www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

2015 % - anul majorarii, sub semnul campaniei

6a0120a4cd181a970b017c34d8986f970bIn loc de o noua lege unitara de salarizare care sa elimine toate derogarile de la Codul muncii, precum si suspendarile de drepturi impuse din 2010, am primit cu greu dar totusi cu o bucurie cam năucă, o majorare de 10% valabila de la 1 decembrie pentru toti bugetarii, cu cateva exceptii (25% pentru sanatate si asistenta sociala; 15% pentru educatie). Dar sa urmarim putin firul faptelor, poate ne ajuta sa intelegem ce urmeaza.  

Legea de salarizare unitara pentru 2016 ar fi trebuit sa produca efecte (cresteri salariale) inca din luna decembrie 2015 din cauza restrictiilor prevazute de legislatie in perioada de campanie electorala. Proiectul a fost in dezbatere mai mult sau mai putin publica incepand cu luna iulie 2015 dar s-a naruit la pachet cu fostul guvern. Pe ultima suta de metri, inainte de constituirea tehno-guvernului actual, a fost identificata o solutie de urgenta pentru a suplini blocarea noii legi unitare si asa a aparut Legea nr. 293/2015 publicata astazi in Monitorul Oficial al Romaniei, lege care aduce doar o usoara ameliorare a veniturilor salariale in sistemul bugetar.

Cel mai consistent castig generat de Legea 293/2015 este cel al salariatilor din sectorul asistenta sociala care sunt in cele din urma pusi pe acelasi nivel cu sanatatea (cu mentiunea ca la venituri stau oricum mult mai prost) asa cum au cerut toate structurile sindicale reprezentative inclusiv Federatia PUBLISIND. Sanatatea deja trecuse pe cresterea de 25%, educatia a tot taiat din sperantele de 50% vechi si uitate si s-a multumit cu 15%, iar toti ceilalti primesc 10% din decembrie 2015, dupa ce in ultimii 6 ani am pierdut toti mult mai mult (diminuari de 25%, eliminarea premiului anual, primei de vacanta, premiilor, voucherelor, platii orelor suplimentare, distrugerea negocierilor colective etc).

Revenind la firul faptei, guvernul Cioloș dar si presedintele Romaniei au primit un fel de șah de la fosta guvernare si au incercat putin marea cu degetul afirmand initial prin vocea premierului ca aceste cresteri nu ar fi sustenabile deoarece ar creste deficitul bugetar la 5%. Aceasta estimare a fost invocata de Ministerul Finantelor Publice inca de la sedinta in care proiectul Legii 293/2015 a fost adoptat in comisiile reunite din Camera deputatilor, sperietoarea cu procentul de 5% de deficit fiind aruncata cu energie pe piata de MFP.

La perspectiva in care pana si aceasta lege era cel putin amanata cum se anuntase, sindicatele au reactionat simplu si rapid anuntand proteste pe toata linia, in sectorul public. Inclusiv PUBLISIND a transmis presei ca nu vom accepta nicio pierdere a drepturilor deja castigate sau a celor prevazute intr-o lege adoptata de Parlament, care astepta promulgarea.

Sigur ca tehno-guvernantii au avut si optiunea amanarii pana la uitare a cresterilor salariale promise insa ceva s-a intamplat. Sigur ca speculatii pot fi multe cum ar fi aceea ca suprapunerea miscarilor sociale poate crea un risc national si ca exact bugetarii lipseau sa se rascoale dupa ce ca exista grija protestelor anuntate pe retelele de socializare pentru 1 decembrie si ca sustinerea organizarii acestor proteste ar fi finantata puternic de magnati cu interese geo-politice, dar sa nu ne lasam purtati de barfe.

In Romania mai sunt cam 1,2 milioane de sindicalisti din 5 milioane de lucratori, iar marea majoritate  dintre acestia sunt inca asociati in cele mai puternice sindicate care inca mai functioneaza respectiv in educatie, sanatate, administratie publica si asistenta sociala, prin urmare exact in sectorul public. Guvernul (in general vorbind) are lectiile bine facute. Indiferent de declaratii si comunicate, cifrele sunt cunoscute exact, la fel si forta reala. Calculele politice, economice si sociale se fac atent. Opinia publica vede produsul finit insa mult mai importanta devine cunoasterea cauzelor, pentru prevenirea unor situatii viitoare.

Dupa ce premierul Cioloș a anuntat ca ia in calcul amanarea adoptarii legii prin care se majoreaza salariile bugetarilor avand in vedere cresterea deficitului bugetar la 5% ceea ce este inacceptabil in relatia cu FMI, la distanta de 2 zile legea era promulgata de presedintele Romaniei, acelasi premier declarand imediat ca "putem rămâne în ţinta de deficit de 3% cu această creştere", desi el nu este un fan al majorarilor salariale. Unde au disparut doua procente din ingrijorarile MFP? Pe traseul dintre realitate si declaratii. Traseu presarat cu calcule ca cele pomenite mai sus si cu iminenta unor proteste chiar in perioada electorala, cum nu se putea mai rau. 

Insa nu credem ca principalul finantator al Romaniei (FMI), doarme. De asemenea am luat act si de declaratiile guvernului tehnocrat referitoare la intentiile de reformare a administratiei publice. De atatea ori am auzit lozinca cu performanta ca deja ni s-a luat. Conditii de munca execrabile, posturi vacante cu nemiluita, ore suplimentare cat cuprinde, salarii de mizerie, dar vrem performanta. Insa toate aceste declaratii reconfigurate din mers, reticente bugetare si intentii de reorganizare ne fac sa ne gandim cu teama la viitorul apropiat, mai ales la cel de dupa alegerile locale (iunie 2016) si parlamentare (nov/dec 2016).

Noua lege unitara a fost amanata si intram astfel in al 7-lea an de salarizare tranzitorie construita pe baza veniturilor din 2009, iar Legea nr 293/2015, pe langa faptul ca aproba OUG 35/2015, modifica si completeaza o ordonanta de urgenta cu valabilitate pana la data de 31 decembrie 2015 (OUG 83/2014). Majorarile salariale aprobate cu chiu cu vai de guvern tintesc salarizarea pe anul in curs, efectul real al legii avand o durata de doar 31 de zile. Pentru anul 2016 este exclus sa avem o lege de salarizare prin urmare se profileaza o noua ordonanta de urgenta care va reglementa salarizarea pentru anul viitor.

Aceasta ordonanta pentru la anul, teoretic, trebuie sa mentina pacea sociala si implicit drepturile deja castigate (la altele in plus nu ne prea asteptam). Prin urmare nu ar trebui sa vina cu mari noutati. Insa avand in vedere considerentele susmentionate, ne asteptam la orice. In stilul lui Pavel Bartos putem spune doar: aici guvernul, iată campania, asta-i bugetul, hopa cu salarizarea! 

 

Comentarii  

0 #97 Anghel Florin 09-12-2015 19:36
Citez pe ion:
Domnule Teoroc stiu din surse ca ,colegul care s-a sinucis in urma incidentului de la curtile de plimbare a fost amenintat direct de sefi ,nu l-au incurajat sa treaca peste eveniment,ba din contra i-au spus ca il vor baga īn comisia de disciplina şi că vor anunţa şi procuratura.Oricum asa se procedeaza in unitati pentru a-şi ține scaunelr.Pacat de colegul nostru care a servit tara asta ataţia ani

