www.snlp.ro Web analytics

21 cu 23. Erori neasumate!

Din intrunirile in sedinte comune ale liderilor filialelor SNLP, la unele dintre acestea participand inclusiv DG Anp, reies si se dezbat o multitudine de probleme ale colegilor din penitenciare. Pe linia recursului compensatoriu, desi este aplicabil din 2017, inca exista erori de introducere a datelor si de functionare a programului specific, erori cu impact direct pe aplicarea corecta a Legii 169/2017. Fara echivoc, problemele aplicarii acestei legi devin in mod clar probleme de integritate profesionala pentru colegii din sectorul evidenta.

Cele trei luni de munca a grupului de lucru constituit prin decizie a DG Anp, au fost in zadar .Pe langa cele 21 erori de introducere si 23 de program s-au facut 20 de propuneri pentru imbunatatirea PMSRC. Desi identificate si prezentate saptamanal DG Anp, la convocarea sefilor birourilor evidenta am constatat ca erorile, inclusiv propunerile de remediere, sunt inexistente. Este evident ca in acest caz, nimeni cu prerogative de decizie nu s-a sinchisit a-si asume ceva pentru a lamuri colegii din teritoriu. Intreband de existenta acestora si stadiul remedierii PMSRC, am primit sec un „Care erori?” In acest caz, retoric de intrebam daca avem teluri comune si daca suntem sprijiniti sau boicotati in activitatea noastra.

Mai mult, pe fondul ideii de creare a biroului de calcul, grupul de lucru si-a continuat activitatea in lunile urmatoare. Activitate batjocorita de lipsa de initiativa a factorilor de decizie si de frica de a expune problema lipsei de personal, inca de la promovarea acestei idei. Cu aceeasi nonsalanta se uita prin omisiune ca birourile evidenta din teritoriu asteapta concluziile grupului de lucru, concluzii care ar facilita aplicarea L169/2017. Concluzii fata de care aceeasi factori sunt surzi si orbi.

Convocarea ultima a sefilor de evidenta a fost onorata cu prezenta directorilor DGA si DSDRP, in a caror subordine se afla structura evidenta. Am fost ascultati si intelesi in expunerea problemelor cu care ne confruntam, si ne punem nadejdea ca acestea vor fi rezolvate, pentru detensionarea starii sectorului si intrarea pe un fagas normal al activitatii. De asemenea, reprezentantii DTIC au fost prezenti si receptivi la problemele ridicate de catre grupul de lucru urmand a se implementa modificari si clarificari pentru colegii din teritoriu.

 

1 COMMENTS

  1. Cine sa-si asume raspunderea cand ei nu se gandesc decat la banii lor , umbla cu mangleli si sunt slab pregatiti?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)