www.snlp.ro Web analytics

Avem ordin! Mitingul se amana

4Adresa comuna SNLP-FSANP – se depune pe data de 02.03.2015 (Nr: 255/SNLP-20/FSANP)

Catre

Ministrul Justitiei, domnul Robert-Marius CAZANCIUC

Spre stiinta

Directorului general al ANP, domnul Catalin Claudiu BEJAN

Stimate domnule ministru

Va aducem la cunostinta faptul ca Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) amana pentru o saptamana mitingul de protest planificat in fata sediului Ministerului Justitiei din Bucuresti pentru data de 4 martie 2015. In acest sens vor fi notificate autoritatile competente.

Decizia de amanare a actiunilor are ca motiv faptul ca o parte dintre revendicarile sindicale au fost solutionate prin semnarea de catre ordonatorul principal de credite a ordinelor privind acordarea majorarilor salariale de 50% si de 75% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie, respectiv pentru plata orelor de munca prestate in zile de repaus saptamanal, de sarbatoare legala si in alte zile in care conform legii nu se lucreaza.

Decizia de mentinere a intentiilor de organizare a unor actiuni de protest este motivata in principal de riscul privind interpretarea si aplicarea neunitara a OMJ care stabileste plata majorarii de 75%  cu referire stricta la repausul saptamanal legal, cu rezultatul posibil al neacordarii majorarii salariale pentru orele prestate in zilele de sambata si duminica de catre salariatii care muncesc in schimburi.

Riscul interpretarii neunitare este generat de includerea in text a sintagmei repaus saptamanal care genereaza diferente in reglementarea dreptului prevazut de Legea nr. 183/2014 si de OUG nr. 83/2014, la nivelul institutiilor din structura de aparare nationala, siguranta nationala si ordine publica. In acest sens mentionam faptul ca la nivel Ministerului Afacerilor Interne precum si al altor institutii publice din structura au fost aprobate deja prevederi care stabilesc clar plata majorarii salariale pentru munca in zilele de sambata si duminica indiferent de programul de lucru, realizandu-se inclusiv plati pentru munca prestata in respectivele conditii.

Desi in acceptiunea sindicatelor interpretarea prevederilor nu poate fi decat una singura, clara si neechivoca, discutiile purtate deja cu o parte dintre juristii si managerii din sistemul penitenciar indica interpretari diferite ale prevederilor aprobate, majoritatea orientate pe aceeasi linie, contrara spiritului legii si al normelor subsecvente, din punctul nostru de vedere, dar similara interpretarii date materiei de o parte dintre specialistii din cadrul MJ, anterior semnarii ordinului, in cadrul intalniri MJ/ANP/sindicate.

In cazul in care in urma intalnirilor stabilite deja cu directorul general al ANP (incepand cu data de 3 martie 2015) sau escaladate la nivel MJ (daca va fi necesar), se va conveni asupra unor modalitati prin care sa se asigure aplicarea corecta si unitara a noilor prevederi in sensul platii efective a majorarii salariale tuturor salariatilor care muncesc in zilele de sambata si duminica, indiferent de criticile aduse textului ordinului de catre sindicate, precum si de forma acestor modalitati (decizie, nota de interpretare, acord etc), SNLP si FSANP vor lua decizii privind incetarea actiunilor de protest. 

Un demers relevant in directia realizarii dezideratului susmentionat in planul aplicabilitatii normelor, este cel care vizeaza modificarea Deciziei directorului general ANP nr. 569/2012  act care reglementeaza pontarea si compensarea tipurilor de munca prestata de salariatii din sistemul administratiei penitenciare. Modificarea urgenta a deciziei mentionate se impune ca efect al modificarii cadrului normativ, in scopul armonizarii cu acesta si al unei corecte reglementari la nivel de metodologie cuprinsa in acte cu caracter administrativ si normativ de nivel tertiar. SNLP-FSANP vor inainta propuneri concrete in acest sens.

Privitor la revendicarile din lista cuprinsa in Nota de protest transmisa in pregatirea mitingului din data de 4 martie 2015, care reprezinta un extras din multitudinea de probleme cu care se confrunta personalul din sistemul penitenciar, SNLP-FSANP solicita intrunirea Comisiei mixte constituite la nivel MJ in vederea dezbaterii si identificarii de solutii urgente, cu mentiunea ca sindicatele vor participa la lucrarile comisiei cu echipe formate din cate trei persoane avand calitatea de reprezentanti alesi in organele de conducere ale SNLP-FSANP.

Totodata apreciem ca oportuna participarea ministrului justitiei cel putin la etapa concluziilor care se vor pune in cadrul comisiei susmentionate, avand in vedere faptul ca intentionam sa supunem dezbaterii in principal problema compensarii muncii, a vulnerabilizarii personalului prin supraincarcare cu sarcini cauzata de lipsa de resurse umane, precum si probleme care vizeaza emiterea unor acte normative, in special modificarea statutului special al personalului din penitenciare.

Stefan Teoroc, presedinte SNLP/PUBLISIND

Florin Schiopu, presedinte FSANP

82 COMMENTS

 1. [quote name=”Asclepios”]La noi in unitate sunt 12 sectii de detinere + o sectie exterioara cu alte 2 sectii de detinere imi explici cum se pot administra psihotropele altfel decat pe sectie?!Nu la usa camerei de detinere ci in biroul supraveghetorului, care coleg supraveghetor ia spor de noxe si asistentul nu ca…[/quote]
  Prietene aproape ca te compatimesc…
  Ia spune:daca esti singur pe tura tu mai faci si altceva sau doar dai tratamentul la „pisici”?

