www.snlp.ro Web analytics

75% majorare salariala. Internele sparg gheata! ANP se misca.

spor-de-weekend

ACTUALIZARE (informare interna SNLP 28.01.2015)

Aveti atasat proiectul OMJ privind majorarile de 75%. Dupa doua zile de dezbateri decizia a fost de simplificare a formei aprobate de MAI care introuce un calcul in urma caruia plata majorarilor salariale este facuta conditionat de compensarea muncii suplimentare etc.

In sistemul nostru plata majorarilor de 75% pentru munca in repaus saptamanal, sarbatori legale si alte zile libere (cred ca voi inventa o prescurtare pentru acest drept, M75%, probabil, ca sa nu reiau sintagma integrala de fiecare data) se vor plati la data primului salariu ulterior prestarii muncii

Proiectul atasat a fost redacata la nivel ANP si trimis la MJ urmand mai mult ca sigur o discutie cu ministerul in functie de observatiile care vor fi facute

Procesul de adoptare a acestui ordin va fi urgentate de SNLP la maximum astfel incat normele sa fie aplicabila pe 10 februarie 2015 (data salariului aferent lunii ianuarie 2015)

Inainte de sfarsitul acestei saptamani, va fi gata si proiectul de OMJ pentru acordarea majorarii salariale de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie pentru 5% din personal, pe anumite perioade de timp.

Stefan Teoroc, Presedinte SNLP

ARTICOL INITIAL Poate pentru prima data in ultimii ani, la capitolul personal, Ministerul Afacerilor Interne imprima ritmul in structura de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica publicand in Monitorul Oficial al Romaniei un ordin de ministru prin care se acorda o majorare salariala de 75% pentru orele lucrate in zilele de sambata si duminica, sarbatori legale si alte zile libere. 

Este primul set clar de norme care stabileste ca indiferent de program si de repausul saptamanal stabilit de angajator, pentru munca in zilele de weekend, se acorda o compensatie, fara ca turele sa fie exceptate de la acest drept.

Proiectul de ordin a fost postat pe pagina MAI inca din data de 30 decembrie 2014 respectiv in ziua urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Legii nr. 183/2014. Este vorba despre legea prin care a fost aprobata in Parlament OUG nr 37/2014 care a adus modificari la OUG 103/2013 (salarizarea personalului bugetar pentru anul 2014). Prin lantul legislativ mentionat, in anul 2014 a fost sparta blocada sporurilor impusa de guvernanti in ultimii 5 ani marcati de criza economica, doar pentru structura de aparare si doar pentru munca in sarbatori si repaus saptamanal, avand in vedere numarul enorm de ore suplimentare acumulate, ore imposibil de compensat din lipsa de reurse umane precum si avand in vedere specificul activitatii, cu foc continuu.

Pana la publicarea Legii nr. 183/2014 (29 decembrie 2014), in cursul anului trecut era posibila plata majorarilor pentru munca prestata in zilele susmentionate, doar in cazul in care nu a fost posibila compensarea cu timp liber si cu conditia ca bugetul sa permita aceste cheltuieli, avand prevazute fondurile necesare. Pe final de an, ANP a reusit sa devina singura institutie publica din Romania care a platit, la solicitarea SNLP,  majorari salariale pentru sarbatori legale, vizand in special orele muncite in data de 15 august 2014.

Dupa publicarea legii nr. 183/2014, compensarea cu timp liber a acestui tip de munca a incetat sa mai fie o conditie prealabila a platii majorarilor, legea aducand modificari OUG 37/2014 prin eliminarea din text a sintagmei care impunea aceasta conditie. Imediat dupa inceperea activitatii in 2015, SNLP a semnalat administratiei situatia si a solicitat emiterea urgenta a unui ordin de ministru similar celui postat de MAI pe pagina proprie de Internet.

Au urmat intalniri inter-institutionale in cadrul structurii de aparare si au inceput ezitarile. Trebuie spus, desi am fi preferat sa nu fie cazul, ca directia juridica din ANP (DCEAN) a adoptat o pozitie surprinzator de rigida incercand pomovarea unui proiect de ordin prin care se inducea ideea ca majorarile s-ar aplica la munca prestata in repausul saptamanal stabilit de angajator, altul decat sambata si duminica, in situatiile in care activitatea nu permitea acordarea repausului saptamanal normal. Luand in considerare evidenta perspectivei ca in respectivul repaus angajatorii nu ar fi programat activitati, noul drept reglementa astfel o compensare inexistenta (SNLP numeste aceasta norma – un drept nascut mort ).

