulian?fref=ts
  CA SA NU MAI AVETI PARTE DE INFORMATII CONTRADICTORII! E DISPUS SA COMUNICE, E BULVERSAT, E TERMINAT, E FOARTE CONTRARIAT…AJUTATI-L VA RUGAM! SI AJUTATI-NE CA SINGURI LUCRAM DE CAND AM INTRAT IN SISTEM DESI IN SCOALA NE-AU POVESTIT ALTCEVA!…

 33. [quote name=”Stefan Teoroc”]Cazul este grav intr-adevar. Modalitatea in care s-a petrecut totul este rara. Nu cred ca am mai auzit pana acum de astfel de situatie. Daca este sa se confirme toate detaliile aflate pana acum. Insa informatiile sunt putin contradictorii. Am cules detaliile in mod informal. MA voi documenta direct si personal. ANP nu apreciaza ca sindicatele ar trebui informate in mod oficial si in detaliu. Ne vom implica ca organizatie in mod cert. Spitalul Jilava a devenit orice altceva decat un spital. Este o unitate atipica cu o incarcatura de risc enorma si trebuie tratata ca atare. Maine vom decide actiunile.

  Desi „pe surse” evenimentul apare ca fiind ceva mai complex, informarea oficiala transmisa ieri in sistem este aceasta:

  „ULTRAJ
  Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava
  În data de 05.06.2015, în jurul orei 11,00, agentul şef principal de penitenciare (), agent supraveghetor în cadrul secţiei (), a introdus în camera () – regim de maximă siguranţă, doi deţinuţi ce efectuasera convorbiri telefonice.
  Cu această ocazie, deţinutul (), fiind nemulţumit de faptul că lui nu i s-a permis să efectueze o convorbire telefonică, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe agent care a căzut, după care a continuat să lovească agentul cu pumnul şi cu picioarele.
  Deţinutul a fost imobilizat cu cătuşe metalice pentru mâini, în poziţia cu mâinile la spate pentru aproximativ 10 minute, după care a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde nu s-au constatat urme de vătămare corporală. Ulterior, în jurul orei 11,30, cu aprobarea directorului unităţii, deţinutul a fost imobilizat la pat, singur într-o cameră de deţinere până în jurul orei 16,30, după care a fost relocat la o altă cameră de deţinere.
  Totodată agentul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „traumatism sever hemifaţă dreaptă”, după care a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici. Agentul a primit recomandare şi s-a prezentat la Facultatea de Stomatologie Buco – Maxilo – Facială Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu : „traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor; traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor”, urmând ca în data de 06.06.2015 să fie prezentat din nou la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici pentru investigaţii de specialitate.
  Deţinutului i s-a întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.”[/quote]
  DETINUTUL A FOST IMOBILIZAT DUPA CE A VENIT AGENTUL DE LA EVIDENTA SI L-A GASIT PE SUPRAVEGHETOR LESINAT PE JOS! DACA ACEL AGENT VENEA MAI TARZIU IL PUTEA GASI DECEDAT? CATI TREBUIAU SA FIE PE ACEA SECTIE CONFORM SCRIPTURILOR IN ACEL MOMENT? AGENTUL A PRIMIT SI PRIMESTE DESI E IN STARE GRAVA ORDINE DE LA CONDUCEREA UNITATII S TACA! DE AJUTOR NU MAI VORBIM! UNDE NE AFLAM..IN PREISTORIC? ASA SEAMANA REACTIILE, A PREISTORIC, ADICA NOI SA TACEM CA VINE Dreadnoughtus schrani SI NE PAPA! PE BUNE?

 34. Cazul este grav intr-adevar. Modalitatea in care s-a petrecut totul este rara. Nu cred ca am mai auzit pana acum de astfel de situatie. Daca este sa se confirme toate detaliile aflate pana acum. Insa informatiile sunt putin contradictorii. Am cules detaliile in mod informal. MA voi documenta direct si personal. ANP nu apreciaza ca sindicatele ar trebui informate in mod oficial si in detaliu. Ne vom implica ca organizatie in mod cert. Spitalul Jilava a devenit orice altceva decat un spital. Este o unitate atipica cu o incarcatura de risc enorma si trebuie tratata ca atare. Maine vom decide actiunile.

