www.snlp.ro Web analytics

SNLP multumeste Guvernului Romaniei pentru generozitate

90 de lei in 2 ani, pentru echipament

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND – Blocul National Sindical

multumeste Guvernului Romaniei pentru generozitate !

Nu, nu au fost acordate premii salariatilor, nici salarii de merit sau sume pentru plata celor 150.000 de ore suplimentare neplatite de la inceputul anului 2009. Aceste drepturi nu au fost nici macar prevazute in bugetul pe anul in curs.

 

Nu s-au gasit nici metode de a excepta personalul din penitenciare de la obligativitatea concediului fara plata cu toate ca aceasta obligativitate nu se poate retine si in sarcina detinutilor. Detinutii trebuie paziti, personalul – concediat.

 

Au fost insa aprobate sumele necesare platii contravalorii echipamentului pentru anul 2008 (este mai putin relevant faptul ca se intampla in noiembrie 2009).

Astfel, fiecare salariat din penitenciare primeste o parte din suma la care are dreptul pentru a-si cumpara echipamentul cu care trebuia sa fie echipat in anul 2008.

Media este de… 90 lei/persoana (aproximativ 5% din necesar)!

Nu vom ridica acesta suma! O consideram o insulta!

Promitem ca la anul vom avea totusi sosete noi!

Pentru ca mai mult decat un set de sosete nu am fi reusit sa achizitionam cu acei bani. Pentru 2 ani este cam putin.

Ministerul Administratiei si Internelor a achitat inclusiv drepturile la echipament pentru anul in curs.

Ministerul Finantelor Publice nu poate fi convins ca Administratia Nationala a Penitenciarelor este o structura importanta in cadrul sistemului de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, o structura care are de indeplinit o misiune incredintata de societate, o institutie cu 12.000 de salariati care au in custodie aproape 30.000 de detinuti.

Solutiile propuse nu au fost acceptate ca optiuni, iar redistribuirea sumelor identificate in bugetul ordonatorului nu a fost aprobata.

Ne ramane noua sa incercam sa reamintim Guvernului ca existam.

In luna august 2009, in sistemul penitenciar a fost declansat un conflict de munca care nu a putut fi conciliat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Prin urmare sunt indeplinite conditiile organizarii unei greve. Actiunile pe care le vom decide vor fi aduse la cunostinta presei in scurt timp.

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

 

Pentru mai multe informatii, hai pe forum:

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)