www.snlp.ro Web analytics

2015 % – anul majorarii, sub semnul campaniei

6a0120a4cd181a970b017c34d8986f970bIn loc de o noua lege unitara de salarizare care sa elimine toate derogarile de la Codul muncii, precum si suspendarile de drepturi impuse din 2010, am primit cu greu dar totusi cu o bucurie cam năucă, o majorare de 10% valabila de la 1 decembrie pentru toti bugetarii, cu cateva exceptii (25% pentru sanatate si asistenta sociala; 15% pentru educatie). Dar sa urmarim putin firul faptelor, poate ne ajuta sa intelegem ce urmeaza.  

Legea de salarizare unitara pentru 2016 ar fi trebuit sa produca efecte (cresteri salariale) inca din luna decembrie 2015 din cauza restrictiilor prevazute de legislatie in perioada de campanie electorala. Proiectul a fost in dezbatere mai mult sau mai putin publica incepand cu luna iulie 2015 dar s-a naruit la pachet cu fostul guvern. Pe ultima suta de metri, inainte de constituirea tehno-guvernului actual, a fost identificata o solutie de urgenta pentru a suplini blocarea noii legi unitare si asa a aparut Legea nr. 293/2015 publicata astazi in Monitorul Oficial al Romaniei, lege care aduce doar o usoara ameliorare a veniturilor salariale in sistemul bugetar.

Cel mai consistent castig generat de Legea 293/2015 este cel al salariatilor din sectorul asistenta sociala care sunt in cele din urma pusi pe acelasi nivel cu sanatatea (cu mentiunea ca la venituri stau oricum mult mai prost) asa cum au cerut toate structurile sindicale reprezentative inclusiv Federatia PUBLISIND. Sanatatea deja trecuse pe cresterea de 25%, educatia a tot taiat din sperantele de 50% vechi si uitate si s-a multumit cu 15%, iar toti ceilalti primesc 10% din decembrie 2015, dupa ce in ultimii 6 ani am pierdut toti mult mai mult (diminuari de 25%, eliminarea premiului anual, primei de vacanta, premiilor, voucherelor, platii orelor suplimentare, distrugerea negocierilor colective etc).

Revenind la firul faptei, guvernul Cioloș dar si presedintele Romaniei au primit un fel de șah de la fosta guvernare si au incercat putin marea cu degetul afirmand initial prin vocea premierului ca aceste cresteri nu ar fi sustenabile deoarece ar creste deficitul bugetar la 5%. Aceasta estimare a fost invocata de Ministerul Finantelor Publice inca de la sedinta in care proiectul Legii 293/2015 a fost adoptat in comisiile reunite din Camera deputatilor, sperietoarea cu procentul de 5% de deficit fiind aruncata cu energie pe piata de MFP.

La perspectiva in care pana si aceasta lege era cel putin amanata cum se anuntase, sindicatele au reactionat simplu si rapid anuntand proteste pe toata linia, in sectorul public. Inclusiv PUBLISIND a transmis presei ca nu vom accepta nicio pierdere a drepturilor deja castigate sau a celor prevazute intr-o lege adoptata de Parlament, care astepta promulgarea.

Sigur ca tehno-guvernantii au avut si optiunea amanarii pana la uitare a cresterilor salariale promise insa ceva s-a intamplat. Sigur ca speculatii pot fi multe cum ar fi aceea ca suprapunerea miscarilor sociale poate crea un risc national si ca exact bugetarii lipseau sa se rascoale dupa ce ca exista grija protestelor anuntate pe retelele de socializare pentru 1 decembrie si ca sustinerea organizarii acestor proteste ar fi finantata puternic de magnati cu interese geo-politice, dar sa nu ne lasam purtati de barfe.

In Romania mai sunt cam 1,2 milioane de sindicalisti din 5 milioane de lucratori, iar marea majoritate  dintre acestia sunt inca asociati in cele mai puternice sindicate care inca mai functioneaza respectiv in educatie, sanatate, administratie publica si asistenta sociala, prin urmare exact in sectorul public. Guvernul (in general vorbind) are lectiile bine facute. Indiferent de declaratii si comunicate, cifrele sunt cunoscute exact, la fel si forta reala. Calculele politice, economice si sociale se fac atent. Opinia publica vede produsul finit insa mult mai importanta devine cunoasterea cauzelor, pentru prevenirea unor situatii viitoare.

Dupa ce premierul Cioloș a anuntat ca ia in calcul amanarea adoptarii legii prin care se majoreaza salariile bugetarilor avand in vedere cresterea deficitului bugetar la 5% ceea ce este inacceptabil in relatia cu FMI, la distanta de 2 zile legea era promulgata de presedintele Romaniei, acelasi premier declarand imediat ca „putem rămâne în ţinta de deficit de 3% cu această creştere”, desi el nu este un fan al majorarilor salariale. Unde au disparut doua procente din ingrijorarile MFP? Pe traseul dintre realitate si declaratii. Traseu presarat cu calcule ca cele pomenite mai sus si cu iminenta unor proteste chiar in perioada electorala, cum nu se putea mai rau. 

Insa nu credem ca principalul finantator al Romaniei (FMI), doarme. De asemenea am luat act si de declaratiile guvernului tehnocrat referitoare la intentiile de reformare a administratiei publice. De atatea ori am auzit lozinca cu performanta ca deja ni s-a luat. Conditii de munca execrabile, posturi vacante cu nemiluita, ore suplimentare cat cuprinde, salarii de mizerie, dar vrem performanta. Insa toate aceste declaratii reconfigurate din mers, reticente bugetare si intentii de reorganizare ne fac sa ne gandim cu teama la viitorul apropiat, mai ales la cel de dupa alegerile locale (iunie 2016) si parlamentare (nov/dec 2016).

Noua lege unitara a fost amanata si intram astfel in al 7-lea an de salarizare tranzitorie construita pe baza veniturilor din 2009, iar Legea nr 293/2015, pe langa faptul ca aproba OUG 35/2015, modifica si completeaza o ordonanta de urgenta cu valabilitate pana la data de 31 decembrie 2015 (OUG 83/2014). Majorarile salariale aprobate cu chiu cu vai de guvern tintesc salarizarea pe anul in curs, efectul real al legii avand o durata de doar 31 de zile. Pentru anul 2016 este exclus sa avem o lege de salarizare prin urmare se profileaza o noua ordonanta de urgenta care va reglementa salarizarea pentru anul viitor.

Aceasta ordonanta pentru la anul, teoretic, trebuie sa mentina pacea sociala si implicit drepturile deja castigate (la altele in plus nu ne prea asteptam). Prin urmare nu ar trebui sa vina cu mari noutati. Insa avand in vedere considerentele susmentionate, ne asteptam la orice. In stilul lui Pavel Bartos putem spune doar: aici guvernul, iată campania, asta-i bugetul, hopa cu salarizarea! 

 

97 COMMENTS

 1. [quote name=”ion”]Domnule Teoroc stiu din surse ca ,colegul care s-a sinucis in urma incidentului de la curtile de plimbare a fost amenintat direct de sefi ,nu l-au incurajat sa treaca peste eveniment,ba din contra i-au spus ca il vor baga īn comisia de disciplina şi că vor anunţa şi procuratura.Oricum asa se procedeaza in unitati pentru a-şi ține scaunelr.Pacat de colegul nostru care a servit tara asta ataţia ani[/quote]
  ,, Stiu din surse” ???? – care surse !!!, fi domnule corect , ai fost in birou cu respectivul cand facea amenintarile , crezi ca nu este normal sa se sesizeze comisia de disciplina ( care momentan nu mai exista ) atunci cand un cadru incalca regulamentul ? Cat despre procuratura , se vede ca esti un neinitiat , procuratura a fost sesizata pentru ceia ce s-a intamplat vizavi de accidentul colegului care si-a rupt mana.
  Haideti sa fim corecti cu noi insine , sa postam doar daca cunoastem exact situatia , sa nu inflamam anumite persoane cu lucruri pe care nu le cunoastem .

