www.snlp.ro Web analytics

ANP: Perplexitatea ca strategie de resurse

200Daca este sa vorbim despre resursele umane din penitenciare (cu cele materiale sau cu dotarile, ne-am lamurit), simtim cu furie prezentul si ne uitam cu groaza in viitor. Si nu in viitorul indepartat. Macar noi ne uitam. Nu stim exact ce plan are ANP dar am reusit sa obtinem cateva date care nu ne linistesc deloc ci indica doar o strategie de asteptare sora cu perplexitatea. Se apropie 2016 cu pasi repezi si vedem cum isi cam fac ordine pe la locul de munca multi dintre colegii nostri mai in varsta, care indeplinesc criteriile pentru o pensie militara de stat in noile conditii prevazute de Legea nr. 223/2015.

Daca luam in considerare numarul posturilor vacante, in procent de 25% din total, precum si impactul posibil al noii legii a pensiilor militare, apoi raportam totul la ritmul in care ANP reuseste sa ocupe posturi vacante exclusiv prin repartitie din scoli, fara sa omitem linia constanta a efectivelor de salariati din ultimii 10 ani in conditiile unei dinamici de personal monotone, fara iesiri spectaculoase din decor, putem sa avem imaginea unui dezechilibru major care se va produce in scurt timp.

Prin urmare, am intrebat ANP inca din luna august a anului curent ce estimari exista privind pensionarile care urmeaza in 2016. Stim toti ce inseamna ca dintr-un schimb operativ care lucreaza cel mult cu o rezerva sa plece la pensie 2-3 oameni si sa nu ai de unde sa suplinesti. Totul se blocheaza sau cei ramasi trebuie sa renunte la timpul liber din abnegatie pentru un sistem plin de ingrijorare pentru soarta lor. Raspunsul ANP poate parea oarecum optimist dar in realitate este doar putin pervers. Suntem informati ca la data de 01.01.2016 indeplinesc criteriile de pensionare „doar” 428 de salariati. Chiar daca acesta ar fi impactul total, corect calculat, noi tot spunem ca va fi un mic dezastru si ca breșa creata va destabiliza un sistem tinut cu greu in echilibru prin compromisuri si abuzuri.

Pentru ca abuz se cheama impunerea de a presta munca suplimentara fara acordul salariatului, tot abuz este si depasirea plafonului de 180 de ore anual fara acordul sindicatelor sau chiar depasirea plafonului maximal de 360 de ore suplimentare pe an; tot abuz este si emiterea de decizii prin care agentii exercita atributii de ofiteri (pe alocuri, cu functii de conducere), sau exercita prin fise de post indesate cu anexe, atributii ale unor posturi din alte sectoare de activitate. Dar toate acestea au devenit rutina iar oamenii s-au obisnuit sa inghita galusca cu „nu avem ce face, bugetul este prea mic iar misiunile trebuie efectuate”.

Insa dincolo de caracterul relativ optimist al estimarilor ANP sa privim mai atent raspunsul. Impactul estimat este doar pentru prima zi din an si doar pentru salariatii care indeplinesc conditiile pentru o pensie integrala. Nu stim ce se va intampla in zilele urmatoare ale anului si nici cati dintre ceilalti salariati care nu se regasesc in impact vor solicita inca din primele zile ale lui 2016 pensie de serviciu anticipata. Sa presupunem ca intr-un scenariu moderat vom avea prin luna martie 2016 cam 1500 de salariati mai putin si vom ajunge cu efectivele la nivelul anului 2000, respectiv 11.000 de salariati, cand se lucra in trei schimburi si se presta munca in cuantum de 240 de ore lunar.

Ce plan a pregatit ANP pentru acest scenariu? Pai vedeti la finalul raspunsului: ANP monitorizeaza. Si daca va observa niscai probleme va monitoriza si mai intens. Adica se va holba si mai perplexa la pierderile de personal. Tot din raspuns deducem ca daca ramanem fara oameni, vom creste cifra de scolarizare si asteptam viitoarele repartitii. Daca mai crestem putin numarul de studenti din academie, in scurt timp dispar complet posturile vacante de ofiteri si punem punct definitiv si la cariera agentilor care nu vor mai avea pe ce concura. Abia daca nici asa nu merge, poate ne gandim la angajari din exterior.