  Desi „pe surse” evenimentul apare ca fiind ceva mai complex, informarea oficiala transmisa ieri in sistem este aceasta:

  „ULTRAJ
  Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava
  În data de 05.06.2015, în jurul orei 11,00, agentul şef principal de penitenciare (), agent supraveghetor în cadrul secţiei (), a introdus în camera () – regim de maximă siguranţă, doi deţinuţi ce efectuasera convorbiri telefonice.
  Cu această ocazie, deţinutul (), fiind nemulţumit de faptul că lui nu i s-a permis să efectueze o convorbire telefonică, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe agent care a căzut, după care a continuat să lovească agentul cu pumnul şi cu picioarele.
  Deţinutul a fost imobilizat cu cătuşe metalice pentru mâini, în poziţia cu mâinile la spate pentru aproximativ 10 minute, după care a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde nu s-au constatat urme de vătămare corporală. Ulterior, în jurul orei 11,30, cu aprobarea directorului unităţii, deţinutul a fost imobilizat la pat, singur într-o cameră de deţinere până în jurul orei 16,30, după care a fost relocat la o altă cameră de deţinere.
  Totodată agentul a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „traumatism sever hemifaţă dreaptă”, după care a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici. Agentul a primit recomandare şi s-a prezentat la Facultatea de Stomatologie Buco – Maxilo – Facială Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu : „traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor; traumatism cranio facial; echimoză periorbitală dreaptă; traumatism cranio cerebral minor”, urmând ca în data de 06.06.2015 să fie prezentat din nou la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici pentru investigaţii de specialitate.
  Deţinutului i s-a întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.”

 35. Trebuia sa se întâmple si asta pentru a vedea si lumea condițiile precare si vulnerabile in care ne desfășuram activitatea.acum 15 ani,in școala militară se preda faptul ca nu exista serviciu in penitenciar de unul singur decat in postul de paza.acum rămânem singuri cu 200 ,300 de ppl,si toata conducerea considera ca e cv normal,ca se poate si mai rau.sindicatele trebuie sa tragă semnale de alarma !!!

 36. acum trebuie sa fim unititi sa sa refuzam sa mai intram in serviciu de unul singur pe sectii de detinere.
  Domnule ministru, domnule Bejan detinutul nu ne este prieten, de ce credeti altfel? De ce ne periclitatti viata in mod voit?
  Acest lucru se numeste infractiune?
  Jos guvernul, jos Cazanciuc, Jos Bejan.

 37. [quote name=”Sandibell”][quote name=”IONEL CARTAN”]Situatie grava la Spitalul Penitenciar Jilava si vad ca nimeni nu pomeneste nimic! Agentul Stoenescu Iulian in timp ce isi facea serviciul SINGUR pe sectia de sidosi a Spitalului a fost gasit , SPRE NOROCUL LUI! de Alin de la Evidenta batut, in stare foarte grava intr-o camera de detinere! Cred ca ar trebui o solidarizare in acest moment si nu ar mai trebui sa acceptati sa lucrati singuri, dragi colegi, pe orice sectie de detinere, la cat de rau a fost batut de ppl putea fi gasit si mort! Asta in timp ce dl. Ministru CAZANCIUC AVEA VIZITA LA PENITENCIAR. Personalul feminin de la educativ isi desfasoara activitatea pe sectiile de detinere singure cu ppl.ii pt ca nu sunt cadre suficiente! Cred ca ar trebui luat in serios acest semnal de alarma! Iar cei care vor scaune si functii sa se gandeasca doar ca suntem colegi si nu rivali! Li se poate intampla si lor![/quote]
  Acelasi lucru se intampla si la Iasi…din cauza lipsei de personal ne intind ca pe guma,…banuiesc ca trebuie sa se intample vreun eveniment ca cel de la Jilava pentru ca Anp-ul sa acopere cu personal suficient locurile si momentele vulnerabile de prin puscarii.[/quote]

