www.snlp.ro Web analytics

S-a tras cortina de pe 2016: majorari, salarii si ceva pensii

02 woman hand pulling Curtain for 2016 Horizontal b2UPDATE – OUG nr. 57 din 11.12.2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene precum si unele masuri fiscal-bugetare

Ca de obicei in astfel de perioade, presiunea creste brusc. Nerabdare, teama, incertitudine, frustrare. Toate acestea justifica tensiunile. Mai aveam putin sa iesim in strada fara sa ne fie clar pentru ce. Tehnocratii s-au transformat brusc in niste calai fara mila gata sa taie tot ce se obtinuse sau se promisese pe fosta guvernare. Pe acest fond, astazi la sediul ANP s-a produs prima si singura intalnire a administratiei cu sindicatele pe temele de maxim interes pentru personal in special pe problema legii pensiilor militare.

Se pare ca ANP a participat anterior la discutii (mai mult informari) cu celelalte institutii din structura de aparare fara insa ca administratiei noastre sa i se permite un spatiu prea mare de manevra avand in vedere faptul ca „jocurile au cam fost facute pentru la anul”.

Tot astazi, in sedinta saptamanala a plenului Consiliului Economic si Social au fost supuse avizarii proiectele de maxim interes pentru la anul (salarizare, buget etc). SNLP este reprezentat in CES prin presedintele organizatiei. Astfel, liderii SNLP s-au impartit in doua echipe. In timp ce presedintele a participat la dezbaterile din CES, ceilalti au participat la intalnirea cu ANP. Intalnirile s-au suprapus, incepand cu ora 15,00.

Trebuie precizat faptul ca in 2016 avem o situatie atipica deoarece printr-o ordonanta de urgenta sunt comasate, dupa un preambul de 5 pagini (!), mai multe categorii de norme care ar fi facut in mod normal obiectul unei serii de acte normative (salarizare, pensii, pensii militare, cod fiscal etc). Nu vom face o analiza detaliata a proiectului acestei ordonante pentru ca nu sunt foarte multe de spus. Il punem la dispozitia dumneavoastra si urmarim adoptarea si eventualele modificari pe ultima suta de metri. Structura proiectului asa cum puteti vedea si atasat este:

 • Capitolul I – Salarizarea în anul 2016 a personalului plătit din fonduri publice (art 1-12 / pag 6-12)
 • Capitolul II – Măsuri bugetare (art 13-36 / pag 12-33 / cu art 36 – pensiile militare de stat – norme si modificari)
 • Capitolul III – Măsuri fiscale (art 37 – modificari Codul fiscal / pag 33-34)
 • Capitolul IV – Intrarea in vigoare (art 38 – data intrarii in vigoare / ultima pag – 35)

Inainte de a vorbi despre pensiile militare si modificarile aparute (inca in faza de proiect), vom preciza faptul ca in materie de salarii, in anul 2016 nu se pierde nimic din ce s-a acordat in 2016. In plus se adauga majorarile de 25% pentru sanatate si asistenta sociala, de 15% pentru educatie si de 10% pentru restul bugetarilor. Majorarile se aplica deopotriva la salariul de baza si la sporuri. Si cam atat. Nimic in plus. Fara premii, prime, vouchere, tichete sau plata orelor suplimentare.

Poate cele mai nesigure drepturi cu privire la care ne asteptam la surprize (generalul Oprea fiind deja istorie) erau majorarile de 50% si 75% pentru structura de aprare insa si acestea sunt reconfirmate intr-un mod discret de actul normativ care reglementeaza salarizarea pentru 2016, atat de discret incat la prima citire le-am dat disparute si am alarmat sistemul, direct din sedinta CES, dupa care ne-am calmat.

Ca puncte de referinta, cu privire la mult controversatul spor pentru studii superioare/doctorale opinia noastra este ca se poate acorda fara probleme si in 2016 conform art 4 alin 1 si 2 din proiect; normele de hrana si de echipare raman la nivelul lunii decembrie 2015; prima de vacanta si voucherele de vacanta se mentin suspendate si nu se acorda ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie; sentintele executorii se platesc in 5 transe anuale (5%, 10%, 25%, 25% si 35%). Restul poate fi citit in ordonanta.

Despre pensii sunt mult mai multe de spus dincolo de faptul ca valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 5% si devine 871 lei. Pensiile militare de stat desi sunt aprobate prin lege organica primesc o serie de modificari si completari printr-un act normativ inferior, in loc de norme de aplicare. Deja celebrul articol 36 din ordonanta (care este inca in faza de proiect) are ca denumire „Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează (…)” si include la punctul 25 (final) urmatorul text: „După articolul 122 se introduce un nou articol, art. 1221, cu următorul cuprins: Art. 1221. – În aplicarea prezentei legi pot fi emise norme aprobate prin ordin comun al ministrului apărării naționale, ministrului afacerilor interne şi directorului Serviciului Român de Informaţii.”

Suplimentar proiectului ordonantei anexam spre studiu doua materiale care contin un extras din proiect strict cu art 36 precum si un material cu comparatia intre proiect (text negru) si textul initial (text albastru, cu mentiunea „lege„) pentru a urmari modificarile pas cu pas. Dintre modificarile relevante mentionam ca dispare sporul de 15% aplicat la baza de calcul („media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie„) prevazuta la art 28 si sunt eliminate o serie de drepturi din aceasta baza de calcul (diurne, chirii, norme de hrana, echipament, indemnizatii, transport, prime, premii etc).

In continuare dupa diminuarea drastica a bazei de calcul, la art 29 se introduc temutele diminuari de cuantumuri care scad (prin raportare la baza de la art 28) de la 80% la 65% pentru vechime cumulata de minim 25 de ani, la care se adauga in plus cate 1% pentru fiecare an peste 25 de ani, cu un plafon maximal de 85% introdus la art. 30. Prin coroborarea tututor prevederilor din lege rezulta ca pensia militara de stat poate ajunge la un maxim de 102% (cu toate celelalte procente adaugata inclusiv pentru ordinul Meritul Militar clasa I, 20%) raportat la baza de calcul, in loc de 130% cum indicau simularile pe baza Legii 223/2015. Deci pentru 25 de ani vechime cu 15 vechime ca militar cuantumul este de 84%, cu 20 de ani vechime ca militar cuantumul este de 92% iar pentru 25 de ani vechime ca militar am precizat deja ca este de 102%.  Apar si aspecte pozitive cum ar fi majorarea termenului de la 3 la 5 ani in care se poate opta pentru modul de calcul mai favorabil. Dar va lasam pe voi sa observati toate noutatile si sa faceti observatii si comentarii in consecinta.

Document atasat

 

105 COMMENTS

 1. Toti beneficiarii pensiilor de serviciu au baza de initiere de 80%, doar militarii si politistii au baza de initiere de 65%. Militarii si politistii mai au si plafonare a cuantumului la 85% raportat la solde/salarii, pe cand toti ceilalti beneficiari au limita de plafonare la 100….

 2. Stefan-am inteles totul este rezolvat in privinta salariilor ,pensiilor ,dar totusi am niste nelamuriri si va rog sa va interesati si sa-mi raspundeti cat mai repede posibil: Cand vom primi tinuta?S-au luat banii,masurile,dar tinuta ioc.Ce se intampla?

 3. Aveti dreptate cu tertii dar eu ma refeream la imprumuturi oferite de stat prin MJ-Anp. Sau in ceea ce privesti tertii nu este exclusa nici implicarea acestora daca statul prin MJ Anp negociaza direct cu ei sau garanteaza imprumuturile – in anumite conditii, sau fpss le pot garanta prin asigurari. Cred ca ar fi o varianta cu sanse mari de implementare si intr-un termen relativ scurt. Ar merge un articol pe tema asta, pe solutii, si poate si niste articole depre problemele profesionale(in afara celor sindicale) pe care nu le putem discuta cu nimeni si niciunde…

 4. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Andrei – la acest moment nu este in derulare un astfel de demers / sprijinul prevazut de lege trebuie sa fie in sarcina ANP nu a unor terti / ce ar fi tertii dispusi sa faca sau sa dea inca nu stim cat timp nu se intra intr-o negociere / de anul urmator vom reactiva si aceasta initiativa

  Anonim – proiectul de statut a primit un impuls neasteptat prin decizia CCR care a gasit neconstitutionale prevederile referitoare la procedura disciplinara / este deja o urgenta si se va lansa rapid spre parlament insa nu cred ca anul acesta mai este timp[/quote]
  inteleg situatia, ideea e ca daca se tot rediscuta statutul e o ocazie foarte buna de a se rezolva problema si intr un timp rezonabil (fata de pana acum). Ce e si mai important este modalitatea de sprijin pe care o va gasi Anp pentru ca asta e marea problema. Cred ca o solutie viabila si fara un efort foarte mare ar fi creditele cu dobanda zero sau o dobanda foarte mica. Nu trebuie sa le garanteze statul, pot fi garantate prin asigurari al fpss.

 5. Mda, mai nea Rica este posibil sa ai dreptate, este posibil sa nu ma fi informat correct.
  Am inteles ca se afla pe masa ministrului la semnat, ceva legat de norma de echipare. O sa astept sa vedem ce modificari se vor face in ce priveste echiparea si dupa aceea vorbim daca sunt sau nu informat.
  Oricum iti multumesc pt schimbarea tonului si a cuvintelor care de data aceasta denota un pic de respect, este suficient faptul ca isi bat joc altii de noi, nu cred ca trebuie sa-i mai ajutam chiar noi insine.Stii vb.:dezbina si…

 6. Andrei – la acest moment nu este in derulare un astfel de demers / sprijinul prevazut de lege trebuie sa fie in sarcina ANP nu a unor terti / ce ar fi tertii dispusi sa faca sau sa dea inca nu stim cat timp nu se intra intr-o negociere / de anul urmator vom reactiva si aceasta initiativa

  Anonim – proiectul de statut a primit un impuls neasteptat prin decizia CCR care a gasit neconstitutionale prevederile referitoare la procedura disciplinara / este deja o urgenta si se va lansa rapid spre parlament insa nu cred ca anul acesta mai este timp

 7. Pt paznic la oi,
  Esti (editat) si acum incerci sa o dregi.
  Rusinicaaaaaaaaaa!

 8. Paznic la hoti,
  Cand postezi in spatiul public, raspunsuri iti vin din toate directiile. Cand vrei sa dialoghezi cu un singur om, o poti face in privat.
  Pe de alta parte, constient fiind ca, ce comentezi vede o tara intreaga, trebuie sa iei in oconsiderare ca ale tale cuvinte sunt analizate din toate unghiurileposibile. Si cand toate majoritatea analizelor contureaza aceeasi reactie inseamna ca ai produs deja un efect. Efectul spuselor tale l-ai regasit in comentariile celorlalti.

