www.snlp.ro Web analytics

Terfeliti-ne! Inca

Captura de ecran din 2016.01.12 la 20.06.57De cate ori s-au umflat muschii pe cate un VIP aterizat prin beciul domnesc televiziunile s-au repezit sa descrie terorile din puscarii, relele tratamente, gandacii si sobolanii care se zbenguiau liberi dar au fost capturati din libertate si bagati de gardienii tortionari direct in celulele pestilentiale ca sa-i manance de vii pe bietii condamnati.

Imposibil sa reeduci pe cineva in astfel de conditii. De aceea ar trebui aprobate masuri alternative astfel incat VIP-urile care ar trebui sa ajunga la puscarie sa poata executa pedeapsa inchisorii acasica, in lux, evitand traume contrare scopului reeducarii. S-au finantat foiletoane tinute in prime-time de marile trusturi, numa-numa s-o schimba legea si-or merge acasa finantatorii.

Si iata ca un blestemat de incendiu care a curmat vieti nevinovate, a alungat de la putere guvernul politic. Am intrat in era tehno. Mai nou, nu mai suntem tortionari. Suntem niste corupti. Eiberam mult prea devreme VIP-uri care ar fi trebuit sa putrezeasca in puscarii. Facem pe europenii. Aceleasi VIP-uri. Aceleasi legi! Mama ei de puscarie, cu zidurile ei cu tot…

Pacatul nostru principal e ca muncim aici. Cineva tre’ s-o faca si pe-asta. Nu-si bate nimeni capul cu noi. Isi amintesc toti de noi doar ca victime de serviciu. Si ne terfelesc care pe unde. Sau cand iesim in strada. Si atunci ii tefelim noi. Ne-au luat ei dreptul la greva in 2011 dar inca avem metode. Si suntem bine organizati. Unii gandesc ca prea bine.

Tocmai pentru ca suntem organizati, ne-am miscat. La momente de cumpana, orgoliile se uita. Cuplam 4×4 si trecem peste gropi. Azi SNLP si FSANP au notificat Primaria, Politia si Jandarmeria ca pe 20 ianuarie vor fi in fata MJ. Cum au mai fost. Nu vedem niciun indiciu ca noua conducere MJ stie de existenta sindicatelor din penitenciare. Vedem tot felul de intalniri cu tot felul de asociatii care reprezinta magistrati si alte categorii.

Nu ne trebuie sedinte si audiente dar trece timpul si noi tot fara ordinele emise pentru acordarea majorarilor suntem. Ca in 2015. Absolut nimic nou. Tot cu detinuti pazim perimetrele si tot de vreo 3 ani asteptam semnarea regulamentului pentru aplicarea legii de executare a pedepselor (aflat de un an jumate pe site MJ in dezbatere publica cica). Tot ca in 2015 vom proceda! 

 

 Captura de ecran din 2016.01.12 la 20.42.46Captura de ecran din 2016.01.12 la 20.42.01

 

 

 

17 COMMENTS

 1. Mda cum am banuit nici o atitudine din partea PREZIDENTULUI SI A VICELUI DE SINDICAT cu privire la comentariul meu.Ramane de urlat la luna pe 20 ianuarie,doua ore de fluierat si strigat la stele,banii pe 10 tot intra pe card vrind- nevrind,si eu nu inteleg de ce mai mergem acolo si strigam sus si tare/raspicat ca „ne vrem drepturile noastre:CARE”.Serios vorbind acum DOMNULE PRESEDINTE SI DOMNULE VICE DE SINDICAT unde este asa numitul STATUL AL POLITISTULUI DE PENITENCIAR?.Domnilor nu intelegeti odata si pentru totdeauna ca ne trebuie un STATUT SPECIAL SCRIS IN LEGE CARE SA NE APERE ATIT LA SERVICIU CIT SI PE STRADA,ACASA,IN CONCEDIU,LA CRISMA atit pe mine cit si pe familia mea si pe soacramea,si pe mama ,tata,bunici,matusi etc,etc.Daca nu avem protectie asa cum am mai spus anterior „politistii si jandarmii o primesc din partea institutiei pe care o reprezinta” atunci mergem degeaba pe data de 20 ianuarie .

 2. [quote name=”finul Alecu”]Oricum ne facem serviciul ca la cartile lor si nu dupa ureche.Ptr cei care au citit putin se stie ca orice activitate trebuie executata cu profesionalism,in termenul stabilit.Acu’….. poti sa faci apelul de dimineata sa dureze vreo trei zile…..da’ sa nu raspunzi civil,penal si administrativ!Pot raspunde si complicii sau instigatorii.Teoria ca teoria,da’practica te omoara![/quote]
  Se vor gasi niscai plaiesi sa faca precum zice vajnicul vice,si-o sa creada ca el a inventat chestia cu excesul de zel 😀 ….Da` nu foarte demult, jmekeria a fost aplicata de catre cei de la vama,si a avut ceva impact,cel putin mediatic…Pe cand la noi,efectul va fi -mai mult ca sigur-negativ.
  Spre norocul nostru mai sunt inca in sistem oameni cu capul pe umeri ,care stiu cum sa pregateasca si sa coordoneze un protest. Doar urlete,fluieraturi si aruncari de caschete nu se rezolva nimic,asta au facut ciobanii (da` astia erau multi,sa fie si la noi? :-* )
  P.S. Ca sa nu-ti iasa apelu` ‘din prima’ nu trebuie sa te straduiesti prea mult….

