www.snlp.ro Web analytics

Gata, pana aici! Iesim in strada!

MESAJ TRANSMIS TUTUROR STRUCTURILOR SNLP/PUBLISIND (19.02.2015, 00,30)

INFORMARE STADIU OMJ 75%

Ministerul Justitiei nu a decis inca aprobarea ordinului privind acordarea majorarii salariale de 75% pentru munca in zilele de sarbatoare legala, de sambata, duminica si in alte zile libere.

In cursul zilei de 18.02.2015, directorul general ANP a participat la o intalnire cu ministrul justitiei informand ulterior sindicatele cu privire la intentia exprimata a ministrului de a aproba ordinul susmentionat insa numai dupa primirea a doua opinii suplimentare privind forma corecta a actului normativ (probabil de la Ministerul Finantelor Publice si de la Ministerul Muncii, Fmiliei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice).

Conform angajamentului asumat de sindicate, pana la finalul zilei de 18.02.2015 nu au fost initiate proceduri de declansare a unor actiuni de protest. Daca insa ziua mentionata trece fara o solutie clara in sensul celor convenite deja cu ANP, sindicatele vor declansa actiuni comune de protest pana la solutionarea problemei respectiv pana cand salariatii din sistemul penitenciar vor beneficia de acelasi tratament cu al tuturor celorlalti salariati din structura de aparare nationala.

Astfel, sindicatele si-au respectat intelegerea fara insa ca problema sa fie solutionata. Prin urmare, incepand cu data de 19.02.2015, SNLP/PUBLISIND-FSANP vor pune in aplicare un plan comun de actiuni specifice stabilit de catre organele executive de conducere ale organizatiilor sindicale, dupa cum urmeaza:

PLAN COMUN ACTIUNI PROTEST SNLP/PUBLISIND-FSANP

 1. 19.02.2015, ora 08,00 – se initiaza semnarea tabelelor nominale pentru participarea la actiuni de protest organizate in luna martie 2015 de catre membrii de sindicat din toate structurile SNLP/PUBLISIND-FSANP.
 2. 19.02.2015, ora 08,00 – se incepe transmiterea notelor de protest prin fax si email de catre BEx SNLP si toate structurile teritoriale SNLP/PUBLISIND-FSANP la toate cele 6 institutii stabilite: ANP, MJ, MAI, MFP, MM, SGG. 
 3. 19.02.2015 – se inregistreaza la Primaria Municipiului Bucuresti notificarea de organizare a unui miting de amploare, comun SNLP/PUBLISIND-FSANP in fata sediului MJ in data de 04.03.2015 (1000-1500 persoane din toata tara).
 4. se va stabili data transmiterii comunicatului de presa
 5. va fi decisa oportunitatea organizarii unei conferinte de presa
 6. se vor initia actiuni sindicale comune la nivelul intregului sistem privind orele suplimentare
 7. se vor declansa conflicte de munca
 8. vor fi depuse petitii si actiuni in instanta
 9. se va organiza mitingul din data de 04.03.2015 cu participare cat mai numeroasa din intregul sistem
 10. se vor pregati actiuni de strada ulterioare mitingului in cazul in care problema se mentine nesolutionata
 11. se vor face pregatiri in privinta continuarii actiunilor sindicale pe termen nelimitat pana la solutionarea revendicarilor 

ATASAM 

 1. Tabel nominal actiuni de protest
 2. Lista contactelor la care se vor trimite notele de protest
 3. Notificarea care se inregistreaza la primaria Bucuresti pentru miting in data de 4 martie 2015
 4. Note de protest de trimis la 6 institutii prestabilite (se ataseaza nota catre SGG / toate sunt identice)

ATENTIE

Presedintii Filialelor SNLP vor informa prin e-mail BEx SNLP cu privire la transmiterea notelor de protest si vor pastra exemplarele transmise, cu dovada trimiterii !

SUCCES !!! 

Stefan Teoroc – presedinte SNLP/PUBLISIND

 

31 COMMENTS

 1. Am rugamintea ca printre revendicarile existente,sa introducem si aceea prin care solicitam trecerea la MINISTERUL DE INTERNE.
  Cel putin cei de la interne nu numai ca sunt dispusi la dialog,trec ulterior si la fapte benefice personalului.
  Nu mai vrem sa fim cirpa de sters pe jos a M.J si locul de unde functionarii ministerului din care facem parte maninca paine cu un continut bogat in vitamine.
  Nu scapati usor de aceasta data domnule CAZANCIUC.
  Cel mai indicat ar fi sa va dati demisia,sa nu fiti ulterior anchetat ptr reprimarea unei miscari sindicale de proportii,care cu siguranta va degenera in proteste violente.
  Raminem fara profesionisti in sistem prin atitudinea dumneavoastra.
  Pina la urma demisia este un act de onoare.
  Eu unul personal va solicit sa va dati demisia/sunt constient ca sunt monitorizat de organele abilitate/mai bine spus toti liderii sindicali din sistem sunt atenti supravegheati in aceste zile.
  Lasati telefoanele personale/nu le mai ascultati zi si noapte.
  Vor urma diferite dispozitii pe care le veti da-sa fim impiedicati sa ajungem in capitala.
  Nici o problema,presa si televiziunea este cu noi,abia asteptam.

