www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Nu va suparati, in ce an suntem si cum luam banii?

nu-suntem-singuri-in-aceasta-lume-documentele-care-atesta-acest-lucru-148633Incepand de la jumatatea lunii decembrie 2012, SNLP a atras atentia MJ si ANP in legatura cu un articol cel putin ciudat din ordonanta care stabileste salarizarea pe anul 2013. Articolul respectiv prevede ca in anul curent sporurile, indemnizatiile (etc) ale personalului din structura de aparare se raporteaza la baza de calcul din 2011 (fara majorari) diferit de restul bugetarilor. Angajatorii au sarit imediat ca e nerelevant, ca e probabil o greseala si nu se va interpreta in sensul unor posibile diminuari.

De la o sedinta la alta, siguranta dlor angajatori a inceput sa slabeasca treptat. Mai, mai sa primim un raspuns sec, insa inteleg ca au avut loc niste discutii interne si s-a decis asumarea unei interpretari care se va trimite in scurt timp in unitati. Adresa arata ca baza de calcul este cea majorata conform art 1 din aceeasi ordonanta. Sa speram ca va tine. Inainte de a primi proiectul adresei elaborat de ANP, SNLP a trimis sesizari la MJ si Guvernul Romaniei, solicitand clarificari de urgenta. MJ inca nu a raspuns dar Guvernul ne-a trimis un raspuns cel putin ciudat, aratand ca a orientat problema catre MApN si MAI. Va punem la dispozitie corespondenta si materialele.

Documente atasate:

 

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #23 Ștefan Teoroc 11-03-2013 17:27
Da, asta este sensul art 3 din OUG 84/2012
Asta in cazul in care trecem peste impunerea de calcul inclusiv a sporurilor si indemnizatiilor la nivelul bazei de calcul din 2011
0 #22 penitenciar arad 11-03-2013 10:52
tot anul 2013 o sa calculeze cuantumul chiriei la nivelul salariului din luna decembrie 2011?
0 #21 VLADESCU DANq 02-02-2013 08:21
numai nume de sf pe aici /adevarat o apa si un pamant
0 #20 RADU HILOHE 01-02-2013 22:02
S-a luat masura de a se inchide popota unitatii,dupa ce s-a discutat in consiliul de conducere.
Evident ca ne-am opus deocamdata verbal/vom vedea ce se va intimpla in continuare.
Precizez faptul ca popota unitatii se va inchide cu data de 04.02.20013.
In cadrul consiliului de conducere s-a mentionat ca vom plati retroactiv din anul 2011 gazul,apa,combu stibilul,care s-au folosit la prepararea hranei lucratorilor.
La ora actuala nu exista nici un loc unde putem servi masa,chiar daca ne aducem mincarea de acasa.
Era sa uit/putem servi masa la garderopa unitatii[ne schimbam si servim si masa] asta legat de comasarea posturilor.
Va intrebam domnilor cu gulere albe,daca va tine sa nu hraniti ppl-ii doar o singura zi.
Va spun ca nu va tine/va este teama de reactia lor/fapt ptr. care din pamint din iarba verde veti gasi solutii ptr ei.
Repet,aspect care nu vreau sa deranjeze nici un coleg din sistem/nu le este teama de noi,suntem o masa usor de manevrat/atit timp cit suntem baieti cuminti.
Urmeaza sa platim apa de la ghiuveta,parcar ea masinii in fata unitatii etc.
La o simulare facuta de colegii care se ocupa de popota unitatii s-a ajuns la pretul de 12 lei in loc de 7 lei.
Postam,suntem tari pe site[este si cazul meu],dar pina cind mai fratilor,caci pe zi ce trece,suntem calariti sistematic.
Pina cind oameni buni ?
Sa ni se spuna raspicat daca sri are parte de acelasi tratament ca si noi,va asigur domnilor ca nu se atinge nimeni de ei.
Nu instig la nesupunere[stiu ca asta asteapta baietii cu ochii albastri] dar ce s-ar intimpla daca ne-am da demisia in bloc?
Nimeni nu ma poate opri sa-mi exprim opinia liber fata de lucrurile murdare care se petrec in sistemul nostru.
0 #19 Apocalipsa 01-02-2013 18:14
pt. Vorm
Ca sa te compari cu mos Hilohe ar trebui sa ai macar curajul sa-ti declari identitatea nu sa dai sfaturi sub anonimat
0 #18 radu hilohe 01-02-2013 05:57
PTR.VORM
.Aveti dreptate ca toti suntem o apa si un pamint,dar nu am transformat locul de munca intr-o afacere de familie,iar problema cu inhamatul la munca sa stiti ca aveti dreptate/SUNT UNUL DIN PUTUROSII SISTEMULUI,iar daca comentariul meu va deranjeaza,rog administratul sa retraga cele spuse de mine.
A-ti punctat bine,nu am ce cauta printre oameni ca dumneavoastra.
Va doresc multa sanatate si spor la munca.
0 #17 Vorm 31-01-2013 19:51
Doresc tuturor lucratorilor din sistem sa dea dovada de intelepciune,sa fie increzatori in vremurile ce vor veni,eu unul personal tin sa multumesc celor din conducerea SNLP pentru spijinul pe care il acorda membrilor sai.Domnule Radu Hilohe s-ar parea ca sunteti printre ultimii mohicani ai acestui sistem,sunteti de admirat ptr ca spuneti lucrurilor pe nume.
0 #16 Asclepios 31-01-2013 13:09
Citez pe Xmann:
@Asclepios
Cunosti dispozitia A.N.P. (de pe vremea...chestorului!!) conform careia personalul medical-medici si asistenti- au drepul la 10 zile/80 de ore anual pentru a participa la cursuri,simpozioane,etc..in vederea obtinerii creditelor...
E mai mult decat nimic ,iar faptul ca ti se pretind tot felul de documente justificative atat anterior cat si ulterior participarii la cursuri e alta poveste...

