Pagina de start a forumului Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare
Inapoi la Website: www.snlp.ro

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

30.11.2009 - Evolutie situatie bani echipament, salarii (II)
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare -> Informari
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Stefan

Data înscrierii: 15/Iul/2007

MesajTrimis: Lun Noi 30, 2009 5:48 pm    Titlul subiectului: 30.11.2009 - Evolutie situatie bani echipament, salarii (II) Răspunde cu citat (quote)

Mesaj catre liderii SNLP - 30 noiembrie 2009

Ulterior mesajului transmis de mine catre ANP si MJLC am fost contactat de conducerile celor doua institutii si am informat despre tensiunile existente in sistem, cautand posibilitati de detensionare precum si convenind asupra trimiterii urgente a situatiilor solicitate de SNLP.

In paralel s-a luat legatura prin secretarul general Publisind la Ministerul de Finante si prin Mihaela Neacsu cu sefa DEA ANP.

Avand in vedere ca marti este 1 decembrie, miercuri pe 2 vor avea loc intalniri cu ANP/MJLC/MFP pentru cautarea oricaror solutii existente in vederea corectarii situatiei penibile in care se afla sistemul penitenciar incapabil sa achite mai mult de 6% din banii de ecchipament pe 2008!

Intre timp se lucreaza la identificarea de fonduri in bugetul MJLC care pot fi redirectionate prin Fondul de rezerva al Guvernului la Cheltuieli de personal ANP, aceasta fiind unica modalitate de completare a fondurilor existente la acest titlu.

Dl dir gen adj ANP Ungureanu m-a informat ca printre fondurile propuse Guvernului in vederea redirectionarii la Cheltuieli de personal au fost si cele de pastrate in vederea implementarii proiectelor europene si pentru care nu sunt mari sanse de cheltuire pana la sfarsitul anului. MFP insa nu a acceptat. Se pot relua demersurile.

Cu domnul Ragea am stabilit pastrarea unui canal direct de comunicare intre minister, administratie, directori si personal fara sa omitem sindicatele in scopul unei informari exacte si permanente a membrilor cu privire la demersurile facute si rezultatul acestora. Este direct interesat de pastrarea unei stari bune de spirit si accepta ca nemultumirile sunt intru-totul indreptatite.

D-na Serban - sef DEA ANP ne-a comunicat ca fondurile pentru echipament sunt atat de mici si datorita faptului ca anumite drepturi se acorda in continuare in sistemul penitenciar spre deosebire de alte ministere, inclusiv MAI (chirie, transport) si pentru ca s-au platit o parte din orele suplimentare pe 2009

La Ministerul de Finante se va planifica o audienta cu reprezentantii SNLP miercuri. Pana atunci sper ca vom avea toate situatiile solicitate si vom sti ce solutii mai exista.

Continuam comunicarea intensiva si va tinem la curent in permanenta cu evolutia situatiei. Faceti acelasi lucru cu membrii grupelor !!!

Transmiteti membrilor de sindicat ca nu SNLP a generat aceasta situatie, dimpotriva SNLP va uza de orice modalitate pentru a o corecta.

Decizia unor persoane de a se retrage din sindicat (am auzit ca liderii s-au confruntat si cu astfel de amenintari) pentru ca nu s-au platit sume mai mari pe echipament sau pentru ca Romania este in criza economica ori pentru ca cei din MAI sunt mai smecheri si reprezinta o masa electorala de 12 ori cat ANP, este o decizie care poate anula pe viitor orice sansa de reactie a personalului prin intermediul sindicatelor. Iar situatia critica este departe de a fi atins apogeul. Nu sindicatul este de vina pentru criza sau pentru deficiente de management.

Am demonstrat si nu vom ezita sa o facem si in continuare ca nu avem coalitii cu administratia, ca vom iesi oricand in strada pentru drepturile noastre si nu ne vom da inapoi de la nicio metoda de lupta sindicala daca este in interesul membrilor.

La inceputul lunii noiembrie perspectivele erau de 4 zile de concediu fara plata cu toate drepturile taiate. Am explicat ca vom incerca sa facem in asa fel incat diminuarea salariala sa fie cat mai mica inclusiv prin obtinerea banilor pe echipament 2008.

De la 4 zile au ramas 3 iar norma de hrana se plateste integral. Pe echipament s-a obtinut foarte putin si incercam sa corectam.

