www.snlp.ro Web analytics

Bugetul, criza, posturile vacante si strategia ANP

In cadrul unei corespondente mai vechi SNLP-MJ pe tema oportunitatii si legalitatii aprobarii unor solicitari de transfer din MAI catre ANP, a fost transata din punct de vedere al interpretarii dar si al acoperirii bugetare problema modalitatilor si ordinei de ocupare a posturilor vacante, a finantarii acestora si a perspectivelor.

Astfel, MJ ne informeaza ca solicitarile anterioare de finantare a unor posturi vacante in vederea ocuparii nu au fost aprobate si ca exista o serie de documente care nu permit previziuni optimiste in plan bugetar pentru anii urmatori:

Situatia a fost oarecum anticipata atunci cand ANP a pus accent pe dezvoltarea pepinierei proprii ca sa formulez astfel, multiplicand numarul de posturi din scolile de pregatire pentru specialitatea penitenciare. Insa acum ajungem sa aprofundam putin estimarile si sa ne gandim ca nici strategia asta nu este chiar infailibila avand in vedere ca numarul total de absolventi in 2012 se va ridica pe la vreo 500. Nu este vorba doar de Academia de Politie si de Scoala Tg Ocna ci de multe alte specializari in care sunt formati specialisti de penitenciare (IT, medicina, etc).

Din anumite puncte de vedere nu este un lucru rau dar luand in considerare previziunile extrem de dramatice, putem sa ne gandim ca pepiniera a fost marita cam mult fata de capacitatea de absorbtie a sistemului luand in considerare ca indicatori numarul de posturi vacante, dinamica resurselor umane existente si previziunile/limitele bugetare.

Cat priveste problema transferurilor din alte institutii in cadrul structurii de aparare nationala, cel putin in ceea ce ii privea pe politisti si jandarmi, ne-am lamurit cam care este decizia politica. Din punct de vedere interpretativ, insa, punctul de vedere al MJ este interesant, asa cum aratam si in alt articol postat anterior si poate fi luat in considerare pe viitor. Asa cum veti observa in adresa atasata, MJ considera ca transferurile nu sunt tinute in loc sau la rand de obligatia anterioara a scoaterii la concurs a posturilor vizate de transfer, cu toate ca statutul nostru special include o prevedere destul de rigida la acest capitol.

Prin urmare si in concluzie MJ da verde la transferuri, MF da rosu la finantare, iar ANP s-a agitat prea tare cu formarea propriilor specialisti. Vom vedea efectele.

15 COMMENTS

 1. Cat despre internet si asa este foarte slab insa ajuta logistica la intocmirea fundamentarilor lunare,adica estimau preturile unor bunuri,materilae,servicii de pe internet,acum trebuie sa stai sa cauti seful serviciului sau ofiterul de la achizitii ceea ce inseamna timp pierdut sau vom fi nevoiti sa punem din „burta”.In loc sa se mareasca numarul utilizatorilor de internet la noi se restrange drastic..hm ce sa mai zic ..o porcarie marca ANP!!!ANP-ul ar trebui desfiintat,iar coordonarea sa fie regionala,s-ar economisii multi,multi bani inclusiv pe plimbari la Timisoara ,Cluj etc cu avionul s.a.Poate Boc o sa vada si lucrul acesta o sa0i fac o anonima in acest sens.

 2. Asa este Stefane,insa in unitati nu pot sa mai primeasca (trimita) mail-uri din (in) exterior decat 4-5 adrese de e-mail (in special sefi),ceilalti care au adrese de mail pe domeniul dgp nu vor putea foflosi decat pt. corespondenta interna,in sistemul ANP,daca vor sa trimita/primeasca un mail la un colaborator de la o societate comerciala nu mai pot,ceea ce va ingreuna munca celor de la logistica dar si de la alte sectoare (juridic ,financiar etc).La noi lucrurile merg tot mai rau,ne intoarcem incet dar sigur in „comunism”.

 3. Este usor sa pui probleme lui Bala. Mai greu este ca nu le rezolva nimeni. Dar hai sa vorbim de lucruri serioase. Vine controlul de fond la puscaria din Galati. Este poate normal sa ne dam loviti. Directorul de paza este in medical, directorul economic Tudor este in medical, juristul este in concediu de odihna, achizitoarea sefa este in concediu de odihna, fostul sef pe aplicare in concediu de odihna… Adica greul l-au purtat amaratii de imputerniciti sau fraierii dati prin DZU. Oricum dezastrul puscariei galatene este clar si pentru cei care stau la blocurile de vis-a-vis cu vedere in curtea interioara a institutiei. Nu sunt bani nici pentru pixuri…2000 ore de recuperari, concedii acordate 50% pana in prezent, cumparam pe caiet de la furnizori, pana la lipsa unui xerox competent in comandament. Daca vreti, lista problemelor poate continua. Nea Radule au dat drumul la net pentru sindicat?

