www.snlp.ro Web analytics

Cele 36 miliarde au revenit unde le era locul: in buzunarele oamenilor

La salariul din data de 10 decembrie 2015 au fost platite diferentele rezultatea din corectarea greselilor sesizate de SNLP la calculul majorarilor salariale. O parte dintre aceste majorari sunt acordate gresit inca din anul 2012 (proiecte, viza CFP), altele au devenit drepturi active din 2014 si 2015 (repaus si sarbatori, misiuni speciale, sanatate etc). Salariatii care au fost implicati in proiecte au avut de incasat restante consistente aferente ultimilor 3 ani, dar au fost inregistrate diferente substantiale si in cazul angajatilor care au primit in cursul anului 2015 majorari de 75% si 50%.

Suma totala recunoscuta si declarata de ANP ca efect al calculelor eronate este de 3,6 mil RON respectiv 36 mld lei vechi. Ultima adresa a ANP transmisa organizatiei noastre indica, la solicitarea SNLP, identitatea specialistilor ANP care au intocmit si asumat adresele gresite. Cu privire la acestia, SNLP va analiza oportunitatea declansarii procedurii disciplinare luand in considerare si blocajul temporar in care se afla acest domeniu ca urmare a deciziei CCR prin care prevederile din statutul special referitoare la cercetarea disciplinara au fost declarate neconstitutionale (pana la modificarea statutului avem un vid legislativ).

 

click pe imagine pentru adresa completa

Captura de ecran din 2015.12.17 la 21.37.25

 

ANP ataseaza raspunsului transmis si corespondenta cu alte institutii, corespondenta care nu face decat sa confirme ceea ce SNLP a sesizat in urma cu luni de zile, insa decizia ANP este de a mentine in functie seful imputernicit al DEA ANP si totodata de a nu lua nicio masura impotriva celor vinovati de eroarea de calcul care ar fi prejudiciat personalul din penitenciare de drepturi salariale cuvenite in valoare de aproape un milion de euro. In rezonanta cu frecventa institutionala tipic romaneasca, desi greselile sunt evidente la fel ca si impactul bugetar, nu se constata necesitatea adoptarii unor masuri pentru ca legislatia e neclara si errare humanum est. Culmea este ca doamna Petrovici a incasat ca urmare a demersului SNLP, un sac de bani tocmai inainte de sarbatori (majorarea de 50% acordata continuat si totodata eronat, pentru lucrari de exceptie, se raporteaza la un binemeritat salariu de sef directie, iar diferentele de plata sunt pe masura, deh).

 

55 COMMENTS

 1. La Multi Ani 2016.Sa aveti un an cu multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi voua.

 2. la noi nu se va emna ordinu ca la m.a.i ptr s si d si nu vom primi la anu 2016 la fel si echipamentu nu se va baga la salar de la anu am fost pacaliti

 3. Am primit ,in sfarsit echipamentul,de frica sa nu dea banii s-au incadrat pana la sfarsitul anului.O mare dezamagire,ne-au luat banii cu japca altfel nu dadeam niciodata banii pe asemenea PARODIE de echipament,totul este de proasta calitate,am dat masurile si am primit cu totul alte masuri,numele este stalcit in cele mai multe Pacatcazuri,incaltamintea este sub orice critica,in loc sa fie ceva usor sa ne putem misca,parca suntem niste roboti,cureaua este rigida parca este din tabla,nu se poate asa ceva si-au batut joc de noi cu asemenea tinuta.Am vazut si la alte structuri,nici nu se compara totul de buna calitate,de ce in alta parte se poate si la noi nu.Pacat de banii oamenilor.Cineva trebuie sa raspunda nu se poate asa ceva.

 4. La M.A.I. sa semnat ordinul pt. plata s+d+sl si pt anul2016.la noi cind se va face acest lucru?

 5. Doua probleme foarte importante pt personal si din pacate amanate si tergiversate de conducerea ANP/MJ:
  1-echipament personal-calitatea si aspect foarte proaste,plata in transe lunare si cea mai importanta marirea normei de echipare ca la alte structuri din sistem (tot pantaloni sau fuste purtam si noi)

  2-modificare Legii 293/2004 privind identitatea personalului si a denumirii clare,nu cum este acum fpss ci politist de penitenciare cum si-a dorit majoritatea oamenilor din sistem.