Intre timp ANP a scos artileria grea: se fac concursuri interne pentru functii de conducere (care vor mari numarul posturilor vacante de agenti/ofiteri de executie) si se pregateste marea lovitura secreta, respectiv ocuparea unui numar de 100 de posturi „de nisa” din sursa interna/externa. Primul astfel de concurs de dupa izbucnirea crizei economice. Recunostinta ne copleseste.

Din motive de confidentialitate nu putem publica noi inaintea ANP lista celor 100 de posturi. SNLP spre deosebire de ANP isi respecta angajamentele. Vom preciza un singur lucru si anume ca in respectiva lista nu se regaseste nici macar un singur post din operativ dar sunt foarte multe posturi de… preot. In mod cert, noii colegi ne vor scoate din criza sutelor de mii de ore suplimentare necompensate si vor compensa si cele peste 1000 de pensionari sigure care se vor produce la inceput de 2016. Deci putem sta linistiti, n-avem nicio nadejde. Gaura de personal este ca si produsa dar monitorizam din ce in ce mai intens si marim efectivele clericale… Sa fie preotii cheia strategiei ANP?

61 COMMENTS

 1. [quote name=”Ocnasu”]Domnule Teoroc,oamenii sunt nemultumiti,sindicalistii sunt nemultumiti de proasta coordonare si defectuoasa gestionare a situatiilor din anul 2015,situatii referitoare la drepturile angajatilor pe care le-am pierdut din anumite motive,sau nu le-am dobandit niciodata. Acest an era ideal prin prisma faptului ca 2016 este an electoral si am fi putut obtine cu usurinta mult mai multe drepturi decat plata orelor lucrate sambata si duminica si de sarbatori.Pt. ca acei 200 de lei de la norma de hrana si cei 10% marire…sa fim seriosi,nu sindicatul nostru le-a obtinut,ci ele au fost doar de conjunctura!Asadar,parerea mea este ca liderii sindicatului SNLP au gresit grav anul acesta,ne-asumandu-si responsabilitatea de a pune presiune cu adevarat pe ANP,MJ,Guvern,prin actiuni sindicale de strada,proteste majore in unitati,mergand pana la actiuni sindicale mai dure.Numai asa le-am fi fortat mana organelor decizionale,ANP,MJ,Guvern si cu siguranta am fi obtinut conditii decente de lucru,mai mult personal in unitati pe paza si alte drepturi banesti de care am fost ingraditi ani la randul!Insa asa domnule Teoroc,vom mai inghiti inca 4-5 ani pana la urmatoarele alegeri parlamentare si prezidentiale,cand guvernantii isi vor aduce iar aminte de noi.Personal sunt extrem de nemultumit de felul in care ati gestionat aceste aspecte in acest an.In afara de acel miting vai mama lui,cu 3-400 de oameni…nimic concret care sa-i determine pe cei in masura sa ne bage in seama.Eu sunt extrem de nemultumit asa cum am mai spus![/quote]

  Si cum spuneai … ,,membrii sunt suparati pentru proasta gestionare”…. dar atunci cand noi cei 300-400 de sindicalisti eram in strada pe o temperatura de 20-25 grade ei unde erau ???…. stateau acasa , ca sa vezi .

 2. [quote name=”saghi”]Pentru gavril
  Problema nu este daca sunt sau nu membru de sindicat .
  Ceea ce am intrebat este o problema. Intrbarea nu a fost pusa aiurea ci pe surse…[/quote]
  Pentru saghi. Pai SNLP ce este stimabile?! ….,e cumva informatii CFR?!…, pai bine ti-am spus, daca ai lider de sindicat in unitate iti poate comunica ce te intereseaza, noi comunicam pe un forum sindical…, asa ca are importanta daca esti ori nu membru de sindicat din sistem…, ori poate esti din afara sistemului, numai bine.

 3. Ai dreptate Che Gargara.
  O gluma proasta. Dar sa vezi dupa micsorarea coeficientilor ce gluma.

 4. Pentru gavril
  Problema nu este daca sunt sau nu membru de sindicat .
  Ceea ce am intrebat este o problema. Intrbarea nu a fost pusa aiurea ci pe surse…

 5. [quote name=”saghi”]Dl. Stefan am pus si eu o intrebare despre coeficientii celor cu functii de paza.
  Si tacerea este un raspuns. Traiasca sindicatul !!![/quote]
  Daca e membru de sindicat…, are si lider de sindicat, dar sigur nu este membru de sindicat…, in concluzie nu merita atentia.