 2. [quote name=”Stefan Teoroc”]Andrei, esti de parere ca un medic dintr-un penitenciar este platit prea bine in raport cu activitatea si riscurile? Ai ceva notiuni in acest sens? Stii ca in scurt timp aceasta categorie salariala va disparea din sistem si ca daca maine scoatem toate posturile la concurs nu se inscrie nimeni? Atat de atractive sunt acest posturi. Poate crezi ca detinutii bolnavi trebuie vazuti ca pacientii normali din spitalele civile, masurile fiind identice.

  Mi-ar face placere sa-ti arat cateva filmari din unitatile in care avem peste 200 bolnavi de HIV, in timpul unor altercatii generate de interlopii bolnaviori cand sarea sange infestat pe toti peretii, un agent era ranit la gat de un ciob iar ceilalti incercau cumva sa imobilizeze bolnaviorul de HIV agresiv si plin de sange.

  Nu avem mai mult de 140 de medici in tot sistemul care care primesc lunar de la casa de asigurari cam 40% din cat primesc lunar medicii civili care dealtfel au si ceva mai multa „libertate” de miscare.

  Stii cumva si cati asistenti sociali avem la 12500 de detinuti? Iti spun eu – aproximativ 60!!!

  Asa ca te rog sa te uiti mai atent catre sistemul asta si sa-ti limitezi semnele de exclamatie pana la momentul in care vei incepe sa il intelegi.

  Noi nu ne uitam urat catre alte sisteme dar nici nu acceptam criticile injuste.[/quote]
  D-le presedinte ce inseamna mai exact „aceasta categorie salariala(medici) va disparea din sistem”??Daca e ce cred eu ,cine urmeaza,socio,finaciarul??
  Sunteti mai aproape de”sursa” asa ca va rog niste amanunte suplimentare daca se poate.
  Multumesc.

 3. Pentru Andrei:
  De unde atata negativitate fata de coleggii tai de la medical, fata de medicii din sistemul de sanatate?De ce atata incarcatura negativa?Cel caruia ii faci cel mai mult rau cu toate aceste sentimente negative esti tu inasuti.In momentul in care noi toti ne vom simti si vom lucra ca o echipa, vom forma un grup compact al lucratorilor de penitenciar ne va fi mult mai bine, noi trebuie sa ne sprijinim unii pe altii, sa cooperam unii cu altii, prin tot ceea ce facem si spunem sa aratam ca suntem o echipa cu totii de aceeasi parte a gratiilor.

 4. Din cauza asta merg lucrurile rau in penitenciare fiindca toata lumea se gandeste numai la el personal nu la colectiv cum ar trebui sa fie abia astept sa mai treca 5 ani sa ies la pensie sa ma scap de acest sistem bolnav.

 5. La noi in unitate sunt 12 sectii de detinere + o sectie exterioara cu alte 2 sectii de detinere imi explici cum se pot administra psihotropele altfel decat pe sectie?!Nu la usa camerei de detinere ci in biroul supraveghetorului, care coleg supraveghetor ia spor de noxe si asistentul nu ca…

 6. Pentru anonim:
  Nu incerc o polemica cu tine. Se vede prea bine ca esti interesat de batjocura.
  Ma distreaza cat de mult suferi de tine, ca nu accepti sa ti se vorbeasca cu „tu”. :)))) Ei afla, ca TU nu meriti respect la modul in care iti privesti colegii. De unde atata tupeu sa-l ceri atunci cand TU nu-l oferi.
  La cald sau la rece, astept sa „ma prelucrezi”. Nu uita ca plastik-ul arde carnea cand e topit si rezista al dracu de bine cand e rece la orice tip de lovitura. Sa nu-ti sara plastik-ul in cap, vorbaretule !
  Pana data viitoare, TE salut si TE sfatuiesc sa ai mai mult respect pentru colegii tai. In spitalul in care lucrezi, datorita acestor „gardieni”, precum Teoroc si alti reprezentanti sindicali, vei beneficia de o marire de salariu. Macar pentru asta sa porti acestor „gardieni” un dram de respect. Altfel…

 7. [quote name=”Plastik”]Pentru anonim:

  Poate ar fi cazul sa retractezi si tu vis-a-vis de acel „gardian”. Daca la tine in curte ezista acea optiune vis-a-vis de „ceilalti” asa cum te-ai exprimat, afla ca nu peste tot este la fel. Iar numele folosit de tine acestei categorii din operatviv este cu totul jignitoare. Ne straduim sa castigam respect si tocmai oameni din sistem au o gandire grobiana fata de colegii sai.
  Asa ca, te rog sa-ti ceri scuze. Macar pentru colegii care se respecta intre ei indiferent de locul udne-si desfasoaraa activitatea in cadrul unei unitati.[/quote]
  Ne cunoastem cumva?Altfel cum iti permiti sa mi te adresezi cu”tu”?
  Nu accept lectii de la un produs sintetic care se poate usor prelucra(la cald sau…. la rece 😀 😀 )…
  Si inca ceva:toata lumea ne(va) cunoaste drept „gardieni”,iar pana la marea schimbare in „politisti de…”mai e cale lunga!!
  P.S. Ce-i aia grobian?
  Rimeza intr-adevar cu gardian,dar….

