www.snlp.ro Web analytics

Sindromul Pinochio. Avem lege, n-avem ordin; avem ordin, n-avem bani

pinocchioInformare interna SNLP – 20.03.2015

Conform adresei atasate transmise de ANP in unitati si catre sindicate in cursul dupa-amiezii de ieri 19.03.2015, limitele bugetare impuse de Ministerul Finantelor Publice la trimestrializarea bugetului anului 2015 permit, referitor la plata majorarilor de 75% si 50%, plata sumei de 100 lei pentru penitenciare-spital si cabinete medicale si plata restantei la echipament pentru 2014, numai urmatoarele cheltuieli:

 • plata sumei de 100 de lei doar pentru luna ianuarie 2015
 • plata majorarii de 75% doar pentru zilele de 1, 2, 3 si 4 ianuarie 2015

Anterior trimiterii acestei adrese, Biroul executiv al SNLP s-a intrunit in sedinta statutara in data de 18.03.2015, ocazie cu care au fost initiate discutii la nivel DEA ANP pe subiectul platilor restante care trebuiesc efectuate catre personal pe data de 10.04.2015 conform angajamentelor asumate precum si a informarilor facute de sindicate. Abia cu ocazia acestor discutii au devenit vizibile primele ezitari in pozitia ANP privind capacitatea bugetara a institutiei de a plati drepturile mentionate. Precizam ca pana la acest moment nu au fost mentionate de catre administratie in relatia cu sindicatele riscuri in privinta bugetului disponibil.

Pe data de 19.03.2015, o sedinta de rutina pe marginea statutului special a fost intrerupta de catre directorul general ANP pentru anuntul concretizat in adresa transmisa in dupa-amiaza aceleiasi zile. Reactia sindicatelor, a fost bineinteles virulenta, motivata in primul rand de ascunderea acestei situatii pana in ultima clipa. ANP a incercat sa explice ca s-au facut demersuri pentru evitarea si apoi pentru corectarea situatiei insa MFP a impus o anumita trimestrializare a bugetului prin mutarea a doua sume de cate 20 mil lei din trim I – II in trim III – VI. 

Pana in prezent nici cu sprijinul ordonatorului principal (MJ), ANP nu a reusit sa convinga MFP sa accepte alt tip de trimestrializare. Sindicatele au solicitat materiale care sa demonstreze afirmatiile ANP cu privire la demersurile facute insa solicitarea a fost refuzata, atitudinea ANP fiind surprinzator de deranjata de vehementa pozitiei adoptate de sindicate, de altfel perfect indreptatite.  

Pe data de 20.03.2015 (astazi), SNLP a purtat discutii de clarificare dar si de pozitie cu reprezentantii ANP. La finalul a trei ore de discutii etapizate ierarhic (de la varf spre executie, pe rand) am reusit sa avem un tablou aproape complet al situatiei. In cursul acestor intalniri ANP a relationat relativ normal punandu-ne la dispozitie mai multe date si informatii. In plus fata de aspectele din adresa sau mentionate mai sus, mai oferim cateva detalii.

Sumele necesare pentru plata drepturilor in discutie, in trimestrul I:

Penitenciare

 • majorare 75% – 6.540.000 lei
 • majorare 50% – 530.000 lei
 • 100 lei – 425.000 lei (inclusiv „operativul” din penitenciare-spital)

TOTAL – 7.495.000 lei

Spitale

 • majorare 75% – 347.000 lei
 • majorare 50% – 111.000 lei
 • 100 lei – 256.000 lei

TOTAL – 714.000 lei

TOTAL GENERAL PENITENCIARE+SPITALE – 8.209.000 lei pe trimestrul I (o suma egala este necesara pentru trimestrul II)

La aceasta se adauga suma necesara platii echipamentului restant 2014  – 20.700.000 lei

Total general trimestrele I si II plus echipament = 8.209.000 + 8.209.000 + 20.700.000 = 37.118.000 lei

Prin urmare, conform afirmatiilor ANP, daca MFP nu ar fi impus mutarea sumei de 40.000.000 lei din prima jumatate a anului in cea de-a doua jumatate a lui 2015, nu ar fi existat niciun fel de problema in achitarea integrala a drepturilor personalului, suma mutata fiind mai mult decat acoperitoare pentru necesarul general calculat mai sus pentru trimestrele I-II.