  Nu jignesti pe nimeni insa apelezi la niste insinuari care fac mai mult decat niste jigniri. Si, am spus-o si o repet. Ma tem ca e doar vorba de lipsa de informare. Victimizandu-te in raport cu ceilalti salariati din sistemul de aparare si totusi argumentandu-ti-se ca totusi in sistemul penitenciar detii multe avantaje, te incapatanezi sa adopti aceeasi postura de victima. Gandeste-te ca o astfel de rigiditate in gandire si abordare a lucrurilor creeaza disconfort tocmai pentru oamenii care lupta ca drepturile tale sa-ti fie respectate si se expun in toate situatiile.

  Stefan nu poate fi niciodata acuzat de faptul ca posteaza cu alte id-uri. Asta ti s-a demonstrat tie pana acum ? Ca e persoana care nu-si asuma propriile cuvinte sau pozitii fata de unele reactii de pe aici ? Structurile sindicale se bazeaza pe oameni insa de multe ori inseamna un singur om.

  Inchei totusi cu aceeasi argumentare: pentru a discerne corect nu e nevoie decat de informare.

 9. Domnule Teoreoc, ati postat un articol prin care spuneati ca Anp incepe sa discute modul cum poate sprijini un functionar la cumpararea unei locuinte. Eu atunci am atras atentia ca de fapt Anpul nu s-a obligat la nimic de fapt. Constituirea unei comisii si aia viitoare si fara termen arata doar ca se amana problema pana la calendele grecesti :). Exista un progres in cauza? Lucrurile se pot rezolva foarte rapid si solutiile sunt la indemana, de exemplu statul ar putea oferi credite fara dobanda. Sunteti de acord cu solutia asta?

 10. despre proiectul de modificare a legii 293 ce puteti sa ne mai spuneti, domnule Teoroc

 11. [quote name=”Ștefan Teoroc”]paznic la oi – sugerezi cumva ca eu as posta vreodata pe acest site cu un alt nume?!? Sau te referi la un lider local? Banuiesc ca esti constient ca asta se demonstreaza lejer prin verificarea IP. Te rog mult de tot sa-ti setezi afirmatiile la un nivel decent in ceea ce ma priveste. Este normal ca anumite reactii la ceea ce postezi sa te irite. Am optiunea sa autorizez sau nu aceste comentarii. Nu agreez insultele insa cand anumite postari nu contin chiar cuvinte obscene si nici atacuri la organizatie, nu avem motive de eliminare. In orice caz respect mai mult decat oricine acest site care a fost creat si gestionat de mine de aproape 10 ani si nu voi permite astfel de acuze puerile!

  Recomand totusi sa temperati tonul conversatiei altfel voi elimina dialogul complet si nu mai autorizam comentarii viitoare pe acelari subiect si ton.[/quote]
  Paznic la…OI? HA,HA,HA! Jiji,tu esti?

 12. d-le Stefan in primul rand multumesc pt ca nu m-ai cenzurat(iarasi), in al 2-lea rand vreau sa spun (amintesc) ca eu nu atac pe nimeni, nu jignesc, nu vreau sa insult pe nimeni, dar asa cum fiecare are dr la o opinie( si eu respect acest lucru), am aceeasi pretentie de la toti colegii!
  nu vreau sa ma cert cu nimeni, eu daca dialoghez cu cineva acela esti tu, si singurul in masura sa-mi raspunda, nu accept sa fiu jignit de absolut nimeni
  mi-as dori sa fi fost bine inteles

 13. paznic la oi – sugerezi cumva ca eu as posta vreodata pe acest site cu un alt nume?!? Sau te referi la un lider local? Banuiesc ca esti constient ca asta se demonstreaza lejer prin verificarea IP. Te rog mult de tot sa-ti setezi afirmatiile la un nivel decent in ceea ce ma priveste. Este normal ca anumite reactii la ceea ce postezi sa te irite. Am optiunea sa autorizez sau nu aceste comentarii. Nu agreez insultele insa cand anumite postari nu contin chiar cuvinte obscene si nici atacuri la organizatie, nu avem motive de eliminare. In orice caz respect mai mult decat oricine acest site care a fost creat si gestionat de mine de aproape 10 ani si nu voi permite astfel de acuze puerile!

  Recomand totusi sa temperati tonul conversatiei altfel voi elimina dialogul complet si nu mai autorizam comentarii viitoare pe acelari subiect si ton.

 14. Domnule Stefan..de la 01.01.2016 se mai plătesc SD? Tot se au zvonuri ca nu se vor plati

 15. Are influenta obtinerea unui calificativ “corespunzator” la acordarea Semnului Onorific in Slujba Patriei.adica se amina cu un an acordarea acestuia?Pana la obtinerea unui alt calificativ de cel putin” bun”?

 16. Pana si ciobanii au iesit in strada pentru drepturile lor , noi am stat ca… oile . Nici macar nu trebuia sa obtinem ceva, ci sa pastram un drept obtinut deja .BEEEE…

 17. [quote name=”Nea Rica”]Paznic la hoti, frustrarea nu are a face cu insolenta si pe alocuri cu rautatea si nestiinta (sa nu spun prostia).
  Faci pe desteptul afirmand voalat lucruri care arata lipsa de respect fata de oamenii de sindicat care-si pun de multe ori sanatatea la bataie pentru ca tu si unii ca tine sa beneficieze de ce este mai bun in materie de drepturi. Desi te erijezi in mare sinidcalist inca de la inceputuri, se pare ca intr-un final iti demasti o alta infatisare, cea de mincinos nerecunoscator, vesnicul nemultumit de serviciu.

  Ti s-au etalat niste diferente de care observ ca nu tii cont. A existat chiar un articol amplu legat de diferentele intre noi si alti bugetari. Eu chiar iti recomand sa-ti fie mia de tine si sa fii recunoscator entru multe lucruri are fac diferenta intre tine si alti bugetari. Daca tii neaparat sa dai cu capul intr-un singur loc legandu-te de unele particularitati, este alegerea ta. Poate ca ti-e bine asa. Sau poate ca vrei TOTUL, poate ca vrei sa ti se duca mantia ca inaltului preafericit, poate ca vrei sa fii chiar tu preafericitul sistemului bugetar. Iti amintesc din nou ca iti este bine asa cum esti acum. Si iti amintesc ca trebuie sa fii de caracter sa te aliezi oamenilor care lupta cu adevarat pentru mentinerea unor drepturi si imbunatatirea conditiei tale de salariat.

  E foarte smplu sa eri cand nu dai nimic in schimb. Vorbesti de alte drepturi ale altor bugetari fara sa vii cu un singur exemplu. Si totodata sa-l si argumentezi daca e necesar a ti se acorda si tie. Hai sa nu ne kkm pe noi si sa invatam sa fim responsabili informandu-ne. Ca in final, de asta este vorba…de lipsa de informare care naste supozitii care mai de care mai cretinoide.[/quote]
  ma” nea…Rica, nu stiu de ce am impresia ca de fapt esti liderul SNLP si postezi sub pseudonim pt a nu da rau in fata membrilor, daca nu este asa imi cer sz.
  in alta ordine de idei rog toti postacii de aici care nu sunt de accord cu mine(este dr fiecaruia de a gandi ce doreste) sa faca bine si sa nu jigneasca atunci cand nu sunt jigniti.
  NU FAC PE DESTEPTUL SI NU AFIRM CA SUNT UN INTELECTUAL CU „NSPE MII DE FACULTATI, SI DA SUNT UN FRUSTRAT AL SIST PENIT PT CA AM MOTIVE. NU M-AM APLECAT IN FATA NIMANUI, MI-A PLACUT SA AM COLOANA VERTEBRALA(CUM LA ALTII NU OBS). NU FAC PARTE DIN CATEGORIA PUPINCURISTILOR IPOCRITI, POATE SI DIN ACEST MOTIV TIMP DE 20 DE ANI DE PUSCARIE NU AM AVUT MARI SATISFACTII PROFESIONALE(STIM TOTI CE TREBUIE SA FACI PT A FI BINEVAZUT IN SISTEM). NU VREAU SA-MI DUCA NIMENI MANTIA DE CARE SPUI VREAU EGALITATE(ASTA AM VRUT TOT TIMPUL DAR LA NOI 1 ESTE MAI EGAL DECAT ALTUL), DUPA PAREREA TA CREZI CA MA KC PE MINE DACA VREAU O NORMA DE ECHIPARE EGALA CU CEA DE LA POLITIE? SAU CREZI CA MA KC PE MINE DACA MEDICII AU PRIMIT 25%+PRIME SI DOREAM SI EU ACELASI LUCRU PENTRU TOTI IMPLICIT SI PT TINE?
  AU FOST ORGANIZATE MITINGURI, PROTESTE SI CAND AM AVUT LEGE AM PARTICIPAT SI LA GREVA LUCRU PE CARE CRED CA TU SI ALTI PUPINCURISTI CA TINE NU L–AU FACUT, DOAR STATI PE MARGINE SI RIDICATI IN SLAVI SEFII PT A VA BUCURA DE O MINIMA ATENTIE SI CUNOSC DESTUI ASTFEL DE OAMENI.
  SUNT FOARTE MULTE DE SPUS DAR MA OPRESC PT CA ORICUM PREVAD CA SI ACEST COMMENT IMI VA FI CENZURAT, DAR VREAU SA REPET PT A FI BINE INTELES:
  DACA IMI DORESC CEVA ESTE DOAR EGALITATE INTRE ARMELE CE COMPUN SISTEMUL DE APARARE NATIONALA SI ACEST LUCRU NU DOAR PT MINE PERSONAL CI SI PT TOTI LINGAII CARE SE GUDURA LA PICIORUL SEFILOR
  SA AUZIM DE BINE

 18. [quote name=”gavril”][quote name=”paznic la hoti”][quote name=”Ștefan Teoroc”]paznic – fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

  http://www.sintin.ro/snlp/adrese/raspuns_anp_424_10122015.PDF%5B/quote%5D
  D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
  Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica…constructiva[/quote]
  Cu scuzele de rigoare…, daca tu iti spui „paznic la hoti”…, noroc ca nu te-ai facut cioban, vacar…, meserii frumoase…, fara a face atata scoala. Ma intreb ??!!cine pe cine imita…noi pe detinuti ori ei pe noi. Si mai avem pretentii sa fim respectati!!![/quote]
  Tot cu sz de rigoare… pe vremea cand purtam gradul de sg maj, haina militara inca insemna ceva in tara asta gen respect, mandrie, onoare, etc.Dar eu vb aici de vremuri de care cred ca tu doar ai auzit de la alti obositi ca mine.Acum haina militara este un motiv de mandrie doar la parade.
  Si vreau sa te rog ceva…atat timp cat nu jignesc pe nimeni am aceeasi pretentie de la tine si ceilalti.