Interpretarea sindicatelor din sistemul penitenciar, in lumina prevederilor legale recent adoptate, sustine necesitatea platii majorarii salariale de catre angajator ca sanctiune pentru orele pe care salariatul le presteaza sambata si duminica, in situatiile in care repausul in aceste zile nu este posibil, angajatorul stabilind un alt repaus saptamanal, in alte zile decat cele de weekend, aceasta fiind o obligatie suplimentara. Accentuam pentru a a ne face bine intelesi: in cazul in care repausul saptamanal nu este acordat sambata si duminica (doua zile consecutive), salariatii vor primi repaus in alte doua zile consecutive plus un spor (majorare). 

Situatia este profund schimbata fata de momentul 2012 cand decizia ANP nr. 569 a vizat reglementarea unei situatii in care unicul tip de compensare admis era cu timp liber si s-a urmarit dublarea acestui timp pentru munca in sarbatoare sau repaus saptamanal, instituindu-se principiul care poate fi aplicat si in cazul activarii sporului (actuala majorare salariala). Trebuie mentionat faptul ca in structura de aparare, pana in luna decembrie 2014, niciodata de la demilitarizare (2004), nu au fost acordate sporuri pentru munca in repaus saptamanal sau in sarbatoare legala, avand in vedere prevederile restrictive ale Legii nr.293/2004 (statutul nostru special), care au facut obiectul a numeroase procese.

In cursul unei intalniri ANP-sindicate din data de 23 ianuarie 2014, pe parcursul a doua ore de dezbateri, structurile sindicale au oferit argumente legislative pentru a demonta o viziune diferita a administratiei. Voi evidentia faptul ca operativul din ANP, resursele si chiar top-managementul au avut o pozitie mult mai flexibila, diferita de DCEAN.

La dezbateri, SNLP a adus in sprijin o serie larga de interpretari consacrate in lucrari, tratate si publicatii de legislatia muncii, angajandu-se sa inainteze un material amplu in acest sens, insotit de prevederi din contracte colective aplicabile la acest moment in Romania precum si alte documente doveditoare ale corectitudinii acestei interpretari; in acest sens a fost stabilit un canal de comunicare cu confederatia si cu structuri sindicale afiliate BNS.

Acest demers nu mai este necesar avand in vedere ritmul deja impus de MAI prin ordinul publicat, ritm de la care nicio alta institutie din structura de aparare nu va mai putea devia deoarece, pentru o practica unitara, normele care vor fi emise de celelalte ministere vor fi similare celor emise de ministrul afacerilor interne, ca initiator al acestor norme compensatorii.

Iata cum Gabriel Oprea (vice-premierul Romaniei si ministrul afacerilor interne) tinde sa devina un nume de care salariatii din structura de aparare isi vor aminti, intrucat fara determinarea vice-premierului, foarte probabil, aceste reparatii morale nu erau posibile.

61 COMMENTS

 1. Pentru soringelu43:
  Uita-te in spate si analizeaza ce s-a intamplat dn punct de vedere sindical din 2004 pana in prezent si, fa o constatare vis-a-vis de luta sindicala cu ajuorul presei.

  Nu am iesit in presa, ne-am rezolvat singuri problemele. A iesi in presa inseamna sa devii o victima sigura, indferent de cat de capabil ai considera ca esti. Prea din Romania a devenit una servita functie de interesele celor care o administreaza. Prea din Romania cauta „stirea” care-i face audienta. ar o „stire”, o dezbatere pe tema dreepturilor de personal din penitenciare, crede-ma ca nu le-ar satisface interesele. Poate fi un subiect insa nu unul care sa suscite atentia publicului. Din contra, s-ar putea sa creezi multa antipatie avand in vedere ca si gradul de educatie a telespectatirului a devenit din ce in ce mai scazut, acesta inghitind informatiile pe nemestecate. (Uita-te ce audiente enorme au emisiunile de genul „celor realizate de Capatos, Maruta, Gherghe si alti virusi ai mintii).

  Eu zic ca ne-am aratat capabilitatea si fara presa.

 2. Lupta sindicala fara media dupa parerea mea este inutila.Putem sa rezolvam multe dor prin emisiuni la tv la ore de maxima audienta.Abuzurile care au loc in peniteciare pot fii cunoscute mai usor si poate se autosesizeaza cineva.

 3. Redeschiderea proceselor este imposibila avand in vedere autoritatea de lucru judecat, insa apar alte metode de extindere a unor efecte la nivel national cum s-a mai facut cu prima de vacanta suspendata insa aici este nevoie de suficienta vointa politica si de ceva buget. Insa optica CEDO incurca aceasta metoda de extindere a efectelor prin alte acte. Studiem si noi fenomenul destul de atent

 4. Stefan as vrea daca poti sa ma lamuresti in urmatoarea pbl.Daca Cedo a dat o hotarare referitoare la faptul ca taierea de 25% a fost legala si totusi unele instante au dat castig de cauza,de ce nu se pot redeschide procese luand ca precedent hot. unde s-a castigat?Multumesc.