 6. Domnule Teoroc,oamenii sunt nemultumiti,sindicalistii sunt nemultumiti de proasta coordonare si defectuoasa gestionare a situatiilor din anul 2015,situatii referitoare la drepturile angajatilor pe care le-am pierdut din anumite motive,sau nu le-am dobandit niciodata. Acest an era ideal prin prisma faptului ca 2016 este an electoral si am fi putut obtine cu usurinta mult mai multe drepturi decat plata orelor lucrate sambata si duminica si de sarbatori.Pt. ca acei 200 de lei de la norma de hrana si cei 10% marire…sa fim seriosi,nu sindicatul nostru le-a obtinut,ci ele au fost doar de conjunctura!Asadar,parerea mea este ca liderii sindicatului SNLP au gresit grav anul acesta,ne-asumandu-si responsabilitatea de a pune presiune cu adevarat pe ANP,MJ,Guvern,prin actiuni sindicale de strada,proteste majore in unitati,mergand pana la actiuni sindicale mai dure.Numai asa le-am fi fortat mana organelor decizionale,ANP,MJ,Guvern si cu siguranta am fi obtinut conditii decente de lucru,mai mult personal in unitati pe paza si alte drepturi banesti de care am fost ingraditi ani la randul!Insa asa domnule Teoroc,vom mai inghiti inca 4-5 ani pana la urmatoarele alegeri parlamentare si prezidentiale,cand guvernantii isi vor aduce iar aminte de noi.Personal sunt extrem de nemultumit de felul in care ati gestionat aceste aspecte in acest an.In afara de acel miting vai mama lui,cu 3-400 de oameni…nimic concret care sa-i determine pe cei in masura sa ne bage in seama.Eu sunt extrem de nemultumit asa cum am mai spus!

 7. Atunci cand pun o intrebare si nu primesc raspuns sau primesc unul evaziv imi permit libertatea de a deveni ironic.

  Este adevarat ca se vor diminua coeficientii de salarizare celor cu functii de paza?

 8. Repeta intrebarea, probabil mi-a scapat. Din urarea ironica deduc ca nu esti membru?!

 9. Dl. Stefan am pus si eu o intrebare despre coeficientii celor cu functii de paza.
  Si tacerea este un raspuns. Traiasca sindicatul !!!

 10. La Tg Mures nu sa dat norma 12b marita.Andrei unde lucrezi de ati primit norma 12b marita

 11. La tg mures nu se mai afiseaza lista cu cei care au primit 50% e chiar asa secret?eu zic ca cei care au la activ ,,lucrari exceptionale” ar trebui sa fie cunoscuti de restul ,,muritorilor de rand”… rusine conducerii si rusine fata de modul in care au acordat aceste recompense…jale

 12. [quote name=”gardian.”]Pt.Dl.Andrei Cum spui ca 12b sa marit de la 2 la 5 lei cind pt.168de ore lucrate efectiv in luna octombrie am primit la salariul din 10 noembrie 42de lei.[/quote]
  Norma 12 b se acorda pe zi…unde ai lucrat cel putin 12 ore..nu are treaba cu numarul total de ore..eu pe flururasul de pe luna 10…pentru 15 ture a cate 12 ore cel putin..am primit 114 lei…deci nu 5 lei ci 7.6 lei..intreaba pe la financiar ce si cum…

 13. Conform adresei anp din 26.11.2015 contravaloare banilor pe echipament pentru anul 2016 este de 1993,24 lei pentru agenti. Nu se regasesc cei 400-450 lei pe suplimentare tinuta conform dicutiilor anp fsanp. Pe anul 2015 valoarea a fost de 2008,24 lei. Care este de fapt situatia ? In loc sa fie valuarea de aprox. 2400 ron ea este mai mica ca in 2015.

