www.snlp.ro Web analytics

Noul Auschwitz: interdictii doar pentru personal. Telefoane mobile numai pentru uz casnic

RTR2GX0KNr.272/SNLP/23.03.2015

Catre, Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor

Urmare consultarii si discutiilor pe marginea proiectului de Hotarare de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, precum si a textului din proiect, inclus la art. 17, alin. 2), prin care se mentioneaza faptul ca „pastrarea telefoanelor mobile personale in cadrul locului de detinere este interzisa„, va informam ca SNLP se opune includerii acestei interdictii in regulament avand in vedere si regulile aplicabile in alte sisteme penitenciare din Europa, Romania aplicand la acest moment o strategie de aliniere la regulile europene si nu de rescriere a acestora. 

Pentru sustinerea acestei observatii, SNLP a demarat prin Adrian Neagoe (vicepresedinte) o actiune de consultare a partenerilor SNLP din cadrul EPSU Prison Network care au fost consultati cu privire la regulile din sistemul penitenciar pe care il reprezinta. Conform materialelor transmise prin corespondenta electronica, in niciunul dintre statele ai caror reprezentanti au raspuns nu este instituita o astfel de restrictie. Au raspuns 9 tari: Anglia, Franta, Spania, Italia, Olanda, Belgia, Estonia, Norvegia si Portugalia.

Va punem la dispozitie atasat materialele la care facem referire mai sus precum si un centralizator realizat de SNLP si va solicitam raspunsul dumneavoastra cu privire la observatiile SNLP.

Cu consideratie

Stefan Teoroc, presedinte SNLP/PUBLISIND

Documente atasate:

43 COMMENTS

 1. [quote name=”MihaA”]Domnule Teorok,in perspectiva viitoarelor demersuri pe care ati promis ca le veti face, cu privire la agentii cu studii superioare pentru a fi prevazute si recunoscute astfel de functii ar fi trebuit in statutul politistului poate sa fie prevazut si urmatorul aspect:
  „(1) Poliţiştii de penitenciare se împart, în raport cu nivelul minim al studiilor necesare, în:
  a) Corpul ofiţerilor – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, emisă de instituţii acreditate, potrivit legii;
  b)Corpul agenţilor – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii superioare absolvite cu diplomă de licenta sau echivalenta,emisa de institutii acreditate,potrivit legii;”
  – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat.”
  Daca nu se vor prevedea atunci cand se concepe o lege noua dupa aceea e clar ca nu veti mai putea face nimic.[/quote]

  Domnule Teoroc,…din cate am observat niciodata nu luati in discutie acest subiect al sporului pentru studii superioare…de ce sindicatele nu au reactionat in nici un fel atunci cand guvernantii nostri au dat aceasta lege? Stim cu totii ca aceasta este neconstitutionala, fiind discriminatorie…cum se poate asa ceva?si totusi sindicatul sa nu ia masuri, sa initieze o actiune in instanta(cel putin) sa apere angajatii in fata unei asemenea nedreptati? Imi doresc un raspuns domnule Stefan Teoroc,…desi mai mult ca sigur nu o sa il primesc. Mutumesc.

 2. ascultaţi ce vã spune un „plotonier” bãtrân de pârnaie….mãi poliţiştii mei de penitenciare(fãrã statut)…fie pâinea cât de rea,tot mai bine’n-Anglia.

 3. Pt Ion si un alt fpss,
  Potrivit OMJ 511, art. 4 decontul de transport la si de la serviciu se face pentru cei care au domiciliu si nu resedinta.

 4. Pe ce se mai bazeaza dnii comunisti de la ANP acum.ce sistem au mai copiat (bine-nteles numai in cele negative),exista o explicatie–sa-si dea demisia in masa !!! toti marii sefi de la administrarea nenorocirilor si porcariilor!!!va rog sa publicati nu este nimik defaimator.ms 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 De-abia astept sa vin la MJ si apoi la ANP in fata,sa vad pe unde scot camasa unii prost iluminati.. 😀 😀 😀 😀 😀

 5. Pentru Metrorex sunt bani,pentru noi,nu]Rusine guvernantilor[ 😕

 6. Asta ar fi cea mai buna modalitate sa renuntam la telefoane mobile si la cele fixe sa vădem daca le convine daca nu ne mai lasa cu telefoanele in unități eu sigur renunt la el .

