www.snlp.ro Web analytics

FAQ – CONCURSURI ANP

UPDATE: Pentru a veni în sprijinul actualilor candidați și viitorilor polițiști de penitenciare, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP, în parteneriat cu Federația PUBLISIND, Sindicatul Polițiștilor Europeni – EUROPOL și DEFB Business SRL, a lansat eAdmitere.ro.

eAdmitere.ro este o platformă care pune la dispoziție numeroase teste-grilă pentru admiterea în Academia de Poliție și Școlile de agenți și subofițeri subordonate M.A.I. și M.J. Tot aici găsești tematica și bibiografia actualizată permanent.

Testele acoperă toate probele teoretice de examen. Și totul la prețuri absolut corecte. În plus, poți beneficia de discount și BONUS. Practic, cea mai bună ofertă.

Succes la admitere!


NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.


Dosar
Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.


Psihologic
Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?Demo Title

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.


Medical
Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?
Daca am ochelari mi se va respinge dosarul?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.


Interviu
Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa ma axez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

E necesar sa precizez temeiul legal desi nu-mi sunt testate in mod direct cunostintele materiei bibliografice?

In abordarea raspunsului la intrebarile tip spete, pe cat posibil, sa se invoce si temeiul legal. Aici, spiritul de orientare suprapus pe o buna cunoastere a materiei, joaca un rol esential.


Sport
In ce consta proba sportiva?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații
Flotări – Bărbați
Abdomene – Femei
Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.


Calculator
Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010.

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.


Scris
Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157


Altele
Unde se desfasoara concursurile?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

1.015 COMMENTS

 1. Am fost admis in urma concursului din sursa externa, dar au trecut 2 luni si nu m-au incadrat inca. Cat timp poate sa mai dureze pana cand incep efectiv munca?

 2. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Jilava e cu schema aproape full / dar locuri vor mai fi pe Buc / trebuie aprobate prin memorandum / avem unul pe circuit[/quote]
  Am avut unul pe circuit, ai vrut să spui! 🙂

  • Buna!Am o cunostinta care a fost admisa la concursul prin incadrare din sursa externa  la ANP ,dar ulterior a fost gasit in baza de date a lor cu un dosar penal ! In cazul acestui dosar penal a intervenit reabilitarea de drept si pe cazier nu mai apare nimic! Persoana respectiva nu a mentionat acest lucru in autobiografie, iar dosarul pentru incadrare directa a fost trimis la ANP la Bucuresti pentru analiza.Pana acum nu a primit nici un raspuns concret (nici daca il incadreaza ,nici daca il resping).Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Multumesc!

 3. [quote name=”Dan”]Buna ziua,
  Am si eu o nelamurire, am candidat pentru ocuparea unui post de agent din sursa externa si am intampinat o problema la depunerea fiselor medicale , am facut analizele la spitalul militar din zona ,mentionez ca am o operatie la bratul stang mai exact antebrat radius cu placa si suruburi operata in luna mai al acestui an. Examenul ortopedic l-am facut la o clinica privata de specialitate la care ma consultat Domnul Profesor care este Seful ortopediei din Cluj , iar domnul a constat ca sunt apt din punct de vedere medical mentionand pe fisa ca osul este consolidat corect! Am depus fisa la unitate insa doamna m-a trimis la Spitalul Militar pentru acest examen mentionand ca dansii detin baremele cu afectiuni (n-am inteles de ce au facut asta , deoarece eu am studiat acel barem si nu am gasit afectiunea mea acolo). Am fost la Spitalul militar inainte cu o zi de expirarea depunerii dosarului insa doctorul de acolo a spuns ca sunt inca bolnav in tratament! I-am zis sa-mi arate afectiunea in barem a cautat-o insa nu a gasit-o.Mi-a sugerat sa-mi scot placa din mana (nu am scoso deoarece trebuie sa o pastrez un an de zile fiind operat in luna mai consultatia a fost prin septembrie ,octombrie) si sa revin dupa aceea. Daca nu sunt multumit sa fac nu stiu ce contestatie ,ca el nu poate sa-mi puna viza medicala. Tinand cont ca fisa trebuia depusa a doua zi (fiind ultima zi de depunere ) nu aveam timp pentru acea contestatie!A mai zis ca daca seful de la ortopedie mi-a pus apt de ce m-au trimis si la spitalul militar !Si asa mi-a scris pe fisa ca sunt inca bolnav in tratament. Mentionez ca nu am nici o problema in a depune efort cu mana si practic si fotbal Vroiam sa aflu parerea dumneavoastra privind acest caz! Multumesc[/quote]
  Domnul Tudorache

 4. [quote name=”politist de penitenciare”]
  sper sa nu fii coleg!du-te la Dorel in echipa![/quote]

  Ba da,eu sper din tot sufletul sa am coleg pe cineva ca tine (mai ales tu) care are frustrari vizavi de asta. (editat). Sunt in scoala acum,imi poti spune penitenciarul la care lucrezi ca sa pot opta acolo in vara cand ne imparte peste tot prin tara,unde-s locuri disponibile.

 5. [quote name=”vladut”][quote name=”politist de penitenciare”][quote name=”irina andreea popescu”]e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

  am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

  de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.[/quote]
  da,dar nici tatuati mai ceva ca detinutii!!!ce exemplu sa dea un agent tatuat ca naiba???[/quote]

  lasa prejudecatile nenea ca suntem in 2018.pun pariu ca esti trecut de 40 de ani…de obicei astora nu le convine mai nimic.astia care vad doar inainte si resping orice nu le convine.

  p.s. : am ambele brate tatuate si o sa-ti fiu coleg .sper sa ne intelegem[/quote]
  sper sa nu fii coleg!du-te la Dorel in echipa!

 6. Jilava e cu schema aproape full / dar locuri vor mai fi pe Buc / trebuie aprobate prin memorandum / avem unul pe circuit

 7. Bună ziua! Într-un final vor fi locuri scoase la concurs şi la penitenciarele din Bucuresti, Rahova şi Jilava? Vă mulțumesc!

 8. La momentul in care vor aparea posturi vacante pentru se va organiza cocurs, in anunt se vor stipula exact datele necesare sustinerii examenului, evident si ce probe vor fi sustinute.

 9. Buna seara! Am si eu o intrebare,ce probe se dau sa intrii ca agent tehnic?
  Si cand mai vin locuri?Trebuie sa am si categoria D?

 10. Buna seara!
  Am si eu o intrebare,sau o nelamurire…dupa ce am facut fisa medicala si am dat psihologicul am aflat ca sunt insarcinata…credeti ca voi putea sa merg mai departe,adica ma vor accepta sau ma vor elimina din concurs?
  Alta curiozitate…stiti cumva cei incadrati la scoala de politie campina sunt platiti?

 11. Buna ziua,
  Am si eu o nelamurire, am candidat pentru ocuparea unui post de agent din sursa externa si am intampinat o problema la depunerea fiselor medicale , am facut analizele la spitalul militar din zona ,mentionez ca am o operatie la bratul stang mai exact antebrat radius cu placa si suruburi operata in luna mai al acestui an. Examenul ortopedic l-am facut la o clinica privata de specialitate la care ma consultat Domnul Profesor care este Seful ortopediei din Cluj , iar domnul a constat ca sunt apt din punct de vedere medical mentionand pe fisa ca osul este consolidat corect! Am depus fisa la unitate insa doamna m-a trimis la Spitalul Militar pentru acest examen mentionand ca dansii detin baremele cu afectiuni (n-am inteles de ce au facut asta , deoarece eu am studiat acel barem si nu am gasit afectiunea mea acolo). Am fost la Spitalul militar inainte cu o zi de expirarea depunerii dosarului insa doctorul de acolo a spuns ca sunt inca bolnav in tratament! I-am zis sa-mi arate afectiunea in barem a cautat-o insa nu a gasit-o.Mi-a sugerat sa-mi scot placa din mana (nu am scoso deoarece trebuie sa o pastrez un an de zile fiind operat in luna mai consultatia a fost prin septembrie ,octombrie) si sa revin dupa aceea. Daca nu sunt multumit sa fac nu stiu ce contestatie ,ca el nu poate sa-mi puna viza medicala. Tinand cont ca fisa trebuia depusa a doua zi (fiind ultima zi de depunere ) nu aveam timp pentru acea contestatie!A mai zis ca daca seful de la ortopedie mi-a pus apt de ce m-au trimis si la spitalul militar !Si asa mi-a scris pe fisa ca sunt inca bolnav in tratament. Mentionez ca nu am nici o problema in a depune efort cu mana si practic si fotbal Vroiam sa aflu parerea dumneavoastra privind acest caz! Multumesc

 12. [quote name=”Mihaela”]Buna!
  Am un tatuaj mic la incheietura mainii,am dreptul sa particip la inscrieri sau voi fi respinsa?Multumesc![/quote]

  nu mai este nici o problema de ceva timp cu privire la tatuaje deci poti participa.niste impedimente ar fi pentru candidatii care au tatuaje pe gat sau la nivelul fetei + ca acestea sa nu aiba tenta sexuala,rasista,xenofoba,satanista.

  nu are rost sa mai discutam despre asta fiindca s-a tot raspuns pe aici.puneti mana pe carte si pregatiti-va intens ptr. sport si pentru psihologic.astea sunt pricipalele probleme.

 13. Buna!
  Am un tatuaj mic la incheietura mainii,am dreptul sa particip la inscrieri sau voi fi respinsa?Multumesc!

 14. Buna seara, dupa ce esti admis la concurs ce urmeaza? Se mai verifica ceva? Ce etape sunt? Multumesc!

 15. [quote name=”politist de penitenciare”][quote name=”irina andreea popescu”]e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

  am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

  de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.[/quote]
  da,dar nici tatuati mai ceva ca detinutii!!!ce exemplu sa dea un agent tatuat ca naiba???[/quote]

  lasa prejudecatile nenea ca suntem in 2018.pun pariu ca esti trecut de 40 de ani…de obicei astora nu le convine mai nimic.astia care vad doar inainte si resping orice nu le convine.

  p.s. : am ambele brate tatuate si o sa-ti fiu coleg .sper sa ne intelegem

 16. [quote name=”irina andreea popescu”]e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

  am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

  de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.[/quote]
  da,dar nici tatuati mai ceva ca detinutii!!!ce exemplu sa dea un agent tatuat ca naiba???

 17. e bine ca cei de la anp au renuntat la ideea comunista ce tine de arsuri si alte semne particulare precum cicatricile si tatuajele care se vad.atat timp cat esti apt medical/psihic si iti faci treaba ca la carte nimeni nu are ce sa-ti reproseze.

  am o arsura pe mana de vreo 15 cm lungime si 3-4 cm latime.o sa particip la concursurile viitoare.

  de cand s-au exclus semnele particulare ? o sa ma caiesc ca nu am incercat mai demult sa particip fiindca nu am stiut.o zi buna.

 18. [quote name=”Giorgel”]#981 Candidat agent

  Până una, alta, nu te mai văieta ca o babă și începe să alergi . . . ca să prinzi viteză!

  Iar data viitoare vei fi declarat admis și nu va mai exista frustrare!

  Sau doreai să ajungi la proba scrisă, așa, pe șestache?

  Un pont pentru tine: dintre candidatele femei admise la probele sportive, niciuna nu cred că este rudă cu vreun angajat ANP. Așa, poate, data viitoare te documentezi mai bine, înainte de a face afirmații grosolane ;-)[/quote]
  Dom’le mi se pare mie ca ai devenit cam defensiv, „a ta” e una din cele care intra pe sestache? Mie mi se pare ca nu s-a referit baiatul la probele pentru fetite, si dumneata ai cam sarit ca te-ai simtit atins! Nu esti cumva cu musca pe caciulita?
  Oricum, nu va mai postati nemultumirile si neregulile pe care le constatati la concursuri pe aici, e ca si cum ati impunge cuibul cu viespi (doar e un site al lor), si veti fi catalogati ca fiind frustrati, nepregatiti, ciudosi, nemultumiti etc, (daca sunteti curiosi uitati-va printre comentariile mai vechi si-o sa vedeti ca astea sunt raspunsurile standard). Nu conteaza ca nu exista transparenta la concursuri, nu exista corectitudine si concursurile sunt viciate, ei toti sunt curati ca lacrima, cum sunt de fapt majoritatea din tara asta, si-o stim cu totii prea bine. Bineinteles, exista si exceptii. Putine, dar exista.

 19. Da, sunt. S-a tot raspuns la intrebarea asta. Ce sa specificam in anunt? Daca era o problema, era specificata restrictia dar nu e cazul. Nu le promovam in mod special insa nu este motiv de respingere

 20. Salutare.Tatuajele sunt acceptate ? Stiam ca trebuie sa nu fie vizibile in tinuta de vara insa am niste prieteni care au pe antebrat si au trecut de vizita medicala si acum sunt bine mersi in scoala.Astept raspuns fiindca in anuntul vostru de admitere de anul asta nu specificati fata de cei de la politie,pompieri,jandarmi etc care au spus asta la conditii.

 21. Buna seara / L293/2004 (statutul nostru special) / daca vrei sa ocupi un post in sistem trebuie sa stii in primul rand aceasta lege / cauta la functiile de executie / eram obisnuiti cu intrebarile colegilor nostri mirati ca participa impreuna cu ei la concurs persoane din sursa externa / la posturile de executie ocuparea e in 2 trepte (sursa interna+externa si apoi transfer) iar la conducere din 3 trepte (sursa interna apoi externa apoi transfer)

 22. Bună seara, vă rog să-mi spuneți în virtutea cărei legi (sau interpretări), un concurs de recrutare pe un post de ofițer la penitenciar „din sursă externă” este, de fapt, un concurs la care se pot înscrie și agenți din interior, deci „din sursă internă”, fără ca aceștia (pentru a fi cu adevărat din sursă externă) să fie nevoiți în prealabil să-și dea demisia din funcțiile de agenți? Dacă se poate, mi-ar fi de folos numărul legii sau un facsimil, orice. Mulțumesc.

 23. pt. acel candidat agent de la oradea/CU MENTALITATEA PE CARE O AI VEI RAMANE VESNIC CANDIDAT SAU POATE DOAR (editat)…HA HA HA

 24. #986 ? 27-10-2017 19:31 – dupa cum observi ti-am postat comentariul. Nu avem o problema cu postarea comentariilor in care omul iisi exprima naduful. Tu ai exprimat o opinie, cum ca la desfasurarea unei probe s-a incalcat ceva normeaducandu-ti un prejudiciu. Eu ti-am recomandat sesizarea organelor abilitate. Ce vezi rau in asta ? Daca cineva a gresit prremeditat, sa plateasca, zic.
  Pe de alta parte, tot am avut parte de astfel de comentarii aici. Chiar din partea unora care acum, dupa ce au reusit la a doua sau la a treia incercare, merg cam rusinati prin curtea puscariei acum. Nu soun ca nu ai dreptate sau ca nu s-au intamplat lucruri la acea proba, spun doar ca orice acuzatie trebuie insotita de niste probe. Iar probele le administreaza organele abilitate. Intelesu-m-ai?

 25. #981 Candidat agent

  Până una, alta, nu te mai văieta ca o babă și începe să alergi . . . ca să prinzi viteză!

  Iar data viitoare vei fi declarat admis și nu va mai exista frustrare!

  Sau doreai să ajungi la proba scrisă, așa, pe șestache?

  Un pont pentru tine: dintre candidatele femei admise la probele sportive, niciuna nu cred că este rudă cu vreun angajat ANP. Așa, poate, data viitoare te documentezi mai bine, înainte de a face afirmații grosolane 😉

 26. [quote name=”Cristian Tudorache”]#984 Candidat la Oradea 27-10-2017 14:53 – exista organe abilitate ale statului[/quote]
  De ce sa fie necesar sa apelam la organele abilitate? Ce s-a intamplat cu principiile pe care functionarii publici din sistemul administratiei penitenciarelor trebuie sa le respecte? EGALITATEA SANSELOR, RESPONSABILITATE SI IMPARTIALITATE… sau obligatiile si interdictiile? SA INTERVINA PENTRU SOLUTIONAREA UNOR CERERI SAU LUCRARI… Noi candidatii care am sperat la un concurs corect, le stim, le-am invatat si ni le-am insusit pe cand (editat) nu au cunostinta de aceste principii etice, ca pe cele morale e clar ca lipsesc cu desavarsire. Da, pana apelam la organele statului, concursul se finalizeaza, de intrat – intra cine trebuie, iar prostii care au invatat si s-au pregatit raman cu ochii in soare si cu speranta ca viitorul concurs va fi corect si vor avea niste sanse infime. PS: sunt constient ca acest raspuns va atinge niste nervi „sensibili” e a doua oara cand il scriu deoarece nu l-ati postat. Sunteti si dvs constienti de neregulile din sistem si este o rusine ca trebuie sa sugerati sa apelam la organele abilitate ale statului. RUSINE.

 27. Candidatii la concursul de agent operativ din cadrul Penitenciarului Oradea, cerem anularea probelor sportive si reluarea acestora datorita abuzurilor comise fara perdea de catre comisie. Cerem ca proba sa se reia in prezenta unor observatori. Nu acceptam sa fim luati de prosti! Va rugam sa ne indrumati unde putem sa reclamam aceasta comisie

 28. si prostacii invata si se pregatesc caci vb aia este un concurs TRANSPARENT nu??? si mie mi a fost mirarea sa vad atatia candidati picati la aceste probe este clar ca de la primele probe se triaza deja candidatii pacat ca nu este corectitudine si respect fata de toti candidatii.

 29. Astazi, 25.10.2017, a avut loc proba sportiva pt agenti operativi Oradea. Exista filmari cu abuzurile comisiei, pe care se pot observa exact timpii scosi de candidati si cei notati de comisie (bineinteles ca astfel de filmari nu se accepta, si contestatii la proba sportiva nu se pot face). Timpii scosi de multi candidati au fost „umflati” pt a pica cat mai multi la proba de viteza, au fost nereguli cu cronometrarea inca de la inceputul probei, nereguli contestate atat de candidati cat si de apartinatori. Nici macar nu s-au ferit in comiterea acestor abuzuri, la final afirmand ca noi nu putem face contestatie, filmarile nu se iau in considerare si pe ei nu ii trage nimeni niciodata la raspundere. Oare cati din candidatii care acum vor promova acest concurs au rude in ANP? E doar o intrebare retorica – si raspunsul este: TOTI !!!!!!

 30. [quote name=”Cristian Tudorache”]Functie de cum vor fi bugetate posturile[/quote]
  multumesc frumos!!

 31. Buna ziua! As fi interesata daca anul acesta se vor debloca posturile la ANP. Va multumesc!

 32. In opinia personala, in primul rand ar trebuis a depuneti la dosar o dovada de la medicul specialist cum ca sunteti insarcinata, sa dovediti asta, ulterior sa depuneti o recomandare a aceluiasi specialist din care sa reiasa faptul ca nu va puteti expune unei radiografii pulmonare.

 33. As fi interesata de un rapuns la aceasta intrebare. Ma confrunt cu o situatie similara. Am aflat de sarcina la putin timp dupa depunerea fisei medicale. Nu am anuntat inca de acest lucru, credeti ca ar putea afecta cu ceva parcursul concursului? Multumesc!

  [quote name=”Nicoleta”]Buna ziua,
  Dupa ce mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter informatii clasificate am aflat ca sunt insarcinata. Am sustinut examenul psihologic si am fost admisa.Cei de la unitate mi-au spus ca nu e nicio problema daca sunt insarcinata, doar ca trebuie sa atasez la fisa medicala radiografia pulmonara, altfel medicul unitatii nu imi va inchide fisa. Imi poate respinge dosarul daca nu atasez radiografia, desi medicul specialist pneumolog imi da aviz ? Sau ce ma sfatuiti sa fac?[/quote]

 34. Buna ziua ! Domnule Stefan, imi puteti spune in situatia in care posturile de ofiteri ,functie de conducere , sef sectie si sef de tura de la Targu Jiu , respectiv Craiova, ramase neocupate vor fi scoase la concurs din sursa externa de aceasta data sau vor ramane tot pentru sursa interna? Va multumesc ! Cu deosebita consideratie!

 35. sigur ca tragem sa ocupam progresiv cat mai multe / functie de minister si guvern / noi vom impinge

 36. buna / nu e / trebuie doar incadrare in baremele medicale / limita de inaltime e doar pentru grupa de interventie

 37. Buna seara, ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns la întrebarea: care este limita de înălțime pentru fete ? Va mulțumesc !

 38. avem acum in concurs 700 de posturi si nu vom reusi sa incadram mai mult de 500 / altele noi se pot scoate pe memorandum aprobat de guvern / nu pot sa dau asigurari ca anul acesta se vor initia si alte proceduri in afara de ceea ce avem deja pe rol

 39. As vrea si eu sa stiu cand o sa inceapa sa scoata iarasi la concurs posturi din sursa externa? Stiu ca sunt blocate pt cei care au intrat in scoli, dar anul asta este posibil sa se mai scoata? Multumesc!

 40. Buna! Stie cineva are ar fi procedura de urmat in cazul incadrarii directe agent operativ? Dupa declararea de admis la testarea psihologica?

 41. buna daca am picat psihologicul timp de 6 luni nu mai pot participa la un nou concurs pe acelasi post? Va multumesc!

 42. Buna seara,
  O nelamurire, daca un candidat pt. concursul din sursa externa are o amenda administrativa pt. furt, luata la varsta minoratului, poate avea sanse sa intre in sistem? multumesc.

 43. Buna ziua. Am auzit multe dar cred ca dvs ma puteti ajuta. Baremele sportive se schimba in functie de varsta? Eu din ce am citit nu reiese acest lucru. Am auzit de la unii care au sustinut proba ca se schimba baremele in functie de varsta.
  Afirmati sau infirmati?
  Multumesc

 44. #956 Nelamurita 23-08-2017 19:20 – procedura spuen ca se ridica de la unitatea angajatoare

 45. De la Afișarea rezultatelor la proba psihologică, in termen de 7 zile se depune fisa medicală. Fisa se eliberează de unitatea angajatoare, se poate comunica și prin mail, dat fiind domiciliul concurenților in alte orașe, județe?

 46. daca nu au trecut 6 luni, este valabila, nu trebuie echivalat nimic / se considera conditie indeplinita / ia legatura la resurse umane in unitatea respectiva sau scrie ne pe mail cu date si detalii

 47. Va rog sa ma ajuta ti si pe mine. Am o testare psihologica care nu a expirat si nu stiu cum poate fi recunoscuta la penitenciarul Margineni.Am sunat la Rahova unde am sustinut testarea si mi au zis ca este valabila si ca anunta la Margineni, unde sustin examene acum, dar am fost trecut absent ,nu echivalat. invatati ma cum sa procedez va rog. Multumesc

 48. Buna ziua,
  Ma puteti ajuta va rog cu Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2713/15.11.2001 care aprobă Instrucţiunile privind
  aplicarea normelor de hrană, pe timp de pace, pentru efectivele din Ministerul Justiţiei
  – Direcţia Generală a Penitenciarelor completat şi modificat cu Ordinul Ministrului
  Justiţiei nr. 2549/C/14.11.2006? Nu il gasesc pe google. Multumesc!

 49. Buna ziua,
  Sunt inscrisa la un conscurs pentru care urmeaza sa dau curand probele finale. Examenul psihologic de la acest concurs a expirat. M-am inscris si pentru alte posturi pentru care trebuie sa sustin alt examen psihologic. In cazul in care sunt admisa la concursul de acum si nu iau psihologicul pe care urmeaza sa il dau, mai pot fi incadrata? Multumesc.

 50. #949 Robi 12-08-2017 13:43 – imediat dupa ce vei fi verificat operativ de catre Politie.

 51. Buna ziua. Daca am fost admis la concursul din sursa externa, dupa cat timp voi incepe sa lucrez ?

 52. Buna ziua!
  Cand va avea loc testul psihologic pentru postul de ofiter psiholog(Focsani)?

 53. #946 DECU 09-08-2017 18:17 – la orice institutie sanitara care are relatii contractuale cu casa de asigurari. Analizele pe care trebuie sa le faci reies din fisa pe care o primesti de la unitate.

 54. Buna ziua,vreau sa stiu unde se face fisa medicala pentru dosarul de angajare pe post de agent operativ penitenciar si ce trebuie sa contina fisa Va multumesc

 55. [b]#944 Ioana Petcu 08-08-2017 17:19 [/b]- stiu ca la depunerea documentelor neceare intocmirii dosarului de concurs, trebuie sa existe un ceritificat care sa ateste nivelul A2 (negru pe alb).
  Pe de alta parte, daca sunteti in situatia de a fi finalizat o facultate cu diploma de licenta – specializarea limba engleza, puteti solicita decanului sa va elibereze un document prin care sa-si asume faptul ca nivelul studiilor finalizate echivaleaza nivelul A2. Din punctul meu de vedere echivaleaza cel mai inalt nivel.
  In cel mai rau caz, va puteti adresa instantei de judecata.

 56. Este posibil să ți se respingă dosarul pentru că ai rezentat diplomă de asolvire a unei facultăți – specializarea limba și literatura engleză și nu un certificat de competentă lingvistică nivel A2? Conform unui principiu de drept, cine poate mai mult, poate și mai puțin. Diploma de licență, specializarea limba engleză, este „mai mult”, respectiv nivel C2. Ce știți?

 57. [quote name=”Marian”]Daca ai 25 ani activitate/cotizare in sistemul public si te angajezi in sistemul anp unde mai faci 14 ani vechime pina la virsta de 60 de ani. Ce se intimpla la implinirea celor 60 bde ani? De ce pensie poti beneficia, civila, de functionar public cu statut special sau din ambele. Grupa de munca se socoteste si poate fi cumulata din sitemul civil si cel cu statut special? Multumesc anticipat pentru raspuns.
  Cred ca ar fi folositor si pentru alte persoane care intra in sistem in aceeasi situatie.[/quote]

  In sistemul administratiei penitenciare poti activa doar pana la 55 de ani + 2 ani la cerere.

 58. Daca ai 25 ani activitate/cotizare in sistemul public si te angajezi in sistemul anp unde mai faci 14 ani vechime pina la virsta de 60 de ani. Ce se intimpla la implinirea celor 60 bde ani? De ce pensie poti beneficia, civila, de functionar public cu statut special sau din ambele. Grupa de munca se socoteste si poate fi cumulata din sitemul civil si cel cu statut special? Multumesc anticipat pentru raspuns. Cred ca ar fi folositor si pentru alte persoane care intra in sistem in aceeasi situatie.

 59. Buna dimineata!
  Imi puteti spune unde as putea sa gasesc variante de subiecte pentru sef serviciu logistica? Pe site-ul anp nu am gasit nimic. Multumesc.

 60. #939 Cristian Tudorache 02-08-2017 10:01
  Penitenciarul Dr.Tr.Severin. Eu am obtinut nota 9,50 , iar candidata de pe locul 2 a obtinut nota 8,09.
  Credeti ca as avea sanse sa castig in instanta si sa ma numeasca in functie? Sau doar daune morale?

 61. [b]#938 Anca 02-08-2017 08:01[/b] – despre ce penitenciar este vorba?
  DA. Te poti indrepta catre instanta de judecata si poate soliciti si ceva daune morale. Poate si le va asuma pe acelea.
  Daca candidata de pe locul 2 are nota de peste 7, da, o poate numi in functie.
  Parerea personala e ca ar trebui sa te duci in instanta.

 62. Buna ziua,
  In luna iulie am sustinut concursul pentru postul de ofiter achizitii. In urma examenului scris am fost admisa, dar dupa doua saptamani de la afisarea rezultatelor finale am fost informata de catre dept. resurse umane de la penitenciarul care a organizat concursul ca specializarea mea nu se incadreaza in cerintele postului, desi dosarul meu fusese aprobat. Mi-au spus ca isi asuma culpa, dar nu ma pot numi pe functie si mi-au sugerat sa ii dau in judecata. Exista vreo sansa de castig in instanta? O pot numi in functie pe candidata de pe locul(in momentul de fata e respinsa in urma sustinerii probei scrise din cauza notei)? Multumesc!

 63. [b]#936 dan 01-08-2017 17:15[/b] – ramane lalatitudinea administratiei penitenciare sa ia aceasta decizie, functie de unele criterii: genul de fapta savarsita, contextul savarasirii acesteia, etc. Apropos: este un punct de vedere personal vis-a-vis de criteriile enumerate.

 64. Buna ziua
  Daca am fost condamnat penal si a intervenit reabilitare, voi putea fi incadrat in sistemul penitenciar?

 65. Daca in urma unui concurs din sursa externa am trecut pe o functie de agent tehnic care este prevazuta cu un coeficient de 2,90 este corect sa fiu incadrat cu coefficient de 2,70? Mentionez ca anterior am activat ca agent operativ mai mult de 10 ani.

 66. La Sp jilava, ANP a recomandat recorectarea lucrarilor avand in vedere diferentele mari la notare si concluziile unei verificari cam abuzive din perspectiva noastra / problema a fost dezbatuta in CC ANP de luni / decizia este la nivelul unitatii insa in mod cert se procedeaza la recorectare.

  Cu privire la ermetizarea sistemului si rezervarea posturilor vacante doar pentru sursa interna, asta este o aberatie. Dincolo de anumite situatii punctuale, subiective, in sistemul penitenciar au intrat 2000 de oameni intr-un an. DIN SURSA EXTERNA!

  Daca doar ne-am fi plimbat sursa interna dintr-un post in altul acum cred ca aveam 11.000 de posturi ocupate in loc de 12400 si luam act de falimentul institutional al unui sistem din structura de aparare nationala.

 67. [quote name=”candidata lucrata”]DAAAAAA!!!!!!!!! Este perfect adevarat tot ce se spune aici despre fraudele ce s au facut….am sustinut proba sportiva la Slobozia….2 cronometre din exterior au arata mult sub limita maxima..dl..m a scos respinsa..si nu numai pe mine..desigur..de ce? pt ca au mirosit ca am invatat..si nu trebuia sa stric aranjamentele..va rog…verificati.sa vedeti..ce grade de rudenie au candidatele declarate admise..va spun eu..sunt 2 surori..si sunt si sotii de agenti..care agenti..au reusit sa aranjeze un intreg concurs ..a fost injosire pe fata..si a ramas fara ecou..desigur..se cer probe..si cum sa le aduci daca nu sunt considerate, ascultate niciun fel de astfel de aduceri la cunostinta? Parerea mea personala este ca a fost o manipulare la nivel national..s a vrut incasarea masiva de taxe si apoi..s a transmis de fapt, ca totul va ramane la nivel local..fiecare sa si faca jocurile..va rog mult nu mai vorbiti de transparenta, integritate si alte adjective care nu au nicio legatura cu conduita celor ce ocupa posturi inalte..si de fapt…dedesubtul este mult sub asteptari…la interviu..s a vazut capacitatea fiecarui membru din comisie si mai ales cine a fost capul si calaul/initiatorul acestui concurs.Concluzia este una singutra si general valabila ; NUSE VREA PATRUNDEREA IN SISTEM A UNOR OAMENI PREGATITI, COMPETENTI!!, tocmai pentru a putea ramane ei superiori , s a ajuns mai rau ca in alte institutii unde toti sunt numai nasi, fini, cumetri, cumnati, frati si surori.Un sistem nu se face singur, ci este construit de oameni..asa cum sunt oamenii..asa va fi si va deveni si sitemul…deci, nu aveti de ce sa va plangeti .!!!!![/quote]
  ai dreptate.ceva probleme la spital jilava la ultimul examen?întrebare ptr dl. Teoroc

 68. Buna ziua
  Daca am fost condamnat penal si a intervenit reabilitare, voi putea fi incadrat in sistemul penitenciar?

 69. Buna dimineata!
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare: La concursul aflate in derulare pentru ofiter informatii clasificate, post scos la concurs de CDBR Tichilesti, de ce nu se recunoaste licenta intr-o limba straina( engleza) pentru Certificatul eliberat de institutii acreditate nivel A2 in conditiile in care licenta reprezinta nivel C2? Nicio institutie de invatamant superior de stat, acreditata, nu elibereaza acest certificat A2, caci ar insemna anularea licentei! Este concurs preferential la care se pot inscrie doar anumite persoane?
  In speranta unui raspuns avizat, si cu speranta ca in structura ANP, compartiment Resurse Umane, exista si persoane care vad diferenta intre un Certificat A2 si o licenta C2.
  Cu respect!

 70. [quote name=”Anca”]Buna seara, am si eu o nelamurire. Sunt inscrisa la concursul de la Focsani din 2.05.Desi psihologicul s-a dat in data de 9.06 la Rahova, pana acum nu s-au afisat rezultatele. Acest fapt are legatura cu blocarea posturilor? Sau care sa fie motivul acestei intarzieri?Multumesc.[/quote]
  Bună Anca, nu te-au sunat de la Penitenciar sa iti spuna rezultatul?Pe mine da…. incearca sa ii suni tu, iti pot da nr de pe care m.au sunat ei.

 71. Buna ziua! Va adresez o intrebare: deoarece am absolvit Facultatea de Psihologie, specializarea psihologie si modulul psihopedagogic, am posibilitatea sa candidez pentru postul de ofiter resurse umane ? Multumesc.

 72. Buna seara, am si eu o nelamurire. Sunt inscrisa la concursul de la Focsani din 2.05.Desi psihologicul s-a dat in data de 9.06 la Rahova, pana acum nu s-au afisat rezultatele. Acest fapt are legatura cu blocarea posturilor? Sau care sa fie motivul acestei intarzieri?Multumesc.

 73. Buna ziua! Am si eu o nelamurire: daca sunt inscrisa pe un post de agent, iar concursul este in desfasurare, am depus fisa medicala, as putea sa ma mai inscriu in cadrul aceluiasi penitenciar, si pe un post de ofiter? psihologicul mi se echivaleaza? Si este posibila participarea la 2 concursuri in acelasi timp? Multumesc

 74. alexandru – vei fi instruit la unitate / nu este suficienta adeverinta

 75. Buna ziua!
  In ce consta fisa medicala pentru concursul de ocupare a unui post de ofiter- resurse umane dim cadrul Penitenciarului Jilava, trebuiesc facute toate analizele sau trebuie o adeverinta de la medicul de familie ca sunt apt?
  Va multumesc!
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

 76. Ma poate ajuta cineva cu un model de subiect pentru ofiter economist din sursa externa? Multumesc!

 77. buna,tocmai am picat testarea psihologica pt ag operativ.in ce conditii se pot depune contestatiile?

 78. [b]#919 Madalin[/b] – nu exista limita de inaltime pentru sursa externa.

 79. Salutare!Stie cineva daca este limita de inaltime pentru admitere?Multumesc!

 80. Tudor, daca iti doresti sa lucrezi cu noi, pune osul la studiu si vei reusi!

 81. Bună ziua,

  Am 2 întrebări:
  1. În ce consta proba interviului? Ce fel de întrebări ne sunt adresate? Cat timp durează interviul cu fiecare candidat?
  2. Îmi puteți da niște modele de întrebări pentru proba la calculator?

  Vă mulțumesc.

 82. [b]#914 Robert[/b] – poti gasi diferite baterii de teste pe care le folosesc unii psihologi insa recomand sa te duci „cu tine” la aceasta testare. E mai elocvent si pentru tine, sa afli daca mediul asta se pliaza pe structura ta psiho. Multa bafta !

 83. Buna ziua, la psihologic as putea sa ma pregatesc din ceva? sau niste sfaturi

 84. [b]#912 Teo[/b] – dovada platii si buletinul sunt de ajuns / ms-office 2010.

 85. Buna ziua! Revin cu 2 intrebari: m au programat pt psihologic, numai ca atunci cand m au sunat, nu am putut sa raspund, iar cand am sunat inapoi nu mai raspunde nimeni. La testarea psihologica, in afara de buletin si de chitanta aceea cu Plata taxei de examinare, trebuie sa mai vin si cu altceva la mine?
  Iar o alta intrebare: pt proba calculatorului, se va lucra pe windows 8? Si in microsoft office 2010?
  Multumesc frumos!

 86. [b]#910 bora[/b] – Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

 87. chiar daca pici psihologicu si nu au trecut 6 luni , poti sa susti examenu la scoala ?

 88. Buna ziua, daca pic examenul la direct pot sa sustin si la scoala de la tg. ocna ?

 89. Bună ziua. Ce presupune o contestație la testul psihologic? Cine a mai făcut asa ceva?

 90. Buna ziua,
  Dupa ce mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter informatii clasificate am aflat ca sunt insarcinata. Am sustinut examenul psihologic si am fost admisa.Cei de la unitate mi-au spus ca nu e nicio problema daca sunt insarcinata, doar ca trebuie sa atasez la fisa medicala radiografia pulmonara, altfel medicul unitatii nu imi va inchide fisa. Imi poate respinge dosarul daca nu atasez radiografia, desi medicul specialist pneumolog imi da aviz ? Sau ce ma sfatuiti sa fac?

 91. Oare nu se pot posta variante de subiecte pentru responsabil bucatarie de la concursurile care au fost pentru acest post?
  Multumesc

 92. #902 Andrei – n-am prea inteles la ce intrebare vrei sa-ti raspund. De ce nu sunt sustinute testarile psihologice pentru agenti la nivellocal si cele pt functii „inalte” la nivelul unor centre? Ce relevanta ar avea unde se sustin aceste testari? Testarile in sine sunt aceleasi si urmaresc aceiasi itemi indiferent unde se sustine. Locatia nu are importanta. Contestatia o poti face in aceleasi conditii, indiferent unde sustii testarea psiho. / Psihologii angajati in ultima perioada vizeaza munca cu detinutul, nu cu personalul. Pentru asta exista un serviciu „psihologia personalului” la nivel ANP.

  [b]#903 Teo[/b] – pregatirea agentilor debutanti incadrati din sursa externa se realizeaza la nivelul unitatii penitenciare unde au admis pe post. Pregatirea dureaza 6 luni.
  Trecerea agentilor in corpul ofiterilor se realizeaza prin concurs (din sursa interna, evident). Directorul penitenciarului nu are prerogative de numire a agentilor in corpul ofiterilor. Este un concurs centralizat la nivel de sistem unde, pe o functie de ofiter, poate candida orice agent care indeplineste conditiile specifice.

 93. In cazul luarii concursului din sursa externa, pentru agenti, pregatirea se face la tg ocna? Si cat timp va dura pregatirea?
  Inca o curiozitate: stiu ca pt agentii din MAI, trecerea in corpul ofiterilor se face prin admiterea la Academie, la FF.. pentru cei din ANP, cum se va proceda? Am citit pe unele site uri ca se face de catre directorul penitenciarului. Doar asta este posibilitatea? Multumesc frumos!

 94. Domnule Cristian Tudorache, vin si eu cu aceeasi intrebare ca si „candidat”, de ce nu se doreste sustinerea testarii psihologice local, si poate cele pentru functii inalte din sistem sa fie sustinute in alte centre in eventualitatea unor suspiciuni.
  Asa ar exista mai multa transparenta si candidatul ar sti pentru ce anume sa faca contestatie. Altfel, acest drept de a contesta un rezultat nu este decat apa de ploaie, fiindca in fond nimeni nu ar sti ce contesta. Oare psihologii, chiar si cei recent angajati nu pot realiza aceasta etapa? Este mult mai bine si eficient avand in vedere ca ei vor fi cei care ii vor consilia pe angajati in cazul
  unor probleme.
  DECI CARE AR FI RASPUNSUL LA ACEASTA INTREBARE DOMNULE CRISTIAN TUDORACHE?

 95. Buna ziua,d-le Tudorache,unde se gasesc materialele necesare invatarii ptr.sustinerea examenului scris ptr agenti operataivi 2017?Multumesc mult!

 96. Buna ziua. Am citit foarte multe comentarii, iar cele mai multe fiind nemultumiri la adresa testarii psihologice. Am constatat, printr-o simpla cautare pe site-ul ANP-ului ca s-au angajat foarte multi ofiteri psihologi. Intrebarea mea este simpla, de ce nu se descentralizeaza in totalitate aceste examene si sunt pusi pe drumuri, de exemplu din Botosani pana la Bucuresti, ca sa se sustina un examen psihologic? Pe de alta parte, nu este mai corect ca evaluarea psihologica sa se faca fata in fata cu candidatul si nu prin completarea unor fise, care oricum pot fi completate astfel incat sa dea rezultatul dorit? Veti spune ca se dau si teste de inteligenta, dar oare inteligenta verbala si nonverbala pe care se pune accent nu se pot cuantifica si in urma evaluarii psihologice, asa cum am mai spus, fata in fata cu candidatul? Asa se poate face o evaluare reala a candidatului si in acelasi timp se poate sustine si interviul profesional. Nu iti trebuie mult sa iti dai sema (chiar in viata de zi cu zi) ca ai in fata o persoana inteligenta, echilibrata psihic, pregatita d.p.d.v. profesional, sau o persoana inteligenta dar mai putin pregatita profesional, sau o persoana care nu rezista stresului, etc. Se pot evaluarile psihologice si fara aceste teste, care pana la urma sunt atat de contestate si lipsite de transparenta. Poate ca asta doare cel mai tare, nimeni nu stie de ce nu se incadreaza profilului solicitat de postul scos la concurs. Prin urmare, o descentralizare „TOTALA” ar fi corecta.

 97. [b]#897 Tudor[/b] – dupa cum ai observat si tu, nu exista o regula. Sunt destul e multe concursuri, iclusiv din sursa interna iar personal specializat destul e putin.

 98. Dupa cat timp, de la expirarea perioadei de 45 de zile de la publicarea anuntului, se sustine examenul? Se apropie expirarea perioadei si as vrea sa stiu estimativ in cat timp as sustine psihologicul? Stiu ca nu e o regula, dar am observat de pe site uri ca la psihologic au fost programati dupa 3 luni de la publicarea anuntului. Multumesc

 99. [b]#895 Maria[/b] – fii amabila, te rog… tu ai citit anuntul de concurs ?

 100. Mi am depus dorsarul la Jilava si astept sa ma programeze pt interviu. Fisa medicala trebuie depusa dupa ce sustin interviul, sau inainte? Si daca trebuie dupa, de unde iau structura fisei medicale, de la biroul resurse umane? Multumesc

 101. [b]#893 cip[/b] – biroul reusrse umane din penitenciarul unde ti-ai depus dosarul te poate ajuta. Nu ezita sa te prezinti la pnt pentru a te lamuri cu privire la aspectul asta.

 102. Buna ziua Psihologicul este inainte de proba analiza dosar? se mai pot adauga documente la dosar dupa psihologic?.Maine se termina perioada depunere dosar si nu stiu daca ma incadrez sa ajung sa mai depun la dosar adeverinta de la actualul loc de munca si copie carte munca.Multumesc

 103. Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de raport pentru sporul de 25% pentru studii superioare? Va multumesc.

 104. In afara de ceea ce avem acum in derulare, greu de spus la acest moment. In principiu, da! Depinde de factorul buget dar si de capacitatea noastra de a finaliza la timp ceea ce deja facem

 105. Se vor mai scoate posturi din sursa externa de cateva zile ANP nu a mai afisat nimic pe site.

 106. [b]#888 cip[/b] – nu tot ce treci in CV trebuie sa se regaseasca si in cartea de munca. CV-ul este o oglinda a ceea ce reprezinti tu din punct de vedere social/profesional. Daca ceva din CV va parea interesant pentru Comisie, vei fi abordat pe aspectul repectiv la interviu.
  Daca domnul de la resurse umane a spus ca nu e nevoie, presupun ca nu este primul dosar de concurs pe care-l intocmeste….

 107. Buna seara ..Am depus dosarul pentru a candida ca agent tehnic (sofer) am o nelamurire la criteriile dosarului de inscriere specifica la punctul G ca trebuie depusa copie carte munca adeverinta de la actualul loc de munca.
  M.am dus cu o copie dupa carte munca si nu a primit la dosar a zis domnul agent de la resurse umane ca nu este nevoie .
  Ma gandesc ca pot fi respins la analiza dosar din simplu refuz al unui act neatasat la dosar..
  In C.V.am notat toate locurile de munca pana in prezent dar nimic sa ateste asta
  Ce este de facut?

 108. in orice caz dupa ce avem o forma finala a proiectului a carui elaborare nici nu a inceput

 109. Buna ziua,
  Am inteles ca se discuta modificarea regulamentului de concurs pentru examenul din sursa externa. Cand ar putea intra in vigoare noul regulament? Multumesc

 110. [b]#882 Mihai[/b] – Potrivit art. 11 din Legea 293 (statutul fpss din ANP):
  [i]”Pot dobândi calitatea de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
  [/i]
  …………..
  [i]e)[b] nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni[/b];[/i]”

 111. Buna seara Dl Tudorache C., am o nelămurire legată de următoarea situație :
  Daca o persoana a fost condamnata penal cu executare (10 luni), in urma cu 7 ani, in acest timp expirând perioada de încercare si intervenind reabilitarea ( in momentul actual cazierul judiciar fiind „curat”); acea persoana mai poate candida pt o poziție in ANP ?
  Va multumesc !

 112. [b]#880 risco[/b] – urmareste sute-ul ANP / sectiunea cariera / admitere in institutii de invatamant

 113. [b]#877 ionut[/b] – examene sunt cu zecile,pe operativ/administrativ, atat pentru agenti cat si pentru ofiteri. Urmareste site-ul ANP la sectiunea Cariera / Concursuri din sursa externa. Acolo gasesti anunturile de concurs cu termenele limita de depunere a dosarelor de concurs.

 114. [b]#872 risco[/b] – nu exista o materie in acest sens. Bateriile de teste sunt calibrate pe profilul celui care urmeaza a ocupa un astfel de post. Sunt candidati care au apelat la o pregatire la unii psihologi insa nici asta nu-ti garanteaza ca poti ascunde lucruri la testarea psihologica.
  Pe de alta parte, ar fi mai dificil pentru tine daca ulterior, dupa ce vei admis, sa constati ca nu te poti adapta muncii de penitenciar ori colegii nu pot pune baza pe tine. Munca de penitenciar e una de echipa iar suportul colegului este esential, uneori vital. Cel putin asta-mi este punctul de vedere in raport cu unele situatii operative. Discutia e cumult mai lunga. Mult succes !

 115. Buna, as dori sa stiu din ce as putea sa ma pregatesc pentru testarea psihologica , multumesc.

 116. Formularul semnat pentru testare are mai multe puncte. Daca ai picat-o, 6 luni faci pauza din pacate.

 117. Buna seara. Testarea psihologica luata pentru un post de agent blocheaza pentru 6 luni participarea la un concurs pentru un post de ofiter sau se da o noua testare pentru postul de ofiter?
  Multumesc!

 118. Buna ziua.As dori si eu sa stiu daca un concurent declarat „absent „in tabelul cu rezultatele finale la testarea psihologica mai poate participa mai departe la concurs.Va multumesc.

 119. Sindicatele au cerut grila dar se opteaza pentru sinteza deocamdata. Experienta recenta indica un oarecare sens. Sunt destul de mult PV-uri semnate de concurenti in care apare mentiunea „nu am obiecti”. Nu este chiar suficient sa stii cat de cat sa scrii, este important sa o faci si corect. Dar intr-adevar astea poate ca sunt detalii. Nu cred ca poate fi avansata opinia ca cele 2000 de incadrari din ultimul timp sunt pile si nepoti, sa fim seriosi.

 120. [quote name=”Contestație”]Domnule Stefan, pe de alta parte…. Îs atât de profesioniste și de o transparență rar întâlnită, încât la un scurt search pe google vizavi de abuzurile și corupția din acest sistem, îți ia foc laptop-ul în mana la cate rezultate îți oferă. Rezultatele testelor psihologice în aceasta structura sunt mult mai discutate „vedete” decât testarea insine, care sa fim serioși…..Noi cei care am mai dat în MAI și am luat tot timpul suntem mai greu de speriat.. Posibil o persoana care nu știe cu ce se mănâncă, pleacă acasă și indiferent de rezultat nu-și poate da seama dacă a făcut testul psihologic bun sau rău. Cu interviurile din trecut la Rahova.. cum erau? Tot o astfel de mașina le lua, la fel, tot cumpărată cu căruțe de bani. Ce naiba.. Simt ca mi se insulta inteligenta mea de inapt. :)[/quote]
  Ai dreptate .In opinia celor de la ANP toti cei care au ceva de obiectat sunt frustrati, nepregatiti , etc.Insa sa stii ca in afara de psihologic mai poti pica si la interviu , care nu se poate contesta!!!Spun din experienta!Am invatat toata legislatia la virgula si m-au cazut la interviu.Acolo degeaba raspunzi corect , comisia poate nota ca in timpul interviului era sa iti rupi degetele de emotii sau ca te-ai balbait incontinuu, etc.Daca te considera un pericol la scris esti eliminat fara vre-o explicatie!Am banuit inainte sa inceapa concursul cine sunt castigatorii dar toata lumea cere probe pe care nu le poti obtine doar daca ajungi la scris!Cu toate ca si acolo se zvoneste cum ca unele lucrari se mai transforma….in mai bine..
  Uitati-va pe (editat) si vedeti comentariile celor din interior sa vedeti cata „corectitudine” exista inclusiv la examene.Acolo povestesc cei din interior cum e promovat nepotismul..Noi cei din exterior suntem doar niste „frustrati”….
  Doar cei de la MAI fac subiecte nationale la examene, subiecte grila-fara sa poata fii interpretate ,examen filmat , fara interviu unde se pot face manevre. Cred ca toata lumea care trece un examen psihologic, si care este in stare sa invete sute de pagini(chiar peste 1000) cum au fost la MAI e suficient de capabil si nu cum sustin cei de la ANP ca subiectele sunt sinteza intrucat sunt candidati care nu stiu sa scrie…Sa fim seriosi !Aceste explicatii sunt bune pentru copiii de gradinita!

 121. Domnule Stefan, pe de alta parte…. Îs atât de profesioniste și de o transparență rar întâlnită, încât la un scurt search pe google vizavi de abuzurile și corupția din acest sistem, îți ia foc laptop-ul în mana la cate rezultate îți oferă. Rezultatele testelor psihologice în aceasta structura sunt mult mai discutate „vedete” decât testarea insine, care sa fim serioși…..Noi cei care am mai dat în MAI și am luat tot timpul suntem mai greu de speriat.. Posibil o persoana care nu știe cu ce se mănâncă, pleacă acasă și indiferent de rezultat nu-și poate da seama dacă a făcut testul psihologic bun sau rău. Cu interviurile din trecut la Rahova.. cum erau? Tot o astfel de mașina le lua, la fel, tot cumpărată cu căruțe de bani. Ce naiba.. Simt ca mi se insulta inteligenta mea de inapt. 🙂

 122. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Nu trebuie sa intrebi pe nimeni daca poti depune plangere. este o tara libera. Din tot ce ai scris inteleg ca ai picat testarea si supectezi psihologii implicati in testari ca sunt corupti, mituiti si in general niste nemernici. Te contrazic vehement si iti garantez ca daca te vei pregati cu adevarat si tehnic (Internetul ajuta din plin) pentru testare, nu ai niciun risc sa o cazi. Psihologii implicati in testari sunt profesionisti si utilizeaza baterii de teste performante care au costat gramezi de bani, intr-o procedura simplificata mult, pentru a scurta etapa.[/quote]
  OK. Pot sa cer printr-o cerere punctajul obținut? Deci acel sistem este foarte dubios, nu contează căruțele cu banii care s-au dat pentru acel sistem, eu consider că mai importante sunt căruțele cu bani pe care ii ia acei ce îl manevrează. Testarea psihologica la ANP, ii mult sub nivelul testării psihologice de la MAI. Și la MAI procentajul de reușită ii mult mai mare,.. Oricum am ceva indubitabil la mana, dar vreau și o foaie la mana pentru a-l face cu adevărat responsabil pe acel psiholog care manevrează acel sistem.

 123. Nu trebuie sa intrebi pe nimeni daca poti depune plangere. este o tara libera. Din tot ce ai scris inteleg ca ai picat testarea si supectezi psihologii implicati in testari ca sunt corupti, mituiti si in general niste nemernici. Te contrazic vehement si iti garantez ca daca te vei pregati cu adevarat si tehnic (Internetul ajuta din plin) pentru testare, nu ai niciun risc sa o cazi. Psihologii implicati in testari sunt profesionisti si utilizeaza baterii de teste performante care au costat gramezi de bani, intr-o procedura simplificata mult, pentru a scurta etapa.

 124. Buna ziua! As dori cateva lamuriri cu privire la contestatiile care se fac in urma rezultatului nefavorabil la testul psihologic. Privind testarea psihologica la ANP, in urma rezultatului nefavorabil se poate cere in contestatie rezultatul in scris cu punctajul exact obtinut? Deoarece se stiu problemele in acest sistem vizavi de testarile psihologice,cum si cine le ia… Daca pot cere acest rezultat in scris cu punctajul obtinut si mi se acorda in scris rezultatul testului cu punctajul obtinut, pot merge sa depun o plangere la DNA?sau plangerea la DNA o pot face si fara rezultatul in scris cu punctajul exact al testului psihologic? Mentionez ca am probe indubitabile privind fraudarea acestui concurs la ANP, un concurs pentru un post de ofiter, cu recrutare din sursa externa la care li s-a permis si inscrierea a doi subofiteri operativi din cadrul acelui penitenciar.Pe langa faptul ca nu aveau voie sa participe acei subofiteri la acest concurs,din 10 persoane care au participat la testarea psihologica,doar doua persoane au luat testarea psihologica, respectiv cei doi subofiteri.Pe langa asta, directorul unei institutii importante din orasul respectiv, nefiind prieten cu mine,dar avand intamplator cateva cunostinte comune,mi-a sugerat sa nu merg la testarea psihologica si sa nu particip la acest concurs si ca ar fi mai bine sa merg la concursul celalalt la care m-am inscris( m-am inscris si la alte penitenciare pentru ocuparea acelui post de ofiter,dar daca am picat aici testarea psihologica nu mai pot da timp de 6 luni o alta testare). Pe langa asta, in ziua in care am ajuns la Rahova sa sustin testarea psihologica, din aproximativ 100 de oameni cati eram la poarta penitenciarului, ofiterul care ne-a preluat de la poarta ma cunostea dinainte..eu habar nu aveam cine este,nu-l mai vazusem ,dar m-a luat in primire inca de la poarta si mi-a zis ca a vazut ca m-am inscris in mai multe locuri si e pacat fiindca daca nu iau testul psihologic am cheltuit banii degeaba.(practic isi cerea scuze anticipat sau imi plangea de mila sau plangea de mila banilor mei pe care i-am pierdut cu drumurile facute prin tara). Asadar,pentru a merge la DNA sa fac o plangere..(bineinteles ca mai am si alte dovezi cum ca s-a favorizat concursul..pe langa faptul ca cei doi nu aveau voie sa participe la acest concurs..pot indica cu exactitate cine va castiga acel concurs dintre cei doi..unul dintre ei a fost bagat pentru a face „concurenta” si a nu iesi in evidenta.)Eu vreau sa merg la DNA ,sa urmareasca tot procesul concursului pana la final si sa observe ca tot ceea ce voi declara ,asa va fi,punct cu punct.Pot cere in scris rezultatul obtinut la testul psihologic?..cu acel punctaj?..fiindca ei corecteaza testele psihologice dupa un punctaj…si doar aici la testarea psihologica pot manevra..fiindca odata scapat de testarea psihologica, ei stau cu frica in san,nu mai au nicio baza..concurentul poate invata tot si poate scrie cuvant cu cuvant tot in acel test scris si poate deturna foarte usor rezultatul asteptat de ei.

  Astept cu interes raspunsul din partea dvs!
  O zi buna!

 125. Buna ziua, pentru interviul de angajare, ce legislatie sa pregatesc? modele de spete gasesc?

 126. 293 este generic / prevederea care orienteaza materia este cea postata / exista unitati care au interpretat partea de formare din stagiul de debut ca fiind un tip de invatamant militar care se aplica si fpss lor din sistemul nostru insa interpretarea este la limita. Noi o sprijinim insa un eventual proces initiat si pierdut pe linia asta pericliteaza si situatia celor care si-au asumat plata. Unitatile din sistem au personalitate juridica si decid de multe ori diferit. In mod normal ANP are datoria sa intervina pentru mod unitar de lucru. de multe ori intervenim noi sindicatele. Dar nu tot timpul efectul este musai sa fie cel scontat, cel bun. Daca vreunul dintre voi a identificat o cale mai clara spre a sustine acordarea, dezbatem. Postati!

 127. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#851 x[/b] – Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
  Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.[/quote]
  Chestiunea cu rudele nu este un tipar dle Teoroc este o realitateCum va explicați ca la interviu au ramas doar rude ale unor angajati si spun din sursa sigura ,iar veniti cu raspunsul de genul ca suntem frustrati.am raspuns spetelor conform legii.Cei din comisie sau psihologul putea nota ce vroiau ei :ca ma scarpinam in cap cand am raspuns sau am stat tolanit pe birou , nu am de unde sa aflu sau la o adica sa aflu.se acopera cu hartiiau eliminat concurenta sa fie surprize la scris.Iar intre interviu si scris au fost 3 zile difeenta.[quote name=”Cristian Tudorache”][b]#851 x[/b] – Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
  Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.[/quote]
  Si ce probe am putea detine va rog?????nu se filmeaza interviul,nu intri cu nimic de inregistrat la tine ,asa ca se stie sigur ca ,candidatul nu poate detine nici o proba la interviu!!Comisia este din interior asa ca fiecare face ce vrea!
  Asa ca cei care nu au pile nu au ce cauta!eventual daca sunt 10-15 posturi da ,mai raman locuri si pentru necunoscuti…..din pacate o tara fara scrupule….

 128. …mda, dar colegul meu nu s-a exprimat corect: unii colegi incadrati recent (sursa externa) au primit indemnizatie de instalare, iar noi „ceilalti” nu vom primi, caci nu avem aceleasi drepturi cu ei! 😳

 129. Prevederea este aceasta:

  [quote]L.284/2010, Anexa VII, art 26:

  (6) La absolvirea instituţiilor de învăţământ militar, elevii şi studenţii militari cărora li se acordă grade de ofiţeri, maiştri militari sau subofiţeri ori cei care au obţinut asemenea grade pe timpul şcolarizării au dreptul, la prezentarea la unităţi, la o indemnizaţie de instalare egală cu solda funcţiei de bază stabilită pentru funcţiile în care au fost numiţi şi la decontarea cheltuielilor de transport pentru ei, membrii de familie şi gospodăria lor.

  (7) Prevederile alin. (6) se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.[/quote]


  Tu cum ai adapta interpretarea pentru debutantii din extern?

 130. Buna seara! Domnule Teoroc, ce parere aveti despre faptul ca agentii incadrati din sursa externa de la PSBJ nu beneficiaza de prima de instalare pe motiv ca nu au dreptul la aceasta…explicatia fiind ca doar cei veniti din scoli (Tg Ocna , Academie) au dreptul la prima de instalare. Va multumesc anticipat.

 131. [b]#851 x[/b] – Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
  Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.

 132. de ce nu se da interviul si proba de calculator imediat dupa examenul psihologic?
  Pur si simplu bataie de joc.Inveti si te trezesti ca te pica la interviu pt motive doar de ei cunoscute.
  Am tot auzit ce examene trucate dar acum m-am convins singur.Au cazut la interviu toti cei care nu au rude in interior!
  Bataie de joc! Se bazeaza ca aici pot tria candidatii si nu poti face contestatie!

 133. pe ce motive se pica interviul?
  Daca raspunzi conform legii spetelor , care ar fi motivului sa fi declarat respins?
  Exista un examen psihologic care il dai , nu?
  sau acolo se triaza cine trebuie sa ramana si cine nu?

 134. Multumesc frumos pentru raspuns.
  Dar in situatia in care am picat testul psihologic la operativ si sunt inscris si la logistica urmand sa se dea psiho si aici si ma voi regasi pe lista la logistica penru testare psiho , ma voi prezenta?
  Normal ar fi, sa nu mai fiu pe lista pentru psiho si daca sunt pe lista inseamna ca trebuie sa ma prezint atunci vina nu este a mea , consider ca sunt posturi diferite.

 135. Buna seara!as dori si eu sa stiu ce limita de inaltime este pentru Targu Ocna 2017?va multumesc!

 136. [b]#845 Mihai s[/b] – Desi posturile de agent sunt din domenii diferite de activitate (operativ/logistica), testarea psihologica se echivaleaza, inclusiv fisa medicala.

 137. Postul de agent operativ este acelasi cu postul de magaziner?
  Testarea psihologica se echivaleaza intre cele douo?

 138. [b]#843 eu[/b] – un rationament de neinteles.
  Este evident ca oricare ar putea fi pus in postura de a nu fi de 10 la un alt doilea examen. Asta inseamna ca, daca ai picat pe subiect la primul examen si ai fost de 10, este obligatoriu sa iei 10 si la un al doilea cu alte subiecte pentru a demonstra ca la primul ai luat acel 10 pe bune ? 😕
  In fine, eu zic sa te apuci de invatat serios pentru a nu avea emotii.

 139. [quote name=”Jiji”][quote name=”Cristian Tudorache”][b]#838 oarecare[/b] – Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.[/quote]
  Ba da au dreptul dar parca prea sunt pregatiti, taman pe acele subiecte.[/quote]
  Oare daca ar sustine a doua zi dupa examen cu o alta comisie alte subiecte ar fi la fel de bine pregatiti? ,,,,????….Cred ca in unele locuri ar fi surprinzator rezultatul. Nu in general dar partial cred ca da..

 140. [quote name=”Jiji”][quote name=”oarecare”]De examenele tip grila ce se mai aude?
  Urmeaza un val de concursuri acum , iar la o parte din ele se stiu deja castigatorii. Neoficial , binenteles. Vi se pare normal?Cand au si ceilalti care nu au pile , o sansa ?Va exista tot timpul o rudenie sau un prieten…
  Eu cred ca nu se vrea introducerea acestor grile intrucat acestea se vor putea truca mai greu, plus ca acolo corectarea e usoara , se poate face in prezenta concurentului, nu se poate interpreta lucrarea ..
  Asa la sinteza se corecteaza pana si virgula…ce sa spun…
  Dar traim in Romania unde coruptia face leagea din pacate..[/quote]
  Au sanse dar mai mici.Ca neamurile sunt mai bine pregatite….[/quote]
  Daca sunt examene nationale sunt sanse destul de mici.
  Cei de la Politie au incadrat 2500 de oameni prin examen NATIONAL, nu facute in biroul fiecarei unitati dupa cum vrea fiecare. Au fost rude ale unor angajati din sistem cu grade mari ,care au picat proba scrisa si a luat un „necunoscut”. Nu se da interviu pentru a putea tria inca cativa candidati care incomodeaza.
  Testele grila au fost foarte bine structurate , au cuprins toata materia , trebuia sa stii foarte bine subiectele .Nu am vazut un comentariu pe retelele de socializare de nemultumire din punctul asta de vedere.(am participat la acel concurs si am fost respins cu nota peste 9 dar nu sunt frustrat pentru ca a fost corect.Pur si simplu au luat altii mai bine pregatiti.Bravo lor).Vedeti si aici au participat rude , dar nu au fost musai cel mai bine pregatite.
  Dar daca merge si asa de ce nu…fiecare isi urmareste interesul atat cat poate..

 141. [quote name=”oarecare”]De examenele tip grila ce se mai aude?
  Urmeaza un val de concursuri acum , iar la o parte din ele se stiu deja castigatorii. Neoficial , binenteles. Vi se pare normal?Cand au si ceilalti care nu au pile , o sansa ?Va exista tot timpul o rudenie sau un prieten…
  Eu cred ca nu se vrea introducerea acestor grile intrucat acestea se vor putea truca mai greu, plus ca acolo corectarea e usoara , se poate face in prezenta concurentului, nu se poate interpreta lucrarea ..
  Asa la sinteza se corecteaza pana si virgula…ce sa spun…
  Dar traim in Romania unde coruptia face leagea din pacate..[/quote]
  Au sanse dar mai mici.Ca neamurile sunt mai bine pregatite….

 142. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#838 oarecare[/b] – Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.[/quote]
  Ba da au dreptul dar parca prea sunt pregatiti, taman pe acele subiecte.

 143. [b]#838 oarecare[/b] – Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.

 144. Si unde propuneti dvs sa spunem ce nume se vehiculeaza care ulterior chiar castiga concursul?
  O sa spuneti ca suntem doar niste concurenti frustrati care nu au luat examenul si ce daca a luat x si are rude , e doar o coincidenta si x chiar a invatat si virgula din lege. Asta apropo de cum spuneati dvs ca unii invata atat de mult incat si virgulaau scris-o exact ca in lege.
  Din pacate singurul sistem transparent in privinta examenelor este M.A.I.

 145. [b]#836 oarecare[/b] – afiseaza castigatorii. Ce sa ne mai chinuim cu atatea examene!

 146. De examenele tip grila ce se mai aude?
  Urmeaza un val de concursuri acum , iar la o parte din ele se stiu deja castigatorii. Neoficial , binenteles. Vi se pare normal?Cand au si ceilalti care nu au pile , o sansa ?Va exista tot timpul o rudenie sau un prieten…
  Eu cred ca nu se vrea introducerea acestor grile intrucat acestea se vor putea truca mai greu, plus ca acolo corectarea e usoara , se poate face in prezenta concurentului, nu se poate interpreta lucrarea ..
  Asa la sinteza se corecteaza pana si virgula…ce sa spun…
  Dar traim in Romania unde coruptia face leagea din pacate..

 147. [b]#831 Lavinia[/b] – nu
  [b]#832 Paula[/b] – la dosarul de candidat se depun intocmai documentele asa cum sunt prevazute in anuntul de concurs.
  [b]#833 Anonim[/b] – nu exista un termen expres specificat

  [b]#834 candidat[/b] – Mea culpa. Informatia recunosc ca am luat-o pe surse. Se pare ca exista aceasta posibilitate.

 148. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#829 Angelo[/b] – testarea psihologica nu se contesta. Avizul este valabil 6 luni.[/quote]
  Candidatii declarati RESPINS pot depune contestatie la Biroul Resurse Umane din
  Penitenciarul la care s-au înscris pana in data de 22.02.2017 ora 15:00 (în funcție
  de data aducerii la cunoștință).
  Contestatiile se depun personal.

 149. Buna ziua, am dat proba psihologica si au trecut 6 zile lucratoare si nu am primit nici un raspuns, nu e nici un termen in care trebuie sa ne dea raspunsul?

 150. pentru postul de agent administrativ financiar contabil am depus la dosarul de inscriere adeverinta de licenta deoarece diploma de bacalaureat se afla la dosarul personal la facultate, imi v-a fi acceptat dosarul la selectia dosarelor?

 151. Buna ziua,
  Fisa medicala pt incadrarile directe din sursa externa MAI, este valabila la incadrarile directe din sursa externa ANP, daca este in termenul de 180 de zile?
  Multumesc!

 152. [b]#829 Angelo[/b] – testarea psihologica nu se contesta. Avizul este valabil 6 luni.

 153. Am o intrebare va rog ss mi spuneti daca am picat testarea psihologica are relevanta sa fac contestatie si care sunt sansele sa fiu declarat admis , procentual vorbind . Multumesc …..

 154. Sunt o multime de anunturi de concursuri postate inca de la sfarsitul lunii octombrie 2016. Cand vor fi demarate aceste concursuri avand in vedere ca in unele anunturi se si specifica ca testarea psihologica sa fie programata in cursul lunii decembrie 2017.

 155. Pentru admiterea la SNPAP Tg. Ocna 2017 ramane scoasa limita de intaltime sau se va reintroduce?

 156. Domnule [b]Cristian Tudorache[/b], ne puteți ajuta va rog, cu niște exemple de subiecte pentru proba scrisa a postului de agent tehnic (electrician). Mulțumim!

 157. imi poate spune si mie cineva daca exista limita de inaltime pentru admitere la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare in 2017?Va multumesc frumos.

 158. [b]#821 bogdan[/b] – programarea pentru testarea psihologica e functie de posibilitatea ANP de a capacita resursa umana responsabila iar aceasta, din sursele mele, nu constituie mai mult de 20 oameni/sistem.
  Indicat e sa reproduci ca-n lege.
  Deocamdata se ramane pe testarea scrisa de tip sinteza.
  Abordeaza 2010. Desi, daca esti un pic familiarizat cu Ms-office, nici 2007 nu ti-ar pune probleme.

 159. buna ziua!
  cam cat dureaza (aproximativ, o luna, doua,trei) programarea pentru testul psihologic?
  la testul scris, in cazul in care nu reproduci exact textul din lege, daca folosesti vreun sinonim, fara a schimba intelesul, raspunsul este punctat?
  este vreo sansa sa se treaca la grile, dat fiind numarul foarte mare de participanti?
  ce versiune de office se foloseste la testul pt calculator, 2007 sau 2010?
  multumesc!

 160. [b]#819 flavius[/b] – presupun ca ai luat la cunostinta de posibilitatea ocuparii prin concurs a unui post de electrician prin intermediul unui anunt. In acel anunt, la sectiunea „Dosarul de candidat” vei gasi toate documentele necesare intocmrii acestui dosar.
  Mai simplu, mergi la penitenciarul care organizeaza concurs pentru acest post si solicita sa iei legatura cu biroul resurse umane. Cei de acolo te vor pune la curent cu toate documentele ce-ti vor fi necesare.

  [b]#817 ADI[/b] – cu ceva timp in urma am opinat pe subiect. Suntem la acelasi stadiu deocamdata, de neacordare.

  [i]#722 Cristian Tudorache 15-10-2016 12:04
  Prima de instalare este in lucru. Nu exista un punct de vedere general valabil si aplicabil la nivelul tuturor unitatilor.

  Parerea noastra e ca ar trebui acordat. Iar considerentele sunt urmatoarele:
  Legea 284 privind salarizarea unitara prevede intr-adevar ca absolventii institutiilor de invatamant specific beneficiaza de acest drept. Problema se pune ca cei incadrati din sursa externa nu se regasesc in 284.

  Insa, avem legea 293 care prevede ca poti deveni fpss prin incadrarea din sursa externa si tot legea 293 prevede faptul ca esti obligat sa urmezi cursuri de pregatire si specializare oirganizate de ANP. (art. 16 alin 1)

  Ori aceste cursuri de pregatire si specializare se pot desfasura in institutii de invatamant specific sau, la alegerea ANP, in propriile unitati. Si totodata, pot asimila sau mai degraba pot considera ca, in calitate de fpss din sursa externa, dupa parcurgerea perioadei de debutant in care am urmat cursuri in institutii ale ANP, cu prima zi in care devin definitiv pot beneficia de prima de instalare.
  [/i]

 161. Buna ziua! Ma poate ajuta cineva spunandu-mi ce acte trebuie pt dosarul de electrician ?

 162. Multumesc lafel [b]Mihaela[/b], se pare ca nimeni nu stie si nu a vazut nimic pana acum. O zi buna !

 163. Buna ziua. In legatura cu prima de instalare pentru cei incadrati direct mai stiti ceva?

 164. Florin, te inteleg perfect. Am vazut variantele pentru celelate posturi si mie una mi se par foarte folositoare. De asta ar fi util pentru noi daca ar fi persoane care au participat la concursuri pentru aceleasi posturi la care noi am depus dosare si ar putea sa ne spuna ce subiecte au fost. Sper sa fie persoane care ne pot oferi sugestii. Iti doresc mult succes!

 165. [b]Mihaela[/b] Aceeasi nelamurire am si eu pentru postul de electrician, daca poate cineva sa ma ajute cu ceva? 😥

 166. Buna ziua
  Avand in vedere ca pentru posturile de agent/ofiter educatie nu sunt afisate subiecte de proba scrisa asa cum sunt afisate pentru celelate posturi, as dori sa intreb persoanele care au cunostinta/au participat la o proba scrisa, ce subiecte au fost. Va multumesc.

 167. Va multumesc frumos pt raspunsuri. inca ceva, la probele scrise, exista diferente intre subiecte? salut

 168. Va salut ! Va rog sa-mi spuneti daca s-au modificat cerintele specifice la ocuparea postului de psiholog reintegrare sociala (competente lingvistice )
  Multumesc !
  O zi buna !

 169. Ati uitat pe cea mai importanta-agentul tehnic e „specialist” iar operativul,nu e. 😉

 170. Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o nelamurire, care este diferenta intre un agent tehnic si un agent operativ?

 171. da / avem martori sindicali / se numesc observatori si sunt desemnati de sindicate / nu fac parte din comisie / deseori apar adevarate lupte intre acestia si comisii / ultima s-a dat la MJ la concursul de sefi directii

 172. Oare exista vreo sansa sa fie examenele grila si corectate cu martori pentru a nu fi interpretate rezultatele?
  Nu ar mai fi atatea „presupuneri” de examene trucate.Sa fie eliminat si interviul exact ca si la MAI.
  Transparenta totala.
  multumesc

 173. Pentru angajarea din sursa externa CV-ul model european trebuie sa fie neaparat cu poza?

 174. Poate are doar de licentă și urmează să o cumpere și pe cea de bacalaureat ! 😀 😆 😀

 175. [b]#802 Adrian Coica[/b] – pentru ocuparea unui post de agent trebuie sa depui diploma de bacalaureat in original.

 176. Ce diploma de studii trebuie depusa cea de bacalaureat sau cea de licenta pentru dosarul de concurs (angajare agent operativ) ?Trebuie depusa diploma dupa ultimele studii,(in cazul meu facultate)?

 177. Poate nu e indicat sa intreb asta aici, dar ce salariu are un agent administrativ economic la incadrare?

 178. ce legatura are pfa-ul?
  fpss au niste interdictii dar astea se activeaza dupa ce devii fpss
  conditiile de inscriere le vezi in anunt si nu se precizeaza „sa nu aiba pfa” 🙂

 179. Buna ziua! Daca cineva are pfa deschis pe numele lui poate participa la interviu?

 180. Unde are loc examenul psihologic pentru concursul de angajare agent sectorul operativ din surse externe acum in anul 2017? La penitenciarul care are posturile libere pt. angajare sau la un centru zonal in alt oras ?

 181. Daca am picat testarea psihologica pentru un post de ofiter educatie , pot sustine o alta testare psihologica pentru un post de ofiter financiar sau trebuie sa astept trecerea a 6 luni? Dar pentru un post de agent administrativ sau agent financiar? Va multumesc!

 182. Daca or mai avea in schema posturi vacante n conditiile in care trebuie pastrate si pentru promotia 2017 de la Targu Ocna

 183. Prevederile care se refera la continutul dosarului precum si detaliile de format (original/copie) trebuie respectate pentru a se evita respingeri de dosar. Din practica pot spune ca au existat cazuri in care un candidat a depus dosare pe doua sau trei posturi in aceeasi procedura, la unitati diferite si nu a avut originalele in toate 3 dosarele. Candidatul a fost din sursa interna si in prezent a fost admis pe un post pentru care a obtinut nota de trecere. Asta ca practica pentru ca cel putin noi ca sindicat trebuie sa fim deschisi si obectivi. Insa recomandarea se mentine pe linia regulilor setate de angajator pentru completarea dosarului.

 184. Un raspuns la postarea ELENEI (#787) ???m-ar interesa si pe mine un raspuns cu privire la neclaritatile postate.

 185. mai greu, odata ce procedura a fost inceputa asa / vedem in functie de schimbarile la varf mj anp

 186. Oare exista sanse sa fie examenele grila pentru a putea fi corectate in aceeasi zi si nu sinteza cum sunt pana acum?

 187. Buna seara! Am inteles ca legile pentru ocuparea posturilor de agenți de penitenciare sunt si in sistem audio.Unde le-as putea găsi! Multumesc,anticipat!

 188. Buna-ziua! Mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter asistent social. Am obtinut admis la testarea psihologica, am obtinut si avizul medical, dar programarea pentru celelalte probe nu s-a afisat deocamdata. Intre timp, mi-am depus doarul si pentru postul de ofiter educatie. Avizul psihologic mi-a fost recunoscut, intrucat se afla inca in perioada de valabilitate. Inteleg ca din punct de vedere legislativ si fisa medicala are o valabilitate de 180 de zile, dar unitatea organizatoare imi solicita efectuarea unui nou examen medical complet, intrucat dosarul continand fisa medicala in original se afla la unitatea organizatoare pentru concursul de asistent social. Atat examenul psihologic, cat si cel medical, au fost sustinute la sfarsitul lunii septembrie. Exista vreun temei legislativ care sa specifice clar aceste criterii? Imi este neclar de ce avizul psihologic a putut fi acceptat, iar pentru fisa medicala mi se impune o noua examinare. Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc mult, o zi buna!

 189. Buna ziua,stie cineva daca testarea psihologica pentru agenti poate fii data in aceelasi timp cu candidatii pentru ofiteri.va multumesc

 190. Puteti sa mi spuneti unde ar trebui sa fac fisa medical pentru postul de ofiter de la Colibasi si daxa se poate face si la privat si la stat? Multumesc

 191. Buna seara! In cat timp se preconizeaza inceperea concursului pt agenti operativ, anuntat in octombrie, ma refer si la testarile psihologice?

 192. [b]#781 Costy[/b] – demersul de aflare a unui raspuns inca se afla pe masa directiilor de specialitate. Referitor la acest aspect eu am opinat la un moment dat ca si cei incadrati din sursa externa fac obiectul acordarii acestei prime de instalare, argumentand in felul urmator:

  [i]#722 Cristian Tudorache 15-10-2016 12:04
  Prima de instalare este in lucru. Nu exista un punct de vedere general valabil si aplicabil la nivelul tuturor unitatilor.

  Parerea noastra e ca ar trebui acordat. Iar considerentele sunt urmatoarele:
  Legea 284 privind salarizarea unitara prevede intr-adevar ca absolventii institutiilor de invatamant specific beneficiaza de acest drept. Problema se pune ca cei incadrati din sursa externa nu se regasesc in 284.

  Insa, avem legea 293 care prevede ca poti deveni fpss prin incadrarea din sursa externa si tot legea 293 prevede faptul ca esti obligat sa urmezi cursuri de pregatire si specializare oirganizate de ANP. (art. 16 alin 1)

  Ori aceste cursuri de pregatire si specializare se pot desfasura in institutii de invatamant specific sau, la alegerea ANP, in propriile unitati. Si totodata, pot asimila sau mai degraba pot considera ca, in calitate de fpss din sursa externa, dupa parcurgerea perioadei de debutant in care am urmat cursuri in institutii ale ANP, cu prima zi in care devin definitiv pot beneficia de prima de instalare.[/i]

 193. Buna ziua! Cei incadrati din sursa externa, pot beneficia de prima pt instalare? Multumesc!

 194. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#772 Ioana[/b] – postul de ofiter presupune o testare psihologica calibrata pe alte criterii decat cea sustinuta pentru postul de agent. In acceptiunea personala, desi ai picat testarea pentru agent, poti sustine fara probleme testarea pentru postul de ofiter.

  [b]#773 cineva[/b] – chestiunea probei scrise, in speta modalitatea de sustinere a acesteia (sinteza sau grila) a tot fost dezbatuta aici. Sincer, ne intereseaza si modul in care candidatii au capacitatea de a se exprima. In felul asta am descoperit inclusiv posibilitatea ca un candidat sa se erijeze in scris ca nu are „obiecti” vi-a-vis de o anumita proba. Si faptul ca unii nu „shtiu”, au „fakut” sau au „tzinut” de „nishte” principii elementare de limba romana.

  In privinta zvonurilor, le cunoastem cu totii. Insa, pe de alta parte, cunoastem ca multi dintre candidati nu au promovat cu ocazia primelor posturi scoase la concurs insa s-au pregatit pentru urmatoarele, invatand cu punct si virgula intreaga legislatie. Si, crede-ma ca am exemple concrete, care au contestat veridicitatea examenelor in prima faza si s-au convins in alte faze cand s-au pregatit indeajuns de bine si au promovat.
  Pe de alta parte, intelegem si aceste nemultumiri. Sunt aproape predictibile cand exista o mare concurenta pentru ocuparea acestor posturi.[/quote]

  1.Nu cred ca cineva care participa la un concurs si este in masura sa invete atatea legi nu stie limba romana.E doar parerea mea personala.
  2.Dupa valul de examene in anp cate sesizari in privinta necorectitudinii ati avut?Va rog sa va informati cate sesizari au fost in cadrul MAI.Sunt candidati suparati ca au picat examenul dar nimeni nu se plange ca nu au fost corecte.Sunt foarte multe grupuri pe retelele de socializare si nu am vazut nici un comentariu unde sa se spuna ca au fost aranjamente.Acolo toti concurentii au avut aceeasi sansa.
  Va multumesc ca ne postati nemultumirile si sper sa puteti face ceva in privinta acestor concursuri.