 19. [quote name=”paznic la hoti”][quote name=”Ștefan Teoroc”]paznic – fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

  http://www.sintin.ro/snlp/adrese/raspuns_anp_424_10122015.PDF%5B/quote%5D
  D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
  Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica…constructiva[/quote]
  Cu scuzele de rigoare…, daca tu iti spui „paznic la hoti”…, noroc ca nu te-ai facut cioban, vacar…, meserii frumoase…, fara a face atata scoala. Ma intreb ??!!cine pe cine imita…noi pe detinuti ori ei pe noi. Si mai avem pretentii sa fim respectati!!!

 20. [quote name=”Ocnasu”]Sa tras cortina de pe 2016,majorari,salarii,pensii….si noi,palmasii,ocnasii, am ramas cu fabuloasa marire a salariului de 10%,cu acceasi suma de bani la echipament de nici 2000 de lei pe an(comparativ cu cei din politie de 2700 de lei),cu nimic la vouchere,cu nimic la prime de vacante,cu nimic la al 13-lea salariu,cu nimic la prime de sarbatori(pe cand altii,in alte institutii ale statului…vezi prime la Electrica,la Distrigaz,la RATB,la Metrorex,la CFR,la CNDADNR,la Hidroelecrica,etc,etc…mai vreti exemple?)cu nimic la angajari,cu nimic la conditii decente de munca,cu nimic la respectarea planificarilor de concedii,cu sute de ore ne-luate de caciula si cu bataia de joc a sefilor si incapacitatea legala de pedepsire a hotilor care ne sfideaza pe fata.Acestea sunt problemele cere ne dor pe noi,cei ce muncim fata in fata cu infractorul,domnule Presedinte Snlp!Ce a facut Snlp in anul 2015 pt. membrii de sindicat?Ce a obtinut pt. angajati?Cu ce a schimbat in bine munca angajatilor de puscarii din tara?Ce foloase materiale si chiar morale a obtinut Snlp in anul 2015,an premergator celui electoral,cand se putea obtine tot ce se dorea de la guvernanti(la cum ii cunoastem cu totii,ce lesinati de putere sunt)?Nu domnilor lideri.Nu s-a facut nimic.Sa nu cumva sa deranjam pe cineva.In afara de lesinatura de miting din fata MJ-ului,NIMIC!Acestea sunt marile realizari ale sindicatului penitenciarelor din Romania,in anul 2015!!NIMIC!In scimb aici pe forum suntem cei mai inteligenti si mai plini de sarm….mi-e mila de…mine![/quote]
  Mie rusine de un asemenea comentariu!!!! Sa dai o palma sindicatului care a facut atatea pt. noi!!! Esti un nerecunoscator. Daca esti asa de autocritic…, de ce nu esti lider de sindicat???…, iti spun eu…, pt. ca nu esti membru de sindicat…, iar daca esti dute sti da demisia, nu avem nevoie de oameni ca tine. Rusine pentru un asemenea comentariu.

 21. Paznic la hoti, frustrarea nu are a face cu insolenta si pe alocuri cu rautatea si nestiinta (sa nu spun prostia).
  Faci pe desteptul afirmand voalat lucruri care arata lipsa de respect fata de oamenii de sindicat care-si pun de multe ori sanatatea la bataie pentru ca tu si unii ca tine sa beneficieze de ce este mai bun in materie de drepturi. Desi te erijezi in mare sinidcalist inca de la inceputuri, se pare ca intr-un final iti demasti o alta infatisare, cea de mincinos nerecunoscator, vesnicul nemultumit de serviciu.

  Ti s-au etalat niste diferente de care observ ca nu tii cont. A existat chiar un articol amplu legat de diferentele intre noi si alti bugetari. Eu chiar iti recomand sa-ti fie mia de tine si sa fii recunoscator entru multe lucruri are fac diferenta intre tine si alti bugetari. Daca tii neaparat sa dai cu capul intr-un singur loc legandu-te de unele particularitati, este alegerea ta. Poate ca ti-e bine asa. Sau poate ca vrei TOTUL, poate ca vrei sa ti se duca mantia ca inaltului preafericit, poate ca vrei sa fii chiar tu preafericitul sistemului bugetar. Iti amintesc din nou ca iti este bine asa cum esti acum. Si iti amintesc ca trebuie sa fii de caracter sa te aliezi oamenilor care lupta cu adevarat pentru mentinerea unor drepturi si imbunatatirea conditiei tale de salariat.

  E foarte smplu sa eri cand nu dai nimic in schimb. Vorbesti de alte drepturi ale altor bugetari fara sa vii cu un singur exemplu. Si totodata sa-l si argumentezi daca e necesar a ti se acorda si tie. Hai sa nu ne kkm pe noi si sa invatam sa fim responsabili informandu-ne. Ca in final, de asta este vorba…de lipsa de informare care naste supozitii care mai de care mai cretinoide.

 22. [quote name=”Ștefan Teoroc”]paznic – fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

  http://www.sintin.ro/snlp/adrese/raspuns_anp_424_10122015.PDF%5B/quote%5D
  D-le Stefan sunt membru de sindicat inca de la infiintare, nu neg faptul ca am avut si satisfactii de pe urma acestui lucru.Au fost zile cand chiar ma mandream si convingeam alti colegi sa adere la sindicat, am beneficiat si de ajutorul de la sindicat cand am fost in nevoie.Recunosc toate aceste lucruri si multumesc inca o data sindicatului, dar vorbim de cu totul alte vremuri. Oricat de optimist as fi nu pot sa-mi ascund frustrarea cand vad, aud, constat ca la altii se poate si la noi nu.De ce unele prevederi nu se pot aplica si la noi, doar suntem in acelasi system de ap a tarii?Nu mai vorbesc de alte categorii de bugetari, care se bucura de anumite privilegii chiar daca au salariu indexat cu 25%.
  Daca gresesc atunci cand simt aceasta frustrare va rog sa ma atentionati d-le Stefan.Accept orice critica…constructiva

 23. paznic – fa efortul si da un click / nu dureaza asa mult / sa mai amintesc ca din 2012 doar in sistemul nostru orele prestate in sarbatori s-au compensat dublu cu timp liber / ca fidelitatea si confidentialitatea se dau ca in 2009 (nu ca la politie) si ca astea influenteaza pensia? Are vreun rost sa continui. Daca asta este ceea ce cred unii dintre voi despre ce reusim noi sa facem, singura intrebare este daca respectivii sunt membrii SNLP, sunt membrii in alte structuri sau daca nu au nici in clin nici in maneca cu sindicatul. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un membru de sindicat informat la zi poate concepe astfel de atacuri injuste

  http://www.sintin.ro/snlp/adrese/raspuns_anp_424_10122015.PDF

 24. [quote name=”Ocnasu”]Sa tras cortina de pe 2016,majorari,salarii,pensii….si noi,palmasii,ocnasii, am ramas cu fabuloasa marire a salariului de 10%,cu acceasi suma de bani la echipament de nici 2000 de lei pe an(comparativ cu cei din politie de 2700 de lei),cu nimic la vouchere,cu nimic la prime de vacante,cu nimic la al 13-lea salariu,cu nimic la prime de sarbatori(pe cand altii,in alte institutii ale statului…vezi prime la Electrica,la Distrigaz,la RATB,la Metrorex,la CFR,la CNDADNR,la Hidroelecrica,etc,etc…mai vreti exemple?)cu nimic la angajari,cu nimic la conditii decente de munca,cu nimic la respectarea planificarilor de concedii,cu sute de ore ne-luate de caciula si cu bataia de joc a sefilor si incapacitatea legala de pedepsire a hotilor care ne sfideaza pe fata.Acestea sunt problemele cere ne dor pe noi,cei ce muncim fata in fata cu infractorul,domnule Presedinte Snlp!Ce a facut Snlp in anul 2015 pt. membrii de sindicat?Ce a obtinut pt. angajati?Cu ce a schimbat in bine munca angajatilor de puscarii din tara?Ce foloase materiale si chiar morale a obtinut Snlp in anul 2015,an premergator celui electoral,cand se putea obtine tot ce se dorea de la guvernanti(la cum ii cunoastem cu totii,ce lesinati de putere sunt)?Nu domnilor lideri.Nu s-a facut nimic.Sa nu cumva sa deranjam pe cineva.In afara de lesinatura de miting din fata MJ-ului,NIMIC!Acestea sunt marile realizari ale sindicatului penitenciarelor din Romania,in anul 2015!!NIMIC!In scimb aici pe forum suntem cei mai inteligenti si mai plini de sarm….mi-e mila de…mine![/quote]
  perfect de accord cu tot ce ai mentionat OCNASULE!
  totusi sa nu uitam ca liderii nostri au obtinut ceva si pt noi: plata orelor suplim! salutam aceasta reusita! decat nimic este binevenita si gura asta de oxygen! de ceilalti bugetari care au, au avut, si vor avea mai mult decat noi nu trebuie sa ne intereseze! cine suntem noi sa ne trezim ca vrem…ceva?sa fim seriosi! noi trebuie sa ne vedem de lungul nasului si asa cum ti-a raspuns dl Teoroc…sa ne fie mila de noi! pardon am vrut sa spun ca trebuie sa fim mandri ca suntem parte a sistemului de aparare nationala!

