www.snlp.ro Web analytics

Nu desfiintati popotele de unitati!

soupNr 22/SNLP/01.02.2013

Nr 8/FSANP/01.02.2013

Catre

Secretarul general al MJ  dna Alexandra SINC

Stimata dna secretar general

Va solicitam sa ne acordati sprijinul privind preintampinarea unei situatii care se anunta deosebit de tensionata pentru sistemul penitenciar.

Este vorba despre decizia Curtii de conturi nr XII/18.01.2013 (atasata) conform careia se stabilesc masuri privind popotele din ANP si unitatile subordonate.

Conform deciziei atasate, privind ANP-aparat central este prevazut termenul de 1 februarie 2013 pentru suspendarea activitatii iar referitor la unitatile subordonate este prevazut termenul de 31 iulie 2013 pentru intrarea in legalitate privind prevederile OUG 26/1994 respectiv includerea in costul hranei a tuturor cheltuielilor cu servirea mesei.

ANP a transmis decizia tuturor directorilor de unitati informand cu privire la faptul ca popota din aparatul central se desfiinteaza de la 1 februarie. Ca urmare, directorii de unitati s-au grabit sa procedeze in mod similar si au inceput sa inchida popotele din unitati in loc sa sa puna in aplicare decizia CCR cu termen 31 iul 2013.

Astazi data de 1 feb 2013, am participat incepand cu ora 12,00 la sediul ANP la o dezbatere intr-un grup de lucru pe aceasta tema, iar reprezentantul auditului din ANP si un reprezentant DEA au fost de aceeasi parere cu sindicatele care au insistat pe detensionarea situatiei prin aplicarea progresiva si corecta a masurii CCR (evaluare, calcule, plan masuri, termene), astfel incat sa nu fie depasit termenul final stabilit pentru aplicarea masurii.

Totusi restul participantilor la sedinta de astazi au inclinat pe a lasa unitatile sa desfiinteze popotele pentru ca fiecare director raspunde pentru unitatea sa. Apreciem ca este gresita atitudinea ANP de inducere sau acceptare a masurii de desfiintare a popotelor din unitati si avertizam ca privire la faptul ca organizatiile sindicale nu vor avea de ales avand in vedere presiunile pe care deja membrrii de sindicat au inceput sa le faca si vor fi organizate actiuni sindicale pe aceasta tema in cursul saptamanii viitoare.

Va solicitam sa interveniti si sa opriti desfiintarea popotelor, in calitate de coordonator al sistemului administratiei penitenciare!

 

Cu deosebita consideratie

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Florin schiopu

Presedinte FSANP

 

Catre

Presedintii de filiale SNLP

 

Aveti atasat decizia Curtii de conturi a Romaniei nr XII/18.01.2013 semnata de dna consilier Sabina Funar, emisa pe baza Raportului intocmit de auditori (atasat de asemenea), cu ignorarea obiectiilor depuse de ANP, a situatiei speciale din sistemul nostru, precum si a argumentelor invocate ulterior raportului, cu ocazia concilierii.

Decizia contine o enumerare de constatari si apoi masuri dintre care o parte vizeaza popotele din ANP si unitatile subordonate, prin intermediul carora se asigura servirea hranei contra cost personalului din subordine. Vom detalia in continuare strict privind popotele:

Constatarea 8: ANP nu a organizat si condus contabilitatea de gestiune financiara si bugetara pentru activitatea desfasurata de bucataria de popota

Masura B.2.1. (privind constatarea 8) prevede realizarea unei analize si adoptarea unei decizii privind mentinerea popotelor. /termen 31 iulie 2013 

Constatarea 22: la nivelul ANP-aparat central functioneaza o popota fara aprobarea MJ de infiintare a unei structuri noi

Masura A stabileste suspendarea unei serii de activitati iar (sub)masura A2 prevede suspendarea activitatii popotei din ANP-aparat central / termen 1 februarie 2013

Masura B.9: obtinerea de la MJ a aprobarii structurii de popota din ANP / termen 31 iul 2013 

Constatarea 23: ANP a asigurat hrana personalului pe baza de alocatie valorica (norma de hrana) dar si prin servirea hranei la popota fara a se plati costurile integrale cu prepararea hranei

Masura B.10: intrarea in legalitate prin obtinerea de la MJ a aprobarii pentru stabilirea modalitatii de hranire (bani sau natura) / termen 31 iul 2013 

Prin urmare, la masura A care prevede suspendarea unor activitati pe baza unor constatari nu se enumera si constatarea 23 care se refera la activitatea popotelor din unitatile subordonate stabilind suspendarea doar pentru popota din aparatul central care functioneaza cu personal delegat ceea ce nu este cazul in teritoriu.

