www.snlp.ro Web analytics

Nota de protest. Motive actiuni sindicale. Revendicari

NOTA DE PROTEST 

(Transmisa pe data de 20 februarie 2015, prin fax si e-mail de catre toate structurile centrale si teritoriale SNLP-FSANP catre: ANP, Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii, Secretariatul General al Guvernului) 

Sistemul penitenciar din Romania trebuie prin lege subordonat si nu subminat de Ministerul Justitiei. 

12400 de functionari publici cu statut special ignorati de societate si descrisi drept „gardieni” demonstreaza ca a face parte din structura de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica reprezinta un privilegiu si o onoare care impun deopotriva raspundere pentru salariati dar si obligatia ordonatorului principal de credite de a compensa legal riscurile deosebite la care acestia sunt expusi in exercitarea atributiilor. 

*** 

10.000 de sindicalisti din penitenciare afiliati la Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP – membra Federatia PUBLISIND si Blocul National Sindical) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP – membra Cartel ALFA) initiaza proteste la nivelul intregului sistem penitenciar.  

Prezentul mesaj constituie un anunt prealabil si va fi urmat de un Comunicat de presa comun, emis de SNLP si FSANP. In cazul in care revendicarile nu primesc raspuns sau solutii in termen de 5 zile de la emiterea comunicatului de presa si a notificarilor catre autoritati, vor fi declansate proteste pe baza unui calendar de actiuni care va fi facut public.

Motivatia actiunilor de protest (revendicari)

 1. Efectuarea orelor suplimentare de munca in sistemul penitenciar fara acordul salariatilor in conformitate cu prevederile in vigoare ale Codului muncii.
 2. Depasirea plafonului legal anual de 120 de ore suplimentare prevazut de Legea nr. 293/2004 si a plafonului anual de 180 de ore suplimentare prevazut de Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati ANP precum si de Legea nr. 284/2010, art. 18, fara solicitarea acordului organizatiilor sindicale reprezentative.
 3. Depasirea plafonului legal maximal de 360 de ore suplimentare de munca pe an, prevazut de Legea nr. 293/2014, de Legea nr. 284/2010 si de Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati ANP.
 4. Necompensarea in termenul legal, a muncii suplimentare, a muncii prestate in zile de sarbatori legale, in repaus saptamanal sau in alte zile libere.
 5. Refuzul Ministerului Justitiei de a emite ordinul pentru plata muncii prestate de salariatii din sistemul administratiei penitenciare in zilele de sambata, duminica, sarbatori legale si in alte zile libere, drept prevazut de OUG nr. 83/2014 si de Legea nr. 183/2014.
 6. Periclitarea de catre Ministerului Justitiei a modului de acordare a dreptului prevazut in revendicarea de la pct. 5 la nivelul intregii structuri de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica, prin tratamentul discriminatoriu aplicat personalului din penitenciare in raport cu salariatii celorlalte institutii publice din structura.
 7. Incapacitatea Ministerului Justitiei in calitate de ordonator principal de credite de a emite norme de aplicare a legii prin interpretarea cadrului legal precum si coordonarea deficitara a activitatii propriilor directii de specialitate care se pronunta autonom, suprapus si divergent cu privire la proiectele de acte normative, ignorand specificul atributiilor stabilite prin normele de organizare si functionare a ministerului si generand tergiversari sau blocaje ireversibile in parcursul normativ.
 8. Refuzul Ministerului Justitiei de a emite ordinul privind plata majorarii salariale pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie, drept prevazut de OUG nr. 83/2014 si a Legii nr. 284/2010.
 9. Refuzul Ministerului Justitiei de a acorda majorarea salariala de 100 lei salariatilor din sistemul penitenciar care se incadreaza in criteriile OUG nr. 70/2014: penitenciare-spital etc (sistemul public sanitar si de asistenta sociala).
 10. Refuzul Ministerului Justitiei de a emite ordinul privind acordarea dreptului la asistenta medicala salariatilor din sistemul administratiei penitenciare (drept suspendat in anul 2013 si modificat prin HG nr. 846/09.10.2014).
 11. Nerespectarea de catre Ministerul Justitiei a art. din Legea nr. 293/2004 (Statutul special al functionarilor publici din sistemul penitenciar), art. 87 (drepturi egale pentru salariatii din structura de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica, aflati in situatii similare).
 12. Tergiversarea de peste un an de zile a modificarilor statutului special al personalului din penitenciare, respectiv modificarea denumirii din functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare in politist de penitenciare.
 13. Nerespectarea prevederilor Acordului colectiv la nivelul grupului de unitati ANP privind alocarea unui procent de 15% din bugetul ANP pentru imbunatatirea conditiilor de munca (in anul 2014 a fost alocat un procent de 0,5%).
 14. Vulnerabilizarea personalului prin lipsa de dotari si resurse (financiare/materiale/umane) precum si prin supraincarcarea cu sarcini a personalului existent (multiple cazuri de agenti care exercita, neremunerati, atributii de ofiteri inclusiv cu functie de conducere).
 15. Blocarea de aproape un deceniu a celor 3000 de posturi vacante din sistemul penitenciar prin respingerea sistematica a solicitarilor de finantare fundamentate pe argumente de maxima urgenta.

