www.snlp.ro Web analytics

Sedinta de mutari luni 13 august 2018. Record absolut – 2000 de solicitari

ANP ne informeaza ca luni pe 13 august 2018 inceand cu ora 14,00 se va derula multa asteptata si periodica sedinta de mutari intre unitatile din sistemul penitenciar. Ceva este atipic la aceasta sedinta si anume volumul urias de solicitari de mutare inregistrate, numarul acestora ridicandu-se la aproximativ 2000, fara precedent in sistemul nostru.

Stimate domnule președinte,

Avem plăcerea de a vă invita la să participați la ședința referitoare la Analizarea cererilor privind mutările funcționarilor publici cu statut special, între unitățile subordonate ANP, care va avea loc în data de 13.08.2018, începând cu ora 14.00, la Sala de protocol a instituției.

De asemenea, facem precizarea că materialele suport pentru ședință vă stau la dispoziție, pentru consultare, în cadrul Direcției Resurse Umane și Formare Profesională.

Se naste intrebarea „de ce la aceasta runda de mutari au fost inregistrate atat de multe cereri?’ iar aici va invitam pe toti sa ne ajutati cu raspunsuri. Este sau nu relevant ca explicatie a valului urias de solicitari, noul sistem aplicat de DMRU ANP prin care toti salariatii au acces transparent la absolut toate posturile vacante disponibile in sistem? Sau pot exista si alte motive care tin de promotiile de absolventi, debutanti, cariera, probleme personale etc? Cert este un singur lucru – luni va fi probabil cea mai lunga sedinta din istoria ANP.

 

17 COMMENTS

 1. Buna ziua, se stie ceva despre avizele primite ? Se va publica vreo lista ?

 2. Știe cineva, ceva despre ședința de Astăzi ? Ceva liste afișate cu mutarile?

 3. Ce e asta cu aprobare domnule?
  Suntem in evul mediu?
  Ai cerut postul il iei pe loc dacă ești singurul doritor.
  Dacă sunt mai multi doritori pentru un post concurs de dosare.
  Ce atata balamuc?

  • Mai dragule tu iei prea in serios democratia…momentan suntem un sistem construit pe suburdonare ierarhica si cineva trebuie sa iti aprobe mutarea daca se justifica da se respecta eficienta si eficacitatea in gestionarea resursei umane!!!

 4. Domnule președinte suntem mulți care deși nu suntem la prima cerere de mutare, ne lovim de refuzul unităților de unde vrem sa plecam de a ne aproba cererea de mutare, mai ales acum când e procedura clara și ne încadrăm pe posturile oferite publicitatii. Degeaba se merge pe mentalitatea ca vor aproba data viitoare, deoarece ulterior se poate sa fie doar posturi de specialitate pe care nu ne încadrăm, iar asta înseamnă iarăși timp departe de familiile noastre și bani cheltuiți pe naveta. Va rugam sa ii aveți în vedere și pe cei cu avize negative de la unitatea de unde vor sa plece, altfel o sa fim ținuți cu forța tot ca pe timpul comunismului.

 5. De ce nu intrebati in unitati daca inainte de a fi scoase la” mutare” intre unitati posturile respective au fost scoase la „schimbare ” din functie?
  De ce nu se ofera intai posibilitatea celor din unitati sa si schimbe functia si apoi sa fie aduse persoane din alte unitati. (si aici este de discutat pe procedura respectiva care nu respecta egaliatea de sanse garantata de constitutie)

  • conform statutului nu este o ordine clara intre schimbari/mutari insa exista niste instructiuni de sistem si o practica / inainte de mutari, daca postul poate a fi ocupat din unitate (exista si posturi – medici etc / care nu au cum sa fie ocupate din unitate) ar trebui sa existe o prima sansa pentru cei din curtea respectiva / putem interveni pe spete concrete daca le aflam

 6. Buna ziua! Cred ca incep a se destupa la minte mai marii nostri, pe langa acel val mare de nou popositi in sistemul penitenciar. De urmarit sunt avizele care se vor da si daca mai exista acel infricosator “NU”, dupa cele doua Da-uri de la ambele unitati. Sunt sigur ca surprizele nu vor inceta sa apara . Zi usoara maine si asteptam cu interes publicarea avizelor pentru transferuri.

