www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

S-a tras cortina de pe 2016: majorari, salarii si ceva pensii

02 woman hand pulling Curtain for 2016 Horizontal b2UPDATE - OUG nr. 57 din 11.12.2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene precum si unele masuri fiscal-bugetare

Ca de obicei in astfel de perioade, presiunea creste brusc. Nerabdare, teama, incertitudine, frustrare. Toate acestea justifica tensiunile. Mai aveam putin sa iesim in strada fara sa ne fie clar pentru ce. Tehnocratii s-au transformat brusc in niste calai fara mila gata sa taie tot ce se obtinuse sau se promisese pe fosta guvernare. Pe acest fond, astazi la sediul ANP s-a produs prima si singura intalnire a administratiei cu sindicatele pe temele de maxim interes pentru personal in special pe problema legii pensiilor militare.

Se pare ca ANP a participat anterior la discutii (mai mult informari) cu celelalte institutii din structura de aparare fara insa ca administratiei noastre sa i se permite un spatiu prea mare de manevra avand in vedere faptul ca "jocurile au cam fost facute pentru la anul".

Tot astazi, in sedinta saptamanala a plenului Consiliului Economic si Social au fost supuse avizarii proiectele de maxim interes pentru la anul (salarizare, buget etc). SNLP este reprezentat in CES prin presedintele organizatiei. Astfel, liderii SNLP s-au impartit in doua echipe. In timp ce presedintele a participat la dezbaterile din CES, ceilalti au participat la intalnirea cu ANP. Intalnirile s-au suprapus, incepand cu ora 15,00.

Trebuie precizat faptul ca in 2016 avem o situatie atipica deoarece printr-o ordonanta de urgenta sunt comasate, dupa un preambul de 5 pagini (!), mai multe categorii de norme care ar fi facut in mod normal obiectul unei serii de acte normative (salarizare, pensii, pensii militare, cod fiscal etc). Nu vom face o analiza detaliata a proiectului acestei ordonante pentru ca nu sunt foarte multe de spus. Il punem la dispozitia dumneavoastra si urmarim adoptarea si eventualele modificari pe ultima suta de metri. Structura proiectului asa cum puteti vedea si atasat este:

 • Capitolul I - Salarizarea în anul 2016 a personalului plătit din fonduri publice (art 1-12 / pag 6-12)
 • Capitolul II - Măsuri bugetare (art 13-36 / pag 12-33 / cu art 36 - pensiile militare de stat - norme si modificari)
 • Capitolul III - Măsuri fiscale (art 37 - modificari Codul fiscal / pag 33-34)
 • Capitolul IV - Intrarea in vigoare (art 38 - data intrarii in vigoare / ultima pag - 35)

Inainte de a vorbi despre pensiile militare si modificarile aparute (inca in faza de proiect), vom preciza faptul ca in materie de salarii, in anul 2016 nu se pierde nimic din ce s-a acordat in 2016. In plus se adauga majorarile de 25% pentru sanatate si asistenta sociala, de 15% pentru educatie si de 10% pentru restul bugetarilor. Majorarile se aplica deopotriva la salariul de baza si la sporuri. Si cam atat. Nimic in plus. Fara premii, prime, vouchere, tichete sau plata orelor suplimentare.

Poate cele mai nesigure drepturi cu privire la care ne asteptam la surprize (generalul Oprea fiind deja istorie) erau majorarile de 50% si 75% pentru structura de aprare insa si acestea sunt reconfirmate intr-un mod discret de actul normativ care reglementeaza salarizarea pentru 2016, atat de discret incat la prima citire le-am dat disparute si am alarmat sistemul, direct din sedinta CES, dupa care ne-am calmat.

Ca puncte de referinta, cu privire la mult controversatul spor pentru studii superioare/doctorale opinia noastra este ca se poate acorda fara probleme si in 2016 conform art 4 alin 1 si 2 din proiect; normele de hrana si de echipare raman la nivelul lunii decembrie 2015; prima de vacanta si voucherele de vacanta se mentin suspendate si nu se acorda ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie; sentintele executorii se platesc in 5 transe anuale (5%, 10%, 25%, 25% si 35%). Restul poate fi citit in ordonanta.