 7. Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere tuturor celor ce incercati sa luati apararea asa cum puteti celor napastuiti.amin

 8. pana la urma nu ati raspuns la intreabarea lui ION! se deconteaza sau nu naveta zilnica de la resedinta????

 9. pentru ce ne trebuie telefoane la munca sa le tinem inchise in poarta .ca stam cate 13 ore in post fara sa fim schimbati si ca ne facem nevoile in sticle de plastic de asta de ce nu ziceti nimic

 10. Sper ca reprezentantii sindicatului de la Bucuresti sa se tina de cuvant si sa nu fie o vrajeala cu privire la actiunarea in instanta pentru cei 100Ron pentru Serviciul Reintegrare sociala care conform raspunsului MM pot beneficia de aceasta majorare.

 11. Domnule Teorok,in perspectiva viitoarelor demersuri pe care ati promis ca le veti face, cu privire la agentii cu studii superioare pentru a fi prevazute si recunoscute astfel de functii ar fi trebuit in statutul politistului poate sa fie prevazut si urmatorul aspect:
  „(1) Poliţiştii de penitenciare se împart, în raport cu nivelul minim al studiilor necesare, în:
  a) Corpul ofiţerilor – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, emisă de instituţii acreditate, potrivit legii;
  b)Corpul agenţilor – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii superioare absolvite cu diplomă de licenta sau echivalenta,emisa de institutii acreditate,potrivit legii;”
  – cuprinde poliţiştii de penitenciare cu studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat.”
  Daca nu se vor prevedea atunci cand se concepe o lege noua dupa aceea e clar ca nu veti mai putea face nimic.

 12. Domnule Teoroc , in urma cu cateva minute premierul Victor Ponta a anuntat ca a fost informat de MF despre incasarile foarte bune la buget, fapt ce ar putea duce la o reducere a TVA-ului mai devreme decat era prognozat. Daca MF anunta ca sunt bani, cum nu sunt doar pentru ANP? Pentru noi este foarte clar ca nici de aceasta data conducerea ANP-DEA, nu a facut nimic pentru angajatii acestui sistem, si anume sa acorde drepturile LEGALE ce li se cuvin. „S-au facut solicitarile” asta este adevarul.

 13. Dl. Teoroc de ati facut cerere si catre ANP are vreo eficienta..nu sunt ei ,,in plus,, dupa parerea ,in mare procent a angajatilor din sistem…eu propun o cerere catre MJ. si prin dumneavoastra cu semnaturile din teritoriu pentru desfintarea ANP-ului…haideti sa facem o incercare sa vedem cate semnaturi primiti inclusiv si de la cei care nu sunt in sindicate.

 14. plutonul din care fac parte am stabilit sa nu mai intram in serviciu tura viitoare de zi. nu se mai poate. avem cate 200 ore suplimentare de persoana,avem in medie cate 15 zile de concediu restanta de anul trecut,lipsa majora de personal si acum cireasa de pe tort neplata celor 75%. O SA IASA URAT.

 15. Ma bucur sa aud ca exista o speranta dupa ce ne-au dus la extreme , de la dezamagire la bucurie si iar la dezamagire.Multumim pentru speranta si sper sa rezolvati .

 16. by the way…LA MULTI ANI DE ZIUA POLITIEI!!! SUNTEM DE LA INFIINTARE POLITISTI INDIFERENT DE CINE SI CE SI CUM SI CE FEL :), AU VRUT SA NE DENUMEASCA IN TIMP…

 17. Apar usoare semne bune dar fara certitudini. Exista o operatiune bugetara care se poate activa la nivelul ordonatorului principal (MJ) cu aprobarea MFP respectiv mutarea unor sume de la anumite capitole din MJ la chetuieli de personal in ANP. Intelegem ca se fac demersuri in acest sens insa nu avem inca nimic scris sau sigur. Am cerut intalnire cu ministrul si convocarea comisiei mixte din MJ.