 14. Domnule Stefan, in unele institutii se acorda sporul de continuitate pentru ca sunt la dispozitie 24h din 24, va rog sa verificati acest lucru si poate faceti ceva demersuri sa il primim si noi.Ar mai fi sporul de stres neuropsihic , pentru care ar trebui facute demersuri pentru a se acorda si la noi in sistem, nu numai la judecatori si alte categorii.Pai daca la noi nu este stres, atunci nu mai e la nimeni. Afirmatia mea este sustinuta de rezultatele analizelor medicale anuale cu medicina muncii. 70% din angajati au probleme de sanatate din cauza sarcinilor multiple care li se pun in carca,lipsa personalului,ore multe peste programul normal de lucru,mediul in care lucram-stresul specific muncii cu ppl si stresul sitemului (ex.diabet,tensiune,etc).Ati sesizat aceste aspecte ? Va propun sa faceti demersuri,chiar saptamana viitoare la compartimentul juridic si resurse umane din ANP cu privire la acordarea sporului de studii superioare si doctorat, tinand cont de faptul ca foarte multi colegi au solicitat si vor solicita acordarea sporului de studii superioare datorita legii 71/2015, pentru ca situatiile prezentate de colegi privind modalitatea si interpretarea OMJ-ului 399/2007 de catre compartimentele juridic si resurse ale unitatilor cu privire la acordarea sporului de studii superioare, sa se faca intr-o interpretare cat mai larga. Tinand cont ca OMJ-ul este abrogat si neactualizat, sa nu se mai intample situatii in care o multime de colegi care sunt supracalificati prin licentele dobandite in domeniul de activitate in care sunt incadrati, sa nu beneficieze de acordarea sporului,in timp ce foarte multi colegi din acelasi compartiment il primesc cu studii care chiar nu sunt pe domeniul de activitate in care sunt incadrati.Se poate ajunge la un acord cu conducerea anp si compartimentele mentionate pentru a nu se mai ajunge la o gramada de procese pe aceasta speta si oamenii sa fie pusi pe drumuri,sa lipseasca de la serviciu pentru a se prezenta in instanta la termenele pana la finalizarea proceselor.Din ceea ce am discutat cu mai multi colegi, acestia sunt hotarati mai tare ca niciodata , sa isi ceara drepturile in instanta si au spus ca o sa solicite pe langa acordarea retro a acestui spor si daune morale pentru ca le-a fost refuzata acordarea sporului , desi sunt calificati in domeniul incadrarii iar cei care refuza acordarea sporului sa isi asume in scris,motivul pentru care nu il acorda, ca sa si raspunda daca se va constata ca a fost vina lor. Fiecare coleg care are studii superioare in domeniul in care sunt incadrati, sa solicite in scris acordarea sporului si sa mentioneze ca in cazul refuzului de a i se acorda sporul faptul ca doreste sa primeasca raspuns in scris, cu motivul pentru care i se refuza acordarea sporului . Cred ca si din partea filialelor sindicale ar trebui sa se faca pentru acestia o solicitare, ca acest spor de studii sa fie acordat tuturor celor cu studii in domeniu chiar daca nu sunt denumite exact ca in ordin dar sunt din acelasi domeniul cu specializarile pentru care se acorda sporul. Ce parere aveti ?

 15. Pt.Dl.Andrei Cum spui ca 12b sa marit de la 2 la 5 lei cind pt.168de ore lucrate efectiv in luna octombrie am primit la salariul din 10 noembrie 42de lei.

 16. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Che Gargara – stai usor / inca nu sunt configurate perspectivele / asta cu 10% e cea mai mica grija / stai sa vedem daca se mentin majorarile de 75 si 50% si la anul, daca se vor emite norme de aplicare a legii pensiilor militare etc / inca nu rasufla nimic despre salarizarea pentru 2016 / sau omitem cumva ca L293 care genereaza majorari modifica doar OUG 83 care e valabila pe 2015 !? Stai sa se configureze cat de cat clar viitoru ca sa stimp pt ce luptam. Nu frigul va fi problema![/quote]
  Majorarea de 10 % e asta cea mai palpabila si cea mai mica din tot sistemul de aparare.Cat despre 50% am vazut ca nu se califica toata prostimea,tot pe la bisericutele agreate de sefime se acorda,sau din cate am vazut, la cei care fac praf cate ceva important.Despre vouchere de vacanta iar nu se mai vorbeste.Dotarile de sfarsit de an ,cand trebuie cheltuiti banii, ajung doar la unii.Surprinzator,tot la Biserica celor 50%.Cine configureaza perspectivele?Tehnocratii celor frumosi si tineri?Astia stau un an,pina la alegeri.Or sa o dea cotita pina la alegeri cand iar se schimba schimbarea si iar asteptam ceva configurari.Si uite asa o sa o dam din primavara-n toamna si inapoi in primavara pina iesim la pensie.Lipsa de reactie si de presiune genereaza deja cunoscutul slogan ” Mai da-i in mama lor,le mai aruncam un milion ca si asa nu sunt in stare de nimic”
  Asculta-ma pe mine,pe astia trebuie sa-i tratezi precum grecii pe politicienii lor,stil Ultras! Nu asculta decat de bici si de puscarie.