Despre pensii sunt mult mai multe de spus dincolo de faptul ca valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 5% si devine 871 lei. Pensiile militare de stat desi sunt aprobate prin lege organica primesc o serie de modificari si completari printr-un act normativ inferior, in loc de norme de aplicare. Deja celebrul articol 36 din ordonanta (care este inca in faza de proiect) are ca denumire "Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează (...)" si include la punctul 25 (final) urmatorul text: "După articolul 122 se introduce un nou articol, art. 1221, cu următorul cuprins: Art. 1221. - În aplicarea prezentei legi pot fi emise norme aprobate prin ordin comun al ministrului apărării naționale, ministrului afacerilor interne şi directorului Serviciului Român de Informaţii.”

Suplimentar proiectului ordonantei anexam spre studiu doua materiale care contin un extras din proiect strict cu art 36 precum si un material cu comparatia intre proiect (text negru) si textul initial (text albastru, cu mentiunea "lege") pentru a urmari modificarile pas cu pas. Dintre modificarile relevante mentionam ca dispare sporul de 15% aplicat la baza de calcul ("media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie") prevazuta la art 28 si sunt eliminate o serie de drepturi din aceasta baza de calcul (diurne, chirii, norme de hrana, echipament, indemnizatii, transport, prime, premii etc).

In continuare dupa diminuarea drastica a bazei de calcul, la art 29 se introduc temutele diminuari de cuantumuri care scad (prin raportare la baza de la art 28) de la 80% la 65% pentru vechime cumulata de minim 25 de ani, la care se adauga in plus cate 1% pentru fiecare an peste 25 de ani, cu un plafon maximal de 85% introdus la art. 30. Prin coroborarea tututor prevederilor din lege rezulta ca pensia militara de stat poate ajunge la un maxim de 102% (cu toate celelalte procente adaugata inclusiv pentru ordinul Meritul Militar clasa I, 20%) raportat la baza de calcul, in loc de 130% cum indicau simularile pe baza Legii 223/2015. Deci pentru 25 de ani vechime cu 15 vechime ca militar cuantumul este de 84%, cu 20 de ani vechime ca militar cuantumul este de 92% iar pentru 25 de ani vechime ca militar am precizat deja ca este de 102%.  Apar si aspecte pozitive cum ar fi majorarea termenului de la 3 la 5 ani in care se poate opta pentru modul de calcul mai favorabil. Dar va lasam pe voi sa observati toate noutatile si sa faceti observatii si comentarii in consecinta.

Document atasat

 

Comentarii  

+1 #105 Oberon 20-12-2015 20:49
Toti beneficiarii pensiilor de serviciu au baza de initiere de 80%, doar militarii si politistii au baza de initiere de 65%. Militarii si politistii mai au si plafonare a cuantumului la 85% raportat la solde/salarii, pe cand toti ceilalti beneficiari au limita de plafonare la 100....
Citat
0 #104 Sandokan 18-12-2015 13:23
Stefan-am inteles totul este rezolvat in privinta salariilor ,pensiilor ,dar totusi am niste nelamuriri si va rog sa va interesati si sa-mi raspundeti cat mai repede posibil: Cand vom primi tinuta?S-au luat banii,masurile, dar tinuta ioc.Ce se intampla?
Citat
0 #103 Andrei - Gh 17-12-2015 11:31
Aveti dreptate cu tertii dar eu ma refeream la imprumuturi oferite de stat prin MJ-Anp. Sau in ceea ce privesti tertii nu este exclusa nici implicarea acestora daca statul prin MJ Anp negociaza direct cu ei sau garanteaza imprumuturile - in anumite conditii, sau fpss le pot garanta prin asigurari. Cred ca ar fi o varianta cu sanse mari de implementare si intr-un termen relativ scurt. Ar merge un articol pe tema asta, pe solutii, si poate si niste articole depre problemele profesionale(in afara celor sindicale) pe care nu le putem discuta cu nimeni si niciunde...
Citat
0 #102 Andrei - Gh 17-12-2015 11:00
Citez pe Ștefan Teoroc:
Andrei - la acest moment nu este in derulare un astfel de demers / sprijinul prevazut de lege trebuie sa fie in sarcina ANP nu a unor terti / ce ar fi tertii dispusi sa faca sau sa dea inca nu stim cat timp nu se intra intr-o negociere / de anul urmator vom reactiva si aceasta initiativa