ANP sustine ca s-a opus prin adrese, cu sprijinul MJ, acestor limitari impuse, insa fara succes. Au fost explicate riscurile privind neplata unor drepturi insa MFP a raspuns motivand ca aceleasi proceduri au fost aplicate tuturor institutiilor avand in vedere fondurile insuficiente colectate la bugetul de stat.

Aceasta fiind situatia, Biroul executiv al SNLP a decis ca incepand de la data prezentei informari sa efectueze, gradual, toate demersurile legale posibile pentru corectarea situatiei si obtinerea fondurilor necesare unei plati integrale a drepturilor susmentionate. Primele etape care se vor derula luni si marti presupun contactarea Blocului National Sindical, a MJ si a MFP precum si instiintarea Guvernului Romaniei cu privire la tratamentul discriminatoriu aplicat salariatilor din sistemul penitenciar in comparatie cu ceilalti salariati din structura de aparare. Vom cere o intalnire la nivel MFP in cursul zilei de luni 23.03.3015 in cursul careia sa prezentam situatia si sa ne cerem drepturile, inclusiv prezentand perspectivele organizarii unor proteste de amploare.

In cazul in care in urma intalnirilor pe care le vom solicita nu vom obtine raspunsuri favorabile, conform legii, vom initia de urgenta proteste in solidar cu celelalte structuri sindicale din sistem, pana la solutionarea problemei. Prima actiune de protest va fi organizata in fata MJ-MFP fiind urmata in cazul nesolutionarii revendicarilor si de alte actiuni in fata sediilor ANP si ale unitatilor subordonate.

In cursul zilei de 23.03.2015 vom reveni cu detalii privind stadiul demersurilor precum si al actiunilor decise.

Documente atasate

65 COMMENTS

 1. [quote name=”Stefan Teoroc”]Inainte de declansarea unor actiuni pe care nu ne vom mai permite sa le oprim, indiferent de evolutia situatiei, vrem sa vorbim cu ministrul. Am cerut intalnire. Sunt usoare semne bune daca este sa credem ce spune conducere MJ. Insa in lipsa unor dovezi, suntem circumspecti. Daca nu avem garantii ca banii se vor plati, declansam protestele.[/quote]
  S-au gasit banii pt.mariri…..erau in seif la Valcov 😡 ministrul finantelor….. 1,350 mil.ron,90 mii de euro,3 lingouri de aur, un renoir si inca vreo 2 picturi…..restul sunt vorbe…. 😡

 2. cind ii aceasta intilnire cu ministru si daca a fost ce raspuns va dat primim sau nu primim bani multumesc

 3. Domnule Stefan de ce o tot amanati cu protestele ca sunteti si dumneavoastra sigur ca nu o sa primim nimic, daca vroiau sa ne dea ceva ne dadeau la inceputul anului ”boala lunga moarte sigura” asta ne fac cei dinA.N.P si M.J. isi bat joc de noi. Si pot sa pun pariu cu dumneavoastra ca nu obtineti nimic fara proteste si cu oamenii din sindicat linga dumneavoastra.Mai lasati negocierile ca tot negociati de patru luni si tot aia am obtinut adica NIMIC ,toti lucratorii sunt pentru PROTESTE ca asa nu se mai poate ,ne-am cam saturat noi sa muncim si altii sa-si bata joc de noi .CHIAR NU VEDETI CA TOATA LUMEA FIERBE va este frica de ceva de tot aminati protestele .Va multumesc daca-mi cititi cea ce am scris.