 7. În ziua de azi, oamenii au început sa se mute după locul de munca și locul de munca după oameni, aici variaza cine are nevoie de cine. O situatie:Tânăr în vârstă de 22 de ani, de loc din Botoșani, Vaslui(orașe fără prea mare perspectiva) care are o posibil viitoare soție la facultate sau care lucreaza în Iași. Tendința acestuia va fi de a alege Iașiul(unde mai mereu a fost aceasta lipsa de locuri), va încerca să aleagă alte doua penitenciare în apropierea domiciliului sau al viitoarei soții, lucru pe care nu l va reuși din pricina concurenței destul de mari pe Moldova. Într un sfârșit va alege Rahova sau Jilava, la un an distanta va cere transferul la Iași. După un an în Iași va realiza ca, cheltuielile sunt destul de mari, și veniturile cam mici(cel puțin cel al partenerei) și vor decide sa plece la Botoșani sau la Vaslui lucru care va genera alta cerere de transfer. În cei 3 ani stați,, în provincie” termina și o facultate și poate tinde spre funcții ale ofițerilor scoase la concurs tot prin Moldova. Se înscrie, da examen, câștigă postul de ofițer și apare alt transfer la un alt penitenciar. La 1-2 ani, cu prima ocazie, cere iar transferul în localitatea natala, alta cere de transfer.. Asta reprezinta dinamica personalului în Anp. Rău pentru unele penitenciare ca rămân fără personal, bine pentru altele ca l primesc. În schimb e bine pentru personal, de ce sa avem acest handicap fata de civili și sa ne fie limitata mișcărea din cauza locului de munca?Suntem în 2018,nu putem sa mai, , legam de glie”, personalul din pricina locului de munca. Din ce am observat în cei 2 ani de când sunt angajat, mereu aceste transferuri s au compensat oarecum.. pleacă unii, vin alții..

 8. Probabil din 2000 vreo 200 sunt de la Margineni. Intrebarea este de ce cam toti vor sa plece de acolo si niciunul sa vina ?

  • Felicitari pentru prezentarea unei realitati ….suntem in anul 2018…

 9. Raspunsul cel mai sigur:cea mai mare parte dintre cereri sunt depuse de colegii din sursa externa care se grabesc sa se carabaneasca pe la casele lor, dovada ca scopul incadrarilor nu s-a realizat pe termen mediu si lung din incometenta celor care au dat unda verde la asa ceva!!! Trebuia sa existe obligativitatea de a nu parasi timp de macar 4-5 ani unitatea unde te-ai incadrat.unitatile cu lipsa de personal nu si-a rezolvat problema! Ii scolesti un an ..ii folosesti 5-6 luni si apoi se transfera
  ….

  • Adevarul este ca cei din sursa externa aleg si decid unde vor sa lucreze….ABSOLVENTII de la Academii si Tg Ocna, nu…Acestia din urma sunt limitati …ei trebuie sa aleaga unde a decis sistemul…

   • e greu de acceptat ca o intreaga promotie de 300 de politisti de penitenciare sa mearga unde doresc, indiferent de prioritatile de personal, nu? Normal ar fi sa avem o legatura clara intre posturi pastrate in unitati pentru scoli, recrutare si apoi repartitie. Insa recrutarea nu poate fi controlata si daca din Craiova sunt 30% dintr-o promotie, ce facem cu restul unitatilo. Ne-am dori algoritmul asta si sa terminam astfel si cu mare parte din mutari, insa etse f greu. Pe de alta parte un candidat din extern, impreuna cu cel din intern ocupa un post anume intr-o unitate, post pentru care a optat. Ce poti sa-i faci, sa-l repartizezi in alta parte dupa ce castiga concursul? Insa in marea majoritate, la o anumita perioada dupa absolvire si cei repartizati din scoli in alte orase decat si ar fi dorit, reusesc sa se mute. Nu cred ca a fost lasat niciunul dintre ei foarte mult timp pe loc desi avea motive clare sa plece. Preluam zeci de cazuri pe care le avem in vedere la sedintele de mutare

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)