 8. [quote name=”Asclepios”]Pentru Andrei
  In cei peste 17 ani de cand lucrez intr-un penitenciar romanesc m-a uimit negativ lupta dusa in permanenta intre fpss apartinand unor sectoare diferite, aceasta lupta continua generata de sentimente negative tip invidie demoralizeaza si uzeaza moral si psihic angajatii mai mult chiar decat orele suplimentare, nerecuperate, neremunerate si de cele mai multe ori nerecunoscute.100 de lei pentru medical nu ar compensa intru totul lipsa sporului de noxe/”de praf” care nu se acorda celor de la medical pe motiv ca nu poate fi autorizat un cabinet medical/spital/etc daca exista noxe, asta spune legea dar nimeni nu recunoaste ca o buna parte din activitatile noastre se desfasoara in alte spatii decat cele autorizate ca si cabinete medicale, bunaoara administrarea de minim 2 ori pe zi a tratamentului psihotrop care se face pe sectiile de detinere ?![/quote]
  Da` de ce te duci tu frate pe sectie sa adm. tratamentul psihotrop?
  La voi inca nu au ajuns reglementarile in cea ce priveste modul de administrare al acestui tip de tratament?
  O fi Aradul departe de Bucale,dar nici chiar asa….

 9. Tot pentru Andrei
  De ce spui tu ” cei cu sporuri nemeritate de penitenciar”?!Exista vreun penitenciar unde medicalul nu este situat in sectorul de detinere?!Exista vreun penitenciar unde consultatiile se fac ca la arabi prin paravan si cei de la medical nu vin in contact cu detinutii?!La noi daca p.p.l.-ul nu este GRS cei de la grupa nu se ridica de pat cand un detinut sparge telefonul sau ameninta ca sparge un dulap de tip medical cu usi de sticla?!Nimeni nu are obligatia nici macar sa ma asiste cand eu trebuie sa verific in gura (cam ca tiganii caii in piata) un p.p.l. recalcitrant daca a inghitit pastilele psihotrope si sa nu-mi spui ca la voi in unitate in 100% din situatii cineva de la paza este prezent in cabinetul medical cand se fac consultatii, se intervine la o urgenta, etc?!

 10. Pentru Andrei
  In cei peste 17 ani de cand lucrez intr-un penitenciar romanesc m-a uimit negativ lupta dusa in permanenta intre fpss apartinand unor sectoare diferite, aceasta lupta continua generata de sentimente negative tip invidie demoralizeaza si uzeaza moral si psihic angajatii mai mult chiar decat orele suplimentare, nerecuperate, neremunerate si de cele mai multe ori nerecunoscute.100 de lei pentru medical nu ar compensa intru totul lipsa sporului de noxe/”de praf” care nu se acorda celor de la medical pe motiv ca nu poate fi autorizat un cabinet medical/spital/etc daca exista noxe, asta spune legea dar nimeni nu recunoaste ca o buna parte din activitatile noastre se desfasoara in alte spatii decat cele autorizate ca si cabinete medicale, bunaoara administrarea de minim 2 ori pe zi a tratamentului psihotrop care se face pe sectiile de detinere ?!

 11. [quote name=”Lorena”]Pentru omonim şi anomin – raspuns la intrebare

  Pentru mine lucrătorii din sistemul penitenciar reprezintă o echipă . La fel mă mândresc şi cu colegii mei din toate sectoarele de activitate indiferent de structură – operativ sau administrativ- toţi lucrăm împreună în acelaşi sistem ….iar referitor la ,,zbaterile pentru drepturile medicale” ale tuturor,, un apel la int.27473 şi veţi primi oricând răspuns la întrebările dumneavoastră. Stimă, lucrătorilor din sistemul penitenciar[/quote]
  Nimeni nu spune ca e usor pentru medici. Dar nu e usor nici pentru gardieni asa cum peiorativ ne spun unii care dupa aia ne roaga sa stam langa ei ca nu cumva sa ramana singuri la consultatii sau la alte activitati. Sigur pot sa va dau si mai multe exemple decat dati dvs despre cat de grea e munca operativa si cata presiune pun detinutii pe noi. Cel mai bun exemplu e cel care l-a dat domnul Teoroc cu altercatia detinutilor cu HIV. Picior de medic nu a fost acolo sau de asistent social… si apoi mai si jignim gardienii. Nu va faceti griji fata de medicii de familie sistemul lor de salarizare se schimba deasemenea si nr de consultatii zilnice se dubleaza deci lucrurile intra in normal. Totusi pentru salarizarea din sistemul public salariile medicilor din penitenciare (+celelalte drepturi) sunt peste medie! Ca sa nu mai vorbim de asistentii sociali… Si domnule Teoroc… lucrez intr-un penitenciar ca altfel as crede si eu aiureala asta cu suta de lei. Daca nu ar avea statut special as fi de acord si eu dar asa, cu o salarizare atat de defecta ca si acum sa mai vina si cu asta e prea mult! Ca sindicalist va inteleg ca lucrator de penitenciare nu. Insa daca alegem sa ne batem joc de 8000 de oameni si sa jignim alte 4000 nu va iesi bine deloc. Vom incepe si noi (caci suntem mai multi) o campanie prin toate mijloacele pentru o salarizare normala, chiar cu riscul de a ne spala rufele in public!!!

 12. Eu cred ca in acest sistem conditiile de munca sunt mult diferite.La fel ca regimurile la ppl-i.Una este sa lucrezi pe sectie de deschis… ..si ultima pe maxima siguranta..Cine da „sporul” sau ce este „sporul” salarial?Una e sa lucrezi cu hartii,cifre…calorii…etc si alta cu RMS.Altfel te imbolnavesti sau imbatranesti lucrand cu ppl-i la RD sau RMS si alta la calculator!Ei bine,stimata d-na Lorena,orice echipa are componenti care trebuie respectati si dupa tipul muncii depuse pentru ca sistemul sa functioneze. In rest,e mult pana departe si cand nu parcurgi drumul… crezi ca e prea usor!

 13. Pentru omonim şi anomin – raspuns la intrebare

  Pentru mine lucrătorii din sistemul penitenciar reprezintă o echipă . La fel mă mândresc şi cu colegii mei din toate sectoarele de activitate indiferent de structură – operativ sau administrativ- toţi lucrăm împreună în acelaşi sistem ….iar referitor la ,,zbaterile pentru drepturile medicale” ale tuturor,, un apel la int.27473 şi veţi primi oricând răspuns la întrebările dumneavoastră. Stimă, lucrătorilor din sistemul penitenciar

 14. Ca persoana implicata direct nu pot sustine acuzele la adresa dnei Stefan. Nu face parte din stufoasa echipa de inamici cu care ne luptam in general.

 15. Pt Laurentia Stefan,
  Cunosc foarte bine ce fac medicii in sistemul nostru.
  Apreciez faptul ca ii aparati si sunteti mandra de activitatea lor mai ales ca ati lucrat intr-un penitenciar greu.
  Insa am o mare suparare pe dumneavoastra si in acelasi timp o intrebare: De ce nu va zbateti la fel de repede si pentru drepturile pe linie medicala ale celorlalti fpss?
  Nu am vazut si nici nu am auzit sa va fi agitat atunci cand s-au modificat ordinele cu: TBC, decont medicamente, decont ochelari. De ce nu sunteti consecventa in a reactiona in calitatea dumnevoastra de director medical ANP sa procedati de aceasi maniera ca in situatia cu 100 de lei, gest cu care sunt deacord?
  Raspunsul este: solidaritatea de breasla.
  Noi ceilalti nu nsuntem medici sau asistenti medicali, suntem de la administrativ, de la operativ, de la reeducare.
  O zi buna!

 16. Pentru anonim:

  Poate ar fi cazul sa retractezi si tu vis-a-vis de acel „gardian”. Daca la tine in curte ezista acea optiune vis-a-vis de „ceilalti” asa cum te-ai exprimat, afla ca nu peste tot este la fel. Iar numele folosit de tine acestei categorii din operatviv este cu totul jignitoare. Ne straduim sa castigam respect si tocmai oameni din sistem au o gandire grobiana fata de colegii sai.
  Asa ca, te rog sa-ti ceri scuze. Macar pentru colegii care se respecta intre ei indiferent de locul udne-si desfasoaraa activitatea in cadrul unei unitati.

 17. [quote name=”Stefan Teoroc”]Sau poate nu este din sistem[/quote]
  Se poate sa aveti dreptate d-le presedinte,insa stiu din experienta proprie cam care este parerea „operativilor” vis-a vis de „ceilalti”….

 18. [quote name=”Lorena Stefan”]Pentru domnul Andrei, in numele personalului medical din sistemul penitenciar. Ne-ar face plăcere să asiste la activitatea unui cabinet medical dintr-o unitate penitenciară, când medicul nostru examinează peste 100 de detinuti înscrişi pentru cabinetul medical …..deoarece legislatia executional penală prevede ca asistenţa medicală să se acorde la cerere şi ori de câte ori este nevoie…la care se adaugă urgentele medicale care de obicei sunt câte 2 în acelaşi timp, dar în locuri diferite…si tu esti singurul medic pe cel putin 6 sectii de detinere…, urmează administrarea tratamentelor …….doar peste 200 pe zi ……realizate de un singur asistent medical ….sau examinarea detinutilor nou intrati in sistem daca prinzi o zi cu 80 de nou depusi este o zi fericita. …apoi treci la detinutii aflati in refuz de hrană,,,alţii care se transfera in alte unitatii..altii care vin din alte unitati .. etc….Ne dorim si noi 20 de consultatii cum este reglementat in Normele contractului cadru , dar respectam reglementarile in vigoare si cel mai mult respectam pacientul….Nu stiu ce sporuri invoca domnul Andrei, dar îl asigur că multe sporuri prevăzute în unităţile sanitare din reţeaua sanitară publică, nu se regăsesc pe fluturaşul de salariu al personalului medical din ANP….ca sa nu fac o comparaţie între cât primeşte de la CNAS un medic de familie care are un CMI si salariul unui medic din penitenciare….care de obicei este printre cele mai mici din sistem..Am rămas doar câţiva …precum eroii din prima linie a frontului…suntem medici si asistenti cu suflet…care depun eforturi supraomeneşti şi care ar trebui respectaţi. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru eforturile depuse şi sunt mândră de ei. Laurenţia Ştefan[/quote]
  D-na Director pe Andrei il puteti intelege,e gardian si atata poate.
  Credeti insa ca ai dvs vecini de birou din Maria Ghiculeasa gandesc altfel?
  Ma indoiesc…

 19. Pentru domnul Andrei, in numele personalului medical din sistemul penitenciar. Ne-ar face plăcere să asiste la activitatea unui cabinet medical dintr-o unitate penitenciară, când medicul nostru examinează peste 100 de detinuti înscrişi pentru cabinetul medical …..deoarece legislatia executional penală prevede ca asistenţa medicală să se acorde la cerere şi ori de câte ori este nevoie…la care se adaugă urgentele medicale care de obicei sunt câte 2 în acelaşi timp, dar în locuri diferite…si tu esti singurul medic pe cel putin 6 sectii de detinere…, urmează administrarea tratamentelor …….doar peste 200 pe zi ……realizate de un singur asistent medical ….sau examinarea detinutilor nou intrati in sistem daca prinzi o zi cu 80 de nou depusi este o zi fericita. …apoi treci la detinutii aflati in refuz de hrană,,,alţii care se transfera in alte unitatii..altii care vin din alte unitati .. etc….Ne dorim si noi 20 de consultatii cum este reglementat in Normele contractului cadru , dar respectam reglementarile in vigoare si cel mai mult respectam pacientul….Nu stiu ce sporuri invoca domnul Andrei, dar îl asigur că multe sporuri prevăzute în unităţile sanitare din reţeaua sanitară publică, nu se regăsesc pe fluturaşul de salariu al personalului medical din ANP….ca sa nu fac o comparaţie între cât primeşte de la CNAS un medic de familie care are un CMI si salariul unui medic din penitenciare….care de obicei este printre cele mai mici din sistem..Am rămas doar câţiva …precum eroii din prima linie a frontului…suntem medici si asistenti cu suflet…care depun eforturi supraomeneşti şi care ar trebui respectaţi. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru eforturile depuse şi sunt mândră de ei. Laurenţia Ştefan