Cunosc această dispoziție dar cel puțin la noi în unitate nu s-a aplicat niciodată decât la medici.Asistenț ii lucrăm majoritatea dintre noi în ture așa că nu am avut nevoie să facem uz de aceste 10 zile.Personal mă deranjează această politică a struțului practicată de ANP când este vorba de drepturile angajaților, ori ne facem că nu vedem ori îngreunăm/condi șionăm acordarea dreptului de o grămadă de hârtii ori pur și simplu mistificăm realitatea cu formulări de genul cursuri urmate din proprie inițiativă?!În comparație nu se uzează de aceleași tehnici când este vorba de drepturile p.p.l.,în această situație nu e nici criză, nici austeritate,nic i nu se interpretează tendențios legea...
0 #15 Vorm 30-01-2013 14:10
Domnule Radu,va doresc numai bine,sunteti admirabil ptr transparenta de care dati dovada,totusi sa nu permiteti sau mai bine spus sa combateti impreuna cu anumiti factori de decizie raspandirea unui flagel de o anumita superioritate din partea unor anumiti lucratori care cred ca pot atinge luna.Toti suntem o apa si un pamant si ar trebui sa ne inhamam la treaba mai intai si apoi sa transformam locul de munca in o afacere de familie.
0 #14 Xmann 30-01-2013 10:42
@Asclepios
Cunosti dispozitia A.N.P. (de pe vremea...chesto rului!!) conform careia personalul medical-medici si asistenti- au drepul la 10 zile/80 de ore anual pentru a participa la cursuri,simpozi oane,etc..in vederea obtinerii creditelor...
E mai mult decat nimic ,iar faptul ca ti se pretind tot felul de documente justificative atat anterior cat si ulterior participarii la cursuri e alta poveste...
0 #13 radu hilohe 30-01-2013 07:52
PTR.CHE GARGARA.
Aveti dreptate,nu ar strica niste miscari bine organizate conform legii.
Aceste miscari sa fie fara precedent,nu mai trebuie luat in calcul din ce grupare faci parte.
Pina la urma toti avem de suferit,indifer ent de ce parte a baricadei ne aflam.
0 #12 Che Gargara 29-01-2013 19:24
I-am votat,cuie ne-au cam dat.Sau cel putin asa se cam intrevede in viitor.Dar nu-i nimic,urmeaza prezidentialele .
0 #11 Che Gargara 29-01-2013 19:21
Cred ca tare le-ar mai trebui un pui de greva japoneza urmata de o actiune de protest la MJ si una la ANP!Dublate de pichetari la sedii si ...de acolo mai vedem ce dezvoltam!A fost frumos in fata la Jilava la greva,ce ne impiedica sa reeditam momentul?Se pare ca au inclinatii sado-maso conducatorii nostri ilustri care arunca sarcinile si vina unul pe altul.Sa-i intreb de ce au cam fost mutati cei de la DEA?
0 #10 Asclepios 29-01-2013 09:42
Citez pe Stefan Teoroc:
Solutii ca si cadru exista insa bugetul nu le poate sustine. Tocmai citeam o comparatie primita de la ANP, in care vedem ca pe majoritatea capitolelor bugetul acopera 6-7 luni iar pe cheltuieli de personal maxim 10 luni. Degeaba ne straduim sa negociem in acord/contract obligatia angajatorului de a asigura, in realitate ANP ne demonstreaza ca a cerut dar a primit o f mica parte. Vremuri triste, de involutie.

Mulțumesc pentru răspuns,acest răspuns este sincer și adevărat în comparație cu cel primit de la unitate de o pagină și jumătate în care mi se citau o sumedenie de acte normative legi, OUG și ordine MJ sau ANP în care se spunea că "nu se decontează costul cursurilor la care s-a participat din proprie inițiativă"!!!
0 #9 radu hilohe 28-01-2013 06:13
Daca se tot mentine aceasta stare de incertitudine,p rivind ORDONANTA-84/AR T-3. atragem atentia celor care conduc destinele ANP-ULUI, sa nu se trezeasca cu miscari ale personalului,ca re nu vor putea fi controlate.
Spun acest lucru deoarece in rindul personalului,es te o stare de neliniste,care ia amploare pe zi ce trece.
Domnilor nu jucati sotron cu aproape 12 mii de salariati.
In ceea ce ma priveste sa stiti ca nu sunt afirmatii gratuite ci realitati care pot degenera in orice moment.

CU STIMA-RADU HILOHE-SNLP GALATI
0 #8 Andrei G 27-01-2013 20:40
Aveti foarte mare dreptate domnule Teoroc. As vrea insa sa vad reactia celor de la MApN si MAI in legatura cu cele mai sus postate (mai exact art 3 OUG 84/2012). Cred ca ar fi una derizorie. De ce? Pt ca modalitatea de calcul este diferita de cea a noastra. Pierderea ar fi nesemnificativa.
Revenind insa la "PROIECTUL" ANP cred ca este mai mult o interpretare a ceea ce ar dori dansii sa se aplice. Nu cred ca isi au rostul folosirea cuvintelor grele referitoare la ANP-isti, deoarece doresc ca prevederile art 3 din OUG 84 sa faca cat mai putin "RAU"
0 #7 Ștefan Teoroc 27-01-2013 19:21
In general Guvernul nu prea primeste petitii direct de la noi. Persoana care a gestionat a citit art 3 din OUG 84 si a vazut ca se incepe cu armata si politie, pac, a trimis la astia. Acu doar nu vreti sa citeasca cuvant cu cuvant si sa mai si stie ce ordonator principal are sistemul penitenciar. Sunt curios daca mai si primim raspuns de la MApN MAI
0 #6 vandalu2008 27-01-2013 19:19
Domnilor, haideți să nu stârnim panica. Nu e în folosul nimănui. De ce să nu luăm salariul întreg?
Cel puțin în privinșța sporurilor apare o dublă reglementare. Se ia în considerare situația mai favorabilă pentru angajați.
Pe mină mă îngrijorează mai mult faptul că solicitarea fost dată pentru soluționare către structuri care nu știu să aibă autoritate de reglementare peste ANP. Prietenii știu de ce.
0 #5 Ștefan Teoroc 27-01-2013 19:19
Solutii ca si cadru exista insa bugetul nu le poate sustine. Tocmai citeam o comparatie primita de la ANP, in care vedem ca pe majoritatea capitolelor bugetul acopera 6-7 luni iar pe cheltuieli de personal maxim 10 luni. Degeaba ne straduim sa negociem in acord/contract obligatia angajatorului de a asigura, in realitate ANP ne demonstreaza ca a cerut dar a primit o f mica parte. Vremuri triste, de involutie.
0 #4 Asclepios 27-01-2013 19:06
Cum am putea convinge ANP să introducă în planul anual de pregătire a personalului și cursuri făcute în afara ANP dar obligatorii?!AN P-ul consideră că psihologii și profesiile medicale (medici,farmaci ști și asistenți medicali) participă la cursuri "din proprie inițiativă"!Apl ică politica struțului și nu recunosc că există un lanț întreg de condiționări:
