www.snlp.ro Web analytics

Munca in plus – concediu in plus

28 early-booking_shutterstock_07_54593ba893In urma cu 4 ani, cu ocazia negocierilor colective initiate in sistemul penitenciar, a fost dezbatut pentru prima data cu sindicatele si subiectul concediului suplimentar pentru personal, stabilit prin OMJ ca fiind de 7 zile anual, pentru toate categoriile de angajati. La data respectiva SNLP a intrebat MJ/ANP de ce au fost stabilite 7 zile daca hotararea de guvern prevede maxim 14 zile. Daca maximul prevazut nu se acorda in sistemul penitenciar, atunci unde?

Replica ministerului a fost ca este un drept care poate face obiectul negocierii, avand in vedere ca nu este un drept salarial, dar exista un impediment, limita dreptului fiind stabilita prin ordin de ministru conform prevederilor hotararii de guvern. S-a convenit pe modificarea ulterioara a ordinului si… asa a ramas. Niciodata de atunci nu s-a mai acceptat reluarea discutiei pe acest subiect. In ultimii ani, marcati de criza economica si de lipsa de personal, presiunile sindicale pe cresterea numarului zilelor de concediu suplimentar au scazut in intensitate avand in vedere dificultatile majore in acordarea concediului prevazut in prezent sau a recuperarilor pentru munca suplimentara.

Totusi, la momentul actual constatam ca situatia orelor suplimentare incepe sa se aseze, restantele enorme din trecut au fost ajustate, iar numarul mare de absolventi care va intra in sistem va inclina usor spre pozitiv sau mai bine zis spre ocupat, balanta posturilor. Prin urmare apreciem ca este momentul ca eforturile conjugate ale sindicatelor sa se reorienteze spre modificarea OMJ care se refera la concediul suplimentar. In aces sens, SNLP a depus astazi o petitie prin care propune concediu suplimentar de 10 sau 14 zile, departajat pe categorii de salariati si pe dificultatea muncii:

 

Nr 75/SNLP/22.05.2012

Către,

Directorul General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Dl. chestor de penitenciare dr. Ioan BĂLA

 

 

Stimate domnule director general,

În prezent, în conformitate cu prevederile HG nr 1946/2004 art 13, întreg personalul administraţiei penitenciare beneficiază de un concediu suplimentar de 7 zile calendaristice dintr-un maxim de 14 zile permis de legislație. Apreciem ca demotivantă situația în care se regăsesc salariații din penitenciare care, indiferent de gradul ridicat de risc al activității depuse, beneficiază doar de jumătate din nivelul maximal al dreptului la concediu suplimentar si suntem de părere că activitățile directe cu deținuții trebuie să genereze o compensație corespunzătoare personalului care le desfașoară.

Luând în considerare faptul că natura atribuţiilor de serviciu generează diferențe între categoriile de salariați, din perspectiva gradului de dificultate al activităților, al condiţiilor de muncă sau riscurilor personalului, vă solicităm să depuneţi diligenţele necesare pentru modificarea OMJ 405/C/2006 şi OMJ 406/C/2006, introducînd o departajare între salariați, astfel:

 1. beneficiază de 14 zile calendaristice de concediu suplimentar personalul care își desfășoară activitatea în contact direct cu deținuții;
 2. beneficiază de 10 zile calendaristice de concediu suplimentar personalul care care nu se regăsește în categoria prevăzută la lit. a).

În cazul în care Administraţia Naţională a Penitenciarelor a întreprins demersuri concrete în această direcţie, vă rugăm să ne comunicaţi care sunt acestea precum şi stadiul în care se află.