 5. Proiectul de ordin pentru majorarile de 75% este transmis la MJ pentru aprobare. Inca de ieri sindicatele din sistem au transmis o solicitare comuna de urgentare. In mod clar nu poate produce efecte la data salariului pentru ianuarie intrucat dar drepturile nu se pierd. Indiferent cand a fost prestata munca, daca nu a fost compensata deja cu timp liber (aceasta etapa era permisa doar pana la finele anului trecut), vom cere cu maxima determinare, plata majorarilor.

 6. [quote name=”finul Alecu”]Putem vorbi de un conflict de legi;pe de o parte cele care prevad prioritara compensarea cu timp liber a orelor lucrate la sarbatori,si, pe de alta parte,cele care prevad o majorare de 75%.Primele nu se pot aplica ca au aparut cele din a 2- categorie,iar astea ca n-au norme de aplicare,adica ordin de ministru.Nu e straniu?Cand va aparea si omj-ul se vor putea aplica cu data publicarii in MOf.Ce zici?[/quote]
  Finule imi permit sa intervin si sper sa nu te deranjeze.Ai dreptate, legea dispune NUMAI pentru viitor ceea ce se transpune in practica asa cum bine ai spus de la momentul publicarii in M.Of.Dar dreptul la plata sporului de 75% a luat deja nastere prin publicarea in M.Of. a O.U.G. 83/2014 privind salarizarea personalului bugetar in anul 2015.Deci dreptul este nascut prin O.U.G., doar conditiile privind acordarea ramanand a fi reglementate prin O.M.J.Ori momentul elaborarii conditiilor nu poate influienta momentul nasterii dreptului, adica 1 ianuarie 2015, conform O.UG. 83/2014.Asadar in privinta aparitiei O.M.J., chiar daca el apare in februarie, nu avem de a face cu un O.M.J care sa retroactiveze, astfel incat sa nu pierdem orele prestate in ianuarie, ci pur si simplu cu o reglementare ulterioara a unor conditii in care putem beneficia de un drept deja nascut.O zi buna!

 7. …imi cer scuze,nu vreau sa fiu rau inteles…..am si eu 2 intrebari…1)…stiti cat dureaza semnarea OMJ-ului privind 75% pt sambata si duminica???…si 2)….orele suplimentare facute de plutoane se vor plati sau cu liber daca se poate???….va multumesc….

 8. Finule pe scurt, Codul muncii zice timp sau plata, Boc si apoi Ponta suspenda in ultimii 5 ani aceste drepturi la inceput prin legi si apoi prin ordonante spunand – exclusiv timp. La jumatea lui 2014 o ordonanta de modificare reactiveaza dreptul la bani daca nu s-a compensat cu timp. Din 29 dec 2014 intervine o LEGE care spune [b]exclusiv[/b] bani si care schimba complet cadrul. Compensarea cu timp dispare ca optiune. Este adevarat ca fara norme nu se poate plati, insa acestea se vor aproba in scurt timp. La momentul aprobarii vom avea un pachet de ore lucrate in respectvele conditii. Cum altfel sa le tratezi daca nu platind majorarea. Ca doar nu le ignoram?

 9. Proiectul de ordin privind 75% este pe masa ministrului de joia trecuta.Ne poate spune cineva daca mai exista alta procedura din acest moment.Sau nu mai e cerneala in stilou?Si apropo de ce se intampla’ati vazut unde erau cei 25% pe care ni i-au taiat?

 10. [quote name=”Garcea de puscarie”]Pozele cu ofiterul de la Penitenciarul Vaslui au pus capac la imaginea nostra.Dupa ce zile la rand anumite posturin de televiziune ne-au aratat cu degetul, apare si acest ofiter macho de barbati in presa cum sta el frumos sa fie pozat de (editat). Doamne iarta-ma cum a ajus acest individ ofiter?BESTIAL….[/quote]
  Cu siguranta sunt mai multi ca asta ,da`inca n-au scapat „selfie-urile” pe net 😆 😆
  Si la fel de sigur este ca nu doar ofiterii deviaza/o iau pe aratura,etc…..

 11. Pozele cu ofiterul de la Penitenciarul Vaslui au pus capac la imaginea nostra.Dupa ce zile la rand anumite posturin de televiziune ne-au aratat cu degetul, apare si acest ofiter macho de barbati in presa cum sta el frumos sa fie pozat de (editat). Doamne iarta-ma cum a ajus acest individ ofiter?BESTIAL….

