www.snlp.ro Web analytics

Concursuri in sistemul penitenciar – ce urmeaza?

Pentru posturile de conducere din operativa aflate in procedura de ocupare prin concurs, se va trece, pe pachete de functii, la etapa urmatoare, respectiv verificarea dosarelor si publicarea calendarului estimativ al probelor de concurs. In cursul saptamanii care a trecut, o delegatie consistenta din cadrul DMRU ANP a efectuat o deplasare in Republica Moldova, motiv pentru care, finalizarea publicarii seriei urmatoare de anunturi a fost stabilita pentru saptamana care urmeaza.

Interesul majoritar este suscitat de posturile de conducere din sectorul operativ. Nu numai pentru ca operativul reprezinta 80% din totalul personalului, dar aceste posturi prezinta interes si pentru salariatii din alte sectoare, care indeplinesc conditiile de participare. Aceste detalii, alaturi de perspectiva unei evolutii in planul carierei dar, de ce sa nu recunoastem, si in planul veniturilor, explica numarul foarte mare de candidati care au aplicat pe posturile de sef sectie si sef tura.

Pentru fiecare dintre aceste categorii de posturi au aplicat cate 600 de colegi, cu aproximatie si asa cum se poate observa pe pagina ANP, testarile psihologice inca nu au fost finalizate. Exact din aceasta cauza, calendarele estimative pentru aceste doua functii vor fi postate spre finele lunii in curs. Pana atunci, in cursul saptamanii urmatoare se finalizeaza materialele pentru declansarea probelor de concurs pe posturile de director adjunct si sef serviciu (sectorul operativ). Se spera ca pana la jumatatea lunii octombrie, probele sa si inceapa. Astfel incat, dragi candidati, intensificati pregatirea, nu mai este mult timp pana la interviu!

In paralel cu posturile din operativ, un nou pachet de posturi din DEA este in curs de lansare pe pagina ANP. Este vorba de aproximativ 120 de functii (instalatori, electricieni, fochisti, conducatori auto dar si ofiteri, responsabili sector etc). Totodata mai avem posturile pentru reintegrare dar si un numar mai mic de functii la prevenire si juridic. Deci, o toamna fierbinte pentru cei care vizeaza un update in cariera si in general, pentru intregul sistem, avand in vedere perspectiva ocuparii unui numar mare de posturi de conducere, ceea ce va aduce fara doar si poate un suflu nou de energie in sistem. Mult succes candidatilor si… concentrare maxima!

18 COMMENTS

 1. Ce concursuri sunt astea domnilor cad ti se cere sa memorezi sute de pagini , ca apoi sa reproduci in fata unor comisii formate din persoane care si ele la concurs de abia au luat 7 sau 6.inainte si 7 dupa contestatie, dar au devenit mari evaluatori! Ne cam meritam unii denumirea de ” militieni” am ramas la acelasi nivel, singurii medicii care ne-au aratat ca sun niste profesionistii si cred ca se datoreaza faptului ca au fost formatii in alta parte, care de bine de rau au obtinut toti peste 7,bravo comisiei, in rest o adunare de frustrati , se vedea comisia de la contabili sef de la serv asistenta psiho . Oameni care fac aceasta minca unii de ani buni si sunt evaluatii dupa cat pot memora, doar intr-un asemenea sistem se poate si ne miram ca ajug pe functii de conducere niste copii care au reusit sa invete poezia si atat, departe gandul de a jignii colegii tineri dar lipsa perioadei de „coacere” se vede la multii sefuleti de plus. (editat)

 2. Buna ziua !
  Din cate observ site-ul ANP nu functioneaza de cateva zile, iar de inceperea concursului pentru dir. adj si sef serviciu vad ca nici nu se pune problema inca , asa că as avea 2 intrebări :
  1.Este posibil ca aceste concursuri sa inceapa simultan pentru mai multe categorii, cum ar fi DIR ADJ, SEF SERVICU, SEF SECTIE, SEF TURĂ, sau o sa fie etapizate ?

  2.Este pobisil ca, concursul pentru ocuparea posturilor de SEF TURĂ să inceapă mai devreme, în funcție de unitățile în care s-a finalizat cu examenul psihologic ? Sau se va astepta pana la terminarea tuturor examenelor psihologice pentru aceasta functie ?

 3. Siteul ANP la sectiunea concursuri nu functioneaza! Se ocupa cineva de remedierea acestei probleme avand in vedere ca vineri au fost postate alte planificari la psihologic iar unii au fost de servici?

 4. Buna
  Domnule presedinte am si eu o intrebare la dvs.
  Armata ,am fost militar in termen 1an si patru luni se ia in considerare la
  Semnul onorific În Serviciul Patriei?
  Va multumesc si succes in activitatea dvs

  • Nu. Perioada de militar in termen nu se ia in calcuyl ci doar vechimea ca militar angajat pe baza de contract, jandarm cu contract, etc.

 5. In toamna aceasta se mai scot posturi de agent din sursa externă? Vă mulțumesc!

 6. Stadiu statut? ( +amendamente propuse de sindicate? ) / cand estimati ca vom avea oficial statutul politistului de penitenciare ?

 7. Pe când și la noi un calendar foarte ordonat ca la politie ? Sa știam când ne înscriem când au loc toate probele ? Nu sa te sune vineri ca luni trebuie sa fi la rahova la 7 …!!!!

 8. Bine ați revenit, domnule Președinte! Ce se va întâmpla cu salarizarea noastră de anul viitor? Trecem sau nu pe noua lege a salarizării? Se vor aplica noii coeficienți?

 9. Buna seara! Sindicatele ar trebui sa fie preocupate si de numarul excesiv de mare al celor care primesc avize negative la testarile psihologice, comisiile de specialisti in psihologia personalului taind in carne vie. Sunt chiar atat de „incapabili” cei peste 75% de agentii inscrisi la concursuri care au picat la testarea psihologica sau bateriile de teste au o problema?

 10. Bună seara, in legătură cu calendarul de concurs pentru posturile scoase la operativ, se știe ceva?

 11. cerem scuze pentru absenta mai indelungata / concedii si alte probleme / revenim cu energii proaspete 🙂

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)