,, Stiu din surse” ???? - care surse !!!, fi domnule corect , ai fost in birou cu respectivul cand facea amenintarile , crezi ca nu este normal sa se sesizeze comisia de disciplina ( care momentan nu mai exista ) atunci cand un cadru incalca regulamentul ? Cat despre procuratura , se vede ca esti un neinitiat , procuratura a fost sesizata pentru ceia ce s-a intamplat vizavi de accidentul colegului care si-a rupt mana.
Haideti sa fim corecti cu noi insine , sa postam doar daca cunoastem exact situatia , sa nu inflamam anumite persoane cu lucruri pe care nu le cunoastem .
Citat
0 #96 anonymus 09-12-2015 14:13
Care-i prost sa recunoasca ca a amenintat pe acel amarat,doar atat sa se gandeasca ,ca era un om si o sa le stea in carca pana or muri si in constiinta.Sa-i fie tarana usoara si condoleante familiei.
Citat
0 #95 george 09-12-2015 10:00
Nu trebuie sa asteptam nimic.Trebuie sa procedam cat mai repede ca si politistii.
Citat
0 #94 ion 08-12-2015 22:30
Domnule Teoroc stiu din surse ca ,colegul care s-a sinucis in urma incidentului de la curtile de plimbare a fost amenintat direct de sefi ,nu l-au incurajat sa treaca peste eveniment,ba din contra i-au spus ca il vor baga īn comisia de disciplina şi că vor anunţa şi procuratura.Ori cum asa se procedeaza in unitati pentru a-şi ține scaunelr.Pacat de colegul nostru care a servit tara asta ataţia ani
Citat
0 #93 CONDOLEATE 08-12-2015 20:31
Condoleante familiei indoliate ! Daca putem face ceva,noi, restul colegilor, ii suntem solidari. Imi doresc din tot sufletul sa se mai incline putin balanta si in favoarea noastra, a legiuitorilor, ei o inclina din ce in ce mai mult in favoarea lor. O.N.G-uri rusinoase conduse de FOSTI puscariasi. RUSINE CELOR CARE VAD ASTA SI NU IAU NICIO MASURA.
Citat
0 #92 Man 08-12-2015 20:00
DA ESTE OFICIAL LEGEA PENSIILOR MILTARE RAMANE IN PICIOARE IN VARIANTA COARNA DUMITRU.DEASEME NEA DUPA APROBAREA BUGETULUI PE 2016 SE VA EMITE SI OMAI PRIVIND S,D SI SARBATORI LEGALE CU 75%.A FOST GREU DAR PANA LA URMA SNPPC A INVINS.MULTUMES C PE ACEASTA CALE TUTUROR CELOR IMPLICATI IN ACESTE PROBLEME REZOLVATE,DAR IN SPECIAL LUI DUMITRU COARNA. LA NOI CE SE AUDE DOMNILOR?
Citat
0 #91 finul Alecu 08-12-2015 19:38
Si ce-a spus ANP-ul?
Citat
0 #90 gardian 08-12-2015 16:48
domnule stefan va rugam sa ne spuneti si noua despre pensii ce sa discutat astazi
asteptam comentarii
Citat
0 #89 Dante 08-12-2015 16:41
Iin legatura cu 75% ce se mai aude il primim si anul viitor dar cu banii de haine,era vorba ca o sa-i primim la salar,aveti un raspun domnule Teoroc?
Citat
0 #88 Just The Truth ! 08-12-2015 15:55
Citez pe Ștefan Teoroc:
Just The Truth - citatul meu e rupt din context / nu are legatura cu decesul de la Mc Ciuc pe care il regretam toti / este inexplicabil / cunoastem datele / cu 3 zile in urma a avut loc o altercatie in legatura cu care colegul care s-a sinucis a avut o vina oarecare / a deschis o poarta de la curtea de plimbare prea repede astfel incat clanurile s-au ajuns intre ele / nu a fost amenintat de conducere iar SNLP i-a promis oricum sprijin si asistenta juridica prin avocat daca va fi cazul / unitatea s-a gandit sa-l indeparteze din zona clanurilor care s-au agresat si sa-l lase intr-un loc mai linistit (perimetru) fiind tulburat de eveniment (mai emotiv din fire), fara contact cu detinuti o perioada / calculul a fost gresit / nici multe alte optiuni nu erau / nimic nu prevestea tragicul eveniment / s-a discutat cu el, starea lui era aparent stabila / a fost incurajat nu presat!

Sigur ca totul poate fi pus pe seama lipsurilor sau abuzurilor dar analizand obiectiv cazul, explicatii logice nu pot fi invocate. Nu a lasat niciun bilet. A fost poate o reactie de moment cand a pus mana pe arma. Nimeni nu poate stii ce se intampla in acel moment de declic. Sunt doar supozitii si prezumtii. Un gest injust, disproportionat si autodistructiv. Nu era necesar. Il vroiam pe colegul nostru printre noi sa-l aparam, sa muncim impreuna si sa-si finalizeze cariera sanatos. Nu intr-o cutie de lemn! Insa nu vom putea niciodata sa preintampinam cazurile de acest tip. Acestea se intampla si in sisteme mult mai performante decat ale noastre. Asta nu inseamna ca vom privi relaxati evenimentul. Ne doare si ne obliga. Vom cere socoteala. Insa cu capul pe umeri.

.................................................................

