www.snlp.ro Web analytics

Proiect ANP. Modificari in profilarea unor unitati

In perspectiva unui echilibru functie de profil, misiuni si resurse umane, ANP transmite un proiect de modificare a deciziei ANP nr. 704 din 2016 privind profilarea locurilor de detinere din subordinea ANP, totodata detaliind motivele acestor modificari intr-un referat de aprobare. Fiind chestiuni sensibile, cel putin cele care privesc reorganizarea detinutilor intre locurile de detinere, vom solicita in mod expres liderilor filialelor SNLP implicate in acest proces, de a constata si transmite deindata eventuale observatii, in mod special cele care vizeaza personalul.

Proiect modificare Decizia ANP nr. 704 din 2016 privind profilarea locurilor de detinere din subordinea ANP:

Referat de aprobare:

 

5 COMMENTS

 1. Imi place ca SNLP doar prezinta. Este un soi de echilibristica foarte ciudata facuta de sindicat. Profilarea atrage alte standarde de personal, alt numar de functii de conducere dar acum va multumiti doar sa cereti vigilenta liderilor locali. Voi aveti un interes! De regula sunt (editat) si apar in timp.

  • E ciudat cum de-a lungul timpului nu ti-ai creionat o imprsie pertinenta despre acest sindicat.Probabil tot din interes. Cu echilibristica asta pe care o invoci, acest sindicat a reusit chiar sa impuna normalizarea, cel putin pe linia drepturilor.

 2. Sunt de aceeasi parere cu a colegului Iulian. Odata cu profilarea unitatilor penitenciare s-a stricat ceea ce functiona. Custodierea detinutilor in functie de domiciliu era benefica atat pentru ei, pentru familiile lor cat si pentru noi.

  Fiecare penitenciar trebuie sa aiba cate putin din toate categoriile. Nu-i inormal ca acei colegi din penitenciarele de maxima siguranta si unitatile care custodiaza tineri sa faca eforturi deosebite pentru a-i tine linistiti in timp ce unitatile cu detinuti in regim semideschis si deschis sa infloreasca in liniste si pace.

  Cine a gandit strangerea tinerilor la un loc a gandit o mare prostie. Uitati-va ce se intampla in unitatile unde sunt adunati tinerii. La fel si cu detinutele femeil. Fiind categorii vulnerabile ar trebui sa fie cat mai aproape de casa, de parinti, de copii, fiindca de aici incep multe dintre probleme.

  Sistemul de creditare este o alta gogomanie inventata de oameni care nu au lucrat cu detinutii in unitati. Vedem cu totii cum detinutii VIP aduna mii de credite inclusiv cand dorm iar amaratii care trag de sapa la brigada de munca cu greu aduna pentru o recompensa.

  Scoaterea din lege a obligativitatii muncii pentru detinuti si plafonarea la un anumit nivel a salariului minim pentru munca prestata de condamnati sunt alte doua inventii daunatoare sistemului. Ne intrebam de ce nu mai vin angajatorii sa ceara detinuti la munca – pentru ca pentru aceeasi bani iau oameni la negru.

  • Tocmai deaia au fost inventate creditele.Sa fie cat mai multi scriitori , sa participe unii la 3 cursuri in 3 locuri diferite deodata….

 3. Profilarea penitenciarelor a fost o mare prostie. Cel mai corect ar fi ca toate unitatile sa detina in mod cat mai echilibrat detinuti din toate regimurile. Astfel toate unitatile pot folosi detinuti la munca mai usor la beneficiari externi si pot obtine mai multe venituri proprii.
  Din observatiile mele si a altor colegi, profilarea penitenciarelor si introducerea haotica a sistemului de creditare au creat mari dezechilibre si harababura in functionarea si mediul de lucru din unitatile cu regimuri de maxima siguranta si inchis.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)