www.snlp.ro Web analytics

Potentiale cresteri salariale. Ministrul muncii dezvaluie intentiile Guvernului

In urma cu cateva zile, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca Guvernul a facut pasi importanti in demararea proiectului de crestere a salariului minim brut pe tara, respectiv 2050 lei:

„Lucrăm la o hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie 2019 și va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre asta săptămâna trecută când ne-am întâlnit cu patronatele și sindicatele. Ne-au spus că ar vrea să știe că va fi un mecanism foarte clar ca să știe la ce să se aștepte. Le-am spus că din punctul nostru de vedere, programul nostru de guvernare este foarte clar, îl aplicăm ad literam și ar fi trebuit să știe că din ianuarie va fi din nou o majorare a salariului minim”

La prima vedere pare doar o declaratie politica insa, ne amintim de luptele grele pe care SNLP le-a dus pentru implementarea unei interpretari corecte de asimilare a salariului functiei de baza (SFB) cu salariul minim brut (SB), fapt ce a condus la cresteri si recuperari de sume importante pentru agentii care nu atingeau plafonul salariului minim brut. Este adevarat ca, in cazul unei eventuale aplicari ale noilor prevederi gandite de Guvern, in situatia ajustarii salariilor functiilor de baza s-ar afla doar agentii debutanti sau cei cu vechime mica, respectiv cei care nu ar atinge acest plafon al salariului minim brut.

Pe scurt, pentru un calcul rapid si pentru a preconiza eventuale cresteri, agentii mai sus mentionati isi pot calcula singuri ceea ce inseamna salariul functiei de baza format din salariul de functie (calculat prin inmultirea coeficientului cu valoarea de referinta sectoriala VRS, de 190 de lei), grad, gradatii, indemnizatie de conducere (daca este cazul) si sume compensatorii (aici se regasesc toate celelalte drepturi inclusiv sporuri pentru conditii de munca.

 

15 COMMENTS

 1. Cu respect,
  Despre OUG 59 /2017, ce ne puteți spune?
  Nu e normal ca un coleg ieșit după 15 septembrie, să ia mai puțin cu 30%, ceea ce iar nu-i corect ca lor să li se ia în calcul și să fie plătit OMM, iar celor care ies acum le este plafonat. Atunci pentru ce mai este OMM, doar o hârtie care îți atestă palmaresul?

  • la ce majorare va referiti? se va incasa un sfert din diferenta dintre salariul de functie din grila si cel in plata

 2. Buna ziua. Am o intrebare, in cazul unui nou depus care sunt pasii ce trebuie urmati? si ce face el dupa ce intra in carantina

  • Aveti la dispozitie legea de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

 3. Este adevarat ca magistrații și grefierii sunt pe maximul grilei de salarizare din 2022? Cum au ajuns aici si ce putem face noi?

 4. Extraordinar!Adica tre’ sa acceptam diferentele salariale dintre bugetri, sa stam cu mainile in san pana in 2022 in ideea ca SNLP-ul nu poate da sperante desarte (”iluzii gratuie”).Sunt membru SNLP si nu pot accepta ca noi sa stam cu mainile in timp ce alte sindicate (nu dau nume) ies in strada pentru a cere drepturile membrilor cotizanti.Tudorel promite detinutilor compensatii de mii de euro iar noi nici macar nu putem lua banii pe orele suplimentare, pe conditii de munca, pe diferentele salariale, etc. Ce asteapta SNLP-ul? Vrem sa luptati pentru noi, nu din umbra ci vizibil !!! Va rog renuntati la raspunsurile rautacioase.Nu trebuie ca absolut toti membrii sa fie de acord cu actiunile dvs. (care actiuni? ).Vrem conditii de munca mai bune, siguranta in munca, salarii la nivelul anului 2022.Unde sunt drepturile noastre?Pe ale detinutilor le cunoastem si le simtim zilnic!!! Sunt cu mult peste ale noaste!Va salut!

  • Personal m-am exprimat indeajuns de cla sa intelegeti ca nu stam cu mainile in san asa cum deduceti. Legat de actiunile altor sindicate, fiecare isi are agenda proprie si nu cred ca asa cum a gandit SNLP sa reprezinte salariatii si cum o face in continuare nu a generat impact pe linie de drepturi si alte aspecte. Accept si critica, evident insa fondata pe actiunile strict ale SNLP si nu ale altor structuri sindicale. Si credeti-ma ca nu e nimic rautacios in modul in care v-am raspuns. In privinta iluziilor gratuite, ati fi de acord sa va mintim cu zambetul pe buze sau dintr-un interes obscur de a va mentine ca membru de sindicat? Intotdeauna din partea acestui sindicat ati parte de analize profunde si realiste, bazate pe posibilitati si nu pe iluzii.

  • Stai linistit putin ! Cresteri au tot fost si vor mai fi…….daca tudorel da vreo amnistie/grațiere combinată cu vreo lege de-a deputatului mitraliera sa nu iti cauti de munca.

 5. Pe cand vom reveni la adevarata semnificatie a coeficientilor de ierarhizare ca pe vremuri coeficientul de 2,5 sau cat era insemna 2,5xsalariul minim pe economie si revenirea la aceasta formula ar avantaja pe toata lumea?!

 6. Praf, foarte mult praf in ochi! Nu are rost discutia atat timp cat impactul teoretic ar fi doar la baza grilei. Lupta trebuie dusa in alte planuri, salarizare la max. grilei din 2022( ca la alti bugetari) sau HG1/2017(vezi pe site-ul (editat))!!!Dar stiu; o sa-mi spuneti ca saraca V.Olguta nu mai are bani si pentru noi, ca impactul bugetar ar fi prea mare,etc!

  • Tot ce apare ca si informatie care ar putea avea impact pozitiv asupra salariatilor din penitenciare, suntem in postura de a analiza si de a concluziona. La fel cum suntem in postura de a marja pe tot ceea ce poate fi realizabil. Este evident faptul ca oricare dintre noi se gandeste ca ar putea plusa si accelra demersuri similare altor structuri bugetare. In acelasi timp, fara a spune sec ca Olguta nu ar avea bani, suntem obligati sa nu vindem iluzii gratuite, neconectate la o nisa predictibila.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)