www.snlp.ro Web analytics

BNS: Incetati razboiul politic!

bnsApel către clasa politică: Încetați războiul politic!

Lupta voastră pentru putere distruge bruma de stabilitate economică și socială din România.

Blocul Național Sindical solicită Președintelui României, liderilor partidelor politice și membrilor Parlamentului României să înceteze de urgență această luptă sălbatică pentru putere ce pune în pericol democrația și stabilitatea economică și socială tot mai fragilă.

Cetățenii României, printre care și lucrătorii pe care noi îi reprezentăm și familiile acestora, nu își doresc o asemenea clasă politică, nu au votat niciodată pentru circ, pentru lipsă de respect, pentru haos în funcționarea instituțiilor statului, pentru sărăcie și instabilitate economică sau pentru îndepărtarea României de valorile democrației.

Suntem siguri că nici membrii simpli ai partidelor aflate la Putere sau în opoziție nu aplaudă în aceste momente starea de intoleranță dusă la extrem, imputabilă întregii clase politice, absolut condamnabilă prin prisma efectelor pe care le va avea în plan economic și social. Toate costurile acestui război pe viață și pe moarte între liderii politici vor fi suportate de către populație în cel mai concret mod cu putință.

Luptele din jungla politică alungă investitorii, afectează credibilitatea României în raport cu instituțiile financiare și bancare internaționale, afectează încrederea structurilor europene și nu în ultimul rând fac de râs 22 de milioane de cetățeni români, jefuiți de demnitate și speranțe. 

Blocul Național Sindical acuză întreaga clasă politică de lipsă crasă de respect față de alegători. De la stânga la dreapta, lideri de partide și parlamentari, șefi de instituții, putere și opoziție la grămadă, cu toții s-au îndepărtat, din 2008 și până în prezent, de interesele și aspirațiile oamenilor simpli. 

Este inadmisibilă lipsa de preocupare a decidenților politici față de problemele și prioritățile României reale: relansarea economică, asigurarea unor servicii de bază decente (acces la servicii de sănătate de calitate sau acces la educație de calitate) creșterea nivelului de trai, creșterea gradului de ocupare și reducerea șomajului, protejarea categoriilor vulnerabile (pensionari, tineri, persoane cu dizabilități) și multe, multe altele pe care partenerii sociali și organizațiile societății civile le aduc în zadar în atenția politicienilor și guvernanților. 

Doamnelor și domnilor politicieni, vă somăm să încetați războiul de orgolii și lupta pentru putere. Ați ajuns într-un punct în care puneți în pericol viitorul României. Este cazul să reveniți la realitate sau să ieșiți din prim-planul vieții publice a României.

Dumitru Costin
Președinte BNS

03.07.2012

www.bns.ro

Document atasat

Comunicat BNS: Incetati razboiul politic!

 

8 COMMENTS

  1. Nici vorba. Postarea mea trebuie legata de cea la care am raspuns. Si este adevarat ca sunt sceptic la promisiuni si modest in sperante.

  2. Pai occidentalii nu s-au scandalizat atunci pentru ca ei au platit pentru dereglementarea pietei muncii din Romania, iar altii au stat cuminti pentru ca au aplicat aceleasi masuri la ei in tara.

    Problema nu consta in Victor si Crin versus Traian si Emil. Dar din pacate exact in capcana asta cadem. „Dati-le la cap” suntem tentati sa strigam. Si uite asa isi dau unii altora la cap si din motiuni in campanii, tot va fi nevoie de bani, din ce in ce mai multi bani pentru a satura interese de partid electorale sau nu.

    Si va fi nevoie de instabilitate pentru a putea controla. Si de ape tulburi. Iar noi asteptam cresteri. Si toti promit cresteri. Si inca sunt multi tentati sa creada.

  3. Dar cand au schimbat toate legile posibile si imposibile prin asumarea raspunderii si dupa bunul lor plac,de ce nu s-a scandalizat presa occidentala atunci? Am fost un cetatean care am votat cu drepta,intelegeam si simpatizam cu politicile de dreapta,nu prera sunt de acord cu pomenile sociale,dar sa-mi ei dintr-un drept pt. care contraprestez si sa faci nu stiu ce strazi,orase la preturi exorbitante etc. atunci ma doare si te urasc ca partid si om politic.Isi merita soarta,ce au facut li se face ,BASE LA PUSCARIE COLEG CU NASTASE,TOTI POLITICIENII CORUPTI LA PUSCARIE!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)