 25. Pt ocnasul,
  Imi este rusine sa constat ca am un asemenea coleg. Tu nu cumva esti un directoras din ANP sub acoperire?
  Rusineeeeee.
  Stefan nu mai posta asemenea nemernicii de comentarii.

 26. Alex pensionarul
  Ordinul Meritul Militar este reglementat de legea 80, Statutul Cadrelor Militare, tu lucrand ca SGV nu te aflai sub incidenta L 80, asta e un aspect. Al doilea aspect este, chiar daca erai cadru militar iti trebuiau minim 15 ani ca sa obti Meritul Militar cls- iii -a, pentru cls-ii- a minim 20 de ani iar pentru cls-i-a minim 25 de ani. Tu nu te incadrezi la niciunul dintre cele doua puncte. Legea 80 este valabila numai pentru cadrele militare, cei care au grade militare incepand de la sergent pana la general. Pentru celelalte categori care nu se afla sub incidenta L 80 sporul de 10%, 15%, 20% nu se aplica, nu exista temei legal chiar daca fac parte din SNAp.

 27. Si mie tot de tine mi-e mila
  Nici macar nu voi incerca sa combat ceva din ce ai scris
  Nu merita
  Stim, daca luptam pentru ceva si obtinem, s-ar fi obtinut oricum
  Daca nu ne batem si nu iesim in strada suntem mana in mana cu conducerea
  Daca s-a incasat ceva datorita nou, era dreptul oamenilor
  Daca la presiunile noastre drepturile sunt la zi, asta e legea
  SNLP este o structura fara rost
  Toate s-ar fi rezolvat de la sine oricum
  Da totusi un click mai jos si spune-mi de ce nu a obtinut altcineva decat SNLP cei 36 de miliarde de lei care s-au asezat frumusel in buzunarele salariatilor acum inainte de sarbatori, dupa ce ne-am zbatut DOAR NOI timp de 4 luni fara sa slabim presiunea pe ANP/MJ (lista e mai lunguta dar merita?)
  http://www.sintin.ro/snlp/adrese/raspuns_anp_424_10122015.PDF

  Iarta-ne drag coleg ca nu am reusit sa crestem salariile din penitenciare mai mult decat cele din politie armate si alte institutii bugetare, dar sa stii ca si puterea noastra are totusi limite. Meritam sa fim spanzurati pentru asta. Noi, nu Ciolos. Noi, nu cei care pe 13 august in loc sa fie in fata MJ, criticau SNLP ca nu face nimic.

 28. Sa tras cortina de pe 2016,majorari,salarii,pensii….si noi,palmasii,ocnasii, am ramas cu fabuloasa marire a salariului de 10%,cu acceasi suma de bani la echipament de nici 2000 de lei pe an(comparativ cu cei din politie de 2700 de lei),cu nimic la vouchere,cu nimic la prime de vacante,cu nimic la al 13-lea salariu,cu nimic la prime de sarbatori(pe cand altii,in alte institutii ale statului…vezi prime la Electrica,la Distrigaz,la RATB,la Metrorex,la CFR,la CNDADNR,la Hidroelecrica,etc,etc…mai vreti exemple?)cu nimic la angajari,cu nimic la conditii decente de munca,cu nimic la respectarea planificarilor de concedii,cu sute de ore ne-luate de caciula si cu bataia de joc a sefilor si incapacitatea legala de pedepsire a hotilor care ne sfideaza pe fata.Acestea sunt problemele cere ne dor pe noi,cei ce muncim fata in fata cu infractorul,domnule Presedinte Snlp!Ce a facut Snlp in anul 2015 pt. membrii de sindicat?Ce a obtinut pt. angajati?Cu ce a schimbat in bine munca angajatilor de puscarii din tara?Ce foloase materiale si chiar morale a obtinut Snlp in anul 2015,an premergator celui electoral,cand se putea obtine tot ce se dorea de la guvernanti(la cum ii cunoastem cu totii,ce lesinati de putere sunt)?Nu domnilor lideri.Nu s-a facut nimic.Sa nu cumva sa deranjam pe cineva.In afara de lesinatura de miting din fata MJ-ului,NIMIC!Acestea sunt marile realizari ale sindicatului penitenciarelor din Romania,in anul 2015!!NIMIC!In scimb aici pe forum suntem cei mai inteligenti si mai plini de sarm….mi-e mila de…mine!

 29. [quote name=”Anghel Florin”][quote name=”paznic la hoti”]D-LE LIDER(EXCEPTAND FAPTUL CA MI-ATI CENZURAT 2 COMMENT-URI) VREAU SA VA SPUN CA SUNT DE ACORD SI VA SUSTIN OPINIA LEGATA DE PENSII, DAR CU CELELALTE DREPTURI TAIATE CUM RAMANE? PRIME VACANTA, VOUCHERE VACANTA, NORMA ECHIPARE… CU ACESTEA CUM RAMANE? SAU TACEM SI ACCEPTAM EXPLICATIA(GOGOSI PT PROSTI, CA SA MA EXPRIM PLASTIC 🙂 DEFICIT BUGETAR… PAREREA DVS PERSONALA CARE ESTE? DORIM SI NOI, CEI CE VA SUSTIN, SA CUNOASTEM POZITIA OFICIALA A SNLP, PENTRU CA CEA NEOFICIALA O CITIM TOTI AICI. SPER CA DE DATA ASTA SA-MI RASPUNDETI SI NU MAI CENZURATI CE NU VA CONVINE. RESPECT! UN CUVANT CE SEMNIFICA MULTE!?[/quote]

  Flacau !!! daca vrei respect ar trebui in primul rand sa te respecti pe tine (paznic la hoti ) lucru care nu prea se vede .[/quote]
  La varsta la care am ajuns termenul de „flacau” este total depasit, nu cred ca respectul de sine consta in ceea ce afisez eu despre mine. Ma respect pt ca stiu cine sunt si ce pot, dar in acest sistem si dupa ceva ani( nu conteaza cati dar cred ca oricum mai multi decat tine, ma gandesc oricum la PENSIE) nu am motive sa fiu mandru de titulatura de FPSS.
  Ca sa inchei acest subiect vreau doar sa te rog sa postezi lucruri despre tine pers.
  Stii ca exista un proverb romanesc ce spune ca „cainele moare de drum lung…”
  Fara suparare si fara sa ofensez pe nimeni, repet: daca postez ceva inseamna ca am motive sa fac acest lucru

 30. [quote name=”Alex”]Domnule Stefan,as dori si ei sa ma lamuriti intr o problema. Am 4 ani vechime la MApN si 21 de ani in sistemul penitenciar.Ordinul ”MERITUL MILITAR” clsasa a -I-a se acorda doar pentru vechimea in acelasi sistem sau pentru toata vechimea in slujba apararii nationale?Solicit aceasta informatie deoarece am intrebat la cadre si nu mi au dat lamuririle necesare. cu stima si respect un posibil viitor pensionar.Va multumesc! Alex.[/quote]. Daca ati fost subofiter , maistru militar sau ofiter , da vi se ia in calcul pentru Ordinul Militar de 20% , daca ati fost miltar angajat pe baza de contract nu vi se ia in calcul ptr. O.M.Se ia in considerare ca vechime si culmea ca fidelitate in sistemul de sig. si aparare.Va spun asta deoarece acum 2 ani am facut cerere catre Director si catre MAPN pentru a mi se lua in considerare la OM cei 10 ani lucrati ca m.a.c. dar mi sa raspuns negativ deoarece nu am fost cadru militar, culmea!!De parca am lucrat la fabrica de sireturi.Am mai executat si misiuni exterioare.Anul asta as face 25 de ani in sistem dar asta este!Traim in Romania!

 31. [quote name=”Lenu”]Domnule Stefan, anii de facultate se iau in considerare la calculul pensiei? Daca raspunsul e afirmativ, atunci de exemplu un agent care primeste sporul de studii, v-a avea in plus la calculul pensiei un nr .de 3-4 ani in functie de ce facultate a terminat? Va multumesc ![/quote]
  Tare!!! 😀 😀 😀

 32. Domnule Stefan, anii de facultate se iau in considerare la calculul pensiei? Daca raspunsul e afirmativ, atunci de exemplu un agent care primeste sporul de studii, v-a avea in plus la calculul pensiei un nr .de 3-4 ani in functie de ce facultate a terminat? Va multumesc !

 33. Art.30:Pensia stabilita,recalculata si actualizata in conditiile prezentei legi,nu poate fi mai mare decat 85% din baza de calcul prevazuta la Art.28.

 34. Baieti! Sunt ofiter la arma Jandarmi. Am 50 de ani o vechime de 23 de ani si un salariu (ad labam) in mana, in suma de 3.300 lei. Cu tot cu banii de echipament. Functia pe care o detin este lt.col. iar gradul de colonel. Intr-adevar functia este de executie nu de comanda.Sunt absolvent la zi al AI Cuza.
  P.S. Ca si muncitor 1983-1989, castigam 2400 lei 🙂

 35. @un SINDICALIST
  referitor la cei 20% ordinul meritul militar, care este actul normativ care prevede sa primesti acest procent?
  Din documentul de la casa de pensii MAI:

  ” Pensionarii militari decoraţi cu ordinul „Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.”
  Daca esti militar si intri sub incidenta L 80 se poate sa primesti. Dar esti?

 36. Domnule Stefan,as dori si eu din partea dv. o lamurire. Am 4 ani lucrati in MApN ca militar angajat si 21 de ani lucrati in sistemul penitenciar.Nelamurirea mea este daca”Ordinul Mlitar” clasa a-I-a se acorda doar pentru anii lucrati efectiv in sistem, sau se acorda pentu anii lucrati in slujba apararii nationale?? ma refer la cei 25 lucrati ca militar (adunati). am intrebat la cadre si nu au fost in masura sa mi dea un raspuns concret. Cu stima si respect Alex!

 37. Domnule Stefan, va rog sa-mi spuneti daca perioada indeplinirii stagiului militar de 1 an si 4 luni reprezinta vechime in serviciu.