 2. Care-i prost sa recunoasca ca a amenintat pe acel amarat,doar atat sa se gandeasca ,ca era un om si o sa le stea in carca pana or muri si in constiinta.Sa-i fie tarana usoara si condoleante familiei.

 3. Nu trebuie sa asteptam nimic.Trebuie sa procedam cat mai repede ca si politistii.

 4. Domnule Teoroc stiu din surse ca ,colegul care s-a sinucis in urma incidentului de la curtile de plimbare a fost amenintat direct de sefi ,nu l-au incurajat sa treaca peste eveniment,ba din contra i-au spus ca il vor baga īn comisia de disciplina şi că vor anunţa şi procuratura.Oricum asa se procedeaza in unitati pentru a-şi ține scaunelr.Pacat de colegul nostru care a servit tara asta ataţia ani

 5. Condoleante familiei indoliate ! Daca putem face ceva,noi, restul colegilor, ii suntem solidari. Imi doresc din tot sufletul sa se mai incline putin balanta si in favoarea noastra, a legiuitorilor, ei o inclina din ce in ce mai mult in favoarea lor. O.N.G-uri rusinoase conduse de FOSTI puscariasi. RUSINE CELOR CARE VAD ASTA SI NU IAU NICIO MASURA.

 6. DA ESTE OFICIAL LEGEA PENSIILOR MILTARE RAMANE IN PICIOARE IN VARIANTA COARNA DUMITRU.DEASEMENEA DUPA APROBAREA BUGETULUI PE 2016 SE VA EMITE SI OMAI PRIVIND S,D SI SARBATORI LEGALE CU 75%.A FOST GREU DAR PANA LA URMA SNPPC A INVINS.MULTUMESC PE ACEASTA CALE TUTUROR CELOR IMPLICATI IN ACESTE PROBLEME REZOLVATE,DAR IN SPECIAL LUI DUMITRU COARNA. LA NOI CE SE AUDE DOMNILOR?

 7. domnule stefan va rugam sa ne spuneti si noua despre pensii ce sa discutat astazi
  asteptam comentarii

 8. Iin legatura cu 75% ce se mai aude il primim si anul viitor dar cu banii de haine,era vorba ca o sa-i primim la salar,aveti un raspun domnule Teoroc?

 9. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Just The Truth – citatul meu e rupt din context / nu are legatura cu decesul de la Mc Ciuc pe care il regretam toti / este inexplicabil / cunoastem datele / cu 3 zile in urma a avut loc o altercatie in legatura cu care colegul care s-a sinucis a avut o vina oarecare / a deschis o poarta de la curtea de plimbare prea repede astfel incat clanurile s-au ajuns intre ele / nu a fost amenintat de conducere iar SNLP i-a promis oricum sprijin si asistenta juridica prin avocat daca va fi cazul / unitatea s-a gandit sa-l indeparteze din zona clanurilor care s-au agresat si sa-l lase intr-un loc mai linistit (perimetru) fiind tulburat de eveniment (mai emotiv din fire), fara contact cu detinuti o perioada / calculul a fost gresit / nici multe alte optiuni nu erau / nimic nu prevestea tragicul eveniment / s-a discutat cu el, starea lui era aparent stabila / a fost incurajat nu presat!

  Sigur ca totul poate fi pus pe seama lipsurilor sau abuzurilor dar analizand obiectiv cazul, explicatii logice nu pot fi invocate. Nu a lasat niciun bilet. A fost poate o reactie de moment cand a pus mana pe arma. Nimeni nu poate stii ce se intampla in acel moment de declic. Sunt doar supozitii si prezumtii. Un gest injust, disproportionat si autodistructiv. Nu era necesar. Il vroiam pe colegul nostru printre noi sa-l aparam, sa muncim impreuna si sa-si finalizeze cariera sanatos. Nu intr-o cutie de lemn! Insa nu vom putea niciodata sa preintampinam cazurile de acest tip. Acestea se intampla si in sisteme mult mai performante decat ale noastre. Asta nu inseamna ca vom privi relaxati evenimentul. Ne doare si ne obliga. Vom cere socoteala. Insa cu capul pe umeri.[/quote]
  ………………………………………………………..

  Nu am cunoscut povestea pana acum dar oricum finalul este unul tragic.Lucrand cu detinutii stim cu totii ca mai apar probleme de acest fel, probleme de sincronizare intre colegi sau de ce nu datorita starii de stres sau oboseala.Acesti factori care duc la astfel ne …necazuri trebuiesc eliminate.Lipsa de personal, teroarea data de sefi (este la moda), lipsa materialelor de protectie, duc la astfel de evenimente tragice.Probabil ca daca colegul avea statie si puteau comunica intre ei, nu se intampla sa greseasca si sa se ajunga aici.Dle. Teoroc, nu avem mijloace de comunicare pe sectii, telefoanele sunt achizitionate de noi (cordless).Trebuie macar sa insistati pe aceste aspecte ! Sunt necesare!Protectia noastra este zero fara mijloacele de comunicare (pe langa tel.-pana la tel. te omoara hotul).Vrem sa ne sustineti in rezolvarea acestor aspecte!Suntem putini pe sectie si uneori cand avem probleme nu avem cui sa cerem ajutor.Ce sa faci in asemenea cazuri, 1 guardian sau 2 la 300-600 ppl?Vrem sa nu existe astfel de evenimente dar noi, trebuie sa eliminam factorii, care duc la aceste tragedii .

 10. In legatura cu colegul care s-a sinucis, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, putem zice ca nu cunoastem datele exacte, dar stim cu totii la ce presiuni suntem supusi de catre sefi cand gresim ca doar nu suntem de pe alta planeta. Din pacate majoritatea sefilor nu isi asuma raspunderea cand trebuie pedepsit un detinut, (eu nu te-asi fi pedepsit, dar daca agentul ti-a facut raport nu am avut ce sa iti fac)……dar daca greseste un agent au grija sa il ameninte cu tot felul de pedepse chiar si cu demiterea. Deci in cazul colegului nostru nu v-om sti niciodata la ce presiuni si amenitari a fost supus…..

 11. Domnule Teoroc, cand o sa primiti informarea oficiala o sa fie prea tarziu ca de fiecare data, iar detaliile de care spuneti dvs trebuie cerute nu asteptate pentru ca asa s-au obisnuit sa faca. Cred ca ar trebui sa reactionam mai vehement, deoarece cam ce s-a auzit prin presa asa a fost!!!

 12. Stefane vad ca ai fost „informat” destul de promp de catre cei interesati despre acest aveniment, insa au uitat sa-ti relateze anumite chestiuni legate de acest caz.
  Mai exact, de ce nu se are in vedere ca sa suplimenteze numarul de cadre la aceste curti de plimbare? Deobicei sunt doua cadre la 25-35 de detinuti si nu de putine ori ramane doar 1 pentru ca sunt solicitati la anumite activitati prin zona de detinere. De ce nu v-au informat faptul ca, colegul nostru a fost amenintat cu comisia de disciplina si pus sa plateasca din buzunar o expertiza facuta pentru detinuti? De ce nu se spune ca acest baiat si-a vazut de treaba lui intotdeauna si ca si-a facut treaba intotdeauna. Da, in acest an a mai fost odata bagat in comisia de disciplina pentru simplul fapt ca a dat voie unui ppl sa dea o tigare la un alt ppl? De ce nu se spune faptul ca in acest sistem subofiterul a ajuns sa fie calul de bataie, dadandu-i zeci de responsabilitati, pe cand domniile lor ofiterii stau la barfe, cafele si la chicoteli prin popote, fara sa-si asume nici o responsabilitate? De ce nu se spune cum ca tatal acestui coleg a sunat la unitate ca sa intrebe sefii ce s-a intamplat la unitate pentru ca acest tanar era intr-o stare vizibila de cadere psihica? Sunt multe intrebari la care ar trebui sa se raspunda si sa reflectam.

 13. pensie si la lupta

  astazi la ora 3 are loc intalnire pe pensii la ANP / am mai spus / vreti sa organizam miting ca a zis Realitatea sau Antena 3 ceva? / vreti sa scriem si noi ce scriu toate ziarele deja? / avem nevoie de o informare oficiala ca sa putem contesta si ataca / la noi in sistem lucrurile merg mai greu asa cum stiti / la MAI s-au intalnit deja, sa fie sanatosi / facem parte din alt minister dupa cum stiti / decidem dupa ce avem certitudinile / ieri a inceput sa se configureze concret prima mare tzeapa pe care o vor trage tehnocratii in structura de aparare, precum si modul in care o vor trage / stiam toti ca sunt probleme cu pensiile dar nu stiam exact care sunt acestea / incepem sa intelegem planul / avem nevoie de detalii ca sa putem reactiona

 14. Buna ziua.vreau sa pun o intrebare:vi se pare normal ca viceliderul fsanp cluj sa intervina ptr planificarea subofiterelor la p.l.,pina unde ajungem cu aceasta atitudine.nimeni nu vede ,nu aude?

 15. Domnule Teoroc nu ziceti nimic ca domnul Ciolos vrea sa modifice legea pensiei care nici macar nu a intrat in vigoare!!!

 16. Just The Truth – citatul meu e rupt din context / nu are legatura cu decesul de la Mc Ciuc pe care il regretam toti / este inexplicabil / cunoastem datele / cu 3 zile in urma a avut loc o altercatie in legatura cu care colegul care s-a sinucis a avut o vina oarecare / a deschis o poarta de la curtea de plimbare prea repede astfel incat clanurile s-au ajuns intre ele / nu a fost amenintat de conducere iar SNLP i-a promis oricum sprijin si asistenta juridica prin avocat daca va fi cazul / unitatea s-a gandit sa-l indeparteze din zona clanurilor care s-au agresat si sa-l lase intr-un loc mai linistit (perimetru) fiind tulburat de eveniment (mai emotiv din fire), fara contact cu detinuti o perioada / calculul a fost gresit / nici multe alte optiuni nu erau / nimic nu prevestea tragicul eveniment / s-a discutat cu el, starea lui era aparent stabila / a fost incurajat nu presat!

  Sigur ca totul poate fi pus pe seama lipsurilor sau abuzurilor dar analizand obiectiv cazul, explicatii logice nu pot fi invocate. Nu a lasat niciun bilet. A fost poate o reactie de moment cand a pus mana pe arma. Nimeni nu poate stii ce se intampla in acel moment de declic. Sunt doar supozitii si prezumtii. Un gest injust, disproportionat si autodistructiv. Nu era necesar. Il vroiam pe colegul nostru printre noi sa-l aparam, sa muncim impreuna si sa-si finalizeze cariera sanatos. Nu intr-o cutie de lemn! Insa nu vom putea niciodata sa preintampinam cazurile de acest tip. Acestea se intampla si in sisteme mult mai performante decat ale noastre. Asta nu inseamna ca vom privi relaxati evenimentul. Ne doare si ne obliga. Vom cere socoteala. Insa cu capul pe umeri.

 17. [quote name=”Ștefan Teoroc”]:lol: 😆 😆
  Cand ANP isi va permite sa incerce sa intimideze SNLP macar in gluma sau aluziv atunci chiar ma voi duce sa-i felicit pentru barbatie!

  Cand vom decide sa iesim vom iesi, stati linistiti. Toate la timpul lor. Inca nu stim care sunt perspectivele ca sa stim exact ce contestam. Tocmai am explicat ca maine speram sa clarificam macar un punct.[/quote]
  ………………………………………………………….

  Nu acuz cu nimic pe nimeni dar poate este cazul sa facem ceva, sa ridicam capetele din pamant.Cati colegi trebuie sa mai moara ca sa actionam?Sper sa dormim fara griji noaptea (daca putem)!

 18. [quote name=”Zifi”]Buna seara!
  In timp ce unii dintre noi ne facem griji pentru venituri, altii isi pun capat zilelor pentru faptul ca in sec 21 s-a ajuns ca un cadru sa aiba mai putine drepturi decat un recidivist inrait. Am peste 27 de ani de vechime si vreau sa va spun ca de multe ori am impresia ca s-au schimbat rolurile, noi fiind cei condamnati sa servim o patura a societatii ( infractorii), iar ei sa impuna reguli, legi si criterii. Rusine sistemului ticalosit in care ne-au adus. Multumim colegilor din SLNP Tichilesti ( http://snlptichilesti.blogspot.ro/2015/12/lipsa-psihologiei-de-personal-din.html) pentru sustinere si da, au dreptate, [u][i][b]avem nevoie cu totii de consultanta psihologica[/b][/i][/u]. De ce spun asta? Agentul şef de penitenciare Halanei Gabriel, membru sindicat, s-a sinucis prin împuşcare, folosind arma din dotare – pistolul mitralieră calibrul 7,62 mm, model 1963. Vreau sa va reamintes ca motivul nu fost fost lipsa banilor, datoriilor, familia, ci stresul provocat de sefii din penitenciar. Rusine sa va fie![/quote]
  ………………………………………………………..

  Indiferent de motiv: Dumnezeu sa-l ierte!Daca motivul a fost cel pe care-l trensmiti tu mai sus, atunci cei incriminati trebuiesc pedepsiti! In privinta rolurilor, ai perfecta dreptate ! A ajuns o regula vorba : ”Hotul nostru, stapanul nostru!” Toti purtam aceasta rusine pentru ca am fost invatati sa tacem iar cei care sunt pusi sa ne protejeze de multe ori inched ochiii.Colgul nostru merita o viata mai buna cum de altfel meritam cu totii!Daca nu noi, macar copiii nostrii! Dumnezeu sa-l ierte!

 19. astia vad ca sunt pusi pe bugetari.in sanatate s a marit cu 25 la suta adica vreo 3 mil si acu le taie bonurileadica 2 mil.misto nu?au anuntat astia acu la tv ca vor sa modifice legea pensiilor militare :65 la suta si fara sume compensatorii/si se cam duce dracului pensia militara ca vor sa ne bage 35 ani de munca.stau si ma intreb oare se mai merita sa muncesti in sistemul asta nenorocit?cine rezista 35 ani?

 20. [quote name=”Ioan”][quote name=”Marius”]As dori daca se poate sa aduceți la cunostinta prin intermediul acestui coment,daca este o unitate unde s-a stabilit ca si criteriu de acordare a sporului de studii avansarea in grad deoarece la noi nu a fost luat in considerare in urma analizei unei comisii formate din dir,rufp,jurist argumentarea fiind ca grad/trepte nu face referire la cazul nostru iar promovarea,avansarea la aceeasi pozitie din stat se refera la modificarea coeficientului pe aceeasi functie!!!!!Multumesc.[/quote]

  VASLUI[/quote]
  Pai si cum facurati bre. voi acolo la Vaslui?Ati imbatat juristu` si a interpretat `mnealui asa cum vru sindicatu` lu matale,zici nea Ioane???
  Hai ca-i tare!! Nu ne vinzi pontu` si noua?
  Dam o bere….sau mai multe! 😉

 21. Buna seara!
  In timp ce unii dintre noi ne facem griji pentru venituri, altii isi pun capat zilelor pentru faptul ca in sec 21 s-a ajuns ca un cadru sa aiba mai putine drepturi decat un recidivist inrait. Am peste 27 de ani de vechime si vreau sa va spun ca de multe ori am impresia ca s-au schimbat rolurile, noi fiind cei condamnati sa servim o patura a societatii ( infractorii), iar ei sa impuna reguli, legi si criterii. Rusine sistemului ticalosit in care ne-au adus. Multumim colegilor din SLNP Tichilesti ( http://snlptichilesti.blogspot.ro/2015/12/lipsa-psihologiei-de-personal-din.html) pentru sustinere si da, au dreptate, [u][i][b]avem nevoie cu totii de consultanta psihologica[/b][/i][/u]. De ce spun asta? Agentul şef de penitenciare Halanei Gabriel, membru sindicat, s-a sinucis prin împuşcare, folosind arma din dotare – pistolul mitralieră calibrul 7,62 mm, model 1963. Vreau sa va reamintes ca motivul nu fost fost lipsa banilor, datoriilor, familia, ci stresul provocat de sefii din penitenciar. Rusine sa va fie!

 22. 😆 😆 😆
  Cand ANP isi va permite sa incerce sa intimideze SNLP macar in gluma sau aluziv atunci chiar ma voi duce sa-i felicit pentru barbatie!

  Cand vom decide sa iesim vom iesi, stati linistiti. Toate la timpul lor. Inca nu stim care sunt perspectivele ca sa stim exact ce contestam. Tocmai am explicat ca maine speram sa clarificam macar un punct.

 23. Domnule Teorcoc nu trebuie sa nu mai pierdem nimic din drepturile salariale.
  Va rog din suflet sa nu va lasati angrenat probabil de jocurile de intimidare ale ANP-ului fata de sindicate si sa iesim daca e nevoie sa protestam

 24. Ultimul protest al pilitistilor dateaza cu mult inainte de ultimul nostru protest (13 august). Sa nu dezinformam din prea mult elan. Nu facem concurs de proteste insa ii asigur pe toti membri SNLP ca nu ne scapa nimic si ca nu se va intampla ca in cazul periclitarii clare a unor drepturi altii sa fie in strada si noi sa fim pasivi. Mai degraba as miza pe rapiditatea noastra de reactie decat pe a altora, desi inca nu am inceput cu comunicatele pentru ca urmeaza clarificari chiar maine, fiind convocata (ora 15,00) la ANP o intalnire de catre DG ANP pe tema pensiilor militare. Foarte important in strategia SNLP este si mentinerea in 2016 a majorarilor de 75% si 50%. Alte mariri peste cei 10% dati pentru toti bugetarii sunt putin probabil a se da. Evident ca nu este un efort sa ceri, insa cum chiar focusam pe pensii si pe majorarile inca neconfirmate cert pentru la anul.

 25. Politistii satui de guvernul asmutit de UE pe fpps,politisti,armata si restul personalului bugetar,au luat taurul de coarne si au protestat in fata MAI, cerandu-si drepturile,protestand fata de intentia guvernului de a modifica noua lege a pensiilor si sau adresat presedintelui Iohanis sa intervina sa-i potoleasca pe ,,pitbulii” trimisi de UE sa taie tot ca in vremea lui Boc. Bineinteles ca ,,El” fiind cel care i-a adus nu va face nimic, pentru ca ,,Lui”, i-au aprobat buget mai mare cu 40%,le-a inchis gura parlamentarilor actuali marindu-le astazi pensiile si e clar ca acestia nu vor face nimic, iar ei linistiti nederanjati de nimeni isi vor duce la indeplinire ”misiunea”.Sa lucreze acesti ,,pitbuli” cu hotii 35 de ani si pe urma sa vina sa le dam noi pensii.Noi ce mai asteptam ?De ce nu luam atitudine cat ma repede ?
  http://www.snapromania.ro/comunicat_896_drepturi_care_trebuie_acordate_politistilor

 26. Domnule Stefan politistii au facut miting la MAI si au facut adrese la Iohanis ptr. acordarea maririi de 25%cum s-a promis,ptr.al 13-lea salariu,plata orelor supl. etc.Noi ce mai asteptam vazand ca vor sa modifice noua lege a pensiilor sa iesim la 35 de ani vechime in munca,fara sume compensatorii la iesirea in pensie,65% pensie din salariu in loc de 85% si altele.Eu zic sa iesim cat mai repede in strada si sa ne unim intr-o actiune comuna cu politia,armata si sa le dam viteza la guvernul asta ciolanis sa se duca invartindu-se la UE si sa mai vina cand ii chemam noi.Trebuie pusa presiune pe ei ca ne-am saturat de fraierii care ne conduc si isi bat joc de noi.Pai cum e posibil sabdai o lege cu cateva luni in urma si dupa aceea sa dai ordonanta sa o anulezi.Pe ei si pe mama lor.Daca 25000 de oameni au schimbat guvernul atunci in prag de sarbatori impreuna cu toti vizatii de tehnocrati,bugetarii sa discutati cu BN S-ul si sa le dam noi cadou de Craciun inainte sa ne de-a ei

 27. Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace, Halanei Gabriel! Nu te vom uita niciodata! Plecarea ta dintre noi, nu poate fi explicata… cel putin nu de catre noi palmasii de rind. Poate stelarii care ” te-au ajutat ” vor avea taria si puterea sa isi asume responsabilitatea faptelor. Pina acum liniste totala…atit la unitate cit si la nivel central.

 28. Domnule Teoroc va rog sa ma lamuriti si pe mine daca sporul de 25% acordat pentru studiile superioare conform OMJ 399/2007, se acorda in cuantum de 25% din salariu de functie sau salariu baza functie ?Va multumesc.

 29. [quote name=”Marius”]As dori daca se poate sa aduceți la cunostinta prin intermediul acestui coment,daca este o unitate unde s-a stabilit ca si criteriu de acordare a sporului de studii avansarea in grad deoarece la noi nu a fost luat in considerare in urma analizei unei comisii formate din dir,rufp,jurist argumentarea fiind ca grad/trepte nu face referire la cazul nostru iar promovarea,avansarea la aceeasi pozitie din stat se refera la modificarea coeficientului pe aceeasi functie!!!!!Multumesc.[/quote]

  VASLUI

 30. Cu avansarea in grad am zis deja ca sunt de acord. Incercam sa convingem si anp. Cu gradatiile, nu vad legatura din textul legii. Treptele sunt pentru alte categorii de salariati din alte institutii. Aceea nu este o promovare si mai degraba un bonus (salarial) de loialitate daca vrei pentru ca daca zic vechime as intra in sporul de fidelitate care inca se da in sistem desi nu mai exista in lege

 31. Domnule Teoroc ar trebui sa primeasca sporul de studii si cei care au avansat in grad si gradatie pt ca in adresa MJ spune in grade si trepte de salarizare.

 32. domnule presedinte, este adevarat ca din aianuarie 2016 nu se va ma acorda sporul de 75% pentru munca in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale?

 33. [quote name=”Marius”]As dori daca se poate sa aduceți la cunostinta prin intermediul acestui coment,daca este o unitate unde s-a stabilit ca si criteriu de acordare a sporului de studii avansarea in grad deoarece la noi nu a fost luat in considerare in urma analizei unei comisii formate din dir,rufp,jurist argumentarea fiind ca grad/trepte nu face referire la cazul nostru iar promovarea,avansarea la aceeasi pozitie din stat se refera la modificarea coeficientului pe aceeasi functie!!!!!Multumesc.[/quote]
  Comisia aceea a respactat ce a trimis anp catre unitati… nu ce a trimis mj catre anp…anp uitand sa trimita catre unitati sa beneficeze si cei care au avut avansare in grad.. tipic anp
  domnul presedinte ajutati- ne si pe noi asa cum a-ti facut-o si cu calcularea gresita a anp… speranta e in sindicat pt ca ati zis ca avansarea in grad este criteriu de a primi sporul de studii superioare si daca nu erati convins nu afirmati asa ceva… Fortza sindicatului si speram sa ne puteti ajuta in aceasta problema…multumim sperand ca ve-ti lua masuri in acest sens

 34. DE MOS NICOLAE AM PRIMIT DE LA guvern mult(editat).SI LA ANUL TOT LA FEL……..MANATI MAAAAAI.

 35. As dori daca se poate sa aduceți la cunostinta prin intermediul acestui coment,daca este o unitate unde s-a stabilit ca si criteriu de acordare a sporului de studii avansarea in grad deoarece la noi nu a fost luat in considerare in urma analizei unei comisii formate din dir,rufp,jurist argumentarea fiind ca grad/trepte nu face referire la cazul nostru iar promovarea,avansarea la aceeasi pozitie din stat se refera la modificarea coeficientului pe aceeasi functie!!!!!Multumesc.

 36. domnule ,TEOROC,revin obsesiv si intreb ,pe 10 decembrie vom lua restantele la calculele corecte ale acordarii de 75 %,asta pentru ca nimeni nu stie nimic si suntem deja in 4.cu scuzele de rigoare,dar asa discretie nu am mai vazut.

 37. Dl Teoroc care sunt acele functi de agenti care nu se mai regasesc in noul nomenclator cu coeficienti corespunzatori?

 38. Am inteles domnule Stefan problema coeficientilor.
  Referitor la sporul pentru studii superioare este mult de discutat: interpretari gresite, ordine gresite si discriminatorii poate pe viitor sa se poata realiza ceva.
  Ceva nou despre sporul de 75%? Daca nu, cand credeti ca se va sti ceva concret ( va intreb deorece macar cu acest spor sa se compensese munca in wekend si sarbatori celor care isi desfasoara activitatea in ture ) ?

 39. Domnule teoroc daca si avansarea constituie criteriu de acordare a sporului de studii atunci va rog sa cereti un punct de vedere de la dcean pt ca la noi cei de la resurse au spus ca nu ne dau sporul

 40. Se zvoneste ca cei 10% de la 1 decembrie se vor aplica la salarul functiei de baza dupa care se va inmulti cu coeficientul de ieharhizare al fiecaruia.Stie cineva ceva despre acest lucru.

 41. Dl Stefan sunt indeplinite toate criteriile de a primi sporul de studii…dar anp a transmis catre unitati sa beneficieze de compensatie doar cei care au avut modificari(svhimbare, avansare, mutare) de functie …nu si de grad…asa mi sa zis de la unitate…dar mj trimite clar catre anp sa beneficieze si cei care au avut modicari fe grad in 2015… Mi-ati raspuns ca trebuie sa beneficiez de compensatie, nu se va intampla acest lucru… Ce este de facut???

 42. [quote name=”Andreea”]Domnule Stefan, am o mica nedumerire:

  Normele privind standardele de competenta profesionala ale CNASR prevad ca asistentii sociali din sistemul penitenciar sa aiba treapta de competenta „specialist” respectiv „principal”, fapt regăsit in prezent in toate unitatile penitenciare.

  In recentul anunt privind incadrarea de personal din sursa externa este prevazuta ca treapta de competenta minim „debutant”, adica atributii restranse.
  Cu alte cuvinte incadram proaspeti absolventi de facultate dar trebuie sa asteptam cativa ani ca sa-şi dobandeasca treptele si sa poata profesa in sistem potrivit legii.

  Este cumva o scapare a domnilor de la resurse umane?[/quote]
  dar de ce nu s-a utilizat procedura de schimbare din functie- pentru runctiile de ofiter asistent social si agent adminsitrativ- in conditiile in care brufp din unitati nu au scos la intern aceste functii( le-au tinut ascunse). Pai este normal sa incadram asistent social din sursa externa acum cand salariul este majorat cu 25%?

 43. [quote name=”Agent000″][quote name=”Agent000″]Dl presedinte va rog sa-mi dati si mie un raspuns… am absolvit facultatea in 2010 iar in anul 2015 am fost avansat in grad dar pe aceeasi functie…din cate am inteles din interpretarea mj/anp avansarea in grad ma poate ajuta sa beneficiez de compensatia pt studii superioare…daca da de cand o sa beneficiez de acest drept..multumesc[/quote]
  Domnul Stefan va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra..pt ca de la unitate mi s-a spus ca vor beneficia de spor de studii doar cei care au avut modifocari de functie nu si de grad cum a trimis mj catre anp….
  anp a trimis catre unitati sa beneficieze de spor de studii dpar cei care au modificari fr functie….dar mm si mj au trimis catre anp sa beneficieze de spor de studii cei care au avut modificari de functii sau de GRAD in 2015 dupa cum bi e stiti…se pare ca anp a uitat intentionat sa trimita sa beneficieze si cei care au avut modificari de grad dupa cum lea fost trimis de catre mj…[/quote]
  Din pacate interpretarea ANP este una rigida ca de obicei in dezavantajul propriilor colegi/subalterni,in sensul ca in raspunusl MJ apare termenul de avansare in functie sau in grad/trepte,dupa legea salarizarii unitare in viigoare noi ar trebui sa avansam in trepte.Ei inteleg ca nu este specificat grad profesional si de aceea nu beneficiaza cei avansati in grad.GRESIT zic eu. 🙂

 44. david – din pacate nu / in 2009 s-a incercat modificarea OMJ 399 in primul rand prin introducerea specializarii „admin publica” insa inainte de finalizarea noului ordin, toate actele de salarizare au fost abrogate la 1 ian 2010 / pentru celelalte intrebari – nu pot stabili eu care dintre licente in functie de specializarile indicate pe ele se incadreaza sau nu in tabelul din OMJ 399 / se va discuta de la caz la caz si putem interveni punctual in situatiile justificate in care totusi unitatile au raspunsuri rigide

  dorel – se mentine 25%

  saghi si altii – in discutiile cu anp privitro la standardizarea pe categorii de functii pentru a nu mai exista diferente intre unitati pe tipuri de functii, am convenit cu ANP principiu ca niciun post ocupat nu va pierde la coeficient / diminuarile apar pe perimetru in cazurile in care exista posturi pe perimetru cu coeficient mai mare de 2,70 / daca se stabileste conform standard ca ar trebui sa fie mai mic diminuarea se face dupa vacantare (pensie, demisie etc) / cei care ocupa in prezent posturi cu coeficient mai mare decat ar trebui cf standard nu vor avea de suferit / din pacate aflam ca sunt cateva cazuri de functii de agenti care nu se mai regasesc in noul nomenclator cu coeficient corespunzator si deci nu pot fii mentinute la acelasi nivel – se cauta solutii / mai sunt functii de conducere care se vor raporta la nivelul unitatii sub 700 det (nivel 3), intre 700-1000 (nivel 2) si peste 1000 (nivel1) / opnia noastra este ca nici aceste posturi daca sunt ocupate nu ar trebui sa piarda la coeficient insa ANP opteaza pe reorganizarea lor instant in aceste cazuri

  agent 000 – opinia mea este ca si avansarea in grad este criteriu pentru a se primi compensatia aferenta sporului de studii superioare (daca celelalte criteri sunt indeplinite)

  testare psiho – testarile sunt calibrate pe categorii de functii si au valabilitate limitata in timp / verificati la resurse

  Andreea – CNASR s-a adaptat probabil la conditiile existente anterior la noi / voi lua legatura cu dl Buzducea (presedintele) in acest sens / s-a trecut debutant, in anunt, la solicitarea noastra pentru echivalenta cu psihologul / la concursul pentru psiholog se cerea nivel minim iar pentru asistent nivelul urmator.

 45. stati linistiti,mai urmeaza taieri,uitati-va la sporuri din februarie.nu aducem audienta,asa ca? ce pretentii?

 46. Va rog sa verificati daca sentinta data in cazul la voucherelor de vacanta si prin care obliga ipj vrancea la plata sumelor echivalente cu 6 salarii minime brute pe anii 2012,13 si 14 a sindicatului prolex a ramas definitiva.Din surse de la politie am aflat ca a ramas definitiva si irevocabila .

 47. D-le Teoroc va rog mult sa imi raspundeti ,daca am finalizat in ramura stiinte administrative specializarea administratie publica care potrivit nomenclatorului domeniilor se incadreaza in domeniul fundamental stiinte sociale si imi desfasor activitatea la reintegrare,intrebarea este pot primi sporul de studii superioare, agent fiind. Multumesc!

 48. [quote name=”testare psihologica”]Posturile scoase la concurs din sursa externa (27.11.2015) sunt posturi de ofiteri [b]de executie[/b]. Daca am dat testarea psihologica pentru recentele posturi [b]de conducere[/b] scoase la concurs si avizul a fost negativ mai avem sau nu voie sa concuram pe aceste posturi? Se pastreaza regula de 6 luni a validitatii avizului psihologic? Va multumesc ![/quote]
  Nu are nici-o legatura vechea testare psihologica cu noua testare, de poti sa participi la noul concurs. Este un post nou, profil psihologic nou si alte baterii de teste, bafta sa ai!!!

 49. Dragi colegi din severin.intrati pe pagina de Facebook a numitului vali barbulescu.sunt niste comenturi foarte interesante

 50. Posturile scoase la concurs din sursa externa (27.11.2015) sunt posturi de ofiteri [b]de executie[/b]. Daca am dat testarea psihologica pentru recentele posturi [b]de conducere[/b] scoase la concurs si avizul a fost negativ mai avem sau nu voie sa concuram pe aceste posturi? Se pastreaza regula de 6 luni a validitatii avizului psihologic? Va multumesc !

 51. [quote name=”agent”]Domnule Stefan de ce au scazut coeficienti de salarizare in noiile state de functii venite in unitatii?de exemplu agentii care lucreaza in paza perimetru nu vor mai avea coeficient de salarizare 2,90 cum au acum ,vor avea 2,50 iar colegii supraveghetorii de pe sectie 2,70 ,iar cei de la escorta 2,70 .Ce se poate face domnule Stefan sa nu scada coieficintul de salarizare ?asa cum sunt prevazute noile state de functii vom pierde la coeficientii de salarizare si nu putem ace nimic doarece se invoca ca este reorganizare si trebuie sa aceptam asa cum sunt noile state .Va intreb cum este posibil asa ceva ca cei din operativ sa aiba coeficient de salarizare macxim 2.70 iar cei de la birourii 2.80?[/quote]
  esti sigur ca au scazut coeficientii?

 52. [quote name=”Agent000″]Dl presedinte va rog sa-mi dati si mie un raspuns… am absolvit facultatea in 2010 iar in anul 2015 am fost avansat in grad dar pe aceeasi functie…din cate am inteles din interpretarea mj/anp avansarea in grad ma poate ajuta sa beneficiez de compensatia pt studii superioare…daca da de cand o sa beneficiez de acest drept..multumesc[/quote]
  Domnul Stefan va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra..pt ca de la unitate mi s-a spus ca vor beneficia de spor de studii doar cei care au avut modifocari de functie nu si de grad cum a trimis mj catre anp….
  anp a trimis catre unitati sa beneficieze de spor de studii dpar cei care au modificari fr functie….dar mm si mj au trimis catre anp sa beneficieze de spor de studii cei care au avut modificari de functii sau de GRAD in 2015 dupa cum bi e stiti…se pare ca anp a uitat intentionat sa trimita sa beneficieze si cei care au avut modificari de grad dupa cum lea fost trimis de catre mj…

 53. [quote name=”agent”]Domnule Stefan de ce au scazut coeficienti de salarizare in noiile state de functii venite in unitatii?de exemplu agentii care lucreaza in paza perimetru nu vor mai avea coeficient de salarizare 2,90 cum au acum ,vor avea 2,50 iar colegii supraveghetorii de pe sectie 2,70 ,iar cei de la escorta 2,70 .Ce se poate face domnule Stefan sa nu scada coieficintul de salarizare ?asa cum sunt prevazute noile state de functii vom pierde la coeficientii de salarizare si nu putem ace nimic doarece se invoca ca este reorganizare si trebuie sa aceptam asa cum sunt noile state .Va intreb cum este posibil asa ceva ca cei din operativ sa aiba coeficient de salarizare macxim 2.70 iar cei de la birourii 2.80?[/quote]
  Perimetrul n a avut niciodata 2,90.maximul in paza perimertu e 2.75

 54. [quote name=”agent”]Domnule Stefan de ce au scazut coeficienti …
  La birouri este respunderea foarte mare,birocratie excesiva,control de legalitate si realitate aproape inexistent etc,poti gresi si este inevitabil dar nu ai un control dupa,o corectura decat cand se cosntata prejudiciaul sau problema si atunci raspunzi…e naspa la birouri in sistemul nostru,cei din paza nu vor sa vina la birouri,oare de ce???

 55. Domnule Stefan de ce au scazut coeficienti de salarizare in noiile state de functii venite in unitatii?de exemplu agentii care lucreaza in paza perimetru nu vor mai avea coeficient de salarizare 2,90 cum au acum ,vor avea 2,50 iar colegii supraveghetorii de pe sectie 2,70 ,iar cei de la escorta 2,70 .Ce se poate face domnule Stefan sa nu scada coieficintul de salarizare ?asa cum sunt prevazute noile state de functii vom pierde la coeficientii de salarizare si nu putem ace nimic doarece se invoca ca este reorganizare si trebuie sa aceptam asa cum sunt noile state .Va intreb cum este posibil asa ceva ca cei din operativ sa aiba coeficient de salarizare macxim 2.70 iar cei de la birourii 2.80?

 56. Domnule Stefan, am o mica nedumerire:

  Normele privind standardele de competenta profesionala ale CNASR prevad ca asistentii sociali din sistemul penitenciar sa aiba treapta de competenta „specialist” respectiv „principal”, fapt regăsit in prezent in toate unitatile penitenciare.

  In recentul anunt privind incadrarea de personal din sursa externa este prevazuta ca treapta de competenta minim „debutant”, adica atributii restranse.
  Cu alte cuvinte incadram proaspeti absolventi de facultate dar trebuie sa asteptam cativa ani ca sa-şi dobandeasca treptele si sa poata profesa in sistem potrivit legii.

  Este cumva o scapare a domnilor de la resurse umane?

 57. Domnule Stefan, In OMJ 399/2007 este trecuta profesia dobandita la specializarea necesara acordarii sporului de studii superioare si nu specializarea reala sau domeniul de studii din diploma de licenta – se merge pe ideea ca se subintelege insa e total eronat pentru ca vedeti ca a lasat loc de interpretari si se pot produce abuzuri prin neacordarea acestei compensatii pentru sporul de studii superioare unor asupra unor colegi care fac parte din exemplele prezentate de colegi prin intermediul site-ului si va asigur ca nu sunt multe situatii,dar cu siguranta sunt . De aceea daca vor fi colegi in astfel de situatii ar trebui sprjiniti total de dumnevoastra pentru ca sa le fie acordat sporul.

 58. Dl presedinte va rog sa-mi dati si mie un raspuns… am absolvit facultatea in 2010 iar in anul 2015 am fost avansat in grad dar pe aceeasi functie…din cate am inteles din interpretarea mj/anp avansarea in grad ma poate ajuta sa beneficiez de compensatia pt studii superioare…daca da de cand o sa beneficiez de acest drept..multumesc

 59. Stefan, sa inteleg ca daca pe diploma scrie licentiat in drept nu bemeficiez de sporul de studii? E o greseala in inyerpretare.

 60. Mihnea – putem interveni punctual acolo unde avem sesizari / daca ai absolvit facultate de drept nu cred ca mai este ceva de contestat / termenul folosit in ordin este „specializarea” si sunt enumerate cele existente in 2007 / toate incercarile noastre de a actualiza ordinul au esuat / singura aflata pe ultima suta de metri a fost in 2009 insa pe 1 ian 2010 s-a blocat totul si am intrat in noua era care de fapt nu exista pentru ca este o tranzitie / stim ca pentru multi este frustrant si am vrea sa putem face mai mult / procese in instanta se vor face fara probleme (deja sunt pe rol la unele unitati), ajutam interpretarilor favorabile unde sunt dubii, ne organizam pentru proteste, insa nu mai putem schimba ordinul / insa ne-ar ajuta cazurile concrete in care evolutia educatiei si legislatiei din Romania au generat situatii atipice prin corelarea cu tabelul din OMJ 399/2007 pentru a solicita clarificari si a ajuta cat mai multi salariati care au absolvit studii superioare sa beneficieze de acest drept
  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/584-micul-sistem-din-marea-structura-si-sporul-pentru-studii-superioare.html

  Eugen C – nu am inteles intrebarea? Ce anume „cum ramane”?

 61. Cum ramane cu profesorii de la reintegrare, care au absolvit in perioada 1996 – 2004?

 62. Stefane.am auzit si eu pe unii colegi spunand ca se tem ca nu le vor acorda sporul pt. ca de ex. pe diplome in loc de economist pe diploma scrie licentiat in stiince economice,la jurist scrie licentiat in drept,la psihopedagog scrie licentiat in stiintele educatiei,la sociolog scrie licentiat licentiat in stiinte sociale,la inginer iar ar fi o diferenta pe diploma dar nu imi mai aduc aminte.Cred ca si la astfel de probleme se refereau colegii care au postat.

 63. Draga Dia, nu stiu de ce nu intelegi faptul ca nici cei de la ANP, nici domnul Teoroc nu pot sa inteleaga ca denumirile specializarilor de dinainte de 2007 cand a fost actualizat OMJ 399/2007 ultima data, au fost unele si din 2009 si pana astazi invatamantul superior romanesc si-a updatat denumirile specializarilor conform cererilor de pe piata muncii si nu mai corespund cu cele de cand era bunica fata. Multe dintre ele sunt mult mai specifice anumitor domenii din sistemul nostru insa nu s-a vrut niciodata ca agentii care au studii superioare sa le si fie recunoscute. M-au intrebat si pe mine zilele trecute cei de la resurse daca am absolvit vreo facultate sau m-am inscris la vreuna, insa le-am raspuns ca nu pentru ca nu stiu care sa o fac si nici daca imi mai ajuta la ceva anume.Am mai intrebat ca in eventualitatea ca vreau sa urmez o facultate, ce specializare imi recomanda si au raspuns ca nu mai stiu nici ei ce sa imi recomande ca sa nu am de suferit si eu nedreptati ca si voi. Asta e lumea in care traim si ne mandrim cu cei care ne conduc, ca ne vor binele !!! Nu draga DIA ? Ce parere ai ?

 64. Domnule Stefan care criterii ? Acelea enuntate defectuos in OMJ 399/2007, cu denumiri de specializari care in realitate nu exista si nu au existat in invatamantul superior romanesc( v-au tot atras atentia atatia colegi pe acest site) si unde sunt trecute specializari pentru care s-a acordat sporul, care nu au nici o legatura una cu alta si cu domeniul de activitate pentru care se acorda ? Oare ati dormit toti cei de la sindicat cand a aparut acea tentativa de omj,nu a sesizat nimeni ca nu este ok acel omj si acum ne spuneti ca nu se poate face nimic desi v-au sesizat atatia colegi in decursul timpului cat de defectuos este acel omj si ca el creaza niste discriminari enorme ? Am inteles ca nici in instanta nu se mai poate face nimic-din spusele d-voastra ca sa fie largite criteriile din omj, insa trebuia facuta dreptate cumva prin acordarea acelei sume compensatorii-echivalenta sporului de studii si celor care au studii in domeniul lor de incadrare si nu sunt regasite in omj pentru a nu mai exista situatiile aberante in care unii l-au luat si lucreaza la ,,prefectura” si altii au studii in ce sunt incadrati si nu-l primesc. Se pare ca pana la urma mori cu dreptatea in mana in anul 2015. Poate ca cei care au studii perfect in domeniul de activitate iar noile denumiri ale specializarilor lor nu mai sunt aceleasi ca in omj, sa se adreseze instantelor ca sa faca dovada ca se incadreaza criteriilor cerute in omj si poate instanta v-a hotari ca au dreptate si sa li se plateasca compensatia pentru sporul de studii cu dobanda la zi, ca si in procesul colegului de la MAI insa ar trebuii sa o achite cei care au interpretat omj-ul cum au vrut ei.

 65. Bravo Stefane! Colegii care au urmat studii superioare in domeniu de activitate din 2009 si pana in 2015 (si sunt foarte multi, ba chiar multi sunt membrii de sindicat) in speranta ca vor primii si ei sporul de studii de aprox 150 ron, au ramas ca fraierii fara spor.Raspunsul tau a fost exact ce asteptau ei sa auda . Atat a putut face sindicatul, pentru cei aflati in aceasta situatie, desi din 2009 acestia au tot solicitat sindicatului sa faca presiuni pentru actualizarea omj-lui si sindicatul a dormit. Asteptati pensia stimati colegi si sperati sa mai fiti in stare sa va angajati in ,,civilie” cu studiile pe care le-ati facut, pentru a avea cat de cat o satisfactie ca nu le-ati facut degeaba desi unii dintre voi sunteti supracalificati in domeniul vostru. Nu mai lasati sistemul sa se foloseasca de pregatirea voastra facuta pe banii personali.Nu mai indepliniti sarcini pe criteriul ,,hai ca te pricepi ca ai studii si stii” sa vina sa le faca ei sau sa angajeze personal daca le e greu sa gaseasca o solutie ca sa plateasca sporul. Asa sa primeasca sporul cu calificari pe langa ceea ce sunt incadrati si ce lucreaza si cei care au calificari exact pe domeniul lor sa nu il ia si sa astepte pensia ca sa mai faca cv cu scoala absolvita.E drept nu i-a obligat nimeni sa o faca,nu?Asta da dreptate si corectitudine.

 66. Dl Teoroc ne-au luat masuri la haine,dar trece anul si tot nu am primit hainele pe 2015:ce se intampla,trece iarna cu ce ne imbracam s-au ne dau hainele de iarna la vara?Va rog sa va interesati si sa ne dati raspuns.

 67. Domnule ,anul acesta a fost benefic,am primit 75% ,50% pt prima data in 17 ani si din urma in urma mitingului SNLP si in urma emiterii unor legi favorabile de catre guvernul PSD,am mai primit 200 lei la NH,acum 10%,deci noi fata de anii negrii PDL de taieri am primit cu sprijinul numai al SNLP (ceilalti nu au miscat nimik in strada si se numeau radicali inainte ??!!) si PSD.Va multumesc ,va votez si cand sunt chemat la orice actiune sindical spun prezent obligatoriu vin si cu banii mei daca e nevoie,Multumesc dle Stefan !!!si daca si eu oi fi printre pupincursiti atunci inseamna ca toti suntem,pt ca nu am fost si nici nu sutn spun doar adevarul.JOS BEJAN,STANCOVIVIU astia nu tin cu noi doar cu scaunele lor,sa le tragem scaunele de sub fund!!! 😳

 68. saghi – ceea ce spui nu are sens / majorarea de 75% se plateste in baza unei legi care modifica o ordonanta si a unui ordin / ordonanta expira la finele anului / nu ved ce ordin ar fi necesar a se emite de acum pentru a nu se mai da un drept care nu ar mai fi prevazut la anul !? / daca noua ordonanta pentru salarizarea pe 2016 nu va mai include acest drept nu mai este nevoie de niciun ordin / pur si simplu dreptul s-ar pierde / insa avem motive sa credem ca se vor pastra cresterile deja obtinute.
  Nu stiu la ce decizie CCR te referi.

 69. Atata timp cat nu suntem in stare sa ne facem ordine in curte si facem lucrurile cum trebuie avem toate motivele sa ne temen de viitor!

 70. ATENTiE
  Dl. Stefan Teoroc spuneti sa asteptam sa vedem ce se intampla cu sporul de 75% pentru orele lucrate in wekend si sarbatori legale. Va spun eu ce se intampla: la politie s-a primit deja ordinul prin care se taie acest spor incepand cu 01.01.2016 si in cel mai scurt timp se va da si la noi o dispozitie asemanatoare.
  Deci ce veti face ( tinand cont si de hotararea Curtii Constitutionale prin care se arata ca repusul saptamanal- wekendul in Romania este sambata si duminica )????

 71. [quote name=”Ocnasu”]Per total,ceea ce se prefigureaza pana acum si dupa parerea mea si de acum incolo,caci anul financiar se cam inchide pe 15 decembrie…asadar stimati SNPL-isti pana acum in anul 2015,ca o concluzie,noi gardienii de puscarii,asa cum ne numeste presa,am

  dobandit o marire de 10% din salariul de baza.Asta e tot.Ne-am batut cu pumnii in piept,ne-am agitat,am facut
  miting,am tipat,am scris aici pe forum….si am obtinut 10%
  marire.Este o mare izbanda….mi-e rusine sa mai spun
  cuiva,ca rade de mine!Nu vouchere,nu prime,nu prime de
  vacanta,nu al 13-lea,nu salarii de merit,nu marire la banii p
  e echipament,nu bani pt.cei studii superioare,nu angajari s
  i oameni sa-ti poti lua un liber,concediu decent,nu posturi
  libere,nu imbunatatirea conditiilor de
  lucru….NIMIC!Totul,dar totul fratilor numai pt. imbunatatire
  a conditiilor de detentie si confortul detinutilor.Sa-i fie
  hotului cat mai bine posibil…sa mai vina pe la noi,nu?Mi-e
  sila de sistemul asta si de tara in care…din pacate m-am nascut si in care am crezut!Sa traiti bine!Ca demnitarii tarii au avut grija sa-si TRIPLEZE salariile.[/quote]

  Bravo stimate coleg ai pus punctul pe i,dar din pacate cu ce punctam pe sait ramanem.

 72. Dia – suntem in decembrie (putem spune) si dupa indelungi presiuni ANP abia s-a decis sa plateasca sporul conform legislatiei interpretate strict. Aste absolut exclus (nu stiu cum sa spun asta mai clar) ca cineva care nu se incadreaza in criteriile prevazute de legislatia in vigoare, abrogata sau ultraactivata, sa primeasca sporul altfel decat prin instanta. Sansele ca prin instanta sa se reuseasca o largire a criteriilor din OMJ 399 sunt insa infime. Nu se mai poate modifica nimic si am explicat foarte clar in articolele sau comentariile dedicate – acest spor nu mai exista, este vorba despre o compensatie.

 73. Domnule Stefan,dupa cum a sesizat ,,Ocnasu”si multi alti colegi nu ne-am ales cu mai nimic in acest an si de aceea trebuie facute cat mai rapid demersuri ca macar plata sporului de studii superioare sa se faca si celor cu studii superioare din aceleasi domenii specifice functiilor in care sunt incadrati, omj-ul 399/2007 e depasit,abrogat si neactualizat, ca sa nu mai fim purtati prin instanta cu o gramada de procese pentru acordarea acestuia. Acordarea acestuia sa se faca si celor care au studii in domeniile specifice incadrarilor.Ati avut zilele trecute vreo discutie cu conducerea ANP,cu compartimentul juridic sau resurse umane, pentru a se incerca sa se faca o interpretare cat mai larga a omj-ului 399/2007 privind modalitatea de acordarea a acestuia,tinandu-se cont de imposibilitatea actualizarii lui si datorita acestui aspect sa se tina cont de cei care au studii in domeniul de activitate si sunt supracalificati sa li se acorde sporul de studii?

 74. Per total,ceea ce se prefigureaza pana acum si dupa parerea mea si de acum incolo,caci anul financiar se cam inchide pe 15 decembrie…asadar stimati SNPL-isti pana acum in anul 2015,ca o concluzie,noi gardienii de puscarii,asa cum ne numeste presa,am dobandit o marire de 10% din salariul de baza.Asta e tot.Ne-am batut cu pumnii in piept,ne-am agitat,am facut miting,am tipat,am scris aici pe forum….si am obtinut 10% marire.Este o mare izbanda….mi-e rusine sa mai spun cuiva,ca rade de mine!Nu vouchere,nu prime,nu prime de vacanta,nu al 13-lea,nu salarii de merit,nu marire la banii pe echipament,nu bani pt.cei studii superioare,nu angajari si oameni sa-ti poti lua un liber,concediu decent,nu posturi libere,nu imbunatatirea conditiilor de lucru….NIMIC!Totul,dar totul fratilor numai pt. imbunatatirea conditiilor de detentie si confortul detinutilor.Sa-i fie hotului cat mai bine posibil…sa mai vina pe la noi,nu?Mi-e sila de sistemul asta si de tara in care…din pacate m-am nascut si in care am crezut!Sa traiti bine!Ca demnitarii tarii au avut grija sa-si TRIPLEZE salariile.

 75. dl teoroc spuneti ca ordinul ptr suplimentarea banilor de haine este M.J inseamna ca nu se mai aproba ca doar este austeritate asteptam raspuns multumesc

 76. Dl teoroc urgentati modificarea statelor cum s a facut la craiova.asa primim si noi sporul de studii superioare pt ca am fi mutati la alte pozitii in stat.asa scapam de ani de procese…

 77. Noul ordin este la MJ pentru semnare. Nu se pot autoriza bugete in baza unui ordin neaprobat inca.

 78. Conform adresei anp din 26.11.2015 contravaloare banilor pe echipament pentru anul 2016 este de 1993,24 lei pentru agenti. Nu se regasesc cei 400-450 lei pe suplimentare tinuta conform dicutiilor anp fsanp. Pe anul 2015 valoarea a fost de 2008,24 lei.Domnule Stefan aveti idee?

 79. [quote name=”Jhon”]Conform adresei anp din 26.11.2015 contravaloarea banilor pe echipament pentru anul 2016 este de 1993,24 lei pentru agenti. Nu se regasesc cei 400-450 lei pe suplimentare tinuta conform dicutiilor anp fsanp. Pe anul 2015 valoarea a fost de 2008,24 lei. Care este de fapt situatia ? In loc sa fie valuarea de aprox. 2400 ron ea este mai mica ca in 2015.[/quote] Este adevarat ceea ce ne comunica colegul nostru? Iar ne-au prostit cei din ANP?

 80. Buna ziua , Domnule Teoroc , ne puteti informa despre modul de plata al echipamentului pe anul 2016 ? A fost introdusa si suma suplimentara de 400 lei , insemnand suplimentarea tinutei pe 2016 ? 😥

 81. Bravo!!! Uniti-va si…fiti incisivi! Unde nu sunteti luati in seama…protestati! Pana la greva generala!

 82. [quote name=”Che Gargara”]Eu tot nu înțeleg de ce mai așteptăm și nu dam drumul la proteste.Pe bune,10 % ăștia (105 lei,repet, la un agent cu 1800 salariul de bază ) sunt praf in ochi.Chiar ne punem capră pentru 105 lei?Chiar atât de lipsiți de mândrie suntem? Ne mulțumim ca mai intră niște mărunțiș pe card? Sa mă scuzați, dar ăsta e modul în care suntem conduși din cauză că ne mulțumim cu orice os aruncat de la masa bogaților.La ANAF se poate plăti un agent cu 5-6000 pe lună, la STS și SRI sunt salarii decente, noi restul, Poliție, Armată, Jandarmerie și Penitenciare suntem la ” și alții „.Așa ceva…Vorbim degeaba, ne ascundem în birou, în foișor și sa iasă alții, noi doar suntem campioni la plâns![/quote]
  Bravo!!

 83. Am explicat clar in articol ce se intampla cu legea de salarizare. Pentru a stabili actiuni sindicale este foarte important sa stim ce planuri sunt cu privire la majorarile de 75% si cu pensiile militare. Exact pe aceleasi doua subiecte focuseaza si sindicatele din politie. Pana la urma noi si sindicatele din politie suntem singura forta de reactie din structura de aparare nationala. Structurile asociative formate din cadre disponibilizate vizeaza strict pensiile, iar aceasta poate reprezenta un factor pozitiv de presiune pe linia asta.

 84. Asta este bătaie de joc, noi ne conformam ca proștii, cum poate o O să demonteze o Lege care este deja aprobată și în M.O. La noi ca la nimeni. Bine că fură ei sa-si facă vile, mașini șmechere, noi așteptăm ca,prostii” ,să ne arunce câte un os.
  Cum rămâne cu noua lege a salarizării?

 85. Eu tot nu înțeleg de ce mai așteptăm și nu dam drumul la proteste.Pe bune,10 % ăștia (105 lei,repet, la un agent cu 1800 salariul de bază ) sunt praf in ochi.Chiar ne punem capră pentru 105 lei?Chiar atât de lipsiți de mândrie suntem? Ne mulțumim ca mai intră niște mărunțiș pe card? Sa mă scuzați, dar ăsta e modul în care suntem conduși din cauză că ne mulțumim cu orice os aruncat de la masa bogaților.La ANAF se poate plăti un agent cu 5-6000 pe lună, la STS și SRI sunt salarii decente, noi restul, Poliție, Armată, Jandarmerie și Penitenciare suntem la ” și alții „.Așa ceva…Vorbim degeaba, ne ascundem în birou, în foișor și sa iasă alții, noi doar suntem campioni la plâns!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)