www.snlp.ro Web analytics

Silviu Barbu coordoneaza ANP

silviu-barbuIn urma cu putin timp informatia conform careia dl Silviu Barbu, secretar general adjunct in cadrul MJ, va prelua in coordonare ANP, a fost confirmata. Dl Barbu isi va actualiza, in perioada imediat urmatoare, informatiile pe care le detine despre sistemul penitenciar, avand in vedere ca a avut in trecut si calitatea de director al Penitenciarului Codlea.

45 COMMENTS

 1. Stimate d-le 2gi,
  Va vad suparat rau!E vorba de maseua de minte cariata?
  Va saluta cu respect,finu’Alecu si Nasul

 2. Unui derbedeu ca tine n-o sa-i mai raspund
  Stefan am scris in mesajul meu ca alecu e un paduche transmite asta asa cum ai transmis de la el ca in capul meu sunt paduchi.
  Ai cumva afinitati cu alecu ? Spune si noi nu mai postam nimic, sa scrie el pana nu mai poate.
  Nu mai edita doar ce vrei tu. sau editeaza tot si e ok.
  Pe mine ma strang pantofii iar pe tine te strange casheta la cata minte ai in capul ala SEC.
  La buna vedere si fara respect pentru alecu desteptu.

 3. Stimate d-le 2Gi,
  Va vad suparat rau de tot!.Ce aveti ,va string pantofii sau aveti maseau de minte cariata? (Editat)
  Va saluta ,cu respect,finu’Alecu si Nasul

 4. Mai usurel cu invectivele! Ironia este una, dar nu trebuie sa ajungem chiar la injuraturi.

 5. Mai alecule destept de dai in gropi, tu faci (editat), sa-ti fie rusine (editat). Asa intelegi tu o conversatie civilizata?
  Esti un (editat)
  STEFAN ITI CER PUBLIC SA TRANSMITI ACEST MESAJ ASA CUM L-AI TRIMIS PE AL ACESTUI (editat), SUPER DESTEPT ALECU.
  FARA RESPECT PENTRU ALECU DESTEPTU.

 6. Stimati concetateni,
  Nu ma astept ca toti sa fie de buna credinta sau sa aiba un nvel de instruire peste „mediu”. Finu Alecu n-a impartit si nu va imparti „lumea” in agenti si ofiteri,ci, in oropsiti si privilegiati,in oameni si neoameni.Un proverb romanesc „suna „cam asa:”A fi om e lucru mare,a fi domn e o intimplare”
  V-am prezentata citeva din exceptiile sistemului cu 2 fete,un sistem in care exceptia devine regula si regula, exceptie.Poate ati mai auzit ca angajati cu vechime au iesit la pensie cu coeficient mai mic decit altii,care din prima zi de serviciu au avut coeficient maxim.Momentan nu doresc sa va prezint si alte exceptii exceptionale,ca n-am baut nimic si sint dependent ptr creatia mea.
  Faptul ca totusi exista ierarhii si elite nu se datoreaza nimanui,ci,asa e lumea organizata de la maimuta si comuna primitiva incoace.
  Este adevarat ca tot romanul ar vrea sa fie mare sef.Mai este cite unul care crede ca el s-a nascut mare conducator, dar nu poate si nu accepta sa fie mare executant.
  In mod normal,”filtrul” ar trebui sa functioneze, in sensul ca cei competenti trebuie sa-si ocupe locurile meritate! Dar, functioneaza?
  Sindicatele trebuie sa apere drepturileangajatilor si nu privilegiile unor angajati!Faptul ca se mai supara cite-un privilegiat (sau mai multi),sau ca nu vror ei sa accepte dreptatea si realitatea ,il lasa rece,ca un sloi de gheata(ori iceberg)pe finu’Alecu
  Stimate domn (de)Formare, noi am mai avut discutii contradictorii,in Comisia de la ANP,sint agenti numiti de sindicate?Vroiam sa nu-ti raspund la intrebare,e prea grea ptr mine sau prea subtila…nu stiu .Mai citeste inca o data sau de mai multe ori comentariile lui finu’ , ceva literatura si daca tot nu vei intelege ce vrusei sa exprim ,te ajut cu placere!
  Va saluta ,oropsitii finu’Alecu si Nasul,insetati de dreptate ca vampirul de singe

 7. Domnule Gigi,
  Matale vorbesti de neintelegere si neimplinire?Daca te implineste cu ceva,judeca tu ofiterii!Matale cu ce gindesti?Capul tau face paduchi?
  Uite, n-am sa-mi pierd timpul cu unii ca tine,mai bine scrie-i lui Super D! Mai citeste-ma ,domnule Gi(de 2 ori),ANP-istul lui peste,ai ce invata!

 8. Nea Alecule,
  Dumneata bati campii fratiorul meu.
  Sti cati agenti are in schema ANP-ul si cati ofiteri?
  Eu unul m-am saturat de ifosele voastre de clasa superioara, cunosc atatia ofiteri fara valoare, sa nu vorbesc altfel si atatia agenti net superiori superi clasei OFITERESTI, scuze pentru acest cuvant dar nu am gasit altul, incat imi este lehamite ca un sindicalist ca tine, dar sincer ma indoiesc ca ai fi, sa spuna acest lucru.
  Ce crezi tu musiu Alecu, agentul este vreun prost, vreun nescolit, vreun terchea- berchea?
  Ehe, ehe cati agenti stiu eu care fac munca ofiterilor si ce e mai grav tin in spate o multime de ofiteri din numarul mic al sistemului incat eu sincer ma mir ca ai tupeul sa spui asemenea lucruri.
  La buna vedere OFITERASULE neinteles si neimplinit.

 9. Domnule Alecu !

  Numirea unor persoane in Comisia de Disciplina revine si structurii sindicale reprezentative. In acest caz, structura sindicala reprezentativa numeste oamenii care-i considera capabili a reprezenta interesele membrilor in aceasta Comisie.

  Totodata, faptul ca este numit un agent intr-o Comisie de Disciplina nu implica niciun risc pentru cel ce este judecat atat timp cat agentul numit de catre sindicatul reprezentativ respecta principiile impuse prin OMJ 2856.
  Dealtfel, orice ofiter judecat in Comisia de Disciplina, daca isi simte lezate interesele are posibiltatea apelarii la instanta de judecata. Este simplu !

  Dij punctul dumneavoastra de vedere domnule Alecu, Comisia de Disciplina ar trebui constituita numai din ofiteri ? Uitati un lucru elementar in acest caz ! Adminsitratia penitenciarului numeste oamenii pe care-i doreste iar sindicatul reprezentativ, pentru ca suntem intr-o tara libera in care vointa oamenilor este respectata, numeste acei oameni care considera ca sunt capabioli a-i reprezenta oriunde.

  Ti-as pune la dispozitie o speta in care un ofiter cu functie de executie a fost judecat intr-o unitate de catre Comisia de Disciplina iar acesta, la sfarsit a afirmat „public” ca cel care a judecat in termenii cei mai corecti a fost singurul agent membru in Comisia de Disciplina.

  Prin exemplele pe care dumneavoastra le expuneti domnule Alecu nu faceti altceva decat sa nasteti ideea cum ca sindicatele ar trebui obligate sa numeasca numai ofiteri intr-o astfel de comisie, lucru ce contravine total libertatii de decizie a structurilor sindicale reprezentative.

 10. Stimati concetateni,
  Daca tot veni vorba de comisiile de disciplina,proiect initiat de altii ptr modificarea OMJ existent,vad oarecum o exceptie nemaintilnita in niciun domeniu de activitate,inclusiv la confratii din OPSNA(poate de-aia e exceptie,sa nu-i spun prostie).Mai exact ,agentul din Comisie il judeca pe ofiter..Pai ia priviti la confrati! Pai ia priviti la doctori! Pai ia priviti la magistrati!Este asistentul membru in Colegiul Medicilor si-l judeca pe Dl Dr Primar(nu de oras sau comuna)? De aia au si ei Colegiul lor, nu sa se bage la superiori!Este d-l magistrat de la Judecatorie in CSM si-l judeca pe magistratul de la CA,sau ICJC?Pai de ierarhie ce mai spuneti?
  Pai stati sa vedeti cite privilegii!
  Va saluta cu frustrare,finu’Alecu si Nasul

 11. Nu de umerii Alecului vorbeam ci de cei din unitatea lui, aflati imediat sub gatul celui cu atributii 🙂
  Ce-i drept, puterea DG-ului tinde sa devina a 4-a putere in Stat. Ce mai conteaza legile…

 12. Domnule Presedinte,
  Domnul Cod scria despre o Decizie a DG care s-ar afla in unitati.Eu n-am primit-o ca nu dadeam din umeri si-i spuneam omului despre ea.

 13. Dar stiu ca este mai simpla o miscare de umeri decat o cautare pe net 🙂

 14. [u][b]Pentru Cod
  [/b][/u]

  [b]L 284/2010, anexa 7 (lege cadru salarizare bugetari)
  [/b]
  ART. 63
  (1) Cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care sunt puşi la dispoziţie în situaţii temeinic justificate, potrivit legii, beneficiază de solda funcţiei de bază avută/salariul funcţiei de bază avut, cu excepţia soldei de comandă/salariului de comandă, precum şi de celelalte drepturi salariale avute, în condiţiile prevăzute prin norme metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.
  (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi cadrelor militare în activitate puse la dispoziţie ca efect al începerii urmăririi penale.
  ART. 65
  (1) Personalul militar pus la dispoziţie, potrivit legii, ca efect al trimiterii în judecata unei instanţe penale, în stare de libertate, precum şi cel eliberat pe cauţiune beneficiază de solda de funcţie minimă corespunzătoare gradului deţinut, de solda de grad, de gradaţiile cuvenite, precum şi de alte drepturi salariale prevăzute de normele metodologice aprobate de ordonatorul principal de credite, până la definitivarea situaţiei.
  (2) Personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, arestaţi, le încetează plata drepturilor salariale începând cu data suspendării din funcţie.
  (3) Poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare puşi la dispoziţie, potrivit legii, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale sau care sunt judecaţi în stare de libertate ori liberaţi provizoriu pe cauţiune beneficiază de salariul de funcţie minim corespunzător gradului profesional deţinut, de salariul gradului profesional şi de gradaţiile cuvenite, până la definitivarea situaţiei.
  (4) În cazul în care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală ori achitarea, precum şi în cazul încetării urmăririi penale ori a procesului penal, persoanele cărora li s-au aplicat prevederile alin. (1) – (3) vor fi repuse în toate drepturile băneşti avute la data punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, inclusiv compensarea drepturilor salariale de care au fost private pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, actualizate potrivit majorărilor sau indexărilor salariale.

  [b]L 293/2004 republicata (statut special penitenciare)
  [/b]
  SECŢIUNEA a 3-a
  Punerea la dispoziţie, suspendarea din funcţie şi întreruperea raporturilor de serviciu

  ART. 58
  (1) În cazul în care împotriva funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare s-a început urmărirea penală, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită.
  (2) Pe timpul urmăririi penale şi al judecăţii, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este pus la dispoziţie. Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unităţii şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, şi de celelalte drepturi prevăzute de prezenta lege.
  (3) Pe perioada arestării preventive, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este suspendat din funcţie. Pe timpul suspendării, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute de prezenta lege.
  (4) În cazul în care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală ori achitarea, precum şi în cazul încetării urmăririi penale ori a procesului penal, funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti.
  ART. 59
  Funcţionarii publici cu statut special, rămaşi neîncadraţi în funcţii din diferite cauze neimputabile, sunt puşi la dispoziţie, potrivit competenţelor. Pe această perioadă beneficiază de salariul de bază avut şi de celelalte drepturi băneşti cuvenite pentru activitatea desfăşurată, cu excepţia indemnizaţiei de conducere, pentru ofiţerii cu funcţii de conducere. Situaţia ofiţerilor şi agenţilor puşi la dispoziţie se soluţionează în termen de 3 luni.
  ART. 60
  (1) Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare se suspendă din funcţie dacă desfăşoară activitate sindicală pentru care este prevăzută suspendarea, în condiţiile legii.
  (2) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pentru desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale.
  (3) Raportul de serviciu al funcţionarului public cu statut special se poate suspenda, de drept sau la cerere, cu respectarea prevederilor cuprinse în legislaţia muncii.

 15. [quote name=”finul Alecu”]Stimate d-le COD,
  Daca vreti un raspuns corect ,intrebati la RUFP sau financiar la unitatea dvs. Sintem alaturi de dvs![/quote]
  nimeni nu stie , toti dau din umeri

 16. Alecule !
  Se pare ca alcoolul te inspira cam de fiecare data. Ce sa zic ? La cat mai multe pahare cu alcool pentru a fi inspirat cand scrii !

 17. Stimate d-le Presedinte,
  Stimati concetateni,
  Sigur ca in relationarea interumana apar si jigniri,un fapt real si normal.Se stie ca oamenii nu sint sfinti.Idea este ca cei ce se jignesc sa se si opreasca.Faptul ca sint 2 sau mai multe sindicate mari e un lucru imbucurator.Este vorbe de concurenta ,de oferte , de atitudine si de caracterul leader-shipului.Te duci acolo unde crezi ca ti se potriveste.Daca ar fi Sindicatul Unic iar nu mi se pare o binefacere.
  Si in statele dezvoltate si civilizate sint macar 2 sindicate,poate si 3,unul fiind al puterii,avind rolul de a submina si „sparge” lupta celorlalti.
  Nu stiu unde se include neutrul(neutronul)Xmann,la „artagosi”sau la”blinzi?Domnule neutru,incearca sa-i contrazici pe Super D sau ceilalti doi „superi,”acolo sa vezi jigniri si nu ti se permite dreptul la replica deoarece Superul are legile lui!
  Dar nu asta e problema,este loc pentru toti oamanii buni!.Va saluta cu respect ,finu’ Alecu si Nasul.Pace armonie si iubire!

 18. Stimate d-le Vaska,
  Finu’Alecu va mai da un ultim exemplu referitor la experienta profesionala si exceptiile sistemului cu 2 fete.Privitii pe magistrati,astia cu dreptatea in mina! Dupa ce absolva INM-ul,adica Institutul ,vor fi repartizati toti la Judecatorii.Dupa ce stau ceva timp acolo ,sustin apoi concursuri de promovare la instantele superioare ,dar gradual(In termeni aproximativi i-am inclus si pe procurori).N-ai sa vezi magistrat de la Judecatorie ca sustine concurs ca Presedinte la Curte(CA) sauICCJ sau CC.Priveste matale absolventii de Tirg(Ocna)?Ei vor merge pe coeficient maxim in unitati,unii,dar,e bine?Dupa trei ani se vor pe functii de conducere,ce zici, e bine?
  Din aceste exemple chiar nu vezi ca sintem altfel decit restul lumii?Adica la noi e dreptatea si adevarul si la ei nu?
  Va saluta din sistemul exceptiilor, despre care vom mai scrie,finu’Alecu si Nasul

 19. Nu va enervati!
  Xmann, te deranjeaza limbajul lui Vaska dar nici tu nu pari sa te inspiri din Ghandi 🙂
  Asta cu jignitul oamenilor cand caracterizezi o organizatie, poti sa o spui si altora. Povestea este veche, divergenta nesolutionabila, iar efectele vizibile. Unii o numesc concurenta si incearca sa convinga ca produce valoare, altii mai realisti vad razboiul real care fragmenteaza personalul in tabere. Nimic nou sub soare.
  Haideti sa urmarim subiectele. Avem cate ceva nou.

