www.snlp.ro Web analytics

SNLP: Primele observatii la proiectul de modificare a statutului special

ObjectionsPe baza observatiilor primite din teritoriu si a dezbaterii in forurile de reprezentare, SNLP a selectat si formulat o serie de propuneri pe baza Proiectului de OUG privind modificarea statutului special al functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare. Materialul este in constructie. Va invitam la dialog!

 

Update: proiectul se amana in toamna, dupa vacanta parlamentara!

 

Document atasat

12 COMMENTS

 1. La Arad preotului i-au încetat raporturile de serviciu și a fost lăsat pe liber în ziua în care a împlinit 57 de ani fără salar și fără pensie neavând 15 ani de „militărie”dar ca civil nu se punea discuția de pensie pt. că civililor li se prelungește vârsta de pensionare până la 65 de ani,ce va face acest om în următorii 8 ani întrucât nu văd șanse de a primi o parohie în Arad,oricum Patriarhia Ortodoxă Română i-a răspuns să-și dea pensie penitenciarele?!

 2. Practic, ne intereseaza cati salariati din sistem sunt in situatia descrisa, respectiv nu fac vechimea in sistem decat cu ajutorul acestei prevederi. A fost o simpla solicitare, nu trebuie sa va puna pe ganduri.

 3. Efectele sunt că dacă oricum nu se fac încadrări, o parte din cei care mai putem munci avem posibilitatea de a rămâne în sistem, iar unii dintre noi nici nu avem dreptul la pensie. Deci efectul este că ne ajutați pe noi să nu rămânem pe drumuri. Care alt efect vă mai interesează????

 4. Nu ne-am opus la propunere. Vrem doar sa vedem ce efecte va genera.

 5. ”(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în raport cu nevoile de încadrare, funcţionarii publici cu statut special pot fi menţinuţi în serviciu după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani, dacă starea sănătăţii le permite, cu aprobarea anuală a ministrului justiţiei, a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, a directorului unităţii penitenciare, potrivit competenţelor de numire în funcţie .”

  Stau și citesc atât propunerea, cât și obiecția dumneavoastră și nu înțeleg. Propunerea nu este în favoarea personalului, ce nu este bine? Dacă sistemul nu mai are resurse financiare, poate renunța foarte ușor la serviciile celor care sunt menținuți peste vârsta de pensionare. Nu înțeleg, nu suntem toți colegi?

 6. Noi la Penitenciarul Jilava murim pe baricade, dacă nu ne repartizează oameni.
  Va rog sa faceți demersuri pentru suplimentarea personalului,la escorte sunt fix 4 colegi în concediu,se va ajunge sa cada din punct de vedere al sănătății multi colegi.
  Sper ca restul îl înțelegeți .

 7. Este vorba despre o ordonanta de urgenta cu spectru larg de aplicare, similar cu anul trecut la Politie. Initial se stabilize o posibila amanare pana in octombrie acum stim ca se intentioneaza decembrie.

 8. Dle TEOROC ce se aude de elevii care termina acuma nui angajeaza numa in decembrie??? este adevarat sau doar zvonuri

 9. Cu mare placere. Orice observatie este utila. Acel post nu este nici in plus si nici remunerat superior ci este doar o distingere ierarhica. Unul dintre cei 3 adjuncti se denumeste altfel. Nu poate primi nici macar o indemnizatie de conducere mai mare, dintr-un motiv foarte simplu: acea functie nu este prevazuta in nomenclatorul de functii, iar ultimul articol din proiect clarifica si in privinta salarizarii. Postul a fost inventat ca instrument de negociere, sa spunem sau de echilibru, in cazul in care se accepta magistratii. DG ul va fi magistrat si prim-adjunctul – din sistem, sau invers. Dar este un detaliu care vine la pachet cu introducerea magistratilor, initiativa aflata in dezbatere.

 10. Va salut Domnule Presedinte……ref la modificarea Statutului FPSS, a Legii 293/2004 in speta ar fi multe de explicat am observat reactia D-voastra la infiintarea postului de prim-director.
  NU pot sa cred ca NU intelegeti ce inseamna creearea unui astfel de functii. Pe scurt … mai apar vreo 4-5 pe langa secretar, sofer, purtator de vorbe, etc. Adunati si vedeti rezultatul , chiar merita pa langa un birou ca locatie, un birou ca obiect, un filtru de cafea-ceai, un covor, un autoturism sau 100 de litri de carburant. si toate aste ACUM cand nu avem bani la buget sa trecem strada ( n.r ANP). Dak vreti mai multe va trimit pe mail. LIFE

 11. Era de fapt o initiativa de modificare a HG ului cu transportul, insa nu a fost niciodata aprobat din cauza impactului bugetar, indiferent de culori si guverne. Este in asteptare la guvern de peste 1 an.

 12. Dle Teoroc, Ce se mai aude de proiectul de modificare a ordonantei privind decontarea cheltuielilor de transport la/de la serviciu? S-a intrat in normalitate ?
  Va multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)