www.snlp.ro Web analytics

Politistul de penitenciare a traversat rapid Guvernul si a ajuns in Senat

In urma cu putin timp am informat (si am pus la dispozitie proiectul final al MJ) ca noul nostru statut special a trecut discret dar decis prin Guvern urmand sa intre rapid in proces legislativ la Parlamentul Romaniei. Avem acum acces la fisa proiectului inregistrat cu 25 iunie 2018, precum si la urmatoarea precizare vizibila pe pagina proiectului:

 

Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 25.06.2018.
Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 41 zile de la reluarea activitãtii Senatului.

Insa precizarea de mai sus se refera la un termen maximal. Avem motive sa credem ca statutul nostru va merge poate prea repede prin Parlament. Si spunem prea repede pentru ca mai sunt reparatii de efectuat. Invitam la studiu si observatii!

6 COMMENTS

  1. Buna ziua, in vechiul statut cat si in proiectul de lege nu este prevazut si cazul in care un subofiter primeste titlul de doctor in drept (sau inrudit)…. se pleaca de la premiza ca subofiterii nu sunt in stare de un asemenea titlu???

    • L153/2017, art 14 al 1: Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul.

      Discutia incepe de la sintagma de final a textului citat

  2. De ce nu avem in noul statut prevăzut ca si in vechiul, nu se destituie din functie daca a ramas definitiv la aminarea aplicarii pedepsi ca si in politie?

  3. Din cate se observa, a disparut al 5-lea grad pentru agenti, adica cel de AGENT SEF PRINCIPAL ?

  4. Perioada de debutant scade la 6 luni pentru agenți și se acordă foarte multă atenție în noul statut acestei probleme. Nu zic că e rău sau bine, asta mi-a sărit în ochi la prima lectură. Trebuie să citim atent tot, știm cine stă în detalii. 😀

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)