 17. Domnule Stefan TEOROC, va rog sa-mi comunicati care este baza legala privind contestatia interviului. Am candidat pentru functia de sef serviciu si am constatat foarte multe incalcari ale legii. Doresc sa fac sesizare la institutiile statului.

 18. Pentru „Sabau Ioan”
  Psihologul are o atitudine normala, fireasca pentru un evaluator. Ce ai vrea, sa te ia in brate? Atitudinea distanta a psihologului evaluator nu inseamna aroganta, ci este atitudinea examinatorului fata de examinat. Si chiar arogant de ar fi, trebuie sa faci fata situatiei! Te ajuta in activitate. Referitor la intrebarile din „ordine interne”, despre care nu ar avea habar, se pune intrebarea cat habar au ceilalti despre munca psihologilor?

 19. Che Gargara – stai usor / inca nu sunt configurate perspectivele / asta cu 10% e cea mai mica grija / stai sa vedem daca se mentin majorarile de 75 si 50% si la anul, daca se vor emite norme de aplicare a legii pensiilor militare etc / inca nu rasufla nimic despre salarizarea pentru 2016 / sau omitem cumva ca L293 care genereaza majorari modifica doar OUG 83 care e valabila pe 2015 !? Stai sa se configureze cat de cat clar viitoru ca sa stimp pt ce luptam. Nu frigul va fi problema!

 20. In legatura cu examenele psiho. De ce pe lucrare este obligatoriu sa se treaca gradul concurentului ?, De ce psihologul nu se prezinta si afiseaza o pozitie aroganta? De ce la interviu pune intrebari profesionale din ordine interne de care habar nu are? Contestatiile facute ca urmare a abuzurilor psihologilor de catre cine sunt solutionate , cumva tot de catre psihologi? Da domnule agent( de la 26 11 2015 21,33) chiar cred ca si o femeie poate sa faca fata functiilor scoase la concurs, insa pacat ca acest lucru nu il crede nici D-ul Bejan care de la inceput s-a amestecat in treaba psihologilor. Aveti cunostinta D-lor sefi din ANP ca examenele psiho sunt manipulate si ca se fac interventii pentru F. multi pe langa subordonati? DE ce nu ati mentionat de la inceput ca femeile nu pot participa la concurs ? DE ce, de ce , dece? De ce nu se inregistreaza interviurile? Cum se pot apara cei cazuti in cazul contestatiilor?

 21. Praf in ochi,la asta se reduce majorarea cu 10 %.Chiar atat de prosti suntem? Chiar nu putem sa facem presiuni? Suntem ultima roata la caruta? A venit vremea urata si am sistat protestele?105 lei in plus pe luna? Ce gluma proasta!

 22. [quote name=”gardian.”]Despre norma 12b stie cineva ceva.Sa marit sau nu.La jandarmi sa dat marita.[/quote]
  Daca te ai uita pe un fluturas ai vedea ca este marita si la noi norma 12b 😉