  Din pacate unele dintre cele mai importante probleme din sistem ignorate de ANP/MJ.Degeaba sindicatele au cerut pana au ragusit de fiecare data au fost mintiti,amanati,pacaliti ca se va face,birocratia etc…eu cred ca nu se vrea. 😳

 6. [quote name=”Ștefan Teoroc”]promisiuni de la mj ca se va semna / sa vedem si in ce forma / ratele lunare sunt mai putin importante decat cresterea nr-lui de articole asupra careia SNLP a insistat[/quote]
  Buna dimineata..oare sa avem sperante ca pana pe 31 dec o sa fie semnat ordinul??ce spuneti domnu’Stefan..??

 7. Cand pleaca dl Bejan antipersonal de la conducerea ANP???Nu a facut nimik pt personal si detinuti, decat pt detinutii (editat). Lasa-ne dle Bejan,ia-l si pe dl Gabriel Ilie cu dumneata,duceti-va de acolo de la ANP ca nu aveti ce cauta acolo. LA MULTI ANI! fara dl Bejan si Gabriel Ilie (editat) (echipamentul dle Ilie, pozitia Ghiocelului si multa vrajeala, achizitii de proasta calitate, echipament de doi bani, de santieristi,v-ati batut joc de noi). Cred ca si dl stancovici trebuie sa plece sa ne lase, sa vina oameni cu viziune noua, nu ghiocei politici. Aho,Aho la multi ani,asta doresc eu colegilor mei din sistemul ANP,cenusareasa !!!

 8. La M.A.I. sa semnat ordinul pt. plata s+d+sl si pt anul2016.la noi cind se va face acest lucru?

 9. Multumim de urari. Va dorim din suflet sa aveti parte de vremuri mai bune si sa va bucurati de sanatate, iubire, pace si bunastare. Speram sa contribuim macar cu putin la implinirea lor.

 10. ”E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină si căldură alături de cei dragi tie. Dăruieşte din toata inima si deschide-ţi sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasă-ti sufletul să renască si trăieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.”

  La multi ani, SNLP !
  La multi ani, dragi colegi !

 11. ATENTIE !
  Pensia militarilor, limitată la 65% din soldă?! Un poliţist cu 25 de ani vechime ar putea ieşi la pensie cu 800 lei !!!

  Va urez un Craciun fericit !

 12. Bunătatea si lumina domnului nostru Iisus Hristos sa va înconjoare in fiecare clipa si sa va aducă de toate. Cele mai frumoase urâri pentru un Crăciun in pace si seninătate!

 13. promisiuni de la mj ca se va semna / sa vedem si in ce forma / ratele lunare sunt mai putin importante decat cresterea nr-lui de articole asupra careia SNLP a insistat

 14. Ordinul MJ privitor la majorarea normei de echipare ar trebui semnat pana la data de 31.12.2015, pentru a putea beneficia de prevederile lui in cursul anului 2016. In caz contrar, majorarea nu se va putea aplica, conform OUG 57 / 2015. CE SE MAI AUDE … O LUAM IAR IN BARBA…

 15. Domnul Teoroc va informez ca la politie s-a dat sporul de studii superioare la toti cei care au terminat studiile in perioada 2010-2015…fara discriminari ca la noi…in anp de ce se interpreteaza altfel?…numai dumneavoastra puteti rrzolva aceasta problema… numai de bine…

 16. dl teoroc bani de echipament se baga in salar din ianuare si cit va fi pe luna va rog sa ne spuneti multumesc