 38. Domnule Stefan,as dori si ei sa ma lamuriti intr o problema. Am 4 ani vechime la MApN si 21 de ani in sistemul penitenciar.Ordinul ”MERITUL MILITAR” clsasa a -I-a se acorda doar pentru vechimea in acelasi sistem sau pentru toata vechimea in slujba apararii nationale?Solicit aceasta informatie deoarece am intrebat la cadre si nu mi au dat lamuririle necesare. cu stima si respect un posibil viitor pensionar.Va multumesc! Alex.

 39. @un SINDICALIST
  Domnule ma tem ca va faceti calculele gresit. 91% este un procent pe care l-ati calculat corect, problema este ca-l aplicati la un cuantum gresit. Nu se aplica la cei 24 mil. ci la suma rezultata din aplicarea art 28 din OUG. Nu as baga mana in foc ca elementele salariale care se iau in calcul sunt cele din comunicatul casei de pensii a MAI.

 40. Pai daca adaptati la modelele de mai jos si introduceti datele proprii, formula este in principiu aceeasi. In prezent nu am alte modele de calcul. Le astept si eu

 41. Domnule Stefan, ma alatur postarii @niste colegi si va rog, daca puteti, sa ne dati un exemplu de calcul si pentru vechime mai mica in sistem, sa zicem: 15 ani in conditii speciale, alti 15 ani in civilie (cu facultate, cu tot) si contributie la asigurari 9%. Oricum, cred ca tot sistemul legii 223 este mai avantajos decat cel al legii pensiilor publice, in cazul multor colegi cu vechime sub 25 de ani in sistem. Dar depinde pana la ce vechime, totusi. Va multumim,

 42. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pana la calculele oficiale, trimit un calcul de undeva din MAI (nu certificam toate datele / este cu titlu de exemplu / a se vedea toate elementele si cateva paliere de vechime!!!):

  1. Elemente salariale care se iau în calcul la pensie
  – Salariul de funcţie
  – Salariul de grad
  – Gradaţia
  – Indemnizaţie de comandă
  – Spor dispozitiv de luptă
  – Spor de fidelitate
  – Spor confidenţialitate
  – Spor de pericol deosebit
  – Spor de condiţii grele (antenă)
  – Spor de izolare
  – Spor de incordare psihică foarte ridicată (poliţie judiciară)
  – Indemnizaţie frontieră
  – Salariu de merit
  – Spor pentru lucrări de excepţie
  – Majorare de 75 % pentru sâmbete, duminici şi sărbatori legale
  – Majorare C.A.S.
  Elementele salariale de mai sus ne-au fost furnizate de Casa de pensii a M.A.I.
  2. Elemente în baza cărora se calculează pensia:
  1. Numărul de ani lucrați în condiții speciale, deosebite sau normale.
  2. Numarul de ani ai școlilor militare absolvite (se calculeaza la conditii normale).
  3. Numarul de ani lucrati anterior intrarii în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională (se calculeaza la conditii normale).
  4. 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015, modificată prin OUG din data de 09.12.2015.
  5. Sporul prevăzut la Art. 108 din Legea nr. 223/2015, modificată prin OUG din data de 09.12.2015. – Pentru militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care au plătit contribuție la Fondul pentru pensia suplimentară și/sau contribuția individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de:
  a) 3% pentru o vechime a contribuției între 5-15 ani;
  b) 6% pentru o vechime a contribuției între 15-25 ani;
  c) 9% pentru o vechime a contribuției peste 25 de ani.” (se calculează doar pentru polițiștii care peste 25 de ani în anul 2011).
  6. Art. 11 alin. (3) din Legea nr. 85/1995 privind statutul cadrelor militare (art. 29 alin.(3) din Legea nr. 360/2002)
  (3) Pensionarii militari decoraţi cu ordinul „Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.
  Exemplul nr. 1 – Vechime 25 ani condiții speciale si vârsta de minim 47,5 ani (pentru cei care ar trebui să iasă la vârsta de 60 de ani).
  – La cei 25 de ani se adună nr. de ani rezultati din condiițiile speciale – 12,5 ani = 37,5;
  – Rezultatul de 37,5 se aduna cu nr. de ani ai școlii militare + numarul de ani lucrați anterior intrării în sistemul de ordine publică, siguranță națională; ex: 37,5 + 4 = 41,5.
  – Din suma rezultată se scade nr. de ani lucrați efectiv: 41,5-25=16, 5 ani.
  – Rezultatul de 16,5 ani se aduna cu baza de calcul 65%: 65+16,5 = 81,5 ani.
  – Suma de 81,5 ani se înmulțește cu sporul de la art. 108 de 3,6, sau 9%; ex: 81,5 x 1,06 = 86,39%. (s-a luat în calcul sporul de 6%)
  – Suma rezultată de 86,39% se înmulțește cu ordinul militar (10,15 sau 20%).
  Ex: 86,39% x 1,20% = 103,668%. (s-a luat în calcul sporul de 20%)
  Exemplul nr. 2 – Vechime 26 ani condiții deosebite.
  – La cei 26 de ani se adună nr. de ani rezultati din condiițiile deosebite – 7,5 ani = 33,5;
  – Rezultatul de 33,5 se aduna cu nr. de ani ai școlii militare + numarul de ani lucrați anterior intrării în sistemul de ordine publică, siguranță națională (dacă există); ex: 33,5 + 4 = 37,5.
  – Din suma rezultată se scade nr. de ani lucrați efectiv: 37,5-26=11, 5 ani.
  – Rezultatul de11,5 ani se aduna cu baza de calcul 65%: 65+11,5 = 76,5 ani.
  – Suma de 76,5 ani se înmulțește cu sporul de la art. 108 de 3,6, sau 9%; ex: 76,5 x 1,06 = 81, 09 %. (s-a luat în calcul sporul de 6%)
  – Suma rezultată de 81.09 se înmulțește cu ordinul militar (10,15 sau 20%).
  Ex: 81,09% x 1,20% = 97,308 %. (s-a luat în calcul sporul de 20%)
  În situația în care există perioade diferite de condiții (speciale si deosebite), se calculeaza separat pentru fiecare perioadă, iar sumele se aduna.
  Exemplu nr. 3: Vechime 26 ani (10 conditii deosebite + 16 condiții speciale)
  – 10 ani + 2,5 =12,5 ani și 16 ani + 8 = 24 ani; 24 + 12,5 = 36, 5 ani
  – 36,5 + 4= 40,5 ani
  – 40,5 – 26 =14,5 ani
  – 65 + 14,5= 79,5
  – 79,5 x 1,06 = 84,27
  – 84,27 x 1,20%= 101,124%[/quote]

  Spuneti ca din total ani se scad nr. de ani efectiv lucrati…!!! Dar acesti ani efectiv lucrati se refera doar la anii lucrati in sistem sau la toti anii lucrati?

 43. Domnule Stefan va rugam respectuos poate ne puteti face si noua o simulare a pensiei daca avem varsta de 47 de ani,20 de ani vechime in ANP -conditii speciale si 5 ani in civilie.Cam cat v-a fi cuantumul pensiei ? Va multumim !

 44. La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Guvernul României a aprobat miercuri, 9 decembrie, prin Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ca în anul 2016 pensiile militare de stat să se majoreze cu 5 procente, se arată în comunicatul de presă al MApN.

  „Astfel, se asigură pensionarilor militari un tratament echitabil şi nediscriminatoriu în relaţia cu cei din sistemul unitar de pensii publice, prin indexarea pensiilor cu acelaşi procent”, precizează sursa citată.

  MApN mai arată că prevederile cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul României miercuri, 9 decembrie, cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, sunt rezultatul mai multor etape de negocieri la care au participat echipe de specialişti din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, împreună cu reprezentanţi ai structurilor sindicale şi asociative din sistem, precum şi ai pensionarilor militari.

  „Misiunea asumată de echipa interministerială de specialişti a fost aceea de a remedia blocajele şi dificultăţile de natură legală şi procedurală manifestate în punerea în aplicare a noii legi a pensiilor militare de stat.

  Legea nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, de aceea era absolut necesar să se găsească o formulă care să fie adoptată până la sfârşitul anului şi care să creeze condiţiile aplicării acesteia, într-o formă sustenabilă şi previzibilă, într-o manieră care să asigure echilibrul, coerenţa, realismul, dar şi justa recompensare a rigorilor, constrângerilor şi riscurilor specifice carierei militare.

  A fost nevoie de clarificarea unor prevederi ale legii, care nu asigurau tratamentul unitar, just şi echitabil între toţi militarii, atât între cei care urmează să se pensioneze, cât, mai ales, între aceştia şi cei deja pensionaţi.

  Prin modificările survenite în cursul procesului legislativ al adoptării Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, se creaseră contradicţii de reglementare. Astfel, legea prevedea, la art. 2 lit. b) principiul egalităţii în stabilirea drepturilor, potrivit căruia se asigură un tratament nediscriminatoriu persoanelor aflate în aceeaşi situaţie juridică, însă lăsa posibilitatea luării în considerare, la stabilirea bazei de calcul, a unor venituri conjuncturale, de natură nesalarială, neaccesibile tuturor cadrelor militare, conducând astfel la stabilirea unor pensii foarte diferite în cuantum pentru militari care au avut cariere cvasiidentice.

  În ceea ce priveşte modificările aduse nivelului de pornire a calculului pensiei, principiul avut în vedere este acela al evaluării juste a importanţei carierei militare, cadrele fiind astfel motivate şi cointeresate să dezvolte evoluţia profesională pe durate cât mai mari, în consonanţă şi cu interesele instituţiilor angajatoare. Concret, pornind de la pragul de 65% stabilit pentru o vechime cumulată de 25 de ani, militarii primesc procente pentru fiecare an lucrat peste această limită, până la maximum 85%. Mai mult, la cuantumul pensiei stabilite astfel se adaugă, potrivit Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, un spor de până la 20% pentru militarii care au îndeplinit serviciul militar cel puţin 25 de ani.