 4. si as adauga si eu ca metodologia de calcul al orelor lucrate in weekend si sarbatori legale difera mult fata de cea a ministerului de interne si va rog domnule STEFAN TEOROC sa confrutati cele doua metodologii de calcul pentru ca ai nostri experti financiar ne parlesc grav,,,

 5. Inainte de declansarea unor actiuni pe care nu ne vom mai permite sa le oprim, indiferent de evolutia situatiei, vrem sa vorbim cu ministrul. Am cerut intalnire. Sunt usoare semne bune daca este sa credem ce spune conducere MJ. Insa in lipsa unor dovezi, suntem circumspecti. Daca nu avem garantii ca banii se vor plati, declansam protestele.

 6. Dl Teoroc organizati odata mitingul asta fiindca ne-am saturat sa vedem cum isi bat joc de noi.

 7. Pentru atat de simplu agent:
  Dar daca ti-ai pune tu desaga securista/bpcmp-ista in spate si ai lua-o asa de-a valea din sistem, cum ar fi ?

  Astia arunca totul la bataie ! Mah firavule spionaras, cu alte dume nu poti veni ? Ca minuscula ta incercare a esuat. Chiar ne crezi pe toti de-a valma ? Eu zic sa ai gria de ceas…ca te lovesti tare de tot la el ! Tic tac tic tac … somn usor, simplitatea voastra !

 8. Pentru [b]agent evident de simplu[/b] – Cand spui sindicat, la ce te gandesti? Nu la cei care il formeaza? Si cand spui indolenta la ce te gandesti? La sarcinile anti-sindicale pe care ti le-ai propus sau care ti-au fost dispuse? Somnul ratiunii naste monstri… Ai grija, „colega”, ai grija. Fie manifesti retard, fie respecti sarcini si atunci te propunem la majorare de 50% pentru misiuni speciale. Dar retardat nu pari intrucat balmajesti ceva ca un fel de strategie… Hm

 9. Domnule Teoroc,dar daca in fiecare penitenciar s-ar aduna vreo 50 de cadre care si-ar da demisia din sindicat…..facem pariu ca s-ar rezolva situatia? Problema nu este neaparat guvernul,sau MFP-ul ci sindicatul al caror membri suntem…..pentru ca eu sunt sigur ca daca in fiecare penitenciar se va intampla ceea ce am scris mai sus….va asigur domnilor colegi ca sindicatul nostru ar iesi di indolenta care il caracterizeaza si ar castiga mai mult, chiar si mai multe procese ca cei de la M.A.I.

 10. Acum mai mult decat oricand avem nevoie de sindicate… avem nevoie sa iesim in strada sa ne vada toata tara… chiar toata Europa… ca am ajuns bataia de batjocura a sefilor din ANP si a claselor politice….

 11. Daca un agent nu respecta un OMJ este trimis la comisia de disciplina sau poate chiar la Parchet, dar daca „unii” din conducerea ANP nu respecta un OMJ ce se intampla??? De ce sunt trasi la raspundere numai unii si altii nu???
  Intrebarea este pentru „organele competente”!!! Daca mai exista in tara asta…

 12. Deci, draga Stiefaniii. se ziseam? Pe dansii nu-i sperie decat presiunea strazii. Iesim sau nu iesim? Treaba e simpla: ne trateaza cu fundul apoi sa-i tratam cu (editat)!
  Pe ei,pe mama lor! Si cat mai repede! A, si sa fie de fag,ca sa dam cu drag!

 13. doar in strada se poate castiga cv in acest sistem de hoti… suntem condusi de cei mai josnici oameni…iar sindicatele ce fac??? promit si se bat cu pumnul in piept dar nu fac nimic….ma mir ca nu ne taie iar din salari ca tot nu ne apara nimeni. rusine rusine rusine

 14. Stefane, ai dreptate. dar, se vede de departe ca e timpul sa o mai punem de un pinguin! si sa mai dam afara, macar o javra ordinara. ca tare s-au mai inmultit!

 15. Caterinca mare cu pseudolucratorii astia de informatii ai sistemului astuia. Ce face fpss asta prin afirmatiile lui, ne ajuta al dracu de mult.
  Eu as mai avea o vorba sa-i mai spun fpss-ului astuia: mergi cu Domnul, amice !

 16. Donmule Teoroc ati spus ca astazi veniti cu noutati legat de acordarea sau mai bine zis neacordarea restantei la sporu 8) l de 75%, deci avem noutati?

 17. Drag prieten fpss sau dpct 8) , ai pus punctul pe i. Daca nu se stia cum sa rezolvam problemele din sistem, acum stim. Iesim din sindicat ca le rezolva Nostradamus. In afara acestor majorari cu care am ajuns acum in intarziere, spune-mi te rog ce anume drepturi au reusit marile sindicate din MAI sa obtina pentru membrii lor. Ca eu am o lista lunga cu ce au reusit in minus 🙂 Pentru fiecare mentiune de a ta in favoarea lor promit sa pun 3 in favoarea noastra

 18. OARE SE MAI MERITA SA RAMANEM MEMBRII DE SINDICAT? CE AU REZOLVAT SINDICATELE NOASTE DE-A LUNGUL TIMPULUI? NIMIC. UITATI-VA PE SITE-UL SINDICATULUI CELOR DIN M.A.I. CATE PROCESE CASTIGA LIDERII LOR DE SINDICAT.

 19. Este foarte usor sa ni se impuna respectarea obligatiilor, dar la noi, exceptand sindicatele, se mai gandeste cineva, privind drepturile ce ni se cuvin? Respectand aceleasi legi, decizii si ordine, în unele cazuri penibile, putem fi caracterizati sclavii, atat a detinutilor cat si a A.N.P.-ului! Suntem o forta majora din sistemul de aparare, dar avem nevoie de un D.G. al nostru, ca sa putem ,,dansa” din toate punctele de vedere conform legilor, nu doar pentru detinuti.

 20. LA CE se gandea Cazanciuc azi la bilantul MAI cand Oprea a zis de majorari sal de 75%??

 21. Atentie domnule Bejan ca sustinatorii dumneavoastra plitici au picat(editat).
  Zilele iti sunt numarate si o sa te ajutam sa-ti faci bagajele.
  Cine e Pinochio, cine e Pinochio?
  Bejan e?

 22. RUSINE domnule chestor bejan SUNTETI UN PINOCHIO MACHIAVELIC.
  DEMISIAAAAAA.
  NU VA SALUT PENTRU CA NU VA MAI RESPECT.

 23. Nu reusim nimic daca nu iesim in strada in fata la anp si la ministerul justitiei ,hotiii cum intra un politician la puscarie cum se aloca bani pentru renovarea puscariilor dar pentru noi nu sunt bani nesimtiti ‘la miting fratilor ca nu se mai poate ne-a ajuns cutitul la os

 24. Cand ne-au dat zile fara plata,ne-au taiat 25% care de fapt cu inflatie si taierea celorlalte drepturi s-a dus la 40% din salariu am tacut ca prostii. Nu trebuie iertati,se fura cu sutele de milioane de euro si noi ce facem????? Pe ei,pe mama lor…………!!!! Macar in unitati putina agitatie si sa nu ne oprim pana nu obtinem majoritatea drepturilor ,nu cate un osicior ….

 25. [quote name=”RADU HILOHE”]Cineva ,trebuie sa ia taurul de coarne si sa oprim lucrul cit de curind in tot sistemul.
  Indiferent cum vom proceda,solutia de incetare spontana a lucrului va zgiltii actualul guvern.
  Chiar nu vrem sa reactionam,sa vedeti ce stare de incertitudine si nesiguranta domneste prin unitati dupa adresele trimise in unitati.
  Concedii medicale,se va lucra in dorul lelii,barbati IN CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI ETC.
  publicitatea va fi pe primul plan.[/quote]
  aveti dreptate!

 26. Ne duc cu zaharelul ,rusine ANP. Cand tiganu ajunge imparat tine cu dintii de scaun si uita de ceilalti. Ne spun colegi cand au interes dar uita repede de noi cand e vorba sa ne acorde drepturile legale .Rusine……
  Trebuie mediatizat in presa scrisa si audiovizuala .

 27. Trebuie sa facem un raport prin cate sa refuzam sa mai facem ore suplimentare iar daca nu vor tine seama de el anuntam I.T.M si apoi ne adresam instantelor de judecata (litigii de munca).Doar cu hotarari judecatoresti putem sa-i linistim.