 38. domnule teoroc poate veniti luni la jilava,sa vedeti cu ochii dvs. ce se intampla la spitalul jilava si poate ii faceti o vizita agentului batut sa vedeti in ce mod a fost desfigurat un coleg ,de catre un nenorocit clasificat in regim de maxima siguranta,dar care din motiva de economie la plata sporurilor beneficiaza de regim inchis,chiar daca nu este internat la spitalul jilava,ci doar cazat,la fel ca ceilalti detinuti de pe sectia medico-social.detinutul violent agreseaza periodic personalul,dar si pe alti detinuti si nimeni nu a considerat necesar sa raporteze acest lucru,de teama pierderii scaunelor.acest tip de detinut care nu este bolnav nu are ce cauta intr-un penitenciar,fie si spital, cu regim de executare inchis.locul lui,potrivit legii, este la RMS,unde poate fi gestionat corespunzator.

 39. [quote name=”IONEL CARTAN”]Situatie grava la Spitalul Penitenciar Jilava si vad ca nimeni nu pomeneste nimic! Agentul Stoenescu Iulian in timp ce isi facea serviciul SINGUR pe sectia de sidosi a Spitalului a fost gasit , SPRE NOROCUL LUI! de Alin de la Evidenta batut, in stare foarte grava intr-o camera de detinere! Cred ca ar trebui o solidarizare in acest moment si nu ar mai trebui sa acceptati sa lucrati singuri, dragi colegi, pe orice sectie de detinere, la cat de rau a fost batut de ppl putea fi gasit si mort! Asta in timp ce dl. Ministru CAZANCIUC AVEA VIZITA LA PENITENCIAR. Personalul feminin de la educativ isi desfasoara activitatea pe sectiile de detinere singure cu ppl.ii pt ca nu sunt cadre suficiente! Cred ca ar trebui luat in serios acest semnal de alarma! Iar cei care vor scaune si functii sa se gandeasca doar ca suntem colegi si nu rivali! Li se poate intampla si lor![/quote]
  [quote name=”IONEL CARTAN”]Situatie grava la Spitalul Penitenciar Jilava si vad ca nimeni nu pomeneste nimic! Agentul Stoenescu Iulian in timp ce isi facea serviciul SINGUR pe sectia de sidosi a Spitalului a fost gasit , SPRE NOROCUL LUI! de Alin de la Evidenta batut, in stare foarte grava intr-o camera de detinere! Cred ca ar trebui o solidarizare in acest moment si nu ar mai trebui sa acceptati sa lucrati singuri, dragi colegi, pe orice sectie de detinere, la cat de rau a fost batut de ppl putea fi gasit si mort! Asta in timp ce dl. Ministru CAZANCIUC AVEA VIZITA LA PENITENCIAR. Personalul feminin de la educativ isi desfasoara activitatea pe sectiile de detinere singure cu ppl.ii pt ca nu sunt cadre suficiente! Cred ca ar trebui luat in serios acest semnal de alarma! Iar cei care vor scaune si functii sa se gandeasca doar ca suntem colegi si nu rivali! Li se poate intampla si lor![/quote]
  la spitalul jilava situatia este scapata de sub control,serviciul siguranta si regim penitenciar este depasit de situatie,nu are solutii,in conditiile in care pe aceeasi sectie si in aceleasi camere de detinere sunt cazati detinuti clasificati in toate regimurile de executare ,inclusiv cu grad sporit de risc.detinutii de la medico-social nefiind internati,doar cazati la spitalul jilava,pentru a se face economie in plata sporurilor.agresiuni impotriva cadrelor sau a altor detinuti,din partea detinutilor violenti au loc aproape zilnic.conducerea refuza sa recunosca ca este depasita de situatie,poate pentru a nu pierde scaunele,scaune care oricum sunt trecatoare.

