www.snlp.ro Web analytics

Totul pe unul si unul pentru douazeci. Primele rezultate ale planului propus de SNLP – Sistem Standard

Captura de ecran din 2015.05.21 la 10.39.37Va aminititi initiativa recenta a SNLP privitor la standardele din sistemul penitenciar. Ei bine, nu am reusit sa rezistam tentatiei de a impartasi cu cititorii nostri stirea ca standardizarea a relevat deja aspecte fantastice, la care nici SNLP nu s-a gandit intial, daca este sa luam in calcul impactul rezultatelor.

Ideea noastra, imbratisata de ANP, motiv pentru care respectam atat intentiile cat si efortul de a face dovedite de administratie dar si de unitati in acest plan, a plecat, pe scurt, de la un scop simplu si anume necesitatea identificarii necesarului real de personal plecand de la legislatie si nu de la organigramele proiectate acum multi ani si insuficient analizate/actualizate.

Vedem ce scrie in regulamente si vedem cum arata situatia din teren dar daca ar fi sa ne lamurim cum ar trebui sa stea lucrurile cu adevarat, observam imediat neconcordante si constatam ca in materie de resurse umane nu exista o politica unitara a ANP in toate unitatile precum nu exista situatii identice, fiecare unitate confruntandu-se cu o paleta proprie de probleme.

Fie avem mult mai putine rezerve decat trebuie, pentru paza perimetrului (cu precizarea ca deseori nici in statul de functii nu mai sunt posturi vacante), fie ne trezim cu niste fise ale posturilor facute pentru 10 oameni, fie un agent ajunge sa indeplineasca functii de conducere din corpul ofiterilor, prin decizii de director, avand doar raspunderi nu si remuneratie. Toate aceste compromisuri se fac pe considerentul incert al lipsei de oameni.

Bine, bine, am inteles perfect lucrurile de mai sus insa am vrea sa stim cati oameni ne lipsesc exact iar pentru asta, logic, trebuie sa aflam mai intai cati ne trebuie cu adevarat. Lucru care nu s-a facut niciodata in sistemul nostru. Si am pornit la drum: grupuri de lucru, simulari, culegere de date, corespondenta cu unitatile… In final, dupa cateva luni de zile, am reusit sa avem standarde distincte pe tipuri de unitati.

Apoi au fost alese doua unitati care si-au calculat necesarul de posturi/oameni aplicand standardele convenite la nivel ANP iar la verificarea rezultatelor realizata acum cateva zile in ANP putem spune ca s-a produs o adevarata lovitura de teatru! Pe calculele ANP (standardizare comprimata la maxim) una dintre unitati (cealalta nu a mai fost analizata) trebuie sa aiba o schema mai mare cu 50% iar pe calculele unitatii schema trebuie dublata! Si vorbim despre posturi prevazute nu ocupate.

Constatarea de mai sus a generat un adevarat ambuteiaj de opinii si reactii care de care mai rastite sau surprinse. De ce situatia asta, este prea mult, exagerat, eroare, standardizarea a fost inteleasa gresit, nu trebuie totul dus in absurd etc… SNLP invita la calm! Situatia trebuie observata atent si in liniste, standardele fiind perfectibile. Tocmai acest exercitiu ne poate ajuta sa avem in final o situatie cat mai aproape de real.

Nu suntem inconstienti sa credem ca guvernul ar putea fi de acord cu dublarea posturilor prevazute pentru sistemul penitenciar (in prezent sunt 15.000 dintre care sunt ocupate 12.400) astfel incat Romania sa depaseasca Marea Britanie la raportul detinuti/personal. Vrem doar sa ne recunoastem corect si sincer problemele astfel incat sa incepem pas cu pas reparatiile.

Am fost deopotriva amuzati dar si satisfacuti (sindicaliceste) sa aflam ca in unitatea susmentionata, pentru un anumit tip de misiune din operativ (nu intram inca in detalii) in prezent sunt prevazute 5 posturi in timp ce aplicarea standardelor de catre ANP a indicat un necesar de … 56 de posturi! Sa mai spunem ca aplicarea standardelor de catre unitate a indicat un necesar de… 96 de posturi???

Este evident ca acolo unde acum se descurca 5 oameni, daca aducem de maine 96, nu numai ca vor disparea definitiv restantele la recuperari si concedii ceea ce este bine, dar probabil ca se va inregistra o calcare acuta pe bombeuri suprapusa pe un sindrom de plictiseala cronica, riscand sa constatam ca 70% din personalul respectiv nu poate primi un volum corespunzator de sarcini pentru a umple 12 ore de munca.

Atunci, de unde vine beleaua? Regulamente prost elaborate, particularitati ale unitatilor care influenteaza major standardizarea, elanul muncitoresc al unor manageri care si-au spus „las’ sa bagam in plus ca taie ei daca trebuie!”? Totusi, daca regulamentele sunt bune iar standardele sunt facute dupa acestea, insa rezultatul standardizarii este apreciat ca eronat, ce ramane de aplicat si de respectat? Multe intrebari, putine raspunsuri. Suntem inca departe de finish dar parca vedem o luminita in tunel. Sa fim optimisti. Demersul este avansat iar regresul imposibil. Mergem inainte!