 

Cu stimă,


Ştefan Teoroc

Preşedinte 

38 COMMENTS

 1. [quote name=”radu hilohe”]Vorbiti de faptul ca s-a rezolvat in mare parte problema orelor suplimentare,dar probabil nu a fost luat in calcul faptul ca la Galati(situatia a fost trimisa) ca cabinetul medical are peste 2000 de ore suplimentare.
  Precizez faptul ca timp de 2 ani de zile acestia au un cadru pus la dispozitie timp de doi ani de zile.
  Daca mai luam in calcul si schimburile,situatia devine aproape de nerezolvat.[/quote]

  Şi care este problemă că e pus la dispoziţie? Nu mai poate ţine seringa în mână? Şi-a pierdut cumva şi dreptul de liberă practică? Nu ar fi mai bine ca pe cei puşi la dispoziţie săâi ţinem acasă, să primească salariu aşa pe degeaba??????

 2. Dupa cum bine observati, acest articol are un subiect. Si acest subiect asteapta propuneri din partea dumneavoastra si in niciun caz etichete pentru unii sau pentru altii.

  Daca considerati ca puteti ajuta cu propuneri, cu referiri fata de unele aspecte ce pot fi luate in considerare, atunci ar fi in regula.

 3. Sa-ti mai spun una mare supraveghetor,la politie luai 1800 lei salariu,nu stiai ce sunt orele suplimentare,ti se deconta 180 lei in CO oriunde te duceai dar si acolo tot dormeai in serviciu darb pe bani mai putini,sa sti ca tu vi la serviciu sa-ti treaca tura fara probleme,nimic mai mult…asta-i mentalitatea ta din pacate,cat despre Margineni..repet este un abuz pe care cred ca SNLP il va corecta,acelor colegi de pe schimburi li se incalac un drept de un director siparez despotic,duces-ar dupa Bala,comunisitii ar trebui sa plece toti gen Movila,Ungureanu etc.

 4. Alooooo magazinerule, unde esti?
  ai auzit ce face pateste colegul nostru de la margineni?
  Doarme pe birou asa cum dormi tu acasa, amaratul de la marginei primeste recuperare in timpul lui liber pentru ca sunt oameni ca tine care spun ca dorm la serviciu.
  Vai de noi ne meritam soarta, am scapat de boc si a venit MAGAZINERUL.
  Unde esti raspunde colegule?

 5. Ce neobrazat esti mai „magazionierul” lui peste, cat de istet prezinti activitatea supraveghetorului. Sa inteleg ca tu esti cel mai din cei mai buni …….. , ai umblat mult prin tara,dar fara rezultate intelectuale, de aceia sunteti numiti in asemenea posturi fiindca sunteti (editat) bune la toate ………, cat de important esti pentru sistemul (editat) din A.N.P. ?!?!?

  Asemenea „specialisti” gasesti la (editat) ( in frunte cu marele sef de trib (editat)) Cum vb. cineva de bani primiti nemeritat si nemunciti urgent este asociat cu nebuni,ca un paradox hotia si curvaria a fost pedepsita din antichitate dar sa o acceptam in secolul XXI ( VINOVATI DE JEFUIREA BANIULUI PUBLIC SUNT DIRECTORASII DE PUSCARII, DAR NU AU INTERES FIINDCA DIN ACESTI BANI FURATI ASIGURA ODRASLELOR UN TRAI LINISTIT, NU-I ASA CA AM DREPTATE). In sistemul asta mizerabil totul este posibil, am trait si vazut multe si vom vedea ….., suntem coordonati de niste incapabili si mincinosi, ce sa-i ceri lui magazinerul Neica ??????!!! 😡 , :-* , (editat) care incearca sa supravetuiasca hranindu-se din frigiderul altuia.

  Nu-l consider pe magazinerul 😡 (editat) coleg de munca cu mine, perfecta dreptate are ALECU cu finul lui, sa intelega lipitorile ca nu suntem „dobitoace”, nu mancam tot ce ni se serveste.

  TE FELICIT ALECULE PENTRU ADEVARURILE SPUSE,ESTI ANTIDOT PENTRU EXCROCI SI ANTICORPI CELOR CARE MUNCESC.