Anonim - proiectul de statut a primit un impuls neasteptat prin decizia CCR care a gasit neconstitutionale prevederile referitoare la procedura disciplinara / este deja o urgenta si se va lansa rapid spre parlament insa nu cred ca anul acesta mai este timp

inteleg situatia, ideea e ca daca se tot rediscuta statutul e o ocazie foarte buna de a se rezolva problema si intr un timp rezonabil (fata de pana acum). Ce e si mai important este modalitatea de sprijin pe care o va gasi Anp pentru ca asta e marea problema. Cred ca o solutie viabila si fara un efort foarte mare ar fi creditele cu dobanda zero sau o dobanda foarte mica. Nu trebuie sa le garanteze statul, pot fi garantate prin asigurari al fpss.
Citat
0 #101 paznic la hoti 17-12-2015 10:48
Mda, mai nea Rica este posibil sa ai dreptate, este posibil sa nu ma fi informat correct.
Am inteles ca se afla pe masa ministrului la semnat, ceva legat de norma de echipare. O sa astept sa vedem ce modificari se vor face in ce priveste echiparea si dupa aceea vorbim daca sunt sau nu informat.
Oricum iti multumesc pt schimbarea tonului si a cuvintelor care de data aceasta denota un pic de respect, este suficient faptul ca isi bat joc altii de noi, nu cred ca trebuie sa-i mai ajutam chiar noi insine.Stii vb.:dezbina si...
Citat
0 #100 Ștefan Teoroc 17-12-2015 08:11
Andrei - la acest moment nu este in derulare un astfel de demers / sprijinul prevazut de lege trebuie sa fie in sarcina ANP nu a unor terti / ce ar fi tertii dispusi sa faca sau sa dea inca nu stim cat timp nu se intra intr-o negociere / de anul urmator vom reactiva si aceasta initiativa

Anonim - proiectul de statut a primit un impuls neasteptat prin decizia CCR care a gasit neconstitutiona le prevederile referitoare la procedura disciplinara / este deja o urgenta si se va lansa rapid spre parlament insa nu cred ca anul acesta mai este timp
Citat
0 #99 Paznicu pt paznic la oi 16-12-2015 23:29
Pt paznic la oi,
Esti (editat) si acum incerci sa o dregi.
Rusinicaaaaaaaaaa!
Citat
0 #98 Nea Rica 16-12-2015 09:14
Paznic la hoti,
Cand postezi in spatiul public, raspunsuri iti vin din toate directiile. Cand vrei sa dialoghezi cu un singur om, o poti face in privat.
Pe de alta parte, constient fiind ca, ce comentezi vede o tara intreaga, trebuie sa iei in oconsiderare ca ale tale cuvinte sunt analizate din toate unghiurileposib ile. Si cand toate majoritatea analizelor contureaza aceeasi reactie inseamna ca ai produs deja un efect. Efectul spuselor tale l-ai regasit in comentariile celorlalti.

Nu jignesti pe nimeni insa apelezi la niste insinuari care fac mai mult decat niste jigniri. Si, am spus-o si o repet. Ma tem ca e doar vorba de lipsa de informare. Victimizandu-te in raport cu ceilalti salariati din sistemul de aparare si totusi argumentandu-ti -se ca totusi in sistemul penitenciar detii multe avantaje, te incapatanezi sa adopti aceeasi postura de victima. Gandeste-te ca o astfel de rigiditate in gandire si abordare a lucrurilor creeaza disconfort tocmai pentru oamenii care lupta ca drepturile tale sa-ti fie respectate si se expun in toate situatiile.