 12. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru anonim si minerul
  Nu sunt sigur ca se va reusi aprobarea OMJ pana la salariul din februarie dar asta nu va duce la pierderea vreunui ban. Cand se aproba, va produce efecte asupra muncii evidentiate in pontaj (sarbatori, S, D).
  Daca nu sunt prevazute fonduri nu poate fi platit niciun drept salarial, dar nu este cazul.[/quote]
  D-le presedinte,daca eu am lucrat in 01.01.2015 si seful mi-a dat „cu japca” Csl, e bine sau e incorect? Trebuia sa-mi compenseze cu luber sau sa-mi dea spor de 75%,ca nu inteleg! 😮

 13. Cu respect domnule presedinte….Avind in vedere faptul ca in unele unitati noua tinuta s-a distribuit aveti stiinta despre calendarul distibuirii celorlalte tinute in penitenciarele care au mai ramas ?

 14. Pentru anonim si minerul
  Nu sunt sigur ca se va reusi aprobarea OMJ pana la salariul din februarie dar asta nu va duce la pierderea vreunui ban. Cand se aproba, va produce efecte asupra muncii evidentiate in pontaj (sarbatori, S, D).
  Daca nu sunt prevazute fonduri nu poate fi platit niciun drept salarial, dar nu este cazul.

 15. D-le presedinte,daca nu sunt intrunite CUMULATIV cele 3 conditii (ma refer in primul rand la lit C din art.5) se mai acorda sporul de 75 % pentru sambete duminici?
  Adica daca ordonatorul de credite nu a prevazut in buget si astfel de situatii,se presupune ca nu se mai platesc orele efectuate in zilele de sambata duminiaca si sarbatori legale?

 16. Sa traiti Domnule Presedinte! Va felicit pe dvs si pe DOMNUL OPREA pentru cea mai mare reusita din ultimii ani! Si acum intrebarile:-se vor pune in plata la salariul din februarie sporurile(75%) pentru sambetele, duminicile, 02 ianuarie, lucrate in ianuarie? -avem vreo sansa sa se emita omj-ul pana la printarea fluturasilor? – care va fi baza de calcul, salariul baza functie(mai mic) sau salariu functie baza(mai mare)?

 17. Nu te grabi cu interpretarile. Dupa 1 ian 2015 conform OUG 83/3015 care face trimitere la OUG 103/2013 modif prin OUG 37/2014 aprobata prin Legea nr 183/2014 (nu am alta varianta mai scurta de trimitere), singurul tip de compensare a muncii in repaus si sarbatoare este prin plata unei majorari. Compensarea cu timp liber nu mai este posibila. In teoria ta, vezi majorarile aplicabile doar la munca prestata dupa emiterea normelor. In acest caz ce spui ca se va intampla cu munca prestata inaintea normelor si inca necompensata?

 18. O lege intra in vigoare la data publicarii in M Of ori la data prevazuta in textul ei. Deci,OMJ-ul va intra in vigoare in februarie 2015 si ca urmare nu se mai pot plati TSL-urile decat ptr 24 ian(daca va fi considerata sarbatoare legala),Asadar,unde-i lege,nu-i tocmeala!Poate de-asta” trag” ei de timp, sa nu plateasca TSL pana la Pasti!!!! La altii a fost publicat OM!

 19. Cred ca este evident faptul ca se vor plati daca se emite in timp util OMJ care in acest moment este elaborat si se afla in minister in proces de avizare urgentat pe cat posibil de sindicate

 20. Nu se poate emite vreun ordin pe acest subiect pentru ca sporul nu mai exista in lege (L284/2015). Nu este subiectul acestui articol. Tema a fost dezbatuta pe larg anterior (corespondenta cu CNCD, procese etc).

 21. Daca internele sparg ghiata si asa este, ordinul aplicat la interne implicit tuturor structurilor de siguranta nationala prevede si sporul de studii superioare aplicat al salariul de baza(solda), despre acest aspect nu se vorbeste nimic, ce se intimpla cu acest spor?

 22. Felicitari domnule Teoroc pentru un nou mandat la conducerea snlp,as dori o implicare mai mare a dumneavoastra asupra unor incalcari grave a tot cea ce inseamna ;a respecta legea prevederile ei cat si regulamentele in vigoare.Se trage la maxim de membrii plutonului escorta din cadrul pnt Galati,nu se mai tine cont de fisele postului,de programul de lucru,sunt folositi oameni la tura 12ore iar a doua zi sunt chemati la programul obisnuit de lucru,unde doar cu noroc nu fac ore suplimentare,timpul corespunzator de odihna nu are nici o relevanta,incalcati legea si faceti abuzuri mari in serviciu domnilor guvernanti ai pnt,dar voua nu are nimeni ce sa va faca…numai ca o serie de plangeri si-au gasit locul unde trebuie facuta dreptatea.