Ce ar fi trebui sa faca SNLP, in plus? Sa asigure sindicatul sumele necesare? Cum se rezolva problema prin iesirea unor membri din sindicat ? Cu sau fara sindicate cred ei ca este acelasi lucru? Hai sa renuntam toti la sindicat si sa asteptam! Poate ne va fi mai bine... Existenta organizatiilor sindicale nu garanteaza succesul tuturor actiunilor dar ne da dreptul sa le facem. Putem lupta pentru ceea ce ne dorim sau ne propunem! Organizatia trebuie pastrata unita cu orice pret. Nu renuntati la un ideal la o simpla piedica. Nici macar nu e prima piedica.

Cel putin in aceasta perioada intensificati propagarea informarilor de la centru / ma suna membri din teritoriu care habar nu au ce demersuri se fac / in cazul asta inteleg perfect retragerea lor din sindicat.

Stefan Teoroc
Presedinte S.N.L.P.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
isabelle

Data înscrierii: 05/Oct/2007
Locație: Plai cu boi

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 10:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic ca se retrag aceia care asteapta mura in gura, care nici macar nu sunt interesati despre comunicatele pe care le dati, care fac afirmatii in mod gratuit despre sindicate, care nu s-au deranjat sa participe la nici un protest, la nici o greva, care cred ca la sindicate umbla cainii cu covrigi in coada.

P.S. Cand tipam eu cu avizierul ala.......le-as fi pus acum comunicatele scrise cu font de 36 sau 48, sa le vada!
korintias

Data înscrierii: 15/Dec/2008

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 11:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aceia pe care ii aduci in discutie Isabelle, sunt d mult timp departe de SNLP. Stefan are dreptate cand face referire la faptul ca unii se retrag pe motiv ca nu sunt informati corect sau in timp util. Pentru aceia sa ne zbatem a-i mentine in structura noastra sindicala. Din punctul meu de vedere, aceasta este o strategie la care se apeleaza pentru desfiintarea noastra si cred ca se fac demersuri puternice in acest sens. Ei se bazeaza pe lipsa noastra de reactie cateodata si la faptul ca sunt constienti de blazarea multora in fata unor nedreptati. Nu vom fi atat de prosti incat sa ne raliem la jocurile murdare a unora. Sa acceptam lucrurile de fond si nu de fatada !!! In vremurile astea, sindicatul este liantul pentru normalitatea situatiilor mizerabile din sistem. Sa constientizam cu totii acest lucru. Altfel, o spun deschis: SUNTEM NISTE PROSTI DACA RENUNTAM !

Fata de acei bani (90 RON/pers) corespunzatori dreptului de echipare, ii donez ! NU ii voi ridica de la casierie. Ma respect pe mine insumi fara a ma umili, fara a-mi indoi coloana vertebrala in fata incapacitatii unora de a-mi oferi respectul pe care-l merit. Sunt constient de criza financiara dar, in acelasi timp, sunt constient ca trebuie sa fim uniti cu totii fara a exista discrepante in acest sens. Cat timp celelalte structuri de aparare sunt cu drepturile la zi, nu voi accepta sa ma consider mai jos fata de acestia. Criteriile preferentiale ale unora pe motive politice sau pur personale nu sunt de acceptat de catre noi, cei din sistemul penitenciar. Daca alegeti sa fiti partasi la propria umilinta, sunteti liberi sa alegeti asta ! Personal, imi exprim dizgratia fata de INCOMPETENTA, NEDREPTATE, ATITUDINE MOCIRLOASA !

"LA MULTI ANI" ROMANIA ! O zi in care s-au unit adevaratele caractere ale societatii romanesti, o zi in care s-a demonstrat ca unitatea romanilor de pretutindeni este in esenta ei puternica. Felicitari acelor oameni, dizgratie celor ce incearca sa ne dezbine acum !
ASCLEPIOS

Data înscrierii: 07/Ian/2009

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 1:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu cred ca parasi sindicatul este cea mai mare prostie pe care ar putea sa o faca cineva,pe aceasta lasitate si oportunism cvasigeneralizat al nostru au contat si guvernul si conducerea ANP cand au luat aceste masuri.Subscriu la refuzul celor 90 RON ce mi s-ar cuveni.
Cristina

Data înscrierii: 01/Iun/2009

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai simplu lucru pe care il putem face pentru unitatea noastra este ca, incepand de azi, sa vorbim colegilor nostri despre importanta ei! Sa nu rupem randurile!
Sus
korintias