 23. EXISTA OARE VREO POSIBILITATE SA SE POATA FACE TRANSFERUL DIN SISTEMUL PENITENCIAR IN MINISTERUL DE INTERNE FARA ALTE EXAMENE?:)). SE PARE CA EI SINT MAI BINE REPREZENTATI LA TOATE NIVELURILE ,INITEAZA DEMERSURI SI MAI AU SI CISTIG DE CAUZA IN MULTE DIN CERERILE REVENDICATE. DE CE NU PUTETI SI DUMNEAVOASTRA APAREA DE EXEMPLU PE LA EMISIUNI ASA CUM APAR LIDERI LOR SA ISI EXPUNA PROBLEMELE?(nu neg faptul ca nu sa facut nimic si la noi ,dar in raport cu alti inaintam „in pas de melc”.De noi se aude numai cind se intimpla ceva de rau si atunci ni se da peste nas si ni se spune „vedeti de ce nu meritati?..pentru ca sinteti oaia neagra a sistemului de justitie”)

 24. sabau ioan: NU TE SUPARA, dumneata chiar crezi ca o femeie ( de preferinta agent ), se descurca pe sectia de detinere, intre barbati ( detinuti si agenti ), in afara de fluierat admirativ dupa dansa? Daca crezi acest lucru, nu ai prea lucrat pe o sectie de detinere!
  Din pacate, in tara au fost cateva experimente esuate in acest sens ( doamne care au fost numite prin DZU / imputernicire ).
  Pe lângă acest aspect, eu nu am auzit ca în sistem să fie vreo femeie care sa iasa la pensie de pe o funcţie de ofiţer de conducere in paza. 😉

 25. Domnule Teoroc, este adevarat ca psihologii,educatorii si asistentii sociali vor primii majorare cu 25% ?

 26. [quote name=”gicu”]pt agent 23 11 2015 -o2 13 cred ca esti un sef disperat ca ramai fara ‘negri ” mars la munca pentru ca eu intr_o luna am sters_o la pensie[/quote]
  nu sunt sef tataie.sunt unul dintre aia cu coeficient de 2,70 care iti face tie munca pe sectie ca fie esti prea batran fie bolnav de lene si stai linistit la loc caldut pe 2,90.din partea mea poti si iesi linistit la pensie si tu si altii ca tine.am vrut doar sa va arat ca astia planuiesc sa va arda la drepturi si nu mi se pare corect. cred ca sunt si oameni care merita o pensie buna dupa o viata de munca,sper sa te numeri printre ei

 27. D-le Teoroc, cunoasteti situatia cu testele psihologice pentru functiile de sefi, cand asa zisii psihologi ai ANP sfidand legea discriminarii au ,,ras,, de la aceste teste toate femeile . De ce nu s-a anuntat de la inceput ca angajatii femei nu pot participa la concurs. Rusine D-le Bejan , ca ai asemenea subordonati intrati in sistem pe baza de ,, pile,,. Va bateti joc de angajati , tratandu-i cu dispret , comportandu-va ca un stapan de mosie. Afara din sistem . Rusine …

 28. pt agent 23 11 2015 -o2 13 cred ca esti un sef disperat ca ramai fara ‘negri ” mars la munca pentru ca eu intr_o luna am sters_o la pensie

 29. Domnule Stefan Teoroc este adevarat ca se vor modifica coeficientii de salarizare ? Este adevarat ca celor cu functii de paza ( agentii ce isi desfasoara activitatea in perimetrele de paza ) li se vor diminua acesti coeficienti ?

 30. Corect ar fi ca sumele care sunt sa fie date prime de sarbatori sau de 1 Decembrie…binenteles in cuantum egal indiferent de grad si functie…oare e corect ce sustin???

 31. succes – cunoastem actiunile care se vehiculeaza / majoritatea sunt in prima instanta / avem in vedere depunere de actiuni pe mai multe planuri

  florin – da asa ar trebui

  gardian – nu stim / suntem ingrijorati si noi si atenti / daca sunt pericole de pierdere drepturi vom initia actiuni de protest

 32. Ce o sa se intimple cu sporul de 75% pt.sambata si duminica anul viitor.Aveti vreo informatie in acest sens.Il vom mai primi sau nu?

 33. domnule,TEOROC, in legatura cu modul de calcul corect al sporului de 75%,si al unor eventuale restante ,stiti ceva sunt sanse pentru luna decembrie?,multumesc!