 20. [quote name=”Stefan Teoroc”]Andrei,
  Domnule Teoroc, va rog priviti situatia in ansamblul ei pentru ca riscam sa nu mai vedem lucrurile asa cum sunt. Munca in penitenciare nu e foarte atragatoare pentru nici o categorie profesionala dar medicii de la noi sunt platiti cu salarii peste media celorlalti medici din sistemul de sanatate plus ca pe langa salarii mai beneficiaza de alte drepturi deloc neglijabile (chirie, naveta, haine, gratuitati, varsta de pensionare, pensie speciala). Plus la spitalele penitenciar garzi si alte avantaje de care doar bugetul stie si suporta. Ca sa nu mai vorbim de cazul asistentilor sociali cu aceleasi avantaje ca si medicii. Unde ati mai vazut asa salarii si avantaje altundeva in Romania, cel putin in cazul asistentilor sociali? La primarii cumva? Nu cred… Daca doriti putem discuta si pe cifre dar nu cred ca avantajeaza medicii si asistentii sociali. Insa cel mai dureros este ca desi suntem in aer cu salarizarea, adica este la fel peste tot, si desi suntem constienti ca trebuie schimbata facem exact ceea ce nu trebuie! Nu cred ca 100 de lei vor tine medicii la penitenciare cand mirajul vestului devine posibil dar sunt suficienti ca sa ne faca pe noi ceilalti sa vedem ca suntem discriminati si considerati mai putin importanti. Pana la urma si ei trebuie sa accepte ca asta e salarizarea in Romania desi repet, salarizarea lor este peste medie in sectorul public. Sincer as vrea sa vad filmarile pt ca anp nu ne arata si nu ne spune nimic, oricum va multumesc pentru exemplu si vreau sa va intreb: personalul medical si asistentii sociali au rezolvat incidentul? ei si-au riscat viata si sanatatea? ei tin detinutii in penitenciare?

 21. Buna seara. Sunt un vechi coleg care a incetat raporturile de serviciu prin demisie si sunt in continuare interesat in ce directie se indreapta aceasta organizatie. Sunt poate un pic mai relaxat in acest comentariu decat ceilalti care au postat. Speranta tuturor este ca poate va fi mai bine, poate mai da un os mic de ros, 100 ron, cum s-a propus la cei din medical, dar sa fim seriosi , trendul este cel de a amagi, de a trage de timp, de a se tine scaunele cu cate doua centuri si nu in ultimul rand obisnuita piciorului pe gat. Ati zis fratilor ca mergeti la un miting. Ce s-a intamplat?. „ordin de sus, se amana.” Si daca ati fi ajuns acolo, a spus-o si liderul domniilor voastre, ramaneati 100. Un mesaj am sa va transmit: Capul sus , sunteti facuti din acelasi material cu acela din care sunt facuti liderii vostri. Pacat ca mai sunt printre voi acele persoane care isi merita soarta si va trag dupa ele si pe voi, lucratorii onesti de penitenciar, demni de uniforma, oameni numai simpli nu, in acest mediu nociv, „heroes” cum spunea o ddelegatie spaniola, dar cu o renumeratie deloc pe masura. Va doresc numai bine si voi fi in continuare interesat se aceasta organizatie, doar i-am acordat 9 ani din viata mea.

 22. Andrei, esti de parere ca un medic dintr-un penitenciar este platit prea bine in raport cu activitatea si riscurile? Ai ceva notiuni in acest sens? Stii ca in scurt timp aceasta categorie salariala va disparea din sistem si ca daca maine scoatem toate posturile la concurs nu se inscrie nimeni? Atat de atractive sunt acest posturi. Poate crezi ca detinutii bolnavi trebuie vazuti ca pacientii normali din spitalele civile, masurile fiind identice.

  Mi-ar face placere sa-ti arat cateva filmari din unitatile in care avem peste 200 bolnavi de HIV, in timpul unor altercatii generate de interlopii bolnaviori cand sarea sange infestat pe toti peretii, un agent era ranit la gat de un ciob iar ceilalti incercau cumva sa imobilizeze bolnaviorul de HIV agresiv si plin de sange.

  Nu avem mai mult de 140 de medici in tot sistemul care care primesc lunar de la casa de asigurari cam 40% din cat primesc lunar medicii civili care dealtfel au si ceva mai multa „libertate” de miscare.

  Stii cumva si cati asistenti sociali avem la 12500 de detinuti? Iti spun eu – aproximativ [b]60[/b]!!!

  Asa ca te rog sa te uiti mai atent catre sistemul asta si sa-ti limitezi semnele de exclamatie pana la momentul in care vei incepe sa il intelegi.

  Noi nu ne uitam urat catre alte sisteme dar nici nu acceptam criticile injuste.

 23. [quote name=”Stefan Teoroc”]Unde sa-i dea drumul? Am mai spus si acum 2 zile. Tocmai ce i-a dat drumul in unitati pt observatii de la dnii directori. Acum ne chinuim cu alta gramada de aberatii transmise de acestia, sa le citim pe toate si sa vedem care poate fi inclusa.[/quote]
  Ne omoara astia cu procedurile,murim pana se naste .

 24. 100 de lei in plus personalului medical si asistentilor sociali este cea mai mare nedreptate care se poate face lucratrorilor din penitenciare. Este afrontul si batjocura maxima care li se poate aduce! Chiar nimeni nu realizeaza situatia asta de o penibilitate maxima ca sa nu mai vorbim de lacomia grobiana si lipsa oricarei solidaritati a celor ce s-au vazut cu 100 de lei in mana. Intentia de majorare era pentru cei cu venituri mici si nu pentru cei cu sporuri nemeritate din penitenciare! Daca se va ajunge la asta este timpul ca ei sa isi piarda statutul special! Inca nu imi vine sa cred ce se intampla, tot aia care beneficiaza de drepturi speciale desi ei nu sunt speciali deloc tot lor li se maresc salariile… Va vine sa credeti cat de incorecta si penibila este situatia???

 25. si apropo, proiectul in unitati a fost transmis de la mj in luna februarie 2015 iar termenul de consultare a expirat de mult iar directorilor le convin ultimile modificari aduse, ca mai ingradesc accesul celor care aspira peste noapte la ciolan

 26. e clar, acest proiect este o mare pacaleala si nu va intra in vigoare niciodata, vom ramane in continuare batjocura jurnalistilor si paznicii acestui sistem

 27. Unde sa-i dea drumul? Am mai spus si acum 2 zile. Tocmai ce i-a dat drumul in unitati pt observatii de la dnii directori. Acum ne chinuim cu alta gramada de aberatii transmise de acestia, sa le citim pe toate si sa vedem care poate fi inclusa.

 28. 🙂
  Cand vad astfel de postari de obicei ma uit sa vad daca sunt ironice sau nu. Nu-s obisnuit. De obicei imi asum doar injurii. Pentru astea sunt pregatit psihic, indiferent ce as reusi sa rezolv sau sa obtin.

 29. Domnule presedinte,va felicit pentru efortul depus si va urez multa sanatate si rabdare in continuare.Sa stiti,ca membrii sindicatului din Miercurea Ciuc va apreciaza foarte mult!Sa tineti tot asa!

 30. DRAGI colegi,e bine macar ca sa pus caruta in miscare chiar daca roata e de lemn sa avem putina incredere in cei ce se straduie sa faca ceva(sindicatele).apropo treaba asta cu mitingu se termina oricum cu 100 de colegi fluturand bastile in aer,ceilalti 12000 aveau traba, de sapat de varuit ,de taiat via etc::::::

 31. Poate in aprilie se dau si bani de ecipament tot vin sarbatorile de paste.Banii se vor cheltui foarte repe asa ca tot la stat ajung.Ar trebui stimulat consumul si bani cred ca au daca au platit atatea hotariri la profesori cu taierile de salarii.

 32. am o intrebare! ziua de 24 ianuarie este considerata sarbatoare legala si este zi lbera?

 33. Tot asa trece cate o luna si banii tot nu ii luam si se mai amana si mitingul si ne trezim ca vine decembrie si tot la nivel de discuti suntem eu am impresia ca cineva isi bate joc de noi rau de tot vad ca numai promisiuni sunt dar fapte mai greu,exact ca si cu echipamentul numai la noi se gaseste cineva sa schimbe echipamentul din 5 in5 ani si in loc sa fie mai bun e din ce in ce mai rau si mai urat rusine sa le fie !

 34. Multumesc pt clarificari.Toata aceasta nerabdare vine din faptul ca oamenii s-au saturat de vorbe,vor fapte.E clar ca nu poate fi usor dar importanta este finalitatea demersurilor care pana acum nu s-a concretizat.Cand o sa avem banii in buzunar toata lumea va fi multumita.Asa ca:Sa ne vedem la casierie!!!!!

 35. Temeiul legal al ordinului este activ de la 1 ian. Ordinul va permite plata majorarilor pentru munca prestata sambata duminica si in sarbatori dupa 1 ian si necompensata pana la data ordinului. Ordinul anterior a expirat la finalul anului 2014. Cele 3 luni din 2015 vor fi acoperite prin legislatia din 2015. Am spus ca mai sunt si alte detalii tehnice. Acesta este doar unul. Dar mai avem ore de munca in sarbatoare prestate in 2014 si necompensate inca cu timp liber. Termenul stabilit prin codul muncii este de 30 de zile. Anul trecut cadrul normativ permitea plata majorarii daca nu se realizeaza compensarea si daca sunt bani in buget. Anul asta avem direct majorare. Personal nu cred ca vom reusi sa obtinem bani pentru acele ore dar vrem sa asiguram macar timp. Avem intersectie de norme.

 36. Domnule Teoroc in ordinul postat pe site-ul MJ nu am vazut sa scrie undeva ca se va acorda incepand cu 1 ian 2015.legea spune clar ca in ordin trebuie sa fie data de la care se pune in aplicare,altfel se va pune in aplicare de la data publicarii in monitorul oficial
  cu mult respect

 37. Am tras cat s-a putut dar deja este clar ca pentru salariul din martie este prea tarziu pentru deschideri de credite. Insa nimic nu se va pierde. Totul sa va da din urma incepand cu 1 ianuarie. Ordinele sunt in curs de publicare. Dupa publicarea ordinului cu 75% in Monitorul oficial se va emite imediat o decizie a DG ANP pentru modificarea D569/2012. S-a lucrat deja la asta. Va pleca si in unitati pentru consultare, in paralel cu procedura de publicare a OMJ ca sa castigam timp. Atat ordinul publicat cat si decizia vor pleca la pachet in unitati pentru aplicare. Mai sunt inca aspecte tehnice care privesc macheta de pontaj. Ne straduim sa facem in asa fel incat odata ajunse in unitati documentele sa fie clare aplicabile si sa evitam alte incurcaturi. Desi pentru multi dintre voi pare totul f simplu, nu este chiar asa. S-a semnat si ordinul cu decontul de lentile si se va plati si suta de lei pentru asistenta si medical. Desi vom incerca sa obtinem niste plati anterior salariului din 10 apr, cel mai sigur termen este salariul din aprilie pentru toate aceste plati! Nu se pierde niciun banut, stati linistiti. Este important sa avem un cadru clar si stabil pentru tot anul. Sindicatele nu au facut decat sa urgenteze la maxim toate lucrurile si sa impune prevederi axate pe legislatia muncii

 38. Cand este vorba sa se dea anumite drepturi banesti,stai sa vezi ,sa fie publicat in monitorul oficial .stai sa se ia la cunostinta,stai sa se trimita in unitati nu stiu ce hartii:Iar cand ne-au oprit 25%s-au 40% cat s-a oprit.s-a intamplat in 2 secunde:cand a anuntat (editat) de basescu-TRADATORUL NEAMULUI ROMANESC.

 39. Una din prioritatile sindicatului si de ce nu al administratiei ar fi acela de a introduce scanerele pentru legimitatii,monitorizarea timpului ,intrarile si iesirile ,sa se vada adevaratul si timpul real al tuturor celor care lucreaza . Numai ca nu se doreste acest lucru . Apropos ,poate ne explica si noua cineva abilitat cum administrativul prin orele de sport isi poate permite ca pe luna sa aibe 8 ore liber iar acest fapt nu se poate aplica si agentilor din paza si supraveghere . Si probleme ar mai fi de ridicat

 40. De ce Anp-ul nu da suta de lei pentru personalul medical?
  In ordonanta scrie urmatoarele:
  art. 1 (1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico- sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei.
  art. 2 (1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public sanitar se intelege unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din reteaua de medicina scolara si asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice.
  Cine ne sustine si pe noi ca sa beneficiem de acest drept legal?

 41. a-ti primit raspuns la cele 14 puncte din lista de protest? ma intereseaza in mod special punctul 12 ca am pus pariu cu un coleg ca in luna martie 2015 proiectul ajunge in parlament???

 42. ne spuneti si noua ce sa discutat azi la a.n.p e de bine sa rezolvat problema cu s..d sa aaprobat ordinul multumesc

 43. Acest act normativ trebuie supus dezbaterii publice inainte de a fi publicat in Monitorul Oficial.Asta este prosteala pe fata.

 44. fratilor nu va luati dupa nimeni ,nu este semnat nici un ordin atita timp cit el este in dezbatere publica ,am pus botul toti la vrajeala obosita a celor care ne conduc cum puteti voi sa credet i ca a semnat ministru ceva care e in dezb. publica nici la salariu din aprilie nu vom vedea nici un ban.mai vedem daca am dreptate sau nu

 45. Sa intelegem ca avem ordin, dar nu e publicat in MO??? Cand o sa primim banii, in ianuarie(2016)?????

 46. Felicitari!!! Trebuie sa recunoastem ca fara activitatea sindicatelor nu am fi ajuns la acest rezultat! Asa functioneaza lucrurile in Romania, sub presiune, din pacate. Deci, celelalte probleme ale noastre trebuie sa le revendicam rezolvarea cand va expira termenul de amanare al protestelor, acela de o saptamana! SI SA LE CEREM DIN STRADA!!!

 47. La MAI proiectul de ordin a aparut pe site la 30dec 2014,la o zii dupa aparitia lui183 si a fost publicat in MO la23ianuarie 2015 producand efecte la salariul din februarie.La ce sa ne asteptam?

 48. Un act normativ,in speta un ordin,apare inMO la3zile dupa ce a fost adoptat,dupa cum am fost informati al nostru era semnat de vineri si produce efect imediat daca nu exista alt doc. in acest sens la noi de la1ian 2015.Noi ne trezim cu un proiect propus spre dezbaterepublica.De ce nu s-a spus asta de vineri?Concluzia:nu s-a semnat nimic ci este doar un acord pt un eventual oordin.

 49. Scuze, am gasit hotararea CNCD. Mai ramane valabila intrebarea referitoare la eventuale demersuri care sa vizeze sporul de studii superioare.

 50. Ce a semnat ministrul?Un proiect pt dezbatere publica?Cine pe cine minte?Care este adevarul?Cand mama lui de ordin va putea fi pus in aplicare?Vrem transparenta!!??

 51. Domnule Teoroc, va rog sa precizati daca Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a formulat un raspuns la adresa SNLP din data de 12.05.2014, referitoare la acordarea sporului de studii superioare si daca mai sunt ceva demersuri in incercarea de a obtine o solutionare favorabila.

 52. Domnule Teoroc de acei 100 de lei pentru personalul din spitale penitenciare ce se stie? Vom primi banii sau nu?

 53. Stefan proiectul de ordin a aparut pe site mj si este in dezbatere publica.Ce inseamna asta?Cand apare inMO?Cand se pune in aplicare?

 54. astept ziua de 10 sa vedem bani, in ciuda faptului ca ma astept sa nu primim nimic deoarece totul se interpreteaza la noi la penitenciar… am vb cu colegi din alte penitenciare si mi au spus ca au primit bani pt c.s.l. din decembrie noi nu am primit nimic nimic nimic…

 55. Buna seara domnule Teoroc.Cu 100 de lei pt. medical este ceva schimbare?

 56. Cu sporul TBC avem 3 planuri de actiune: proces pe rol (faza de recurs), nota de interpretare trimisa in unitati (in curs de finalizare) si modificare ordin existent (urmeaza in scurt timp). Nu dormim

  si cine o interpreteaza? ca prin unitati nu am vazut sa fie o discutie in acest sens

 57. Domnule Teoroc,dumneavoastra v-am adresat cele doua comentarii…se pare ca nu vreti sa dati niste raspunsuri…

 58. Stimati lideri SNLP-FSANP, v-ati grabit sa dati un zvon care azi s-a dovedit a fi o mare teapa. Astfel azi, in jurul orelor 14.30 s-a primit in unitati o ciculara prin care se solicita punct de vedere cu privire la OMJ-ul mult asteptat pentru acordarea majorarii de 75%. De semnatura ministrului nici vorba,publicare in MOF nici atat, dar voi ati luat hotararea de a anula un miting care reprezenta vocea lucratorilor din penitenciare pentru mult mai multe revendicari. De ce oare toate OUG-urile la noi nu sunt aplicabile?
  Aveti o explicatie plauzibila acum? Sau vom auzi din nou ca trebuie sa ne multumim cu putin? De fapt cu nimic, pentru ca adevarul este ca un mare NIMIC s-a obinut pana acum din lista cu 70 de revendicari. Felicitari domnilor pentru „reusite”, oamenii erau mobilizati sa iasa in strada si sa-si strige disperarea, nu numai pentru un ordin, ci pentru situatia critica in care se afla acest sistem.

 59. Care sunt misiunile speciale?va rog domnule stefan sa le delimitati:)ca apoi anumiti imparati de la penitenciarele din capitala le deduc eincum vor ….astept un raspuns va multumesc….si apropo misune speciala nu se considera cand te duci cu un hot la spital civil un singur militian ca nu sunt oameni desi este ilegal sa faci escosta doar dintr-un on legal trebue 2

 60. Buna ziua! Exista sanse de deblocare a posturilor din sistem anul acesta? Multumesc frumos!

 61. Desi eu cred ca ar trebui sa se plateasca si orele suplimentare deoarece din cate stiu eu toata lumea lucreaza pentru bani nu pentru timp liber care oricum nu se da fiindca nu este personal sieu am ore suplimentare de anul trecut ,eu cred ca nu se va platinici luna asta deoarece toata lumea se face ca nu stie nimic si daca ii intrebi ceva se uita urit la tine ca si cum ar trebui sa plateasca de la iei din buzunar.

 62. Daca cineva simte vreo nuanta de teama in strategia noastra, sa ne spuna si noua cum deduce asta si de ce crede ca ar fi motivata??? Avem ca scop urgent plata cu majorare de 75% a orelor lucrate sambata duminica si de sarbatori. Ordinele au fost semnate in termenul asumat de MJ. Maine ne lamurim cu interpretarea acestuia si poate ne linistim intrand pe fagasul normal.

  Privitor la ore suplimentare, legislatia nu permite plata, insa am dat drumul deja la un demers foarte ferm in directia asta, demers pe care il vom continua dupa ce lamurim cu urgenta majorarilor. Dovada demersului este consemnata in PV al Consiliului de conducere ANP si in ultimul articol postat pe site.

  Cu sporul TBC avem 3 planuri de actiune: proces pe rol (faza de recurs), nota de interpretare trimisa in unitati (in curs de finalizare) si modificare ordin existent (urmeaza in scurt timp). Nu dormim

 63. Domulue Teoroc felicitari!!! De ce nu se face absolut nimic, sa uitat de sporul TBC /HIV??? Exista porces pe rol pentru sporul TBC/HIV?

 64. [quote name=”Stefan Teoroc”]Orele suplimentare nu se platesc! Sambete si duminici – de la 1 ian.[/quote]
  Va multumesc pentru raspuns

 65. Si orele suplimentare,de ce sa nu se plateasca? Pentru ca asa vor ei???Dar oare noi nu am muncit pentru bani?Stiti ca avem ore suplimentare din octombrie,noiembrie,decembrie 2014?Si ca nu au intrat la plata?Ce timp liber? Nu sunt oameni pentru a primi macar timp liber pentru aceste ore!Si eu muncesc pentru bani,nu pentru timp liber! Va rugam faceti ceva pentru ca suntem din ce in ce mai multi,cei care vom refuza in scris sa lucram ore suplimentare! Clar!

 66. Membrii grupelor operative constituite la nivelul penitenciarelor(EOS)care lucreaza 24/72 si executa servicii in zile de sambata si duminica,vor fi platiti pentru orele lucrate in aceste zile? Tot felul de interpretari si tot felul de zvonuri arata ca nu prea…Ne-am saturat de toti acesti specialisti care ne pun bete in roate!!

 67. Din ce luna se platesc orele de sambata si duminica si se platesc si orele suplimentare care s-au facut anul trecut si nu squ recuperat pana acuma?

 68. Ordinul este la publicare in Monitorul Oficial. El este aplicabil si practic la salariul din 10 martie ar trebui sa se simta. Ne vom asigura doar ca interpretarea la nivelul intregului sistem este cea corecta.

 69. Stefan vreau un raspuns punctual.Cand putem vedea ordinul?Ce trbuie sa mai asteptam pentru a primi banii pt munca in zilele de sambata,duminica?Nu inteleg rostul intalnirii de marti cand deja avem un ordin emis?De ce s-ar mai opune anp sau mj?Atunci ce s-a modificat in acest conflict?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)