www.snlp.ro Web analytics

Nelipsitul bilant. Dar puțin altfel

Miercuri incepand cu ora 10,00 in sala Institutului National de Statistica, din Bucuresti, are loc festivitatea prezentarii Raportului pentru anul 2017, privind activitatea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si respectiv a Directiei Nationale de Probatiune. Pe scurt, urmeaza bilantul… Aceasta activitate pentru care participantii, in general, se inarmeaza cu cofeina pentru a rezista la bombardamentul de cifre si statistici care oricum se regasesc in materialele de sedinta.

Pentru a rupe monotonia dar si pentru a arata ca nu este doar un bilant al ANP ca institutie (nu ne bagam in treaba probatiunii) ci si al salariatilor care formeaza si conduc echipele pe specialitati, directorul general ANP, Marian Dobrica a decis sa faca ceva diferit de data asta. In primul rand va scurta la minim prezentarea activitatii care nu va mai include cifre si date obositoare ci doar o serie de concluzii prezentate in 15 minute, apoi se va produce adevarata surpriza, aspectul de noutate.

Si acesta nu este doar faptul ca ministrul va vorbi abia la final ci ceea ce va urma dupa scurta prezentare a unor concluzii de catre DG ANP si anume rularea unui material video care va transmite lucruri prin intermediul oamenilor, persoane fizice, cu chipuri (nu doar cu chipiuri), cu voci si cu opinii. Un bilant altfel despre care nu vrem sa spunem mai multe pentru a nu strica total surpriza.

Iar la final – succintul discurs al lui Tudorel Toader despre disparitia detinutilor, revolutia remediilor compensatorii si a amenzilor pe care le vom plati pentru spatii necorespunzatoare de detentie. Dar neaparat o mentiune despre institutul de studii penitenciare, si nu stiu ce ne face sa credem ca si ceva de Rodbav. Speram ca ministrul va fi suficient de succint cat sa permita invitatilor sa ajunga la dineul de dupa, inainte de racirea bucatelor sau de inchiderea localului. Ca bonus, recomandam o privire mai atenta la imaginea articolului. Poate starni apetitul la meditatie pe timpul scurtei alocutiuni ministeriale.

Agenda evenimentului:

 

 

9 COMMENTS

  1. Cea mai mare reușită a acestui bilanț este faptul ca Tudorel TOADER vorbește la final. În mod clar invitații nu au motiv sa fie preocupați de telefon și vor sta pana la sfarsit. :))

  2. Raportarea pentru maxim este salariul de functie din 2022. Raportarea pentru minim este salariul de functie din decembrie 2018 fata de care se calculeaza 25% pentru fiecare din cei 4 ani?

  3. In alta ordine de idei. Domnule presedinte, sunt un ofiter educator de 6 ani, din Academie. Functia de sef serviciu educatie este ocupata de o persoana relativ tanara. Functia de director adjunct educatie si asistenta este vacanta si aveam speranta ca puteam candida macar pe aceasta. Insa cu noul statut nu vom mai avea aceasta posibilitate. Ce care au vechime in functii de conducere vor avea un avantaj fata de ceilalti si experienta isi va spune cuvantul „poate”. Dar, am vrea si noi sa avem dreptul macar de a candida pe aceste functii. Cel putin in cazul nostru cei care sunt pe aceste functii nu sunt si mai pregatiti decat restul ofiterilor din sector. eu unul nu voi avea posibilitatea de a candida pe o functie de conducere „din cele 2 posibile din cadrul educatiei” pana aproape de pensie. Nu este normal. Va cred ca marea masa sunt agentii, dar si ei si noi trebuie sa avem posibilitatea de a candida pe functii de conducere. Si va rugam sa ne aveti si pe noi in vedere in aceasta problematica. Trebuie sa fim un sistem deschis catre cei tineri, cei care vin cu viziuni noi si sunt uneori mai pregatiti. In concurs se va vedea cine este mai pregatit, atat va rugam! Luptati si pentru noi! Avem incredere in dumneavoastra! Inca. Va multumesc pentru atentie.

    • da, cunosc noul curent in special dinspre scolile tehnice in care am vrut si am impins sa avem studenti / si la asta au impins si sindicatele alea formate majoritar din agenti / acum trebuie noi ca sindicat sa blocam accesul liber in prezent al agentilor pe orice post, drept obtinut cu proteste de strada in 2009, dar parca nu ar fi chiar un demers sindical, nu? plus ca deja dreptul a fost limitat in proiect – dat in jos de la DG la sef serviciu / toti suntem o echipa si pana acum am avut loc linistiti unii cu altii / nu ne-am impiedicat la concursuri si nu ne-am respirat oxigenul excesiv / bursc ne dam seama ca trebuie sa separam apele mai drastic / acum putin timp se punea problema disparitiei clasei de penitenciare din academia de politie pentru ca nu mai erau posturi de excutie vacante si finantate decat cateva / ne-a salvat valul de pensionari / aici este o filozofie intreaga care nu ar trebui aruncata sub forma de atacuri pe bloguri si fel de fel de teze sustinute obsesiv / insa cine suntem noi sa dam sfaturi?

      • Nu am absolut nicio problema cu agentii, consider ca si ei trebuie sa aiba posibilitatea de a avansa si de a putea candida pe functii de conducere. Insa cred ca si noi trebuie sa avem aceasta posibilitate. Nu mi-ati dat niciun raspuns oricum. Aici am gasit singura modalitate de a va transmite un mesaj, de care, credeam ca o sa va intereseze. Si nu as fi crezut ca este asa important calea de transmitere. Toti trebuie sa fim egali, egali in sanse. Puteti da sfaturi si face propuneri in calitatea de presedinte.

    • Cum de nu ai posibilitatea sa candidezi? Ce conditii nu indeplinesti? Din ce am constatat, in comentariul tau, problema ta ar fi ca pe functia de director adjunct educatie ar candida oameni care au exercitat in trecut functii de comanda iar asta ti-ar crea un dezavantaj…Pe de alta parte, care-i legatura cu agentii? Se poate un pic mai coerent?

      • Conform proiectului de statut pentru a putea candida pe functia de director adjunct trebuie sa ai 7 ani vechime si 3 ani vechime in functie de conducere. Nu am nicio problema sa candideze toata lumea. Dar statutul nou ne ingradeste acest drept.

  4. Fara legatura cu bilantul. Pentru aplicarea Legii 153 de la 01.01.2019 se va lua in calcul salariul de functie al lunii decembrie 2018 pentru a se stabili diferenta fata de salariul din 2022 si se acorda 25% din cuantumul acestei diferente. Avand in vedere ca salariul este diferit de la o luna la alta, se va acorda lunar 25% din diferenta rezultata sau va fi o suma fixa acordata lunar si care va fi adunata in fiecare an pe parcursul celor 4 ani?

    • Corect. Se acorda lunar parte din diferent corespunzătoare anului de implementare și raportat la SF in plata

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)