 34. Succes in instanta! ProLex a castigat actiunea pentru voucherelor de vacanţă!!!!
  Nr. unic (nr. format vechi) : 1495/91/2015
  Data inregistrarii 22.07.2015
  Data ultimei modificari: 28.10.2015
  Sectie: Sectia a II-a Civila si de Contencios Administrativ Fiscal
  Materie: Contencios administrativ şi fiscal
  Obiect: acordarea fiecărui reclamant reprezentat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, unei despăgubiri echivalente cu contravaloarea voucherelor de vacanţă aferente perioadei 2012-2014 în sumă de 6 salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, în cuantumul prevăzut pentru fiecare an.
  Stadiu procesual: Fond
  Tip solutie: Admite cererea
  Solutia pe scurt: Admite acţiunea.Obligă pârâta să acorde fiecărui reclamant reprezentat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, indicaţi în Tabelele de la filele 11-43 din dosar, o despăgubire echivalentă cu contravaloarea voucherelor de vacanţă aferente periodei 2012-2014 în sumă de 6 salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, în cuantumul prevăzut pentru fiecare an. Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în cond.art.396 alin.2 N.C.pr.civilă.
  Document: Hotărâre 652/2015 28.10.2015

 35. IN ATENITA VOASTRA DRAGI COLEGI!
  (nu ignorati mesajul)
  Avem cunostinta de faptul ca in vistieriile penitenciaror se afla sume importante de bani acum la sfarsit de an si ca stafful fiecarei unitati cauta mijloace si solutii cum sa-i cheltuie mai bine, adica … ce o fi numai sa fie … numai sa scape de bani.
  Va rugam sa va informati daca din fondurile proprii, adica acesti bani ramasi la sfarsit de an, se pot acorda prime sau bonuri valorice pentru personalul din penitenciare.
  Exista vreo interdictie in acest sens? eu cred ca daca ne straduim mai bine si faceti toate demersurile vom avea sanse!
  Sau daca se pot suplimenta ca bonusuri la norma de echipare, sau prime de vacanta, tichete de vacanta … gasiti si voi solutii…….
  Astept din partea voastra propuneri!

 36. Dl. Teoroc puteti sa-i dati ,,peste nas,,ANP-ului ..lista este incorecta cu numarul cadrelor care se incadreaza si pot iesi la pensie.Sa vedem ,,atacul,,!!!

 37. Presedintele tocmai a aprobat cresterea salariilor bugetarilor cu 10%.Acum mai trebuie sa fie de acord si dom’ Prim Ministru Ciolos!Uraaa probabil ca imi va creste salariul cu 150 de lei din ianuarie!!!!In conditiile in care demnitarilor li s-a TRIPLAT salariul.Eu ma bucur pt. 150 de lei amarati…vai de capul nostru….ce rau am ajuns….

 38. Ala de-a zis.n-a gresit:”pleaca ai nostri,vin ai nostri/noi ramanem tot ca prostii” si „schimbarea regilor,bucuria nebunilor”.Degeaba,daca „ei”, baronii institutiilor publice, nu raspund ptr pacaleala ca sunt manageri.

 39. Tot dupa umila mea parere,cred ca sporurile vor fi acordate cu mai multa exigenta.Daca dl prim cauta eficenta si performanta la bugetari,evaluarile vor fi altele si posibil sa avem noi state care sa justifice functiile.Bine,va fi rezistenta maxima si nu se va reusi nimic bun,adica daca poti lucra de atatia ani cu ore suplimentare s 1 la 200-300 ppl,ce-ai avea sa nu-ti marim norma si s-o facem legala?

 40. Parerea mea este ca nu se va plati sporul de studii,ptr ca nu sunt bani de cresteri cu 10%

 41. apropo i-al si pe dl specialist Stancovici cu d-ta,care considera ca un agent poate muncii pe 5 posturi,fara schimbator si cate unul la 300 de ppl,mai vrea si supraveghere permanenta,nu-si apara subalternii deloc,doar scaunul,pe care tot cu ajutorul lui Dumnezeu o sa-l piarda si el.DEMISIA!

 42. Dle bejan cred ca este timpul sa pleci,Lsa-ne.lasa-ne ,Demisia,Demisia,Iesi afara j o s.a vor fi sloganurile,sa plece cu d-ta odata,interventiile pt ppl VIP,executiile DIP la ordin,jmecheria ridicata la rang de arta,escorcheria si minciuna,nepasarea si indiferenta fata de proprii subalterni,considerntul ca agentii si anumiti ofiteri sun prosti etc.Ar trebui sa aveti onaoare macar in ultimul moment,dar cred ca nu o sa aveti demnitatea sa demisionati dar o sa fiti ajutat de Dumnezeu cred.