 28. HAIDETI SA NU NE MAI CEREM DREPTURILE! SERIOS! CEI DE LA CONDUCEREA TARII NE-AU INVATAT PANA ACUM CU GREUL. NE-AU TAIAT SALARII SI NU AM PLANS! NE-AU TAIAT DREPTURI SI NU AM PLANS! ACUM VOR SA NE ARATE CAT DE RIDICOLI SUNTEM! IN TARA ASTA SE FURA CU MILIOANELE DE EURO PROSTIND POPORUL SI PE NOI ANGAJATII DIN PENITENCIARE CU CRIZE ECONOMICE SI ALTE ALEA! CEI CARE NE-AU CONDUS AU AFACERI, PALATE , ELICOPTERE SI NOI PT O BICICLETA FACEM RATE LA BANCA! SOCIETATEA MAJORITARA SUFERA DE FOAME! SI NOI…NOI NEGOCIEM CU CEI CARE NE FURA…NU MERGEM SA FACEM PROTESTE PT CA CEI CATIVA CARE NE-AU FURAT BANII SI TARA NE SI AMENINTA CU FOAMEA! NU FACEM NICI UN PROTEST, CA NU ARE ROST! DOAR AU ACORDAT 2 MILIOANE PT CONDITIILE DIN PENITENCIARE! CE MAI VRETI?!? NESERIOSILOR!!!

 29. Nu se mai poate,mie mi se pare ca suntem mult prea blegi ca punem botu la toate balivernele astea.domnule Ștefan am vazut lista cu toate cursurile si seminariile ce se vor tine anul asta.cum oare se gasessc bani pt toate prostiile iar ca sa se pună in aplicare o LEGE,un OMJ, nu sunt bani.nu trebuie sa mi spună nimeni ,se vede de la 10poste ca e rea intenție.e cazul sa ne mișcăm.Va rog….haidem in strada!!!!!!

 30. Cineva ,trebuie sa ia taurul de coarne si sa oprim lucrul cit de curind in tot sistemul.
  Indiferent cum vom proceda,solutia de incetare spontana a lucrului va zgiltii actualul guvern.
  Chiar nu vrem sa reactionam,sa vedeti ce stare de incertitudine si nesiguranta domneste prin unitati dupa adresele trimise in unitati.
  Concedii medicale,se va lucra in dorul lelii,barbati IN CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI ETC.
  publicitatea va fi pe primul plan.

 31. se fura in tara asta 100 de milioane de euro ,dar cand e vorba sa dea zici ca le bagi maana in buzunar mai nene,sa dus drq tara asta.lasa d-le sa bage bani in paturi saltele si alte magarii sa sa simta omu bine la mititica deh….cel mai daramat sistem noi suntem..si asa vom ramane,atat timp cat mergem pe promisiuni si vorbe.

 32. Mi-am amintit acum de o cearta avuta in urma cu vreo 5 ani in luna ianuarie cu contabilul sef si colega de la salarizare, se taiase sporurile in situatia de compensare luata in zilele de sambata si dumineca iar peste saptamana s-au acordat doar 8 ore de sporuri.La un moment dat contabilul sef a intrebat foarte ingenuu „voi la medical lucrati in ture, lucrati 12 ore?!”Daca un contabil sef de unitate nu stie ca permanenta asistentei medicale 24 din 24, 7 din 7 se acorda, cel putin in penitenciare, de catre asistentii medicali ce sa mai zic de ANP-isti…Statul roman nu si-a permis niciodata sa amane cu 1-2 trimestre aplicarea NICI UNUI drept al detinutilor, de ce cu noi cu personalul se poate, noi chiar nu contam, chiar nu avem in realitate drepturi?!

