www.snlp.ro Web analytics

De acum, concediu paternal si pentru noi

Inca o noutate in structura noastra este si prevederea care permite acordarea concediului paternal de 5 zile lucratoare. In prima camera sesizata (Senatul) proiectul aceleiasi legi de aprobare si completare a OUG 90/2017 a primit un amendament care viza strict militarii. In camera decizionala (Camera deputatilor), amendamentul a fost extins la politie si penitenciare:

2. La articolul 10, după alineatul (3) se introduc cinci noi alineate, alin. (4) – (8), cu următorul cuprins:

(7) Personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională beneficiază de prevederile Legii concediului paternal nr.210/1999.

Punem la dispozitie sumarul act normativ (Legea nr. 210/1999) care reglementeaza acest concediu, inclusiv cu cele cateva norme de aplicare. Ce este deosebit de interesant la acest tip de concediu este faptul ca indemnizatia aferenta este egala cu salariul lunar care include toate sporurile. Acelasi tip de prevedere pe care SNLP se zbate sa-l impuna de doi ani, cu privire la toate tipurile de concedii, insa ANP nu se lasa decat daca pierde procese.

2 COMMENTS

    • strict in functie de alocatiile bugetare / la acest moment, daca nu primim o suplimentare bugetara, nr de posturi care ar putea fi scoase la concurs este infim

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)