  Totodată, precizăm că, prin modificarea legii, neintrată încă în vigoare, nu au fost afectate dispoziţii care protejează drepturile deja câştigate de beneficiari, respectiv menţinerea în plată a cuantumului mai avantajos, precum şi posibilitatea de a opta pentru modul de calcul mai favorabil pentru o perioadă de cinci ani de la aplicarea legii. Au fost, de asemenea, menţinute prevederile referitoare la restituirea sumelor de care au fost privaţi unii pensionari în momentul trecerii la sistemul public de pensii.

  Aceste abordări vin să garanteze faptul că niciunui pensionar militar nu îi vor fi, în niciun caz, diminuate veniturile aflate în plată”, precizează MApN.

 45. Pana la calculele oficiale, trimit un calcul de undeva din MAI (nu certificam toate datele / este cu titlu de exemplu / a se vedea toate elementele si cateva paliere de vechime!!!):

  1. Elemente salariale care se iau în calcul la pensie
  – Salariul de funcţie
  – Salariul de grad
  – Gradaţia
  – Indemnizaţie de comandă
  – Spor dispozitiv de luptă
  – Spor de fidelitate
  – Spor confidenţialitate
  – Spor de pericol deosebit
  – Spor de condiţii grele (antenă)
  – Spor de izolare
  – Spor de incordare psihică foarte ridicată (poliţie judiciară)
  – Indemnizaţie frontieră
  – Salariu de merit
  – Spor pentru lucrări de excepţie
  – Majorare de 75 % pentru sâmbete, duminici şi sărbatori legale
  – Majorare C.A.S.
  Elementele salariale de mai sus ne-au fost furnizate de Casa de pensii a M.A.I.
  2. Elemente în baza cărora se calculează pensia:
  1. Numărul de ani lucrați în condiții speciale, deosebite sau normale.
  2. Numarul de ani ai școlilor militare absolvite (se calculeaza la conditii normale).
  3. Numarul de ani lucrati anterior intrarii în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională (se calculeaza la conditii normale).
  4. 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015, modificată prin OUG din data de 09.12.2015.
  5. Sporul prevăzut la Art. 108 din Legea nr. 223/2015, modificată prin OUG din data de 09.12.2015. – Pentru militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care au plătit contribuție la Fondul pentru pensia suplimentară și/sau contribuția individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de:
  a) 3% pentru o vechime a contribuției între 5-15 ani;
  b) 6% pentru o vechime a contribuției între 15-25 ani;
  c) 9% pentru o vechime a contribuției peste 25 de ani.” (se calculează doar pentru polițiștii care peste 25 de ani în anul 2011).
  6. Art. 11 alin. (3) din Legea nr. 85/1995 privind statutul cadrelor militare (art. 29 alin.(3) din Legea nr. 360/2002)
  (3) Pensionarii militari decoraţi cu ordinul „Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.
  Exemplul nr. 1 – Vechime 25 ani condiții speciale si vârsta de minim 47,5 ani (pentru cei care ar trebui să iasă la vârsta de 60 de ani).
  – La cei 25 de ani se adună nr. de ani rezultati din condiițiile speciale – 12,5 ani = 37,5;
  – Rezultatul de 37,5 se aduna cu nr. de ani ai școlii militare + numarul de ani lucrați anterior intrării în sistemul de ordine publică, siguranță națională; ex: 37,5 + 4 = 41,5.
  – Din suma rezultată se scade nr. de ani lucrați efectiv: 41,5-25=16, 5 ani.
  – Rezultatul de 16,5 ani se aduna cu baza de calcul 65%: 65+16,5 = 81,5 ani.
  – Suma de 81,5 ani se înmulțește cu sporul de la art. 108 de 3,6, sau 9%; ex: 81,5 x 1,06 = 86,39%. (s-a luat în calcul sporul de 6%)
  – Suma rezultată de 86,39% se înmulțește cu ordinul militar (10,15 sau 20%).
  Ex: 86,39% x 1,20% = 103,668%. (s-a luat în calcul sporul de 20%)
  Exemplul nr. 2 – Vechime 26 ani condiții deosebite.
  – La cei 26 de ani se adună nr. de ani rezultati din condiițiile deosebite – 7,5 ani = 33,5;
  – Rezultatul de 33,5 se aduna cu nr. de ani ai școlii militare + numarul de ani lucrați anterior intrării în sistemul de ordine publică, siguranță națională (dacă există); ex: 33,5 + 4 = 37,5.
  – Din suma rezultată se scade nr. de ani lucrați efectiv: 37,5-26=11, 5 ani.
  – Rezultatul de11,5 ani se aduna cu baza de calcul 65%: 65+11,5 = 76,5 ani.
  – Suma de 76,5 ani se înmulțește cu sporul de la art. 108 de 3,6, sau 9%; ex: 76,5 x 1,06 = 81, 09 %. (s-a luat în calcul sporul de 6%)
  – Suma rezultată de 81.09 se înmulțește cu ordinul militar (10,15 sau 20%).
  Ex: 81,09% x 1,20% = 97,308 %. (s-a luat în calcul sporul de 20%)
  În situația în care există perioade diferite de condiții (speciale si deosebite), se calculeaza separat pentru fiecare perioadă, iar sumele se aduna.
  Exemplu nr. 3: Vechime 26 ani (10 conditii deosebite + 16 condiții speciale)
  – 10 ani + 2,5 =12,5 ani și 16 ani + 8 = 24 ani; 24 + 12,5 = 36, 5 ani
  – 36,5 + 4= 40,5 ani
  – 40,5 – 26 =14,5 ani
  – 65 + 14,5= 79,5
  – 79,5 x 1,06 = 84,27
  – 84,27 x 1,20%= 101,124%

 46. un sindicalit – cunosc colindul, bate-te succesu / ai rabdare cu calculele / nu e chiar cum zici / cu vechime pe masura daca ai 3000 lei salariu pensia e 2500 / o sa dam detalii

  privitor la discriminarea in materia sporului de studii, SNLP a inaintat demult la CNCD (mai 2014) un material care insa nu a primit o solutie pozitiva
  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/788-spor-la-discriminare.html

  Raspuns CNCD
  https://allsoldotorg.files.wordpress.com/2015/01/raspuns-cncd-22-10-2014.pdf

  Rugamintea ar fi ca inainte sa acuzati macar sa intrebati, atat… Dar stim ca in sistemul asta prezumtia e de vinovatie in ce ne priveste. Cineva trebuie sa raspunda pentru toate belele. Sa fie ala SNLP ca doar nu toti il formam

 47. Mai Stefane , bata-te norocu , cum ti tu cu ursu , mai, pai eu mi-s om de 54 de ani , mai e 2 ani pan la pensie , si sunt supraveghetor de 16 ani , no , am 33 de milioane cu banii de hrana , mai ! Dupa calculele tale , care stie , draqu cum le-ai facut ca mie la 31 de ani vechime imi da : 65% +6 ani =71% si cu 20 % ordinul ( cum zici tu??) += 91%
  Pai 91% din 24 de milioane este cam 22 si ceva .Asta te multumeste , mai ? Ce daca era 130% , luam si eu 25 de milioane , oare nu-i meritam ,Stefane , baci?
  Uite un colind pentru voi sefimea , care va mancati numa numa , asa l-ati papat si pe Ponta !
  Șovaielinic pasul, mâinile plăpânde. Leru-i Ler.
  Tremurat li-i glasul, nu știu sa colinde. Leru-i Ler

  Daca stau la poartă și nu zic nimica. Leru-i Ler
  Domnilor de astazi să v-apuce frica! Leru-i Ler
  Mută-i întrebarea, ce răsună afară. Leru-i Ler.
  Am murit degeaba, ce-aţi făcut din ţară. Leru-i ler.

  Tot în frig şi foame, tot cu mîini întinse. Leru-i Ler.
  Pe la porţi străine, ce ne stau închise. Leru-i Ler.
  Vin colindătorii, cum veneau odată. Leru-i Ler.
  Să colinde în seara asta minunată. Leru-i Ler.

  Dar li-i gura arsă și li-s ochii-n lacrimi. Leru-i Ler.
  Prea degeaba sânge, Prea degeaba patimi. Leru-i ler”,

 48. Domnule Teoroc va rog daca se poate sa ne spuneti cum se calculeaza pensia. Ce suma va avea pensia un agent care are peste 25 de ani vehime in sistem! Va multumesc anticipat!

 49. felicitari dle presedinte SNLP,informatii prompte si corecte,ce sa-i faci nu ajunge oricine in CES,FELICITARI!Mai sunt 2 probleme,discriminarea pe sporul de studii,norma de echipare care este mai mica,acestea creeaza nemultumiri si frustari,pe legea pensiilor daca intra si acele sporuri la calcul cum se zvoneste nu mai este problema,oamenii nu au rabdare si nici nu citesc tot din pacate,ii inteleg s-au saturat de taieri,acum prinsesera si ei ceva „coaja”. 🙂

 50. Daca intra si sporurile acelea din simularea MAI la calculul pensiei atunci chiar ne agitam degeaba.

 51. Buna seara,
  Domnule Teoroc, ne puteti preciza la ce sporuri, prime etc face referire litera o din art 28 – care se exclud din baza de calcul a pensiei? Dar marirea de 10% si cea de 25% se vor exclude din baza de calcul?
  Multumesc

 52. Domnule Teoroc, eu il sustin pe ,,paznic la hoti” si o sa incerc sa reformulez putin din ceea ce a zis el cu o simpla intrebare: de ce anul acesta norma de echipare la politie s-a marit cu o suma iar la noi nu????? Stiti ce dezbateri au fost pe tema aceasta in vara si mai stiti ca toti eram pesimisti in ceea ce ne priveste din momentul cand au aparut zvonurile ca la politie se mareste norma de hrana si la noi ca la milogi doar cu 100 de lei.

 53. Referitor la sporul de studii concret ne intereseaza daca beneficiaza si cei care au avansat in grad anul acesta.

 54. Sa inteleg ca pensiile vor fi la 65% iar in ele nu va mai intra norma de hrana. Va fi undeva pe la 13-14 mil… unde sunt sindicatele?