 33. Ii invit pe domnii si doamnele din ANP sa vina asa…cam un an, sa lucreze cu noi cu cei care lucram pe scimburi (in ture), sa vada si ei cum este cand copii tai iti spun dar acum viine IEPURASUL si tu IAR pleci la serviciiu?!Sa vada cum este cand tu ai o inmormantare in familie, cineva caruia ii datorezi mult si ti se spune „fratele tatalui nu este ruda de gradul…nu se acorda invoire”, ceri compensare/concediu de odihna, orice ti se spune nu putem ca nu avem oameni ?!Sa vada cum este cand te rogi de colegi care faceti un schimb de tura cu mine ca se marita sora mea si cei intrebati dau din umeri…toate acestea s-au intamplat la noi in colectiv, nu toate mie personal dar altor colegi turanti…si raspunsurile primite nu au fost, cel putin nu intotdeauna, dictate de rautate, de cele mai multe ori au fost dictate de neputinta, surmenare si alte probleme ale celor intrebati.

 34. Eu desi am fost foarte optimist si mi-a placut meseria asta pe care o practic insa am ajuns sa merg cu scarba la servici totul din cauza domnilor care conduc acest sistem plin de oameni rauvoitori care nu vor sa ne faca bine numai rau.din pacate.din aceasta cauza eu zic sa iesim in strada fiindca altfel nu o sa avem nici un rezultat ……..trezitiva .

 35. Nu este lamurit ce bani va primi pentru sambete si duminici. Nota asta de informare spune totul dar…. in fine. Deci, Cris, deocamdata ei vor sa plateasca numai zilele de 1,2,3 si 4 ianuarie ! ATAT ! Se intelege foare clar ce vor ei sa plateasca si ce vrem noi prin aceasta nota de informare. Citeste !

 36. Am crezut .in naivitatea mea.ca in sfarsit e cineva caruia ii pasa de noi si se poate schimba ceva in bine.Dar m-am inselat amarnic.sunt aceeasi mincinosi care si-au batut joc de vietile si destinele noastre.Ei nu se gandesc la aceste fapte ca ne fac sa ne fie lehamite si scarba.Cum ar fi sa le spuna.promita copiilor lor ceva ca apoi sa-i minta pe fata.Cum anp si mj si mfp dupa indelungi consultari au aprobat un ordin pe care nu-l pot sutine si asta numai la noi.Nu se gandesc ca asa creeaza o vulnerabilitate la nivel de sistem.Rusine!Rusine!,Rusine!

 37. Cris, cat de greu o fi sa aloci 3 minute unei fraze complete cu subiect si predicat, ca sa pot intelege ce vrei?

 38. DACA PE LUNILE IAN…FEBRU….NU LUAM BANI PE S,..SI..D,,PE LUNA IN CURS ADICA MARTIE LUAM SPORUL DE S..SI ,,D ADICA75 SAU NU PUTETI SA NE SPUNETI MULTUMESC

 39. cred ca acest proiect de statut este blestemat de peste 3 ani se tot fac propuneri, a fost publicat pe site sindicate, pe site mj, transmis in unitati, OARE CAND VA FI GATA si cel putin semnat de partile implicate? mie mi se pare o mare tragere de timp pana vor pleca cei care l-au initiat si apoi sa o luam de la capat. Propuneri peste propuneri, de la mj la anp, apoi la sindicate, apoi in unitati iar la mj, si tot asa la infinit. Cred ca nu exista un circuit clar si firesc pe care trebuie sa-l urmeze un proiect. A cata oara se fac propuneri? Apoi ajunge iarasi la mj care analizeaza si trimite inapoi pentru…propuneriCand vom avea un proiect final ca de spus s-a spus de multe ori ca este FINAL

 40. Dl presedinte lasati negocierile haidati sa ne expunem si noi problemele la tv si sa iesim odata in strada ca nu se mai poate asa isi bat joc de noi pe toate planurile ,ca si cu echipamentul care vor sa ni-l dea este oribil ce se intampla in acest sistem este o bataie de joc care nu o vom putea opri numai cu proteste de amploare si cu demiteri fiindca altfel nu se poate deoarece la fiecare intalnire care o aveti cu iei va arunca cate o mana de praf in ochi trimiteti harti la unitati pt semnaturi si sa iesim in strada inainte de sfintele sarbatori pascale.