-pentru profesiile medicale viza anuală a autorizației de liberă practică este condiționată de 3 condiții cumulative:coti zația la organismull profesional care acordă viza Colegiul medicilor sau Ordiul Asistenților Medicali;realiz area a 30 de credite EMC (Educație Medicală Continuă);asigu rare de răspundere civilă închiată pentru anul pentru care se solicită viza
-prelungirea anuală a contractului cabinetului medical/spitalu lui cu Casa de Asigurări de Sănătate AOPSNAJ este condiționată de existența autorizațiilor de practica profesiei valabilă și vizată a întregului personal al cabinetului medical/spitalu lui
-de existența unui contract valabil cu casa de asigurări de sănătate este condiționată posibilitatea medicilor de a prescrie rețete medicale compensate și deci pacienții respectivelor cabinete medicale pot sau nu benedicia de rețete compensate sau gratuite DOAR dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite!!!
Situația este similară și în cazul psihologilor și deși ANP-ul și unitățile subordonate se laudă că obțin autorizațiile pentru profesiile care necesită autorizații speciale, nu știu ce fel de autorizații obțin pentru că nouă profesiilor amintite nu ne decontează nici costul cursurilor EMC, nici asigurarea de malpraxis și nici cotizațiile la organismele profesionale menționate ?!Motivarea atunci când am solicitat decontarea la unitate a fost:nu sunt cuprinse în planul anual de formare profesională al ANP?!
0 #3 Grasunul din MJ 27-01-2013 18:45
As vrea eu, dar credeti ca in situatia actuala se poate?
Nu ma caracterizeaza asta, dar pe cei precizati de mine mai sus ii caracterizeaza nesimtirea si nu-i certati domnule Teoroc!
Toata lumea e speriata de salariul din 10 februarie iar dupa cum vedem onoratul guvern ne trimite la man si mai iar mj nu raspunde, cum pot sa fiu rational?
0 #2 Ștefan Teoroc 27-01-2013 18:31
Cred ca poti posta comentarii si fara invective. Mi-ai usura sarcina
0 #1 Grasunul din MJ 27-01-2013 18:24
Cine ati vrea sa va raspunda la MJ domnule Teoroc, (editat) Sinc pe care mai deunazi o laudati?
Cum sa-si asume ea asemenea decizii, ca doar (editat) Sinc este apolitica si impartiala in deciziile pe care le ia?
Daca se acorda corect e bine daca nu vine (editat) de serviciu Ani Dumitrache (editat) sa manance ceva papanasi, am vazut la un coleg al meu un comentariu de acest fel, chiar e adevarat ca le plac papanasii?
Pai daca e asa sa spuna ca din solda noastra nesimtita le cumparam zilnic cate o portie la fiecare numai sa scapam de mutrele lor din unitati, iar pentru Ani Dumitrache o portie dubla si un (editat).
Revenind la subiect, care e foarte real si dureros, sper ca pe 10 februarie sa luam salariu integral dar tare imi este teama ca nu vom lua sporurile cu toate cresterile acordate fie de Boc fie de Ponta.
Am scapat de dracu si am dat de tata-su, am cazut din lac in put........

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS