www.snlp.ro Web analytics

Mutari – sesiunea 13 august 2018

Sedinta de mutari din data 13 august 2018 s-a derulat intre orele 14,00 si 21.00 fiind stabiliti urmatorii parametrii care au orientat deciziile:
 • Solicitarile care au avut avize pozitive atat de la unitatea de unde pleaca cat si la unitatea unde doresc sa se mute au fost aprobate in bloc fara a mai fi citite nominal (au fost 70 astfel de cereri). Mentionez faptul ca au fost si 4 cereri cu avize pozitive dar care nu aveau nici macar 1 an in unitate si au fost respinse de la aprobare.
 • Solicitarile cu avize negative de la unitatea unde vor sa se mute, au primit aviz negativ in bloc de la ANP pe motiv ca nu indeplineau cerintele din fisa postului corespunzatoare functiilor pe care doreau sa se mute (au fost 23 astfel de solicitari).
 • Solicitarile care aveau avize negative de la ambele unitati au primit aviz negativ in bloc, de la ANP, (au fost 136 astfel de cereri.
 • Solicitarile cu aviz negativ de plecare si pozitiv de la unitatea unde doreau sa ajunga au fost discutate caz cu caz. S-au aprobat solicitarile celor care situatii familiale deosebite, unde era nevoie urgenta de solicitant cu precizarea ca o parte dintre cereri au fost aprobate cu data de 15 ianuarie 2019.
Mentionez faptul ca au fost aprobate in unele unitati mai multe solicitari pe acelasi post urmand ca unitatile sa procedeze conform ordinului pentru departajare. In masura posibilitatilor, tinand cont si de situatia din statele de functii ale unitatilor SNLP a sustinut cazurile semnalate anterior sedintei sau cele identificate corespunzator pe parcursul sedintei. Fac mentiunea ca unii dintre solicitanti nu au indicat probleme deosebite, decizia ANP luand in calcul si lipsa de personal din unitatile de unde ar fi pleacat solicitantii comparativ cu situatia din unitatile de destinatie. Avand in vedere noile reglementari privind protectia datelor cu caracter personal, nu pot fi puse la dispozitie liste nominale, asa cum procedam in trecut, insa incercam sa clarificam toate intrebarile punctuale primite prin mijloacele de comunicare.
Stoica Florin – Secretar general SNLP

13 COMMENTS

 1. De ce nu se aprobă transferul celor care au mai puțin de un an într-o unitate? Regulamentul nu prevede acest aspect. E stipulat doar în cazul mutării la structura centrală.

  • Mutarile sunt aprobate in urma analizei CC Anp, functie de oportunitate si nevoi reale. Atat ale celui care slicita mutarea cat si a interesului institutional.

  • buna intrebare / teoretic se aplica L153 si devin active sporurile care insa sunt incluse in plafonul de 30% / am explicat riscurile / aplicarea L153 vine la pachet si cu beleaua aceasta / daca grila se va aplica integral, nu ar trebui sa fie pierderi dar oricum ar fi castiguri mici daca nu se excepteaza din plafon sporul pentru munca suplim si in zile de SDSL / plus ca nu ar mai fi diferente intre operativ-administrativ / toti ar avea 30% sporuri

    • sigur ca avem in vedere / pe langa urgentarea aplicarii grilei din 2022 care este oricum o modificare legislativa deloc simpla de facut si implicit o decizie politica cu impact bugetar pe 300.000 de salarii, actul care ar putea modifica legea-cadru in acest sens trebui sa includa prevederi referitoare la sporurile in discutie / spre finalul anului vor aparea proiectele legislative privind salarizarea pentru 2019 si atunci trebuie intervenit prin amendamente si orice modalitati / citim in legea-cadru la art 38:

     În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018. Creşterea respectivă şi data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat cu respectarea prevederilor art. 6 lit. h).
     Prin legea privind plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar se pot stabili anual alte majorări salariale decât cele prevăzute de prezentul articol.

 2. N am inteles partea cu „unde era nevoie de solicitant”?Puteti explica mai clar?Si aia cu 15 ianuarie 2019.

 3. Domnule presedinte cred ca a venit timpul ca aceste proceduri, de mutare intre unitati si schimbare din functie in cadrul aceleiasi unitati , sa fie modificate. Ar trebui ca decizia de mutare/schimbare sa tina de candidat(examen ,concurs de dosare…etc) ,nu de preferintele sefilor din ANP sau a directorilor din unitati.

 4. Ne ar fi interesat totuși posturile pentru care se v a ajunge la departajare in unitati …

 5. Sa înțeleg ca ați reușit totuși ceva ceva sa notati de la ședința ….

 6. E cam clara dar nu prea ceea ce spuneti este faptul cum ati tratat solicitarile cei cu ambele pozitive s au aprobat fara discutii daca noua ne da numai negativ la unitatea de plecare inseamna ca de acolo iesim la pensie

  • Citește și tu tot articolul înainte sa postezi😖cei cu aviz negativ de la unitatea de unde doresc sa plece și pozitiv de la unitatea unde vor sa se transfere, au fost discutate și in functie de caz s-au aprobat sau nu. Aviz negativ in masa au primit cei care au aviz negativ de la unitatea unde vor sa se transfere, ceea ce e normal si logic. Pana la urma, in momentul in care te-ai decis sa alegi sistemul asta de 2 bani, nu ți-a garantat nimeni loc acasa. Sa fim multumiți ca la transferul, urmare a solicitării noastre, nu ne pierdem dreptul la chirie, asa cum e in poliție.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)