 195. [quote name=”IOAN”][i][b](editat) Nota admin: – nu suntem organe de ancheta. Toate aspectele sesizate de tine, te rog sa le prezinti organelor abilitate. Nu putem gira comentarii in care se folosesc atacuri la persoana fara ca persoana in cauza sa aiba posibilitatea de a se apara in vreun fel.
  Intelegem ca au fost si sunt inca nemultumiri vis-a-vis de organizarea acestor examene insa le putem expune intr-un mod civilizat si daca e prerogativa noastra ca sindicat sa putem schimba ceva pe baza propunerilor voastre, este evident ca putem reactiona. Nu putem insa reactiona la niste presupuneri, mai mult sau mai putin nascute pe fondul unor frustrari personale.
  Multumesc pentru intelegere! [/b][/i][/quote]

  Multumesc pentru raspuns!
  Nu am nominalizat pe cineva in mesaj , inteleg ca nu sunteti organe de ancheta si nu raspundeti la presupuneri adevarate sau mai putin adevarate dar atunci de ce nu ati raspuns dlui care v-a nominalizat o persoana care a avut echivalat psihologicul picat in sesiunea anterioara?Cum a fost posibil?
  Si credeti-ma nu sunt un frustrat , am participat la examenele MAI , am picat cu 9.55 si nu sunt deloc suparat pentru ca a fost transparenta si corectitudine.Cel mai bun a castigat.
  Imi pare rau ca nu se pot face schimbari si in sistemul anp .Va cred ca nu puteti face dvs schimbarile doar sa le propuneti si din pacate sa nu fie luate in seama propunerile dvs.
  Dar este trist sa stii ca nu ai aceeasi sansa cu alt concurent inca de la inceput.
  Va multumesc!

 196. [b]#777 Ioana[/b] – a fost un punct de vedere personal. Ma voi interesa de legitimitatea raspunsului care ti-a fost dat si voi reveni cu detalii.

 197. Va multumesc pentru raspuns. Asa stiam si eu, ca vor fi altele criteriile de testare, tocmai de aceea m-am inscris pentru un post de ofiter in educatie. Mi-a fost luat dosarul, nu mi s-a spus nimic atunci, dar nu am fost programata la testarea psihologica. Cand a am intrebat de ce, mi s-a spus ca trebuie sa treaca cele sase luni pana la testare.

 198. [i][b](editat) Nota admin: – nu suntem organe de ancheta. Toate aspectele sesizate de tine, te rog sa le prezinti organelor abilitate. Nu putem gira comentarii in care se folosesc atacuri la persoana fara ca persoana in cauza sa aiba posibilitatea de a se apara in vreun fel.
  Intelegem ca au fost si sunt inca nemultumiri vis-a-vis de organizarea acestor examene insa le putem expune intr-un mod civilizat si daca e prerogativa noastra ca sindicat sa putem schimba ceva pe baza propunerilor voastre, este evident ca putem reactiona. Nu putem insa reactiona la niste presupuneri, mai mult sau mai putin nascute pe fondul unor frustrari personale.
  Multumesc pentru intelegere! [/b][/i]

 199. [b]#772 Ioana[/b] – postul de ofiter presupune o testare psihologica calibrata pe alte criterii decat cea sustinuta pentru postul de agent. In acceptiunea personala, desi ai picat testarea pentru agent, poti sustine fara probleme testarea pentru postul de ofiter.

  [b]#773 cineva[/b] – chestiunea probei scrise, in speta modalitatea de sustinere a acesteia (sinteza sau grila) a tot fost dezbatuta aici. Sincer, ne intereseaza si modul in care candidatii au capacitatea de a se exprima. In felul asta am descoperit inclusiv posibilitatea ca un candidat sa se erijeze in scris ca nu are „obiecti” vi-a-vis de o anumita proba. Si faptul ca unii nu „shtiu”, au „fakut” sau au „tzinut” de „nishte” principii elementare de limba romana.

  In privinta zvonurilor, le cunoastem cu totii. Insa, pe de alta parte, cunoastem ca multi dintre candidati nu au promovat cu ocazia primelor posturi scoase la concurs insa s-au pregatit pentru urmatoarele, invatand cu punct si virgula intreaga legislatie. Si, crede-ma ca am exemple concrete, care au contestat veridicitatea examenelor in prima faza si s-au convins in alte faze cand s-au pregatit indeajuns de bine si au promovat.
  Pe de alta parte, intelegem si aceste nemultumiri. Sunt aproape predictibile cand exista o mare concurenta pentru ocuparea acestor posturi.

 200. Dle Tudorache, de ce nu se adopta si in anp sistemul grila la examene?
  Sunt atatea zvonuri de examene trucate la examenele care sunt sustinute in cadrul anp.
  La examenul grila nu se pot face aranjamente. Grila sa fie corectata pe loc si in prezenta martorilor , exact ca si la M.A.I., examene filmate , transparenta totala. atat de multe sesizari cu examene trucate si care din pacate nu pot fi dovedite pentru ca pur si simplu nu poti dovedi…Incepand de la proba sportiva ….trece cine are pile si aici ma refer unde sunt 2-3 posturi nu unde sunt mai multe.
  Adoptati sistemul MAI ffff tranparent si corect.

 201. Buna ziua. Dacă am picat examenul psihologic acum 4 luni pentru posturile de agent operativ, ma pot înscrie pentru un post de ofițer educativ sau trebuie sa aștept sa treacă cele 6 luni?

 202. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#769 Florin[/b]
  – ofiterul de penitenciar poate activa in maimulte secoare de activitate, unele care implica munca directa cu detinutii, altele doar tangential;

  – atat noi cat si politistii au un statut reglementat printr-o lege. A noastra este L293/2004. Denumirea in statut e doar o chestiune de nuanta. Noi suntem agenti si ofiteri de penitenciare iar politistii sunt politisti. 🙂 Si noi urmarim schimbarea denumirii in statut cu cea de politisti de penitenciare. E doar in proiect deocamdata;

  – gradele sunt aceleasi. Ele se succed insa in conformitate cu actele normative in vigoare pentru fiecare sistem in parte.[/quote]

  Din ce am inteles un agent de politie sau un ofiter de politie poate trece in sistemul penitenciar (ANP) fara a avea niciun impediment…ce sa inteleg prin asta?exista vreun soi de echivalare?si de ce nu se aplica acceasi masura si ofiterilor din ANP care doresc sa treaca in sistemul MAI?…uitandu-ma si pe statutul unui politist din MAI si pe cel din ANP diferente mari nu sunt ….plus ca,studii superioare au si ofiterii de penitenciare si ofiterii din MAI …de ce s-ar pune o bariera intre cele doua ministere(de fapt dinspre MAI spre ANP nu ar fi nicio bariera) ?

 203. [b]#769 Florin[/b]
  – ofiterul de penitenciar poate activa in maimulte secoare de activitate, unele care implica munca directa cu detinutii, altele doar tangential;

  – atat noi cat si politistii au un statut reglementat printr-o lege. A noastra este L293/2004. Denumirea in statut e doar o chestiune de nuanta. Noi suntem agenti si ofiteri de penitenciare iar politistii sunt politisti. 🙂 Si noi urmarim schimbarea denumirii in statut cu cea de politisti de penitenciare. E doar in proiect deocamdata;

  – gradele sunt aceleasi. Ele se succed insa in conformitate cu actele normative in vigoare pentru fiecare sistem in parte.

 204. Stie cineva care ar fi activitatea unui ofiter in penitenciar?este si el implicat direct in tot felul de chestii legate de condamnati sau el doar isi urmeaza fisa postului pe care a fost angajat?….inca ceva …daca tot li s-a acordat statut de politist cadrelor din penitenciare …se poat face treceri de personal si catre structurile MAI?cum sunt vazute gradele unui ofiter din penitenciar fata de un oftier din MAI?sunt pe acelasi nivel din punct de vedere al statutului?

 205. S-au mai scos posturi la concurs pt angajare din sursa externa pt agenți operativ? Va mulțumesc

 206. Buna ziua. Am depus si eu dosarul pentru postul de Agent Operativ pentru Penitenciarul Rahova. Pe ce site pot gasi lista cu programarile pentru testarea psihologica?

 207. Buna ziua. Am si eu o intrebare:daca am platit taxa pentru sustinerea examenului psihologic si nu m am mai prezentat se mai poate recupera cumva?multumesc.

 208. [b]#762 Andreea[/b] – ti-as recomanda sa nu urmaresti neaparat o pregatire speciala pentru sustinerea testarii psihologice. Cel mai relevant ar fi sa abordezi testarea asa cum esti tu acum, fara a urmari niste tipare. Si spun asta in beneficiul tau, deoarece, in contextul in care ai ocupa un post vacant, te-ai putea trezi in fata unei controverse cu tine insuti si sa nu te poti adapta mediului.
  In general, multi spun ca fiecare isi gaseste locul intr-un penitenciar functie de calitatile personale insa, ce nu constata foarte multi e ca, mediul e acelasi iar interactiunea cu el este inevitabila.
  In final, nu are sens sa te minti singura incercand sa respecti doar niste tipare.

 209. Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Mi-am depus dosarul, astept sa dau psihologicul. vreau sa ma pregatesc si vreau sa fac teste psihologice, dar nu stiu unde sa intru. Va rog sa ma ajutati si sa-mi ziceti pe ce site sa intru pt teste. Multumesc si astept un raspuns!

 210. [quote name=”anca”]Spuneti-mi va rog daca un candidat se poate inscrie la mai multe penitenciare in cadrul aceluiasi concurs (ex: cel cu 176 de posturi). Este permis?[/quote]
  Se poate sau nu se poate? Sa stim, sa ne inscriem de acum la toate penitenciarele si sa dam examen pana intram undeva!!!!

 211. de, reabilitarea ne purifica insa in statut avem niste conditii mai speciale / nu este prevazut – sa nu aiba cazier / ci sa nu fi fost condamnate / si mai este o cerinta foarte generica – vedeti la lit h mai jos

  Art. 11
  Pot dobândi calitatea de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
  a)au cetăţenia română şi domiciliul în România;
  b)cunosc limba română;
  c)îndeplinesc condiţiile de studii şi vechime prevăzute de lege;
  d)au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apte din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei;
  e)nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni;
  f)îndeplinesc condiţiile specifice postului, inclusiv criteriul de înălţime pentru posturile din sectorul operativ, stabilit prin ordin al ministrului justiţiei;
  (la data 09-dec-2014 Art. 11, litera F. din capitolul III, sectiunea 1 a se vedea referinte de aplicare din Ordinul 4190/C/2014 )
  g)nu au fost eliberate din motive imputabile sau destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
  h)au un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
  i)nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate ca poliţie politică.

 212. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#752 vasile[/b] – nu e dezinformare. OMJ 2478/2010 e prea clar:
  Art. 25:
  La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
  …………
  e) nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni;[/quote]

  Da, Cristi. Asa spune, doar ca reabilitarea unei persoane condamnate conduce la un cazier curat. E ca si cum omul nu a fost condamnat vreodata. Intelegi?

 213. #756 tot la galati – din vara si pana acum a cam trecut ceva timp. Cu antrenament adecvat in perioada asta, poti concura pentru mai mult decat o proba de rezistenta la penitenciar.

 214. de exemplu candidata care a fost admisa pe al patrulea loc a picat proba sportiva in vara. Acum insa a trecut, dat fiind faptul ca sotul ei, agent la penitenciarul galati, este bun prieten cu cel care a cronometrat…si multe „alte situatii, stari sau imprejurari”…

 215. Spuneti-mi va rog daca un candidat se poate inscrie la mai multe penitenciare in cadrul aceluiasi concurs (ex: cel cu 176 de posturi). Este permis?

 216. [b]#752 vasile[/b] – nu e dezinformare. OMJ 2478/2010 e prea clar:
  Art. 25:
  La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
  …………
  e) nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni;

 217. concursul de la galati a fost un circ total
  sa mai amintim si felul in care s-au facut evaluarile probelor fizice? a trecut toata lumea, si cine a facut abdomene si cine nu a facut, si cine a alergat si cine nu…
  la fete ar fi trebuit sa ramana jumatate dintre candidate
  nu inteleg de ce s-a mai dat proba, oricum nu afost eliminatorie

 218. [quote name=”Un Oltean”][quote name=”Andrei”]Daca am fost condamnat cu executare (acum mai multi ani),dar am fost reabilitat si nu am cazier,pot candida pentru un post din sursa externa?[/quote]

  In cazierul penal iti apare condamnarea. Raspuns: NU.[/quote]

  Dezinformezi vere. Nu e asa. Se poate inscrie. E ca si cum nu ar avea nici o condamnare.

 219. [quote name=”Andrei”]Daca am fost condamnat cu executare (acum mai multi ani),dar am fost reabilitat si nu am cazier,pot candida pentru un post din sursa externa?[/quote]

  In cazierul penal iti apare condamnarea. Raspuns: NU.

 220. Daca am fost condamnat cu executare (acum mai multi ani),dar am fost reabilitat si nu am cazier,pot candida pentru un post din sursa externa?

 221. Buna ziua. Se poate anula concursul de la galați daca cei din comisie de la snlp au scris la obiectii omu 2478 art 45 alin 4? Au unul prefer sa se anuleze. In vara au fost mult mai organizati

 222. Buna seara in cazul in care la galați cei din comisia de la snlp au scris la obiectii:omj 2478 art 35 alin 4 care sunt următorii pasi? Se anulează concursul?

 223. Cand este programata testarea psihologica pentru pozitia de ofiter educatie (anunt din 17.10.2016)?

 224. Buna ziua, declaratiile pe propria raspundere depuse la dosarul de concurs trebuie autentificate la notar?

 225. Buna. Daca am sustinut testarea psihologica pe 22 mai 2016 si doresc sa ma inscriu pentru un nou concurs cu limita depunere dosare 17 noiembrie mai „prind” pshihologicul valabil?

 226. [quote name=”curiosul”]De ce nu-mi raspundeti la intrebarea adresata mai jos cu privire la echivalarea examenului psihologic respins? Cum si-a echivalat (editat) examenul psihologic pe care l-a picat in mai?
  Sa ne mai intrebam cum a intrat sotia in prima sesiune a concursului fiind nepoata cuiva din sistem? Sunt cam multe intrebari…
  Ai primit vreun raspuns ?
  Ce sa mai zicem unde nu exista dovezi pentru candidatii cu „pile”..

  h

 227. Acum ca se fac angajari poate ne schimba si pe noi cineva in foisor ca sa mancam sau macar sa ne facem nevoile ca ne am saturat de sticle si saci.

 228. Buna dimineata.Sunt admis ca agent tehnic fochist si amo vechime de 21 de ani ca fochist.Cum voi fi incadrat:debutant sau permanent?

 229. #733 Nu mai trancani,si fa in asa fel ca fisa aia sa arate bine!Nu te-a intrebat nimeni daca „ejti operat de hemoroiji”.
  Mi-a placut ca iti doresti!
  Daca esti bun vor decide cei in masura!
  #735 Instanta.
  #732 Consulta M55/2014 si snlp.ro/…/OMJ__2587-C-2014_bareme_medicale.pdf
  In general,la puscarie trebuie sa fiii tare in gura cu „hotu” :))) Pe fisa apare formula dentara,nicidecum asta nu inseamna ca trebuie sa ai toti dintii in gura,sau sa nu-i ai deloc. 🙂

 230. Ce alternative au candidatii nemultumiti de modul de solutionare a contestatiilor?

 231. Sunt bun si imi doresc. 🙂
  Am toate celelalte calificari cerute, specializare manager de proiect si certificat de compentente lingvistice, dar as vrea sa stiu sigur inainte sa ma pun pe drumuri (am inteles ca psihologicul se da la Bucuresti si concursul e la Margineni), si sa fiu respins pentru problema la medical.

  [quote name=”PYS”][quote name=”Cristian”]Buna ziua,
  Daca am hipoacuzie cauzata de otosclereza, dar este corectata chirurgical, sunt acceptat la concursul de incadrare directa din sursa externa pentru postul de ofiter accesare si implementare programe?
  Multumesc.[/quote]
  Sau ordin comun M55/2014,in vigoare si acesta.Semnat de… multi!Dar mai bine taci,si daca esti bun si iti doresti,vino la noi! :)[/quote]

 232. [quote name=”Mihai”]Testarea psihologica in vederea angajarii din sursa externa ca agent de penitenciar va fi valabila si pentru angajarea din sursa externa la politie ?[/quote]
  Nu!OMAI 23/2014,art. 21.Google! SCOP a fost fpss in ANP!Pt. Politie SCOP e agent MAI(politie).Studiaza si nu cere mura in gura,acum ai informatia!
  In general nu se echivaleaza psiho intre structuri(SRI,MAI,MApN,SIE,MJ…)Succes!!!

 233. [quote name=”Sebi”]Salut, am si eu o intrebare:
  La testul psihologic ce inseamna echivalare?[/quote]
  Daca ati sustinut o testare psihologica,pt. ANP,”echivalare” inseamna acelasi aviz APT sau INAPT valabil 6 luni de la prima testare!(data avizului si nu data testarii!)

 234. [quote name=”Catalin”]Sunt un fost subofiter de la interne am trecut in rezerva prin demisie cu gradul de plutonier mai aveam 2 ani pana la urmatoarea avans are daca doresc sa candidez pentru un post de agent primesc gradul care l-am avut sau o iau de la inceput.[/quote]
  Gradul pe care l-ati avut.

 235. [quote name=”Cristian”]Buna ziua,
  Daca am hipoacuzie cauzata de otosclereza, dar este corectata chirurgical, sunt acceptat la concursul de incadrare directa din sursa externa pentru postul de ofiter accesare si implementare programe?
  Multumesc.[/quote]
  Sau ordin comun M55/2014,in vigoare si acesta.Semnat de… multi!Dar mai bine taci,si daca esti bun si iti doresti,vino la noi! 🙂

 236. Buna seara,
  In situatia in care am 9 ani vechime la o institutie publica de aparare, ordine publica si siguranta nationala si in urma examenului de incadrare din sursa externa, o sa fiu admis, atunci o sa ma incadrez in urmatorul alineat?:
  L 293, Art 15
  (5) Candidaţii admişi la concurs, care au cel puţin 3 ani vechime efectivă ca
  militar activ şi/sau funcţionar public cu statut special în instituţii de apărare,
  ordine publică şi siguranţă naţională, sunt încadraţi ca funcţionari publici cu
  statut special definitivi, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
  Si ma intereseaza daca se face echivalarea gradului militar curent.
  Multumesc!

 237. Buna ziua,
  Daca am hipoacuzie cauzata de otosclereza, dar este corectata chirurgical, sunt acceptat la concursul de incadrare directa din sursa externa pentru postul de ofiter accesare si implementare programe?
  Multumesc.

 238. [b]#723 Maria [/b]- in ordine cronologica atasez un extras din OMJ 2478/c/2010:

  Art. 12 alin (5)
  Ordinul de stabilire a comisiilor conţine şi informaţii referitoare la desemnarea unităţii care asigură logistica, precum şi unitatea care va utiliza, conform legii, fondurile rezultate din taxele de participare la concurs.

  Art. 26
  (1) Anunţul privind concursul cu candidaţi din sursă externă se publică de către unitatea organizatoare, cel puţin într-un ziar cu acoperire naţională, cu cel puţin 45 de zile înainte de data susţinerii interviului şi cuprinde:
  c) cuantumul taxei de înscriere la concurs;

  Art. 30 (3)
  Candidaţii din sursă externă declaraţi „apt” din punct de vedere medical depun, în termenul prevăzut la alin. (1), la structura de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor copia chitanţei care atestă achitarea taxei de concurs. [b]Cuantumul taxei de concurs se stabileşte prin ordin al ministrului justiţiei.[/b]

  Referitor la cea de-a doua remarca, mai exact ce documente nu au fost solicitate pentru intocmirea dosarului de concurs?

 239. Salut!
  Care este temeiul legal in baza caruia Anp solicita „n” taxe in procesul de recrurare? Este absurd sa ceri candidatilor bani pentru a participa la aceste procese de selectie! Mai sunt si alti angajatori in aceasta situatie?? MAI de ce poate desfasura aceste proceduri „gratis”??
  O alta remarca: anuntul din luna august este incomplet! Nu sunt incluse toate documentele necesare dosarului de candidatura! Nu este oare o incalcare a legii?

 240. Prima de instalare este in lucru. Nu exista un punct de vedere general valabil si aplicabil la nivelul tuturor unitatilor.

  Parerea noastra e ca ar trebui acordat. Iar considerentele sunt urmatoarele:
  Legea 284 privind salarizarea unitara prevede intr-adevar ca absolventii institutiilor de invatamant specific beneficiaza de acest drept. Problema se pune ca cei incadrati din sursa externa nu se regasesc in 284.

  Insa, avem legea 293 care prevede ca poti deveni fpss prin incadrarea din sursa externa si tot legea 293 prevede faptul ca esti obligat sa urmezi cursuri de pregatire si specializare oirganizate de ANP. (art. 16 alin 1)

  Ori aceste cursuri de pregatire si specializare se pot desfasura in institutii de invatamant specific sau, la alegerea ANP, in propriile unitati. Si totodata, pot asimila sau mai degraba pot considera ca, in calitate de fpss din sursa externa, [b]dupa parcurgerea perioadei de debutant in care am urmat cursuri in institutii ale ANP[/b], cu prima zi in care devin definitiv pot beneficia de prima de instalare.

 241. Spuneti ca sunteti transparenti in privinta concursurilor…ehe,de data asta ati avut dreptate!Ati fost atat de transparenti incat s-a vazut ata alba cu care s-a cusut interviul….coincidenta-chiar pentru fina unuia dintre directori….s-a cusut bine.Bravo,de aici atata „competenta”in sistem.Bravo!

 242. Sebi, inseamna ca ai sustinut psihologicul deja si te-ai inscris iarasi la alt concurs in termen de 6 luni de la sustinerea testului

 243. Buna ziua !
  Stie cineva daca cei incadrati din sursa externa, beneficiaza de prima de instalare ? Sunt angajat nou si ni s-a spus ca doar cei veniti din scoala de la Targu Ocna primesc prima de instalare. Multumesc !

 244. Am fost la control la penitenciar si mi.au gasit o varice foarte mica.O sa am probleme? Multumesc!!

 245. Echivalare =recunoasterea unui rezultat , drept urmare , raspunsul final este „respins ” pentru proba respectiva [quote name=”curiosul”]De ce nu-mi raspundeti la intrebarea adresata mai jos cu privire la echivalarea examenului psihologic respins? Cum si-a echivalat (editat) examenul psihologic pe care l-a picat in mai?
  Sa ne mai intrebam cum a intrat sotia in prima sesiune a concursului fiind nepoata cuiva din sistem? Sunt cam multe intrebari…

  https://anp.gov.ro/documents/10180/8432643/Galati+1/d9b4d981-fe99-409d-a045-97b05153d72f
  http://anp.gov.ro/documents/10180/10335676/REZULTATE+AGENT+GALA%C8%9AI+.pdf/6c94d0c6-dc92-4d8c-97a7-c458b747f3d7%5B/quote%5D

 246. [b]#712 curiosul[/b] – nu s-a pus problema lipsei unui raspuns. Actiunile sindicale din ultimul timp a facut sa intarzii putin cu raspunsul.
  Este interesant ce ai postat tu acum. Ne vom documenta desi in prima faza pare sa ai dreptate. Sa nu fie o greseala materiala. Ne documentam si venim cu un raspuns curand.

 247. De ce nu-mi raspundeti la intrebarea adresata mai jos cu privire la echivalarea examenului psihologic respins? Cum si-a echivalat (editat) examenul psihologic pe care l-a picat in mai?
  Sa ne mai intrebam cum a intrat sotia in prima sesiune a concursului fiind nepoata cuiva din sistem? Sunt cam multe intrebari…

  https://anp.gov.ro/documents/10180/8432643/Galati+1/d9b4d981-fe99-409d-a045-97b05153d72f
  http://anp.gov.ro/documents/10180/10335676/REZULTATE+AGENT+GALA%C8%9AI+.pdf/6c94d0c6-dc92-4d8c-97a7-c458b747f3d7

 248. Multumesc de raspuns, desi pana acum am primit doar o tinuta de ceremonie, care sa fiu sincer este exagerat de mare si ar trebui sa ne prezentam zi de zi cu ele la cursuri.

 249. Si daca a fost respins in mai, a avut posibilitatea sa mai dea examenul o data? Cand? Unde? De ce apare acum pe lista cu ECHIVALARE?
  Stiam ca nu se poate repeta psihologicul timp de 6 luni daca l-ai picat…

 250. Buna!
  Am cazut la testarea psihologica de la ANP,
  Intrebarea mea este daca pot sustine o alta testarre la MAI
  Politia de frontiera?
  Multumesc!

 251. Daca un candidat a fost respins la psihologic in luna mai, cum poate aparea acum pe lista cu echivalare?
  Cand a avut posibilitatea sa mai dea examenul psihologic? Nu e valabil 6 luni? (admis sau respins)

 252. Buna ziua, vroiam sa va intreb pentru debutanti cati bani de chirie se dau? Si exista vreo sansa sa beneficiem si noi de uniforma?multumesc anticipat

 253. Sunt un fost subofiter de la interne am trecut in rezerva prin demisie cu gradul de plutonier mai aveam 2 ani pana la urmatoarea avans are daca doresc sa candidez pentru un post de agent primesc gradul care l-am avut sau o iau de la inceput.

 254. Testarea psihologica in vederea angajarii din sursa externa ca agent de penitenciar va fi valabila si pentru angajarea din sursa externa la politie ?

 255. Daca ai lucrat cu forme legale, recomandabil e sa depui adeverinta conform punctului alin. G) art. 6 din OMJ 2478/2010 privind continutul dosarului de concurs.

 256. Daca am lucrat 3 luni, Iar la in cv am mentionat ca Nu am lucrat si nici adeverinta Nu am dus la dosar, ma afecteaza cu ceva ?

 257. am luat examenul de admitere pentru post de asistent medical si am o vechime in munca de 19 ani pe studiile necesare postului, vechime realizata in spital cu ce grad de agent sunt angajat?

 258. incadrarile se vor face cu primul grad agent de penitenciare sau gradul se va da dupa varsta candidatului admis.multumesc anticipat

 259. Bună ziua. Ce înseamnă mai exact baremul la viteza fete de 8, 6 ? 8, 60 sau ești admis si cu un rezultat de 8, 69 de exemplu
  Mulțumesc

 260. [quote name=”Razvan”]Buna ziua! Am si eu o intrebare daca se poate. Candidatii din sursa externa declarati admisi la concurs, care nu au locuinta in localitatea pt care au optat, beneficiaza de bani de chirie? Multumesc aniticipat![/quote]
  Normalll nene, nu stii unde te-ai angajat.

 261. [quote name=”Cristi”]Am o întrebare la care nu poate să-mi răspundă nimeni .după noul cod de procedura penala se poate da amânarea aplicării pedepsei.in politie poti să activezi în continuare, la fel si la jandarmi și pompieri ,la noi am înțeles că nu poți să mai lucrezi.poate să-mi spună si mie dacă știe cineva.[/quote]
  Niciu un statut al personalului din ordinea publica si siguranta nationala nu e corelat cu noul cod penal, care prevede amanarea aplicarii pedepsei pe o durata de n ani. Nici L293/2004 nu e corelata cu ce am scris mai sus. Parerea mea e ca se face abuz in serviciu. Cunosc persoane care au fost date afara si in instanta au castigat, reangajandu-i si platindu-le drepturile salariale din urma. Iti dau un link pentru informare: http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3300000000058724&id_inst=33

 262. Buna ziua! Am si eu o intrebare daca se poate. Candidatii din sursa externa declarati admisi la concurs, care nu au locuinta in localitatea pt care au optat, beneficiaza de bani de chirie? Multumesc aniticipat!