  Raspuns la intrebarea privind voucherele: Nu se dau vouchere de vacanta pentru fpss. Tragem sa activam dreptul la bilete de tratament in baza statutului special. Toate trebuie trase si impinse. Nimic nu se face cum ar fi normal

 18. Mai fratilor ANP/MJ a inebunit si vrea sa inebunim si noi,ei bine eu chiar incep sa inebunesc!!!!

 19. comparativ cu numarul angajatilor din MAI suntem o mana de oameni dar tot pentru noi nu sunt bani. 😐

 20. Dl Teoroc ce imi puteti spune despre vaucerele de vacanta beneficiem de ele anul acesta sau nu.

 21. Imi place fiindca toata lumea comenteaza pe sait dar de facut nimeni nu face nimic si sunt convins ca daca trebuie sa mergem la miting nici 20% din cei care comenteaza nu vor participa.va multumesc dl TEOROC ca ne ajutati sa ne castigam drepturile pierdute.

 22. Trebuia sa iesim in stradă domnule Teoroc , sporurile si banii de echipamentnu o sa îi vedem prea curând. Felicitări domnului Oprea respecta oamenii din minister.

 23. Eu sunt de parere, daca nu se rezolva treaba asta cu telefoanele, sa declaram la locul de munca faptul ca nu mai avem telefon. Sa vedem atunci cum o sa se mai alarmeze prin sms angajatii!

 24. TREBA CU TELEFOANELE O VAD CA O DIVERSIUNE DE A NE ABATE ATENTIA DE LA CEI 75%SI RESTUL DE SUME RESTANTE….NE TIN MINTILE OCUPATE IN TIMP CE EI COC ALTE TREBURI…ASTA SINT DIVERSIONISTI…….

 25. MAI BINE PROMITEM CA NE DONAM SALARIUL CELOR CARE SI-AU ACORDAT FONDURI PENTRU CONDITIILE DE DETENTIE, DAR IGNORA SI AMARATELE NOASTRE DE DREPTURI, SI LE-AU IGNORAT MEREU :), OAMENII VOR AVEA POATE SI PISCINA ACOPERITA PE SECTIA DE DETINERE CA TARE S-AU MOBILIZAT SA ALOCE URGENT FONDURI DAR..DE CE SA DONAM? PAI E SIMPLU..CHELTUIELILE LOR CU PACHET SI CUMPARATURI CINE LE SUPORTA? DECI..NOI PROMITEM CA NE DONAM SALARIUL PENTRU EI, IAR EI NE ALOCA FONDURI PENTRU PLATA DREPTURILOR CARE NI SE CUVIN..SAU NI SE CUVENEAU DE MULT! ..DECI NU MAI FITI RAUTACIOSI, HAIDETI SA FIM SOLIDARI CU OAMENII AFLATI IN SUFERINTA!!!

 26. Eu cred ca ar trebui sa renuntam la salari la sotii la copiii la tot ce avem si sa ne cazeze si pe noi in puscarie fiindca atunci nu mai facem ore suplimentare ne pot folosi tot timpul o sa ne dea si noua cate o vizita pe luna si o sa fie ei fericiti sunt niste oamenicare isi bat joc de noi si de familile noastre suntem bataia de joc a lor sa le fie rusine oare nu se gandesc ca exieta un dumnezeu . Rusine.rusine rusine .mie scarba de acest sistem.

 27. [quote name=”Florin Stoica”]Felicitari domnului ministru de interne Oprea pentru modul cum conduce ministerul si pentru ce a facut pentru politisti.
  Pe un post de televiziune ma uit cu invidie la dumnealui si constat ca noi nu ne putem mandri cu acest lucru.
  De ce domnul ministru Oprea are bani si plateste la zi drepturile politistilor in speta majorarea de 75% iar noi platim doar pe 4 zile din luna ianuarie?
  Nici ministerul de interne nu a avut bani alocati pentru aceasta majorare cand a fost construit bugetul pe anul 2015.
  Despre interdictia de a beneficia de tehnologia de ultima ora in domeniul telefoniei mobile ce pot spune?
  Dragi colegi haideti sa ne refacem abonamentele la romtelecom adica acele telefoane fixe si cand ne vor da alarme sa nu poata nici ei sa foloseasca tehnica actuala de alarmare, eu asa am sa fac.
  Rusine pentru conducatorii nostri care in mileniul III ne interzic purtarea si folosirea telefoanelor mobile.[/quote]
  Florine, eu o fac deja de mult.Si nu doar eu, mai sunt si altii, destul de multi.Deranjaza si deranjam, stim asta deja. Ma bucur ca achiesati la asta, sa vedem reactia celor care cred ca fac ce vor, cand vor, cum vor cu noi. Aviz A.N.P. Magariile cu plata mojorarilor doar o miime de catime ( sau cat vine procentual si interdictia asta, se vor solda cu proteste la care VOM SOLICITA DEMISII.Si ghici ce? Nu vom avea liniste pana cand nu le von obtine. Mai ganditi-va!!!!

 28. [quote name=”Nostradamus de la Obor”]Florin Stoica,
  Lasa-l si pe Oprea ca acu e 2016 si vin alegerile. Macar astia isi urmaresc interesul obtinerii a pese 50.000 de voturi inca de pe acum + isu… Ca doar vor candida singuri, alaturi de nicio alianta.
  Eu unul nu mai cred in bunul samariteam mai ales cand vorbim de politicieni. Macar sa-i determinam noi sa devina…prin proteste si alte miscari menite sa le tulbure linistea.

  Pentru ceilalti…astia cu statutul:
  Mai fratiorii mei ? Voi cititi ceva de pe acest site ? De cate ori sa va explice omul ca rahatul ala de statut este discutie ? Este o prioritate pentru sindicat acel statut !!!! De cate ori trebuie sa va explice omul ?
  Spre exemplu…tu ce vrei mai Alex ? Ia spune ce te-ar interesa la noul statut ? Asa ca fapt divers…ca, daca suferi doar de o denumire e cam grav. Nu de alta dar societatea civila tot paznic sau gardian te vor numi.

  Si pe mine ma intereseaza o identitate insa pana a nu intelege nimic cu toate ca mi se explica in draci despre acest statut… Ce mama ma-sii ! Puneti frenetic intrebarea asta ca ati innebunit dracu tot netul cu asta. Straduiti-va si voi sa intelegeti atunci cand vi se explica. Sau sunteti niste postaci meniti sa fiti factori de stres ?[/quote]
  😀

 29. Pt Nostradamus de la Obor,
  Te rog sa ma crezi ca as dori si eu sa fie campanie electorala in ministerul justitiei pentru anul 2016 si sa primim toate drepturile.
  Ai inteles gresit cred comentariul meu.
  Ministrul Gabriel Oprea se lauda cu faptul ca la ei toti angajatii militari sau functionari publici cu statut special primesc aceasta majorare, se mai lauda si cu legea pensiilor militare.
  Or fi laude or fi realizari eu nu le cataloghez.

 30. Florin Stoica,
  Lasa-l si pe Oprea ca acu e 2016 si vin alegerile. Macar astia isi urmaresc interesul obtinerii a pese 50.000 de voturi inca de pe acum + isu… Ca doar vor candida singuri, alaturi de nicio alianta.
  Eu unul nu mai cred in bunul samariteam mai ales cand vorbim de politicieni. Macar sa-i determinam noi sa devina…prin proteste si alte miscari menite sa le tulbure linistea.

  Pentru ceilalti…astia cu statutul:
  Mai fratiorii mei ? Voi cititi ceva de pe acest site ? De cate ori sa va explice omul ca rahatul ala de statut este discutie ? Este o prioritate pentru sindicat acel statut !!!! De cate ori trebuie sa va explice omul ?
  Spre exemplu…tu ce vrei mai Alex ? Ia spune ce te-ar interesa la noul statut ? Asa ca fapt divers…ca, daca suferi doar de o denumire e cam grav. Nu de alta dar societatea civila tot paznic sau gardian te vor numi.

  Si pe mine ma intereseaza o identitate insa pana a nu intelege nimic cu toate ca mi se explica in draci despre acest statut… Ce mama ma-sii ! Puneti frenetic intrebarea asta ca ati innebunit dracu tot netul cu asta. Straduiti-va si voi sa intelegeti atunci cand vi se explica. Sau sunteti niste postaci meniti sa fiti factori de stres ?