Linkuri la subiect:

ER PLAN SNLP – Sistem STANDARD

 

72 COMMENTS

 1. Eu zic ca trebuie sa facem deosebire intre zile! Astfel,avem zile libere ca urmare a unor sarbatori legale si zile libere prevazute in alte situatii( Acord),cum ar fi Ziua Penitenciarelor,a Politiei…etc.Ati observat ca 24 Ianuarie este sarbatoare nationala….dar nu are zi libera! 😆 Deci,29 Iunie,este zi libera…dar nu e sarbatoare legala.Ca urmare,ea nu se va ponta cu TSL,iar cine lucreaza nu va beneficia de spor 75% ! 😆 Intr-adevar luna asta FTL este ptr toti 160 ore,deoarece 29 iunie este intr-o zi lucratoare. Parca, anul trecut,29 iunie a fost sambata si au beneficiat de invoire si, bineanteles, de FTL diminuat ,cei care au lucrat in acea zi. Hai sa ne intelegem! Art 139 CM stabileste restrictiv, enumerand sarbatorile legale si nu zice” si altele,stabilite prin Acord”!Deci,in afara celor prevazute in art 139 CM,nu mai stabiliti voi si alte sarbatori legale,ca nu sunteti Parlamentul! Majorarea de 75% se acorda ptr lucrul in repausul saptamanal si la sarbautorile legale si nu la invoiri platite. Acu’, sa nu ma intrebati de ce se cheama invoire platita…ca nu va spun!

 2. [quote name=”Stefan Teoroc”]Codul muncii stabileste la un capitol al sau regimul zilelor de sarbatoare legala si ale altor zile libere in care conform legii nu se lucreaza. Acest regim este identic atat pentru sarbatoare cat si pentru alte zile libere stabilite prin lege sau negocieri colective.[/quote]
  Daca codul muncii prevede si alte zile in care conform reglementarilor in vigoare..nu se lucreaza de ce mai trebuie socotita ziua de 29 iunie INVOIRE PLATITA?!De ce nu se poate la noi pe ramura luna iunie sa aiba FTL 160 de ore si nu 168?!Nu ar fi mai simplu?

 3. [quote name=”Redis”][quote]”Sarbatori legale normale”nu prea inteleg alocutinea?!Adi ca are acelas regim cu ziua de 2 ianuarie de exemplu?!Daca sunt tura de zi pe 29 iunie, anul acesta intr-o zi de luni, pontez 12 ore cu spor de 75%?![/quote]

  Nu uita Asclepios ca beneficiezi si de tim suplimentar daca lucrezi pe 29. E un pic altfel din acest punct de vedere fata de o sarbatoare normala. Aici nu vobim de scaderea normei de timp lunare (nr. ore lucratoare). Luna iunie este de 168 de ore lucratoare.
  Daca lucrezi la 8 ore si o faci si pe 29 iunie, pe langa majorarea de 75% vei beneficia si de 8 ore suplimentare. Ca sa se inteleaga mai bine. In acest caz, lucratorul de la 8 ore este platit pe norma intreaga de 168 de ore, aceasta norma de 168 fiind inteleasa in felul urmator: 160 ore de prezenta efectiva la serviciu + 8 ore invoire platita. Daca lucrezi in ziua in care se acorda invoire platita conform legii, beneficiezi si de ore suplimentare.

  Aceeasi schema si la schimburi. Se inregistreaza la prezenta si prezenta cu tsl1. Pentru a deduce usor orele suplimentare care reies efectiv din prezenta la serviciu si din faptul ca am muncit pe 29 iunie, orele lucrate efectiv sub incidenta acestei date se include in Fta (ca si Cs-urile, CO, misiuni, curs, etc).

  Sper ca am fost inteles.[/quote]
  Orele efectuate in 29 iunie se introduc in FTA, cum?!Adica trec celui care lucreaza in 29 si prezenta 12 ore si invoire platita 12 ore?!Imi va accepta macheta de pontaj asa ceva?!

 4. asp – spre finalul lunii iulie / nu este stabilita o data exacta

 5. Un agent – daca sedinta se va tine in jurul datei de 15 iun tot atunci vom stii si rezultatele. Mutarea efectiva se va face la o data stabilita, corelat cu repartitia, pentru a nu dezechilibra schemele unitatilor

 6. Se vehiculeaza ceva referitor LA data exacta a primei rectificari?

 7. Sa inteleg ca pana pe 1iulie ar trebui sa ne soseasca un raspuns LA rapoartele de mutare?!

 8. D-le Teoroc, aveti idee in ce perioada vor fi reanalizate rapoartele de transfer, deoarece la aproape toti care am depus raport de transfer, ne-a fost dat ca si raspuns ca vor fi reanalizate anterior repartizarii promotiei 2015.

  Asta ce vrea sa insemne? Cam in ce data vor fi reanalizate si vom stii un raspuns clar???

  Stima !!!

 9. [quote name=”Anonim”]Buna ziua,
  Domnule Stefan, am candidat pentru ocuparea unei functii de director adj., si am fost declarat respins. Am inteles ca urmeaza sa fie scoase la concurs functile de sef de sectie. Doream sa va intreb daca exista posibilitatea legala sa faceti demersurile pentru a urgenta si examenul pentru functia de sef serviciu si astfel nu o sa mai fiu pus in situatia sa repet examenul psihologic si sa fac cheltuieli suplimentare. Va multumesc.[/quote]
  Logic şi normal ar fi să se înceapă cu funcţiile de sus şi să coboare în ordinea ierarhiei. Ce ne facem dacă se scot la concurs funcţiile de şef tură/secţie iar după imediat cele de şef serviciu iar în urma concursului un şef de tură ia concursul pentru şef serviciu. Stăm încă 2 ani cu împuterniciri?

 10. @Redis&Stefan Teoroc
  Multumesc pentru lamuriri.Da,asa este si logic si legal.
  Asteptam rectificarea bugetara ca pe…Tariceanu si Valeriu Stoica. 😀

 11. Codul muncii stabileste la un capitol al sau regimul zilelor de sarbatoare legala si ale altor zile libere in care conform legii nu se lucreaza. Acest regim este identic atat pentru sarbatoare cat si pentru alte zile libere stabilite prin lege sau negocieri colective.

 12. Dumi,
  La fel de logic o vad si eu ca munca prestata in 29 iunie sa se adauge la ts si sa se plateasca cu spor de 75%.

  – Art. 143 din Codul Munci reglementeaza faptul ca angajatorul poate acorda [u][b]si alte zile libere[/b][/u] decat cele prevazute in mod expres, prin intermediul contractului/acordului;

  Art. 7 al Deciziei 357 care modifica D 569 : In anul 2015, personalul care lucreaza in zilele de sarbatoare legala [b]si in celelate zile in care, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare[/b] (reglementari legale in vigoare – Acordul Colectiv care stabileste data de 29 iunie ca fiind libera) nu se lucreaza, beneficiaza de majorarea salariala prevazuta de art. 13 alin 5 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.103/2013 privind…… ….

  Deci, pentru mine e clar ca lucrul in data de 29 iunie se calculeaza la Ts si se plateste cu spor de 75%.

 13. Dl Teoroc se aud zvonuri ca ni se vor da bani de haine pe anul acesta ,ce ne puteti spune?dar de 50%reducere la concedi ce se mai aude .va multumesc

 14. Florin,
  Zici ca e scumpa cazarea la Flamingo? Da’ cu cortul, nu deconteaza…camparea? Nu spui nimic de plaja…. Ai amintit de noiembrie,mai bine la Boboteaza ,cand ingheata marea !

 15. @Redis
  Tot ce scrii despre tsl din data de 29 iunie,chiar e adevarat?S-a modificat Decizia 569(parca)?In sensul ca beneficiem si de 75% ptr acea zi si un liber?
  Pontajele noi pot reporta liberul din tsl?(adica sa se plateasca si sa se adune la ts?)
  Logic asa ar trebui sa fie.

 16. [quote]”Sarbatori legale normale”nu prea inteleg alocutinea?!Adi ca are acelas regim cu ziua de 2 ianuarie de exemplu?!Daca sunt tura de zi pe 29 iunie, anul acesta intr-o zi de luni, pontez 12 ore cu spor de 75%?![/quote]

  Nu uita Asclepios ca beneficiezi si de tim suplimentar daca lucrezi pe 29. E un pic altfel din acest punct de vedere fata de o sarbatoare normala. Aici nu vobim de scaderea normei de timp lunare (nr. ore lucratoare). Luna iunie este de 168 de ore lucratoare.
  Daca lucrezi la 8 ore si o faci si pe 29 iunie, pe langa majorarea de 75% vei beneficia si de 8 ore suplimentare. Ca sa se inteleaga mai bine. In acest caz, lucratorul de la 8 ore este platit pe norma intreaga de 168 de ore, aceasta norma de 168 fiind inteleasa in felul urmator: 160 ore de prezenta efectiva la serviciu + 8 ore invoire platita. Daca lucrezi in ziua in care se acorda invoire platita conform legii, beneficiezi si de ore suplimentare.

  Aceeasi schema si la schimburi. Se inregistreaza la prezenta si prezenta cu tsl1. Pentru a deduce usor orele suplimentare care reies efectiv din prezenta la serviciu si din faptul ca am muncit pe 29 iunie, orele lucrate efectiv sub incidenta acestei date se include in Fta (ca si Cs-urile, CO, misiuni, curs, etc).

  Sper ca am fost inteles.

 17. [quote name=”Stefan Teoroc – Mobil”]Pentru virusul Cristian care se ambiționează sa amenințe ca nu se vor plati majorari: am inteles opinia ta, oprește-te! Daca nu se vor plati stim ce avem de facut.

  Asclepios: 29 Iunie conform codului muncii are regimul sărbătorilor legale normale. Nu este niciun dubiu aici.

  BOC – da, sunt șanse pentru echipament pe anul in curs. Am mai zis. Vedem la rectificare. Sa nu visam prea mult. Norma de hrana este plafonata in toata structura de apărare la nivelul anului 2009 prin OUG 83/2014. Nu an cunoștința de modificări in acest plan decat la nivel de intenții. Nimic concrete[/quote]
  „Sarbatori legale normale”nu prea inteleg alocutinea?!Adica are acelas regim cu ziua de 2 ianuarie de exemplu?!Daca sunt tura de zi pe 29 iunie, anul acesta intr-o zi de luni, pontez 12 ore cu spor de 75%?!

 18. Pentru virusul Cristian care se ambiționează sa amenințe ca nu se vor plati majorari: am inteles opinia ta, oprește-te! Daca nu se vor plati stim ce avem de facut.

  Asclepios: 29 Iunie conform codului muncii are regimul sărbătorilor legale normale. Nu este niciun dubiu aici.

  BOC – da, sunt șanse pentru echipament pe anul in curs. Am mai zis. Vedem la rectificare. Sa nu visam prea mult. Norma de hrana este plafonata in toata structura de apărare la nivelul anului 2009 prin OUG 83/2014. Nu an cunoștința de modificări in acest plan decat la nivel de intenții. Nimic concrete

 19. Este adevarat ca pana pe data de 20 iunie se dau banii pe echipament aferenti anului 2015?
  Asa se vorbeste la Rahova.
  Dar de marirea normei de hrana ce stiti?

 20. Legat de apropiata sarbatore de 29 iunie care in nici un an nu stiu cum se ponteaza_!Nu sßar putea propune introducerea in Codul Muncii un articol care sa prevadaÖo yi libera anual pentru fiecare ramura pentru sarbatorirea ramurii respective (ex.15 august Ziua Marinei, 29 iunie Ziua Penitenciarelor,etc).Similar articolului care prevede de doua ori pe an cate doua yile libere pentru sarbatori religioase pentru cei de alte religii decat crestine?!

 21. -un metru şaiş’opt,sifon(de la pc1 până la dir.),donator(au uitat şefii pe unde mai sunt pieţele în oraş de când cu mine în sistem),bârfitor(până la ruda de grade patru),muncitor(adevărat,la birou…un porc m-a făcut să lucrez acolo,întradevăr avea vre-o 200 de kile porcu’),pupă’n-dorsal(unisex…şă la siguranță..şila pază…nu contează,fum să iasă),parolist(dau şi parale,numai să fie bine să nu fie rău)nefumător(dar…cumpătător…ptr.boşi)….într-un cuvânt angajatul ideal…ce credeţi m-aş încadra şi eu la un bilet din ăla de cinci’zeci???-vă mulţumesc 100%…

 22. Si tu impachetezi aer zilnic 8 ore si ai un salar la care altii numai viseaza.

 23. Pai daca vom avea acest drept de decontare 50 la suta trebuie sa-l beneficiem toti si nu ar trebui sa fie conditionat pe nu stiu ce criteri de acordare fiindca nu este corect deoarece toti lucram in acest sistem si toti trbuie sa beneficiem de el .

 24. Anonim – vom discuta cu cei de la resurse in legatura cu calendarul concursurilor.

  Osama (si ceilalti – cu privire la majorari) – nu sunt modificari fata de ceea ce am informat deja. Ignorati va rog alte afirmatii. Cand vor fi informatii noi, le vom transmite.

  Privitor la bilete de odihna – vom discuta la momentul oportun. Speram cat de repede. Toti avem drepturi egale dar dreptul este conditionat prin act normativ de anumite criterii precum si de existenta spatiilor.

 25. Finule,
  Il citez pe Stefan: ”Hotel Flamingo – Eforie Sud, un hotel bun, pozitionat aproape de faleza, in zona neaglomerata”
  Uf, cati bani ne-au mai oprit in anii din urma pt hotelasul asta si i-a dat inapoi cu ”taraita”! si ce tarife au mama,mama! ca nu te scoti nici cu decontul de 50%!
  deh, e ”bungalou” de magistrati, ce sa cauti Finule, in august acolo? in noiembrie tata, cu caloriferul dupa tine!

 26. Buna ziua,
  Domnule Stefan, am candidat pentru ocuparea unei functii de director adj., si am fost declarat respins. Am inteles ca urmeaza sa fie scoase la concurs functile de sef de sectie. Doream sa va intreb daca exista posibilitatea legala sa faceti demersurile pentru a urgenta si examenul pentru functia de sef serviciu si astfel nu o sa mai fiu pus in situatia sa repet examenul psihologic si sa fac cheltuieli suplimentare. Va multumesc.

 27. Sporul de TBC l-am uitat pentru ca se plateste in proportie de 99% DOAR la spitale, doar la cazurile BK poz., doar pentru contactul direct cu bolnavul, doar…adica efectiv doar pentru cazurile noi depistate, dupa ce acestea au fost confirmate de catre spital, retroactiv 1-2 ore din cele 12 de serviciu.Cel de 75% pentru zilele de week-end si sarbatori legale l-am uitat pentru ca…cel putin momentan nu l-am primit decat pentru 4 zile din ianuarie si gandul la acest spor imi provoaca o lehamite si scarba vecina cu depresia!!!Cat despre dormitul in post sau pe sectie, te invit sa lucrezi ca si multi dintre colegii mei vreo…32 de ani tot pe ture sau vreo 21 si te asigur ca nu se doarme, te invit sa nu mai dezinformezi tu TEAPA.

 28. [quote name=”Stefan Teoroc”]Gygy (si celorlalti – decont bilete)
  Inca nu. Urmeaza emiterea unei decizii ANP. A fost finalizata acum aprox 10 zile. Apoi se va initia procedura. Nu conteaza gradul ci indeplinirea criteriilor. In mod clar procentul de bitele acordat agentilor va fi mult mai mare decat pentru ofiteri avand in vedere ponderea pe corpuri. Vom posta decizia in scurt timp

  Finul Alecu – Hotel Flamingo – Eforie Sud, un hotel bun, pozitionat aproape de faleza, in zona neaglomerata

  Agent de penitenciare – cum sa avem contract de munca??? Suntem functionari publici, avem raport de serviciu. Ai semnat tu vreun contract individual de munca la incadrare?![/quote]

  Nu am semnat un contract individual, insa stiu ca exista contractul colectiv de munca… Mai nou acord colectiv privind raportulrile de serviciu… care este incalcat in proportie de peste 70% de catre angajator in ceea ce priveste conditiile de munca si programul zilnic.

 29. Dl Teoroc se mai dau banii pe sambete si duminici? Daca da, cand si cum? Liderul de sindicat de la unitatea mea la aceasta intrebare a raspuns : „Nu suntem siguri ca se vor da banii de 75%, iar daca se vor da nu ii vom primi integral ci in mai multe transe” Ce sa cred eu dupa un asemenea raspuns? (editat)

 30. Pana se emite decizia a trecut vara, pentru ce sa mai dorim bilete de odihna sau tratament.
  Suntem prostiti de chestorul (editat)(bejan).
  Rusine.
  Imi e scarba de sistemul asta si de tara in care traiesc.

 31. ȘEFU CREZI CA AVEM LOC TOȚI ,IN ACESTE LOCAȚII ANP,NU CRED SI ATUNCI CE SE ÎNTÂMPLĂ ,,ANALIZE” si iar si iar…………..

 32. nu este corect.toti trebuie sa beneficiem in mod egal de acest drept in functie de salariu.

 33. Pai sunt foarte curios cine va beneficia reducerea de50 la suta am impresia ca noi nu avem dreptul la nimic salari marite nu vaucere nu sporu de 75 mai la toamna pai deja incep sama inervez rau de tot pai noi la ce avem drept .a gata am inteles la tacere dar nu mai putem sa tacem fiindca ne-am saturat cum isi bat joc de noi.noapte buna.

 34. Nu toti bugetarii. Avem 300.000 de functionari publici in romania, la care adaugam MApN, jandarmii din MAI si serviciile. Legislatia care reglementeaza voucherele nu vizeaza decat personalul contractual. Chiar si asa, nu toti contractualii merg in concediu la fel cum nu toti salariatii din sistemul nostru merg in concedii la mare sau la munte. Dintre cei care merg, vor primi decontari cei care se incadreaza la criterii, evident ca in limita locurilor disponibile. Vom mai discuta aspectele acestea in scurt timp, dupa emiterea deciziei.

 35. PAI E CORECT ASA? AVEM 1200 DE LOCURI?NU AVEM. IN SCHIMB CEILALTI SALARIATI BUGETARI SI NU NUMAI VOR PRIMII TOTI. E CURATA DISCRIMINARE.

 36. Gygy (si celorlalti – decont bilete)
  Inca nu. Urmeaza emiterea unei decizii ANP. A fost finalizata acum aprox 10 zile. Apoi se va initia procedura. Nu conteaza gradul ci indeplinirea criteriilor. In mod clar procentul de bitele acordat agentilor va fi mult mai mare decat pentru ofiteri avand in vedere ponderea pe corpuri. Vom posta decizia in scurt timp

  Finul Alecu – Hotel Flamingo – Eforie Sud, un hotel bun, pozitionat aproape de faleza, in zona neaglomerata

  Agent de penitenciare – cum sa avem contract de munca??? Suntem functionari publici, avem raport de serviciu. Ai semnat tu vreun contract individual de munca la incadrare?!

