www.snlp.ro Web analytics

Legi pentru recycle bin. Pedepsele alternative au picat

Am anuntat anterior ca legea privind pedepsele alternative (munca in folosul comunitatii, inchisoarea de weekend si arest la dimiciliu cu sau fara bratara) va pica iar MJ va iesi cu un proiect nou strict pe bratari. Prima etapa din anuntul nostru s-a realizat astazi. Cum era de asteptat, CCR a rejectat stupidul act pe motiv de neconstitutionalitate. Cei interesati pot parcurge decizia. Considerentele se vor mentine si decizii viitoare privind acte similare la a caror adoptare au fost sau vor fi comise aceleasi erori.

2 COMMENTS

 1. Legea, așa cum a fost făcută, este de un cretinism intergalactic. Este făcută de cei 62 de iluștri deputați ca urmare a vizionării, în colectiv, de filme cu Jean Claude Van Damme în care directorul închisorii îl punea în libertate după ce nu îl mai distra.
  1.De când judecătorul de supraveghere pronunță hotărâri? Oare ei știu care e diferența dintre o încheiere și o hotărâre? Probabil că nu, e același lucru, chestie de nuanță. Cum să pui în libertate un deținut pe cale administrativă? Condamnarea ca și liberarea sunt dispuse prin hotărâre judecătorească, cu participarea procurorului. Lipsa procurorului atrage nulitatea absolută a hotărârii.
  2. Cum să dispună judecătorul de supraveghere o altă modalitate de individualizare decât cea făcută de instanță? Înseamnă încălcarea autorității de lucru judecat. Este inadmisibilă reindividualizarea pedepsei. Dacă deținuții făceau legea asta, ar fi fost constitutională. Codul penal prevede doar trei tipuri de pedeapsă: amenda, închisoarea și detențiunea pe viață. Munca în folosul comunității NU ESTE PEDEAPSĂ. Munca fără consimțământul persoanei încalcă drepturile omului, ale art.22 din Constituția României, înseamnă infracțiune: supunerea la muncă forțată și obligatorie.
  Grupul celor 62 a scris legea într-o pagină, iar Curtea a scris vreo 20 ca să arate neconstituționalitatea ei.

  • Undeva e o mare problemă în Parlamentul nostru. Normal, nu pot ajunge parlamentari numai doctori în drept, e loc și pentru fotbaliști și cântăreți de floclor! Dar undeva, probabil în comisii, ar trebui triate inepțiile.
   E strigător la cer. Se fac legi după interese personale. Sunt două celebre în locru acum, una cu abuzul în serviciu și alta, poate și mai ineptă, cum că instanța de apel TREBUIE să mențină sentința dată de prima instanță dacă nu s-au adus probe noi…ceva care contrazice orice logică juridică.
   Mai e unul care a mers ca un dereglat cu viteză, a fost sancționat de Poliția Rutieră pentru abaterea respectivă și, când a ajuns la București a pus-o d-o lege cu alții care nu ar trebui să conducă auto pe drumuri publice prin care ”reglementează” niște aberații cu amplasarea radarelor de zici că-s decupate dintr-un almanah de bancuri comuniste. Dacă mergi cu viteza legală, nu te amendează nimieni, mediocrule!
   În ce țară trăim…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)