 41. 😡 ne meritam soarta….la ceilalti se pot da banii pe haine la zi, noi asteptam pe cei de anul trecut. Cu 75% la fel…trebuiesc niste proteste spontane ne dau ca la bulangii…1, 2, 3, 4 ianuarie…. Rusne lor, dar si noua….ne lasam prostiti ca ultimii fraieri. 😡 p.s. Sarbatori fericite celor din ANp, MFP si guvern si sa- i vad cat mai curand la Valu, la brutarie…. 😡

 42. In aceasta seara cand am ajuns la serviciu si am aflat despre ultime nota interna eram tentat sa cred ca este o masura luata doar in unitate la noi, vad ca nu.Cred ca ar trebui sa iesim in strada inainte de sarbatorile pascale, atitudine execrabila din partea MFP in conditiile in care pentru politiesi celelalte structuri din sistemul de siguranta s-au gasit bani, de ce doar pentru noi nu s-au gasit?!Oare ar trebui sa refuzam sa primim niste criminali ca sa ne facem vizibili….

 43. Ce v-am spus eu Dl Presedinte Teoroc nu va jucati cu inimile oamenilor,haide-ti sa sarim la gatul celor din anp JOS CU BEJAN ,STANCOVICI,acolo in primul rand sa facem protest dupa care mai departe direct in fata guvernului la PONTA ,trebuie sa ne aratam in mass media la tv peste tot ,daca este cazul daramam guvernul nu se poate asa ceva :pentru conditiile din penitenciare adica pentru cei care au furat de la noi se poate aloca bani prin ordonanta de urgenta ,dar pentru noi nu ,atunci ma fut in ea de tara ma cac pe ea de ROMANIA,daca mai este corect ceva. Protest dar sa nu plecam pana nu ne dau banii,haideti cu totii nu se mai poate suntem disperati cu totii sa lasam la o parte dialogul,ne ajunge ,fapte vrem,am fost buni,intelegatori dar pana cand.Dl Presedinte lasati dialogul ,sa trecem la fapte.Apropo:in unele unitati s-au trimis adrese ca vor veni sa ne i-a masuri la echipament,in luna mai,auzi magarie:ne agata dupa care ne da echipamentul la gata prin decembrie:este strigator la cer ,ne cred prosti?Dl Presedinte va rog sa nu fiti de acord cu aceasta magarie:DACA NU AVEM TINUTA PE NOI(ADICA IMBRACATI)PANA LA 01 IUNIE-VREM BANII,fara nici-o discutie:asa trebuie sa se discute ,din pozitie de forta la obiect.

 44. eu maine o sa cer sa nu mai fac ore suplimentare peste plafonul lunar
  va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru,face mai mult decat 10 proteste

 45. da pentru ei au bani
  pentru noi nu ajjung…sa ii ia ei si pe astia pentru diurne
  sunt scarbit

 46. Nitu Vasile,
  Fii convins ca SNLP va gasi si celelalte solutii la care referire. Asta daca inteles bine ce vrei sa transmiti.
  Presupun ca informarea asta est destul de clara in ce priveste posibilitatea SNLP. Daca te gandesti si la altceva…poate e cazu sa vorbesti cu subiect si predicat daca to ti-ai folosit si numele intreg.

  Faptul ca se folosesc nickname-uri, este doar o recomandare. Si e foarte bine asa.

 47. practic nu am castigat nimic…nu au facut altceva decat sa isi bata joc de noi
  primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa refuzam sa facem acele ore suplimentare si apoi sa iesim in strada
  rusine…ne incalcati drepturi legale
  atunci de ce mai emiteti acel ordin
  rusine rusine rusine

 48. :Rusine ne mai ducceti cu zsharelul? Fratiilor haideti saisim in strada. sa le aratsm communistilor astaro cine suntem. La hoti pe care cheltuie statul le dati pe luna 3000 Ron si noua tot cu tiriita. Rusine. jos mafis din tot sistemul ANP ss vina DNA-ul.