 3. [quote name=”Gargara Ieftina”]Dar protectia a noastra si a familiilor noastre prin LEGE cind? Iesim in strada pentru drepturile noastre am inteles asta dar cind auzim ca un coleg a mai fost batut de catre un detinut sau a primit amenintari atit el cit si famlia atunci ce facem?Politisti si jandarmii primesc protectie din partea institutiei lor ,noi cind o sa o primit DOAMNA MINISTRU?[/quote]

  Ai pus punctul pe i,felicitari vad si eu pe cineva care se gandeste si la siguranta lui si a familiei.

 4. Pt marian,
  La protestul din august 2015 nu a fost alarma esti in eroare, am fost in fata MJ atati cat am dorit noi, acum putem face la fel.

 5. Dar protectia a noastra si a familiilor noastre prin LEGE cind? Iesim in strada pentru drepturile noastre am inteles asta dar cind auzim ca un coleg a mai fost batut de catre un detinut sau a primit amenintari atit el cit si famlia atunci ce facem?Politisti si jandarmii primesc protectie din partea institutiei lor ,noi cind o sa o primim DOAMNA MINISTRU?

 6. ca si data trecuta vor da alarma generala in unitati exact la ora mitingului, iar cei care nu vin la alarmă vor fi sanctionati..

 7. Oricum ne facem serviciul ca la cartile lor si nu dupa ureche.Ptr cei care au citit putin se stie ca orice activitate trebuie executata cu profesionalism,in termenul stabilit.Acu’….. poti sa faci apelul de dimineata sa dureze vreo trei zile…..da’ sa nu raspunzi civil,penal si administrativ!Pot raspunde si complicii sau instigatorii.Teoria ca teoria,da’practica te omoara!

 8. Ioan – o astfel de actiune la nivel national trebuie setata executata si asumata corespunzator. Poate genera efecte surprinzatoare, respectiv blocaje care pot trezi interesul pentru masuri extreme de contracarare. Vom cantari atent

 9. Stimati colegi
  Aveti ceva impotriva daca in perioada 15- 20 ianuarie o sa ne facem
  serviciul dupa cum scrie in Manualele (niste tampenii) emise de ANP ?
  Nimeni nu te poate acuza ca apelul detinutilor poate dura si pana la ora
  12 ziua.Sunt de controlat camere de detinere(paturi, baie, etc). Ca se
  intarzie la instanta sau puncte de lucru, nu-i vina noastra, facem totul
  dupa Manuale. Ca se aduna ore suplimentare, nu-i bai, la zecile ce mii ,ce
  mai conteaza cateva sute?
  Ce spuneti, ne bagam toate unitatile ?Ati vazut ce impact a avut in
  august,protestul de la Vaslui si al SNLP de la MJ .

  O zi buna

  Luca

  Aici se vor vedea adevaratii lideri care au…ceva..in costumul termic.

 10. Sporin – numarul de participanti la actiunile organizate in sistemul nostru a fost exact cel setat de noi si apreciat ca suficient pentru impactul scontat. Niciun om in minus. Doar ceva in plus. Apropo, in 2009 am fost in fata MJ 1000 de oameni din 12.000 total! Poate ti se pare „groaznic de putin” dar Predoiu a avut alta parere 🙂

  Pentru toti – ne-am organizat pentru miting dar nu mitingul este scopul. Vrem ca ministrul nou instalat sa semneze ordinele privind majorarile si sa se aseze la masa dialogului si cu noi nu doar cu magistratii. Daca o face, mitingul poate fi amanat. Mai este timp pana pe 20

 11. Sunt foarte curios de numarul de participanti la acest miting….am mai participat la alte actiuni de protest si numarul colegilor a fost ingrozitor de mic…sper sa constientizeze colegii ca numai prin o atitudine ferma si comuna putem realiza ceva !! Aveti curaj sa va spuneti drepturile !!

 12. Felicitari pentru demersurile comune, acum sa ne vedem cat suntem de viteji si vom raspunde prezent la miting.
  La luptaaaaaaaaaaaa!

 13. Doamna ministru nu are timp pentru noi, are timp pentru orice altceva nu pentru dialog social cu sindicatele.
  Doamna ministru ati auzit de legea dialogului social?
  Asa cum este aceasta lege prost facuta de partidul din care faceti parte, pardon sunteti tehnocrat, ar fi trebuit ca in 2 luni de cand pastoriti acest minister sa va faceti putin timp si pentru dialogul cu sindicatele din penitenciare care reprezinta interesul a 12000 de oameni.
  Nu-i nimic ne facem noi timp pe data de 20 ianuarie si vom fi sub geamul dumneavoastra, n-o sa va placa ce veti auzi dar v-ati asumat acest risc in momentul cand ati refuzat dialogul cu noi.

 14. Bravo..front comun Snlp +Fsanp…asa trebuie luptat pentry pentru drepturile noastre..Felicitari

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)