 

 

76 COMMENTS

 1. Stefane, te rugam, sa ne tii la curent cu demersul acesta al confederatiei privitor la recuperarea banilor taiati abuziv de regimul mafiot basist!

 2. [quote name=”Stefan Teoroc”]La fel mi s-ar parea si mie corect si chiar am cerut confederatiei sa initieze un demers in acest sens. Cei care au castigat au castigat prin sentinte nu prin legi. Daca exista suficienta vointa si justete in tara asta, politicienii ar adopta un act normativ pentru echilibrare cum au facut cu primele de vacanta prin 2006[/quote]
  La fel, mi s-ar parea corect si pt.sporul de studii superioare…..tot discriminare este….aceeasi situatie.

 3. La fel mi s-ar parea si mie corect si chiar am cerut confederatiei sa initieze un demers in acest sens. Cei care au castigat au castigat prin sentinte nu prin legi. Daca exista suficienta vointa si justete in tara asta, politicienii ar adopta un act normativ pentru echilibrare cum au facut cu primele de vacanta prin 2006

 4. Dl Teoroc, aveti ceva noutati in legatura cu salariile taiate cu 25%? se svoneste ca ar primi banii inapoi toti bugetarii..nu doar cei care au castigat in instanta. Profesorii cum au castigat? oare nu se aplica aceleasi legi la toata lumea?

 5. Aveti mai jos textul. Decizia este de amanare a mitingului cu o saptamana nu de suspendare. Dar am repetat asta de cateva ori deja. Postam astazi documentul comun SNLP-FSANP. Pentru noi atat textul cat si intentia celui care l-a emis sunt clare. Atentie la alin 3: se prevede clar ca munca prestata in respectivele zile se plateste cu majorare dar se calculeaza si ca munca suplimentara!!! Pentru acei juristi si manageri care inteleg mai greu si le place sa filozofeze vom cere clarificari care se pot produce prin Decizie de DG ANP. Actuala decizie, nr 569 trebuie modificata profund. Vom posta si interpretarea clara si completa a materiei.

  Extras din ordinul aprobat, primit de la MJ/ANP (dupa publicare vom transmite forma completa):

  Art. 3 – (1) [b]Majorarea se acordă pentru personalul prevăzut la art. 2, inclusiv pentru cei care lucrează în ture, care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, respectiv sâmbăta și duminica[/b], precum şi în zilele de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, cu respectarea obligatorie a planificărilor de prezență întocmite de unitate.
  (2) Baza de calcul a majorării o reprezintă salariul de bază prevăzut de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009.
  (3) Majorarea se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, indiferent dacă acest interval de timp reprezintă concomitent şi muncă suplimentară, determinându-se pe baza raportului dintre baza de calcul şi durata normală a timpului de lucru din luna în care s-au desfăşurat activităţile.
  (4) Majorarea se plăteşte prin adăugare la drepturile salariale cuvenite în luna pentru care se efectuează plata.

 6. Ce atata interpretare domnilor? Scrie clar in lege ca marirea se acorda pentru activitatea care se desfășoară în cadrul programului normal de lucru, inclusiv în ture sau schimburi. Am vorbit cu colegi pompieri si jandarmi care lucreaza la ture de 12 ore si au luat banul.

 7. Eu cred ca decizia de a amamana protestul este odecizie nefondata atata timp cat nu se cunoaste forma in care a fost semnat ordinul (daca sunt inclusi la plata si cei din ture). Zvonul ca o.m.J-ul a fost semnat cu cateva zile inainte de protest nu face decat sa ne dezorganizeze si decredibilizeze in fata membrilor de sindicat
  Sper sa nu fie cum zic eu.
  SPER SA POSTATI COMENTARIUL MEU .

 8. daca nu se spune clar sambata si duminica(zile de repaus) se va interpreta si noi cei care lucram in ture ne vom alege cu nimic nimic nimic

 9. Nu cred ca Dasdrp de la Galati ar fi trimis oamenii la Parchet fără aprobarea domnului D. Toata lumea l-a lăudat pe D la venire. Wooowww… A venit D cu dreptatea. Concluzie tragica. La sfarsitul lui 2013 erau 700 zile de concediu neacordate, iar in 2014 doar 2400. Asta spune tot despre ce a putut D sa facă. La final de mandat doar cifrele vorbesc.

 10. Nu vom permite acest lucru. Ordinul vizeaza si turele in mod specific. Expresia este „repaus saptamanal, respectiv sambata si duminica”. Ne vom asigura ca toate unitatile interpreteaza corect. Sau reluam actiunile de protest care sunt doar amanate o saptamana.

 11. Dacă sintagma folosită este repaus săptămânal nu vad deosebirea intre acest ordin si vechea reglemntare.Teama îmi este că va fi un real balon de săpun și turele, adică cei care lucrează în mod frecvent sâmbăta și duminica, nu vor beneficia de sporul salarial. Dacă va fi folosit acest ordin doar pentru cei care ocazional lucrează sâmbăta și duminica, în opinia mea nu este niciun câștig real.

 12. hai ca asta e tare 😀 . deci s-a semnat dar nu se da pentru plutoane,deci fix puma. CIRC.

 13. L183 formuleaza „repaus sapatamanal” iar acesta este de regula sambata si duminica. Pentru evitarea interpretarilor noi am cerut sa inlocuim sintagma aceasta direct cu sambata si duminica insa MJ a vrut sa formuleze exact cum e in lege. Cu greu au acceptat formularea despre care v-am spus. Noi spunem ca este clar la care repaus saptamanal se refera textul, respectiv la singurul repaus in care legea precizeaza explicit cele 2 zile de weekend. In realitate problema o constituie turele, dar cu acceptul vostru nu vom reintra chiar acum in aceasta filozofie. Marti se produce o intalnire la Anp iar in scurt timp vom posta si documentul comun de pozitie SNLP-FSANP pe aceasta tema.

 14. RESPECTÍV, -Ă adj. care privește împrejurarea, persoana, obiectul despre care este vorba; care este legat de fiecare în parte în mod particular. ♢ corespunzător. ♢ (adv.) pentru cealaltă situație (parte); pentru al doilea caz; adică, va să zică, cu alte cuvinte. (< fr. respectif)

 15. Am inteles ca s-a aprobat aceasta majorare de 75% a orelor suplimentare (conform FSANP.ro).
  Stiti cumva de cand va intra in plata aceasta majorare?

 16. D-le presedinte, aseara cand am citit comentariul dvs m-a luat un fior pe sira spinarii. Am incercat sa scriu un comment , dar, fiind surescitat mi-am dat seama ca am fost prea acid in a-mi expune nedumerirea fata de spusele dvs. Empatizez si totodata subscriu cu cele spuse de ,, un agent”, si cu respect va solicit un punct de vedere referitor la paranteza buclucasa din comentariul dvs ,,(sarbatorile sunt clare)”. Cu respect va saluta un agent care lucreaza in ture!

 17. statutul politistului de penitenciare a mai ajuns in parlament? ce spune ministrul justitiei in legatura cu acest subiect?

 18. daca la semnat la si publicat in monitoru oficial atunci intra in vigoare puteti sami spuneti multumesc.

 19. Ptr marcel din giurgiu
  O sa vorbesc cu domnul Oprica si o sa va trimit adresa primta de la ANP prin care se dispune decontarea transportului cu ocazia plecarii in concediu …… o data pe an…….fara a fi conditionat sa-ti ei zile de c.o. pe anul in curs…..
  Sa stii ca la Galati este si mai rau…….detinutii ne injura…..lovesc cadrele ……..sar la bataie la mascati……….si DASDRP -ul face sesizari la parchet impotriva cadrelor…..

 20. Si dupa pasarea motanului in gradina infamului A.N.P. care a indraznit sa emita un proiect de O.M.J. care sa recunoasca drepturile salariatilor, ce ramane de facut, daca vrem totusi sa primim acest drept ??? Modificarea in regim de maxima urgenta a Deciziei 569 a DG, si stabilirea repausului saptamanal ca fiind in zilele de sambata si duminica pentru toate categoriile de personal. Reusim sa modificam 569 in timp util pentru a primi sumele de bani cuvenite muncii in week-end (inainte de a iesi la pensie) ??? To be or not to be.

 21. D-le Teoroc,si statutul?Ramane tot in sertarul MJ?Plecam pe doi ani (modificarea fpss) si nu se mai misca nimic-presa ne face in toate felurile!…

 22. Citez: ”Ministrul Justiție, Robert CAZANCIUC a semnat OMJ privind majorarea de 75% pentru zile de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbatori legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.”

 23. Nu am inteles mai nimic.Este clar specificat in omj aprobat ca pentru munca in zile de sambata si duminica se plateste spor indiferent de zilele de repaus?Este aprobat in forma proiectului elaborat de sindicate?Cand il putem vedea?

 24. Deci dupa ce A.N.P. in sfarsit a avut de data asta o pozitie buna, in favoarea propiiilor angajati, convenind cu sindicatele asupra proiectului de O.M.J. , ce s-a gandit domnul ministru ? Ia daca tot au fost cei din A.N.P. de acord cu sindicatele sa le pasez lor motanul printr-un O.M.J neclar ce lasa loc de interpretari si sa semneze A.N.P. ca personalul sa beneficieze de acest drept. Altfel spus, ne-au pasat motanul in propia ograda, ministrul asumandu-si sa spunem cu indulgenta 25% din raspundere, restul i-a pasat-o domnului Bejan. Daca ma insel va rog sa ma contraziceti. Daca nu ma insel, care este motivatia ministrului de face asa ceva ? In afara de bataia de joc la adresa angajatilor sistemului penitenciar, ca pe asta o stim. Nu-i vom uita la vot, ca acolo-i doare, la anul sunt parlamentarele. Apoi sa vedem ce functii vor mai ocupa actualul ministru si cei care s-au indarjit atat sa nu ne acorde dreturile noastre legale. In final sindicatele vor accepta pentru ca in definitiv conteaza ca oamenii sa-si primeasca aceste drepturi si intereseaza mai putin cine-si asuma prin semnatura plata.

 25. [quote name=”Stefan Teoroc”]S-au aprobat azi 3 ordine. De 2 suntem siguri (75% si 50%) al 3lea e inca in teste pe surse (decont lentile). Amanam miting de miercuri cu o saptamana, interval in care vom avea intalniri cu ANP/MJ pentru clarificarea interpretarii si aplicarii ordinului cu 75% privitor la repausuri saptamanale (sarbatorile sunt clare). Daca aplicabilitatea este corecta putem decide incetarea actiunililor de protest. Decizia va fi comuna SNLP-FSANP. Vom posta detalii[/quote]
  Deci au aprobat in forma in care au vrut ei si iarasi asteptam clarificari pentru repausul saptamanal.Pentru ca forma convenita de A.N.P. cu sindicatele era mai clara decat buna ziua.Sunt convins ca daca ne uitam in forma semnata astazi a O.M.J. este diferita de forma initiala stabilita intre A.N.P si sindicate, insa cred ca este identica cu proiectul propus de cucoanele cele doua din M.J.

 26. S-au aprobat azi 3 ordine. De 2 suntem siguri (75% si 50%) al 3lea e inca in teste pe surse (decont lentile). Amanam miting de miercuri cu o saptamana, interval in care vom avea intalniri cu ANP/MJ pentru clarificarea interpretarii si aplicarii ordinului cu 75% privitor la repausuri saptamanale (sarbatorile sunt clare). Daca aplicabilitatea este corecta putem decide incetarea actiunililor de protest. Decizia va fi comuna SNLP-FSANP. Vom posta detalii

 27. Stefan ajutati-ne ca avem o problema si la pnt gr facem rapoarte de incident la hoti cu injurii si amenintari sustinuti de cate 2-3 note de informare si conducerea pe cate unii nu ii sanctioneaza si mai avem o problema cu ordinu de serviciu care nu se vrea sa se deconteze pe anul 2015cu zile de concediu din 2014

 28. De acord cu Ion, asa trebuie, nu doar politist de penitenciare, si institutia sa se numeasca politie penitenciara 😉

 29. Haideti in strada e deja vineri si nu s-a intamplat nimic, ne considera prosti.
  Jos Cazanciuc.
  Jos Bejan.
  Jos minciuna si incompetenta.
  Jos varul lui Ponta.

 30. Domnule Teoroc sa militam si pentru schimbarea statutului .Au reusit politia comunitara sa se numeasca politia locala care nu fac parte din sistemul de siguranta si aparare nationala,mai cu seama noi…care efectiv participam direct la imlinirea actului de justitie. Toata scursura societatii:criminali,violatori,pedofili etc sunt tinuti de noi in frau,de noi politistii de penitenciare.Suntem alaturi de voi

 31. Pe lista completa avem aprox 70 pct. Dintre acestea am selectat 43 pe care le vom inainta ANP. In revendicari au fost extrase doar cele relevante. Este foarte important ca ordinul sa fie semnat. Este motivul principal de protest. Asta nu inseamna ca renuntam la restul liniilor de actiune si ca abandonam problemele. Insa in orice negociere exista o miza. Miza pentru MJ este sa se grabeasca sa semneze altfel iesim in strada. Daca semneaza putem sa anulam miting dar vom initia o serie de intalniri cu MJ/ANP pe problemele prioritare. Daca nu ajungem la intelegere ne intoarcem in acelasi punct – organizare proteste.

 32. Da,chiar daca semneaza ordinul (editat),sa protestam, ar mai ramane 14 puncte de rezolvat!

 33. [quote name=”Stefan Teoroc”]Ministrul a declarat alaltaieri ca pana vineri semneaza ordinul. Pana la acest moment, inca nu avem informatii privind semnarea. Daca trece ziua fara ordin, miercuri ne vedem la minister pe trotuar. Primaria a acceptat cu greu portavoci dar a interzis fluierele si alte surse de zgomot, nu stim in ce temei. Negocierile au durat 2 ore. Intalnirea de la primarie s-a intrerupt de 3 ori. Jandarmeria – foarte restrictiva. Au intrerupt sedinta de 3 ori si au rugat sindicatele sa iasa pentru deliberari si contactare superiori. Nu blocam puscariile, nu facem greva, nu omoram pe nimeni. Vrem doar sa protestam legal si sa ne exprimam doleantele in fata angajatorului. Se pare ca pana si asta deranjeaza. Ne vom asuma noi amenda pentru fluiere. Merita.[/quote]. Trebuie mers peste ei….sa deliberam si noi putin prin minister…. si jandarmii sa-si vada de…nevoia lor…ca sunt vai de capul lor se poarta astia cu ei mai rau decat cu niste sclavi….

 34. [quote name=”Stefan Teoroc”]Ministrul a declarat alaltaieri ca pana vineri semneaza ordinul. Pana la acest moment, inca nu avem informatii privind semnarea. Daca trece ziua fara ordin, miercuri ne vedem la minister pe trotuar. Primaria a acceptat cu greu portavoci dar a interzis fluierele si alte surse de zgomot, nu stim in ce temei. Negocierile au durat 2 ore. Intalnirea de la primarie s-a intrerupt de 3 ori. Jandarmeria – foarte restrictiva. Au intrerupt sedinta de 3 ori si au rugat sindicatele sa iasa pentru deliberari si contactare superiori. Nu blocam puscariile, nu facem greva, nu omoram pe nimeni. Vrem doar sa protestam legal si sa ne exprimam doleantele in fata angajatorului. Se pare ca pana si asta deranjeaza. Ne vom asuma noi amenda pentru fluiere. Merita.[/quote]
  chiar daca va fi semnat ordinul, tot trebuie sa facem miting, sunt destule probleme nerezolvate. Ce au taiat in „criza” trebuie dat inapoi, pt.ca au recunoscut actualii guvernanti ca s-au taiat degeaba drepturile…. acum o sa fure si mai putin ca le e frica de dana..deci sunt bani. Daca tot avem autorizatia de miting n-ar fi pacat sa nu-i zgaltaim nitel? Pe ei, pe mama lor de hoti.,.,,,:)

 35. Ai spus bine Stefan, in ce temei sa nu accepte fluiere sau alte surse de zgomot ? Traim intr-o tara de tampiti ? Un protest se numeste protest si trebuie auzit ! Nu conteaza cum !
  Sa aducem alarmele care sunau la 12 noaptea de revelion pe timpul comunistilor !!!!!
  Atat timp cat ne cerem drepturile, o vom face cu mult ZGOMOT ! NU AU TEMEI LEGAL DE AMENDARE !!!

 36. Ministrul a declarat alaltaieri ca pana vineri semneaza ordinul. Pana la acest moment, inca nu avem informatii privind semnarea. Daca trece ziua de vineri fara ordin, miercuri ne vedem la minister pe trotuar. Primaria a acceptat cu greu portavoci dar a interzis fluierele si alte surse de zgomot, nu stim in ce temei. Negocierile au durat 2 ore. Intalnirea de la primarie s-a intrerupt de 3 ori. Jandarmeria – foarte restrictiva. Au intrerupt sedinta de 3 ori si au rugat sindicatele sa iasa pentru deliberari si contactare superiori. Nu blocam puscariile, nu facem greva, nu omoram pe nimeni. Vrem doar sa protestam legal si sa ne exprimam doleantele in fata angajatorului. Se pare ca pana si asta deranjeaza. Ne vom asuma noi amenda pentru fluiere. Merita.

 37. Vulnerabilizarea personalului prin lipsa de dotari si resurse (financiare/materiale/umane) precum si prin supraincarcarea cu sarcini a personalului existent (multiple cazuri de agenti care exercita, neremunerati, atributii de ofiteri inclusiv cu functie de conducere).
  Asta este cea mai mare durere,suntem incostienti in timpul serviciului.

 38. d-ul Stefan Teoroc….LA GHERLA AM STAT IARNA FARA CALDURA VAI DE CAPUL NOSTRU….NIMENI NU ZICE NIMIK….D-UL BUNEA ESTE INEXISTENT!!!!!!!!!!!SE FACE PARTAS CU BATINAS IAR CELALALT SINDICAT ESTE CU ADJUNCTUL…..NU SE POATE!!!!!!!!!!!!!!!SUNTEM DISPERATI…LUMEA TACE SI NU SPUNE NIMIK….PE NOI NU NE SALVEAZA NIMENI?COLEGII CARE FAC SERVICIUL PE PERIMETRUL LOCULUI DE DETINERE AU STAT UNEORI,SI 11 ORE IN POSTURILE DE PAZA FARA CALDURA………CEL MAI TARE COMANDANT DE PENITENCIARE PE SPATELE SCLAVILOR DE LA ESCORTE CU MULTE ORE SUPLIMENTARE.NU ESTE POSIBIL ASA CEVA SI NIMENI NU SPUNE NIMIK.NE-AM SATURAT DE MINCIUNI SI VRAJELI……NE TRATEAZA CA SI PE DETINUTIi uneori mai rau

 39. Conform mediafax mj a solicitat guvernului suplimentarea bugetului cu 2 milioane lei pt deratizare
  dezinsectie.curatenie in pnt si reslizarea de studii de fezabilitate pt 2 noi puscarii.Ce ziceti de asta?

 40. Huooooooo Cazanciuc.
  Huooooooo Bejan.
  DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAA.
  Asta e nesimtire curata.

 41. sa avem grija sa ne trecem in parasire sa nu ne trezim cu vreo alarmare…ca se practica

 42. dragi colegi a venit si momentul nostru cind putem spune lucrurilor pe nume ,sunt foarte interesat la ce raspunsuri vom primi, pentru ca intrebari sigur vom pune si anume ,pe cei de la anp si mj i -aș intreba cind au facut ultimul revelion la puscarie ca sa nu mai vorbim de puntile care se fac de 1 mai ,craciun paste si etc .Sunt de 20 de ani in acest sistem obosit dar mai rau ca acuma nu a fost niciodata trebuie sa fim uniti si sa ne spune oful altfel va fi jale pentru noi toti ,daca ar fi fost ceva pentru cei de la administrativ problemele lor sigur se rezolvau, cine era marele benificiar binenteles ANP-UL.TOT timpul sectorul operativ am fost patura de jos al acestui sistem.SA TRECEM LA FAPTE ca de restul suntem satui.

 43. Planul de actiune a fost setat. Vom reveni cu detalii
  Azi s-a produs intalnirea comisiei de la primarie pentru semnarea protocolului de miting
  Maine ar trebui sa se produca o intalnire cu ministrul
  Daca nu se produce maine si vor fi deja inchiriate mijloace de transport spre capitala mitingul nu va mai putea fi anulat chiar daca se semneaza ordinul
  Daca avem certitudinea ca se semneaza ordinul asa cum trebuie ne putem reconsidera pozitia partial dar oricum vom continua cu actiuni pe partea orelor suplimentare
  Vom oferi detalii in scurt timp

 44. revin nu ar fi rau daca am solicita trecerea la ministerul de interne fiindca la ministerul justitiei nu stie nimeni de noi deoarece stiti cand a fost un ministru al justitiei nici nu stia ca penitenciarele apartin de ministerul justitiei .va multumesc.

 45. dl Teoroc are dreptate colegul ,,ne organizam”ar trebui sa mergem la miting cu hainele de serviciu uzate ca sa vada in ce hal aratam ca ne este rusine sa mergem cu ele pe strada si daca tot mergem la minting trebuie expuse toate problemele care sunt si sa nu ne multumim cu firimituri sa ni se dea tot ce ni s-a luat altfel mergem deageaba.Va multumesc ,la lupta colegilor caci este in interesul nostru.

 46. Plecati domnule ministru!!!Plecati si ne lasati!!!!Nu mai cautati scuze penibile pentru impotenta dumneavoastra manageriala in ceea ce priveste sistemul penitenciar, nu a-ti fost capabil sa faceti nimic bun in toti acesti ani!!!Nu mai incercati sa ne prostiti cu repaus-uri saptamanale inventate si practicate doar in A.N.P., ca nu mai tine!!!NE-AM SATURAT DE MINCIUNILE SI BATJOCORA DUMNEAVOASTRA!!!PLECATI!!!PLECATI SI NE LASATI!!!

 47. Buna ziua. Domnule Teoroc de la ultima intalnire ANP MJ sindicate pe tema sporului de 75% au mai avut loc intalniri, schimb de corespondenta ceva care sa poata oferi un indiciu. Parca directiile din MJ trebuiau sa vina cu concluzii scrise, au facut asta ?, ce ne puteti spune ?, parca aveau termen limita. Cred ca trebuie actionat cu inteligenta nu doar cu HOOO, ei cam la asta se asteapta, sper sa le facem o surpriza sa nu o uite prea curand. Un lucru e clar e momentul sa actionam.

 48. Ion Dolanescu are un cantec-„In ziua de 4 martie”-despre seism. Acu’ sa vedem cate grade (nu de alcool)va avea „cutremurul” ce va veni! Dansatorii „pinguini”s-or fi pregatit?

 49. la p.alba au ajuns niste tabele de semnat referitor la miting, la valu mai asteptam ? Sper sa nu asteptam si pe 4 martie la fel….ne ajuta sindicatul cu un autocar, sau trebuie sa ne descurcam? Ar trebui sa vina si cei din schimbul care ies 3/4 si cei care intra 4/5 , cei care sunt de zi pe 4 eventual sa vina mai devreme cu o ora la munca sa aibe timp cei de noapte sa mearga la minister. Daca vom sta acasa , ca data trecuta, nu vom rezolva nimic…p.s.are cineva ramase pe acasa niste artificii, petarde clasa1 ?

 50. ne organizam sau o lalaim… trebuia pus mitingul dupa data de 10, sa aibe lucratorul bani de drum, dar e bine si 4 martie are o semnificatie cutremuratoare…pote o sa le zgaltaim putin scaunele…. ca sa nu mergem sa avem de unde veni trebuie organizata treaba f. bine… 1.ne imbracam in civil sau uniforma cea mai uzata sa se poata vedea ca suntem in urma cu plata banilor pt.tinuta? 2.vin si cei de la grupa , daca nu sa ne imprumute niste scuturi, casti bastoane sa putem intra si in minister sa stam de vorba cu cineva, sa fim auziti

 51. [quote name=”Stefan Teoroc”]Din pacate dr la greva ne-a fost interzis in 2011 prin L 62/2011. Dar asta nu inseamna ca nu avem si alte metode de lupta sindicala[/quote]
  si daca ne oprim la poarta unitatii sau in club si nu intram in serviciu la 10-15 penitenciare, cam ce se poate intampla…?

 52. Daca tot se initiaza aceasta actiune, consider ca pe langa acest spor de 75% pt sambete si duminici trebuie cerute toate drepturile pe care ni le-au taiat, plus o suplimentare cat mai urgenta a personalului….FARA COMPROMISURI si fara NICI UN PAS INAPOI. Nu putem face cate o actiune de protest pentru fiecare cerere in parte.NU SE MAI POATE …suntem intinsi la maxim: 1 om pe o sectie de 250 de detinuti cu activitati care se suprapun, cu dotari….lipsa. Lucram cu nervii intinsi la maxim…ni se cere atentie maxima, vigilenta si fermitate, insa nu ni se ofera conditii de munca, suntem chemati din libere, nu suntem remunerati corespunzator. Sunt scarbit de halul in care a ajuns sa fie „vazut” sistemul penitenciar. Deci va rog puneti pe tapet toate cerile noastre si nu va multumiti cu firmituri,…noi ceilalti sigur nu o vom face.