Stefan nu poate fi niciodata acuzat de faptul ca posteaza cu alte id-uri. Asta ti s-a demonstrat tie pana acum ? Ca e persoana care nu-si asuma propriile cuvinte sau pozitii fata de unele reactii de pe aici ? Structurile sindicale se bazeaza pe oameni insa de multe ori inseamna un singur om.

Inchei totusi cu aceeasi argumentare: pentru a discerne corect nu e nevoie decat de informare.
Citat
0 #97 Andrei 16-12-2015 09:12
Domnule Teoreoc, ati postat un articol prin care spuneati ca Anp incepe sa discute modul cum poate sprijini un functionar la cumpararea unei locuinte. Eu atunci am atras atentia ca de fapt Anpul nu s-a obligat la nimic de fapt. Constituirea unei comisii si aia viitoare si fara termen arata doar ca se amana problema pana la calendele grecesti :). Exista un progres in cauza? Lucrurile se pot rezolva foarte rapid si solutiile sunt la indemana, de exemplu statul ar putea oferi credite fara dobanda. Sunteti de acord cu solutia asta?
Citat
0 #96 anonim 16-12-2015 08:31
despre proiectul de modificare a legii 293 ce puteti sa ne mai spuneti, domnule Teoroc
Citat
0 #95 Che Gargara 16-12-2015 07:38
Citez pe Ștefan Teoroc:
paznic la oi - sugerezi cumva ca eu as posta vreodata pe acest site cu un alt nume?!? Sau te referi la un lider local? Banuiesc ca esti constient ca asta se demonstreaza lejer prin verificarea IP. Te rog mult de tot sa-ti setezi afirmatiile la un nivel decent in ceea ce ma priveste. Este normal ca anumite reactii la ceea ce postezi sa te irite. Am optiunea sa autorizez sau nu aceste comentarii. Nu agreez insultele insa cand anumite postari nu contin chiar cuvinte obscene si nici atacuri la organizatie, nu avem motive de eliminare. In orice caz respect mai mult decat oricine acest site care a fost creat si gestionat de mine de aproape 10 ani si nu voi permite astfel de acuze puerile!

Recomand totusi sa temperati tonul conversatiei altfel voi elimina dialogul complet si nu mai autorizam comentarii viitoare pe acelari subiect si ton.

Paznic la...OI? HA,HA,HA! Jiji,tu esti?
Citat
0 #94 paznic la hoti 16-12-2015 07:27
d-le Stefan in primul rand multumesc pt ca nu m-ai cenzurat(iarasi ), in al 2-lea rand vreau sa spun (amintesc) ca eu nu atac pe nimeni, nu jignesc, nu vreau sa insult pe nimeni, dar asa cum fiecare are dr la o opinie( si eu respect acest lucru), am aceeasi pretentie de la toti colegii!
nu vreau sa ma cert cu nimeni, eu daca dialoghez cu cineva acela esti tu, si singurul in masura sa-mi raspunda, nu accept sa fiu jignit de absolut nimeni
mi-as dori sa fi fost bine inteles
Citat
0 #93 Ștefan Teoroc 15-12-2015 23:56
paznic la oi - sugerezi cumva ca eu as posta vreodata pe acest site cu un alt nume?!? Sau te referi la un lider local? Banuiesc ca esti constient ca asta se demonstreaza lejer prin verificarea IP. Te rog mult de tot sa-ti setezi afirmatiile la un nivel decent in ceea ce ma priveste. Este normal ca anumite reactii la ceea ce postezi sa te irite. Am optiunea sa autorizez sau nu aceste comentarii. Nu agreez insultele insa cand anumite postari nu contin chiar cuvinte obscene si nici atacuri la organizatie, nu avem motive de eliminare. In orice caz respect mai mult decat oricine acest site care a fost creat si gestionat de mine de aproape 10 ani si nu voi permite astfel de acuze puerile!

Recomand totusi sa temperati tonul conversatiei altfel voi elimina dialogul complet si nu mai autorizam comentarii viitoare pe acelari subiect si ton.
Citat
0 #92 Ștefan Teoroc 15-12-2015 23:53
se platesc
Citat
0 #91 Nnnuieciolos 15-12-2015 18:01
Domnule Stefan..de la 01.01.2016 se mai plătesc SD? Tot se au zvonuri ca nu se vor plati
Citat
0 #90 chiaburu 15-12-2015 17:30
Are influenta obtinerea unui calificativ “corespunzator” la acordarea Semnului Onorific in Slujba Patriei.adica se amina cu un an acordarea acestuia?Pana la obtinerea unui alt calificativ de cel putin" bun"?
Citat
0 #89 gelu 15-12-2015 13:21
Pana si ciobanii au iesit in strada pentru drepturile lor , noi am stat ca... oile . Nici macar nu trebuia sa obtinem ceva, ci sa pastram un drept obtinut deja .BEEEE...
Citat
0 #88 paznic la hoti 15-12-2015 11:26
Citez pe Nea Rica:
Paznic la hoti, frustrarea nu are a face cu insolenta si pe alocuri cu rautatea si nestiinta (sa nu spun prostia).
Faci pe desteptul afirmand voalat lucruri care arata lipsa de respect fata de oamenii de sindicat care-si pun de multe ori sanatatea la bataie pentru ca tu si unii ca tine sa beneficieze de ce este mai bun in materie de drepturi. Desi te erijezi in mare sinidcalist inca de la inceputuri, se pare ca intr-un final iti demasti o alta infatisare, cea de mincinos nerecunoscator, vesnicul nemultumit de serviciu.

Ti s-au etalat niste diferente de care observ ca nu tii cont. A existat chiar un articol amplu legat de diferentele intre noi si alti bugetari. Eu chiar iti recomand sa-ti fie mia de tine si sa fii recunoscator entru multe lucruri are fac diferenta intre tine si alti bugetari. Daca tii neaparat sa dai cu capul intr-un singur loc legandu-te de unele particularitati, este alegerea ta. Poate ca ti-e bine asa. Sau poate ca vrei TOTUL, poate ca vrei sa ti se duca mantia ca inaltului preafericit, poate ca vrei sa fii chiar tu preafericitul sistemului bugetar. Iti amintesc din nou ca iti este bine asa cum esti acum. Si iti amintesc ca trebuie sa fii de caracter sa te aliezi oamenilor care lupta cu adevarat pentru mentinerea unor drepturi si imbunatatirea conditiei tale de salariat.

E foarte smplu sa eri cand nu dai nimic in schimb. Vorbesti de alte drepturi ale altor bugetari fara sa vii cu un singur exemplu. Si totodata sa-l si argumentezi daca e necesar a ti se acorda si tie. Hai sa nu ne kkm pe noi si sa invatam sa fim responsabili informandu-ne. Ca in final, de asta este vorba...de lipsa de informare care naste supozitii care mai de care mai cretinoide.