 4. Lucreza frumos domnul Feodorov la Galati.
  In fiecare luni face sedinta cu cadrele care pot participa si prelucreaza evenimentele care s-au petrecut in sistem.
  Ulterior face sedinta cu ofiterii,pe care-i aduce cu picioarele pe pamint{pe unii}
  In cadrul sedintelor de comanda da dovada de multa transparenta,noteaza cu multa atentie problemele care se pun pe tapet.
  Daca voi deveni lider de sindicat si chiar am sa devin cu mine va avea numai de cistigat.
  Il rog sa ma ajute sa-l darim imediat pe Radu Hilohe si acest lucru sa aiba loc in regim de urgenta,chiar acum cu ocazia controlului de fond.
  Va rog din suflet sa ma ajutati domnule director si recunostinta mea fata de dumneavoastra va fi vesnica

 5. Activitatea lui Paiu o cunosc de multi ani si stiu mai ales faptul,ca a ajutat pe multi dintre fostii lucratori,care plecasera din sistem cu multi ani inainte.
  Este vorba de Anghel,Mocanu si multi altii.
  Am fost oprit pe strada de fosti lucratori,care m-au rugat sa-i multumesc lui Paiu ptr.modul in care s-a ocupat de ei.
  Erau vorbe ale unor oameni in virsta,care au fost anuntati de Paiu sa se prezinte la unitate,ptr. a intocmi niste acte care sa dovedeasca ca au lucrat in sistem 10-15 ani.
  Este pacat sa aruncam cu noroi in munca de 15-ani a unor lucratori activi,a caror rezultate nu se pot vedea,ca munca celor de la operativ.
  In ceea ce priveste venirea sa de la Tulcea,acasa cred ca s-a procedat normal,cine nu vrea sa lucreze in orasul din care este,alaturi de familie,colegi si de cei dragi.
  Vedeti cite rapoarte fac unii salariati care nu sunt din oras si vor sa ajunga in localitatea de bastina.
  Nu degeaba a fost chemat sa lucreze o perioada la ANP,lucru pe care Gabi l-a refuzat din start.
  Toti facem greseli in munca noastra,dar ne facem ca nu le vedem.
  Odata cu reorganizarea lucrurile se vor aseza pe un fagas normal si firesc.
  Toti vrem sa mincam un colt de pita,dar fiecare sa-si vada de atributiunile lui.
  A dat concurs ptr. postul pe care il ocupa si stim cu totii ca a fost nedreptatit si a fost nevoit sa-i dea in judecata.
  In ceea ce priveste sindicatul va rog sa participati la o sedinta de comanda sa vedeti cum pune Radu problema.
  Legat de modul cum pune problema sindicatul,ar fi bine sa-i intrebati pe cei care au participat la adunarea generala la care a participat si domnul Bala.
  Nu este bun RADU,este hot,puturos,las,betiv, punem altul.

 6. De fapt este o decizie pe IT care limiteaza accesul la internet in unitati / este vorba despre accesul la internet prin reteaua/serverul ANP / nu doar birourile de sindicat pot fi afetate dar si alte spatii / deczia se aplica in functie de particularitatile unitatilor si probabil ca vor aparea si completari/modificari ale deciziei / unii directori au gasit de cuviinta sa inceapa aplicarea de la biroul sindicatului / chiar daca mi se pare o masura fara rost si chiar cu un impact relational negativ, din anumite puncte de vedere (IT-stii stiu) as prefera ca liderii sindicali sa-si citeasca corespondenta utilizand o retea publica si o modalitate care in principiu a ajuns sa fie f ieftina (modem, cablu, etc) / la fel si cand tasteaza parola de yahoo (sau a altui client de email), sa o faca altfel decat prin serverul unitatii 🙂 / nu ca avem musai ceva de ascuns dar… sa mai munceasca si serviciile / chiar totul pe tava?

  Nici vorba sa se interzica accesul sindicatului la Internet! Este vorba doar despre reteaua ANP.

 7. Te referi la conexiunea biroului sindicatului ? Aceasta conexiune, in unele birouri sindicale din interiorul unitatilor se realizeaza sub un contract cu o societate particulara, cu un provider.
  Nu am citit decizia asta. Se refera la faptul ca un birou sindical din interiorul unitatii nu mai poate beneficia de un contract pentru a beneficia de conexiune la internet ?

