www.snlp.ro Web analytics

BNS – drepturi de autor. Prima initiativa cetateneasca din Romania!

sindicatele-cer-din-nou-modificarea-codului-muncii-schimbarile-vizeaza-contractele-pe-perioada-determinata size9

INFORMARE BNS 22.01.2015

Proiectul de modificare a Codului Muncii initiat de BNS si inregistrat la Parlament cu nr. B497 din 10 septembrie 2014 (http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18475 ) a fost validat cu unanimitate de voturi de Curtea Constitutionala si retransmis Parlamentului Romaniei pe 21 ianuarie a.c. pentru continuarea parcursului in forul legislativ.

Aceasta este, practic, prima initiativa legislativa cetateneasca din istoria Romaniei care ajunge pe masa Parlamentului in mod legal si legitim, aducand modificari esentiale Codului Muncii impus cu austeritate lucratorilor din Romania in martie 2011.

Proiectul de modificare a Codului Muncii a strâns 150.000 de semnaturi, fiind sustinut de lucratori afiliati la BNS, de familiile lucratorilor, de angajati care nu sunt membri de sindicat, de pensionari si de tineri deopotriva.

Membrii BNS, alaturi de milioanele de lucratori romani care activează deja in piata muncii sau urmeaza sa activeze, spera ca aceasta initiativa legislativa să fie aprobata de reprezentantii actuali în Parlament si sa se aduca astfel corectiile ce repun Romania în firescul valorilor europene.

Blocul National Sindical le multumeste tuturor celor care s-au documentat si au decis sa sustina prin semnatura aceasta initiativa, le multumeste liderilor sindicali care au făcut eforturi să coordoneze procesul de strangere de semnaturi, precum si expertilor din comisia tehnica care au realizat un proiect de lege greu de combatut.

*Atasat, va transmitem comunicatul Curtii Constitutionale si preluarile din mass-media centrala.

Documente atasate

7 COMMENTS

  1. Mai nou, MJ se opune primei interpretari de extindere a OUG 70/2014 la tot personalul din sistem. Interpretarea inca nu s-a finalizat. In orice caz cel putin asistentii sociali si personalul medical vor primi acesti bani

  2. buna ziua……am auzit cape 23-01-2015, a aparut in monitorul oficial plata sporului de 75% a sambet si dumin si a sarbatorilor legalala MAI…….noi cand sa ne asteptam???…va multumesc…..

  3. Domnule Teoroc, vreo veste de marirea cu 100 ron data de guvern prin oug 70/2014?In unitati nu se stie nimic si ne apropiem de sfarsitul lui ianuarie.

  4. Mai dureaza putin. Astazi avuram o dezbatere de 2 ore pe repausul turelor si cred ca ne apropiem de un final de interpretare agreat de ambele parti, adica plata majorarii sa vizeze lucrul in sambata si duminica si nu in repausul saptamanal acordat ca derogare de la regula. Vom oferi detalii

  5. Stefan cand crezi ca se finalizeaza problema orelor suplimentare?Se zvoneste ca se doreste plata orelor suplimentare cumulate intr-o luna fara a se tine cont casunt sambete sau duminci?Cand putem vorbi si noi de normalitate!!!!!!!Ce ne mai poti spune legat de aceasta problema.Multesc.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)