 37. EU POT SA SOLICIT BILETE ACUM IN LOCATIILE ANP?
  mAINE AM SA FAC SOLICITARE CATRE DIRECTORUL MEU.

 38. [DIFERENTA este acum in jur de 300 lei,sporul de paza l-ati uitat,sa nu mai spunem de TBC si majorari de 75 % si coeficienti in general mai mici…… Cu cele din urma diferentele sunt de aproximativ 800 lei,ca sa dormi in post sau pe sectie noaptea e revoltator de mult….numai dezinformati….! quote name=”geo”][qu[quote name=”Asclepios”]Trebuia sa-i puneti undeva si o seringa acestui agent multifunctional si era perfect pentru cerintele functionarului…(celelalte 8 cuvinte).
  Pt.Dumi atata vreme cat diferenta de salariu intre cel care lucreaza pe schimburi , in paza, intr-un permanent „contact” cu detinutii , este data DOAR de sporul de noapte, de vreo 200 de lei intr-o luna completa si cei vreo 70 de lei norma 12B, salariatii vor tot pleca din operativ in administrativ si niciodata invers, din pacate.[/quote]
  ote name=”dumi”]Exista o diferenta la salariu de 150 lei(100 spor de noapte si 50 norma12b).Dar nu banii trebuie sa faca diferenta ci pregatirea in sensul ca dupa 1 an de scoala esti pregatit sa iei sistemul penitenciar in piept.Dupa citiva ani fug unde vad cu ochii(birouri,magazii,centrale termice)de parca la scoala invata altceva.Daca esti instruit pentru paza supraveghere escortare trebuie sa faci numai asta nu financiar,secretariat sau magazioner centralist etc.In aceste sectoare enumerate la urma se pot incadra personal civil.[/quote]
  Numai UNII pot….Restul…..la mila Domnului! Care…cara, poate![/quote]

 39. [quote name=”Stefan Teoroc”]Voucherele sunt pentru contractuali. Nu ne incadram. Vom avea bilete decontate 50% in locatiile ANP[/quote]
  Cand?

 40. ANP,are locatii si la mare sau numai la munte?E posibil ca inextra sezon sa nu fie locuri ptr toti solicitantii? Ma gandesc ca se respecta 1/3,adica unii pleaca in iunie,altii in septembrie si altii in noiembrie!

 41. [quote name=”Stefan Teoroc”]Voucherele sunt pentru contractuali. Nu ne incadram. Vom avea bilete decontate 50% in locatiile ANP[/quote]
  Si ce trebuie sa facem ca sa beneficiem de decontare?

 42. [quote name=”Stefan Teoroc”]Voucherele sunt pentru contractuali. Nu ne incadram. Vom avea bilete decontate 50% in locatiile ANP[/quote]
  Cum adica nu ne incadram?!?!?! Noi nu avem contracte de munca???? … De fapt, asa este, vouchere-le sunt pentru cei care muncesc pe bani si care-i primesc la timp. Noi muncim pentru bani pe care ii primim (mai putin sporul de 75% pt. sambete si duminici pe care „il avem de primit”), este o diferenta … politia, politia de frontiera ia toate sporurile nu ca noi, si nici ei nu aveau prevazut in bugetul de inceput de an acest spor. De ce la ei se poate si la noi nu?

 43. in locatiile anp se duc smecherii si ofiterasii,nu bietii agenti,hai sa fim seriosi/ 😕

 44. Voucherele sunt pentru contractuali. Nu ne incadram. Vom avea bilete decontate 50% in locatiile ANP

 45. Dl Teoroc se tot vorbeste de vaucere de vacanta 6 salari minime pe economie si la particulari si la toti bugetari daca stiti ceva spunetine si noua .va multumesc.

 46. Redis
  Pai,nici nu m-ai provocat! 😆 La ce sa-ti raspund? Mai spune-ne cate ceva incitant! Sa fii atent ce spui ,sa nu-i superi pe colegii nostri,cei care ne asigura bunastarea si noua!Fara ei,noi n-am exista! Ei sunt creierul si inima entitatii!Astept de la tine provocari adevarate!Daca vrei,ne si duelam ….in vorbe!

 47. Pai cum sa fie personal cand sunt 5 gospodari 4 magazioneri si la birouri 100 de unde sa fie personal.

 48. In conditiile actuale niciodata nu or sa fie oameni suficienti la paza si reeducare. Cea mai viabila solutie pentru a depasi acest moment, in conditiile in care incadrari din sursa externa nu se mai realizeaza, este externalizarea sectorului economico administrativ, sau a unor servicii de aici, sau externalizarea escortelor (instante cel putin). Oricum dupa implementarea sistemului de video conferinta cu instantele se va resimti la personalul ce va ramane disponibil.