 40. dl teoroc vam spus ca la rectificare nu vom primi bani in plus ptr majorarile 75 hai sa vorbim direct cine vine la guvernare vin cei care tiau taiat din salari prosti am fost ca nu am iesit in strada asteptativa la ce ii mai rau astia sintem daca lingem prea mult pe alti si ne duc cu presu

 41. Eu propun sa organizam un miting de solidaritate cu Iulian,in fiecare zi !

 42. [quote name=”IONEL CARTAN”]Situatie grava la Spitalul Penitenciar Jilava si vad ca nimeni nu pomeneste nimic! Agentul () in timp ce isi facea serviciul SINGUR pe sectia de sidosi a Spitalului a fost gasit , SPRE NOROCUL LUI! de Alin de la Evidenta batut, in stare foarte grava intr-o camera de detinere! Cred ca ar trebui o solidarizare in acest moment si nu ar mai trebui sa acceptati sa lucrati singuri, dragi colegi, pe orice sectie de detinere, la cat de rau a fost batut de ppl putea fi gasit si mort! Asta in timp ce dl. Ministru CAZANCIUC AVEA VIZITA LA PENITENCIAR. Personalul feminin de la educativ isi desfasoara activitatea pe sectiile de detinere singure cu ppl.ii pt ca nu sunt cadre suficiente! Cred ca ar trebui luat in serios acest semnal de alarma! Iar cei care vor scaune si functii sa se gandeasca doar ca suntem colegi si nu rivali! Li se poate intampla si lor![/quote]
  Acelasi lucru se intampla si la Iasi…din cauza lipsei de personal ne intind ca pe guma,…banuiesc ca trebuie sa se intample vreun eveniment ca cel de la Jilava pentru ca Anp-ul sa acopere cu personal suficient locurile si momentele vulnerabile de prin puscarii.

 43. Cainii latra…ursul merge mai departe…si ce daca a fost batut un coleg…urata atitudine! Multi au fost transformati in sclavi pe plantatie dar nu vor recunoaste asta niciodata! vor doar un banut la care oricum aveau dreptul…

 44. Cu sau fara Ponta, viata merge inainte. Rectificarea se va face oricum

 45. Ce v-am spus eu dl presedinte ca nu va fi nici-o rectificare:Gata s-a terminat cu ponta-trebuia sa ne cerem drepturile atunci,sa facem miting ,greva orice,sa iesim in strada-nu cu pacea facem treaba.In romanica nimic nu este sigur suntem o tara de cacat.Ce este in mana nu-i minciuna-vrem 75%,vaucere?va spun eu NU mai vedem nimic.GATA s-a terminat,vin liberali (fostii pdl) la putere si parca vad ca ne taie si din salarii.Asa ne trebuie daca suntem LASI.

 46. Multumesc exraordinarei conduceri a MJ si a ANP pentru grija ce mi-o poarta! Multumesc de minunatul voucher si de minunata suta de roni la medical, pe hartie primita luni si anulata in aceeasi saptamana, vineri…Sunteti minunati! Tineti-o tot asa!

 47. Din cate imi dau seama se refera strict la FUNCTIONARII PUBLICI, oare cei cu statut special, beneficiaza? Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca noi, NU NE PREA INCADRAM… SPER SA GRESESC!

 48. Doamnele de la educativ sunt lasate singure pe sectiile de detinere si expuse deoarece vrem sa RAPORTAM CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ca avem [u][i]suficient personal[/i][/u] pentru a ne desfasura ACTIVITATILE, BA CHIAR CAM MULT…si pt asta ne pastram functia…dar ce facem cu oamenii astia, ce facem cu agentul Stoenescu? care fiind singur pe sectie a avut norocul sa fie gasit de cineva? de ce domnul ministru aflat in vizita la penitenciar nu a luat atitudine?!? Dar oare a stiut ce s-a intamplat in timpul vizitei dumnealui? Sau oameni de bine au considerat ca nu e necesar sa afle? Pe ce principiu de valori si onestitate mergem?