 6. Stimate d-le Worker,
  Sint multi,foarte multi”frecangii” in sistem! Astia ar vrea sporuri babane si de muncit… sa munceasca fraierii!Smecherii nu au vazut in viata vietilor lor cum arata un paduche sau o plosnita de ppl:in schimb, au statut special , coeficient si grad profesional maxime si sint specialisti.Benficiaza de cite toate sarbatorile legale,pe care le petrec intre sinii familiei,nu fac ore suplimentare(efortul suplimentar nu e prevazut in fisa postului) , nu au norma de lucru,nu le trebuie aprobare sa paraseasca garnizoana si locul de munca ptr a fuma.Ati vazut palmas sa plece de la locul de munca sa fumeze ?Asta nu e rau,ca palmasul se va lasa de fumat(fumatul dauneaza grav sanatatii).
  Va saluta finu’Alecu si Nasul, cei care nu o freaca in alta parte.

 7. [quote name=”Suplimentara”]Corectarea acestui aspect la Marginei trebuie facuta din buzunarul celui care a dispus acest abuz ! Nu este posibil ! Acolo chiar cu un mic protest din partea membrilor ar trebui sa se rezolve aceste lucruri. Nu se poate asa ceva ! Este un abuz mizer ce nu poate fi tolerat ! Directorul care a dispus trimis in judecata si pus la plata !!!!![/quote]
  Asta am sustinut si eu intr-un comentariu anterior, dar folosind un limbaj mai ,,bland”.Acest mic despot(in propia constiinta, altfel este doar un ANGAJAT al statului, ca si noi) trebuie ARS, ca sa-si revina la realitate si sa-i treaca impresiile de voievod.Acest lucru se poate face doar intr-o instanta de judecata.Apoi sa-l vedem daca se pensioneaza ,,anticipat”.

 8. Corectarea acestui aspect la Marginei trebuie facuta din buzunarul celui care a dispus acest abuz ! Nu este posibil ! Acolo chiar cu un mic protest din partea membrilor ar trebui sa se rezolve aceste lucruri. Nu se poate asa ceva ! Este un abuz mizer ce nu poate fi tolerat ! Directorul care a dispus trimis in judecata si pus la plata !!!!!

 9. [quote name=”Stefan Teoroc”]Despre recuperari date in zile libere am auzit recent si suntem foarte curiosi sa verificam. In scurt timp! Daca se confirma, se va si corecta. Aceasta ar fi culmea compensarii: sa compensezi munca in plus, in timpul liber![/quote]
  😆 Mai era un SDRP istet prin sistemul asta care dorea sa aplice aceasta magnifica formula de compensare, intr-o alta unitate din tara.Dar si-a revenit rapid, dupa o scurta interpelare. 😀 Ce-mi place la ei este ca au imaginatia bogata rau, si cateodata sunt amuzanti cu aceste idei.

 10. [quote name=”Suplimentara”]Desi nu a fost numit vreun sector de activitate, totusi s-a facut referire la cei care au „contact direct cu detinutii”. Intr-un final trebuie initiata o lista cu personalul care ar beneficia de aceste 14 zile alaturi de argumentele care o sustin.

  Cred ca trebuiesc identificate acele criterii din punct de vedere a dificultatii muncii, munca care implica „contact direct” cu detinutii. Mai bine am renunta la aceasta sintagma (contact direct) si ne-am folosi de atributiile de serviciu inscrise in fisele posturilor. De acolo am putea deduce acest contact care implica si caracterisitici speciale in munca directa cu detinutul.

  Intr-un comentariu anterior am facut o sugestie, cum pare sa sune ?[/quote]
  Matale ori figurezi in stat pe functie de supraveghere dar o freci prin alta parte si vrei sa beneficiezi de cateva zile in plus?