 49. Si…4….accept sa fiu strigat ARiciul daca voi mai crede toate minunile promise cu bani in 10 martie…10 apr…10 sf asteapta…

 50. Revin cu o corectura.Fara bani echipament adica mai nimic.Asta se intampla deoarece nu am luat de la inceput o masura radicala.Protest.refuzul de a efectua ore supl peste plafonul lunar.Sa nu mai asteptam nimic.Sa luam atitudine.Vremea dialogului a trecut.BravoVasile Nitu!!!

 51. ne manglesc rau …rusinos .astia au uitat ca noi suntemi antrenori la vrajeala?/…….hai pe bune sa facem si ceva .acum 2 ce-3saptamini sindicatul a zis ca nu mai facem greva si se va rezolva prin discutii si negocieri.ce rezultat au avut discutiile/?/……..pe ei ca astia daca vad ca merge ne lasa muritori de foame

 52. Asa patim daca avem incredere in ei si anulam/amanam miscari de protest pe promisiuni si obraz. Afara in strada, sa ne cerem drepturile, ca (editat) astia ne-au prostit/trombonit ca pe tampiti. Care dialog social? Care transparenta, ba A.N.P? Mistocareala sa stam linistiti. Jos BEJAN de mana cu CAZANCIUC!!!! Altfel nu vedem nicio para (ca sa ma exprim frumos) chioara. Isi bat joc, ne mint si ne amana/prostesc la infinit !!!!

 53. Nu imi este rusine cu numele meu si cred ca 21 de ani de puscarie mi.au intarit responsabilitatea nu frica.
  1…daca cei in drept nu ne pot asigura drepturile atunci sa trimita dispozitii in teritoriu pentru diminuarea obligatiilor.
  2…daca cei aflati la conducerea snlp nu sunt indeajuns de clari in expunerea situatiei incat sa se faca intelesi de conducerea anp atunci poate gasim alte solutii…
  3…daca vom continua sa postam cu nickname.uri , dam de inteles ca ne este teama …

 54. Sa inteleg ca au gasit bani sa plateasca restanta la echipament adica pt toata lumea inclusiv adm. dar pt cei care muncesc de pasti.craciun.sambete.duminici. ciu ciu.Stefan daca gresesc cu ceva corecteaza-ma.Adica ar trebui pe 10aprilie sa luam restanta echipament-140ron+1.2.3.4 ianuarie.Rusineeeee!!!!

 55. Lore – fii sigura
  Anonim – una dintre multele sedinte in care se analizeaza observatiile unitatilor pe marginea proiectului. Luni este urmatoarea

 56. sa dam drumul protestelor k nu mai tine, rusine mincinosilor!!!!! Nu suntem carpe!! LA PROTESTE FRATILOR!!!Y3DUV

 57. despre ce fel de ,,sedinta de rutina pe merginea statutului special,, a avut loc in data de 19.03.2015?

 58. Domnule Stefan, va rog respectuos sa demarati adunarea de semnaturi ale angajatilor din toate Serviciile de Reintegrare Sociala din penitenciare si sa actionati in instanta pentru acordarea maririi de 100 Ron care conform raspunsului Ministerului Muncii au si ei dreptul la aceasta marire.Daca numai prin justitie putem sa primim si noi anumite drepturi atunci sa o facem si va rog ca SNLP sa demareze si sa sprijine o actiune in instanta pe aceasta tema.Cu siguranta din toate penitenciarele sunt cel putin 400 de salariati care sunt privati de aceasta marire.Fiecare asistent social,psiholog,educator responsabil de caz este implicat prin activitatea sa zilnica in actiuni sociale pe diverse teme intrand in contact cu institutii,familii ale detinutilor pentru rezolvarea diverselor probleme ale acestora.Ca urmare li se cuvine aceasta marire.Asteptam initierea actiunii in instanta si intocmirea listelor .Va multumesc!

 59. Bai fratilor,hai sa dam drumul protestelor sub coordonarea sindicatelor deoarece mincinosii din anp sint mai rai decit hotii din brutarii.Anp ne desconsidera in ultimul hal

 60. suntem bataia de joc sistemului militar!rusine!!!nu am cuvinte!trebuie sa iesim in strada!!!haideti fratilor!!!nu se mai poate!!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)