SNLP ia act cu stupoare de deciziile pripite ale unor directori de unitati de a defiinta de urgenta popotele din unitati si avertizeaza cu privire la faptul ca aceasta graba ilogica va genera proteste in sistemul penitenciar, iar aceste proteste vor fi organizate si mediatizate de SNLP in perioada urmatoare.

O decizie in sensul respectarii masurilor prevazute de Curtea de conturi nu poate fi luata decat in urma unei analize asa cum chiar Curtea impune. Personalul din penitenciare este supus unor reguli clare de siguranta privind accesul iar intrarea salariatilor in unitati cu pungi de alimente pe care le vor servi in spatii improprii din cauza precaritatii conditiilor de munca, va genera situatii de vulnerabilitate din punct de vedere al sigurantei si de nerespectare a drepturilor personalului.

Presedintii filialelor SNLP din unitatile in care directorii adopta decizii de desfiintare a popotelor vor protesta ferm impotriva acestor decizii si vor depune adrese privind pozitia SNLP exprimata mai sus.

Astazi la ora 11, la sediul ANP are loc un grup de lucru pe tema deciziei CCR. Vom reveni cu informari.

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Presedinte FSAP PUBLISIND

–––- Mesaj redirecţionat –––-
De la: Cabinet ANP <cabinetanp@anp.gov.ro>
Data: 31 ianuarie 2013, 14:58
Subiect: Decizia nr. XII/2/18.01.2013/D1 a Curţii de Conturi a României + Raport control
Către: sindicat.snlp@gmail.comfsanp@fsanp.roflorin.schiopu@fsanp.ro

Stimate domnule președinte,

Vă transmitem alăturat, spre informare, Decizia nr. XII/2/18.01.2013/D1 a Curţii de Conturi a României, privind înlăturarea deficienţelor constatate şi consemnate în Raportul de control nr. 81779/21.12.2012, încheiat în urma acţiunii de verificare:‘’ Controlul situaţiei, evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al statului, precum şi legalitatea realizării veniturilor şi a efectuării cheltuielilor ‘’, efectuată la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Cu respect,

Comisar de penitenciare Maria GEORGESCU

Şef Serviciu

Serviciul Cabinet si Registratură Generală

 

Documente atasate:

 

26 COMMENTS

 1. e o mare mosmanda…ce se intampla…se vd clar ca se doreste instrainarea popotelor catre terte persoane sau grupuri de interese.

 2. Deci iesim sau nu la o plimbare pe la geamurile MJ,Stefane?
  Astept un raspuns!

 3. …….la Colibasi avem un ofiter ALEXE SORIN care este foarte bucuros ca se inchid popotele,fiindca el maninca de la ghium pe sectie,sau vine la mine la blocul alimentar al p.p.l si serveste masa ,….orice !

 4. Am o propunere pentru SINDICAT,cine vrea să mânce la popotă să i se scadă din norma de hrană suma proporțională ?

 5. Domnilor colegi,analizați câte păreri ale dumneavoastră privind Logistica au fost luate în seamă ,acolo trebuie să facă curățenie cine trebuie să facă ,restu păcăleli de moment.

 6. la popoata parlamentului (cu p mic ca nu se merita), au ajuns sa se inghesuie flamanzii de cand s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. cat dureaza pauza de masa de cand si-au dublat numarul? ca nu incepe sedinta cu jumatate dintre ei la masa si cealalta…acasa la nanitza! acum, mai nou si-au tras program: parlamentarii papa mai intai, dupa care functionarimea. cred ca nu le ajung 8 ore pe zi pt servitul mesei. cand mai lucreaza?
  in alta ordine de idei: cine plateste pentru reorganizarea esuata a sistemului penitenciar? cine plateste daca si a doua reorganizare da kix? cine ii va cere banii lui Bala incasati pt deconturi ilegale de transport…cu avionul si mai nou cu Duster-ul, dupa cum se aude? cine verifica sistemul de achizitii din sistem cand „faci cumparaturi” prin diverse firme cu sediul intr-o masina si care iti onoreaza comanda in parcarile mall-urilor, de unde iti cumpara marfa, ti-o da si pt asta te mai asteapta un pic cu plata, pana ti se aproba bugetul? si ei inchid o popota unde bucatarul tot programul ala il face, soba aia tot atata timp arde, ca unui ospatar tot atatea zile de detentie ii raman, ori acelasi program trebuie sa il faca! e ca si cum ai inlocui int-un birou, patru lampi de neon cu un bec cu incadescenta! economie frate!