 11. Stimate d-le „magazie”,
  Matale vrei sa faci show,mai ceva ca Cristian Gog.Este mult prea mult ca ai statut special,dar, va veni vremea sa se aplice legea!Tot ce descrii matale,din amintirile ce te chinuiesc,fac parte din presiunile pe care le suporta palmasul supraveghetor care duc inevitabil la boli psihice si somatice.Culca-te cu capul pe masa in magazia matale sau mai bea ceva,apoi fii fericit ptr banii pe care ii iei.Spune Doamne ajuta,du-te duminica la biserica si roaga-te profund ptr tine!
  Uite un principiu din Codul Muncii :”la munca egala,salariu egal!Ce spui,doresti?Nu stirni minia marelui D-zeu,fratioare!
  Te saluta, fara a fi mentalist,finu’Alecu si Nasul

 12. Despre recuperari date in zile libere am auzit recent si suntem foarte curiosi sa verificam. In scurt timp! Daca se confirma, se va si corecta. Aceasta ar fi culmea compensarii: sa compensezi munca in plus, in timpul liber!

 13. Eu sunt de la Margineni, tu cunosti faptul ca noua celor care dormim pe birouri si nu pe perna noastra asa cum face Maria-ta ni se dau recuperari si in zilele noastre libere de drept?

  Cum sa primiti recuperarile in timpul repausului zilnic sau al celui saptamanal?Formulati fratilor o plangere prealabila, urmata de o cerere de chemare in judecata si puneti-l binisor pe domnul director sa plateasca orele suplimentare.Din buzunar, daca face astfel de abuzuri, pentru ca legea oricum nu-i permite sa plateasca din fondurile institutiei.

 14. Mai magazinerule cand ai lucrat pe pe sectie?
  Nu-ti e putina…… sa spui de colegul tau ca doarme pe birou.
  Ai dormit si tu de stii asta?
  Halal mod de a privi lucrurile, cu asa specimene ca tine e foarte normal ce se intampla inh sistemul penitenciar.
  Eu sunt de la Margineni, tu cunosti faptul ca noua celor care dormim pe birouri si nu pe perna noastra asa cum face Maria-ta ni se dau recuperari si in zilele noastre libere de drept?

  Sti de ce? Pentru ca un magaziner a comunicat directorului nostru, ex director general anp ca noi distrugem mijlocele fixe aflate in gestiunea lui MATALUTA!
  VAI DE VIATA NOASTRA!

 15. „Magaziner”

  Daca-mi permiti o intrebare: de ce nu mai esti supraveghetor ? Tot ce ai postat pare a fi o refulare fata de unele aspecte ce ti s-au intamplat ca supraveghetor….In fine…

  Pe de alta parte, particularitatile nu le pune pe seama tuturor oamenilor ce ocupa o anume categorie de functii. Aceste zile, mai exact 14, se urmareste a fi acordate pe criterii corecte acelora care, prin natura muncii intampina dificultati mai mari decat unele categorii de personal de prin alte sectoare. Asa cum a fost numit, „contactul direct cu detinutii” reprezinta elementul cu cel mai mare grad de dificultate in munca de penitenciar.

  Ar fi indicat sa nu fim prea patimasi in exprimarea unor opinii daca acestea au legatura directa cu niste oameni a caror probitate morala nu se ridica la un nivel corespunzator in raport cu munca pe care o presteaza. In plus, sunt si procese de intentie care nu ajuta pe nimeni…

 16. @finu’
  Nu ‘mai’ caut nod in papura ,pentru ca l-am gasit!! 😀
  Acum caut cearta cu…lumanarea! 😛

 17. continuare….lasati-o mai moale si cu supravegherea eu am lucrat 8 ani supraveghetor ,am vizita si 7-8 penitenciare din tara….nu fiti rautaciosi ca si altii pot fi si nu va victimizati aiurea…serviciul de supraveghere este greu, poate cel mai greu in unele situatii dar asta nu da dreptul lui finu cum si-o mai spune sa creada ca numai el munceste greu si ca altii stau si nu merita decat 1 zi COS iar el 14-gresit, sa se dea la operativ 14 si la administrativ 12 pt. ca atunci cand ai nevoie de oameni de la administrativ ei,atunci cand ai evadari,alarme,razvratiri etc bagi pe toata lumea in priza,pe contabil, nu-l trimiti sa-si faca socotelile ci-l trimiti impreuna cu colegii de la opertiv….fiti seriosi si lasati mentalitatea imbecila sa moara si capra vecinului …pt. ca daca gandim asa tot la statutul de militieni ramaneti…. 8) Clarific un anumit aspect nu toti supraveghetorii sunt asa sau au aceste metehne,dar cei care sunt rautaciosi pe aici sigur au aceste metehne…Cu stima un fost supraveghetor

 18. Nu inteleg anumite persoane si rautatile lor,de exemplu:
  se plang anumite persoane ca munca cu ppl e grea,ia spor de noapte si rup noaptea biroul pe sectie sa primeasca domnule spor de noapte doar 2 ore ca atat merita,are vreo problema suna comnadantul de sectie sau seful de tura sa-i lamureasca pe ppl,iar apoi ii spune ppl-ului ca nu are ce face asa a hotarat seful el a vrut dar seful e al dracu,stai cuminte pe tura mea fai pe urmatoarea,mancarea e buna de la ghium sau speciala depinde de omul de la BA ,nu mai sunt sectii decat putine sau foarte putine cu 3-400 de ppl,vrea ppl-ul nu stiu ce de la magazie suna imediat magazinerul daca acesta nu vrea sa-i dea un obiect interzis si hotul ia foc supraveghetorul rade si mai si mangleste hotul,eu ti l-as da,nu vrea ma sa ti-l dea,nu este apa calda s-a spart conducta sunam la centralist/instalator care se cearta cu ppl-ul ca distruge tot in camera iar pe supraveghetor il doare-n basca,nu stie n-a vazut si nici nu-l intereseaza,da telefon la seful de tura trimite-mi postul liber daca exista sau un om la cabinet sau insotire etc,iar sta cu picioarele pe birou ca e jupanul sectiei,…….

 19. Stimati concetateni,
  Daca nu gasim un concept clar,obiectiv,care sa nu dea nastere la interpretari se pot enumera categoriile de personal ce pot primi 14 zile CO,asfel:cei care lucreaza in schimburi,la escortare(PL,instante,etc),medical si SEAP.Asta cu 10 zile mi se pare asa… un bonus ptr smecheri,adica sa nu se acorde nimanui 10 zile ,sa se scoata din actul normativ.Chestia cu dificultati mari ,medii si mici mi se pare o gluma proasta.Numai la „METEO”mai vedem cod verde,galben ,portocaliu si rosu.La inchisoare ori e greu,ori nu e greu.
  Va saluta ,”in contact continuu”cu dvs si dreptatea,finu’Alecu si Nasul

 20. Stimate d-le Xmann,
  D-ta spui ca nu cauti „nod in papura”,dar in ce-l cauti?Mai este ceva ce face „noduri’!

 21. Desi nu a fost numit vreun sector de activitate, totusi s-a facut referire la cei care au „contact direct cu detinutii”. Intr-un final trebuie initiata o lista cu personalul care ar beneficia de aceste 14 zile alaturi de argumentele care o sustin.

  Cred ca trebuiesc identificate acele criterii din punct de vedere a dificultatii muncii, munca care implica „contact direct” cu detinutii. Mai bine am renunta la aceasta sintagma (contact direct) si ne-am folosi de atributiile de serviciu inscrise in fisele posturilor. De acolo am putea deduce acest contact care implica si caracterisitici speciale in munca directa cu detinutul.

  Intr-un comentariu anterior am facut o sugestie, cum pare sa sune ?