 49. Liderii de sindicat au zis ca se dau banii pe simbete/duminici si sarbatori legale,cristian are alte informatii ca nu se dau,pe cine sa crezi?nu pe circotasul de cristian care baga batul prin gard.
  Incadrari de personal pentru sectorul administrativ,am scris ca „se poate incadra”,nu sa incadreze maine personal ci sa nu plece personal pregatit pentru paza/supraveghere/escortare la scoala in sectorul administrativ.Managementul resurselor umane nu functioneaza.
  Sint de acord cu tine Redis si subliniez starea actuala a Gaz-urilor,care sint gauri negre a ANP-ului si cu „balaurul hamesit”.
  Titi esti tare!5 fise de post(1 fisa a postului si 4 anexe) sper ca poti sa le duci.numai ca daca se intimpla ceva-ai semnat-esti bun de plata.

 50. Daca probabil credeti ca oamenii din sistem vor suporta la infinit..va inselati!

 51. Ne subordonam, ne milogim…tremuram pentru posturile noastre…in fata unui sistem opresiv…in care zilnic apar demnitari inalti cu fraude de milioane de euro si care sunt condamnati…AVETI COLOANA VERTEBRALA DRAGI CONDUCATORI DIN ANP SI MJ PENTRU CA ACEST SISTEM ( AL ORDINELOR „DE SUS” SI AL MAFIEI) SE PRABUSESTE CARAMIDA CU CARAMIDA PANA CAND VA AJUNGE LA DVS CA FOR DECISIV SI VA VETI TRANSFORMA INTR-O CARAMIDA CAZATOARE SAU MAI BINE ZIS INTR-O „SAGEATA”. DACA VA CONVINE ASTA CA AVETI DE CASTIGAT ACUM, MERGETI INAINTE! DAR CAND VETI REVENI LA NOI SA VA CUSTODIEM…SA NU AVETI MARI PRETENTII PT CA TOT DVS ATI VITREGIT SISTEMUL!!!

 52. [b][u]”Este evident ca acolo unde acum se descurca 5 oameni, daca aducem de maine 96, nu numai ca vor disparea definitiv restantele la recuperari si concedii ceea ce este bine, dar probabil ca se va inregistra o calcare acuta pe bombeuri suprapusa pe un sindrom de plictiseala cronica, riscand sa constatam ca 70% din personalul respectiv nu poate primi un volum corespunzator de sarcini pentru a umple 12 ore de munca.”[/u][/b]
  ..Acele calcule pentru intregirea structurii la nivel de resurse umane sunt facute in baza si cu respectarea legislatiei in vigoare. Daca boii s-au obisnuit sa traga la jug fara sa fie platiti asta nu inseamna ca nivelul de saturatie nu a ajuns la final! Daca muncim conform normelor vom avea si rezultate, daca nu nu vom avea e simplu! Depinde de conducerea ANP ce-si doreste! Eu as vrea ca fiecare decizie de vitregire a acestui sistem din punct de vedere al resurselor umane sa o plateasca personal decidentul in momentul in care se inregistreaza evenimente negative!…Foarte buna sugerare D.le Presedinte…

 53. Cu speranţa că v-aţi refăcut aura energetică,d-le preşedinte,vă aduc la cunoștință că astăzi cineva mi-a ghicit în cafea şi ar fi văzut ceva legat de voucherele de vacanţă în ce priveşte sectorul privat,în schimb când am rugat-o să îmi dea şi in boabe ar fi văzut ceva legat şi de funcţionarii publici şi că s-ar putea ca vara asta să stau câteva zile la soare intr-un hamac plătit de d-ul Ponta…dacă aflaţi ceva vă rugăm să ne ţineţi la curent (atât cât puteţi şi dumneavoastră bineînțeles) nu de alta,dar să ştim ce să ne achiziţionăm,ori budigăi de plajă ori de ski ori…mai bine lăsaţi…nici nu vă salut…să trăiţi

 54. [b]Dumi,[/b]
  Ideea nu e de a incadra personal civil ci personalul exstent sa dea macar acelasi randament ca in sistemul privat. Sunt puscarii care au cate 6-7 contabili ! Si nu de fiecare data e vina acestor contabili. Hatisul birocratic te obliga sa folosesti toti acesti oaeni intr-o munca dementa lipsita de eficienta.

  E de noaptea mintii sa te gandesti ca ai nevoie de contabil gaz cand gaz nu mai functioneaza de ani de zile iar mijloacele fixe sunt practic aceleasi. Si daca ar exista totusi activitate in gaz, aceasta este nesemnificativa. Si bineinteles ca in felul asta intreaga societate civila realizeaza ce[b] balaur hamesit[/b] este acest sistem bugetar. Ce-i mai grav, e ca judeca si oamenii care au nevoi reale in activitatea lor.
  Parerea mea:
  – alinierea principiilor de activitate in sectorul administrativ bugetar la cele specifice din privat. Daca intr-o companie cu sute de oameni si rulaj de miliarde zilnic se poate cu un contabil, la noi de ce nu s-ar putea ?
  – profesionalizarea oamenilor din administrativ: sunt [b]o gramada[/b] care lucreaza cu documente si inca isi incurca degetele pe o tastatura. Sa nu mai spun ca devine chiar o himera pentru ei lucrul cu acest calculator. Normal ca muncesti de te taie apele cand te chinui sa faci un simplu tabel in excel cate 2-3 ore.
  – derigidizarea statului de functii si canalizarea acestuia pe doua directii in sectorul operativ: siguranta si regim. Agentii prinsi la siguranta sa indeplineasca orice functie pe aceasta linie (poate fi schimbata inclusiv titulatura functiei din stat in vederea conceperii fisei postului in mod corespunzator) si la regim la fel. Pentru echitate, se poate marja pe ideea ca toti agentii dintr-o anumita categorie sa beneficieze de aceleasi conditii de dezvoltare profesionala si materiala pentru a elimina lupta oarba pentru un coeficient mare si pentru care nu indepllinesti atrinutiile conform acestuia.
  Discutia poate fi mult mai lunga. Asept provocari.

 55. va intreb : – cat de legal este sa obligi agentul sa semneze mai multe (cazul meu este 5) fise ale posturilor in care exista si mentiunea ” este in masura sa execute orice misiune care ii este incredintata ” (sau ceva de genul…) ?

 56. Crezi ca ii intereseaza????? Grija lor e….crearea unei lumi LOR (citeste „noua”)!!! De voi…..se ocupa micii caporali locali….

 57. [qu[quote name=”Asclepios”]Trebuia sa-i puneti undeva si o seringa acestui agent multifunctional si era perfect pentru cerintele functionarului…(celelalte 8 cuvinte).
  Pt.Dumi atata vreme cat diferenta de salariu intre cel care lucreaza pe schimburi , in paza, intr-un permanent „contact” cu detinutii , este data DOAR de sporul de noapte, de vreo 200 de lei intr-o luna completa si cei vreo 70 de lei norma 12B, salariatii vor tot pleca din operativ in administrativ si niciodata invers, din pacate.[/quote]
  ote name=”dumi”]Exista o diferenta la salariu de 150 lei(100 spor de noapte si 50 norma12b).Dar nu banii trebuie sa faca diferenta ci pregatirea in sensul ca dupa 1 an de scoala esti pregatit sa iei sistemul penitenciar in piept.Dupa citiva ani fug unde vad cu ochii(birouri,magazii,centrale termice)de parca la scoala invata altceva.Daca esti instruit pentru paza supraveghere escortare trebuie sa faci numai asta nu financiar,secretariat sau magazioner centralist etc.In aceste sectoare enumerate la urma se pot incadra personal civil.[/quote]
  Numai UNII pot….Restul…..la mila Domnului! Care…cara, poate!

 58. inca o data dL TEOROC VA SUBLINEZ ca nu sint bani ptr majorarile de sambete si duminici ce facem ca ne mint intruna atit pe voi cit si pe noi va spun ca nu primim in august bani la rectificare am ajuns de batjocora lor ca ne mint si nu ne da nimic ce pot sa inteleg e ca le faceti jocu lor

 59. [quote name=”dumi”]La 1 septembrie vin 2-3 agenti din scoala,iar alti 2-3 ies la pensie,alti 4-5 pleaca in administrativ sau logistica si 2-3 vor sa plece la alte penitenciare aproape de casa.Toti din operativ.Statistica e foarte grava si neluata in seama de DG.[/quote]
  adevarat

 60. [quote name=”Stefan Teoroc – Mobil”]Vine vremea.[/quote]
  pe asta nu o cred,scuze.

 61. Exista o diferenta la salariu de 150 lei(100 spor de noapte si 50 norma12b).Dar nu banii trebuie sa faca diferenta ci pregatirea in sensul ca dupa 1 an de scoala esti pregatit sa iei sistemul penitenciar in piept.Dupa citiva ani fug unde vad cu ochii(birouri,magazii,centrale termice)de parca la scoala invata altceva.Daca esti instruit pentru paza supraveghere escortare trebuie sa faci numai asta nu financiar,secretariat sau magazioner centralist etc.In aceste sectoare enumerate la urma se pot incadra personal civil.

 62. Trebuia sa-i puneti undeva si o seringa acestui agent multifunctional si era perfect pentru cerintele functionarului…(celelalte 8 cuvinte).
  Pt.Dumi atata vreme cat diferenta de salariu intre cel care lucreaza pe schimburi , in paza, intr-un permanent „contact” cu detinutii , este data DOAR de sporul de noapte, de vreo 200 de lei intr-o luna completa si cei vreo 70 de lei norma 12B, salariatii vor tot pleca din operativ in administrativ si niciodata invers, din pacate.

 63. Sincer niciodata nu o sa fie personal suficient.De cand sunt in sistem au fost multe zvonuri dar nici unul nu sa concretizat.pai ei se trg pe c…..r sa plateasca sambetele si duminicile si credeti ca o sa angajeze personal ,poate peste o 100 de ani

 64. La 1 septembrie vin 2-3 agenti din scoala,iar alti 2-3 ies la pensie,alti 4-5 pleaca in administrativ sau logistica si 2-3 vor sa plece la alte penitenciare aproape de casa.Toti din operativ.Statistica e foarte grava si neluata in seama de DG.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)