 55. [quote name=”paznic la hoti”]D-LE LIDER(EXCEPTAND FAPTUL CA MI-ATI CENZURAT 2 COMMENT-URI) VREAU SA VA SPUN CA SUNT DE ACORD SI VA SUSTIN OPINIA LEGATA DE PENSII, DAR CU CELELALTE DREPTURI TAIATE CUM RAMANE? PRIME VACANTA, VOUCHERE VACANTA, NORMA ECHIPARE… CU ACESTEA CUM RAMANE? SAU TACEM SI ACCEPTAM EXPLICATIA(GOGOSI PT PROSTI, CA SA MA EXPRIM PLASTIC 🙂 DEFICIT BUGETAR… PAREREA DVS PERSONALA CARE ESTE? DORIM SI NOI, CEI CE VA SUSTIN, SA CUNOASTEM POZITIA OFICIALA A SNLP, PENTRU CA CEA NEOFICIALA O CITIM TOTI AICI. SPER CA DE DATA ASTA SA-MI RASPUNDETI SI NU MAI CENZURATI CE NU VA CONVINE. RESPECT! UN CUVANT CE SEMNIFICA MULTE!?[/quote]

  Flacau !!! daca vrei respect ar trebui in primul rand sa te respecti pe tine (paznic la hoti ) lucru care nu prea se vede .

 56. Sunt de acord ca pensia nu trebuia sa fie calculata in functie de venitul brut( care include norma de hrana, echipament, chirii…..) , avind in vedere ca doar asupra salariului se aplica contributia de pensii ! Nu era normal o pensie de 130 % , desi…. sunt destui care o primesc inca! De multa vreme! Ne-am obisnuit cu resemnarea!(((::Zic sa depasim totusi faza de 2 lei si sa privim si spre cei bogati, nu doar spre cei saraci !! Cei care dramuiesc drepturile noastre , nu ar lucra 1 zi intr-un penitenciar!! Multi se infioara doar la gindul ca ar vizita un penitenciar. Motiv pentru care cred ca nu este corect sa fie limitata pensia la 85%, indiferent care este rezultatul calcului facut aplicind noua ordonanta. Daca s-a vrut echitate , de ce nu se pastreaza suma care rezulta din aplicarea a 65% din media celor 6 salarii brute, la care se aplica 3, 6, 9 % in functie de vechime + 1% pentru fiecare an lucrat dupa 25 ani?? Inseamna ca cei care au muncit mai mult , sunt defavorizati?? La un simplu calcul , daca se limiteaza la 85% foarte putini vor depasi 100% , foarte multi sub 100% . Poate se ajungea la un procent favorabil daca se mentinea 85% asupra mediei salariului brut , nu a venitului brut!! Intodeauna cei care au lucrat in sistemul de aparare au avut ,, pensii nesimtite,, si civilii acceptau asta pentru simplu motiv exista respectul fata de cei in uniforma si munca lor!! Mi se pare ca renuntind asa de repede la niste drepturi, apropape ca recunoastem ca munca din sistemul de aparare nu este asa de importanta si grea.Nu ne respectam noi, nu ne respecta nici altii! Lasa ca merge si asa!!

 57. Domnule Stefan se pare ca lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti.Cu toate că fostul Guvern avea prevăzut ca de la anul pensiile cadrelor militare să crească, tehnocrații conduși de Dacian Cioloș spun că acest lucru este imposibil.

  Ba mai mult acestea vor scădea începând cu prima zi a anului viitor.
  Pensiile militarilor nu vor mai fi calculate în funcție de venitul total al acestora, ci numai în funcție de salariul de bază, potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului.
  Conform actului normativ, din salariul de bază vor fi excluse şi alte avantaje precum: diurne, indemnizaţii de hrană sau de transport. Excluzând aceste sporuri, salariul de bază este foarte mic şi la el se va raporta pe viitor calculul pensiei pentru militari.

  Mai mult: pensia specială va fi redusă, de la 80% din venit, la 65%.Calculati-va singuri dupa fluturas viitoarea pensie care va fi de 101-102% dupa cum zice Domnul Stefan insa atentie tinand cont ca ea este din salariul de baza care este foarte mic. poate ma insel eu insa asa a prezentat presa lucrurile.

 58. Eu sunt membru SNLP de la infintare,au fost ani de zile in care poate nu am ,,folosit ajutor din partea SNLP,, CONSIDER ATAT TIMP CAT VOI FI IN SISTEM ,,AM NEVOIE DE EL,,

 59. Marius-atata timp cat sindicatele (nu de acuma ci de 4-5 ani incoace) nu au intreprins nici o actiune, inseamna ca, in opinia lor nu este nici un fel de discriminare.Dar oare ce este faptul ca 2 colegi care lucreaza pe aceeasi sectie,la acelasi P.L. sau in acelasi birou, pe aceeasi functie si unul ia spor iar celalalt nu?Pentru simplul fapt ca unul a terminat o facultate cu un an mai devreme decat celalalt.

 60. Domnule Teodor,
  Pt noi cei care am terminat studiile in2014, si la acest moment nu primim sporul (bineînțeles pe marginea unei greseli/interpretări gresite) rămânem in aceasta situație si in 2016?
  Se mai poate face ceva sau este nevoie sa mergem in instanta?
  Am inteles gresit, sau in 2016 cei care l-au primit il vor lua in continuare iar cei care au ramas fara vor ramane fara acest spor si mai departe?
  Totusi mi se pare o nedreptate!

 61. Astept deja rraspunsul de la director , am depus cerere ptr. studii superioare si mergem la judecata.Nu e normal ca unul de 1 -2 ani sa ia si unul cu 24 de ani in siguranta sa nu ia.Nu am nimic cu ei, este proasta gandirea anp- ului.Multumesc!

 62. noi zicem ca se va da si in 2016 / vedem ce zic cei care platesc salariile / legea ar acoperi

 63. Va felicit ptr. eforturile depuse , sa o tineti tot asa!A mai ramas o mica problema care face discrimiare intre angajati.Sporul de studii ptr. cei care au terminat facultatea in2010-2014 ssi au maxim la functie etc. si nu pot beneficia.Multumesc si astept un raspuns de la d-voastra d-le Presedinte!

 64. Nu este ironie,Ștefan,la Tg Jiu sunt destui de la „sindicatul steril” care te apreciază ! Din păcate,nu pot să vină alături de noi datorită statutului asociației umanitare.

 65. De ce crezi? E un act pentru tot poporul dar in care noi fiind mai speciali vrem sa avem prevederi speciale care insa deranjeaza restul poporului care nu este total de acord ca meritam aceste drepturi speciale… si tot asa

 66. saghi – art 8 alin 5 / sunt trimiteri la OUG 103 din 2013 prin care s-au introdus aceste majorari / ulterior prevederea e mentinuta activa prin trimiteri / cam de 10 ori pe zi in medie (pe chat mail site sms FB etc) tot fac precizarea asta / am spus ca e discret dar e / aveti incredere

  paznic – ordinul e la MJ la semnat / include marirea nr de articole si transele lunare / a prins schimbarea de ministri si dureaza / stam cu ochii pe el

  tg jiu – nu sunt obisnuit cu asta / m-am uitat de doua ori sa vad ironia / daca nu e, Doamne ajuta! / si eu sunt mandru sa va reprezint

 67. D-le Stefan,multumim pentru activitatea pe care o desfasurati,suntem mandri ca va avem Presedinte!

 68. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Dle paznic la hoti. Respect de asemenea sinceritatea dar nu voi tolera atacurile injuste la organizatie. Cat timp vei evita sa le inserezi in comentarii acestea vor fi autorizate chiar daca sunt critice inclusiv la adresa mea. Nu inteleg ce aveti cu norma asta de echipare. Este mentinuta la valoarea de anul asta. In plus incercam printr-un ordin MJ aflat la semnare sa crestem numarul de articole. Restul drepturilor sunt blocate pentru tot sistemul bugetar. Daca erau niste taieri care ne vizau doar pe noi atacam instant. In plus fata de anii anteriori se pastreaza toate majorarile deja date si mai apar cateva – 25% asistenta sociala (implicit socio de la noi), 15% educatie si 10% pentru toti ceilalti.[/quote]
  Problema mea(si nu numai a mea, sunt convins de acest lucru) legata de norma de echipare este daca va ramane la aceeasi valoare in tot sistemul de aparare? Adica la noi in jurul valorii de 1900 ron si la politie cu aprox 7 mai mult! Daca am afirmat vreo prostie imi cer scuze anticipat, sumele le stiu tot de aici din afirmatiile altor iobagi la stapan, ca si mine dealtfel! Si daca nu deranjez prea mult am dori sa stim daca este un zvon faptul ca aceasta norma de echipare va fi platita din Ianuarie in transe egale la fiecare salariu? Si ca fapt divers… nu atac pe nimeni, doar imi exprim o frustrare si cred eu ca o fac respectand regulile bunei cuviinte, decent, dar vreau sa fiu sigur ca am fost bine inteles. Respect!!!

 69. Domnule Agent
  Am precizat ca am citit ordonanta dupa tura de noapte.
  Poate ma lamuresti unde scrie despre sporul de75% ( tu sau Dl. Stefan ).
  ASTEPT RASPUNS.

 70. Dle paznic la hoti. Respect de asemenea sinceritatea dar nu voi tolera atacurile injuste la organizatie. Cat timp vei evita sa le inserezi in comentarii acestea vor fi autorizate chiar daca sunt critice inclusiv la adresa mea. Nu inteleg ce aveti cu norma asta de echipare. Este mentinuta la valoarea de anul asta. In plus incercam printr-un ordin MJ aflat la semnare sa crestem numarul de articole. Restul drepturilor sunt blocate pentru tot sistemul bugetar. Daca erau niste taieri care ne vizau doar pe noi atacam instant. In plus fata de anii anteriori se pastreaza toate majorarile deja date si mai apar cateva – 25% asistenta sociala (implicit socio de la noi), 15% educatie si 10% pentru toti ceilalti.