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 2:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stefane, mobilizeaza liderii din teritoriu pentru pregatirea si sustinerea unor adunari cu membrii de sindicat in fiecare penitenciar si, daca poti veni personal sa le sustii ar fi cu si mai mare impact. Lumea incepe sa se resemneze, ne este necesara folosirea in forta a cat mai multor actiuni concrete !
Anghel Florin

Data înscrierii: 31/Iul/2007
Locație: balan jud harghita 45a/2/17

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 8:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Întradevăr , în aceste clipe destul de dificile pentru existența noastră , numai unitatea și încrederea în liderii pe care i-am ales ne mai poate aduce acea speranță că într-un târziu cei ce trebuie să vadă vor vedea , iar cei ce trebuie să audă vor auzi , nu strigătul de deznădejde , ci strigătul de furie a celor care în decursul zecilor de ani au sperat că va veni o zi în care și ei vor primi locul pe care-l merită în acest sistem de apărare .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
isabelle

MesajTrimis: Mar Dec 01, 2009 11:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Aceia pe care ii aduci in discutie Isabelle, sunt d mult timp departe de SNLP. Stefan are dreptate cand face referire la faptul ca unii se retrag pe motiv ca nu sunt informati corect sau in timp util. Pentru aceia sa ne zbatem a-i mentine in structura noastra sindicala.

Hai sa fim seriosi......aceia sunt doar o parte. Restul, sunt cei despre care spun.
In ce priveste informarea, personal, cand am simtit ca nu stiu ceva, am intrebat, am citit, m-am informat singura.....a fost suficient doar sa vreau sa stiu!
korintias

MesajTrimis: Mie Dec 02, 2009 3:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Felicitari Isabelle pentru modul in care te implici informandu-te...asta nu inseamna ca restul sunt vinovati ca nu fac ca si tine. Sunt oameni pe care aceasta activitate nu ii pasioneaza dar sunt de partea SNLP atunci cand vine vorba de principii si sunt partasi cu sufletul, prezenta si semnatura atunci cand aceasta structura sindicala se hotaraste sa ia atitudine fata de o nedreptate sau inechitate.
generatia de sacrificiu

Data înscrierii: 04/Noi/2009
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 02, 2009 6:41 pm    Titlul subiectului: SEMNAL DE ALARMA Răspunde cu citat (quote)

Isabele AI mare dreptate si poate ai sa optezi pentru A FI viitorul nostru Lider de grupa sindicala pentru ca deja ,,unor lideri de grupa sindicala li se spun ca la pescari MINCINOSI'' PENTRU CA AU AJUNS SA SE CREADA CEA CE NU SUNT , sti vovba aceea pana la Dumnezeu te manaca Sfintii, e valabil la noi in colectivul in care ne desfasuram activitatea si eu si tu.
Eu mi-am oferit ajutorul de multe ori dezinteresat dar am fost indepartat usor usor pentru ca omul care cere sa fie informat devine periculos pentru LIDER ca poate sa il combata cu argumente .
Apropo, in legatura cu o buna informare asupra activitatii Sindicatului aceasta nu exista decat pe la colturi, nu e timp trebuie sa stam pe la Directori prin birouri.
Trebuie separata activitatea sidicala,informari,dezbateri,etc de pregatirea de a intra in serviciu pentru a distinge exact despre ce se discuta ce multi colegi nu o pot face si ii inteleg
Haideti sa nu mai tinem de aceste Functii Sindicale exclud pe STEFAN,TOT RESPECTUL ,ISABELE IMPLICATE VORBESTE CU TOTI OAMENII ,COLEGII TAI, PRIETENII DIN GRUPA
SPER CA INTELEGETI CA PRIN ACEST MESAJ AM DAT UN MARE SEMNAL DE ALARMA PENTRU SINDICATUL NOSTRU
Sus
korintias

MesajTrimis: Mie Dec 02, 2009 7:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa inteleg ca nu esti de acord cu liderul tau de grupa sindicala deoarece presupui ca l-ar deranja faptul ca i-ai cere informatii. Te contrazici de multe ori in ceea ce spui dar iti respect punctul de vedere. Din ce cunosc, la voi exista un lider de sindicat cu foarte mult caracter cand e vorba de actiuni sindicale drept pentu care nu iti pot impartasi punctul de vedere precum ca ar trebui inlocuit. In fine...
Acum nu avem nevoie de inlocuiri sau de razvratiri in ce priveste liderul de grupa sindicala. Chiar daca aparent el nu si-a facut intru totul datoria de a informa pe toate caile, totusi niciunul nu a stat cu mainile in san asteptand para malaiata. Sunt lucruri ce poate unii le inteleg mai greu poate si din alte puncte de vedere, important insa este faptul sa dam dovada ca putem fi uniti in conditii de criza si ca putem antrena o forta cu ajutorul careia ne putem face ascultati.
isabelle