 22. Voiam sa spun ca in penitenciar unii sunt „mai egali” decat altii 😀
  Ofiterii fata de agenti,operativul fata de administrativ ,si toti ceilalti fata de medical!! 😀
  Fara suparare… 😉

 23. Xmann
  Sincer, nu inteleg ce vrei sa spui. Propunerea noastra a mentionat un singur criteriu de departajare dpdv al dificultatii muncii, fara sa fie eliminata nicio categorie de salariati. Nu a fost mentionat sau exclus niciun sector de activitate.

 24. Consider ca Evidenta nu ar avea de ce sa beneficieze de aceste 14 zile. Desi sunt in sectorul operativ, „contactul” pe care acestia il au cu detinutii este temporar, acest contact nefiind continuu conform atributiilor de serviciu. daca s-ar accepta evidenta in acest context, s-ar crea premisa solicitarii din partea tuturor a acestor 14 zile, pe ideea ca intr-o zi anume, la o anumita ora au avut „contact” cu detinutii.

  Daca se doreste o astfel de reglementare privind zilele de CO suplimentar ar trebui ca sindicatele sa-si asume si nemultumirile unora. Si daca am fi corecti privind categoria de personal pentru care se acorda 14 zile respectiv 10 zile atunci, intr-un final oamenii vor intelege.

  Propun identificarea din partea dumneavoastra a functiilor pentru care ar trebui acordate aceste 14 zile insotita de argumentele care stau la baza propunerii.

 25. Nu caut nod in papura,dar de ce dl. presedinte nu „a dat de inteles” de la inceput ca si cei de la medical sunt inclusi pe lista „obligatorie”? 😉

 26. Stimate d-le Xmann,
  Nu doresc sa fiu avocatul nimanui,dar,d-l Presedinte a dat de inteles ca lista cu cei ce pot beneficia de inca 7 zile CO suplimentar este deschisa si ca include obligatoriu pe cei din operativ(si aici trebuie analizat,adica pe cei de la Evidenta).Comparatia cu Super D este gresita !
  Va saluta neinspiratii finu’Alecu si Nasul

 27. In rincipiu lucrurile ar trebui lamurite foarte simplu.
  Exista niste fise ale postului pentru fiecare functie in parte unde este prevazut in clar ce trebuie sa faci iar acolo unde prevede ca trebuie sa faci ceva CU detinuti si nu PENTRU detinuti, este inclus la 14 zile CO.

  Pentru schimburi/plutoane chiar nu poate fi o problema acordarea acestor 14 zile. Si aici intervin, pentru sustinerea acordarii celor 14 zile, anexele la fisa postului care cuprind mai multe functii pe care ai putea sa le exerciti in cadrul schimbului, cel putin una dintre acestea implicand contact direct cu detinuti.

  Poate sintagma „contact direct” nu e tocmai cea mai fericita, aceasta putand fi interpretabila. Personal, la punctul numarul 1, as fi formulat in felul urmator:
  1. beneficiaza de 14 zile calendaristice de concediu suplimentar personalul care, conform atributiilor fisei postului si anexelor acesteia, desfasoara activitati cu (aici poate fi adaugat : cu caracter continuu) persoanele private de libertate;

  2. beneficiaza de 10 zile calendaristice de concediu suplimentar personalul care, conform fisei postului si anexelor acesteia, nu se regaseste in categoria prevazuta la alin. nr. 1.

  La alin. 1 poate fi adaugata si sintagma „cu caracter continuu”- folosita in paranteza de mine, aceasta avand in vedere acele activitati care se succed zilnic intr-o ciclicitate impusa de ROI si prevederile legislatiei specifice.
  Aici nu pot fi adaugate si cele activitati temporare exercitate in principal de cei din adminsitrativ.

  Discutia e mai lunga. Putem dezbate. Numai asa il putem ajuta si pe Stefan sa ne reprezinte interesele.