 7. [quote name=”01 CDT”]Nu va agitati, doar unii directori prin vestul tarii, fosti DGA, transforma masina noua deserviciu DUSTER in taxi personal, cu care aduc sotia la serviu si fica la scoala, ca doar trebuie sa faca economii[/quote]
  ai dreptate

 8. lasa ca e bine sa le desfiinteze k eu lucrez pe operativ si nu pot manca la popota au crescut in schimb astia de la birouri se mai uita si de sus la tine ca vii cu mancare lasa sa le desfiinteze 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 9. Unii, ne-au luat din salarii, inclusiv din NORMA DE HRANA, acum, altii vor sa desfiinteze popota si ce e „anormal”???? NU SINTEM DETINUTI, DECI NU AVEM DREPTURI !!! ni se ia si dreptul sa ne hranim atunci cind sintem la serviciu, deci fuguta la pravalie sa sa ne luam SUFERTASE in care sa ne punem mincarea si sa venim cuminti (ca prostii) la munca! Propun sa se ia hotarirea ca sa venim cu mincare de acasa si pentru p.p.l.-ei, sa platim si facturile pentru utilitati siii sa facem munca voluntara!!! si de ce sa nu venim si cu W.C.-ul de acasa, in felul acesta se va face economie si la apa??????

 10. Doamne ,o să ajungem să avem cadre suficiente în operativ,Să dispară stat în stat adică POPOTA

 11. Domnu` BGS si unde credeti dvs ca am putea”dispersa” angajatii „la negru”??! Poate la ….Politie?? 😉

 12. Nu am mai scris de mult pe forum dar acum chiar m-am enervat si am renuntat la indeletnicirile mele din ultimul timp si sdresez o cerere catre dl Dobrica si dna Sinc si in special Dnei Pivnicieru:VA SOLICIT EU CA ANGAJAT AL SISTEMULUI ANP SA VA DEPUNETI DEMISIILE FOARTE URGENT,DACA CURTEA DE CONTURI A AJUNS LA CONCLUZIA CA ACEASTA ESTE MAREA PIERDERE DE LA BUGET SI DVS EXECUTATI NU AVETI CE CAUTA IN ACELE FOTOLII CALDUTE,LASATI ALTI OAMENI CARE AU CURAJUL SA -SI EXPRIME SI SA SUSTINA UN PUNCT DE VEDERE.. 🙁 🙁 😥 😮 😡 😳

 13. Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca ne este teama multora dintre noi care ne balacim in mocirla numita sistem,sa spunem ce ne doare si asta din cauza ca unele pnt sunt parca adevarate srl-uri,cu angajati la negru de care ne putem dispersa oricand.Domnilor care va place sa credeti ca conduceti destinele unor oameni care vin sa castige o paine muncita cinstit,bumerangul e o arma ce se poate intoarce oricand impotriva domniilor voastre.In final doresc sa transmit tuturor snl-pistilor putere de munca,multa sanatate.Nu cred ca sinonimul cuvantului OFITER=Dumnezeu.

 14. Domnului Alexandru;Tineti mai mult la oamenii din subordine si incercati sa instaurati un climat mai propice desfasurarii activitatilor specifice.

 15. Hai sa desfintam popotele si atunci multi colegi vor face foamea la serviciu pentru ca nu toti avem posibilitati sa luam pachete de acasa la scumpetea asta.Macar la popota serveam o masa calda mai ieftina.

 16. Nu va agitati, doar unii directori prin vestul tarii, fosti DGA, transforma masina noua deserviciu DUSTER in taxi personal, cu care aduc sotia la serviu si fica la scoala, ca doar trebuie sa faca economii