 23. In sfarsit sunt semne evidente ca se face dreptate si se recunoaste efortul celor care muncesc in zilele in care cei cu program de opt ore stau cu familia de sarbatori sau se duc la slujba de duminica.Multumim Gabriel Oprea si SNLP!
  Mai este asteptata o echilibrare morala de ajutor al celor care si-au cumparat casa in localitatea unde este penitenciarul la care lucreaza si platesc rate fara ajutor din partea statului in detrimentul celor care sunt ajutati cu un procent important din cuantumul chiriei!Dreptatea trebuie impartita intre cele doua categorii,orice ajutor este binevenit dar pentru toti in egala masura si aici trebuie sa intervina sindicatul (SNLP)ai carui membri sunt atat chiriasi cat si debitori la banci ale caror rate nu sunt de neglijat.Este greu dar nu imposibil de realizat avand in vedere ca multi prefera sa stea cu chirie si sa locuiasca gratis decat sa-si cumpere locuinta si sa i se diminueze venitul cu o rata la banca de cel putin 800 lei.Nu uitati :rolul sindicatului este sa se lupte pentru respectarea drepturilor tuturor membrilor,fie ca lucreaza la opt ore sau la tura,chirias sau debitor la banca,toti suntem la fel intr-un fel sau altul…

 24. Eu am gasit solutia la toate problemele care sunt prezente in acet sistem…solutia e…DEMISIA!
  Mi-a parut bine ca am cunoscut oameni care barfesc orice, invidiosi, gelosi si din pacate colegi cu concepie comunista.
  Pacat am facut scoala un an, m-am chinuit cu 40 lei solda, departe de familie si prieteni.
  Multa sanatate si deschideti ochii…afara un agent de penitenciare castiga 2500 euro…aici…600.
  Bafta

 25. Pt cei de la ture se platesc sambetele si duminicile? Dar cu cele 250 ore suplimentare cum le recuperez? solutii nu se găsesc.

 26. Culpa comuna pentru dezastrul din sistem o au si conducerea ANP si unii Dir. din teriritoriu , asemeni celui de la Bacau , mentinuti pe functii in ciuada tuturor semnalelor negative venite din teritoriu .Un director care foloseste doar motivarea negativa, planifica nerealist Bugetul si asa prea mic, care se sustrage la infinit de la procesul decizional , nu stie ce sa ceara, mai ales sa evalueze , care confunda un colectiv de oameni maturi si greu incercat de-a lungul acestor ani cu elevii din scoala de agenti Tg Ocna.
  Un prost gospodar ,care transfera vina catre oricine altcineva decat propria persoana, care indreapta favoruri si diplome catre pupincuristi entuziasti ( grea maladie care bantuie sistemul ).
  Un Dir. care prigoneste angajatii si care de abia asteapta sa gresesti bagandu-te in tot felul de comisii .
  UN MANAGER NESUFERIT ajuns in aceasta pozitie din greseala,care nici macar nu are idee despre management ce sa mai spun de strategii,
  Titulatura sa profesionala reprezinta doar superioritate, putere si control,care considera ca lumea incepe cu el si tot la el se sfarseste Un MANAGER DIN EPOCA DE PIATRA…deviza lui „DEZBINA SI CONDU”
  Asteptam oricum cu nerabdare rezultatele evaluarii testelor psihologice din luna decembrie de la Penit . Bacau.
  DAR SA PRIVIM CU INCREDERE LA VIITOR , poate la PRIMAVARA SCHIMBARII de la Bacau si nu numai !

 27. Un articol publicat pe (editat) si sters dupa aceea
  Pentru ca adevarul deranjeaza ?

  Aceleasi probleme si la Bacau…
  Pe principiul ‘‘afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul’’
  Performanta – este istorie . Abuzul – o realitate.
  Dupa 2 ani de domnie , la Bacau este mai rau decat inainte . Un colectiv mai dezbinat ca inainte , condus de UN MANAGER Nesuferit, pe care nu l-a interesat imbunatatirea atmosferii de lucru.Un penitenciar unde demotivarea se manifesta la nivelul intregului personal, mai putin pentru grupul mic de obedienti si umili care-i sprijina Scaunul, unde comunicarea a devenit f anevoioasa , unde performantele sunt pe masura, unde initiativele si sugestiile personale sant metodic ignorate sau ascultate cu dezinteres chiar daca sunt constructive. Deviza de la inceput , de acum 2 ani ,,Usa mea este permanent deschisa ” a fost uitata de mult .