 28. Stimati concetateni,
  Care este notiunea corecta ce trebuie folosita ptr ca cei care se parfumeaza(nu cu duhoarea din camera) au aer conditionat(nu neconditionat,de-ti cad maselele) sa mai astepte ?Poate nu vor „confisca” altii cele 7 zile!
  Va propun un concept:cei care conduc ,coordoneaza activitatile cu ppl-ii,acorda asistenta medicala ,desfasoara activitati cultural-educative si psihologice cu ppl-ii primesc 14 zile CO suplimentar.Va las si pe voi sa va dati cu parerea aia buna!Ptr cei cu 10 zile scrieti voi!
  Va saluta cu numai 7 zile CO suplimentar,finu’Alecu si Nasul

 29. Stimati concetateni,
  Finu’Alecu nu poate intelege cum de o HG poate fi limitata in aplicare de un OMJ,chiar daca acest lucru este prevazut in textul ei.Dupa ce criterii stabilesti matale, ministra MM ca acest CO suplimentar sa aiba 7 zile?
  Inca o data atrag atentia ca acest concept de „contact direct ” cu ppl-ii va duce la aplicarea abuziva a uni posibil OMJ.
  Stimati concetateni,cu riscul de a plictisi ,va voi explica unde e capcana.Notiunea de „contact direct cu ppl-ii „e atit de vasta si de amigua,ca-ti vine sa fugi de-acasa. Ati vazut la TV cind intr-o zona sinistrata vin ajutoare babane si le primesc si cei care nu au suferit niciun prejudeciu,dar SE AFLA IN ZONA SINISTRATA si se numesc sinistrati.
  Ei, se compara „contactul” palmasului supraveghetor care are pe sectie 3-400 ppl -ei si-l injura de mama sau tata,il ameninta ca-i violeaza copii si nevasta,rup usa ca nu-i lasa sa faca un mic troc,ca n-au tigari si sint nervosi,sint suparati rau pe toti(doctor,sef sectie,directori,familie,etc),ca nu mai pot sta in camera cu unul lachit si trebuie mutat la 12 noaptea..etc cu „contactul”(ce-mi place)casierului care da doi lei la liberarea ppl-ului,sau a magazionerului care are un ppl ce cara bagajele sau centralistul care supravegheaza ppl-ul care la rindul lui supravegheaza CT?Halal”contacte”!Pai si contabilul sef are contact cu ppl-ul la apelul general!Halal „contact!
  Voi ,vitejii mei ce spuneti!Voi sindicalistii convinsi,nu „panglicari” sau mascarici ca finu’?Ati avut plingeri pe la procurori ,facute de reclamangii,tot prin contact direct cu ei?V-a tremurat putin zona aia care este sub curea?V-ati simtit vreodata bolnavi sau extenuati si tot le-ati dat mincare de 3 ori pe zi si n-ati lasat ptr ziua urmatoare?Ati halit vreodata mincarea intreaga sau ati rabdat ,ca nu avea cine sa aiba contact direct cu ppl-ii?

 30. Domnule Teoroc,observ ca aveti aceeasi „meteahna” ca si celalat lider(nu-i dau numele 😀 ),respectiv tendinta de a-i omite (intentionat sau nu) pe cei de la medical,cand e vorba de anumite drepturi,sporuri ,etc….
  Inteleg sa insistati pentru cei din „operativ”,sunt multi(sau insuficienti-stabiliti dvs. contextul 😉 ,le este greu,dar nu-i uitati pe ceilalti, aflati in situatie similara zic eu…
  Desi nu ma inspir din invataturile lui Mahatma Gandhi,ceva din bunatatea Maicii Tereza tot am 😀 😀 😀

 31. Despre operativ nici nu se pune problema sa nu fie in prima categorie din pdv al difcultatii muncii, indiferent de locul de munca. Nu luati o simpla propunere ca si pe un OMJ. Este doar lansarea unei posibile initiative. Continuati sa opinati, avem nevoie de aceste observatii, ca de aer.