 53. Stiati ca orele suplimentare peste plafonul lunar care este in plata se pot face doar cu acordul angajatului conform legislatiei in vigoare.Stiati ca exista un lucrator de penitenciar care in urma unei solicitari nu a mai fost la munca pana la recuperarea tuturor orelor suplimentare????

 54. propun sa trimitem in fiecare zi notele de protest catre institutii.asa cum ei ne pun rabdarea la incercare,ne refuza anumite drepturi,asa trebuie si noi sa le verificam rezistenta la stres,la presiune,sa le amintim conditiile in care lucram,numarul de ore acumulate,lipsa de personal si toate aspectela prevazute in notele de protest.

 55. !!!PROTEST!!! Cum ma doreste pe mine legea 293,cand, abia ajuns in sistem, primesc un salariu cu mult sub ce primeste un agent de la firmele de paza. Pentru ce atata chin? Scoli, cursuri, pregatiri, bani investiti in noi. Ne propulsati intr-un sistem total opus celui prezentat in cursuri. Nu se respecta nimic. Totul se trateaza cu o totala lipsa de interes, de oameni poate trecuti de timp si cu un interes din ce in ce mai scazut fata de tot ce se intampla in jurul lor. Ajungi foarte repede sa aplici pentru un al 2-lea job ca e clar, banii nu-ti ajung decat pentru un trai mai mult decat decent, asta in cazul cel mai fericit. Multi, din pacate, cad prada veniturilor obtinute in urma unor favoruri facute catre detinuti(se stiu clar metodele). Ma dezamageste acest sistem in care abia am intrat!!! VA SUSTIN!!!

 56. Din pacate dr la greva ne-a fost interzis in 2011 prin L 62/2011. Dar asta nu inseamna ca nu avem si alte metode de lupta sindicala

 57. Haidati cat mai repede so o punem de o greva fiindca altfel nu se poate se pare ca noi suntem considerati pleava societatii nesimtitii fiti uniti dragi colegi fiindca altfel nu o sa reusim.

 58. Consider ca pct.15 trebuia sa fie primul, deoarece fiind cadre suficiente nu mai faceam ore suplimentare si c.o. se puteau efectua in anul respectiv ! Nu se tine cont ca ne mai si imbolnavim?? si cine ne inlocuieste ??? DA, sintem OAMENI SI TREBUIE SA NI SE RESPECTE „DREPTURILE OMULUI” SI DACA NU, IESIM IN STRADA SA REVENDICAM ACESTE DREPTURI !!! CONFORM CODULUI MUNCII SI LEGILOR IN VIGOARE !

 59. Si multiple cazuri de ofiteri cu functii de executie numiti prin dzu in functii de conducere mai bine de 1 an de zile.asta de ce nu este precizat?

 60. Domnilr venim in fieful dumneavoastra/sa va vedem cum reactionati.
  Suntem convinsi ca a-ti intrat in sevraj/ne urmariti ca pe interlopi sa vedeti ce vom face.
  NIMIC MAI SIMPLU- VENIM SA NE VEDETI…
  Am rugamintea sa ma luati la tinta domnule ministru-AVETI METODE/COMUNISMUL MAI ARE CELULE CARE NU AU FOSA DEZACTIVATE.

 61. Poate ca era cazul ,timpul si prilejul daca tot ne-am hotarat sa ne cerem drepturile, sa solicitam si al XIII lea salariu, prima de concediu,sporul de studii etc. si tot ce ne-au taiat, pentru ca astia ne-au lasat pelegi, sa fim ca niste milogi care neavand alta sursa de venit decat salariul sa devenim o categorie de angajati fara identitate si batjocoriti prin toata presa.Sa invete si ei o data ca in lumea civilizata inainte sa ceri trebuie sa oferi.Nu e posibil ca sa se ajunga ca fiecare angajat sa aiba atatea sute de ore suplimentare muncite si sa nu fi renumerat sub nici o forma.Trebuia sa solicitam sa ne primim si noi drepturile pe echipament in anul in carea avem dreptul, nu dupa un an in timp ce altii au drepturile achitate la zi in functie de ce intrare au sefii structurilor pe la mai marii nostrii conducatori.Mult success!!Asteptam data de 04.03.2015.

 62. sa fie clar..sa nu lasam sa ne bage iara pumnul in gura!!!din cele 15 puncte solicitate sa nu ramana vreunul pe dinafara!!!sunt drepturile noastre.asa cum ni se solicita sa ne desfasuram activitatea cu fermitate si vigilenta asa sa respecte si ei LEGEA.fara compromisuri…oricum nu mai avem nimic de pierdut.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)