MesajTrimis: Joi Dec 03, 2009 5:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stimate coleg, nu stiu de unde "stii" ca ne desfasuram activitatea in aceeasi grupa sindicala, dar daca suntem colegi, da-mi voie sa raman surprinsa.
Am avut si eu senzatia la inceput, cand am inceput sa ma interesez la sindicat de anumite probleme, ca sunt privita oarecum chioras, insa pe parcurs m-am lamurit ca e doar o parere.
Vreau sa ne intelegem de la inceput: nu tin in brate pe nimeni, nu umblu cu periuta, nu sunt pupincurista....daca voi considera vreodata ca sindicatul nu isi face datoria fata de mine, sincidalistul de rand, o voi spune fara ezitare. Pana in momentul de fata insa, nu pot decat sa ma bucur si sa apreciez ca avem un sindicat puternic, ca avem niste oameni care ne sustin si fac tot ce pot pentru a ne fi atat cat se poate de bine.
Nimeni nu realizeaza, sau prea putini, ca practic, acest sindicat se lupta cu un sistem intreg si....ar trebui sa stim cu totii, sau sa ne dam seama, ca e al naibii de greu.
In ce priveste liderul nostru de grupa, afirmatia ta suna a lozinca strigata de unii prin unitate, unii care nu vad decat in ce birouri intra liderul, cu ce se imbraca, ce mananca, ce masina are, cu cine sta de vorba, ce prieteni are, etc.....
Personal,l-am vazut in linia intai atunci cand a fost cazul, in fata, acolo,in fruntea multimii care-si cerea drepturile, l-am vazut dand telefoane, purtand discutii si straduindu-se in anumite probleme.
Nu e treaba mea cu ce directori sta el de vorba, si pe ce parte doarme, atata timp cat mie mi-a raspuns la orice intrebare atunci cand am avut-o de pus, cred ca mi-e de ajuns.
Si ca sa nu crezi ca "il tin in brate" ( caci sunt convinsa ca asa se va interpreta), pot sa spun si ca ar putea sa incerce sa aiba mai multa rabdare, poate nu s-ar mai crea atatea discutii.
Si mie nu mi-e teama ca ar putea crede ca vreau sa-i iau locul (caci chiar nu-mi doresc asta), dar am sa insist in continuare pe langa el in ce priveste metoda prin care vom putea sa informam personalul despre orice pas pe care il face sindicatul. Si daca se rezolva, promit ca eu personal, ma voi ocupa de aceste informari.
Sper sa reusesc! Wink
korintias

MesajTrimis: Vin Dec 04, 2009 9:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Felicitari Isabelle, dar cred ca acest raspuns nu ar fi trebuit sa mi-l dai mie si acelei Generatii de Sacrificiu Smile
isabelle

MesajTrimis: Vin Dec 04, 2009 6:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar colegului respectiv i l-am dat, daca citesti cu atentie....
generatia de sacrificiu

Data înscrierii: 04/Noi/2009
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 05, 2009 3:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand, va multumesc pentru toate aceste argumente,dar nu am obiceiul de a vede cu se imbraca lideru de grupa sau ce masina are asta niciodata nu am facut , [cand iti luai masina noua trebuia sa stie Besa] dar eu ma-m referit la separarea activitatii de zi cu zi de activitatea de informare chiar dezbaterii a grupei sindicale din care facem parte .
Eu cea ce va expun din randul membrilor de sindicat , iar daca acestia nu au curaj sa spuna , poate datorita faptului ca apar ,, anumite coincidente la locul de munca , etc .Si daca am relevat acest aspect am facut-o pentru ca vreau sa mearga aceasta grupa sindicala sa spunem ca intradevar exista cineva care sa ne apere impotriva unor abuzuri din partea administratiei, pentru ca de asta am spus implicate mai mult Isabelle ca membrii de sindicat din aceasta grupa sa faca comparatie
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare -> Informari Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum