www.snlp.ro Web analytics

Update: Ultima forma a Proiectului de modificare a Legii nr. 293/2004

Atasat, aveti ultima forma a Proiectului de modificare a Legii nr. 293/2004. Forma atasata este primita in mod informal, astazi, de la MJ, fara sa fie prezentata sindicatelor in mod oficial, dezbatuta sau convenita.

Pe baza proiectului inaintat de ANP (convenit cu organizatiile sindicale), ministerul a preluat initiativa si a introdus mai multe modificari, inclusiv aspecte referitoare la transferul in/din sistem, aspecte care urmau sa fie promovate sub forma de modificare a ordinului in vigoare, referitor la transfer.

Atat sindicatele cat si administratia vor analiza proiectul nefiind inca stabilit un termen pentru propuneri sau observatii.

De remarcat ca introducerea de catre minister a ultimelor modificari, s-a produs cam fara avertisment intrucat, pana la acest moment nu se primise vreun feedback ministerial care sa sugereze astfel de intentii.

 

Va invitam si pe voi la studiu si observatii.

 

Document atasat:

14 COMMENTS

  1. Cred ca denumirea in politie penitenciara ,cea ce nu exista in noul proiect ,pt.ca ,,majoritatea ” nu a dorit .
    La urma urmei pot sa ne spuna si ciobani ca doar pazim oile sa nu fuga.

  2. [quote name=”Mihai”]Pentru Tepes 2
    La ora cand ai postat cred ca erai beat,se zice armament nu armamnet si ar trebui sa stii ca o lege organica cum este 293 este superioara unei hotarari de guvern.[/quote]
    Ai lasat impresia ca tu ai fost beat..1 a fost o greseala de tehnoredactare,2 Intereseazate unde aparem noi si daca putem sa ne achizitionam armamnet personal in aceleasi conditii ca cei din MAI..o sa ai o surpriza..la altii… 😆

  3. Va doriti denumiri pompoase POLITIE PENITENCIARA ! mai bine sa ne numim
    -ajutor de gardian; gardian si gardian sef dar sa ne lase art. 36 lit’f’ din Legea 293 nemodificat.

  4. Cititi art. 36 din proiectul de modificare al legii293/2004.
    Toate drepturile prevazute acolo vor fi date in condiitiile hotarate de guvern sau de ministrul Justitiei. Ele vor fi foarte restrictive si s-ar putea sa asteptam luni sau Doamne fereste, ani, pana vor apare respectivele HG sau ordine.Toate actele normative subsecvente legii 293/2004 vor suferi modificari sau vor fi abrogate si vor fi editate altele noi. Boala lunga-i moarte sigura. Cu alte cuvinte, toate drepturile ce le avem acum, multe ,putine, bune, rele, vor fi regandite in contextul crizei. O sa ne minunam de ce-o sa vedem. Iar ne vor tepui astia.Dar o fac democratic, cu acordul nostru. Nu-i asa?

  5. Poliție penitenciară, ai cam dat-o-n bară. Penifest, sufletul, ești defect rău. Tu înțelegi că (editat admin)? S-a luptat cu sistemul pe angajamente de genul: ”Dacă mai fac să mă dați afară!”.
    În societate, acest tip de oameni, în cel mai elegant mod, se numesc INADAPTAȚI.

  6. ALO POLITIA PENITENCIARA

    Nu cumva tu eşti unul din cei care a aruncat cu caschete?De aceea iti spui politie penitenciară.Ei află că marele sindicalist pârât dumitraşcu mentorul tău a lucrat ca sufofiţer doar pe gard, el habar nu are de sistemul penitenciar, dacă avea ceva habar se vedea când a fost DGA, am văzut cu toţii ce a făcut, nu cumva şi tu ai de suferit sau ai avut în urma deciziilor luate de acest handicapat.FRAŢILOR lăsaţi-l pe acest fariseu în lumea lui, el încă visează funcţia de Director General ANP.

  7. Alo !!!! Politia Penitenciara !

    Ai apelat la cel mai abject punct de vedere vis-a-vis de Penifest, acea mizerie unde oameni nevinovati erau tarati intr-o mocirla urat mirositoare. Bineinteles ca oamenii care apreciau astfel de manifestari isi contureaza caracterul dupa principii bolnavicioase si rau intentionate.

  8. Propunerea cu porul permanent este echivalentul la cea existenta in lege privind asigurea pe viata ,a vazut-o cineva pana acum?

  9. vasilica, tata,vezi că Dumitraşcu a fost subofiţer şi chiar a avut tupeul sa se lupte cu unii de prin ANP cand nimeni nu misca in front (eram militari atunci)
    A fost si la munca de jos si daca a ajuns acolo sus bravo lui,inseamna ca si-depasit conditia.
    Daca nu cunosti cum stau lucrurile sau ura iti intuneca ratiunea mai bine te abtii..
    Nu sunt fanul lui,nici nu-i trebuie,se apara bine si singur dar muti uita ca a fost sufletul Penifestului,un adevarat fenomen ce a trezit oarecum masa asta amorfa si depersonalizata a functionarilor din penitenciare.
    PS:Ar fi interesante si parerile fostilor sai colegi de cand era subofiter.

  10. Unde esti Oltene ?
    As dori sa te felicit ! Ai avut dreptate in comentariile anterioare privind un proiect din maneca MJ-ului.
    Chiar sunt sindicatele luate drept paiate ?

  11. Nu au pentru ce să aducă din MAI. Numai Dumitrașcu susține aceste demersuri, are de plătit datorii vechi, de când l-au luat la ei.
    Ministerul ar face bine să nu-și bage nasul, oricum în statut au introdus, probabil tot pe ascuns, o categorie de funcționari publici cu statut special din ministerul justiției, acum vor să bage și funcționari publici cu statut special de la Autoritatea pentru Cetățenie. Ciudat. Și fără nici un semnal. Oricum, după ce se căzuse la înțelegere cu mustrarea scrisă, mișelește, femeiuștile din minister își permit să modifice un proiect fără nici o consultare. Dacă doresc alte modificări, să inițieze un proiect și să-l pună în dezbatere.

    Apropo de Dumitrașcu, ia uitați ce scrie pe marele lui blog:
    ”Sorin Dumitrascu on 24 septembrie 2011 at 17:49 said:
    Nu inteleg. Ce vreti sa spuneti?! Intamplator sau nu stiu ce inseamna munca de puscarie, vazuta cam din toate perspectivele. Inclusiv de pe sectie si de la punctul de lucru.”

    Mori de râs, păi ăsta a ajuns pe secție numai cât a (editat admin), iar la punct de lucru a fost într-o joi. Cât a condus sistemul a făcut numai șmecherii și aranjamente. Inventatorul redistribuirilor pentru a astupa gura celor respinși, pe care ”i-a făcut” pentru a fi admiși piloșii.

    E râsul-plânsul, cine e marele lider federal.

  12. Pentru Tepes 2
    La ora cand ai postat cred ca erai beat,se zice armament nu armamnet si ar trebui sa stii ca o lege organica cum este 293 este superioara unei hotarari de guvern.

  13. Stiati ca:
    FPSS din ANP nu poate sa-si ia armamnet acasa deoarece nu este trecut in HG,degeaba scria in 293/2004?
    NU TRANSFERATI,IAR IN CAZUL IN CARE O FACETI DECAT AGENTI ,EXECUTIE CU PARERE DE RAU DAR VIATA E O LUPTA.

  14. Ghid de cariera..praf in ochi ,sa nu mai poata avansa agentii pe functii de conducere,dar cei din afara pot sa vina pe functii de conducere vacante…DISCRIMINARE..cat despre experienta ..sefii ANP nu stiu sa o aprecieze..le multumim pt. habarnismul de care dau dovada….;SNLP sa fie vigilent si sa sune adunarea in cazul in care-l modifica pe sub masa ,in special privind sanctionarea. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)