 49. Situatie grava la Spitalul Penitenciar Jilava si vad ca nimeni nu pomeneste nimic! Agentul () in timp ce isi facea serviciul SINGUR pe sectia de sidosi a Spitalului a fost gasit , SPRE NOROCUL LUI! de Alin de la Evidenta batut, in stare foarte grava intr-o camera de detinere! Cred ca ar trebui o solidarizare in acest moment si nu ar mai trebui sa acceptati sa lucrati singuri, dragi colegi, pe orice sectie de detinere, la cat de rau a fost batut de ppl putea fi gasit si mort! Asta in timp ce dl. Ministru CAZANCIUC AVEA VIZITA LA PENITENCIAR. Personalul feminin de la educativ isi desfasoara activitatea pe sectiile de detinere singure cu ppl.ii pt ca nu sunt cadre suficiente! Cred ca ar trebui luat in serios acest semnal de alarma! Iar cei care vor scaune si functii sa se gandeasca doar ca suntem colegi si nu rivali! Li se poate intampla si lor!

 50. [quote name=”Stefan Teoroc”]Nicicum nu-i bine.
  Sa luam lucrurile in ordine.
  Urmeaza emitere de norme si reglare de bugete. Sigur ca termenul este optional nu imperativ pentru ca altfel voucherul prima in raport cu prima de vacanta care inca in sectorul privat este la cote mari (ex. energie – 6000 lei anual)[/quote]
  așteptați emitere normelor,nu mai da-ti cu părerea ,restul cancan.

 51. Nicicum nu-i bine.
  Sa luam lucrurile in ordine.
  Urmeaza emitere de norme si reglare de bugete. Sigur ca termenul este optional nu imperativ pentru ca altfel voucherul prima in raport cu prima de vacanta care inca in sectorul privat este la cote mari (ex. energie – 6000 lei anual)

 52. Sa vedeti acum ce nu ati mai vazut acuma avem vaucere de vacanta dar nu o sa fie loc la concedii o sa fie o nebunie totala fiindca toti vor sa mearga la mare s-au la munte .

 53. Nu neaparat ca confund voucherul cu tichetul,dar nici nu sunt mari deosebiri.Voucherul va fi personalizat(nominalizat) si va contine serviciile de care beneficiaza titularul;probabil ca nu nu va fi transmisibil(ca o cesiune de creanta).Ideea e, care este contributia beneficiarului,ca nu poti ca la un hotel de-o stea sa ai discount tot 6300 lei ca la ala de 5 stele.Eu nu cred ca orice voucher are valoarea de 6300 lei ,pleci cu tot neamul la Neptun si te mai intorci cu lovele! 😆 Iarasi,nu cred ca beneficiarul de voucher nu contribuie cu nimic si concediul este gratuit in totalitate.Astia n-au lovele sa plateasca cativa lei ptr sambete si duminici,da’ au 6300 ptr voucher? In alta ordine de idei,nu cred ca ca fiecare minister nu-si va trimite angajatii in localitiile proprii,ptr dezvoltarea lor si obtinerea de profit. Eu cred ca se poate merge cu voucherul la privat,care au PFA.

 54. Am observat ca scrie în lege ”pot primi”; deci nu specifica ”vor primi” așa că să nu ne bucurăm

 55. Asclepios, de ce trebuie sa plece toti de Craciun sau revelion? Sincer nu cred ca se vor da aceste vouchere, nu inteleg cum isi poate recupera banii din impozit un penitenciar din care 200-300 de angajati isi iau vouchere de 4000 lei. Ar insemna 1.200.000. Eu nu stiu cat plateste impozit o puscarie intr-un an, dar nu cred ca se ridica la valoarea asta. Bafta.