 8. Mai ATENTULE ti-ai si gasit unde sa ceri sa se faca verificari: tocmai la resurse la Galati.Pai tu crezi ca usor s-a infiintat un post de ofiter pentru PAIU, tocmai pe el sa-l verifice?Tu mai asteapta pana sa-ti dea coeficient , mai intai bobocii ei sunt usor de manevrat si apoi noi.Nea Radule cum a reactionat sindicatul la aceasta problema…

 9. In cursul zilei de astazi a fost trimisa in unitati o decizie a directorului general prin care sindicatul nu mai are acces la internet.
  In opinia mea este un atac fara precedent la adresa democratiei,a liberei exprimari.
  Se incearca o strangulare a sindicatului in sistemul penitenciar romanesc,lucru fara precedent din 2004 si pina astazi.
  Asa se creeaza in unitati stari de tensiune,tulburari etc.
  Le este teama celor de la anp de ceva,de cineva,sau mai bine zis de starile de nemultumire create in sistem.
  Atragem in mod civilizat atentia celor care conduc destinele anp-ului,baietilor cu ochi albastri sa nu se joace cu focul.
  Cu siguranta intr-o zi va fi alta zi,o scinteie trebuie,restul va fi mai usor,oricum cutitul este aproape de os.
  Sa fim s noi informati daca in Maria Ghiculeasa s-a infiintat vreo celula a PCR
  Ca de obicei serviciul sipa este prezent,se misca ne studiaza.Dar oricum nu mai este sipa,sunt securisti in toata regula,care intr-o alta zi vor sta cu capul in jos cerind iertare.
  Directorul general sa revina asupra deciziei privind accesul la internet.

 10. Sa lasam transferul de la MAI ca nici pe ei nu iar fii ineresat daca pe noi near fii dat afara.Cand ii saluti ce faci colega raspunsul lor e ce coleg ba gardianule.

 11. Cei de la M.A.I. sa-si vada de curtea lor,oricum ne trateaza pe soselele tarii,ca pe niste potentiali infractori.
  Suntem facuti paznici,temniceri,gardieni etc
  Intotdeauna ne-au tratat ca pe niste cantitati neglijabile,sa ne lase in pace sa ne facem treaba cum stim noi,vor veni cu nasul pe sus si vor fi asezati in organigrama la presiunea altora pe coeficienti sanatosi.

 12. PTR.DOMNUL IFTINCA
  La Galati proaspetii agenti veniti din scoala vin in unitati si sunt asezati pe coeficienti foarte buni.
  Normal ar fi sa fie promovati pe coeficienti mai buni cei care au totusi putina vechime,proaspetii absolventi sa inceapa,cum este si normal de pe trepte mai joase.
  Nu cunosc care sunt dedesubturile,dar sunt convins ca este vorba de nepotism,alte avantaje,stim noi de care.
  Rugam ca odata cu venirea controlului de fond sa fie analizata cu mare atentie activitatea compartimentului resurse umane.
  Ramine sa sesizam aceste aspecte celor de la M.J, chiar daca situatia se remediaza,sa vedem cum s-a lucrat pina acum la acest compartiment,care s-ar parea ca este stat in stat in cadrul unitatii.

 13. Subțiri susținerile, și concluziile. Nu prea sunt reale cifrele. Punctul de vedere atașat, pe lângă că e cam vechi și l-ați ținut la ciorap până s-au răcit evenimentele, în fond e un punct de vedere, nu are nici o putere și nici nu asumă vreo răspundere din partea semnatarului. În ce privește previziunile bugetare, știți foarte bine că tot timpul s-au condiționat eventuale transferuri de existența fondurilor și a unei proceduri de selecție. Au fost unii pentru care existența resurselor bugetare nu era așa de importantă, dar pe aceia este corect să-i numiți tot dumneavoastră.
  Fără a vrea să trag vreo concluzie, totuși, subțire.

 14. Da,totul e o varza,inchipuiti-va ca nu ar fi si acest sindicat care urmareste ,analizeaza si ia decizizii ,face solicitari pertinente,unde am fi ajuns….statutul pt. MJ nu e rigid..suntem de ras,trebuiesc contestate toate deciziile lor sa le demonstram ca legea nu este facuta sa o aplicam pe sarite,ci exact cum este…mai sunt si de la MJ..asa MJ asa tara asa guvern. 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)