 17. Donule Teoroc haideti sa mai mergem iar la geamurile MJ-ului ca acum 3 ani sa vada ca nu suntem prosti si nici fricosi.
  Vorbesc foarte serios si asteptam doar semnalul conucatorilor nostri sindicalisti pentru acest protest.
  Fratilor nu se mai poate asa, acesti guvernanti oricare ar fi ei chiar cred ca toata lumea este credula?
  Asa cred ei ca elimina evaziunea fiscala din tara, cheltuielile nejustificate din sistemul bugetar?
  Ati vazut in revista presei ANP ca spitalul Jilava a cheltuit bani cu tratarea detinutii pe anul 2012 cat 3 (TREI)spitale normale din sistemul de sanatate?
  Unde vom ajunge in acest ritm daca totul merge la domnul detinut la la gardieni taiem totul inclusiv amarata aceea de masa calda de la popta?
  HAIDETI IN STRADA SA NU MAI ASTREPTAM PRMAVARA ACESTI POLITICIENI CARE CONDUC MJ-UL NU TIN CU NOI TIN CU BUZUNARELE LOR MARI SI FARA FUND!
  DE DATA ASTA AS DORI SA NU NE MAI INROARCEM ASA USOR IN UNITATILE NOASTRE.
  Ps- publicati integral comentariul pentru ca e dureros ce se intampla cu noi iar domna Sinc nu vrea sa vcoboare in randul nostru pentru a lua pulsul, deh e doamna procuror care l-a arestat pe Becali!

 18. Popota nu trebuie inchisa sub nici o forma, sa-si inchida si parlamentarii bufetul ala unde mananca delicatesuri cu 5 lei pe zi.
  asa ne trebuie pentru ca nu suntem uniti, nu avem curajul sa vorbim, sa ne cerem drepturile, sindicatul nu poate face minuni daca nu are o sustinere puternica din partea angajatilor. nu avem curajul sa vorbim de problemele pe care le avem i ndesfasurarea serviciului, lipsa personal, drepturi incalcate ale angajatilor, nu se tine cont de speranta de viata in acest sistem in conditiile in care acesti alesi ne-au dus pana la 60 ani. tare as vrea sa vad un angajat de 58 ani pe sectie.
  Romania trebuie salvata din mainile celor care au distrus-o, au falimentat-o. va astept sa sustinem monarhia pe linkul de mai jos, un link care mie mi s-a parut destul de interesant, doar asa scapam tara asta de lupta asta disperata dupa marele ciolan

  http://www.facebook.com/pages/ROMANIA-REGALA/192568784153293?ref=tn_tnmn

 19. Rusine, rusine, rusine de n miliarde de ori atat celor de la curtea de conturi cat si celor din mj si anp care au decis acest lucru.
  Vacaroiu si slugile lui au controlat daca in pretul de la palatul parlamentului la alesii neamului sunt incluse in pret toate cheltuielile?
  Nu, au facut-o doar la puscarii, aici merge orice experiment.
  Pana cand aceste experimente pe noi?
  FRATILOR HAIDETI IN STRADA, HAIDETI SA NU MAI INTRAM IN SERVICIU.
  Sa intre in serviciu madam pivniceru si madam sinc (editat)!
  Am scris cu litere mici numele proprii si numele institutiilor pentru lipsa de respect pe care o am si o voi avea vesnic la adresa acestora.
  Si……r!

 20. Tara asat este praf,marea curte de conturi a gasit cauza pierderilor la buget prin cele 42 de popote din sistemul ANP,au sef pe Vacaroiu iar ei sunt niste c…..ti,cand vin prin unitati sa le umpleti portbagajele,faceti-le flagranturi asta trebuie sa le facem. 😳 😳 😳 😳 😳

 21. Se poate sa gresesc dar daca se alarmeaza unitatea pt. un eveniment critic care se intinde pe perioada indelungata trebuie sa asiguri 1/3 din personal in unitate sau mai mult si trebuie sa-i asiguri o masa calda cel putin,cum o sa faci acest lucru din portia ppl,o pregatesti la BA este imposibil nu? si atunci bucataria /popota de unitate se justifica din plin.daca va fi revolutie etc chemi chatering-ul,ras de lume fratilor ince tara traim.O alta problema va fi ca personalul in special cel de la 12 ore are 30 minute pe zi pt. servitul mesei,timp platit si atunci va trbui sda mearga in oras sau acasa sa serveasca masa calda ,pt. ca eu nu vreau sa ma imbolnavesc de gastrita sa mananc uscaturi pt. ca si conducerea ANP nu a fost in stare sa explice si sa impuna ca aceste popote sunt ultra necesare,parlamentarii mananca cu 7 lei si desert iar s…..ii de la Curtea de conturi acolo la parlament nu le impun aceste reguli,asta e tara in care traim nea Vacaroiule ai fost si vei ramane un h..t.I-am votat pe acesti USL-isti dar incet si sigur isi dau marama pe fata. 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 22. Cine stie ce smecher are vreo firma de catering care asteapta sa livreze papa bun si cald la sclavii din penitenciare?Pt. noi nu sunt bani de motorina,pt. noi nu sunt bani pt autobuze noi,in care sa fie iarna cald si vara racoare( cereri ciudate, mai smecherilor cu gulerele albe? )De ce sa manance sclavul bine si ieftin?Daca nici acum nu iesim la actiuni de proteste nu o sa mai iesim nicicand…Si asa trendul in privinta membrilor de sindicat este descendent.Sigur,ar trebui niste controale si la cei care deservesc popotele si care cam pleaca cu sacosele pline,dar asta este alta poveste.
  Deci?Stam capra sau ne transformam in tapi? 😮

 23. sincer nu inteleg cum guvernul si binenteles ministra justitiei mai accepta functionarea A.N.P.-ului care ar trebui desfintat pe loc[economie la buget cat incape] avem ministru si secretar de stat cu ajutoarele lor de la M.J. care sa se ocupe de penitenciare….sincer care este oare in masura sa deschida ochii celor mentionati…spunemiti mie cum sa fac [teoretic stiu si eu] dar nu citeste prim ministru s-au ministra justitiei care pot lua masuri urgente….A.N.P.-ul este sistem invechit si comunist….un bloc cu sute de persoane care sincer ,,freaca menta,,

 24. PTR. TOMA.
  Aveti perfecta dreptate domnule Toma cu desfiintarea gaz-urilor.
  La Galati fostul director Stanciuc,stiind ca pleaca din sistem,a facut praf gradina unitatii,motivind ca nu putem creste animale conform normelor U.E.
  Bravo celor de la Braila care au pastrat atit gaz-ul cit si Silistea..
  Trimitem masinile la sute de km sa aduca hrana ptr. ppl-ei[ma refer la carne] cind o puteam aduce de la 10 km.
  Acum nu se mai pune problema consumului de carburant,doar este vorba de ppl-ei.
  Va informez pe aceasta cale ca ptr. prepararea hranei lucratorilor din unitate,responsabilul cu popota[AVRAM COSTEL] folosea autoturismul propietate personala ptr. cumpararea de alimente.
  Va dam un sfat util domnilor cu putere de decizie,ptr. a iesi din aceasta situatie/DISPUNETI CA SCLAVII DIN SISTEM SA POARTE BOTNITA IN TIMPUL PROGRAMULUI,CA SA NU MAI POATA MINCA,SAU STABILITI CA MASA POATE FI SERVITA NUMAI IN SINUL FAMILIEI.
  Unde esti tu Tepes doamne?
  Toti lucratorii trebuie sa luam atitudine,altfel vor urma si altele cu siguranta,mizind domnii frumosi imbracati pe faptul ca nu avem unde lucra,daca se pleaca din sistem.
  De fapt suntem atentionati sa nu mai vorbim ce nu trebuie,caci la poarta unitatii stau cu zecile sa se angajeze la arma penitenciare.

 25. Si iata inca un efect al desfiintarii gaz-urilor. Poate unora li se pare absurd ce spun insa toate sunt intr-oo legatura stransa.
  Autogospodarirea prin cresterea de animale, culturi proprii si gradinarit genera posibilitatea ca angajatii sa beneficieze macar de o masa calda la popota, costurile aferente cu gazele si alte utilitati putand fi suportate din venituri proprii. Am ales sa tinem hotul pe camera si sa-l scoatem la munca numai daca vrea si bineinteles ca, daca nu ai cu cine munci te lasi la mana ta. Si alte cauze care nu fac obiectul discutiei….

  Oameni buni ! Treziti-va ! Acesta este unul dintre raspunsurile unui management prost ! Un management care de ani buni s-a erodat si a devenit din ce in ce mai gaunos !
  Poate ca unora le va parea ca e inca o absurditate insa problema se afla chiar in sanul sistemului, sistem cre a permis mult prea mult celor in detentie, permisiuni care au generat presiuni FOARTE MARI asupra bugetului, asupra conditiior de munca ale personalului, cheltuieli cu utilitatile, s.a.m.d….. Inca se mai merge pe ideea ca mai bine le dam decat sa ni-i punem in cap ! Nimeni nu-si mai asuma vreo decizie cu privire la acest aspect ! Toti vor sa stea linistiti pe scaunele lor caldute sa nu fie deranjati ! Credeti ca se mai poate ? SA IESIM IN STRADA SI SA SCHIMBAM DIN TEMELII ! CU ORICE RISCURI CE POT INTERVENI ATAT DIN PARTEA HOTILOR CAT SI DIN PARTEA ASA ZISILOR CIVILIZATI DIN U.E. ! A;tfel…de ducem de rapa in cel mult 3-4 ani ! CU TOTUL !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)