Nu am cunoscut povestea pana acum dar oricum finalul este unul tragic.Lucrand cu detinutii stim cu totii ca mai apar probleme de acest fel, probleme de sincronizare intre colegi sau de ce nu datorita starii de stres sau oboseala.Acesti factori care duc la astfel ne ...necazuri trebuiesc eliminate.Lipsa de personal, teroarea data de sefi (este la moda), lipsa materialelor de protectie, duc la astfel de evenimente tragice.Probabi l ca daca colegul avea statie si puteau comunica intre ei, nu se intampla sa greseasca si sa se ajunga aici.Dle. Teoroc, nu avem mijloace de comunicare pe sectii, telefoanele sunt achizitionate de noi (cordless).Treb uie macar sa insistati pe aceste aspecte ! Sunt necesare!Protec tia noastra este zero fara mijloacele de comunicare (pe langa tel.-pana la tel. te omoara hotul).Vrem sa ne sustineti in rezolvarea acestor aspecte!Suntem putini pe sectie si uneori cand avem probleme nu avem cui sa cerem ajutor.Ce sa faci in asemenea cazuri, 1 guardian sau 2 la 300-600 ppl?Vrem sa nu existe astfel de evenimente dar noi, trebuie sa eliminam factorii, care duc la aceste tragedii .
Citat
0 #87 ag 08-12-2015 15:06
In legatura cu colegul care s-a sinucis, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, putem zice ca nu cunoastem datele exacte, dar stim cu totii la ce presiuni suntem supusi de catre sefi cand gresim ca doar nu suntem de pe alta planeta. Din pacate majoritatea sefilor nu isi asuma raspunderea cand trebuie pedepsit un detinut, (eu nu te-asi fi pedepsit, dar daca agentul ti-a facut raport nu am avut ce sa iti fac)......dar daca greseste un agent au grija sa il ameninte cu tot felul de pedepse chiar si cu demiterea. Deci in cazul colegului nostru nu v-om sti niciodata la ce presiuni si amenitari a fost supus.....
Citat
0 #86 ag 08-12-2015 14:46
Domnule Teoroc, cand o sa primiti informarea oficiala o sa fie prea tarziu ca de fiecare data, iar detaliile de care spuneti dvs trebuie cerute nu asteptate pentru ca asa s-au obisnuit sa faca. Cred ca ar trebui sa reactionam mai vehement, deoarece cam ce s-a auzit prin presa asa a fost!!!
Citat
0 #85 Pensie 08-12-2015 11:02
Multumsc pentru raspuns! Va asteptam cu informatii dupa sedinta de azi!
Citat
0 #84 Agentul 08-12-2015 10:57
Stefane vad ca ai fost "informat" destul de promp de catre cei interesati despre acest aveniment, insa au uitat sa-ti relateze anumite chestiuni legate de acest caz.
Mai exact, de ce nu se are in vedere ca sa suplimenteze numarul de cadre la aceste curti de plimbare? Deobicei sunt doua cadre la 25-35 de detinuti si nu de putine ori ramane doar 1 pentru ca sunt solicitati la anumite activitati prin zona de detinere. De ce nu v-au informat faptul ca, colegul nostru a fost amenintat cu comisia de disciplina si pus sa plateasca din buzunar o expertiza facuta pentru detinuti? De ce nu se spune ca acest baiat si-a vazut de treaba lui intotdeauna si ca si-a facut treaba intotdeauna. Da, in acest an a mai fost odata bagat in comisia de disciplina pentru simplul fapt ca a dat voie unui ppl sa dea o tigare la un alt ppl? De ce nu se spune faptul ca in acest sistem subofiterul a ajuns sa fie calul de bataie, dadandu-i zeci de responsabilitat i, pe cand domniile lor ofiterii stau la barfe, cafele si la chicoteli prin popote, fara sa-si asume nici o responsabilitat e? De ce nu se spune cum ca tatal acestui coleg a sunat la unitate ca sa intrebe sefii ce s-a intamplat la unitate pentru ca acest tanar era intr-o stare vizibila de cadere psihica? Sunt multe intrebari la care ar trebui sa se raspunda si sa reflectam.
Citat
0 #83 Ștefan Teoroc 08-12-2015 10:52
pensie si la lupta

astazi la ora 3 are loc intalnire pe pensii la ANP / am mai spus / vreti sa organizam miting ca a zis Realitatea sau Antena 3 ceva? / vreti sa scriem si noi ce scriu toate ziarele deja? / avem nevoie de o informare oficiala ca sa putem contesta si ataca / la noi in sistem lucrurile merg mai greu asa cum stiti / la MAI s-au intalnit deja, sa fie sanatosi / facem parte din alt minister dupa cum stiti / decidem dupa ce avem certitudinile / ieri a inceput sa se configureze concret prima mare tzeapa pe care o vor trage tehnocratii in structura de aparare, precum si modul in care o vor trage / stiam toti ca sunt probleme cu pensiile dar nu stiam exact care sunt acestea / incepem sa intelegem planul / avem nevoie de detalii ca sa putem reactiona
Citat
0 #82 ion 08-12-2015 10:40
Buna ziua.vreau sa pun o intrebare:vi se pare normal ca viceliderul fsanp cluj sa intervina ptr planificarea subofiterelor la p.l.,pina unde ajungem cu aceasta atitudine.nimen i nu vede ,nu aude?
Citat
0 #81 Pensie 08-12-2015 10:36
Domnule Teoroc nu ziceti nimic ca domnul Ciolos vrea sa modifice legea pensiei care nici macar nu a intrat in vigoare!!!
Citat
0 #80 La lupta ! 08-12-2015 10:16
Stefane , la lupta ca pierdem tot ce ne-a dat Ponta !!
Citat
0 #79 Ștefan Teoroc 08-12-2015 10:00
Just The Truth - citatul meu e rupt din context / nu are legatura cu decesul de la Mc Ciuc pe care il regretam toti / este inexplicabil / cunoastem datele / cu 3 zile in urma a avut loc o altercatie in legatura cu care colegul care s-a sinucis a avut o vina oarecare / a deschis o poarta de la curtea de plimbare prea repede astfel incat clanurile s-au ajuns intre ele / nu a fost amenintat de conducere iar SNLP i-a promis oricum sprijin si asistenta juridica prin avocat daca va fi cazul / unitatea s-a gandit sa-l indeparteze din zona clanurilor care s-au agresat si sa-l lase intr-un loc mai linistit (perimetru) fiind tulburat de eveniment (mai emotiv din fire), fara contact cu detinuti o perioada / calculul a fost gresit / nici multe alte optiuni nu erau / nimic nu prevestea tragicul eveniment / s-a discutat cu el, starea lui era aparent stabila / a fost incurajat nu presat!

Sigur ca totul poate fi pus pe seama lipsurilor sau abuzurilor dar analizand obiectiv cazul, explicatii logice nu pot fi invocate. Nu a lasat niciun bilet. A fost poate o reactie de moment cand a pus mana pe arma. Nimeni nu poate stii ce se intampla in acel moment de declic. Sunt doar supozitii si prezumtii. Un gest injust, disproportionat si autodistructiv. Nu era necesar. Il vroiam pe colegul nostru printre noi sa-l aparam, sa muncim impreuna si sa-si finalizeze cariera sanatos. Nu intr-o cutie de lemn! Insa nu vom putea niciodata sa preintampinam cazurile de acest tip. Acestea se intampla si in sisteme mult mai performante decat ale noastre. Asta nu inseamna ca vom privi relaxati evenimentul. Ne doare si ne obliga. Vom cere socoteala. Insa cu capul pe umeri.
Citat
0 #78 Just The Truth ! 08-12-2015 01:51
Citez pe Ștefan Teoroc:
:lol: :lol: :lol:
Cand ANP isi va permite sa incerce sa intimideze SNLP macar in gluma sau aluziv atunci chiar ma voi duce sa-i felicit pentru barbatie!

Cand vom decide sa iesim vom iesi, stati linistiti. Toate la timpul lor. Inca nu stim care sunt perspectivele ca sa stim exact ce contestam. Tocmai am explicat ca maine speram sa clarificam macar un punct.

...................................................................

Nu acuz cu nimic pe nimeni dar poate este cazul sa facem ceva, sa ridicam capetele din pamant.Cati colegi trebuie sa mai moara ca sa actionam?Sper sa dormim fara griji noaptea (daca putem)!
Citat
0 #77 Just The Truth ! 08-12-2015 01:46
Citez pe Zifi:
Buna seara!
In timp ce unii dintre noi ne facem griji pentru venituri, altii isi pun capat zilelor pentru faptul ca in sec 21 s-a ajuns ca un cadru sa aiba mai putine drepturi decat un recidivist inrait. Am peste 27 de ani de vechime si vreau sa va spun ca de multe ori am impresia ca s-au schimbat rolurile, noi fiind cei condamnati sa servim o patura a societatii ( infractorii), iar ei sa impuna reguli, legi si criterii. Rusine sistemului ticalosit in care ne-au adus. Multumim colegilor din SLNP Tichilesti ( snlptichilesti.blogspot.ro/.../...) pentru sustinere si da, au dreptate, avem nevoie cu totii de consultanta psihologica. De ce spun asta? Agentul şef de penitenciare Halanei Gabriel, membru sindicat, s-a sinucis prin împuşcare, folosind arma din dotare - pistolul mitralieră calibrul 7,62 mm, model 1963. Vreau sa va reamintes ca motivul nu fost fost lipsa banilor, datoriilor, familia, ci stresul provocat de sefii din penitenciar. Rusine sa va fie!

.................................................................

Indiferent de motiv: Dumnezeu sa-l ierte!Daca motivul a fost cel pe care-l trensmiti tu mai sus, atunci cei incriminati trebuiesc pedepsiti! In privinta rolurilor, ai perfecta dreptate ! A ajuns o regula vorba : ''Hotul nostru, stapanul nostru!'' Toti purtam aceasta rusine pentru ca am fost invatati sa tacem iar cei care sunt pusi sa ne protejeze de multe ori inched ochiii.Colgul nostru merita o viata mai buna cum de altfel meritam cu totii!Daca nu noi, macar copiii nostrii! Dumnezeu sa-l ierte!
Citat
0 #76 ce mai asteptam? 08-12-2015 00:19
astia vad ca sunt pusi pe bugetari.in sanatate s a marit cu 25 la suta adica vreo 3 mil si acu le taie bonurileadica 2 mil.misto nu?au anuntat astia acu la tv ca vor sa modifice legea pensiilor militare :65 la suta si fara sume compensatorii/s i se cam duce dracului pensia militara ca vor sa ne bage 35 ani de munca.stau si ma intreb oare se mai merita sa muncesti in sistemul asta nenorocit?cine rezista 35 ani?
Citat
0 #75 Matei 07-12-2015 21:34
Citez pe Ioan:
Citez pe Marius:
As dori daca se poate sa aduceți la cunostinta prin intermediul acestui coment,daca este o unitate unde s-a stabilit ca si criteriu de acordare a sporului de studii avansarea in grad deoarece la noi nu a fost luat in considerare in urma analizei unei comisii formate din dir,rufp,jurist argumentarea fiind ca grad/trepte nu face referire la cazul nostru iar promovarea,avansarea la aceeasi pozitie din stat se refera la modificarea coeficientului pe aceeasi functie!!!!!Multumesc.


VASLUI

Pai si cum facurati bre. voi acolo la Vaslui?Ati imbatat juristu` si a interpretat `mnealui asa cum vru sindicatu` lu matale,zici nea Ioane???
Hai ca-i tare!! Nu ne vinzi pontu` si noua?
Dam o bere....sau mai multe! ;-)
Citat
0 #74 Zifi 07-12-2015 21:24
Buna seara!
In timp ce unii dintre noi ne facem griji pentru venituri, altii isi pun capat zilelor pentru faptul ca in sec 21 s-a ajuns ca un cadru sa aiba mai putine drepturi decat un recidivist inrait. Am peste 27 de ani de vechime si vreau sa va spun ca de multe ori am impresia ca s-au schimbat rolurile, noi fiind cei condamnati sa servim o patura a societatii ( infractorii), iar ei sa impuna reguli, legi si criterii. Rusine sistemului ticalosit in care ne-au adus. Multumim colegilor din SLNP Tichilesti ( snlptichilesti.blogspot.ro/.../...) pentru sustinere si da, au dreptate, ave m nevoie cu totii de consultanta psihologica. De ce spun asta? Agentul şef de penitenciare Halanei Gabriel, membru sindicat, s-a sinucis prin împuşcare, folosind arma din dotare - pistolul mitralieră calibrul 7,62 mm, model 1963. Vreau sa va reamintes ca motivul nu fost fost lipsa banilor, datoriilor, familia, ci stresul provocat de sefii din penitenciar. Rusine sa va fie!
Citat
0 #73 Ștefan Teoroc 07-12-2015 21:07
:lol: :lol: :lol:
Cand ANP isi va permite sa incerce sa intimideze SNLP macar in gluma sau aluziv atunci chiar ma voi duce sa-i felicit pentru barbatie!

Cand vom decide sa iesim vom iesi, stati linistiti. Toate la timpul lor. Inca nu stim care sunt perspectivele ca sa stim exact ce contestam. Tocmai am explicat ca maine speram sa clarificam macar un punct.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS