www.snlp.ro Web analytics

Perspective la varf, in MJ

ministerul justitieiIn urma cu doua ore, noul ministru al justitiei s-a intalnit, probabil pentru ultima oara cu membrii echipei ministrului Predoiu, Lidia Barac, Gabriel Tanasescu si Alina Mihaela Bica. Foarte posibil, maine vor fi instalati noii secretari de stat, secretarul general si secretarul general adjunct. Dinamica cu care ruleaza optiunile, genereaza zvonuri mai mult sau mai putin confuze. Printre acestea s-a regasit si posibilitatea ca dl Petronel Dobrica sa-si continue activitatea ca subsecretar de stat MJ, zvon absolut nerealist.

Functia de subsecretar de stat MJ a fost desfiintata! MJ are acum 3 secretari de stat care foarte posibil vor fi Maia Teodorescu, Ovidiu Putura (actual director al contenciosului din MJ) si Florin Motiu. Pentru pozitia de secretar general (ori adjunct) se vehiculeaza numele unui fost director de penitenciar (magistrat), Silviu Barbu. Initial judecatorul Barbu reprezenta o optiune inclusiv pentru secretar de stat dar piesele par sa se aseze altfel in final.

In lipsa functiei de subsecretar de stat cu competente in ce priveste coordonarea sistemului penitenciar, asteptam cu interes sa aflam care va fi oficialul pe care dl Corlatean il va delega sa ne coordoneze. Desi Ovidiu Putura este un nume care nu bucura auzul tuturor, daca este sa ne orientam dupa anumite perioade presarate cu procese si divergente in domeniul drepturilor, este de retinut ca, in calitate de director al Directiei contencios din MJ, in ultimele 6 luni, a colaborat excelent cu dl subsecretar de stat Dobrica, gasind argumente in sprijinul demersurilor care s-au finalizat cu acordarea sporurilor de confidentialitate si fidelitate pentru salariatii din penitenciare, emiterea deciziei privind compensarea zilelor de sarbatoare legala sau prevederile recent incluse in Acordul colectiv. Totusi sunt si auspicii pentru predarea ANP in competenta fostului director de la Codlea, interviul sustinut de acesta avand, se pare, ca si componenta importanta, problematica sistemului administratiei penitenciare.  

4 COMMENTS

  1. Sa- vedem ca fac un lucru bun pt. cei de jos,ca aloca bani pt. sistemele de paza,ca se renunta la reorganizarea care ne-a costat de 3 ori mai mult,ca se modernizeaza penitenciarele ca se respecta drepturile angajatilor (ceea ce nu se intampla acum) banii pt. echipamnet etc…pana atunci alte capuse de alta culoare si cu alti stapani.

  2. Ambii sunt importanti pt sistem dar dl bala e mai din topor si mai vechi in bransa ,e general de cariera,ii pare rau de timpurile cand eram militari,dar un secretar deschis la minte poate aduce un mare plus sistemului.

  3. Dupa mintea ta Alecule n-ar conta nici colegul de langa tine…
    Alecule, dupa cum ai observat, au existat diferente majore de viziune asupra muncii de penitenciare intre Ragea si Dobrica. Tocmai de aceea ar trebui sa comparam si sa ne intereseze cine se va ocupa de destinul sistemul penitenciar. Pe tine te intereseaza doar ce bagi tu sub nas, te intereseaza doar ca cineva sa-ti dea si cam atat.

    Daca consideri ca te implici, cel putin in plan sindical, arata ca esti om serios si creier in cap. Abordarea asta intervine cand te dai cu sania pe emisferele creierului….

  4. Stimati concetateni,
    Apa trece dar pietrele ramin.Ce-mi pasa mie,finu’ Alecu cine e secretar de stat?Mai mult imi pasa cine e director general si ce doreste el sa faca!Nu se va schimba nimic.Asteptam toamna cind se vor numara voturile!Va saluta plin de (ne)sperante finu’ Alecu si Nasul.Mai iesiti si voi din letargie!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)