www.snlp.ro Web analytics

Salariati ANP fara salariu. Solutii urgente pentru penitenciarele-spital

Ca urmare a unor probleme bugetare cu privire la care am trimis anterior informari, s-a ajuns in situatia critica in care personalul din penitenciarele-spital nu si-a incasat salariile aferente lunii octombrie 2011, la data prevazuta. in care erau sanse sa fie dezbatuta si votata rectificarea bugetara care ar fi generat remedierea situatiei in urmatoarele zile, ameliorand efectele.

Din pacate, din ratiuni necunoscute, rectificarea nu si-a gasit loc pe ordinea de zi a Guvernului, iar problema salariatilor din spitale s-a acutizat avand in vedere perspectiva unei intarzieri mai mari in plata remuneratiilor, aspect care creeaza probleme deosebite in special celor care au rate la banci dar nu numai.

Conform informatiilor detinute in prezent, sedinta de Guvern urmatoare va aduce in mod cert adoptarea acestei hotarari de rectificare bugetara. Amanarea platii salariilor se mareste de la cateva zile la mai mult de o saptamana.

Prin urmare, situatia a fost monitorizata atent de SNLP fiind purtate discutii cu ANP in vederea identificarii unor solutii. Din totalul de 988 de salariati din penitenciarele-spital, aproximativ 80% sunt membri SNLP iar acest lucru implica puternic organizatia si ne responsabilizeaza pe toti. Verificarile efectuate pe parcursul zilei de astazi au relevat o situatie concreta in ceea ce priveste numarul de salariati, pe unitati si disponibilitatile din conturile unitatilor, situatie care a fost transmisa filialelor SNLP.

Pe langa sumele existente in conturi la acest moment, unitatile urmeaza sa mai primeasca de la CASAOPSNAJ si alte fonduri. Ca exemplu, Sp Jilava are o proportie slaba intre numarul de salariati si fondurile existente dar urmeaza sa primeasca la inceputul saptamanii urmatoare o suma foarte importanta de la CASAOPSNAJ.

Cu scopul acordarii unui sprijin salariatilor din aceste unitati, se intentioneaza o actiune pe 2 planuri:

Maine, pe data de 11 nov 2011, ANP va trimite in unitati o adresa prin care se va recomanda directorilor penitenciarelor-spital sa foloseasca fondurile existente pentru o plata partiala si proportionala a salariilor, cu acordarea de prioritate cazurilor foarte grave (popriri salariale, etc).

In completare, cel putin in cazul unitatilor cu un raport nefavorabil salariati/fonduri, filialele SNLP pot decide implicarea temporara a unor fonduri din conturile proprii in masura in care au un buget corespunzator, in formula adoptata la Spitalul Rahova in urma dialogului dintre unitate si SNLP (Mihaela Neacsu prim-vicepresedinte si Podeanu Mihai – presedinte filiala) conform urmatorului algoritm: filiala acorda o suma/membru (in cazul Spitalului Rahova – 500 de lei), iar unitatea efectueaza cu acceptul anterior al salariatului exprimat in tabelul completat de SNLP, retinerea acelei sume pe statul de plata al salariului aferent lunii octombrie 2011, virand suma in contul organizatiei.

Atasam modelele de adresa si tabel pentru realizarea acestui demers-suport. BEx SNLP este in permanenta legatura cu ANP pe acest subiect si rugam presedintii filialelor din penitenciarele-spital sa ne tina la curent cu evolutia situatiei si a starii de spirit si sa ne aduca la cunostinta toate problemele care apar ori impedimentele care pot bloca demersurile SNLP.

Documente atasate:

12 COMMENTS

 1. La Severin,Voinea,Juristul si Mazilu sunt fericiti au suspendat un om ,personal contractual chiar in prag de sarbatori acest om nu mai are loc de munca,salariu ,fiind un responsabil de compartiment cazarmare,ce fraude a putut face acest om???poate in mintea unora bolnava…”sculati voi morti sa va luam noi locul”…:O mica cercetare despre activitatea juristilor in genral printre care si cel de la Severin ar trebui facuta…procesele cu bani mutli se pierd …se castiga insa ne afirmam in acestea,deh scoatem pirleala sa nu bata la ochi.Cat despre altii dumnezeu e sus,pe unii i-a vazut pe altii urmeaza…Dumnezeu sa le dea ce merita.Judecata de apoi este mai corecta decat toate si pentru atei si cei fara scrupule.Timpul trece ,viata merge o veni si raspunsul la parchet/instanta si daca o fi alba o fi negra unii or trebui sa plateasca nu numai cu functiile ci si material,asa e normal cand cauti nodul in papura sau umflii buba pana va exploda. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

 2. [quote name=”caleen”]Si colac peste pupaza la mamici nu se mai dau deloc!Nesimtitilor!Statul asta este de rahat,ne miram ca avem copii bolnavi si voi tocmai la mamele aflate in concediu maternal si care ar trebui sa fie o prioritate nu dati nimic![/quote]
  Stefane sper ca ti-ai dat seama despre ce nesimtiti e vorba…in niciun caz de voi!

 3. Si colac peste pupaza la mamici nu se mai dau deloc!Nesimtitilor!Statul asta este de rahat,ne miram ca avem copii bolnavi si voi tocmai la mamele aflate in concediu maternal si care ar trebui sa fie o prioritate nu dati nimic!

 4. dumneavoastra oare va pasa de noi cei care muncim dar nu se vad rezultatele ginditiva ca datorita noua luati salariile dar la noi cine se gindeste,poate doar dumnezeu , avem copii la scoala intretinere ,lumina telefon gase si altele oare dumneavoastra tot asa traiti domnilor.oricum viata merge inainte va rugam totusi sa va ginditi si la noi dar in cel ce trage tot in el se da
  2v32p

 5. Exista vinovati pentru starea de fapt din spitalele penitenciar?Se vor face cercetari pentru a se vedea care sunt vinovatii?Sau se va pune batista pe tambal ca de obicei?Avem bani sa ne plimbam cu Tuareg si A8 (consum 30/100 km) si nu avem bani de salarii…se vor face actiuni de protest?Sunt oameni care raman restanti la banci,intretinere…nu putem plati gradinita copiilor,nu avem ce sa le dam sa manance.Nesimtitii astia mai stau mult la conducere?

 6. Mai fratilor ,se invata mult pt. acetse examene,chiar s-a exagerat cu tematica,dle Iftinca va rog ca la urmatoarele examene tematica sa fiela obiect si nu chiar asa de stufoasa,este exagerat,nu vreau sa jignesc dar jumatate din sefii de pe la ANP nu ar lua 5 la acest examen,sa fim relaisti si judecatorii,avocatii etc. consulta codurile sau legislatia cand este nevoie iar noi ar trebui sa stim toata legislatia .. 😮 😮 😮 😮

 7. Felicitări pentru inițiativă. Prin asta dovediți că vă pasă de oameni. Așa reacționează o organizație puternică.

 8. Dupa cate vad ar trebui sa fiu pesimist de acum incolo,probeme mari apar si la noi la MJ nu numai la MAI,oricum SNLP da dovada de grija mare fata de membri ceea ce pt. mine este un lucru incurajator.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)