 2. De ce nu-l mai intereseaza pe Ministrul Justitiei de noi?

  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/denun-penal-impotriva-lui-florian-coldea-codru-a-kovesi-robert-cazanciuc-i-marin-constantin-158950

  „Cine pe cine subordonează?

  Laura Codruța Kovesi este acuzată că, în calitate de Procuror General al României, împreună cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, au convocat în dese rânduri în biroul acesteia procurori DNA, pentru a-i timora și a-i determina să întocmească dosare într-un mod favorabil intereselor SRI. În ceea ce-l privește pe Robert Cazanciuc, acuzat de abuz în serviciu, acesta s-ar face vinovat de tentativa de a subordona justiția intereselor obscure ale SRI. Denunțătorul se și întreabă, pe bună dreptate: „SRI subordonează justiția sau SRI, ca orice instituție a statului, se supune justiției?”.

 3. Era previzibil! Undeva se rupe firul… cineva vrea cu tot dinadinsul sa fure si din amaratii de banuti cu care am mai ramas sau din amaratele de drepturi pe care le castigam prin campanii electorale…am ajuns slugi in tara noastra dragi colegi…Rusine nu le e…ca au obraz gros…dar haideti sa le aducem aminte ca cei multi conteaza!!! FARA NOI NU EXISTA NICIUNUL DIN EI…DECI???

 4. Dragi colegi , astăzi la videoconferință Ștefan a vorbit extraordinar , a arătat toate problemele cu care ne confruntăm , chiar ajungând la un schimb dur de replici cu DG , dar eu sper că totuși decidenții noștrii au atâta conștiință ,astfel încât să se poată rezolva aceste mari abuzuri săvârșite asupra personalului din sistemul penitenciar românesc !

 5. mergem in strada sa ne castigam drepturile, nu este posibil ca detinuti sa aiba atatea drepturi dupa ce au furat, violat,ucis si multe alte grozavi , iar noi ne distrugem sanatatea si nervii cu ei si nu suntem recompensati pe masura sacrificiilor pe care le facem!!! PE ei, Pe ei, Pe mama lor !!!!!!!!!!!!!! MERGEM IN STRADA 8)

 6. Ar trebui sa vina iei sa faca servici in locul nostru sa vada cum este cand te scuipa condamnatu si te injura si nu ai ce sa-i faci decat un rahat de raport.haidati colegilor sa iesim in strada cu totii fiindca altfel nu rezolvam nimic pe iei ca deja au intrecut orce limita iar noua ne-a ajuns cutitul la os feficitari pentru dl presedinte de sindicat care se lupta pentru drepturile noastre care vor sa ni le fure cum deja s-au obijnuit sa fure sa-si faca averi inca o data haidati pe iei si pe m…… lor.

 7. Cum ramane cu cei 100 lei pe care trebuie sa-i primeasca personalul medical?Si noi suntem cadre medicale chiar daca apartinem de MJ.Legea spune ca vom primi toti.

 8. In momentul cand incepe protestul nici in unitati la locul de munca nu ar trebui sa se desfasoare nici-o activitate de ex:Toate birourile incuiate,inclusiv cele de la admistrativ;NU se va iesi la instanta,NU se va acorda nici-o vizita la ppl.Toti angajatii sa ramana pe pozitii in cluburile unitatii.Va lucra doar schimbul care asigura paza unitatii.Numai asa putem reusi altfel isi va bate joc de noi in continuare cei din conducerea Anp si Mj.Trebuie mers pana la capat,oprim protestul numai in momentul cand avem raspuns favorabil.

 9. Venim la bucuresti casa ne sutinem si sa ne castigam drepturile ca pe cale buna nu se rezolva ca d-l ministru ia placut doar functia nu si raspunderea

 10. daca se va dansa pinguinul nu vom rezolva nimic…ceva petarde de la revelion nu are nimeni ramase…. 😆

 11. da,face-ti ceva ca aveti niste salarii de mizerie la riscul ,la care va expuneti:mizerie,infectii, tbc si muuuuultttteee amenintari.Sefii stau la birou iar voiii…cu toti nebunii

 12. Exista lege deci trebuie actiune in instanta ca da proteste ii doare undeva.DATI IN JUDECATA urgent.

 13. Stefane,nu vreau sa par b….,dar este posibil sa vina la protest si cei de la administrativ? Ma gandesc..ca din solidaritae cu „schimbistii”…ca in rest n-au motive de protest! Sau,daca vin,hai sa protestam duminica,cand pot veni si ei!

 14. Ceea ce face MJ- ul e lipsa de respect fata de proprii angajați ! Sa va fie Rușine domnilor de la MJ !!

 15. Sunt cumva in M.J. posturi de mim ? Ca asa bine mineaza domnul ministru impreuna cu subalternele sale dialogul social incat cred ca astea functiile pe care le ocupa, de mimi.

 16. Domnii de la M.J. traiesc cu impresia ca am mai fost si nu au primit nici macar o delegatie sa discute cu ei.
  Va informam domnilor cu salarii de nababi ca de data asta va fi altceva.
  Vom ramine in greva foamei in fata cladrii bine incalzita,sa vedem cum vor actiona trupele de jandarmi,care sunt nevoite sa actioneze.
  Sa vada o lume intreaga cum cei de la siguranta nationala se incaiera intre ei.
  Pe plan local nu se rezolva nimic/vrem direct in capitala tarii.
  Vor vedea de aceasta data ca nu se mai poate dialoga.
  Este bine sa va ferecati usile caci situatia va scapa de sub control.
  Domule ministru va sfatuim sa puneti trupele speciale sa ne loveasca ca pe suporterii de la meciurile de fotbal.
  Vrem sa vedem si sa simtim acest lucru,eu zic ca va este teama in actualul context economico-social.

  CU STIMA-RADU HILOHE,CRESCUT DE MIC IN PENITENCIARUL GALATEAN

 17. Mama lor de caraghiosi nu vor sa semneze ordinul?
  Sa le fie rusine.
  Pana la aceasta data suntem singurul minister din structura de aparare cu 2 secretari de stat arestati.
  Ce inseamna asta?
  Ca actul de management merge bine la MJ?
  De ce nu-ti dai demisia Cazanciucule? Cumva pentru gradul de rudenie cu Ponta?
  Rusinica sa-ti fie.

 18. Ce scuze,astia stiu sa-si ceara scuze,PONTA nu-l mai tine in brate pe CAZANCIUC CA O SA TE DUCI SI TU LA FUND,CATE DESPRE BEJAN ESTE DEJA DE DOMENIUL TRECUTULUI PT MINE !!! 😳 😳

 19. RUSINEEEEEEEEEE CAZANCIUCULE.
  DEMISIA, DEMISIA, DEMISIA.
  sA VA LUATIM LUMANARI DE BANII ASTIA!

 20. Sa-i tragem in teapa de la DG ANP Bejan pana la Minstru varul lui Ponta ,fac numai interventii pt detinutii vip,ata stiu sa le dea permisii,invoiri,recompense si trai preferential mai bun,o sa raspunda si pt asta,sa nu credeti ca o sa scapati,personalul s-a sautart de minciuni si magarii.

 21. Cred ca dl Ministru al Justitiei ,varul dlui Ponta trebuie sa-si dea demisia,impreuna cu dl Director General ANP si toti secretarii din MJ,daca nu o sa le-o cerem noi,pt ca acum chiar si-au batut joc de noi.O sa fac si greva foamei numai sa scapam de incompetentii astia!!!

 22. Nicio scuza de la minister, nimic?Asta pentru ca nu au avut demnitatea sa spuna in fata ca nu-l aproba si au amanat, tergiversat si incercat sa ne prosteasca ca pe tampiti.Daca eram condusi de oameni cu bun – simt ieri am fi avut un raspuns, indiferent care era sau astazi scuze publice angajatilor de penitenciare pentru neimplicarea de ieri.JOS CAZANCIUC !!!

 23. Stefane,eu propun sa trimiti notificari si la prefecturi.Cine n-are bani pana la Bucale,sa protesteze la el in zona,chiar si in fata ocnei!

 24. Stefane,introdu si treaba cu sporul de risc pentru cei fara risc din structurile centrale!E si asta ceva! Sa vezi cum semneaza!! :-*

 25. Ar fi interesant de stiut si cati dintre cei de la „administrativ’ membri de sindicat si ei!! sunt de acord cu demersul d-voastra…
  Asa pentru …statistica!!! 😆

 26. Rusine,rusine,rusine sa va fie!!Hotiii,Hotii!!!Cum suna asta in fata ministerului dl ministru?

 27. D-le presedinte Teoroc,despre generarea de performanta „concurentiala” poate ar fi multe de spus…da` ma abtin….
  Vreau sa vad unitate si coeziune in demersul laudabil pe care l-ati initiat impreuna cu d-l Schiopu.
  E spre binele tuturor…
  Adica suntem noi singuri, impotriva tuturor…ca rapidistii!!! 😀 😀 )

 28. Foarte bine, iesim in stradă dacă este nevoie !
  Au dat o lege care este foarte clară si cei din M.J. nu sunt in stare să o aplice. Cum la altii se poate? Si la noi nu?
  Rusine să le fie!
  Felicitări M.A.I.! ! !

 29. Xmann, indiferent de aspectele concurentiale inerente, care insa genereaza si performanta, in momentele de acest gen, actiunile SNLP-FSANP au fost comune incepand cu anul 2008.

 30. Ma bucur ca in sfarsit. au fost lasate in plan secund orgoliile si se actioneaza unitar intre cele doua organizatii sindicale din sistemul penitenciar..

 31. ….foarte bine…asteptam semnalul……multumim pentru actiunile care le faceti in numele nostru….RESPECT….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)