 20. @vaks(a)
  Curcile mele zisera ca nu merita sa-si piarda timpul cu tine, pentru ca nu te suspecteaza de ….inteligenta!
  Si mai zisera ele ca de superagenti care se viseaza directori de penitencir,juristi „made spiru” sunt pline puscariile Romaniei…
  P.S. Daca eram din „cloaca” asta era mai bine?Oricum nu sunt „afiliat” inca,dar daca majoritatea „sindicalistilor” sunt ca tine ,mai bine ….neutru!
  O organizatie sindicala -fie ea si condusa de Dumitrascu -tu o numesti cloaca,jignindu-ti cateva mii de colegi(sau tu esti coleg doar cu cei din S.N.L.P?)
  Sindicalismul din penitenciare nu se rezuma doar la Teoroc si Dumitrascu si inca 4-5 mai „artagosi” din fiecare tabara,sau s-a schimbat ceva in ultimul timp si nu stiu?

 21. Stimate d-le COD,
  Daca vreti un raspuns corect ,intrebati la RUFP sau financiar la unitatea dvs. Sintem alaturi de dvs!

 22. Stimate d-le Vaska,
  Finu’ Alecu va percepe ca pe un sindicalist”incruntat”,bataios.
  1)Unde ati gasit dvs „dreptul de a concura” ca fiind un drept „fund-amental”?
  2) In limba romana se scrie si se pronunta „…mai multi” deodadata si nu odata.
  3)Daca ti-o place sau nu ti-o place ,afla d-le Vaska ca nu sint penitenciare unde sa activeze agenti „mai profesionist” decit orice DASDRP deoarece ei nu au avut cinstea de a fi directori adjuncti, simultan .Este ca si cum ai compara pe Pele cu Steaua Polara.
  3) De ce n-a fost concurenta la concursul ptr directori?Iti scrie finu’ cind se mai imbata.Pina atunci mai citeste de citeva ori postarile de ieri si vei intelege
  4) Fii si matale mai „senin”,mai tolerant! Parca te-ar stringe pantofii si te superi pe toti „odata”
  Va saluta cu respect, finu’ Alecu si Nasul

 23. [quote name=”Stefan Teoroc”]Inca ceva: miscarea sindicala din sistemul penitenciar este puternica si matura reprezentand un model pentru multe alte sisteme, iar cu privire la gradul de sindicalizare din penitenciare, nu cred ca suntem depasiti de alt domeniu.[/quote]
  Dar el de unde sa stie?Ori probabil crede ca membrii rasar din pamant.Nu Cosmine, membrii nu rasar din pamant si nici nu se pastreaza mult timp doar cu propaganda, trebuie sa vada si rezultate, trebuie sa vada ca misti ceva pentru ei.Si asta trebuie sa o faci tot timpul.O seara buna va doresc tuturor.

 24. Inca ceva: miscarea sindicala din sistemul penitenciar [u]este[/u] puternica si matura reprezentand un model pentru multe alte sisteme, iar cu privire la gradul de sindicalizare din penitenciare, nu cred ca suntem depasiti de alt domeniu.

 25. Orice buna intentie sau sanatoasa intrebare va primi un raspuns pe masura si fara ocolisuri. Tonul intrebarii este insa evident. Poti reciti. 🙂 Este mai jos un pic. Nu am resentimente. In scurt timp vom face ajustarile. Cel putin am facut un pas spre transparenta, motiv pentru care avem acum aceasta discutie. Daca nu postam nimic, nu erau nici intrebari, nici discutii. Cu stima, de asemenea.

 26. In pofida a ceea ce gandesc unii nu am postat comentariul cu manie ci din dorinta unei situatii transparente. Daca iti face placereiti propun sa actualizez procentele la Giurgiu sau Slobozia, chiar daca avantajeaza SNLP. Personal nu sunt membru al SNLP, dar urmaresc ambele situ-ri cu speranta ca o data miscarea sindicala se unifica devenind puternica si matura dovedind ca se poate trece peste orgolii personale. Situatia clara a membrilor cotizanti oricum o are ANP-ul dar eu personal doream sa stiu si numarul total de colegi membri.
  cu stima domnule presedinte

 27. Domnule Teoroc imi puteti spune care sunt componentele salariului unui fpss care este pus la dispozitie si respectiv trimis in judecata ( sporurile de care beneficiaza). Am inteles ca este un ordin al dir gen. nou. Cumva pana la trimiterea in judecata se primeste salariul intreg? Cu multa stima si cu multumiri, un judecat.

 28. [quote name=”cosmin”]
  Pt. csminel,dragule atrage-ti atentia ca la FSANP figureaza inca sindicate care nu mai exista….!!!! ats nu vezi mataluta fsanp-istule. 😆 😆

 29. Ti-o place sau nu Finule, afla ca sunt penitenciare in care activeaza agenti mai profesionisti decat orice director adjunct paza.
  Mai afla ca, daca se impuneau acele criterii amintite de tine, chiar si pentru functia de director de penitenciar erau reale probleme. Ti s-a parut ca s-au batut pentru o functie de director mai multi odata ? In general, au fost cam 2 pe loc. Pare sa fie o concurenta ?

  Xmann !
  Se vede ca vii din cloaca fsanp-ista ! Numai la aia gasesti un asemenea limbaj, numai acolo nu se discuta de principii elementare, reguli de bun simt, samd… Ce pretentii sa ai de la tine ? Continua sa vorbesti cu ale tale curci in continuare, se pare ca numai ele te inteleg… 🙂

 30. Stimati concetateni,
  Finu’se mai gindi otira si vru sa mai scrie despre exceptiile sistemului de exceptie.Iata:
  1)Dreptul la „greva”,un drept unicat,specific sistemului sistemic, pe care nu-l mai gasim la confratii din OPSNAJ! Dar,el exista cu adevarat?Pai,hai sa judecam:daca asiguram garantarea drepturilor ppl ,siguranta locurilor de detinere si cel putin o treime din activitati(adica se poate si in totalitate),unde mai e greva sau mai exact scopul si rezultatul ei?Nu suna a paradox specific sistemicului?
  2)Aia cu dubla compensare (de ex la Rusalii),in ce sistem din intregul OPSNAJ o mai gasiti?Numai la sistemul sistemic..Nu suna a paradox specific sistemului sistemic?
  Citeam si eu si finu’pe mosia unuia,adica ne cultivam ,ca numai in 7 unitati nu se aplica „dubla compensare”.Asa o fi ?Pai astia de unde sint?
  La cele 2 exceptii de mai sus mai adaugam exceptia gradelor profesionale (ca nu au valoare),exceptia cu functiile de conducere(Ca participa baietii fara numar)+ alte exceptii de la drepturi ptr ca nu s-au emis HG-uri+ exceptia imputernicirilor( ptr 3 ani),ca ajungem sa ne exceptam si noi,finu’Alecu si Nasul
  Va saluta exceptatii,finu’Alecu si Nasul

 31. Stimati concetateni,
  Priviti statutul si pe functionarii publici,aia cu L188!Ce conditii trebuie sa indeplineasca sa ajunga sefi?Studii ,vechime si implicit experienta intr-o functie inferioara.Cine face exceptie?Nu veti ghici!
  Sa nu se inteleaga ca finu’ e dusmanul agentilor sau al unor ofiteri!El vrea sa dovedeasca exceptiile din sistemul exceptiilor,parte a intregului.
  Faptul ca agentul de azi poate deveni directorul de miine,ma duce cu gindul ca intre cele doua functii nu e mare deosebire.Ca urmare, cei doi ar trebui sa aiba cam aceleasi grade profesionale,cam acelasi salariu si cam aceasi importanta in ierarhie sau in…”piramida”.Dupa ce mai bea un paharel,finu’ o sa va mai scrie, daca mai sint deosebiri si asemanari.
  Va saluta fara discriminare, cu speranta ca va ajunge si nepotul lui finu’…sef in sistem ,dupa ce s-or pensiona toate geniile,finu’Alecu si Nasul

 32. sTIMATI CONCETATENI,
  Finu’Alecu dupa ce bau otira cu ocazia sarbatorii asteia se gindi sa scrie ceva.Finu’ Alecu siret baiat de casa,va intreaba retoric, care sint perspectivele carierei profesionale, mai exact daca exista si ce prevede ghidul carierei angajatului din sistemul nostru,cel cu doua fete?
  Poate ca nu e interesant acest subiect,ca cel cu banii pe haine,dar, ce ne mai dorim in afara de bani,uniforma(mai bine banii) si sisteme de paza moderne?
  Daca privim cu mare atentie la sistemul nostru,vom observa ca aparent s-ar dori integrat in sistemul OPSNAJ,dar,in realitate el e „stat in stat”.
  1)La un moment dat gradele profesionale specifice sistemului,nu faceau parte din intreg,adica din intregul OPSNAJ.S-a luat masura armonizarii gradelor.Priviti putin legile,statutele si ghidurile confratilor! Ce veti observa?Ca poti ocupa o functie mai mare cu cel mult 3 grade decit cele de pe umar.Cine face exceptie?Nu veti ghici! Ghidul carierei la confrati iti arata etapele pe care trebuie sa le parcurgi ca sa devii mare sef.Apropos,finu’ n-a vazut in viata vietilor lui,un agent facut direct sef de inspectorat.Cine face exceptie? Nu veti ghici!
  Priviti sistemul de sanatate!Aratati voi un asistent medical care dupa ce absolva facultatea de medicina poate participa la concursul de sef de clinica din prima,fara etape,fara sa ocupe intii post de doctoras.Cine face exptie? Nu veti ghici!
  Priviti sistemul de invatamint! Nu veti gasi un invatator care dupa ce termina o facultate,daca nu are post de profesor,va participa la un concurs de director de scoala.Cine face exceptie?Nu veti ghici!
  2) Ce rol au gradele profesionale la noi sistemicii?Niciunul.De ce se mai acorda si nu ne numim agenti si ofiteri?
  3) Ce semnificatie ar trebui sa aiba ele?Sa fie o recunoastere a experientei si evolutiei pozitive a angajatului.

 33. Gand la gand… Cosmin. In urma cu cateva zile am stabilit in biroul executiv ca vom depune la ANP o solicitare pentru o situatie centralizata si actualizata a procentelor. Cea care este postata, tot de la ANP o avem. Si nu m-as impauna atat. Au fost constituite sindicate noi la Gherla, Oradea si Colibasi. Daca imi scapa ceva, sa-mi spui. Nu m-as risca sa dau un total de membri pe toate cele 3 sindicate dar as spune ca impreuna fac mai putin decat SLLPM din Margineni, care a trecut la PUBLISIND in urma cu 3 ani. Iar acel total nu poate fi de natura a ne destabiliza, cred ca iti dai seama. Promit sa avem o actualizare a procentelor cat de curand. Asa de dragul transparentei la care nu ne obliga nimeni, nici macar concurenta. 🙂
  Dar, de curiozitate, de ce nu imi propui sa actualizez procentele la Giurgiu sau Slobozia? Pentru ca avantajeaza SNLP?

 34. @basca
  Mai da ce pui de magistrat mai esti si tu…
  „Judeci”,”principii elementare”,” interpretarea legii”!!!Spune cinstit cand ai descoperit cuvintele astea grele si…rare ,si mai ales cine ti le-a „aranjat” in propozitie si fraza?
  Cat despre „abuz” nu mai zic nimic,pentru ca nu vreau sa-ti „rascolesc amintirile” din copilarie….
  Curcile mele au inteles ce am vrut sa spun,dar la tine nu merge cu asemenea „subtilitati’…

 35. Nenea Stefan, actualiyeaya si tu site-ul. Ai trecute niste cifre la procentul de membri de sindicat de la REPREZENTATIVITATE de si Ceausescu e invidios din mormant. Pai se poate ai unitati in care in doar cateva zile s-au retras din sindicatul pe care il conduci zeci de membri si tu ai postat tot procente de 90 si ceva %