 28. De ani de zile nu ni s-a dat nimic din drepturile noastre, toate au mers numai în minus. S-a tăiat al 13-lea salariu, s-a tăiat prima de vacanţă, s-au tăiat salariile, norma de echipare este cea mai mică din tot sistemul de apărare. Ar fi trebuit ca sindicatele să protesteze de mult, dar încă se aplică „politica pumnului în gură”. Nu s-a făcut nici măcar o indexare a salariilor cu rata inflaţiilor, stăm cu deţinuţi bolnavi de SIDA şi TBC şi nu primim nimic pentru că nu vor unii. Se vorbeşte aici de bani pentru week end şi sărbători, este greu de crezut pentru că şmecherii nu lucrează în ture. Se vorbeşte despre ajutorul pe care trebuie să îl primească angajaţii ca să îşi cumpere o locuinţă, deşi este prevăzut acest drept încă din anul 2004, nu se aplică acest drept şi nici nu cred că se va aplica. Decât să plătească chirii, mai bine i-ar pune pe oameni să îşi cumpere o locuinţă prin credit şi să plătească jumătate din rată, ar fi mult mai logic aşa, iar angajaţii ar avea o casă

 29. Stefan ne poti spune daca astazi la intalnirea cu anp s-a luat vreo hotarare cu privire la problema 75%?Multumesc.

 30. Dl teoroc cu drepturile banesti ce ni s-au luat ce ne puteti spune le mai primim inapoi, prima de concediu ,prime, al 13 salariu.Dar cu tichetele de concediu le vom primi anul acesta .Va multumesc.

 31. Dl Teoroc se platesc toate orele suplimentare s-au numai cele care se lucreaza sambata si duminica si daca se platesc de cand se vor plati.Va multumesc.

 32. Dl Presedinte se cunoaste cv despre decontul lentilelor, mai exista acest drept pentru salariati sau a fost abrogat si acesta?

 33. Sunt emisiuni concertate si cu scop evident. SNLP are un reprezentant desemnat pentru comunicarea cu mass-media (Florin Stoica).

 34. Voi va uitati la tv la ce aberatii spun acesti oameni.Incredibil cata prostie…astia cred tot ce aud de la detinuti si noi picam ca niste…sa nu zic ce.
  Dupa ce avem o imagine nu prea buna acum chiar ca aratam ca…..
  Vad ca nimeni nu intervine

 35. [quote name=”Plastik”]Pentru Un agent:
  Articole de aici si deasemeni comentarii, ti-au spus care sunt fazele intrarii in vigoare a acestui OMJ care urmeaza a reglementa plata sambetelor si duminicilor.

  Citeste prietene ! Te rezumi doar la titlu sau cel mult doua fraze din articol sau comentarii ?

  Nu-ti ingradeste nimeni dreptul de a avea o opinie sau a-ti exprima o nelamurire, insa de la aceste lucruri pana la a nu face nimic sa intelegi…te rog mult…citeste doar ! Nu e greu ![/quote]
  Nu mai fi atat de inversunat ca s-ar putea sa citesc si sa stiu cel putin la fel de multe daca nu, un pic mai mult decat tine.Esti cumva din DCEAN ,,prietene” de te simti lezat de comentariul meu?Daca esti din DCEAN, iti reamintesc ca nu esti platit sa-mi ingradesti mie drepturi, iar daca o faci doar ca sa-ti fie bine in scaunul ocupat ai decenta si demisioneaza.Nu esti de neinlocuit si sigur nu esti cel mai ,,istet” jurist te asigur.Daca esti cel mai istet juris si eu ma insel,, te rog formuleaza(asa cum faceti de obicei) un punct de vedere catre vicepremierul Oprea si arata-ti inteligenta spunandu-i ca habar nu are legislatie si-l inveti tu acum.Daca nu esti din DCEAN si esti un coleg, intelege ca eu in comentariul anterior am criticat interpretarea abuziva a legislatiei din partea asa-zisilor juristi din A.N.P. care incearca prin diverse tertipuri sa ne limiteze drepturile.Nu este normal ca in timp ce Guvernul (dupa atatea taieri de drepturi ale noastre) este dispus sa ne dea ceva inapoi (ceva muncit, nu nemeritat) sa se gaseasca tocmai oameni ai sistemului care sa se opuna inventand.

 36. Usurel, ca iar ne apucam de aruncat cu pietre unii intr-altii in loc sa ne unim pentru un singur scop.

 37. Pentru Un agent:
  Articole de aici si deasemeni comentarii, ti-au spus care sunt fazele intrarii in vigoare a acestui OMJ care urmeaza a reglementa plata sambetelor si duminicilor.

  Citeste prietene ! Te rezumi doar la titlu sau cel mult doua fraze din articol sau comentarii ?

  Nu-ti ingradeste nimeni dreptul de a avea o opinie sau a-ti exprima o nelamurire, insa de la aceste lucruri pana la a nu face nimic sa intelegi…te rog mult…citeste doar ! Nu e greu !