ma" nea...Rica, nu stiu de ce am impresia ca de fapt esti liderul SNLP si postezi sub pseudonim pt a nu da rau in fata membrilor, daca nu este asa imi cer sz.
in alta ordine de idei rog toti postacii de aici care nu sunt de accord cu mine(este dr fiecaruia de a gandi ce doreste) sa faca bine si sa nu jigneasca atunci cand nu sunt jigniti.
NU FAC PE DESTEPTUL SI NU AFIRM CA SUNT UN INTELECTUAL CU "NSPE MII DE FACULTATI, SI DA SUNT UN FRUSTRAT AL SIST PENIT PT CA AM MOTIVE. NU M-AM APLECAT IN FATA NIMANUI, MI-A PLACUT SA AM COLOANA VERTEBRALA(CUM LA ALTII NU OBS). NU FAC PARTE DIN CATEGORIA PUPINCURISTILOR IPOCRITI, POATE SI DIN ACEST MOTIV TIMP DE 20 DE ANI DE PUSCARIE NU AM AVUT MARI SATISFACTII PROFESIONALE(ST IM TOTI CE TREBUIE SA FACI PT A FI BINEVAZUT IN SISTEM). NU VREAU SA-MI DUCA NIMENI MANTIA DE CARE SPUI VREAU EGALITATE(ASTA AM VRUT TOT TIMPUL DAR LA NOI 1 ESTE MAI EGAL DECAT ALTUL), DUPA PAREREA TA CREZI CA MA KC PE MINE DACA VREAU O NORMA DE ECHIPARE EGALA CU CEA DE LA POLITIE? SAU CREZI CA MA KC PE MINE DACA MEDICII AU PRIMIT 25%+PRIME SI DOREAM SI EU ACELASI LUCRU PENTRU TOTI IMPLICIT SI PT TINE?
AU FOST ORGANIZATE MITINGURI, PROTESTE SI CAND AM AVUT LEGE AM PARTICIPAT SI LA GREVA LUCRU PE CARE CRED CA TU SI ALTI PUPINCURISTI CA TINE NU L--AU FACUT, DOAR STATI PE MARGINE SI RIDICATI IN SLAVI SEFII PT A VA BUCURA DE O MINIMA ATENTIE SI CUNOSC DESTUI ASTFEL DE OAMENI.
SUNT FOARTE MULTE DE SPUS DAR MA OPRESC PT CA ORICUM PREVAD CA SI ACEST COMMENT IMI VA FI CENZURAT, DAR VREAU SA REPET PT A FI BINE INTELES:
DACA IMI DORESC CEVA ESTE DOAR EGALITATE INTRE ARMELE CE COMPUN SISTEMUL DE APARARE NATIONALA SI ACEST LUCRU NU DOAR PT MINE PERSONAL CI SI PT TOTI LINGAII CARE SE GUDURA LA PICIORUL SEFILOR
SA AUZIM DE BINE
Citat
0 #87 paznic la hoti 15-12-2015 10:40
Citez pe gavril:
Citez pe paznic la hoti:
Citez pe Ștefan Teoroc:
paznic - fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

www.sintin.ro/.../raspuns_anp_424_10122015.PDF

D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica...constructiva

Cu scuzele de rigoare..., daca tu iti spui "paznic la hoti"..., noroc ca nu te-ai facut cioban, vacar..., meserii frumoase..., fara a face atata scoala. Ma intreb ??!!cine pe cine imita...noi pe detinuti ori ei pe noi. Si mai avem pretentii sa fim respectati!!!

Tot cu sz de rigoare... pe vremea cand purtam gradul de sg maj, haina militara inca insemna ceva in tara asta gen respect, mandrie, onoare, etc.Dar eu vb aici de vremuri de care cred ca tu doar ai auzit de la alti obositi ca mine.Acum haina militara este un motiv de mandrie doar la parade.
Si vreau sa te rog ceva...atat timp cat nu jignesc pe nimeni am aceeasi pretentie de la tine si ceilalti.
Citat
0 #86 gavril 14-12-2015 21:25
Citez pe paznic la hoti:
Citez pe Ștefan Teoroc:
paznic - fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