 36. Sa ne dea banii pt echipament intr-o singura transa,sa aloce bani pt siteme de paza moderne…

 37. Stimati concetateni,
  Sigur ca este o exprimare nefericita,neacademica asta cu „dusmania si pritenia”celor care judeca sau sint judecati. Totodata trebuie sa existe si motive intemeiat de recuzare a unor membri din comisie asupra carora planeaza suspiciuni de impartialitate sau obiectivitate.Cine are „boala ‘ pe tine te „judeca si prin marionetele din comisie.Ceea ce ma uimeste pe mine este ca SD(Super D)isi doreste ca incet,incet sa modifice totul.Sa nu-l criticati cumva ca v-ati ars! Laudati-l ,laudati-l si iar laudati-l! Datorita lui aveti uniforma,sporuri si salarii!El face si a facut numai lucruri bune.Finu’ o sa va povesteasca cindva ..Pace ,armonie si iubire, de la finu’Alecu si Nasul

 38. Pentru Xmann

  La voi in unitate se stabileste pe la colturi care si cum este prieten sau dusman ?
  Amice, in comisia de disciplina judeci ! Ai inteles ? Judeci ! Si daca judeci, trebuie sa o faci conform unor principii elementare. Si, daca esti din partea sindicatului in acea comisie trebuie sa fii si atent la eventuale intentii de abuz pe interpretarea legii.

  Propunerea aia este o porcarie. Si curcile matale, daca le ai, s-ar prapadi de ras. Ce mama naibii ! Avem si pretentii de mari manageri publici, directorasi adjucti sau mari lideri de federatii !

 39. Sper ca dl Barbu sa conlucreze cu sindicatele sa asculte oamenii de jos de la munca de jos,pe patratica lor vad cel mai bine lucrurile si sa ne dea odata banii aia nenorociti pe echipament,atept cu nerabdare sa mai ies in strada dupa alegeri,din nou trebuie sa iesim in strada multi uniti,indiferent de culoarea politica de la guvernare,politicienii sunt c…e,e o vorba veche din popor. 😉 😉 😉 😳 😳 😳 😳

 40. Colegul Dumi incearca si el ceva dar e grele frate cu proiectele astea,era mai usor cand le faceau altii ,ce ziceti eu sunt in relatii dusmanie sau prietenie cu dl,eu pot sa-l judec,zic ca da,altul ca nu ,colegul din foisorul celalalt e nehotarat….ce facem….dusman,prieten sau impartial…?cum imi devedesti ca sunt dusman cand eu declar ca sunt cel mai bun prieten???da……trecem mai departe ,ce sa-i faci „greu la deal cu boii mici”.-proverb

 41. Ma uit la domnul din poza si nu mi se pare a avea o figura prea prietenoasa….
  Stie cineva mai multe despre dumnealui,colegii de la Codlea poate ?

 42. Nenea Va(s)ka, (l-am citat pe finu’…),cum ar fi sa te judece un amic sau un inamic, ori tu esti dintre cei care nu gresesc niciodata, deci nu te intereseaza?
  Si este foarte simplu de stabilit care este tipul de relatie intre „judecator” si „inculpat”,chiar si daca asculti doar ce se povesteste „in targ”, in speta pe la colturile ….puscariei!!

 43. Imi scuzati interventia care nu are legatura cu subiectul dar tin sa va aduc la cunostinta incercarile fsanp de a modifica OMJ 2856 privind comisiile de disciplina.

  Ia priviti soi de propunere :

  „d) se află în relaţii de prietenie sau duşmănie cu funcţionarul public cu statut special a cărui faptă este sesizată ca abatere disciplinară; „

  :))))))))))))))))))))))))))))))) „Relatii de prietenie sau dusmanie” :)))))))))))))))))))))) simt ca lesin de ras….cine mama dracu stabileste criteriile unei relatii de dusmanie ? Dusmanie….. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Astia nu mai sunt sanatosi frate ! :))))))))))))))))))

 44. Simpatica premisa domnului Barbu de la care va pleca in cursa pentru coordonarea destinului sistemului penitenciar :

  „A fost marea mea provocare profesonală. Penitenciarul este o lume foarte complexă, cu o aparenţă de rigoare şi disciplină, dar aproape haotică…”

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)