 38. Stefan, hai sa ignoram odata penru intotdeauna postarile,dupa cum spui, cretinoide. Genul asta d’alde Avram Valentin trebuiesc ejectati. Poate ca e membru de sindicat (ceea ce ma insel sau cel mult e din partea unde se accepta cretinitati) dar asta nu inseamna ca, daca esti membru, iti permiti sa arunci cu rahat pe munca sindicala.
  Asta nu intelege nimic din ce facem ca sindicat. Si ma bucur ca nu sunt multi ca el.

  Avrame, fratica… pricepi ceva din viata asta ? Macar TACI ! Sau lasa-ne cu totul !
  Se vede prea bine ca esti un intarziat al scolii primare…gramatica ta arata cata cultura ai si de cata putere de intelegere dai dovada.
  Stefan, specimene ca astea nu trebuie sa ingroape elanul sindical. Astia sunt la capitolul „ignore” !

 39. Avram – iata cum printr-o vorba naruiesti tot ce incercam sa construim precum si tot elanul pe care ni-l tragem mai mult din probleme si din satisfactia ca oamenii inteleg eforturile si solutiile gasite / [b]iti spun o singura data[/b]: daca vrei sa te adresezi acelei parti dintre salariati interesati de barfe aberante, cretinoide si rauvoitoare, utilizeaza te rugam un alt spatiu virtual / in cazul in care intelegi ce-ti spun, vei mai avea ocazia sa comentezi pe aici / ramai la subiect si va fi bine.

  Un agent – maine are loc o intalnire sindicate-ANP pentru elaborarea OMJ similar OMAI – politie. Facem tot posibilul ca la salariul din februarie sa fie posibila plata majorarilor.

 40. Dl.Teoroc….vedeti ce spuneati mai zilele trecute ca e greu ,ca se interpreteaza..e.t.c. urgent ar trebui sa mergeti la Ministrul Justitiei..,,sariti,, peste ANP..unde scri ca decide ANP-ul?? Politisti au stiut…si au mers direct la ministru…deci nu e cum a-ti sustunut ca e…,,greu,, trebuie sa vreti…cu cat ca…sa fiu putin rau…in teritoriu se vb. ca sunteti ,,pe o mana,, cu ANP-ul….SPER SA POSTATI SA CITEASACA SI PALMASI UNELE ATACURI!!!

 41. Dl Teoroc pana la urma se platesc sambetele si duminicile da s-au nu si daca da de cand, va multumesc.

 42. Sunt intentii bune si pe linia asta intr-adevar. Dar este prematur pentru detalii exacte

 43. Da, la nivel inca informal: urmeaza concursuri pt dir adjuncti de unitati pe la jumatea sau sfarsitul lui martie si apoi in paralel sau chiar inainte de sefii de serviciu se va acorda atentie operativului – sefi sectii si sefi tura.

 44. Domnule Stefan, cu ocazia bilanturilor s-a vehiculat ideea organizarii unor concursuri pentru eliminarea imputernicirilor. Rugamintea mea este daca puteti confirma aceste „zvonuri” si sa-mi spuneti, va rog, daca A.N.P.-ul a intocmit un calendar al acestor concursuri. Va multumesc.

 45. Da cineva mai inainte a sesizat ca aceste campanii anti sistem penitenciar sunt finantate de catre detinutii vip din ultima perioada catre televiziunile de 2 bani care se vand pe bani (majoritatea) in vederea obtinerii la presiunea publica a executarii a unei parti din pedeapsa la domiciliu sau in cel mai bun caz mult hulita lege a gratierii,cred ca este o greseala sa picam in plasa infractorilor si a manipularilo de presa…cine a spus ca ne prostesc cu televizorul avea mare dreptate,ati observat determinarea asa zisei ‘moderatoare”…!!!!HOTII SI BANDITII LA PUSCARIE !!! ACOLO LE ESTE LOCUL !!!

 46. Am revenit si in 2015,onor SNLP ca intotdeauna ei conteaza,felicitari, sincere felicitari,cate unii nu-si justifica cotizatiile…bine ca existati,ca altfel eram vai de noi… 😡 😆

 47. Ar fi bine ca acest ordin sa apara mai repede si sa nu se prelungeasca nefondat din diferite motive atunci putem vorbi de normalitate.Sa batem fierul cat e cald!!!