www.sintin.ro/.../raspuns_anp_424_10122015.PDF

D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica...constructiva

Cu scuzele de rigoare..., daca tu iti spui "paznic la hoti"..., noroc ca nu te-ai facut cioban, vacar..., meserii frumoase..., fara a face atata scoala. Ma intreb ??!!cine pe cine imita...noi pe detinuti ori ei pe noi. Si mai avem pretentii sa fim respectati!!!
Citat
0 #85 gavril 14-12-2015 18:20
Citez pe Ocnasu:
Sa tras cortina de pe 2016,majorari,salarii,pensii....si noi,palmasii,ocnasii, am ramas cu fabuloasa marire a salariului de 10%,cu acceasi suma de bani la echipament de nici 2000 de lei pe an(comparativ cu cei din politie de 2700 de lei),cu nimic la vouchere,cu nimic la prime de vacante,cu nimic la al 13-lea salariu,cu nimic la prime de sarbatori(pe cand altii,in alte institutii ale statului...vezi prime la Electrica,la Distrigaz,la RATB,la Metrorex,la CFR,la CNDADNR,la Hidroelecrica,etc,etc...mai vreti exemple?)cu nimic la angajari,cu nimic la conditii decente de munca,cu nimic la respectarea planificarilor de concedii,cu sute de ore ne-luate de caciula si cu bataia de joc a sefilor si incapacitatea legala de pedepsire a hotilor care ne sfideaza pe fata.Acestea sunt problemele cere ne dor pe noi,cei ce muncim fata in fata cu infractorul,domnule Presedinte Snlp!Ce a facut Snlp in anul 2015 pt. membrii de sindicat?Ce a obtinut pt. angajati?Cu ce a schimbat in bine munca angajatilor de puscarii din tara?Ce foloase materiale si chiar morale a obtinut Snlp in anul 2015,an premergator celui electoral,cand se putea obtine tot ce se dorea de la guvernanti(la cum ii cunoastem cu totii,ce lesinati de putere sunt)?Nu domnilor lideri.Nu s-a facut nimic.Sa nu cumva sa deranjam pe cineva.In afara de lesinatura de miting din fata MJ-ului,NIMIC!Acestea sunt marile realizari ale sindicatului penitenciarelor din Romania,in anul 2015!!NIMIC!In scimb aici pe forum suntem cei mai inteligenti si mai plini de sarm....mi-e mila de...mine!

Mie rusine de un asemenea comentariu!!!! Sa dai o palma sindicatului care a facut atatea pt. noi!!! Esti un nerecunoscator. Daca esti asa de autocritic..., de ce nu esti lider de sindicat???..., iti spun eu..., pt. ca nu esti membru de sindicat..., iar daca esti dute sti da demisia, nu avem nevoie de oameni ca tine. Rusine pentru un asemenea comentariu.
Citat
0 #84 Nea Rica 14-12-2015 15:14
Paznic la hoti, frustrarea nu are a face cu insolenta si pe alocuri cu rautatea si nestiinta (sa nu spun prostia).
Faci pe desteptul afirmand voalat lucruri care arata lipsa de respect fata de oamenii de sindicat care-si pun de multe ori sanatatea la bataie pentru ca tu si unii ca tine sa beneficieze de ce este mai bun in materie de drepturi. Desi te erijezi in mare sinidcalist inca de la inceputuri, se pare ca intr-un final iti demasti o alta infatisare, cea de mincinos nerecunoscator, vesnicul nemultumit de serviciu.

Ti s-au etalat niste diferente de care observ ca nu tii cont. A existat chiar un articol amplu legat de diferentele intre noi si alti bugetari. Eu chiar iti recomand sa-ti fie mia de tine si sa fii recunoscator entru multe lucruri are fac diferenta intre tine si alti bugetari. Daca tii neaparat sa dai cu capul intr-un singur loc legandu-te de unele particularitati , este alegerea ta. Poate ca ti-e bine asa. Sau poate ca vrei TOTUL, poate ca vrei sa ti se duca mantia ca inaltului preafericit, poate ca vrei sa fii chiar tu preafericitul sistemului bugetar. Iti amintesc din nou ca iti este bine asa cum esti acum. Si iti amintesc ca trebuie sa fii de caracter sa te aliezi oamenilor care lupta cu adevarat pentru mentinerea unor drepturi si imbunatatirea conditiei tale de salariat.

E foarte smplu sa eri cand nu dai nimic in schimb. Vorbesti de alte drepturi ale altor bugetari fara sa vii cu un singur exemplu. Si totodata sa-l si argumentezi daca e necesar a ti se acorda si tie. Hai sa nu ne kkm pe noi si sa invatam sa fim responsabili informandu-ne. Ca in final, de asta este vorba...de lipsa de informare care naste supozitii care mai de care mai cretinoide.
Citat
0 #83 paznic la hoti 14-12-2015 13:49
Citez pe Ștefan Teoroc:
paznic - fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

www.sintin.ro/.../raspuns_anp_424_10122015.PDF

D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica...const ructiva
Citat
0 #82 Ștefan Teoroc 14-12-2015 12:58
paznic - fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialita tea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

www.sintin.ro/.../raspuns_anp_424_10122015.PDF
Citat
0 #81 paznic la hoti 14-12-2015 12:43
Citez pe Ocnasu:
Sa tras cortina de pe 2016,majorari,salarii,pensii....si noi,palmasii,ocnasii, am ramas cu fabuloasa marire a salariului de 10%,cu acceasi suma de bani la echipament de nici 2000 de lei pe an(comparativ cu cei din politie de 2700 de lei),cu nimic la vouchere,cu nimic la prime de vacante,cu nimic la al 13-lea salariu,cu nimic la prime de sarbatori(pe cand altii,in alte institutii ale statului...vezi prime la Electrica,la Distrigaz,la RATB,la Metrorex,la CFR,la CNDADNR,la Hidroelecrica,etc,etc...mai vreti exemple?)cu nimic la angajari,cu nimic la conditii decente de munca,cu nimic la respectarea planificarilor de concedii,cu sute de ore ne-luate de caciula si cu bataia de joc a sefilor si incapacitatea legala de pedepsire a hotilor care ne sfideaza pe fata.Acestea sunt problemele cere ne dor pe noi,cei ce muncim fata in fata cu infractorul,domnule Presedinte Snlp!Ce a facut Snlp in anul 2015 pt. membrii de sindicat?Ce a obtinut pt. angajati?Cu ce a schimbat in bine munca angajatilor de puscarii din tara?Ce foloase materiale si chiar morale a obtinut Snlp in anul 2015,an premergator celui electoral,cand se putea obtine tot ce se dorea de la guvernanti(la cum ii cunoastem cu totii,ce lesinati de putere sunt)?Nu domnilor lideri.Nu s-a facut nimic.Sa nu cumva sa deranjam pe cineva.In afara de lesinatura de miting din fata MJ-ului,NIMIC!Acestea sunt marile realizari ale sindicatului penitenciarelor din Romania,in anul 2015!!NIMIC!In scimb aici pe forum suntem cei mai inteligenti si mai plini de sarm....mi-e mila de...mine!

perfect de accord cu tot ce ai mentionat OCNASULE!
totusi sa nu uitam ca liderii nostri au obtinut ceva si pt noi: plata orelor suplim! salutam aceasta reusita! decat nimic este binevenita si gura asta de oxygen! de ceilalti bugetari care au, au avut, si vor avea mai mult decat noi nu trebuie sa ne intereseze! cine suntem noi sa ne trezim ca vrem...ceva?sa fim seriosi! noi trebuie sa ne vedem de lungul nasului si asa cum ti-a raspuns dl Teoroc...sa ne fie mila de noi! pardon am vrut sa spun ca trebuie sa fim mandri ca suntem parte a sistemului de aparare nationala!
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Cristian Tudorache 18.12.2017 08:24
  #9 Aaa - este posibil avand in vedere nr. de ore cu 75%: - diferenta ...

  Read more...

   
 • Ion 18.12.2017 06:49
  Domnuke Teoroc un agent cu 20 de ani vechime,la 15 zile de C.O.,pierde ...

  Read more...

   
 • Dincă 18.12.2017 00:12
  Toată stima și prețuirea ! De mai mult timp le urmăresc acțiunile și ...

  Read more...

   
 • Dumitrel M. 17.12.2017 22:35
  Multumiri Cristian Tudorache pentru articolul deosebit (sunt onorat) ...

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 22:11
  Este posibila o "scădere" a salariului cu 800-950 lei față de luna ...

  Read more...

Google AdS