 43. Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte şi vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuşi să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcţia publică şi mai ales modul în care este retribuită funcţia publică- zice „guvenul meu” prin gura lui dancu-halal sa ne fie..

 44. Domnule Stefan care este pozitia dumneavoastra referitoare la modul de desfasurare a recentelor testari psihologice?

 45. Domnule Teoroc viitorul e sumbru.Deja sindicatuul politistilor sepregatesc de miscari sindicale.Va rugam sa colaborati cu cei din politie si sa luptam pentru mentinerea si obtinerea drepturilor salariale.Atentie la aceasta perioada

 46. Toti din anp; acum se fac ca dorm,adica stau ca ala in tufa de frica sa nu fie schimbati dar tot se va intampla,nu mai au mult si vor zbura din locurile caldute.

 47. Nu va mai faceti scenarii cu nr pensionarilor ca nu mai iese nimeni .ia intrati voi frumusel pe snppc .ro,sindicatul politistilor sa vedeti ce e acolo.astia au vrut sa umble la proiectul de lege pe sest si sa taie din drepturi.marirea de 10 la suta e in pom,cred ca si banii pe haine la fel si sporul de 75 %.cam ce asteptam sa ne si taie 25 %din salarii?vad ca aia care a propus taieri de salarii e acum la finante…

 48. Pai chiar daca vor iesi 420 de cadre la 1 ianuarie 2016 pe cine vor pune in loc tinand cont ca din scoala ies 200 de agenti pe an si aceia vin in septembrie si nu vor iesi 420 ca vor iesi in jur de 1500 de cadre ,la unitatea care lucrez eu vor iesi 50 iar ei au pus un nr de 14 cadre asta este o minciuna pe fata.Vrem in strada ,vrem schimbari .

 49. Preotii, care doresc sa mai ramana in sistem, din cei existenti, daca nu vor sa fie educatori, ar trebui trecuti in operativ, logistica, etc, asta pentru a fi intradevar utili…si pentru slujbele de duminica si din zile de sarbatoare adusi popi din afara…ca in afara de slujba cu ocaziile mentionate nu fac altceva…

 50. Perfect adevarat, in unitatea in care lucrez in ultimii ani la sectorul medical au plecat colegi, in pensie sau prin demisie si nu s-a incadrat nici un om in schimb au fost marite sarcinile de serviciu.Fiecare consultatie trebuie trecuta intr-un registru de consultie, in programul ANP de evidenta computerizata si in SIUI (programul informatic al casei nationale de sanatate),biletele de trimitere si retetele este si mai grav ca se trec in 5 locuri si exista trei tipuri de retete diferite si bolnavi care pot avea si cate doua retete de un tip.Toate acestea daca se poate sa fie cate un asistent 24 de ore din 24 si la unitatea principala si la sectia exterioara si daca se poate si la specialitati in oras dar fara ore suplimentare si fara multe ore cu 75% !!!Nu implinim nimeni 55 de ani in anul viitor dar 80% dintre noi suntem intre 45 de ani si 52 cu o vechime in sistem intre 10 si 19 ani, deci trageti concluzia ca desi nu intram in statistica ANP-ului vor fi dintre noi care vor face uz de facilitatea pensiei anticipate, nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla atunci la serviciu!!!Iar ANP-ul a scos la concurs 15 posturi de asistent medical pe tara cate 1 post in unitati in care probabil existe perioade in care se pune lacatul pe usa cabinetului medical?!

 51. Urmatoarele posturi vor fi ocupate prin „marea lovitura secreta” a d-lui Iftinca:
  (editat)
  Daca clericii vor fi asemenea fostului preot de la (editat) putem sta linistiti, necesarul de telefoane pe sistem va fi asigurat 😉

 52. Frumos punctat, trist dar adevarat. Pai o data cu schimbarea guvernului…, cel mai „performant” DG Bejan …normal ar fi sa fie schimbat din functie, ori ar fii de preferat de sensibilizat doamna ministru MJ Pruna.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)