 48. Ion – OMAI reglementeaza majorarea orelor lucrate in repausul saptamanal. Codul muncii impune 2 zile consecutive de repaus saptamanal, de regula S si D dar acesta poate fi stabilit si in alte zile, OMAI nu impune alte reguli decat Codul muncii privind repausul dar nici nu poate inventa alte definitii. Deci avem planul 1 – repausul si planul 2 – majorarea. Indiferent daca repausul este in zilele stabilite ca regula ori in altele, in cazul in care salariatul munceste S si/sau D, primeste o majorare pentru acele ore. In practica se folosesc mai multe metode de calcul pentru „sporul de weekend” unul foarte intalnit fiind de a se calcula sporul la salariul de baza integral. Cert este ca nicio prevedere din legislatia muncii nu exonereaza angajatorii de obligatia a acorda repausul saptamanal, plata unei majorari nefiind de natura a elimina acest drept al salariatului menit sa asigure alternanta corespunzatoare intre munca si odihna in cadrul unei saptamani conform normei de 2:5 (zile). Daca repausul este S si D iar angajatorul constata necesitatea aducerii salariatului la munca in aceste zile, atunci trebuie sa stabileasca prin regulament intern alte 2 zile consecutive de repaus. teoretic aceste constatari nu pot fi spontane, ci planificate negociate sau stabilite prin regulament. Exceptiile sunt separat reglementate de Codul muncii inclusiv suspendarea repausului.

 49. Poate inteleg si cei de la DCEAN ca nu-si primesc salariile ca sa lipseasca pe noi de drepturi legale prin interpretari abuzive.Asteptam din partea D.G. si a D.G.A. sa ne sustina pozitia in fata M.J. iar de la propiul ministru sa ia exemplul domnului (chiar merita numit asa) Gabriel Oprea.Asta daca nu vor sa ne discrimineze si sa-i colindam sub ferestre chiar si dupa sarbatori.Dupa cum am mai spus…………..hai cu egalarea A.N.P.

 50. Domnule Stefan Teoroc in primul rand felicitari pentru munca pe care o depuneti si rabdarea de care dati dovada
  Pentru a va testa inca odata aceasta calitate:

  Accentuam pentru a a ne face bine intelesi: in cazul in care repausul saptamanal nu este acordat sambata si duminica (doua zile consecutive), salariatii vor primi repaus in alte doua zile consecutive plus un spor (majorare).

  Acest lucru este impus de MAI in ordinul publicat deja ?

 51. Timi – suspendarea raportului la politisti este reglementata prin ordin de ministru (OMAI 298/2011); asta intentionam si noi dupa aprobarea noului statut
  Avram – acordul este un instrument de negociere colectiva mult mai restrictiv decat contactul si nu poate include drepturi salariale sau alte elemente; este o poveste lunga si nu o voi spune aici; citeste putin despre acest domeniu si te vei edifica; nu este vorba de forta; daca legea nu permite, poti sta in greva 3 luni, un acord/contract colectiv incheiat cu incalcarea legii nu este validat si nu produce efecte.

 52. Dl.Stefan,am citit acordul dintre sindicate si ANP…sunt sigur ca online nu o sa validati ce spun dar,daca l-ar citi fiecare angajat al sistemului ar ramane mirati ca…nu se respecta sunt numai niste harti..asta e fara suparare nu este ,,forta,, in fata ANP-ului.

 53. foarte buna initiativa domnului OPREA.asteptam si de la domnul CAZANCIUC acelasi lucru.speram sa vina.

 54. Suspendarea la iniţiativa poliţistului
  (1) Raportul de serviciu al poliţistului se poate suspenda, la iniţiativa sa, în urmãtoarele situaţii:
  a) pentru efectuarea concediului de creştere a copilului în vârstã de pânã la un an sau, dupã caz, 2 ani ori, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea vârstei de 3 ani sau, dupã caz, 7 ani, potrivit legii;
  b) pentru efectuarea concediului de îngrijire a copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau în cazul copilului cu handicap pentru afecţiuni intercurente, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani, potrivit legii;
  c) pentru desfãşurarea unei activitãţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale;
  d) pentru efectuarea concediului paternal, potrivit legii;
  (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivatã a poliţistului, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevãzute la alin. (1), pe o perioadã cuprinsã între o lunã şi 3 ani……..
  Faceam referire strict la aliniatul 2….
  Oricum stiu ca nu face referire la subiectul articolului…….daca asta a deranjat……
  Daca am rezolvat aceasta problema cu plata orelor……este un merit al sindicatului …..dar sa tinem seama ca nu am facut nimic decat sa intram in normalitate…..aceste drepturi sunt demult in legislatie prevazute……dar din vina noastra a sindicatelor…..oamenilor ……care am acceptat tacit fara sa trecem la fapte, ne-au fost incalcate aceste drepturi…
  Oricum felicitari pt efortul depus si la cat mai multe realizari…

 55. Care activitate? Exista suspendarea raportului de serviciu, adica acel raport de munca pe care il are functionarul public. Dar altul este subiectul aici

 56. Daca tot ne ainiem si se incearca imprimare aceluiasi ritm in toate structurile de ordine publica si siguranta nationala….poate in noul statut al f.p.s.s. din anp apare si posibilitata suspendarii din actvitate…….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)