 56. Personal m-as bucura mult sa putem primi si noi aceste vauchere si chiar ma bucur ca sunt in tara, avem o tara mare, frumoasa care are de toate:munte, mare,delta, saline, statiuni balneoclimaterice foarte diverse cu ape foarte diverse chiar avem ce vedea in tara.Problema este ca judecand dupa cum „se plateste” sporul de 75% pentru repausul saptamanal si sarbatori legale…sper sa nu primi vaucherele pentru 2015 prin 15 decembrie !!!Nu ca nu am vrea sa petrecem Craciunul sau Revelionul in statiune dar nu cred ca vom putea pleca in concediu cu totii si sa punem bolovanul la usa celulelor?!

 57. parca era vorba ca in data de 03 iunie se finalizeaza proiectul de statut, s-a finalizat?

 58. Dl Teoroc daca sotia nu llucreaza in sistem ea si copii banuiesc ca pot veni cu mine si pot beneficia si ei de vaucerele care le vom primi.va multumesc.

 59. gabriel niculescu – da gabi stim ca mai trebuie si buget alocat dar macar s-a clarificat cadrul, exista interes pentru dezvoltarea turismului si mai avem si decizie politica favorabila / vedem la rectificari / trebuie cerut si presat

  finul alecu – acum confunzi voucherele de vacanta conform articolului postat cu bilete de odihna care se acorda in sistem

 60. Ce nu inteleg eu : 1) Cat de mare este contributia beneficiarului de voucher,adica a angajatului?;2) daca angajatorul nu are bani ptr sustinerea voucherelor, este posibil ca unii angajati sa beneficieze si altii ,nu?3) Fpss trebuie sa mearga neaparat in unitatile MJ?4) Daca sotii provin din ministere diferite,isi vor petrece concediile in locatii diferite,adica unul la Eforie Sud si altul la Nord?

 61. [quote name=”Gomej”](editat)
  [b]Nota admin [/b]- [i][b]am retinut semnalarea si o verificam.[/b][/i][/quote]
  Multumesc Dnu Stefan

 62. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 83/2014 privind
  salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015

  CAPITOLUL I
  Salarizarea în anul 2015 a personalului plătit din fonduri publice
  Art. 1.
  (1) În anul 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2014 în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi NU se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.

  Art. 8.
  (2) În anul 2015, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de modul de finanţare, nu vor acorda premii şi prime de vacanţă.

  (5) În bugetele pe anul 2015 ale instituţiilor şi autorităţilor publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora

 63. Fpss – biletele de odihna in sistem sau primele de vacanta (acordate inca in sectorul privat) vor fi incompatibile cu vouchere de vacanta. Iei ori una ori alta. Si pare o porcarie pana mergi o data la Flamingo pe jumate din pretul cazarii si mesei. Toate astea sunt [i]porcarii[/i] daca par intangibile. Dar nu trebuie privit asa. Sunt drepturi pentru care trebuie sa luptam iar noi sindicatele vom avea grija sa nu fie facute discriminari.

 64. Sa fie bine,ca sa nu fie rau,zic. Macar sa vedem noi toata tara cu voucherele astea. Mai ramane sa le vedem in mana,fizic,circumspecti suntem de o viata!

 65. (editat)
  [b]Nota admin [/b]- [i][b]am retinut semnalarea si o verificam.[/b][/i]

 66. Si daca eu am primit decontarea pe benzina in concediul meu?

 67. Sa ne pregatim,zic eu,de vacanta la…mamaia la tara.Eu de fel sint optimist,dar parlamentarii si guvernantii astia parca prea baga batul prin gard sa ne oftice.Ar fii prea frumos sa fie si adevarat.Sa stai la munte sau la mare pe voucherul minune.

 68. Asta inseamna ca vom beneficia si noi de vouchere?
  Sau ramane valabila porcaria aia cu locatiile de odihna ale sistemului penitenciar?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)