 31. [quote name=”Florin Stoica”]Felicitari domnului ministru de interne Oprea pentru modul cum conduce ministerul si pentru ce a facut pentru politisti.
  Pe un post de televiziune ma uit cu invidie la dumnealui si constat ca noi nu ne putem mandri cu acest lucru.
  De ce domnul ministru Oprea are bani si plateste la zi drepturile politistilor in speta majorarea de 75% iar noi platim doar pe 4 zile din luna ianuarie?
  Nici ministerul de interne nu a avut bani alocati pentru aceasta majorare cand a fost construit bugetul pe anul 2015.
  Despre interdictia de a beneficia de tehnologia de ultima ora in domeniul telefoniei mobile ce pot spune?
  Dragi colegi haideti sa ne refacem abonamentele la romtelecom adica acele telefoane fixe si cand ne vor da alarme sa nu poata nici ei sa foloseasca tehnica actuala de alarmare, eu asa am sa fac.
  Rusine pentru conducatorii nostri care in mileniul III ne interzic purtarea si folosirea telefoanelor mobile.[/quote]
  SUBSCRIU! DOAR CA EU NU IMI MAI REFAC ABONAMENTUL LA TELEFONIA FIXA, LA TELEFONIA MOBILA MA OBLIGA SA RENUNT! SA MA ANUNTE IN CAZ DE ALARMARE, CUM SE FACEA INAINTE, PRIN POLITIA LOCALITATII DE DOMICILIU, CU UN AGENT DEPLASAT LA MINE ACASA SI DACA NU SUNT ACASA SI NU AFLU IN TIMP UTIL NU VIN! …LA ACEEASI EMISIUNE MA UIT SI EU ACUM PE REALITATEA TV..

 32. Felicitari domnului ministru de interne Oprea pentru modul cum conduce ministerul si pentru ce a facut pentru politisti.
  Pe un post de televiziune ma uit cu invidie la dumnealui si constat ca noi nu ne putem mandri cu acest lucru.
  De ce domnul ministru Oprea are bani si plateste la zi drepturile politistilor in speta majorarea de 75% iar noi platim doar pe 4 zile din luna ianuarie?
  Nici ministerul de interne nu a avut bani alocati pentru aceasta majorare cand a fost construit bugetul pe anul 2015.
  Despre interdictia de a beneficia de tehnologia de ultima ora in domeniul telefoniei mobile ce pot spune?
  Dragi colegi haideti sa ne refacem abonamentele la romtelecom adica acele telefoane fixe si cand ne vor da alarme sa nu poata nici ei sa foloseasca tehnica actuala de alarmare, eu asa am sa fac.
  Rusine pentru conducatorii nostri care in mileniul III ne interzic purtarea si folosirea telefoanelor mobile.

 33. Care ar fi oare costurile pentru a cumpara telefoane intregului personal din sistem? Poate se va gasi cineva sa inventeze si o aplicatie de alarmare pe telefoane din orice loc din care se afla lucratorul de penitenciare…. Cu telefonul sa-ti asiguri pontajul…. cred ca deja vreau prea multe….. 😥

 34. [quote name=”ion”]Dl Teoroc un fpss poate deconta transportul la/de la locul de munca de la resedinta? Sau doar de la domiciliu? Multumesc[/quote]
  ajuta daca poti aceasta nedreptate Stefane.

 35. ba suntem interesati si de alte probleme cum ar fi statutul care nu implica bani, nu?

 36. francezii au raspuns in franceza :)) Se poate acorda accesul cu telefon in administrativ linistit celor care tin contactul permanent cu misiunile din exteriorul penitenciarului si celor de la evidenta.

 37. Dl Teoroc un fpss poate deconta transportul la/de la locul de munca de la resedinta? Sau doar de la domiciliu? Multumesc

 38. Cumva in ANP functioneaza prezumtia de nevinovatie pentru salariati?
  Ce spuneti musiu Bejan si Stancovici?
  Eu unul o sa solicit drepturile detinutilor din sistemul deschis care pot pastra telefoanele la ei si le lasa la intrarea in penitenciar.
  Eu salariat al acestui sistem nu pot pastra telefonul la mine daca lucrez in afara peniteciarului.
  De ce? Sunt condamnat, am comis vreo infractiune si eu nu stiu?
  Vreau drepturi speciale ca si detinutii de la deschis domnilor din conducerea ANP.
  Romania se afla in Europa asa cum se afla cele 9 tari care au raspuns?
  Rusine sa va fie si nici eu nu va salut ca nu meritati nici cel mai mic respect.
  Va transmit salutul mic din perioada cand eram militar in termen.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)