www.snlp.ro Web analytics

Ordin ore suplimentare. Azi – semnatura lui Tudorel Toader

UPDATE ora 13,45 – Ministrul Justiție a semnat ordinul!

Astazi, Ministrul Justitiei urmeaza sa semneze ordinul privind plata muncii suplimentare, prestate din aprilie 2018 si necompensate cu timp liber in 60 de zile. Pana cand ordinul nu va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, viramentele nu se vor efectua catre unitati astfel incat sa poata fi facute platile chiar daca exista un mic decalaj fata de data salariului, pe care l-am anuntat anterior. Sumele sunt in stand-by in contul ANP iar calculul se face in doua etape asa cum am explicat in articolul anterior dedicat acestei teme.
Dupa semnare, ordinul va fi publicat rapid in MO, spre deosebire de cel privind normele de salarizare (inclusiv majorarea de 5o%) care a prezentat o eroare ce a trebuit corectata si care a fost publicat dupa o asteptare destul de lunga. Referitor la calculul efectiv al drepturilor datorate salariatilor, pe baza unei propuneri transmise de un membru SNLP din Penitenciarul Giurgiu, a fost initiata o corespondenta cu ANP fiind acum in verificare posibilitatea tehnica de vizualizare a propriului pontaj de catre fiecare salariat.
Directorul general ANP agreeaza ideea, prin aceasta modalitate fiecare dintre noi avand posibilitatea sa verifice pontajul si sa semnaleze eventuale erori inclusiv prin comparatia pe care o face cu verificarile similare efectuate de colegii din unitate sau din sistem. In mod clar a fost stabilita din start regula de a nu se permite vizualizarea pontajului altor salariati. Urmeaza sa aflam daca este posibil tehnic acest lucru si cum se va putea face.

7 COMMENTS

  1. O ideea buna ar fi sa se faca accesul la munca in penitenciare doar pe baza de cartela !Atunci sa vezi ce de ore suplimentare corecte se strang in dreptul fiecaruia !

  2. Dle Teoroc poate aveți informații despre punerea în aplicare a OMJ publicat în M Oficial(spor 50%) pe care la așteptat toată lumea să fie publicat.Au trecut iată 2 săptămâni și nici o veste de la ANP despre acest lucru.Aveti ceva nou in această speță.Va mulțumesc!!

  3. Va salut domnul Teoroc, referitor la legea privind ajutorul pentru cumpărarea unei locuințe ce se mai aude? Va multumesc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)