 17. Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu a iniţiat un proiect de lege privind acordarea de sporuri şi prime pentru angajaţii din Ministerul Sănătăţii, pentru militari, poliţişti, angajaţii din penitenciare, personalul civil care lucrează în condiţii de pericol sau care intervine la calamităţi naturale.
  Liberarul Corneliu Dobriţoiu a depus, la Senat, o propunere legislativă de modificare şi completare a Legii cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
  Potrivit proiectului de lege, „pentru conditii deosebit de periculoase: leprozii, anatomie patologica, TBC, SIDA, dializa, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular si neurplogica, psihiatrie, medicina legala, sectii si compartimente de ATI si de terapie intensiva,s ectii si compartimente de ingrijiri paleative, personalul incadrat in blocul operator, in punctele de transfuzii din spital, in laboratoarele de cardiologie interventionala, in laboratoarele de endoscopie interventionala, precum si medicii de specialitate chirurgicala, epidemii deosebit de grave si altele asemenea, stabilite de Ministerul Sanatatii, cuantumul sporului este de 45-85% din salariul de baza, iar pentru asistenta medicala de urgenta si transport sanitar, acordata prin serviciile de ambulanta si structurile de primire a urgentelor UPU – SMURD, UPU si CPU cuantumul sporului este de 60-100% din salariul de baza”.
  Nivelul sporului se stabileste de conducerea fiecarei unitati sanitare cu personalitate juridica, de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncala nivel de ramura sanitara si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetul de venituri si cheltuieli.

  Senatorul Dobriţoiu propune acordarea de prime pentru condiţii periculoase de muncă şi pentru personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalul civil care lucreaza in conditii de pericol in unitatile de fabricare, experimentare, analiza ori depozitare a munitiilor, pulberilor, explozibililor si substantelor toxice speciale sau care executa operatiuni de depozitare, dezamorsare, manipulare, examenare ori neutralizare a acestora, precum si cel care desfasoara activitati specifice la calamitati naturale ori alte categorii de activitati in domeniul situatiilor de urgenta cu scopul salvarii de vieti omenesti si protejarii patrimoniului beneficiaza de o prima pentru conditii periculoase de munca, diferentiata in functie de gradul de pericol si de timpul efectiv lucrat in aceste locuri, calculata la solda de functie / salariul de baza astfel:
  • locuri de munca sau operatiuni deosebit de periculoase 37-50%
  • locuri de munca sau operatiuni foarte periculoase 16-30%
  • locuri de munca sauoperatiuni periculoase pana la 16%.

 18. Privitor la calculul gresit al [b]majorarilor[/b] – nu pot relua in comentarii teme ample dezbatute in articole intregi / faceti efortul si cititi articolele dedicate

  Privitor la [b]sporul[/b] de studii: sporul se mentine si in 2016; salariatii care au primit acest spor in 2015 avanseaza cu el pe mai departe asigurandu-si astfel continuitatea; in 2015 Camera deputatilor a lansat interpretarea conform careia, incadrarea /numirea/ promovarea trebuie sa se fii produs exact in anul 2015 pentru a se beneficia de spor, desi interpretarea este discutabila urmand ca instantele sa stabileasca daca este corecta.

  Daca s-ar urma aceeasi linie de interpretare in 2016 vor primi sporul de studii superioare agentii care vor fii incadrati sau vor avea modificari de raport de serviciu in anul 2016; chiar si pe interpretarea aceasta stricta, opinia SNLP este ca avansarea in grad activeaza dreptul si speram sa reglam acest aspect intr-un mod armonios cu ANP desi in ultimul timp armonia pare sa fii devenit istorie; cat despre trimiterile catre discriminare am mai indicat si anterior materialele facute deja de SNLP in acest sens dar fara rezultate pozitive; ce este nou in 2015 este ca acest drept este reglementat printr-un act emis si adoptat de guvern si nu printr-o lege nascuta in camera deputatilor cu privire la care camera s-a pronuntat dubios pe interpetare; speram sa putem obtine clarificari favorabile in continuare.

  Mai merita sa observam ceva (mai jos extras din OUG 57). Daca in textul care stabileste regula se mentioneaza ca si criterii pe langa cele de studii – nou incadrat / numit / promovat, in prevederea care explica regula se deviaza putin, din mers, si avem – angajat. numit sau promovat, cu posibilitatea interpretarii ca „deja angajat” la data intrarii in vigoare a actului.

  Art 4
  (1)În anul 2016, pentru personalul [b]nou-încadrat[/b] pe funcţii, pentru personalul [b]numit[/b]/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul [b]promovat[/b] în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.

  (2)Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul [b]angajat[/b], [b]numit[/b] sau [b]promovat[/b] îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii – medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

 19. La unele unitati s-a platit gresit doar din ianuarie 2015 altii mai capatanosi au gresit de cand s-a dat majorarea de CAS.

 20. [quote name=”harghiteanu”]Nu stiu daca am inteles bine dar tebuiau platite din 2012 restantele.Ca la miercurea ciuc am primit doar pe sporuri de 75%si 50%[/quote]
  Colegu,nu stii ca la noi totul e invers

 21. Bunaziua
  Ajutati-ma va rog sa inteleg. Din ce ati scris rezulta ca e vorba despre o eroare de calcul pornita de la diminuarea salariului net pe fondul unui calcul gresit pe brut. S-a intrat in net prin aplicarea gresita a unui algoritm de retinere la sursa? Daca se poate dati-mi un exemplu concret de calcul. Cum s-a facut si cum trebuia sa se faca.
  Stiu ca e dificil pentru o simbata dar sunt si oameni care vor sa inteleaga ce s-a intimplat nu doar sa primeasca niste bani in plus.

 22. [quote name=”Agent000″][quote name=”Marius”]Felicitari pentru tot ce ati facut ptr. noinoi dar problema mea persista.Sporul de studii ptr. cei din 2010-2014.Acum chiar este discrimanarea pe care dealtfel si ei prin aceiasi lege o repeta de atatea ori.Inca o data va multumesc![/quote]
  Multi avem aceasta problema pt noi ce se poate face domnul presedinte…?[/quote]
  Vreau sa va intreb daca s-a facut ceva , la nivelul unitatiilor, referitor la centralizarea tabelelor cu personalul care are studii superioare si nu beneficiaza de acest spor?
  Consider ca primul pas , dupa centralizare , ar trebui sa fie sesizarea Consiliului Discriminarii, iar ulterior instanta de judecata.

 23. In legatura cu sporul de studii eu cred ca pana acum acum astia ne-au impartit in 3 : cei care au beneficiat din 2009,cei care vor beneficia din 2015 si cei care nu vor beneficia chiar daca au acest drept. Eu zic ca deviza ” distruge pentru a putea conduce ” este adevarata dar nu benefica pentru noi. Asa ca am un sfat: daca nu suntem uniti astia ne mananca astia cu fulgi cu tot.

 24. Şi care ar fi modificările în cursul anului 2016 legate de sporul de studii superioare, că pentru moment îmi scapă, conform OUG 57 / 2015?

 25. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Jojo – nu, nu mi se pare / este insa corelata cu salariul tau si numarul de ore platite cu majorare / insa suma de 500 de lei mi se pare si este intalnita la multi agenti / sau de 1000 sau chiar de 1500 lei / functie salariu si dupa nivel de majorari / exista si recorduri peste suma de 1500 insa intr-adevar este vorba de functii de top

  Suca – daca este nevoie de el, ce pot spune…?

  harghiteanu – din 2012 am explicat de drepturi (cei care au fost implicati in proiecte si viza CFP)

  agent 000 – despre sporul de studii am tot vorbit si vom mai vorbi / in 2016 sunt ceva modificari / n-ar strica sa cititi bine prevederile OUG 57/2015[/quote]
  In legatura cu comentariul meu si al agent000 , stiu ca nu aveti timp prea mult dar ati spus ca sunt unele modificari in OUG 57/2015 , de bine sau….tot ca pana acum.Am citit unde ma interesa dar era copy – paste dupa cea precedenta.Multumesc.

 26. Domnle Teoroc va rog mt sa-mi spuneti daca stiti cand o sa se discute acea comisie de mutare la unitatile din craiova!!!in anuntul postat de anp era o perioada…a cam trecut acea perioada.
  Va rog mult sa-mi raspundeti!stiu ca v-am innebunit cu aceste intrebari si sper sa nu va deranjez…cu recunostinta!

 27. In 2016 daca vor fi schimbari de functie se va da sporul dr studii cum sa dat in 2015?…daca da …imi puteti spune daca imi voi suspenda functia pt concediu de crestere a copilului si apoi voi reveni in functie ..acest lucru duce la schimbarra raportului fe serviciu si dupa parrrea mea arvtreb sa beneficiez de spor…ma puteti ajuta cu un raspuns domnul Teoroc..?

 28. Jojo – nu, nu mi se pare / este insa corelata cu salariul tau si numarul de ore platite cu majorare / insa suma de 500 de lei mi se pare si este intalnita la multi agenti / sau de 1000 sau chiar de 1500 lei / functie salariu si dupa nivel de majorari / exista si recorduri peste suma de 1500 insa intr-adevar este vorba de functii de top

  Suca – daca este nevoie de el, ce pot spune…?

  harghiteanu – din 2012 am explicat de drepturi (cei care au fost implicati in proiecte si viza CFP)

  agent 000 – despre sporul de studii am tot vorbit si vom mai vorbi / in 2016 sunt ceva modificari / n-ar strica sa cititi bine prevederile OUG 57/2015

 29. …”au fost inregistrate diferente substantiale si in cazul angajatilor care au primit in cursul anului 2015 majorari de 75% si 50%”. Suma de 134 de lei vi se pare substantiala?

 30. Nu vreau sa dau numele colegului sindicalist care se sacrifica pt binele nostru zi si noapte , incusiv pe 1 ianuarie si turele de noapte care pica de sfintele sarbatori

 31. D-le Stefan am o intrebare la care sper sa-mi raspundeti: cum e posibil ca un lider de sindicat de la un penitenciar din Oltenia sa desfasoare activitati sindicale in perioada sarbatorilor,inclusiv in turele de noapte.E posibil asa ceva?

 32. Nu stiu daca am inteles bine dar tebuiau platite din 2012 restantele.Ca la miercurea ciuc am primit doar pe sporuri de 75%si 50%

 33. [quote name=”Marius”]Felicitari pentru tot ce ati facut ptr. noinoi dar problema mea persista.Sporul de studii ptr. cei din 2010-2014.Acum chiar este discrimanarea pe care dealtfel si ei prin aceiasi lege o repeta de atatea ori.Inca o data va multumesc![/quote]
  Multi avem aceasta problema pt noi ce se poate face domnul presedinte…?

 34. Bizaaar – da, mare parte din ei

  Poarta Alba – OUG 35 stabilea initial (ca modificare la OUG 83) majorare incepand de la 1 octombrie iar Legea 293 (publicata pe 28 nov) modifica OUG 35 (implicit si OUG 83) si stabileste ca aceeasi majorare se da cu 1 dec. fara sa modifice in vreun fel cursul majorarii pentru luna noiembrie, stabilita prin forma initiala a OUG 35. Practic s-a vrut o continuare si o uniformizare a majorarilor pentru toti bugetarii implicit un fel de restart pentru sanatate.

  Ca de obicei, ANP s-a pierdut in interpretari. Am aflat tarziu de aceasta faza pentru ca nimeni nu ne-a sesizat si nu a avut loc vreo discutie oficiala. Juridicul din ANP a dat din colt in colt si iata ca trecu o saptamana. Mama lor de interpretari. Vor plati, stati linistiti. Daca nu, iar ii facem celebri!

  De mentionat ca L 293 e data pe 28 nov deci ar cam fi acoperita perioada 1-28 nov insa 29 si 30 sunt cam in aer pentru ca termenul de la care se da majorarea s-a schimbat in 1 dec. Precizez ca este interpretarea mea.

 35. [quote name=”Ștefan Teoroc”]poarta alba / o majorare care se aplica incepand cu luna decembrie se simte la salariul din ianuarie, nu crezi?
  :-)[/quote]
  Cred ca nu m-am facut bine inteles, scuze….
  vorbesc de majorarea aplicabila de la 1 oct, care s-a simtit la salariul din nov, dar, nu si la cel din decembrie….

 36. poarta alba / o majorare care se aplica incepand cu luna decembrie se simte la salariul din ianuarie, nu crezi?
  🙂

 37. Buna seara….
  Vorbiti in articol de corectarea greselilor anterioare, dar, ce facem cu greselile prezente?
  Salariul intregului sectorului medical nu s-a marit cu suma de bani aferenta majorarii cu 25 %, la salariul din 10 dec. Un cadou minunat de Craciun, nu ?
  Frumos este ca, nici pana la aceasta ora, nu se stie, inca, solutia care va remedia problema….
  Se stie cine este vinovat, dar, credeti ca se va lua vreo masura ?

 38. Felicitari pentru tot ce ati facut ptr. noinoi dar problema mea persista.Sporul de studii ptr. cei din 2010-2014.Acum chiar este discrimanarea pe care dealtfel si ei prin aceiasi lege o repeta de atatea ori.Inca o data va multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)