 71. D-LE LIDER(EXCEPTAND FAPTUL CA MI-ATI CENZURAT 2 COMMENT-URI) VREAU SA VA SPUN CA SUNT DE ACORD SI VA SUSTIN OPINIA LEGATA DE PENSII, DAR CU CELELALTE DREPTURI TAIATE CUM RAMANE? PRIME VACANTA, VOUCHERE VACANTA, NORMA ECHIPARE… CU ACESTEA CUM RAMANE? SAU TACEM SI ACCEPTAM EXPLICATIA(GOGOSI PT PROSTI, CA SA MA EXPRIM PLASTIC 🙂 DEFICIT BUGETAR… PAREREA DVS PERSONALA CARE ESTE? DORIM SI NOI, CEI CE VA SUSTIN, SA CUNOASTEM POZITIA OFICIALA A SNLP, PENTRU CA CEA NEOFICIALA O CITIM TOTI AICI. SPER CA DE DATA ASTA SA-MI RASPUNDETI SI NU MAI CENZURATI CE NU VA CONVINE. RESPECT! UN CUVANT CE SEMNIFICA MULTE!?

 72. Multa agitatie pentru putine motive, dar ne sta in fire sa ne alarmam si sa ne aruncam in primul rand pe sindicate imediat ce simtim un pericol cat de mic sau o posibila nedreptate.

  Primul nostru gand este sa rupem randurile si sa scuipam pe cineva, in loc sa le strangem si sa fim uniti informandu-ne exact si pastrandu-ne luciditatea si forta.

  Nu stiu daca este o caracteristica de sistem sau chiar de tara dar nu este in avantajul nostru si de aia ne si merge asa bine.

  Am discutat personal in dimineata asta cu presedintele SNPPC (cea mai mare organizatie sindicala din structura de aparare). MAI si-a facut calculele. Politistii nu organizeaza niciun protest.

  Legea 223/2015 genera o pensie de 130% fata de salariu (utilizez exprimari simple ca sa evitam confuzii). Era o lege data pentru iesirea eleganta la pensie a unor domni generali, lege care nu ar fi rezistat nici un an, in mod cert! Pentru ca era nesustenabila! Cine afirma contrariul sa faca bine si sa lase populismul!

  O stiu toti cei care se lauda cu expertiza pe pensii prin sistemele astea speciale dar o spun foarte putini pentru ca este nepopulara afirmatia. Sindicatele din politie o recunosc si o asuma. Tocmai de aceea nu vor avea actiuni sindicale pe aceasta tema.

  In prezent, cu „taierile brutale” aplicate de Ciolos, de la 130% s-a coborat la un maxim care oricum depaseste salariul – de 102% la ofiteri si 101% la agenti conform calculelor MAI.

  Deci „este absolut groaznic” sa iesi la pensie, sa stai la odihna si sa continui sa incasezi sume putin mai mari decat salariul luat pe perioada de activitate. Insa este absolut normal daca luam in consideratie in ce conditii am muncit. Restul salariatilor din Romania accepta greu asta.

  In cadrul MAI au fost finalizate simularile pe pensii si formulele de calcul. Am grabit si noi ANP sa o faca. Am cerut si la MAI modelelele lor. Imediat ce le avem, le publicam.

  SNLP nu da inapoi de la nicio actiune si nu are nici un parti-pris cu nimeni. Daca membrii de sindicat, pensionabili sau nu, considera ca exista motive de reactie sindicala la acest moment, mobilizarea la noi nu dureaza decat 3 zile cu tot cu aprobarea de la primarie pentru miting.

  Insa a se retine: acum nu ne mai batem cu MJ sau ANP ci cu guvernul. Daca forta asta de reactie estimata la mii si mii va fi de doar vreo 100-200 in Piata Victoriei, rezultatul ar fi contrar scopului si vom avea o reactie penibila, singulara, pentru un scop care oricum starneste oprobiul public.

  Sincer, m-as fi asteptat, dupa toate declaratiile pompoase din ultimele saptamani sa vad in strada minim 10.000 de cadre militare disponibilizate din sutele de mii asociate in fel de fel de structuri, imediat dupa ce ordonanta de urgenta a iesit la lumina. Nu stiu exact unde sunt toate zecile astea de mii de cadre dar in strada sigur nu!

 73. [quote name=”Gelu”]D-le Stefan Teoroc,va felicit pt informarea exacta,propmpta si la obiect,va anunt ca incepand cu data 01.01.2015 ma retrag si devin membru SNLP,daca se mai da 75%,meritati pe deplin functia cu toate ca inainte eram indoit de anumiti factori,inseamna ca ati inteles oful nostru delor de la tura.Felicitari[/quote]
  Lasule, tu te inscrii in sindicat numai daca iti da 75%?Mai bine, nu, cu oameni ca tine.

 74. [quote name=”ninel”]Cum se poate ajunge la 102% când art 30 spune clar ca se limiteaza la 85%??? :o[/quote]
  DAR SPORUL DE „CASCHETA” DE 20% NU-L PUI ?

 75. [quote name=”TM”]Am senzatia ca suntem reprezentati extrem de fragil, in special cu aceasta nedreptate numita legea pensiilor, mai exact modificarea ei printr-o ordonanta neconstitutionala. De aceea, va rugam sa marsati pe chestia aceasta si asa cum altii merg pana in panzele albe(la cedo), de cele mai multe ori pentru aberatii, asa trebuie sa ne luptam si noi pentru cea mai mare sfidare si nedreptate de care puteam sa avem parte. Daca nu faceti asta, da la 1 ianuarie personal ma retrag din sindicat…[/quote]
  Drum bun, cu oameni ca tine nu mergem inainte.Un las.

 76. [quote name=”marian”]bine ca de la 01 .01 2016 , sa rezolvat problema sporului de 25% , studii superioare , va lua toata lumea fara scchimbare de functie etc. , coform noii reglementari .[/quote]
  se acordă sporul pentru studii superioare, precum și a sporului pentru titlul științific de doctor angajaților care l-au primit în anul 2015 ca urmare a modificărilor raporturilor de serviciu.

 77. Isi bat joc de noi.
  Am întelesc ca din spusele Preslavitului Premier Cocoloș ,sindicatele au fost de acort ca pensiamilitara sa fie 64%
  Asa este domule Teoroc?

 78. Am senzatia ca suntem reprezentati extrem de fragil, in special cu aceasta nedreptate numita legea pensiilor, mai exact modificarea ei printr-o ordonanta neconstitutionala. De aceea, va rugam sa marsati pe chestia aceasta si asa cum altii merg pana in panzele albe(la cedo), de cele mai multe ori pentru aberatii, asa trebuie sa ne luptam si noi pentru cea mai mare sfidare si nedreptate de care puteam sa avem parte. Daca nu faceti asta, da la 1 ianuarie personal ma retrag din sindicat…

 79. Daca se mentin in plata in anul 2016 toate drepturile avute in dec.2015 inseamna ca si sporul pt.s+ d il vom primi in continuare.Gresesc?

 80. Chiar asa nu va intereseaza ca Legea pensiilor militare a fost ciuntita graoznic prin aceasta tehno-Ordonanta?

 81. Și acum ce urmează? Dam din coadă la osul aruncat sau îi muşcăm de beregată? Ce mai așteptăm?

 82. Se acorda in continuare drepturile in plata cu SL plus SD, vezi art.8 alin.5.

 83. [quote name=”saghi”]Domnule Stefan
  Am citit ordonanta si conform art.9 nu se vor plati orele lucrate in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ( nu se regaseste sporul de 75% ).
  Poate gresesc ( sunt dupa tura de noapte ) si ma lamuriti.[/quote]
  Pai scrie acolo asa: „Art. 9 – În anul 2016, munca suplimentară efectuată peste durata
  normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar
  încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca
  prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte
  zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează,
  [u]în cadrul schimbului normal de lucru[/u], se vor compensa numai cu timp
  liber corespunzător acestora, cu excepția situațiilor când prin prezenta
  ordonanță de urgență se dispune altfel.”

 84. [quote name=”minerul”]O mare victorie, felicitari domnule Presedinte! Citez: ” normele de hrana si de echipare raman la nivelul lunii decembrie 2015”. Referitor la cuantumul valoric al echipamentului, se va actualiza valoarea acestuia in cursul lunii decembrie conform promisiunilor ANP?[/quote]
  adica la ce valoare

 85. Legea pensiilor militarilor a căzut. Ne-au furat din pensie cel puți 55o de lei, pentru ași mări ei salariile de 3 de ori si pentru pensiile de parlamentari,primari etc.

 86. Multi dintre noi sunt activi pe site dar mai putin pe la mitinguri !!! atunci au treaba,nu pot sa mearga,m-am saturat de latrai!

 87. D-le Stefan Teoroc,va felicit pt informarea exacta,propmpta si la obiect,va anunt ca incepand cu data 01.01.2015 ma retrag si devin membru SNLP,daca se mai da 75%,meritati pe deplin functia cu toate ca inainte eram indoit de anumiti factori,inseamna ca ati inteles oful nostru delor de la tura.Felicitari

 88. Cititi fratilor articolul de mai sus,in care se vede clar ca se dau si 50% si 75%!!!!!!

 89. Dupa cum scrie in articolul 9 din ordonanta de urgenta in anul 2016 zilele lucrate in repaus saptamanal si sarbatori legale se va acorda timp liber .DECI ESTE CLAR NU SE VOR PLATI.

 90. bine ca de la 01 .01 2016 , sa rezolvat problema sporului de 25% , studii superioare , va lua toata lumea fara scchimbare de functie etc. , coform noii reglementari .

 91. O mare victorie, felicitari domnule Presedinte! Citez: ” normele de hrana si de echipare raman la nivelul lunii decembrie 2015”. Referitor la cuantumul valoric al echipamentului, se va actualiza valoarea acestuia in cursul lunii decembrie conform promisiunilor ANP?

 92. Domnule Stefan
  Am citit ordonanta si conform art.9 nu se vor plati orele lucrate in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ( nu se regaseste sporul de 75% ).
  Poate gresesc ( sunt dupa tura de noapte ) si ma lamuriti.

 93. La o prima citire sa intelegem ca ,din ce ai scris,majorarea de 10% se acorda si la sporuri,nu numai la salariul de baza?

 94. Si ce facem domnul Teoroc tacem si stam linistiti in patratele noastre? 🙁 Salarizarea,legea pensiilor!!!! 🙁

 95. Eu cred ca pana la un punct e corect sa elimini din L pensiilor acele „drepturi”numai ptr unii-diurne,chirii…etc.Cred ca N de hrana trebuia sa ramana.In rest,despre salarizare….numai de bune.Uite asa ne suparam fara sa stim de ce….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)