www.snlp.ro Web analytics

Puterea oamenilor conectati. Epoca like&share

Andrzej Krauze Ai Weiwei 008Stim ca imaginea conteaza si de aceea punem si noi accent pe ea. Mai punem pe transparenta si pe comunicare. Ne pricem si la socializare. Dar in primul rand conteaza informarea ca si necesitate. Pe orice cale, dar sa fie informare si pe cat posibil obiectiva. Suntem in vremuri in care oamenii sunt avizi dupa informatii, dupa stiri, dupa senzational. Pentru ca suntem intr-o tara libera si avem acces la mijloace de comunicare performante

Din pacate goana asta dupa stiri extinde grila tehnicilor de manipulare folosind deseori si unor scopuri mai putin nobile. Cel mai trist este cand un scop nobil are nevoie de pagube colaterale si de victime de serviciu. Cand esti la putere si ai un plan care starneste si pozitii ostile este nevoie de multa sustinere pentru o propulsie buna si pentru succesul planului. 

Este nevoie de schimbarea legii de executare prin scoaterea castigului pentru lucrari stiintifico-penale, insa este nevoie si de vinovati. Se intampla asta de niste ani, cineva trebuie sa raspunda. De cate ori se produce un astfel de scenariu, daca puscariile sunt in cadru, atunci salariatii din puscarii sunt victime sigure. Cele mai comode victime. O categorie de salariati care nu poate atrage simpatia cetatenilor, mici, vulnerabili, usor de calcat in picioare.

Daca totusi cineva ne crede chiar atat de mici si nesemnificativi, vom dezamagi putin. Tocmai pentru ca am realizat de ceva timp ca presa nu este interesata de noi decat cand suntem descrisi ca tortionari, corupti sau suntem in greva, am decis sa ne consolidam propriile spatii de comunicare si sa atragem cat mai multe persoane in acest cerc de informare care se extinde constant. Internetul ne ajuta. La fel si platformele de socializare.

Paginile de internet ale celor doua structuri din penitencare sunt setate in sistem blog sau forum si permit interventii la subiect sau chiar si pe langa. Avem si pagini de facebook si transmitem mailuri in flux continuu. Multi lideri utilizeaza intensiv chiar si sms-uri. Nu omitem niciun canal. Va vrem in tema cu tot ce se intampla si imuni la dezinformari. Numai asa putem sa ne aparam soarta.

In statisticile specializate si actualizate saptamanal www.snlp.ro se afla constant in top 10 la categoria ONG (nu exista categoria distincta „sindicate”). In ultima perioada este pe locul 6. Nu departe si uneori schimband pozitiile se afla cealalta structura sindicala reprezentativa din sistemul penitenciar. Pot parea simple cifre dar haideti sa le traducem putin si sa procesam aceasta informatie. 

Ca sa te situezi pe locul 6 la categoria susmentionata este nevoie ca un site sa fie deschis saptamanal de aproape 50.000 de ori. Nu suntem un sistem foarte mare iar aceasta cifra este greu de atins. Si totusi suntem acolo! Vom mentiona doar ca pagina celui mai mare sindicat din Politie cu aproximativ 50.000 de membri este acum pe locul 9. Nu va luati dupa numarul de comentarii postate. Nu este relevant. Desi v-am vrea pe toti mai activi. Conteaza pentru cei ce fac statistici si calculeaza relevanțe ori riscuri. Nu multi aleg sa se exprime public (chiar si sub anonimat). Dar sunt acolo.

Deci oamenii citesc ce transmitem. Discuta cu noi dar si intre ei, prin intermediul nostru. Transmit idei si reactii. Injura. Decent (sic!). Lauda. Mai rar. Afla lucruri. Ne blameaza pe noi cand cutitul ajunge la os. Sau ne-mping. Se simt razbunati uneori. Reprezentati. Se simt liberi. Asa si trebuie. Asta este rolul nostru ca sindicat. Sa luptam pentru drepturi si libertati, sa protejam interesele membrilor.

SNLP atinge intr-o saptamana cumuland toate canalele de comunicare minim 100.000 de click-uri pe informatiile transmise. In anumite perioade si pe anumite teme, utilizam tehnici care permit intensificarea informarilor si multiplicam cifrele. Ambele structuri sindicale din sistem reusesc sa comunice cu un numar urias de oameni direct si fara interpusi. Fara virusi si alte bacterii care altereaza informatia transformand-o in zvon toxic. Intrebarea urmatoare nu este adresata celor din sindicate. Ne mai credeti mici si nesemnificativi? 

Nu vrem sa se creada ca ne umflam in pene. Si nici ca bagam din burta. Dar nu vrem nici sa fim ignorati pur si simplu pentru ca nu suntem de ignorat. Este bine sa stim cum si unde stam precum si cine suntem. Atasam doua capturi de ecran in sustinerea datelor mentionate:

 

Captura de ecran din 2016.01.12 la 21.57.08

 

 

Captura de ecran din 2016.01.12 la 21.58.50

 

 

7 COMMENTS

  1. Cum sa reduci orele suplimentare când nu ai cu ce oameni să intri în serviciu? Nu ai cu cine sa înlocuiești pe cel ce vrea un liber sau concediu. Din star acest obiectiv este imposibil de realizat și problema nu este a DASDRP ci a celui care i-a trasat acest obiectiv. Cum sa funcționeze o unitate când nici 60 % din posturi nu le are încadrate?

  2. Oare domnii Stancovici si Bejan desconsidera atat de tare lucratorii din penitenciare, incat sa-i umileasca pe fata: adica, la evaluarea anuala, directorul / d.a.s.d.r.p. sa aiba ca Obiectiv Reducerea orelor suplimentare, dar acestea sa creasca? Si nu doar atat, sa la acorzi note de 4 si 5, sa le acorzi majorari de 50%, sa-i avansezi in grad inainte de termen? Cred ca e curata bataie de joc aceasta abordare

  3. Off topic: Pai, e de bine, colegule, ca mai toate VIP- urile au primit aprobare pentru executarea pedepsei la Poarta Alba, aprobare data de catre ANP? Sau ca prin teritoriu sunt o multime de directori, care au uitat ce inseamna sa participe la un concurs, care au obiective de atins doar pe hartie? Cine verifica gradul de indeplinire a obiectivelor, concretizate in calificative anuale, propuneri de acordate a majorarii de 50%, avansari inainte de termen? Raspuns: NIMENI!

  4. Asta inseamna sindicat. Asta inseamna ca oamenii sa perceapa adevarul despre sindicat si ce rol are acesta. Desi sunt multi virusi care vor sa distorsioneze capacitatea sindicatului de a reactiona, totusi, cu sprijinul membrilor si uniiti putem dezvolta o celula de reactie foarte puternica la toate netrebnicile facute de administratie sau de niste guvernanti.

    Nu trebuie sa raspundem numai la chestiuni emoionale. Suntem oameni si avem DREPTURI, drepturi de care, uneori, beneficiaza mai mult de ele un detinut decat un om liber care-si respecta statul prin munca si plata impozitelor !

  5. SE pare ca , ai nostrii guvernanti vor sa adopte iar legea salarizarii , e binevenit protestul…..

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)