 32. Stimati concetateni,
  Speram ca de intreg CO suplimentar de 14 zile sa beneficieze numai cei indreptatiti.Ce inseamna contact direct cu ppl-ii? Pai sa vedeti citi neaveniti vor avea contact”direct’ cu ei!Sa vedeti cite exceptii!
  Dupa parerea finului ,de aceste prevederi trebuie sa beneficieze toti din operativ( fara Evidenta) si medical Ptr cei de la SEAP si Evidenta ,10 zile sint mai mult decit suficiente.Oricum ,turistii sint cei mai defavorizati, la munca cu ppl-ul se adauga serviciul neplatit cu spor de 100% ptr zilele de duminica si sarbatori legale si serviciul greu noaptea.

 33. Vom tine cont de toate propunerile voastre, astfel incat va incurajez sa le postati

 34. Intrebarea mea este daca cei din administrativ sunt solicitati sa execute misiuni la operativ ,2-3 zile pe luna ,cum se intampla la unele penitenciare ei de cat co suplimentar ar beneficia,de 14 sau de 10,cine tine evidenta acestor zile si in situatia in care exista personal pe functii de operativ care desfasoara prin DZU activitati zilnice la administrativ pe perioada determintat dintr-un an sau pe un an intreg ei unde s-ar incadra,diferenta propusa este justificata insa mai greu de aplicat corect.

 35. Propun categorisirea personalului in clar la alineatul nr. 1 din adresa catre ANP. Sau nu e cazul ?
  Presupun ca odata stabilita vreo runda de negocieri pe acest subiect, se vor identifica si categoriile de personal pentru care sa se acorde 14 zile suplimentar la CO.

  Va fi interesanta categorisirea personalului. Imi si imaginez cand va veni cel din perimetru sa solicite acest drept iar vreun sefut ii va spune ca fisa postului acestuia nu include atributii in munca directa cu detinutii. Si, dupa cum bine cunoastem, multi dintre cei care sunt la liber din perimetru sunt folositi in multe activitati cu detinuti: incarcerari, descarcerari, insotire, coparticipant la programul de servire a mesei (in penit. unde se serveste masa la sali cu mese), supravegherea unor cursuri de calificare, etc…. Cel putin, din acest punct de vedere, acele anexe la fisa postului vor fi sustenabile pentru unii lucratori in demersul obtinerii celor 14 zile de suplimentar de CO.

 36. Poate parea un paradox,ca un reprezentant al sindicatului,apreciaza activitatea unui diector.
  Tin cu tot dinadinsul sa-i multumesc fostului director al penitenciarului Galati despre modul cum a relationat cu sindicatul.
  Vor fi destui care ma vor acuza ca aduc laude unui director,dar modul cum a stiut sa gestioneze anumite situatii,arata faptul ca nu este strain de ceea ce se intimpla in sistemul penitenciar romanesc.
  Tot respectul ptr. efortul depus ptr. infiintarea grupei speciale de interventie.
  Ar fi nedrept sa nu apreciem si ajutorul depus de fostul jurist(actualul director)
  Avem rugamintea domnule Feodorov sa acordati acelasi sprijin si sindicatului din penitenciarul Tulcea,mai ales domnului Atanasoaie
  Va doresc multa sanatate si realizari in cadrul penitenciarului tulcean.

 37. Vorbiti de faptul ca s-a rezolvat in mare parte problema orelor suplimentare,dar probabil nu a fost luat in calcul faptul ca la Galati(situatia a fost trimisa) ca cabinetul medical are peste 2000 de ore suplimentare.
  Precizez faptul ca timp de 2 ani de zile acestia au un cadru pus la dispozitie timp de doi ani de zile.
  Daca mai luam in calcul si schimburile,situatia devine aproape de nerezolvat.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)