 263. Am o întrebare la care nu poate să-mi răspundă nimeni .după noul cod de procedura penala se poate da amânarea aplicării pedepsei.in politie poti să activezi în continuare, la fel si la jandarmi și pompieri ,la noi am înțeles că nu poți să mai lucrezi.poate să-mi spună si mie dacă știe cineva.

 264. Dupa sustinerea si promovarea examenului de ocupare a unei functii vacante, au loc demersuri specifice de verificare a celor promovati si ulterior se fac incadrarile efectiv.

 265. Pentru incadrare agent operativ (concurs finalizat in iulie) este nevoie de aprobarea dosarului de la Bucuresti? Astept sa fiu anuntat si am informatii contradictorii: pentru incadrare agenti ,totul este la nivel local sau se da si OK-ul de la Bucuresti?

 266. #674 Laura – ANP a demarat si cea de-a treia procedura de concursuri.

  #675 Roxana – multumesc pentru sprijin

 267. #673 Bubu
  Salut
  Dosarul de candidatura trebuie sa cuprinda toate actele mentionate in anuntul de concurs, urmand ca in momentul depunerii sa completezi 3 sau 4 declaratii – formularele le vei primi de la personalul de la resurse umane din unitate – din cate imi amintesc o declaratie pe propria raspundere ca nu ai fost agent sau colaborator al organelor de securitate, o declaratie pe propria raspundere ca nu ai fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani si o declaratie pe propria raspundere ca vei lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care vei fi incadrat. In rest, detaliile despre care ai mentionat – autobiografie si detalii despre familie – o sa ti se ceara dupa finalizarea concursului, in cazul in care ai fost declarat admis. Referitor la fisa medicala, formularul il vei primi de la medicul unitatii urmand sa efectuezi mai multe investigatii medicale cum ar fi analize de sange – acestea se efectueaza la orice laborator ales de tine – cardiologie, ORL, oftalmologie, interne, urologie, dermatologie, etc acestea efectuandu-se in policlinici. Dupa ce efectuezi toate investigatiile medicale depui fisa medicala la unitate, medicul unitatii urmand sa te declare apt sau inapt pe baza rezultatelor trecute in fisa.

 268. Buna ziua
  Aş vrea să ştiu , dacă se poate, ce se întâmplă cu posturile rămase neocupate în urma concursului ? Se reiau formalităţile ?
  Mulţumesc

 269. Inca o intrebare. Probabil s-a mai raspuns la ea, dar este mult mai in spate si nu gasesc. Dupa examenul psihologic, se depune fisa medicala. Unde/cine completeaza aceste fise? Se fac de catre medici ai Anp sau fiecare unde vrea? Daca poate cineva sa imi dea mai multe detalii pe subiect, in ce consta aceasta verificare medicala+ orice alta informatie benefica. Mersi

 270. Ce mai trebuie facut in momentul in care se depune dosarul? Mai trebuie completat la sediul penitenciarului ceva, sau se cere ceva in plus fata de ceea ce trebuie sa contina dosarul initial? Stiu ca la Academia de Politie de exemplu se cer detalii despre candidat, familie,s.a.m.d. Sau pur si simplu se depune dosarul si se asteapta testarea psihologica?

 271. Buna ziua. Notele obtinute in anii de liceu pot face obiectul admiterii/respingerii dosarului pentru agent operativ, ce minim la purtare este admis? Multumesc!

 272. [b]#665 ionut[/b] – intra la acest articol la sectiunea „Scris” – a doua intrebare si descarca de acolo bibliografia structurata conform anuntului.

 273. [b]#667 Doina[/b] – evident. Te poti inscrie pana pe data de 09 septembrie 2016.

 274. Buna ziua! Am participat la prima sesiune de concurcurs si as vrea sa stiu daca mai e valabil dosarul pt a ma inscrie la concursul din 19.08.2016? Eu am picat la sport prima data. Va mulțumesc anticipat!

 275. La sustinerea primului examen pe siteul ANP, la anuntul de concurs s-a afisat si „Materiale bibliografice: pct. 1, pct. 2, pct. 3, pct. 4.” Acum nu se va face acelasi lucru? Am vazut ca difera putin bibliografia fara de primul examen.

 276. #662 Dan – luati de buna tematica in forma care se cere chiar daca unele lucruri sunt repetate, atat in 254 cat si in 157.

 277. Buna ziua,o intrebare as avea si eu va rog :pt agent operativ la tematica punctul 1 legea 254/2013 titlul 3 cap. 2,3,4,5,9,10 si titlul 4 cap. 2 iar la punctul3 din tematica hg 157/2016 la legea 254/2013 : titlul 1 si iar titlul 3 cu aceleasi capitole 2,3,4,5,9 si in plus cap. 1,6. Nu se recomanda studierea aproape a aceluias material de doua ori ba chiar cu unele completari in hg157/2016? pe care ar trebui sa o luam de buna?

 278. 55 of. psiholog si 58 of. asistent social (anp – concursuri sursa externa – concursuri in curs de derulare – ultimul din lista). Multumesc pentru timpul acordat.

 279. #657 Iulian – concursul cu anunt din 22.03 a fost finalizat. Despre ce planificare vorbesti ?

 280. Eu ma refer la concursul anuntat la 22.03.2016. Doar 2 centre de concurs din 8 nu si-au anuntat planificarea pentru concurs si interviu, unul fiind cel de la Iasi.

 281. Cunoasteti poate data cand se constituie comisia pentru Centrul de concurs Iasi (ofiteri asistent social ;i psiholog)? Multumesc

 282. [b]Buna ziua,de unde pot face rost de tematica pentru noile posturi de agent operativ scoase la concurs?[/b]

 283. Daca fochistul va fi agent, este evident ca testarea psihologica e aceeasi. Cand ne referim la aceeasi categorie de posturi luam in considerare functia de agent,

 284. [quote name=”candidat”]La examenul psihologic se dau baterii diferit in functi de specificul postului?[/quote]
  La testarea psihologca din16 august candidatii la posturile de fochisti au fost in aceeasi sala cu agentii operativi si li s-au dat aceleasi teste.

 285. Buna ziua.Unde putem gasi Hotărârea Guvernului 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a
  Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate
  dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal – Titlul I (integral), Titlul III
  (capitolele 1 – 6 şi 9)?

 286. buna dimineata.Mai este valabila fisa medicala de la examenul trecut daca nu au trecut 6 luni daca vreau sa ma inscriu pentru posturile scoase pe 19.08? Sau trebuie sa fac inca o data?

 287. La examenul psihologic se dau baterii diferit in functi de specificul postului?

 288. ati postat undeva bibliografia pt HG157/2016.De unde pot sa o iau corecta.va multumesc anticipat.

 289. Buna ziua
  Exista pe sit-ul ANP 3 variante de subiecte pentru proba scrisa ( psiholog).Din aceste variante se va sustine examenul?
  Multumesc

 290. Am fost declarat admis.am inteles ca scoala se va face in penitenciarul care a scos la concurs posturile.imi poate spune cinevain ce conditii vom incepe si cum vom fi platiti pe perioada scolarizarii?mentionez ca sunt din alt oras decat cel in care se afla penitenciarul si o sa trebuiasca sa platesc chirie si sa ma descurc cu ce voi primi pe perioada scolarizarii

 291. [quote name=”candidata dezamagita !”]minciuni si zambete false pe fata unora din conducerea penitenciarului ce te faceau sa speri ca nu este totul aranjat. bataie de joc la adresa unor copii care sperau sa aiba sansa lor.. am invatat am pierdut nopti..mi am rupt genunchii in cazaturi sa alerg sa scot un timp bun la viteza..unde am constatat ca o doamnă a scos peste 10 secunde si a fost declarata admis(ca dupa aceea sa aflu ca este una din „pile” care a si luat unul din posturi cu o nota mare )… am avut emotii care au tinut timp de 4 luni, timp in care altii isi aranjau „intrarea sigura” … rusine… altceva nu poate fi spus!!! dezamagire si regret… felicitari celor care au intrat ! …[/quote]

  Hahaha! La jilava unu’ a facut 4 minute si jumatate la rezistenta, a venit salvarea sa-i dea si aer ca nu mai avea. „Surpriza mare”…era prezent la proba pe calculator. (editat) (unul dintre ei ca sunt doi),parca…cine-i curios, sa verifice. Eu unul m-am lecuit si am invatat cam cum este cu concursurile astea din sursa externa.

 292. Domnule StefanTeoroc, va scriu dumneavoastra in speranta ca puteti face ceva in legatura cu aceste concursuri…si aici ma refer in mod special la locurile pentru fete care sunt atat de putine si greu de atins de ” de noi, cele mici”…nu contest ca a fost un concurs corect, dar doar pentru baieti, nu si pentru fete, unde s-au scos 2,3 maxim 5 locuri , si daca verificati cu totii atent si fara sa inchideti ochii, lucrurile nu sunt chiar atat de corecte. Cu totii striga in gura mare sa facem ceva, dar ce putem face noi? Eu va cer doar sa monitorizati intr-un fel sau altul concursurile in desfasurare de la Jilava si Rahova, sa fie CORECTE, TRANSPPATENTE!…cel putin de data asta…prima etapa a fost a lor, acum sa ne lase sa luptam corect, cine a invatat mai mult, bafta lui/ei…sa nu ne mai pice aiurea la interviu sau proba sportiva!..si daca vreti sa va dovedesc ca nu bat campii sau ca nu sunt vreo frustrata va pot spune numele celor doua domnite care urmeaza sa promoveze concursul la Jilava…dupa ce ca sunt pilosi mai sunt si laudarosi! Imi pun toata baza in dvs, domnule Stefan Teoroc, eu chiar nu cred ca tot sistemul este corupt, refuz sa cred ca am ajuns in halul asta! Cu stima si respect, o candidata care inca mai are putina incredere…

 293. Buna ziua!Am si eu o intrebare..daca la proba scrisa sunt mai multe persoane cu acceasi nota,departajarea se face prin nota obtinuta la bac sau media celor patru ani de studiu?
  Multumesc!

 294. Daca se afiseaza in ordinea sustinerii examenuluiPoarta Alba de ce nu apare?

 295. [b]#635 Furtună Alin Radu[/b] – rezultatele finale le poti vizualiza pe web site-ul ANP;
  [b]#636 Ioana[/b] – Sunt persoanele care sustin testarea psihologica, altele decat cele carora li se echivaleaza testarea.

 296. Buna ziua. Pe listele cu programarile la testari psihologice sunt anumite persoane trecute in chenar galben. Ce inseamna asta?

 297. [b]#633 Furtună Alin Radu[/b] – Tu ai sustinut testarea pentru Poarta Alba. Avand in vedere ca se afiseaza in ordine cronologica si sunt cu rezultatele finale abia la Spital Rahova, presupun ca va mai dura un pic pana se ajunge la Poarta Alba.

 298. Când se afiseaza rezultatele pentru Agent Opeariv, testarea 2 August 2016, Penitenciarul Rahova?
  Multumesc !

 299. [quote name=”prima sub linie”]Nu mai fiti rautaciosi…sunt nevasta de agent si m-am pregatit intens pentru acest concurs. De aranjat nu s-a pus problema. Si am picat, prima sub linie la o diferenta infima. Concluzia: nu m-am pregatit suficient. Nu mai cautati vinovati. Invatati din asta, si motivati-va mai mult pe viitor.[/quote]
  Imi permit o gluma:
  Tocmai tu ai spus ca esti sotie de agent, normal ca ai picat mai ales daca ai fost nepregatita, daca ai fo fost sotoe de ofiter… poate nu ai fi picat

 300. Nu mai fiti rautaciosi…sunt nevasta de agent si m-am pregatit intens pentru acest concurs. De aranjat nu s-a pus problema. Si am picat, prima sub linie la o diferenta infima. Concluzia: nu m-am pregatit suficient. Nu mai cautati vinovati. Invatati din asta, si motivati-va mai mult pe viitor.

 301. [b]#628 Miruna[/b] – nu stiu ce raspunsuri ai primit in acest sens insa opinia mea e ca nu poti activa si cu un cabinet particular, din considerente ce tin de art. 51 din legea 293 (statutul fpps): Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, [b]care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.[/b]

  Pe de alta parte, se poate interpreta si altfel avand in vedere ca psihologia are mai multe nise de aplicare. Daca ai avea si un cabinet particular, important e ca atributiile din fisa postului ca fpss sa nu se identifice cu cele prestate la cabinetul particular. Si oricum, chiar daca ai incerca si o astfel de solutie, la sesizarea cuiva, tot ANI ar trebui saemita un punct de vedere,parerea mea. Acolo unde lucrurile sunt total diferite, spre exemplu daca vrei sa prestezi ca bucatar undeva iar tu esti psiholog de penitenciar, nu e nevoie de nicio interpretare.

 302. Buna ziua ! Am o intrebare pe marginea careia am primit tot felul de raspunsuri si as vrea sa ma lamuresc de la cineva care lucreaza in sistem. Intentionez sa particip la concurs pentru ocuparea unui post de ofiter psiholog. In cazul in care as fi admisa, pot detine si activa si in propriul cabinet de psihologie? M-ar interesa si baza legala a raspunsului. Multumesc anticipat !

 303. Personal mi s a parut un concurs cinstit cu sanse egale pt toti.de ce daca sunteti respinsi incepeti cu acuzatii?daca erati admisi se mai intampla asa?eu am fost admis si n am avut nicio relatie.am tocit metodologia.si daca erati buni nu mai conta ca la alte persoane s a depasit nu stiu ce timp.te bazai doar pe tine si nu pe rezultatul altuia care pare mai slab.ideea e in felul urmator:daca vrei ceva cu adevarat o sa reusesti,daca nu incepi sa te simti frustrat.nici n ar mai trebui sa va raspunda oamenii astia de aici la aberatiile voastre

 304. [b]#624 dezamagit [/b]- nu ai fost atat de dezamagit daca te-ai fi pregatit temeinic pentru acest concurs.

 305. Buna ziua!am fost admis si vreau sa stiu daca imi trebuie diploma de bac la angajare.problema e ca nu o pt lua pana la 1 septembrie cand se intorc cei de la facultate din concediu

 306. [quote name=”Cristian Tudorache”]Multumesc de aprecieri. Insa am o nelamurire vis-a-vis de afirmatiile dumneavoastra. O faceti cu atata vehementa si va referiti la plural incat pot considera ca dumneavoastra, personal, ati consultat cronometrele acelor terte persoane ? V-ati orientat dupa comentariile acestora sa faceti astfel afirmatii ?
  Ce am constatat noi ca organizatie sindicala, si am facut-o pe temei legal – nu din comentariile spectatorilor, ati luat la cunostinta deja.
  Si mai inteleg faptul ca nu apartinatorii decid rezultatul unei probe din acest concurs. Sa creditam totusi Comisia cu incredere. Cand membri din comisie si-au depasit prerogativele, ati constatat reactia noastra. Cu toate astea, nu putem plasa totul in derizoriu. A fost un episod din care speram ca cei doi membri ai comisiei au inteles unde au gresit si ca nu vor mai persista in acele greseli.[/quote]
  Ce dovezi ar putea aduce un candidat care vede clar ca sunt aranjamente ?de ex.la proba sportiva au cronometrat si rudele lor si au vazut ca exista diferente mari intre timpul cronometrat de rude si timpul care e cronometrat de comisie.Dvs spuneti ca toata lumea e frustrata ca a picat examenul , ca arunca concursul in derizoriu , etc ,dar cum poti demostra asa ceva ?????O sa spuneti ca rudele sunt subiective , etc desi candidatii stiu sigur ca nu e asa..Deci ??????Ce dovezi mai exact se pot aduce??????
  Aveti dreptate in 2 privinte:
  1.Nu poti aduce dovezi clare , legale ,doar daca sesizezi organele competente sa vina sa asiste la concurs.(ceea ce e mai greu, deci prin urmare ramanem la concluzia ca ai picat si asta e , totul a fost corect dar tu nu ai fost bun)
  2.Da , lumea e frustrata dar nu atat de mult ca a picat concursul cat ca suntem luati drept PROSTI!
  Adica isi bat joc de tine cu zambetul pe buze ca oricum nu ai ce face!
  Multumesc

 307. [quote name=”Andrei”]Cristi vorbesti aiurea.eu am intrat fara nicio pila.si cunosc si alte pers care au intrat fara pile.frustrarea e mare[/quote]
  Si eu am intrat fara pile,chiar am avut cea mai mare nota.totul se poate doar daca te pregatesti cat se poate de bine pentru toate probele .

 308. [quote name=”Elena”][quote name=”Candidata dezamagită”][quote name=”Ștefan Teoroc”]ai picat la sport sau ce? ca nu inteleg?[/quote]
  Nu! Pt ca m am pregatit intens pt toate probele..la sport nu au picat cele care trebuiau si au depasit timpii din barem..dezamagitor este faptul ca toate cele 5 locuri au fost date..si ca mine probabil majoritatea au sperat si au pierdut zile si nopti straduindu se pt acest concurs…notele sunt in asa fel incat sa nu te ajute cu nimic contestatia pt ca e o diferenta enorma… ca de obicei peştele mare il inghite pe cel mic! Inca odata felicitari celor care au ocupat un post indiferent de cum l au obtinut..[/quote]
  La fel a fost si la Penitenciarul Spital Poarta Alba[/quote]
  Draga mea Elena,tin sa te contrazic…daca ai fi invatat suficient ai fi fost in stare sa ocupi unul din cele 2 posturi.Asta dovedeste rautate din partea ta si faptul ca nu te-ai pregatit suficient.

 309. Domnule Teoroc sa va spun eu cum a fost la proba sportiva la Jilava.Metodologia de desfasurare a concursului spune ca cine nu trece de o proba este eliminat automat din concurs nemaiputind participa la celalalte doua probe.Ei bine in loc sa se dea rezultatele pe loc s-au dat a doua zi.Aberant. Cel care cronometra a vazut clar cine nu a indeplinit baremul.La fel au vazut asta si zeci de candidati precum si cei care i-au insotit ca sa-i sustina si au cronometrat in paralel cu telefoanele mobile.Va dau si un exemplu concret. (editat) nu a scos timpii necesari nici la viteza nici la rezistenta si nici nu avea cum la virsta si fizicul domniei sale si cu toate astea iat-o ocupind un loc din cele 5.Si daca mai da de 1000 de ori de acum incolo acele probe si tot nu le va lua niciodata. Si inca ceva , dinsa nu este ruda de biet agent ci de cu totul alt grad.

 310. Draga ANP, mulțumim pt corectitudinea si transparenta nemaiîntâlnita cu care ati organizat acest concurs. Si va rugam sa ne scuza-ti ca nu va apreciem transparenta si profesionalismul de care ati dat dovada.
  Felicitări, acum înțelegem si noi mai bine ce se întâmpla de fapt in spatele porților unui penitenciar. Daca nu noi e asa , e clar cum e cu pers. private de libertate, lipsite de orice fel de apărare. Rușine sa va fie !

 311. [quote name=”Candidata dezamagită”][quote name=”Ștefan Teoroc”]ai picat la sport sau ce? ca nu inteleg?[/quote]
  Nu! Pt ca m am pregatit intens pt toate probele..la sport nu au picat cele care trebuiau si au depasit timpii din barem..dezamagitor este faptul ca toate cele 5 locuri au fost date..si ca mine probabil majoritatea au sperat si au pierdut zile si nopti straduindu se pt acest concurs…notele sunt in asa fel incat sa nu te ajute cu nimic contestatia pt ca e o diferenta enorma… ca de obicei peştele mare il inghite pe cel mic! Inca odata felicitari celor care au ocupat un post indiferent de cum l au obtinut..[/quote]
  La fel a fost si la Penitenciarul Spital Poarta Alba

 312. Daca exista timp si ne mentinem bugetul, se va trage pe ocuparea tuturor posturilor finantate

 313. Va fi o a treia etapa de incadrari din sursa externa in acest an? Va multumesc

 314. [quote name=”Ștefan Teoroc”]ai picat la sport sau ce? ca nu inteleg?[/quote]
  Nu! Pt ca m am pregatit intens pt toate probele..la sport nu au picat cele care trebuiau si au depasit timpii din barem..dezamagitor este faptul ca toate cele 5 locuri au fost date..si ca mine probabil majoritatea au sperat si au pierdut zile si nopti straduindu se pt acest concurs…notele sunt in asa fel incat sa nu te ajute cu nimic contestatia pt ca e o diferenta enorma… ca de obicei peştele mare il inghite pe cel mic! Inca odata felicitari celor care au ocupat un post indiferent de cum l au obtinut..

 315. Andrei in cazul tau a fost vorba de nici 2 baieti pe loc …normal ca aveai sansa mare sa intrii fara „pila” …insa in cazul fetelor toate cele 5 admise sunt PILE!!! si eu am sperat la un loc din cele 5.. am sperat pana in ultima clipa ca macar 2 locuri sa fie pe bune..dar nu ..ca doar na..suntem in Romania…au fost toate 5 impartite strategic si fara rusine… minciuni si zambete false pe fata unora din conducerea penitenciarului ce te faceau sa speri ca nu este totul aranjat. bataie de joc la adresa unor copii care sperau sa aiba sansa lor.. am invatat am pierdut nopti..mi am rupt genunchii in cazaturi sa alerg sa scot un timp bun la viteza..unde am constatat ca o doamnă a scos peste 10 secunde si a fost declarata admis(ca dupa aceea sa aflu ca este una din „pile” care a si luat unul din posturi cu o nota mare )… am avut emotii care au tinut timp de 4 luni, timp in care altii isi aranjau „intrarea sigura” … rusine… altceva nu poate fi spus!!! dezamagire si regret… felicitari celor care au intrat ! …

 316. Cristi vorbesti aiurea.eu am intrat fara nicio pila.si cunosc si alte pers care au intrat fara pile.frustrarea e mare

 317. Gata colegule, au căzut la pace până la urmă, a trebuit să stăm ca proștii până la 22.00 îmi dau seama că au fost multe locuri si listele mari.Si de data aceasta copii angajaților au învățat mai bine 😉

 318. ce se intimpla cu rezultatele la proba scrisa de la jilava.NU S-A CAZUT INCA LA PACE.

 319. Pt postul ofiter informatii clasificate, cand va fi testarea psihologica? La proba scrisa se va da tot sinteza?

 320. Unde se sustine interviul, pentru ofiter management situatii de urgenta, la Centrele de examinare stabilite sau la unitatile pentru care au optat candidatii?

 321. [quote name=”Cristian Tudorache”]Multumesc de aprecieri. Insa am o nelamurire vis-a-vis de afirmatiile dumneavoastra. O faceti cu atata vehementa si va referiti la plural incat pot considera ca dumneavoastra, personal, ati consultat cronometrele acelor terte persoane ? V-ati orientat dupa comentariile acestora sa faceti astfel afirmatii ?
  Ce am constatat noi ca organizatie sindicala, si am facut-o pe temei legal – nu din comentariile spectatorilor, ati luat la cunostinta deja.
  Si mai inteleg faptul ca nu apartinatorii decid rezultatul unei probe din acest concurs. Sa creditam totusi Comisia cu incredere. Cand membri din comisie si-au depasit prerogativele, ati constatat reactia noastra. Cu toate astea, nu putem plasa totul in derizoriu. A fost un episod din care speram ca cei doi membri ai comisiei au inteles unde au gresit si ca nu vor mai persista in acele greseli.[/quote
  Lumea nu e proasta!
  Miza acestor concursuri a fost mare. TREBUIA ORGANIZAT UN CONCURS NATIONAL SI NU AR MAI FI EXISTAT ATATEA DISCUTII.
  Stiu cazuri de candidati care au povestit legile si au luat 7 doar pt. ca aveau nevoie disperata de oameni.
  Va rog sa verificati pe viitor ,pt urmatorul concurs,comisiile de concurs .

 322. ms frumos,stiti cu aproximatie data cand vor fi afisate programarile pentru psihologic-ofiteri?

 323. Buna ziua,daca am luat psihologicul pentru agent operativ,e valabil si pentru posturile de ofiteri? prin reechivalare?

 324. Nu am avut pile , m-am pregatit si stiu persoane care aveau sotul/sotia in penitenciar si nu au luat concursul .

  Am experienta in recrutare si selectie si pot face diferente la varsta mea , a fost obiectiv procesul!

  Sa presupunem ca a fost favorizat cineva la proba sportiva, noi trebuia oricum sa ne pregatim pentru barem si sa ne raportam la el.

  Sa presupunem ca cineva a stiut subiectele la proba scrisa , am avut pe site 15 subiecte date in tara fara sa mai vorbim de cele trimise de (editat) si de toata platforma lui!

  Mai mult decat atat nu se putea , sunt curios in ce organizatie la un astfel de proces de recrutare si selectie, poti avea o mai mare transparenta !

 325. A devenit concursul asta si un mijloc de manipulare in masa cu impact geostrategic pentru Romania… 🙂
  Intelegem supararea. Este evident ca esecul doare. Insa nu trebuie sa picam intr-o alta latura a exprimarii opiniilor.

 326. DAAAAAA!!!!!!!!! Este perfect adevarat tot ce se spune aici despre fraudele ce s au facut….am sustinut proba sportiva la Slobozia….2 cronometre din exterior au arata mult sub limita maxima..dl..m a scos respinsa..si nu numai pe mine..desigur..de ce? pt ca au mirosit ca am invatat..si nu trebuia sa stric aranjamentele..va rog…verificati.sa vedeti..ce grade de rudenie au candidatele declarate admise..va spun eu..sunt 2 surori..si sunt si sotii de agenti..care agenti..au reusit sa aranjeze un intreg concurs ..a fost injosire pe fata..si a ramas fara ecou..desigur..se cer probe..si cum sa le aduci daca nu sunt considerate, ascultate niciun fel de astfel de aduceri la cunostinta? Parerea mea personala este ca a fost o manipulare la nivel national..s a vrut incasarea masiva de taxe si apoi..s a transmis de fapt, ca totul va ramane la nivel local..fiecare sa si faca jocurile..va rog mult nu mai vorbiti de transparenta, integritate si alte adjective care nu au nicio legatura cu conduita celor ce ocupa posturi inalte..si de fapt…dedesubtul este mult sub asteptari…la interviu..s a vazut capacitatea fiecarui membru din comisie si mai ales cine a fost capul si calaul/initiatorul acestui concurs.Concluzia este una singutra si general valabila ; NUSE VREA PATRUNDEREA IN SISTEM A UNOR OAMENI PREGATITI, COMPETENTI!!, tocmai pentru a putea ramane ei superiori , s a ajuns mai rau ca in alte institutii unde toti sunt numai nasi, fini, cumetri, cumnati, frati si surori.Un sistem nu se face singur, ci este construit de oameni..asa cum sunt oamenii..asa va fi si va deveni si sitemul…deci, nu aveti de ce sa va plangeti .!!!!!

 327. Am 46,4 ani si am candidat pentru agenti operativi.

  Am scos 6,7 s la 50m si 3,36 la 1000m, flotarile le-am facut in 23 s.

  Pana la urma este o sansa faptul ca nu exista limita de varsta si putem candida.

  Daca nu suntem sportivi sunt si alte pozitii in sistem la care putem accesa( contabil, psiholog, etc).

  Detinutii pe care i-am vazut , aveau 45 cm la biceps si cred in caz de evadare ar face proba de saritura garduri in 6 secunde !

 328. Multumesc de aprecieri. Insa am o nelamurire vis-a-vis de afirmatiile dumneavoastra. O faceti cu atata vehementa si va referiti la plural incat pot considera ca dumneavoastra, personal, ati consultat cronometrele acelor terte persoane ? V-ati orientat dupa comentariile acestora sa faceti astfel afirmatii ?
  Ce am constatat noi ca organizatie sindicala, si am facut-o pe temei legal – nu din comentariile spectatorilor, ati luat la cunostinta deja.
  Si mai inteleg faptul ca nu apartinatorii decid rezultatul unei probe din acest concurs. Sa creditam totusi Comisia cu incredere. Cand membri din comisie si-au depasit prerogativele, ati constatat reactia noastra. Cu toate astea, nu putem plasa totul in derizoriu. A fost un episod din care speram ca cei doi membri ai comisiei au inteles unde au gresit si ca nu vor mai persista in acele greseli.

 329. Domnule Tudorache, va multumesc pentru implicarea dvs privind corectitudinea desfaurarii acestei probe.
  Ceea ce am exprimat se refera la faptul ca:
  La proba de viteza candidatii au fost cronometrati din exterior de catre terte persoane. Timpii de pe cronometrele lor nu au batut cu cei din concurs, depasindu-se cu mult baremul eliminatoriu.
  In concluzie au fost favorizati multi concurenti.

 330. Parerea Snlp Tichilesti despre proba sportiva la Tichilesti este urmatoarea: http://snlptichilesti.blogspot.ro/2016/07/rezultate-finale-cu-probleme-presiuni.html

  Iar articolul dedicat nu cuprinde totul. Unul dintre membrii Comisiei a venit cu propriul monitor sportiv de la Braila, fara ca acesta sa faca parte din Comisie. De ce acel membru al comisiei a recurs la asta? In ce calitate si sub ce considerent? Ca si reprezentanti al sindicatului nu trebuia sa observam asta? Nu trebuia sa observam ca doi membri ai comisiei isi depasesc cu mult prerogativele implicandu-se activ in proba sportiva ducand in derizoriu aceasta proba? Sau poate cei doi nu au inteles OMJ 2478/2010 in care lucrurile sunt foarte clare: pentru proba sportiva se numeste un membru (fpss) de specialitate. Considerati ca ANP organizeaza concurs folosind ca membri spectatorii/apartinatorii candidatilor ?

 331. Domnule Tudorache, despre ce transparenta vorbim in organizarea concursului de la penitenciarul tichilesti?
  Ce au inteles membrii comisiei de concurs prin egalitatea sanselor? Au inteles ca trebuie sa ajunga o masa cat mai mare de oameni la proba scrisa?
  Ce parere aveti desfasurarea probei sportive?
  Proba sportiva a fost o jignire la adresa concurentilor care si-au dedicat timpul si energia pregatindu-se din timp pentru aceasta proba.
  Au fost frauda pe fata, apartinatorii au cronometrat din exterior proba de viteza si mai multe de 20 de concurenti nu ar fi trecut de aceasta proba. Ce sa facem mai participam la celelalte probe de concurs, sau lucrarile pentru proba scrisa sunt facute de pe acum pentru: (editat)??? Daca s-ar repeta proba sportiva nu ati mai vedea nici un nume din cele trei pe lista admisilor.
  Pacat ca sunt oameni care au muncit pentru acest concurs.
  Sa speram ca ANP-ul va lua masuri si ca va trimite subiectele sigilate pentru proba scris…. in caz contrar…am muncit degeaba.
  Va multumesc

 332. [quote name=”Bareme”]Procedura de selectie a candidatilor la probele sportive este incorecta sau mai bine-zis discriminatorie , avand in vedere ca unui candidat in varsta de 40 de ani i se cere sa indeplineasca aceleasi bareme sportive ca si cel de 20 de ani. Toate celelalte institutii, gen MAI, MApN, ISU, Jandarmerie, etc. au baremele sportive stabilite pe categorii de varsta. Consider ca, chiar daca ai 40 de ani ai dreptul sa muncesti intr-o institurie a Statului roman , iar prin stabilirea nediferentiata pe varsta a baremelor sportive ti se cam ia acest drept, pentru ca , la 40 de ani nu ai cum sa ai aceleasi performante sportive ca si la 20 -22 de ani oricat te-ai pregati, dar creierul functioneaza …. 😉 Intr-un eventual proces pe acest motiv ANP-ul ar pierde cu brio, ca discriminarea candidatilor pe criterii de varsta exista in mod evident.[/quote]
  asta este procedura de concurs, discriminare este ca sunt candidati care fiind trecuti de 30 de ani nu au promovat proba interviului desi au corespuns celorlalte conditii ale probei respective, nu va amagiti au fost candidati cu varsta sub 25 de ani care nu au fost in stare sa faca 20 de flotari

 333. Procedura de selectie a candidatilor la probele sportive este incorecta sau mai bine-zis discriminatorie , avand in vedere ca unui candidat in varsta de 40 de ani i se cere sa indeplineasca aceleasi bareme sportive ca si cel de 20 de ani. Toate celelalte institutii, gen MAI, MApN, ISU, Jandarmerie, etc. au baremele sportive stabilite pe categorii de varsta. Consider ca, chiar daca ai 40 de ani ai dreptul sa muncesti intr-o institurie a Statului roman , iar prin stabilirea nediferentiata pe varsta a baremelor sportive ti se cam ia acest drept, pentru ca , la 40 de ani nu ai cum sa ai aceleasi performante sportive ca si la 20 -22 de ani oricat te-ai pregati, dar creierul functioneaza …. 😉 Intr-un eventual proces pe acest motiv ANP-ul ar pierde cu brio, ca discriminarea candidatilor pe criterii de varsta exista in mod evident.

 334. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#590 Alex Dancea, #591 Andrei [/b]- in opinia personala cel putin pana la finalizarea primei proceduri de concurs[/quote]
  Nu înțeleg la ce va referiți?

 335. [b]#590 Alex Dancea, #591 Andrei [/b]- in opinia personala cel putin pana la finalizarea primei proceduri de concurs

 336. Buna ziua,o lamurire va rog :pt agent operativ concurs lansat iunie 2016 la tematica punctul 1 legea 254/2013 titlul 3 cap. 2,3,4,5,9,10 si titlul 4 cap. 2 iar la punctul3 din tematica hg 157/2016 la legea 254/2013 : titlul 1 si iar titlul 3 cu aceleasi capitole 2,3,4,5,9 si in plus cap. 1,6. Nu se recomanda studierea aproape a aceluias material de doua ori ?

 337. Si eu am aceeasi intrebare ca alex dancea.am luat examenul si nimeni nu stie nimic.oare cat de bun si serios este acest sistem pt ca incep sa am dubii?….

 338. Buna ziua. Imi poate spune cineva cat timp durează pana sa fie angajata o persoana care a luat concursul ? Am luat concursul însă nu mi poate spune nimeni exact data si nu știu cum sa mi pun demisia + preaviz la actualul loc de munca. Mulțumesc

 339. Este vb DE P POARTA ALBA
  .Am cautat filmulete pe youtube si in cel mai rau caz era pusa o foaie de cort…..rusine ! V

 340. [b]#587 KATTY [/b]- intr-adevar, e firesc ca fiecare unitate sa asigure conditii optime pentru sustinerea oricarei probe. Despre ce unitate este vorba ?

 341. Crezi ca esti in masura sa raspunzi la intrebare?esti un simplu concurent!!!!!!!!!!!!!!!!

 342. [quote name=”KATTY”]Buna ziua.Am o intrebare la proba sportiva ca o conditie pt desfasurarea probei abdomene comisia trebuie sa asigure materiale necesare ……este normal sa le dai direct cu spatele pe iarba?……Regulamentul prevede respectarea conditiilor necesare la orice institutie unde se desfasoara proba de concurs abdomene.[/quote]
  Si n-ati dat probele toti concurentii în aceleasi conditii? De ce nu ti-ai adus o saltea dormeo?
  Doamne, Doamne…!!!!!

 343. Imi poate spune cineva care a dat scrisul sau cineva de la snlp cum se corecteaza lucrarea scrisa?mai exact ma intereseaza daca raspunsurile trebuie sa fie exact ca in metodologie sau pot avea forma diferita dar acelasi inteles.multumesc,imi raspunde si mie cineva?

 344. Buna ziua.Am o intrebare la proba sportiva ca o conditie pt desfasurarea probei abdomene comisia trebuie sa asigure materiale necesare ……este normal sa le dai direct cu spatele pe iarba?……Regulamentul prevede respectarea conditiilor necesare la orice institutie unde se desfasoara proba de concurs abdomene.

 345. [b]#581 alin[/b] – sunt subiecte care au fost date la unele penitenciare. Deci, caracter informativ.

 346. buna ziua.pe anp.gov.ro pentru posturile de agent din data de 22.03.2016 sunt date 3 variante de subiecte.acestea sunt variante cu caracter informativ sau ca si posibile subiecte.multumesc anticipat

 347. daca iau examenul de admitere pentru post de asistent medical si am o vechime in munca de 19 ani pe studiile necesare postului, vechime realizata in spital cu ce grad de agent sunt angajat?

 348. Imi poate spune cineva care a dat scrisul sau cineva de la snlp cum se corecteaza lucrarea scrisa?mai exact ma intereseaza daca raspunsurile trebuie sa fie exact ca in metodologie sau pot avea forma diferita dar acelasi inteles.multumesc

 349. [quote name=”anonim”]buna ziua. daca am luat psihologicul pt agent operativ si acum mi am depus dosarul pt agent administrativ, se echivaleaza psihologicul? va multumesc[/quote]

  Da

 350. [b][i]Nota admin:[/b] deja dai dovada de impertinenta. Faptul ca nu ai luat un examen in acest sistem, nu-ti permite sa arunci cu laturi continuu fara un argument de care sa poata tina cont un organ in drept. Afirmatiile tale deja duc in derizoriu intreaga procedura de concurs la care au muncit si muncesc sute de oameni. Reprezentam drepturile acestor oameni si nu permitem sa fie improscati cu tot felul de laturi, fara a veni macar cu un indiciu sau o proba reala de coruptie asa cum insinuezi in fiecare comentariu.
  Nemultumirile le putem exprima si fara a jigni continuu.
  Acum suntem de vina noi, ca structura sindicala, ca nu ai luat tu un examen ! Mai mult, ne acuzi si ca am tainui nu stiu ce acte de coruptie. E prea mult ! [/i]

 351. N-ar fi oare mai bine sa focusam mai mult pe studiu si sa nu mai vedem in PV-ul de la finalul probei atat de multe mentiuni „nu am obiecti” scrise in nu stim ce limba? Daca voi apreciati ca toti cei 1000 de angajati noi care vor fi incadrati in curand sunt doar rude ale unor actuali salariati si credeti ca asta este atat de relevant, ce putem spune? Cat de relevant sa fie pentru o comisie de concurs faptul ca esti var cu x sau y care este agent intr un penitenciar? Sau toti or fi rude de sefi?!…

 352. [quote name=”nemultumitu”]Despre ce transparenta vorbim aici? nu exista asa ceva atat timp cat examenele sunt organizate de fiecare unitate in parte! Transparenta a existat la MAI, cand concursul a fost national si grila…ai nostrii nu au avut timp suficient cu o mana de candidati pe 500 locuri, in schimb cei de la politie cu aproape 3000 locuri scoase la concurs s-au putut descurca…acolo transparenta, caci au mai ramas si locuri neocupate si concursul s-a desfasurat extrem de rapid. La noi, la fiecare unitate au existat doar 2-3 destepti care au invatat si restul nu, caci au luat note foarte mici…mi-e greu sa cred…nu mai zic nimic, si voi cei din sindicat stiti ca sunt multe nereguli, dar cine sa va ia in seama si pe voi si pe noi…DNA-UL, DGA-UL…STITI SI VOI CA „NIMIC NU ESTE TRANSPARENT”.

  570 Rodica…La interviu, daca esti de-al casei primesti 3 intrebari gen „de ce te consideri potrivit” etc.., dar daca nu esti de-al casei si mai esti si bun primesti „n” spete, care sunt intoarse pe toate partile, sa te incurce cat mai mult si daca totusi raspunzi bine, nu conteaza, ei tot te pica pentru ca trebuie sa ajunga la scris cu oameni f putini. Nu este deloc adevarat ca cei picati sunt frustrati sau nepregatiti, mai ales la interviu…si da, avem dovezi destule multi dintre noi , dar nu ne ia nimeni in seama..daca eu am raspuns bine la cele 10 spete care mi-au fost adresate si am picat, iar x domnisoara mai si spune ca a raspuns gresit, s-a emotionat si a inceput sa planga si a trecut de proba interviului avand in vedere ca i s-au adresat 3 intrebari, dvs considereti ca este corect, nu? interviul ar trebui sa fie la fel pentru toata lumea, am mai dat interviuri, chiar si la penitenciar si nu am mai picat pana la cel de la Jilava…unde exista muluuuulta transparenta…hai fiti seriosi si nu ne mai jigniti caci nu suntem niste prosti, suntem oameni cu facultati care vrem cu disperare un loc de munca pentru ca tara asta nu ne ofera nimic, exista numai nedreptati…cum insinueaza si spaga2500 daca nu ai bani sau relatii nimic nu primesti doar fiindca esti bun (cum ar fi corect) mai ales cand sunt doar 2,3,5 locuri? ce rude sa intre mai repede? Nu ma credeti, vreti dovezi?…atunci verificati postul de agent secretariat care a fost scos la concurs in 27 nov 2015 de la Penit. Spital Buc. Jilava…vedeti cine a luat postul si cum si atunci aruncati cu pietre in noi ca suntem prosti si frustrati, ca nu invatam…ne-am inscris si noi asa sa ne aflam intreaba.
  ..de faptul ca acum se dau si grile mai este nevoie sa zic ceva? ca ANP-ul ne induce in eroare , nu se tine de cuvant…asta este transparenta??? „ANP”, cum poti sa pui capul pe perna cand stii ca multi copii amarati vin de departe sa se inscrie la aceste concursuri, desi nu au bani si nici macar nu le dati sansa sa ajunga la scris sa se lupte si sa castige intr-adevar cel mai bine pregatit?!…continuati sa credeti in falsele voastre povesti! Sanatate multa va doresc![/quote]
  Cautati in declaratiile de avere si vedeti ca majoritatea celor care au castigat postul de economist de exemplu , au rude in ANP sau lucreaza in ANP(le gasiti in declaratia de avere a sotului persoanele care au luat postul).Poate este o coincidenta?!
  Chiar toti cei care posteaza sunt doar suparati ca nu au luat postul sau sunt dezamagiti de ceea ce se inampla la concursuri?Dar ce dovezi poti aduce?Asadar nu putem decat sa ne spunem dezamagirea aici si cam atat.

 353. Buna ziua! M-am hotarat sa scriu doar pentru ca nu este corect si drept sa se faca acuzatii nefondate. Sunt una dintre candidatele “no name” din acest concurs, dar care a reusit, spre surprinderea multora sa obtina nota maxima. Totul este sa-ti doresti, sa lupti pentru visul tau, sa crezi ca vei iesi invingator si nu in ultimul rand sa muncesti cu toate fortele si resursele pe care le ai si de care poate nici nu stiai ca dispui. Daca vrei, poti! Nu mai dati cu pietre!!! Pregatiti-va pentru toate probele si tratati-le cu maxima seriozitate! Concursul a fost sustinut la Giurgiu.

 354. 570 Rodica… Nu te ajuta cu nimic sa stii intrebarile si nici nu este just acest lucru, draga mea!

 355. Despre ce transparenta vorbim aici? nu exista asa ceva atat timp cat examenele sunt organizate de fiecare unitate in parte! Transparenta a existat la MAI, cand concursul a fost national si grila…ai nostrii nu au avut timp suficient cu o mana de candidati pe 500 locuri, in schimb cei de la politie cu aproape 3000 locuri scoase la concurs s-au putut descurca…acolo transparenta, caci au mai ramas si locuri neocupate si concursul s-a desfasurat extrem de rapid. La noi, la fiecare unitate au existat doar 2-3 destepti care au invatat si restul nu, caci au luat note foarte mici…mi-e greu sa cred…nu mai zic nimic, si voi cei din sindicat stiti ca sunt multe nereguli, dar cine sa va ia in seama si pe voi si pe noi…DNA-UL, DGA-UL…STITI SI VOI CA „NIMIC NU ESTE TRANSPARENT”.

  570 Rodica…La interviu, daca esti de-al casei primesti 3 intrebari gen „de ce te consideri potrivit” etc.., dar daca nu esti de-al casei si mai esti si bun primesti „n” spete, care sunt intoarse pe toate partile, sa te incurce cat mai mult si daca totusi raspunzi bine, nu conteaza, ei tot te pica pentru ca trebuie sa ajunga la scris cu oameni f putini. Nu este deloc adevarat ca cei picati sunt frustrati sau nepregatiti, mai ales la interviu…si da, avem dovezi destule multi dintre noi , dar nu ne ia nimeni in seama..daca eu am raspuns bine la cele 10 spete care mi-au fost adresate si am picat, iar x domnisoara mai si spune ca a raspuns gresit, s-a emotionat si a inceput sa planga si a trecut de proba interviului avand in vedere ca i s-au adresat 3 intrebari, dvs considereti ca este corect, nu? interviul ar trebui sa fie la fel pentru toata lumea, am mai dat interviuri, chiar si la penitenciar si nu am mai picat pana la cel de la Jilava…unde exista muluuuulta transparenta…hai fiti seriosi si nu ne mai jigniti caci nu suntem niste prosti, suntem oameni cu facultati care vrem cu disperare un loc de munca pentru ca tara asta nu ne ofera nimic, exista numai nedreptati…cum insinueaza si spaga2500 daca nu ai bani sau relatii nimic nu primesti doar fiindca esti bun (cum ar fi corect) mai ales cand sunt doar 2,3,5 locuri? ce rude sa intre mai repede? Nu ma credeti, vreti dovezi?…atunci verificati postul de agent secretariat care a fost scos la concurs in 27 nov 2015 de la Penit. Spital Buc. Jilava…vedeti cine a luat postul si cum si atunci aruncati cu pietre in noi ca suntem prosti si frustrati, ca nu invatam…ne-am inscris si noi asa sa ne aflam intreaba.
  ..de faptul ca acum se dau si grile mai este nevoie sa zic ceva? ca ANP-ul ne induce in eroare , nu se tine de cuvant…asta este transparenta??? „ANP”, cum poti sa pui capul pe perna cand stii ca multi copii amarati vin de departe sa se inscrie la aceste concursuri, desi nu au bani si nici macar nu le dati sansa sa ajunga la scris sa se lupte si sa castige intr-adevar cel mai bine pregatit?!…continuati sa credeti in falsele voastre povesti! Sanatate multa va doresc!

 356. buna ziua,spuneti mi si mie va rog daca se admit derogari referitoare la inaltime pt admitere penitenciare si daca da pana la cati centimetri.va multumesc

 357. Buna. Cine sustinut interviu… Cateva sfaturi va rog !!! Ce se da? Ce intreaba?
  Va multumesc anticipat !

 358. [quote name=”Irina S”]Rezultatele la interviu pt. Jilava -agent operativ, cand se afisaza si unde?? Maine sunt probele sportive si nu stiu nici pana la aceasta ora daca am fost declarata ADMIS sau RESPINS. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc anticicat!!!![/quote]
  Aici -> http://anp.gov.ro/536-agent-operativ-22-martie-2016

 359. Rezultatele la interviu pt. Jilava -agent operativ, cand se afisaza si unde?? Maine sunt probele sportive si nu stiu nici pana la aceasta ora daca am fost declarata ADMIS sau RESPINS. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc anticicat!!!!

 360. buna ziua. daca am luat psihologicul pt agent operativ si acum mi am depus dosarul pt agent administrativ, se echivaleaza psihologicul? va multumesc

 361. [b]#565 spaga2500E ! [/b]- Orice nemultumire are ca temei rezultatul negativ. Dupa cum am mai afirmat, e firesc sa fii suparat cand nu-ti ies lucrurile cum le-ai calculat insa tot atat de firesc sa prezinti indicii sau probe daca consideri ca ti s-a facut o nedreptate. Potand cu acest nickname induci o anume idee. Tot fara probe sau alte indicii…si nu e corect, nu e corect pentru oamenii care au pregatit acest concurs si pentru cei care s-au pregatit temeinic pentru acest concurs.
  Dupa cum observi, dam posibilitatea candidatilor sa se exprime insa nu putem accepta la nesfarsit ca o intreaga procedura de concurs sa fie dusa in derizoriu doar pe motiv ca unii n-au invatat sau nu s-au pregatit indeajuns pentru unele probe eliminatorii.

 362. Sunt consternat sa vad cum este abordata problema valului de candidați nemulțumiți. Se încadrează in normalitate la noi. Transparenta, normalitate, încredere in sistem, puteți apela la autorități si alta gargara !

  Mereu aceiași placa sfidătoare la adresa oamenilor.

  Nimeni nu propune soluții, nimeni nu le da dreptate oamenilor, nimeni nu încerca măcar sa reducă numărul nemulțumirilor. Daca era pe corectitudine , transparenta si alta gargara… dece atât de multe nemulțumiri ?!

  Aveți încrede in sistem, e normal sa fie nemulțumiri, apelați la autorități. Ce urat miroase asta cu ,,aveți încredere!,,

 363. Pentru #556 Cineva
  Bună seara
  Spre marea ta surprindere țin să te anunț că încă sunt la fel de încrezătoare ca în ziua în care mi-am depus dosarul de candidatură 🙂
  Încă nu am susțiut toate probele, dar am trecut cu bine de interviu și de proba sportivă și sper să îți dau un feedback la fel de optimist și după proba scrisă. Acum cu siguranță veți veni cu comment-uri negative și tot felul de insinuări, dar chiar nu mă interesează părerile răutăcioase și acuzațiile nefondate ale unora sau altora, important este faptul că sunt ferm convinsă, în continuare, de corectitudinea desfășurării acestui concurs și pot să afirm cu tărie că: cei care se pregătesc serios au șanse să intre în sistem, câștigă cel mai bun! în rest, vă doresc numai bine și spor la acuzații și răutăți gratuite!

 364. [b]#562 Anamaria[/b] – daca te inscrii pentru aceeasi categorie e posturi, ti se echivaleaza testarea psihologica. Celelalte probe le vei sustine din nou.

 365. Buna ziua , daca am trecut toate probele si am picat proba sportiva si vreau pana la sfarsitul anului sa ma inscriu la a doua serie de posturi de agent operativ trebuie sa dau din nou testarea psihologica si sa fac analizele si sa particip la interviu sau se pot echivala cumva ? Multumesc

 366. [quote name=”Candidat nelamurit”]Indiciu..ordinea probelor..a fost ..rezistenta, abdomene/ flotari si viteza…am scris in primul comm..ce sa spun mai mult, eu asteptam pct. de vedere primit de la comisia respectiva , prin dvs…..daca este o tematica..de ce nu se respecta? Si tot asa…[/quote]
  Te lamuresc eu oarecum deoarece cativa anisori buuni am dat trimestrial probe sportive mai pretentioase sa zic asa si anume: flotari, abdomene dupa care REZISTENTA 3000m. Deci daca tu dai viteza, flotari dupa care alergare care 1000m este proba de viteza pt o mare parte timpii la aceasta proba cresc cosiderabil. Restu’ e CanCan

 367. Indiciu..ordinea probelor..a fost ..rezistenta, abdomene/ flotari si viteza…am scris in primul comm..ce sa spun mai mult, eu asteptam pct. de vedere primit de la comisia respectiva , prin dvs…..daca este o tematica..de ce nu se respecta? Si tot asa…

 368. [b]#558 dezamagit [/b]- faptul ca ai picat un examen nu trebuie sa genereze o pleiada de acuzatii fara temei. Tot ce acuzi, trebuie si demonstrat. Nu putem duce in derizoriu munca a sute de oameni din toata tara vis-a-vis de acest concurs. Inteleg supararea, e normal, insa e normal sa si prezinti unele probe sau macar indicii care sa conduca la cele afirmate de tine.
  In plus, daca detii astfel de probe sau indicii, sesizeaza organele in drept deindata !

 369. [quote name=”nemultumitu”]#547 romania – trebuie sa sesizati DNA-UL, ca daca stam dupa cei din ANP…Dumnezeu cu mila, caci ei permit toate prostiile si nu-i intereseaza deloc!!![/quote]
  Ba ii intereseaza , si inca foarte mult .Sunt direct interesati sa castige concursurile „oamenii destepti”(rude si prieteni .iar daca mai ramane vreun loc si pentru altii e bine, daca nu asta e).

 370. [b]#555 Candidat nelamurit[/b] – O insiruire de afirmatii fara fond. Poti fi un pic mai clar ? Fata de ce spui, astept sa ne prezinti macar indicii.

 371. Asteptam un feedback dupa ce ai sustinut toate probele. Mai esti asa increzatoare?

  [quote name=”O candidată”]#501 dan
  Aceasta este părerea ta, nu știu de unde ai tras asemenea concluzii dar vreau să menționez faptul că nu sunt de acord cu tine. Până în momentul de față am susținut testarea psihologică și mi-am depus fișa medicală, sinceră să fiu, nu am văzut nici urmă de favoritism față de vre-un coleg sau colegă candidat/ă, ba dimpotrivă, au fost declarați respinși la testarea psihologică mulți cunoscuți care erau soții sau copii de cadre din penitenciar. Din experiența mea scurtă de până acum din postura de candidată, vreau să vă spun că am toată încrederea în corectitudinea desfășurării acestui concurs și vreau să vă încurajez pe toți cei care visați la o carieră în acest sistem, să vă înscrieți la concurs, este șansa voastră și nimeni nu vi o poate lua, depinde doar de voi cât de mult vă dați interesul. Și să nu uităm, ocaziile de genul acesta sunt foarte puține, prin urmare să ne considerăm norocoși din start pentru că avem această posibilitate! Vă doresc multă baftă și spor la învățat ;)[/quote]

 372. Inca astept raspuns despre incalcarea si nerespectarea tematicii la sport Giurgiu…si nu numai…de ce nu se respecta..si de ce nu e nimeni tras la raspundere….??? E greu , normal ..ce sa mi ziceti….ce nu vad bine? Nu sunt singurul „orb” din tara…si..tare as vrea sa vad fetele tuturor celor implicati ..peste ani de zile..ca asa se procedeaza..cum a fost la Ct..cu pompierii…nu se stie…

 373. [quote name=”vizitator”][quote name=”Mihai.C”][quote name=”elena”][quote name=”nemultumitu”]Atunci haideti cu totii sa facem ceva! Daca stam si ne plangem nu rezolvam nimic…haideti sa sesizam DNA-UL…sa asiste concursurile, cei care stiti mai multe sa aduceti dovezi. Degeaba postam aici pe site, ca nu este de competenta sindicatului. Sa ne luptam pentru drepturile noastre, din cauza asta a ajuns atat de rau tara noastra, noi nu facem nimic, doar ne plangem si le permitem sa-si bata joc de noi![/quote]
  Sunt de acord cu tine. Dar cum putem dovedi???Cu ce poti dovedi ca X stia subiectele?
  Banuiesti , dar nu ai dovezi.Nu stiu cum poti cere anularea concursului eventual si o alta comisie ,dar din pacate ei se cunosc intre ei , iar noi nu avem nici o relatie …..As fi curioasa sa daca cel care castiga concursul stie toata legislatia in afara de subiectele de la concurs….
  Nu stiu cine poate face ceva fara dovezi ( pentru ca noi concurentii nu avem cum sa le obtinem)dar macar sa mediatizam indeajuns aceste abuzuri poate se sesizeaza cineva…
  La un concurs unde am participat au fost 2 greseli in baremul de corectare, pe care le-am sesizat comisiei dupa ce au fost corectate lucrarile.(au fost teste grila).Nu mi-au dat dreptate , apoi a 2-a zi au fost modificate notele dar numai pentru un singur raspuns gresit din barem.
  Am facut contestatie , am mentionat in scris raspunsurile corecte la acele 2 subiecte cu raspuns gresit in barem , exemplificand Legea, art.la ambele subiecte ( nu am stiut ce au corectat in barem cei din comisie de s-a modificat nota, doar mi-am dat seama ca a fost modificat un singur raspuns dar nu stiam care) si am primit raspuns la contestatie ca lucrarea s-a corectat conform baremului. Atat![/quote]

  Sa nu uitam si de examinarea psihologica, care de asemnea a fost un FAKE total, pt a se dispersa de o masa incomoda de oameni.

  Daca inca mai exista cineva care poate nu a inteles de ce sa picat atât de mult la teribila proba psihologica, al voi lamuri eu imediat.

  Mentionez ca eu am dat aceasta testare ”psihedelica” la Iasi.

  (editat) – [i]intregul paragraf contine insulte la persoana. Ne putem exprima nemultumirile si fara a jigni. [/i]

  Si incepuse bunu’ prezentarea testelor.
  Bolboroseala numita de el ca fiind explicația enunțului era de mântuiala. Cine a înțeles bine, cine nu, D-zeu cu mila ! Nervos, iritat, atentiona si apostrofa din orice directie. Bateriile de teste chiar nu au fost o problema, au fost destul de ușoare, si cu asta se scoate ochii candidaților. Hai domne’ ca nu era asa greu ! Corect, teste au fost ușoare, nimeni nu sa plâns de ele ca ar fi fost foarte grele, nici măcar dintre cei picați. Dar si-au bătut joc de noi cu acea prezentarea succinta si in viteza a enunțurilor, fără un timp minimal pentru a putea citi si înțelege cerintele testului. Totul pe viteza maxima, sub presiune si indiferenta maxima fata de cei care poate nu au inteles sau poate nu au auzit foarte bine explicatiile. Asta a fost de fapt problema, aici a picat lumea, Bateriile de testare au fost ok ca si dificultate.

  Nu era oare normal ca fiecare sa poată citi cu atenție enunțul textului, si sa zica daca este sau nu pregătit sa înceapă testarea ? Daca zicea vreo doi ,,destepti” din sala ca ei sunt gata, apoi gata se pornea cronometru, restu nu mai conta. Se dădea startul înainte ca tu sa înțelegi ceva din enunț. Tu inca citeai, te lămureai imediat ce aveai de fapt de facut, te apucai de treaba, era chiar usor, dar venea imediat comanda ”pixul jos !”. Pai asa se măsoară competentele ma nene, ma? Pai normal ca testarea e un fiasco, e nula, e o batjocura.

  Testele de personalitate care chipurile nu erau contracronometru, de fapt chiar erau contracronometru, pentru ca mereu se insista cu intrebarea: Mai aveti ? Da mai aveți.. ? Da mai e cineva care nu a terminat ?.Pai normal ca se greșea pe viteza. Testarea nu a durat mai mult de 3 ore, maxim..Cica sa-ti ei la tine pachet si apa ca durează mult testarea. Pai parca era vorba de 4-5 ore de testare ? De unde sa taiat oare? Nu cumva din timpul nostru de parcurgere si intelegere a testelor ?
  Eu unul nu ma simt respins pe dreptate. O mizerie! O batjocura made in Romania ! Cui sa spui? Cui sa te plângi ?! Multumim sindicatului ca macar ne permite sa ne zice of-ul aici Noi romanii suntem obișnuiți sa ne resemnam usor cu mizeriile astea.

  Intamplarea face sa am prieteni care sunt chiar profesori universitari de psihologie. Evident, le-am povestit si lor acesta metoda psihologica de (editat), si mi-au confirmat ca a acesta a fost doar o alta mare (editat) MADE IN ROMANIA ![/quote]

  Puteti consulta 1. Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practica, 2. Legislatia specifica psihologilor/activitatilor de psihologie. Psihologii isi respecta standardele de calitate, codul etic si legislatia in vigoare a activitatilor de psihologie, iar in ceea ce priveste standardele/interpretarile/calibrarile testelor/testele selectionate, etc, sunt aspecte care tin de specificul postului/institutiei.[/quote]

  Întreabă un psiholog profesionist despre legalitatea si obiectivitatea acestei examinări psihologice. Eventual, dacă ai posibilitatea, stai de vorba cu un profesor universitar de specialitate, si explicai obiectiv cum sa desfășurat aceasta examinare psihologica.

  Din punctul vedere al unui profesionist aceasta testare a fost o batjocura la adresa unei mase mari de oameni, de care trebuia cumva sa se dispenseze urgent.
  Au recunoscut si ei ca au renunțat la proba interviului psihologic din cauza lipsei de personal. Un personal îmbătrânit si total incompetent.
  Este mai mult decât evident ca acest concurs a fost 100% nul , ilegal, si nu reflecta nici pe departe realitatea. La fel, la proba sportiva nu s-au respectat baretele limita admise. Singura examinare reala a fost cea de la scris.

  Daca cineva ar sta sa facă o ancheta serioasa al acestui concurs, cu siguranța l-ar declara nul. Dar trăim in Romania, cine sa ia in considerare atâta lucru ?
  Nu va convine, nu va băgați ! Asta e singura explicație care o primesc cei care au obiecții cât se poate de pertinente !

  Mulțumesc!

 374. Buna ziua! Cum e posibil ca la Giurgiu probele sportive sa se dea in ordinea: rezistenta, abdomene/ flotari si apoi viteza? Comisia se presupune ca are cunostinte despre activitatea sportiva…deci…e dovada inca unei desfasurari de concurs nu tocmai corecta pentru evaluare, mai ales cronometrarea , care a lasat de dorit, si nici acum nimeni nu raspunde…despre care transparenta se vorbeste…poate doar la nivel teoretic…..aloooo!!!!!

 375. [quote name=”Mihai.C”][quote name=”elena”][quote name=”nemultumitu”]Atunci haideti cu totii sa facem ceva! Daca stam si ne plangem nu rezolvam nimic…haideti sa sesizam DNA-UL…sa asiste concursurile, cei care stiti mai multe sa aduceti dovezi. Degeaba postam aici pe site, ca nu este de competenta sindicatului. Sa ne luptam pentru drepturile noastre, din cauza asta a ajuns atat de rau tara noastra, noi nu facem nimic, doar ne plangem si le permitem sa-si bata joc de noi![/quote]
  Sunt de acord cu tine. Dar cum putem dovedi???Cu ce poti dovedi ca X stia subiectele?
  Banuiesti , dar nu ai dovezi.Nu stiu cum poti cere anularea concursului eventual si o alta comisie ,dar din pacate ei se cunosc intre ei , iar noi nu avem nici o relatie …..As fi curioasa sa daca cel care castiga concursul stie toata legislatia in afara de subiectele de la concurs….
  Nu stiu cine poate face ceva fara dovezi ( pentru ca noi concurentii nu avem cum sa le obtinem)dar macar sa mediatizam indeajuns aceste abuzuri poate se sesizeaza cineva…
  La un concurs unde am participat au fost 2 greseli in baremul de corectare, pe care le-am sesizat comisiei dupa ce au fost corectate lucrarile.(au fost teste grila).Nu mi-au dat dreptate , apoi a 2-a zi au fost modificate notele dar numai pentru un singur raspuns gresit din barem.
  Am facut contestatie , am mentionat in scris raspunsurile corecte la acele 2 subiecte cu raspuns gresit in barem , exemplificand Legea, art.la ambele subiecte ( nu am stiut ce au corectat in barem cei din comisie de s-a modificat nota, doar mi-am dat seama ca a fost modificat un singur raspuns dar nu stiam care) si am primit raspuns la contestatie ca lucrarea s-a corectat conform baremului. Atat![/quote]

  Sa nu uitam si de examinarea psihologica, care de asemnea a fost un FAKE total, pt a se dispersa de o masa incomoda de oameni.

  Daca inca mai exista cineva care poate nu a inteles de ce sa picat atât de mult la teribila proba psihologica, al voi lamuri eu imediat.

  Mentionez ca eu am dat aceasta testare ”psihedelica” la Iasi.

  (editat) – [i]intregul paragraf contine insulte la persoana. Ne putem exprima nemultumirile si fara a jigni. [/i]

  Si incepuse bunu’ prezentarea testelor.
  Bolboroseala numita de el ca fiind explicația enunțului era de mântuiala. Cine a înțeles bine, cine nu, D-zeu cu mila ! Nervos, iritat, atentiona si apostrofa din orice directie. Bateriile de teste chiar nu au fost o problema, au fost destul de ușoare, si cu asta se scoate ochii candidaților. Hai domne’ ca nu era asa greu ! Corect, teste au fost ușoare, nimeni nu sa plâns de ele ca ar fi fost foarte grele, nici măcar dintre cei picați. Dar si-au bătut joc de noi cu acea prezentarea succinta si in viteza a enunțurilor, fără un timp minimal pentru a putea citi si înțelege cerintele testului. Totul pe viteza maxima, sub presiune si indiferenta maxima fata de cei care poate nu au inteles sau poate nu au auzit foarte bine explicatiile. Asta a fost de fapt problema, aici a picat lumea, Bateriile de testare au fost ok ca si dificultate.

  Nu era oare normal ca fiecare sa poată citi cu atenție enunțul textului, si sa zica daca este sau nu pregătit sa înceapă testarea ? Daca zicea vreo doi ,,destepti” din sala ca ei sunt gata, apoi gata se pornea cronometru, restu nu mai conta. Se dădea startul înainte ca tu sa înțelegi ceva din enunț. Tu inca citeai, te lămureai imediat ce aveai de fapt de facut, te apucai de treaba, era chiar usor, dar venea imediat comanda ”pixul jos !”. Pai asa se măsoară competentele ma nene, ma? Pai normal ca testarea e un fiasco, e nula, e o batjocura.

  Testele de personalitate care chipurile nu erau contracronometru, de fapt chiar erau contracronometru, pentru ca mereu se insista cu intrebarea: Mai aveti ? Da mai aveți.. ? Da mai e cineva care nu a terminat ?.Pai normal ca se greșea pe viteza. Testarea nu a durat mai mult de 3 ore, maxim..Cica sa-ti ei la tine pachet si apa ca durează mult testarea. Pai parca era vorba de 4-5 ore de testare ? De unde sa taiat oare? Nu cumva din timpul nostru de parcurgere si intelegere a testelor ?
  Eu unul nu ma simt respins pe dreptate. O mizerie! O batjocura made in Romania ! Cui sa spui? Cui sa te plângi ?! Multumim sindicatului ca macar ne permite sa ne zice of-ul aici Noi romanii suntem obișnuiți sa ne resemnam usor cu mizeriile astea.

  Intamplarea face sa am prieteni care sunt chiar profesori universitari de psihologie. Evident, le-am povestit si lor acesta metoda psihologica de (editat), si mi-au confirmat ca a acesta a fost doar o alta mare (editat) MADE IN ROMANIA ![/quote]

  Puteti consulta 1. Codul deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practica, 2. Legislatia specifica psihologilor/activitatilor de psihologie. Psihologii isi respecta standardele de calitate, codul etic si legislatia in vigoare a activitatilor de psihologie, iar in ceea ce priveste standardele/interpretarile/calibrarile testelor/testele selectionate, etc, sunt aspecte care tin de specificul postului/institutiei.

 376. Buna ziua. Am si eu o intrebare,daca ma poate lamuri cineva. Eu nu am trecut probele fizice acum la incadrare din sursa externa. Pe langa testul psihologic care este valabil 6 luni, mai este valabila si fisa medicala, pentru admiterea la Targu Ocna? As vrea sa mi depun dosarul si nu stiu daca este valabila si fisa medicala tot 6 luni. Va multumesc.

 377. #547 romania – trebuie sa sesizati DNA-UL, ca daca stam dupa cei din ANP…Dumnezeu cu mila, caci ei permit toate prostiile si nu-i intereseaza deloc!!!

 378. Va multumesc, pentru raspuns. Nu stiu daca sunt suficient de pregatita pentru proba scrisa. Pentru etapa a doua, as ai castiga putin timp.

 379. [b]#546 Roxana[/b] – un considerent pentru care vrei sa renunti ? Din ce spui, ai ajuns departe ina cest concurs. Te poti inscrie fara probleme pentru a concura pentru ocuparea unui post vacant in etapa a 2-a de concursuri iar testarea psihologica ti se echivaleaza daca te inscrii pentru pentru un post similar pentru care ai sustinut-o.

 380. Atentie !
  La proba sportiva nu se respecta baremul maxim la proba de 1000 m. Dupa proba psihologica se pare ca au cam rama fara oameni, si se trece cu vederea proba sportiva. O noua mizerie marca ANP !
  Am văzut admise niște balene care isi dădeau duhul pe acolo, si au scos cu mult peste 4 min la 1000 m. Chiar m-am bucurat, am zis ca au fost respinși. Dar surpriza mare, au aparut pe lista de admisi ! Alta bătaie de joc! Unii dintre noi chiar ne-am antrenat, chiar ne-am sacrificat timpul si energiile pt a slabi , a tine regim, a fi in forma maxima. Iar, alta bataie de joc ?! Pe astia chiar nu ai trage nimeni la raspundere ? Dupa mizeria de la testare psihologica, unde au respins pe criterii cel putin bizare o masa enorma oameni, acum alte probe la fel de bizare. Poate suntem noi prosti si necalificați pt a le înțelege criteriile de selecție. Dar la proba sportiva cum e ? Tot noi suntem aia care nu vedem bine ? Rușine !
  Site cineva unde se poate trimite o petiție cu aceste grave ilegalități ? Chiar suntem ai nimănui ? Nu o sa-si mai revină niciodată tarisoara asta ..offf cata mizeri, m-am acrit !

 381. Sunt inscrisa la prima etapa de examen, pentru unul din posturile scoase la concurs in 22.03, am fost declarata admisa la testarea psihologica si la inca cateva probe de dupa aceasta, dar acum vreau sa renunt si sa ma inscriu la un post similar scos la concurs in 16.06, la aceiasi unitate. Intrebarea mea este, daca se poate face acest lucru si care ar fi procedura? In acest caz imi va fi recunoscuta proba psihologica sau o alta proba luata? Va multumesc!

 382. [b]#543 Mihai Mihai[/b] – [i]#542 Ștefan Teoroc 05-07-2016 07:45
  Fisa medicala depusa initial (in original) este parte din dosarul depus si verificat pentru concursul pe care l-ai picat.[/i]

 383. Fisa medicala depusa initial (in original) este parte din dosarul depus si verificat pentru concursul pe care l-ai picat.

 384. Am participat la un concurs si am picat.Acum concurez din nou si am nevoie de fisa medicala din primul dosar.Cei de la biroul de personal mi-au spus ca nu imi pot da fisa medicala decat in copie,e corect?Vreau o parere cat mai avizata.

 385. [quote name=”dan”]Nu vreau sa ii descurajez pe cei care se inscriu la concursurile din institutiile publice, dar castigatorii posturilor se stiu de cand se depun dosarele..Am sustinut un astfel de concurs si indiferent cate dosare sunt inscrise , multe se triaza si castiga cine trebuie.Din pacate coruptia e atat de mare incat simti ca o iei razna cand vezi cum te manevreaza pe fata.Vedeti cine castiga posturile!( sotia , copilul lui x, y din sistem . Si nu oricine din sistem!!!)Poate acum cativa ani existau cateva locuri libere si pentru cei care invatau dar sincer acum ma indoiesc.Iar unde exista un singur post , vedeti la urma cine e castigator..Din pacate…Invatam ca prostii sute de pagini si ceilalti ne rad in fata ca au pile…[/quote]
  Asa este.Am trecut prin aceeasi situatie!
  CORUPTIA ESTE PE PRIMUL LOC!!!
  Haideti sa mediatizam aceste aranjamente.

 386. Am fost declarat admis. Intrebarea mea este urmatoarea:Sunt zvonuri precum ca, dupa incadrare exista posibilitatea sa fii exclus in urma unor verificari. Verificari care din punctul meu de verere puteau fi facute inainte.Ex nota la purtare sau alte motive pentru care te pot exclude. Este adevarat? Si daca da, ce presupune mai exact? Ce fel de oameni cauta anp? Chiar toti sunt sfinti?

 387. Termen legal de incadrare dupa concurs?? Se vor completa/semna documentele si vei fi anuntata cu privire la data prezentarii la noul serviciu. Felicitari!

 388. Am fost declarată admisă,va rog frumos, daca aveți data cu privire la data încadrării? Care este termenul legal?Ce urmeza in continuare? Multumesc.

 389. Are cineva idee cand se afiseaza rezultatele la proba de interviu pentru agentii operativi pe Iasi ? E ora 21, iar maine cica ar fi proba sportiva (dupa calendarul afisat) insa nu se stiu rezultatele.

 390. [quote name=”sotie de agent”]Dragii mei, nu mai generalizati ca nu toate rudele celor din penitenciar care candideaza pe astfel de posturi au „pile”, sau locul aranjat…eu sunt una dintre sotiile din interior, cum ziceti voi, dar numai ca sotul meu este un simplu agent si nu un mare sef, nu numai ca nu am nimic aranjat, dar nici macar nu mi-a trecut prin minte sa caut un „ajutor”….acum ca sa va conving va anunt ca am picat la interviu si de asemenea aici sunt de acord cu voi cum ca interviul a fost un mare…. si o mare….si pe buna dreptate va zic asta in conditiile in care comisia mi-a adresat 11spete 😮 …si toti celor carora le.am zis raspunsurile mele au fost de acord ca am rasp bine, dar daca comisia asa a decis pot eu sa ma opun?…desi este primul interviu pe care-l pic si nu ma asteptam, sincer..as putea sa vorbesc pana maine despre asta, dar oricum nu ne aude nimeni…asa ca bafta cui trebuie…eu am avut totusi incredere, totusi…rusine,rusine,rusine , pentru ca va bateti joc de oamenii buni si acest lucru se intampla in toate institutiile!!![/quote]
  Te inteleg perfect si da este frustrant cand te lupti singur/a cu morile de vant. In aceeasi situatie au fost foarte multi si sincer subiectivismul si interesul cam poarta fesul in acest sistem. Foarte multi au ajuns pe posturi doar prin pile si relatii, printr-un sistem de excludere a „candidatiilor” foarte bine pus la punct atat de practic si de sigur incat au mers la sigur. Acest sistem de „sortare” se practica de zeci de ani si din pacate inca se mai practica si in ziua de azi. Discutam de profesionalitate si de competenta, in schimb interesele sunt atat de mari incat orice proceduri, legi sau metode sunt calcate in picioare de cei care poarta fesul intereselor din acest sistem.
  Este foarte simplu, cautati in evidentele de la personal si vedeti tabelele de rude, va veti crucii in ce sistem lucram. Si inca ne mai miram ca amatorismul, lipsa de profesionalism si subiectivismul sunt la ei acasa.

 391. [quote name=”sotie de agent”]Dragii mei, nu mai generalizati ca nu toate rudele celor din penitenciar care candideaza pe astfel de posturi au „pile”, sau locul aranjat…eu sunt una dintre sotiile din interior, cum ziceti voi, dar numai ca sotul meu este un simplu agent si nu un mare sef, nu numai ca nu am nimic aranjat, dar nici macar nu mi-a trecut prin minte sa caut un „ajutor”….acum ca sa va conving va anunt ca am picat la interviu si de asemenea aici sunt de acord cu voi cum ca interviul a fost un mare…. si o mare….si pe buna dreptate va zic asta in conditiile in care comisia mi-a adresat 11spete 😮 …si toti celor carora le.am zis raspunsurile mele au fost de acord ca am rasp bine, dar daca comisia asa a decis pot eu sa ma opun?…desi este primul interviu pe care-l pic si nu ma asteptam, sincer..as putea sa vorbesc pana maine despre asta, dar oricum nu ne aude nimeni…asa ca bafta cui trebuie…eu am avut totusi incredere, totusi…rusine,rusine,rusine , pentru ca va bateti joc de oamenii buni si acest lucru se intampla in toate institutiile!!![/quote]
  Normal ca nu intra toate rudele a celor din sistem.Cu siguranta sunt si rude care invata pe bune, dar ia concursul rudele celor cu influenta din sistem!!
  La finalul concursului verificati cine castiga!!!

 392. Dragii mei, nu mai generalizati ca nu toate rudele celor din penitenciar care candideaza pe astfel de posturi au „pile”, sau locul aranjat…eu sunt una dintre sotiile din interior, cum ziceti voi, dar numai ca sotul meu este un simplu agent si nu un mare sef, nu numai ca nu am nimic aranjat, dar nici macar nu mi-a trecut prin minte sa caut un „ajutor”….acum ca sa va conving va anunt ca am picat la interviu si de asemenea aici sunt de acord cu voi cum ca interviul a fost un mare…. si o mare….si pe buna dreptate va zic asta in conditiile in care comisia mi-a adresat 11spete 😮 …si toti celor carora le.am zis raspunsurile mele au fost de acord ca am rasp bine, dar daca comisia asa a decis pot eu sa ma opun?…desi este primul interviu pe care-l pic si nu ma asteptam, sincer..as putea sa vorbesc pana maine despre asta, dar oricum nu ne aude nimeni…asa ca bafta cui trebuie…eu am avut totusi incredere, totusi…rusine,rusine,rusine , pentru ca va bateti joc de oamenii buni si acest lucru se intampla in toate institutiile!!!

 393. D-le Tudorache se pare ca n-ati inteles ce am vrut sa spun,da` nu-i nimik 😛 …

 394. [b]#529 Mircea the Old Man[/b] – Doar trebuie sa te avertizeze ca testarea psihologica pentru ocuparea unui post este calibrata in asa fel incat sa o treaca cei compatibili cu acel post. Ori nu este obligatoriu ca orice membru al familiei salariatului dintr-un penitenciar sa fie compatibil cu un astfel de post.

 395. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#526 Ana [/b]- sa nu exageram cu insinuarile. Fiecare are dreptul de a participa la concurs. Din informatiile care le detin, multi dintre copiii/sotiile/sotii unor angajati au picat testarea psihologica…[/quote]
  D-le C.Tudorache daca au picat la psihologic cei depre care faceti vorbire ,se confirma inca o data (daca mai era nevoie) proverbul romanesc:”Aschia nu sare departe de trunchi”!!!
  Astept injuraturi…. 😉

 396. Ar trebui verificate toate comisiile din tara!!! Cine sunt membrii comisiilor, ce studii (pregatire) au, daca au studii de psihopedagogie, etc…. Nu poti pune pe oricine mebru intr-o comisie de examinare… Ce experienta are fiecare dintre membrii comisiilor??? Trebuie sa fim seriosi, nu exista sintagma: „se corecteaza dupa lege sau dupa sablon”.

 397. [b]#526 Ana [/b]- sa nu exageram cu insinuarile. Fiecare are dreptul de a participa la concurs. Din informatiile care le detin, multi dintre copiii/sotiile/sotii unor angajati au picat testarea psihologica…

 398. Pai cum vreti sa fie ?………..acolo predomina 80-90% neamuri :frati,nasi,verisori,fini etc…..acolo e lupta intre pile nu noi care suntem iezii intre haita de lupi

 399. [quote name=”elena”][quote name=”nemultumitu”]Atunci haideti cu totii sa facem ceva! Daca stam si ne plangem nu rezolvam nimic…haideti sa sesizam DNA-UL…sa asiste concursurile, cei care stiti mai multe sa aduceti dovezi. Degeaba postam aici pe site, ca nu este de competenta sindicatului. Sa ne luptam pentru drepturile noastre, din cauza asta a ajuns atat de rau tara noastra, noi nu facem nimic, doar ne plangem si le permitem sa-si bata joc de noi![/quote]
  Sunt de acord cu tine. Dar cum putem dovedi???Cu ce poti dovedi ca X stia subiectele?
  Banuiesti , dar nu ai dovezi.Nu stiu cum poti cere anularea concursului eventual si o alta comisie ,dar din pacate ei se cunosc intre ei , iar noi nu avem nici o relatie …..As fi curioasa sa daca cel care castiga concursul stie toata legislatia in afara de subiectele de la concurs….
  Nu stiu cine poate face ceva fara dovezi ( pentru ca noi concurentii nu avem cum sa le obtinem)dar macar sa mediatizam indeajuns aceste abuzuri poate se sesizeaza cineva…
  La un concurs unde am participat au fost 2 greseli in baremul de corectare, pe care le-am sesizat comisiei dupa ce au fost corectate lucrarile.(au fost teste grila).Nu mi-au dat dreptate , apoi a 2-a zi au fost modificate notele dar numai pentru un singur raspuns gresit din barem.
  Am facut contestatie , am mentionat in scris raspunsurile corecte la acele 2 subiecte cu raspuns gresit in barem , exemplificand Legea, art.la ambele subiecte ( nu am stiut ce au corectat in barem cei din comisie de s-a modificat nota, doar mi-am dat seama ca a fost modificat un singur raspuns dar nu stiam care) si am primit raspuns la contestatie ca lucrarea s-a corectat conform baremului. Atat![/quote]

  Sa nu uitam si de examinarea psihologica, care de asemnea a fost un FAKE total, pt a se dispersa de o masa incomoda de oameni.

  Daca inca mai exista cineva care poate nu a inteles de ce sa picat atât de mult la teribila proba psihologica, al voi lamuri eu imediat.

  Mentionez ca eu am dat aceasta testare ”psihedelica” la Iasi.

  (editat) – [i]intregul paragraf contine insulte la persoana. Ne putem exprima nemultumirile si fara a jigni. [/i]

  Si incepuse bunu’ prezentarea testelor.
  Bolboroseala numita de el ca fiind explicația enunțului era de mântuiala. Cine a înțeles bine, cine nu, D-zeu cu mila ! Nervos, iritat, atentiona si apostrofa din orice directie. Bateriile de teste chiar nu au fost o problema, au fost destul de ușoare, si cu asta se scoate ochii candidaților. Hai domne’ ca nu era asa greu ! Corect, teste au fost ușoare, nimeni nu sa plâns de ele ca ar fi fost foarte grele, nici măcar dintre cei picați. Dar si-au bătut joc de noi cu acea prezentarea succinta si in viteza a enunțurilor, fără un timp minimal pentru a putea citi si înțelege cerintele testului. Totul pe viteza maxima, sub presiune si indiferenta maxima fata de cei care poate nu au inteles sau poate nu au auzit foarte bine explicatiile. Asta a fost de fapt problema, aici a picat lumea, Bateriile de testare au fost ok ca si dificultate.

  Nu era oare normal ca fiecare sa poată citi cu atenție enunțul textului, si sa zica daca este sau nu pregătit sa înceapă testarea ? Daca zicea vreo doi ,,destepti” din sala ca ei sunt gata, apoi gata se pornea cronometru, restu nu mai conta. Se dădea startul înainte ca tu sa înțelegi ceva din enunț. Tu inca citeai, te lămureai imediat ce aveai de fapt de facut, te apucai de treaba, era chiar usor, dar venea imediat comanda ”pixul jos !”. Pai asa se măsoară competentele ma nene, ma? Pai normal ca testarea e un fiasco, e nula, e o batjocura.

  Testele de personalitate care chipurile nu erau contracronometru, de fapt chiar erau contracronometru, pentru ca mereu se insista cu intrebarea: Mai aveti ? Da mai aveți.. ? Da mai e cineva care nu a terminat ?.Pai normal ca se greșea pe viteza. Testarea nu a durat mai mult de 3 ore, maxim..Cica sa-ti ei la tine pachet si apa ca durează mult testarea. Pai parca era vorba de 4-5 ore de testare ? De unde sa taiat oare? Nu cumva din timpul nostru de parcurgere si intelegere a testelor ?
  Eu unul nu ma simt respins pe dreptate. O mizerie! O batjocura made in Romania ! Cui sa spui? Cui sa te plângi ?! Multumim sindicatului ca macar ne permite sa ne zice of-ul aici Noi romanii suntem obișnuiți sa ne resemnam usor cu mizeriile astea.

  Intamplarea face sa am prieteni care sunt chiar profesori universitari de psihologie. Evident, le-am povestit si lor acesta metoda psihologica de (editat), si mi-au confirmat ca a acesta a fost doar o alta mare (editat) MADE IN ROMANIA !

 400. [quote name=”nemultumitu”]Atunci haideti cu totii sa facem ceva! Daca stam si ne plangem nu rezolvam nimic…haideti sa sesizam DNA-UL…sa asiste concursurile, cei care stiti mai multe sa aduceti dovezi. Degeaba postam aici pe site, ca nu este de competenta sindicatului. Sa ne luptam pentru drepturile noastre, din cauza asta a ajuns atat de rau tara noastra, noi nu facem nimic, doar ne plangem si le permitem sa-si bata joc de noi![/quote]
  Sunt de acord cu tine. Dar cum putem dovedi???Cu ce poti dovedi ca X stia subiectele?
  Banuiesti , dar nu ai dovezi.Nu stiu cum poti cere anularea concursului eventual si o alta comisie ,dar din pacate ei se cunosc intre ei , iar noi nu avem nici o relatie …..As fi curioasa sa daca cel care castiga concursul stie toata legislatia in afara de subiectele de la concurs….
  Nu stiu cine poate face ceva fara dovezi ( pentru ca noi concurentii nu avem cum sa le obtinem)dar macar sa mediatizam indeajuns aceste abuzuri poate se sesizeaza cineva…
  La un concurs unde am participat au fost 2 greseli in baremul de corectare, pe care le-am sesizat comisiei dupa ce au fost corectate lucrarile.(au fost teste grila).Nu mi-au dat dreptate , apoi a 2-a zi au fost modificate notele dar numai pentru un singur raspuns gresit din barem.
  Am facut contestatie , am mentionat in scris raspunsurile corecte la acele 2 subiecte cu raspuns gresit in barem , exemplificand Legea, art.la ambele subiecte ( nu am stiut ce au corectat in barem cei din comisie de s-a modificat nota, doar mi-am dat seama ca a fost modificat un singur raspuns dar nu stiam care) si am primit raspuns la contestatie ca lucrarea s-a corectat conform baremului. Atat!

 401. [quote name=”Ștefan Teoroc”]se poate face dar nu dai din nou testarea / se reanalizeaza ce ai facut / de cele mai multe ori rezultatul e mai prost / corecturile nu au fost aspre / bateriile de teste nu sunt chiar simple dar astea sunt standardele[/quote]

  Deci sa înțeleg ca nu a existat nici măcar un singur caz de rezultat favorabil ? Si este o totala pierdere de timp acea contestație ? Mulțumesc!

 402. Buna seara! Ma intereseaza va rog sa mi spuneti daca membrii comisiilor pt interviu si scris sunt din alte penitenciare decat cele care organizeaza concursurile, la fel si cei care asista probele sportive, etc?Nu se poate sa treaca probele persoane care chiar nu pot face abdomene..doar ca sa ajunga la scris..acolo e asigurata.Chiar nu vede nimeni toate aceste abuzuri?

 403. se poate face dar nu dai din nou testarea / se reanalizeaza ce ai facut / de cele mai multe ori rezultatul e mai prost / corecturile nu au fost aspre / bateriile de teste nu sunt chiar simple dar astea sunt standardele

 404. Buna ziua!
  Știe cineva daca a existat vreun caz favorabil de contestație rezultat psihologic ? Sau dreptul e pus asa doar la sanchi ? Praf in ochi ! Eu chiar nu cred ca am picat pe bune ! Mulțumesc!

 405. Atunci haideti cu totii sa facem ceva! Daca stam si ne plangem nu rezolvam nimic…haideti sa sesizam DNA-UL…sa asiste concursurile, cei care stiti mai multe sa aduceti dovezi. Degeaba postam aici pe site, ca nu este de competenta sindicatului. Sa ne luptam pentru drepturile noastre, din cauza asta a ajuns atat de rau tara noastra, noi nu facem nimic, doar ne plangem si le permitem sa-si bata joc de noi!

 406. Coruptia este foarte mare. Din pacate.Daca nu se pot aranja posturile la scris(asta in cazul in care sunt unii mult mai pregatiti decat cei care stiau deja subiectele) se aranjeaza la interviu.Ar trebui mediatizat acest aspect al concursurilor si sa fie luate masuri drastice impotriva celor care fac aceste aranjamente.De aceea sunt oameni foarte competenti peste tot!!!
  Se vad cu ochiul liber aceste aranjamente dar din pacate NU POTI OBTINE DOVEZI!!Unii scriu 3 ore iar cei aranjati ies dupa o ora din sala cu lucrare peste 8-9.Cum??????Or fi mai destepti decat ceilalti 10-15 concurenti….
  Am sustinut cateva concursuri de genul si am iesit la toate pe locul 2!!!LOCUL ERA DE FAPT PENTRU SOTIILE UNOR DOMNI CU FUNCTII MARI DIN SISTEM!!Acest lucru poti dovedi, dar ce folos?Au voie si ele sa candideze, nu?
  Sa fie doar o coincidenta la toate 6 concursuri la cate am participat??? Nu cred…..
  Frustarea este ca nu poti face nimic si nu se sesizeaza nimeni…

 407. Sustin pe cei care spun ca proba interviului e o mare pacaleala.Am fost respinsa la interviu si din ce motiv nu stiu,am dat raspunsuri pe care eu le consider corecte(si nu doar eu) iar o fata care a zis ca ar introduce o scrisoare in penitenciar,s-a blocat si a inceput sa planga a luat interviul.Sunt dezamagita deoarece am fost intrebata doar spete al caror raspuns a fost din perspectiva mea si auzeam continuu „doar atat ai face?”.Cate argumente le puteam oferi incat ei sa fie multumiti daca eu nu am lucrat in sistem sau nu am urmat o scoala??Nu sunt frustrata,scriu comentariul pe baza unor fapte,pana la urma a fost o sansa in plus sa ajung unde imi doresc.Aaaa…..mentionez de asemenea ca in baza testarii psihologice am avut Admis pe toate cele 5 scoli unde mai pot candida.

 408. O mare mizerie proba interviului. Cine trebuie sa intre, intra fara probleme,cine nu , are grija comisia sa nu intre…o mare mizerie…am ramas scarbit de atitudinea celor din comisie. Cam asta e situatia in Iasi. Aveau dreptate cei de la intrarea in penitenciar ca cine stie sa bea, sa injure,sa joace poker si sa bata,intra fara probleme. Pacat ca nici o institutie nu a ramas neatinsa de coruptie. RIP Romania!!!

 409. Proba interviului o mare pacaleala…cine trebuie sa intre nu are probleme,restul…isi bat joc de noi…cel putin asa se intampla la Iasi. O mare mizerie,am ramas scarbit de atitudinea celor din comisie…aveau dreptate cei de la intrare ca cine stie sa bea ,sa joace poker si sa injure este ca si intrat. Nu a ramas nimic neatins de coruptie in tara asta

 410. Teste psihologice au fost prea ușoare pt ca au picat doar 60% din candidați… Propuneți pe viitor teste mai severe. Cred ca nici la NASA nu se pica asa de grav!

  Ce tip de persoane se cauta oare , ca nu înțeleg ?! Cu adică nu s-au încadrat profilului ?! Cunosc oamenii si sunt serioși , inteligenți si familiști convinși, dornici de un loc de munca stabil , de viitor ..Ce se întâmpla de fapt ?! Menționez ca eu sunt unul dintre cei declarați ADMIS (da stiu nu ma credeți, treaba vostra!) , dar totuși…De ce sa picat într-atâta de absurd ? Ce sa urmărit de fapt cu acesta înjosire si bătaie de joc ? Nu sunt numere, sunt oameni care nu primesc nici un răspuns. Rămânând sa trăiască nu nedumirirea, oare unde am greșit ?! Răspuns care nu va veni niciodată ! E normal asa ceva ?

 411. A fost cineva programat la testarea psihologica, ma refer la cei care candideaza pentru postul de ofiter asistent social – Iasi?

 412. [quote name=”dan”]Nu vreau sa ii descurajez pe cei care se inscriu la concursurile din institutiile publice, dar castigatorii posturilor se stiu de cand se depun dosarele..Am sustinut un astfel de concurs si indiferent cate dosare sunt inscrise , multe se triaza si castiga cine trebuie.Din pacate coruptia e atat de mare incat simti ca o iei razna cand vezi cum te manevreaza pe fata.Vedeti cine castiga posturile!( sotia , copilul lui x, y din sistem . Si nu oricine din sistem!!!)Poate acum cativa ani existau cateva locuri libere si pentru cei care invatau dar sincer acum ma indoiesc.Iar unde exista un singur post , vedeti la urma cine e castigator..Din pacate…Invatam ca prostii sute de pagini si ceilalti ne rad in fata ca au pile…[/quote]
  [quote name=”O candidată”]#501 dan
  Aceasta este părerea ta, nu știu de unde ai tras asemenea concluzii dar vreau să menționez faptul că nu sunt de acord cu tine. Până în momentul de față am susținut testarea psihologică și mi-am depus fișa medicală, sinceră să fiu, nu am văzut nici urmă de favoritism față de vre-un coleg sau colegă candidat/ă, ba dimpotrivă, au fost declarați respinși la testarea psihologică mulți cunoscuți care erau soții sau copii de cadre din penitenciar. Din experiența mea scurtă de până acum din postura de candidată, vreau să vă spun că am toată încrederea în corectitudinea desfășurării acestui concurs și vreau să vă încurajez pe toți cei care visați la o carieră în acest sistem, să vă înscrieți la concurs, este șansa voastră și nimeni nu vi o poate lua, depinde doar de voi cât de mult vă dați interesul. Și să nu uităm, ocaziile de genul acesta sunt foarte puține, prin urmare să ne considerăm norocoși din start pentru că avem această posibilitate! Vă doresc multă baftă și spor la învățat ;)[/quote]
  Bafta va urez!! Cand ia cineva examenul pe bune va rog sa posteze aici!!!Am sustinut 6 examene in diverse institutii publice si am iesit pe locul 2 la toate la diferenta mica de puncte de castigator.Ulterior am aflat ca , castigarorul concursului e sotia lui X , cu mare functie in institutia respectiva! Si eu am zis la fel la inceput ca totusi nu se poate sa fie chiar asa! Am ramas cu un gust amar dupa toate concursurile si cu multe legi invatate degeaba!!Ca sa nu mai zic ca pur si simplu iti pierzi increderea in tine!

 413. [quote name=”O candidată”]#501 dan
  Aceasta este părerea ta, nu știu de unde ai tras asemenea concluzii dar vreau să menționez faptul că nu sunt de acord cu tine. Până în momentul de față am susținut testarea psihologică și mi-am depus fișa medicală, sinceră să fiu, nu am văzut nici urmă de favoritism față de vre-un coleg sau colegă candidat/ă, ba dimpotrivă, au fost declarați respinși la testarea psihologică mulți cunoscuți care erau soții sau copii de cadre din penitenciar. Din experiența mea scurtă de până acum din postura de candidată, vreau să vă spun că am toată încrederea în corectitudinea desfășurării acestui concurs și vreau să vă încurajez pe toți cei care visați la o carieră în acest sistem, să vă înscrieți la concurs, este șansa voastră și nimeni nu vi o poate lua, depinde doar de voi cât de mult vă dați interesul. Și să nu uităm, ocaziile de genul acesta sunt foarte puține, prin urmare să ne considerăm norocoși din start pentru că avem această posibilitate! Vă doresc multă baftă și spor la învățat ;)[/quote]

  E f bine sa fii pozitiv, ajuta pt psihic, te mobilizezi mai bn…Noi restul suntem obișnuiți sa traim in Romania, locul unde totul este de vânzare. Succes băieților deștepți , restul spor la invatat!

 414. #501 dan
  Aceasta este părerea ta, nu știu de unde ai tras asemenea concluzii dar vreau să menționez faptul că nu sunt de acord cu tine. Până în momentul de față am susținut testarea psihologică și mi-am depus fișa medicală, sinceră să fiu, nu am văzut nici urmă de favoritism față de vre-un coleg sau colegă candidat/ă, ba dimpotrivă, au fost declarați respinși la testarea psihologică mulți cunoscuți care erau soții sau copii de cadre din penitenciar. Din experiența mea scurtă de până acum din postura de candidată, vreau să vă spun că am toată încrederea în corectitudinea desfășurării acestui concurs și vreau să vă încurajez pe toți cei care visați la o carieră în acest sistem, să vă înscrieți la concurs, este șansa voastră și nimeni nu vi o poate lua, depinde doar de voi cât de mult vă dați interesul. Și să nu uităm, ocaziile de genul acesta sunt foarte puține, prin urmare să ne considerăm norocoși din start pentru că avem această posibilitate! Vă doresc multă baftă și spor la învățat 😉

 415. nu am cunostinta despre clinicile din constanta insa onsider ca se merita sa pleci din constanta pe 4-5 dimineata ca sa fii pana in ora 8 la cobalcescu in vederea recoltarii probelor necesare analizelor.parerea mea este ca inclusiv drumul platit si o zi intreaga pierduta si destul de obositoare nu se compara cu 800 lei cat ar costa fisa medicala acolo.repet!parerea mea.cu nici 300 lei pleci acasa multumit.

 416. [b]#506 anonim [/b]- de 8000 – 9000 de posturi nu a fost vorba niciodata. In ultimii 10 ani „iesirile” au cam fost la egal cu „intrarile”… deficitul era undeva la 3000 de posturi inainte de aceste concursuri sau inaintea reorganizarii statelor de functii pe fiecare penitenciar (deziderat SNLP printr-un proiect implementat la nivel de sistem)

 417. In anumite …postari…pt a acoperii posturile vacante. :-* :-* .era nevoie de un efectiv necesar util de circa si ceva de 8000-9000 de posturi in toata tara….doua concursuri…1000…..deci….efectiv lipsa la greu :-*

 418. [b]#504 Ioana[/b] – din sursa externa, asta e a doua transa de concursuri. Nu va exista si o a treia…

 419. Mai sunt sanse pentru posturi de agenti operativi la Penitenciar Gherla, in afara de cele afisate in 16 iunie? Va multumesc

 420. [quote name=”anonim”]fisa medicala intreaga costa 210 lei la clinica cobalcescu din bucuresti.rezultatele toate,inclusiv cele la sange sunt gata in aceeasi zi.[/quote]

  Offf la București!La Constanța unde sa fac fisa medicala la un preț așa bun.Pe mine unde am fost mă ajunge 800 lei

 421. fisa medicala intreaga costa 210 lei la clinica cobalcescu din bucuresti.rezultatele toate,inclusiv cele la sange sunt gata in aceeasi zi.

 422. Nu vreau sa ii descurajez pe cei care se inscriu la concursurile din institutiile publice, dar castigatorii posturilor se stiu de cand se depun dosarele..Am sustinut un astfel de concurs si indiferent cate dosare sunt inscrise , multe se triaza si castiga cine trebuie.Din pacate coruptia e atat de mare incat simti ca o iei razna cand vezi cum te manevreaza pe fata.Vedeti cine castiga posturile!( sotia , copilul lui x, y din sistem . Si nu oricine din sistem!!!)Poate acum cativa ani existau cateva locuri libere si pentru cei care invatau dar sincer acum ma indoiesc.Iar unde exista un singur post , vedeti la urma cine e castigator..Din pacate…Invatam ca prostii sute de pagini si ceilalti ne rad in fata ca au pile…

 423. buna ziua! unde se plateste examinarea psiho pt la iasi..si cat costa ? mulțumesc!

 424. Am si eu o intrebare! Pentru fisa medicala, la examenul cardio-vascular este necesara electrocardiograma? Nu mentioneaza in fisa si nu vreau sa am surprize!

 425. [b]#490 eu10[/b] – dupa data de 22.06
  [b]#491 marcu laurentiu[/b] – Nu. Baremele sportive sunt aceleasi pentru toti candidatii, indiferent de varsta pe care o au
  [b]#492 Adrian10[/b] – deocamdata nu exista o data propozabila la care va avea loc incadrarea efectiva in serviciu. Sunt convins ca in cazul tau se vor gasi solutii. Pana atunci, succes la probe !
  [b]#493 Candidat[/b] – am preluat si trasnmis

 426. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o clinica din constanta ptr fisa medicala care e rapida si acceptabila la bani(un nr de tel).multumesc anticipat

 427. In slobozia nu se respecta echitatea intre candidati…au fost impartiti pe 3 zile, miercuri, joi. Vineri ca sa ridice fisa medicala si trebuie sa respecte termenul de 7 zile de la data declararii admis la psihologic , care a fost luni…..ce se vrea?

 428. Buna seara!
  Va rog sa-mi spuneti , pentru cei care vor fi declarati admisi la toate probele si vor obtine postul de agent operativ, in cat timp se va face incadrarea? Sunt oameni care lucreaza, in cazul meu ca si gestionar, deci exista un preaviz destul de mare ca si perioada de timp, trebuie planificat un inventar….se poate intampla sa nu putem pleca de la actualul loc de munca decat dupa o perioada de 30 de zile de la demisie.
  Va multumesc.

 429. Buna ziua! Detineti informatii referitoare la programarea testarilor psihologice pentru asistent social? Multumesc tare mult!

 430. Rezultatele testari psihologice din data de 8.06.2016 cand se vor afisa

 431. ok..si dupa examenul psiho, la cat timp urmeaza scris ? Dupa o luna doua ? Ca la celelalte penitenciare ? Sau cum sta treaba ? Mare harababura !

 432. Da Ioana.stiu eu.acolo sunt afisati inclusiv cei care n au trecut de testul psihologic.deci daca ai dosarul complet poti sta linistita

 433. Buna seara.
  Imi poate oferi cineva cateva informatii in legatura cu interviul ? Se pun intrebari din legislatie, este o discutie simpla intre comisie si candidat sau …?

 434. Buna seara. As avea o intrebare. Candidez pt asistent medical de igienă, am vechime pe post, la DSP SI Spital de 19 ani, in situatia in care as ocupa postul, ce grad as avea ca agent de penitenciar?

 435. In cate zile de la terminarea perioadei pentru depunerea fisei medicale si a chitantei taxa concurs se afiseaza rezultatele verificarii dosarelor?De ce sunt atat de multe dosare respinse?In conditiile in care fisa medicala si taxa de concurs sunt aduse la timp. Ce se intampla practic? Stie cineva?

 436. nu merge saitu de 10zile ei zic ca merge fac misto ca au de cine au vazut ca au cautare

 437. La verificare dosare Iasi 2 (11-13 mai) cand se poate accesa site-ul oficial, inca nu se poate deschide cand incerc sa accesez.

 438. [b]#476 alina[/b] – Examenele medicale de specialitate sunt efectuate in unitati sanitare din reteaua sanitara publica, din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, sau prin intermediul altor unitati sanitare agreate si acreditate, aflate in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate.

  [b]#475 Bogdan[/b] – la sediul unitatii penitenciare din zona in care locuiesti sau la orice alt penitenciar iti poti depune dosarul.

 439. [quote name=”Alina”]Fisa medicala te costa cam 500 lei si fff mult de alergat.[/quote]
  POTI SA FACI FISA MEDICALA LA ORICE POLICLINICA PARTICULARA?
  LA SANGE CE ANALIZE SE FAC?

 440. [quote name=”Alina”]Buna seara,
  Pentru Jilava…ne.au anuntat la inchiderea fisei medicala sa urmarim pe site listele cu programarea interviului si ce sa vezi nu merge de zile bune, poate ne ajuta cineva cu o informatie cand il pornesc cand ne mai anunta cineva?[/quote]
  Site-ul ANP merge si a mers mereu.Nu au afisat listele cu interviul pentru Jilava.Doar alea cu verificarea dosarelor.Unde au fost respinse peste jumate.

 441. Buna seara,
  Pentru Jilava…ne.au anuntat la inchiderea fisei medicala sa urmarim pe site listele cu programarea interviului si ce sa vezi nu merge de zile bune, poate ne ajuta cineva cu o informatie cand il pornesc cand ne mai anunta cineva?

 442. A trecut o săptămână de când au dat psihologicul pt.poarta Alba….nu pot corecta niște teste grila?!? Avem nevoie de oameni,cand îi angajați .la iarna? Au ieșit și ies f.multi la pensiei…

 443. Buna! Am o intrebare pentru cei care au efectuat analizele pentru fisa medicala. Imi puteti spune care ar fi costurile? Auzisem la un moment dat de suma de 2000 de lei si as vrea sa stiu daca asa este. Multumesc!

 444. Bună seara, daca am atestat de operator pc , mai e nevoie sa dau proba de competență pe calculator ?

 445. Cand sunt testarile psihologice pt.asistent medical generalist la penitenciarul Iasi?

 446. va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce analize se fac la sange pentru fisa medicala

 447. nu stiu ce sa zic dar …aberatii… cred k esti doar unul din ei ,,apropiat”

 448. Stau si constat cu uimire cat interes acordati unii lucrurilor banale…in loc sa va vedeti de adevaratul interes pe care l ati avea legat de acest concurs (daca il aveti) ..intai a ti luat o cu psihologicul, care din punctul unora de vedere a fost ceva inimaginabil de greu , acum cu medicalul apoi cu imensa aberatie de a va lega de rudele si prietenii celor din sistem.. stau si ma intreb daca si voi a ti fi in postura lor nu a ti face acelas lucru?? sau v ati aseja la coda si a ti astepta..(ma indoiesc de asta) .. daca a ti avut dubii de la inceput nu inteleg de ce v ati mai inhamat la asta.. decat sa va pierde ti timpul cu frustrari si aberatii ar fi mai bine sa fi ti multumiti ca n i se acorda acest drept tuturor .. (nici nu vreau sa ma gandesc ce v a urma dupa interviu) Fiecare avem sansa noastra si trb sa privim si esecul ca pe ceva contructiv..pt ca locurile sunt putine si trb sa se faca diferenta.. nu cred ca cineva a fost respins pe nedrept pana acum(am vazut persoane care au venit obosite si fara nici un chef la psihologic si multe altele) ..Bafta in continuare celor ce au trecut mai departe!!!!

 449. Eu nu inteleg care e faza cu rezultate verificare dosare de concurs?
  Adica e posibil ca acum dupa ce mi-au acceptat dosarul pt inscriere la concurs, si dupa ce cei de la personal au zis ca dosarul este complet, sa -mi fie refuzat dosarul din vreun anume motiv ? Pai nu trebuia sa-mi zica atunci daca dosarul nu este complet ? Mi-au zis ca gata, am adus toate documentele Lămuriți-ma si pe mine va rog ! Multumesc!

 450. [b]#460 maria[/b] – de la penitenciarul undei ai depus dosarul

 451. fisa medicala de unde o luam?de la med. de familie,sau de la penitenciarul unde am depus dosarul? ne alegem singuri spitalul unde facem analizele?ce analize se fac?

 452. Buna ziua, am o intrebare legata de fisa medicala. Prima rubrica ce trebuie completata, cea cu „examen clinic general – inaltime, greutate, tegumente” trebuie completata de medicul unitatii unde ti ai depus dosarul sau la spitalul unde iti faci toate analizele din fisa. Am incercat sa sun la penitenciarul unde m am inscris, dar nu rapunde nimeni din pacate, iar de la spital mi au spus ca rubrica respectiva va fi completata de medicul unitatii unde am depus dosarul. As vrea sa ma asigur totusi ca asa este. Multumesc anticipat!

 453. Astia de intra,nu fac si ei o luna-doua de scoala pe banii celor cu dosare respinse?Pai ce crezi.N-are guvernu bani sa-i tina.

 454. Dosarul a fost verificat de catre personalul de la jilava.toate actele au fost ok si stampilate conform cu originalul in afara de cazier.fisa medicala a fost gata din timp si taxa de dosar platita.de au fost respinsi unii candidati pe motivul ca nu corespund?acesste dosare puteau fi analizate macar in timpul testarii psihologice pt ca a fost cel putin o luna disponibila intre data finalizarii inscrierii si testarea psihologica.ca sa alergam ca prostii prin policlinici si sa ne luam concedii de la servicii pt ca pe unii nu i-a interesat pur si simplu.asta e,sistemul sa fie sanatos ca populatia se descurca si cu greul ca intotdeauna

 455. Deci tu ai toate actele in regula,stii sigur 100% ca indeplinesti toate conditiile,platesti bani la analize si taxa de concurs.Si intr-un final iti este respins dosarul,fara sa-ti spuna care mama dracu conditii nu indeplinesti,asa ca sa nu mori prost.
  Imi spuneti si mie un exemplu de conditie din asta?

 456. [b]SEMNAL DE ALARMA!!![/b]

  (editat) – [b]Sesizarea a fost preluata ! [/b]

 457. [b]#452 Mihai [/b]- dupa cum observi se accepta si critica. Insa va trebui si probata. Cel putin in cazul tau. Inteleg ca ti-a fost respins dosarul ? Un ordin al ministrului reglementeaza ce trebuie sa contina acest dosar de concurs. Te poti verifica singur. Sau altul a fost motivul pentru care ti s-a respins dosarul ?

 458. Cam multe dosare respinse pe motivul ca nu indeplinesc conditiile cumulative.oare acesta sa fie adevaratul motiv?nu era mai bina ca analiza dosarului sa se faca inainte de psihologic ca sa nu mai cheltuim banii si stam prin spitale ca prostii?asa este cand traim intr o tara condusa de oameni corputi cu institutii si mai corupte.bafta baietilor cu pile care au trecut mai departe

 459. Multumesc pentru raspuns domnule Cristian, urmaresc site.ul si stiu ca sunteti ocupat cu lucruri importante in perioada aceasta va inteleg nemultumirea…dar n.am cerut sa.mi spuneti daca am sa iau sau nu examenul si nici n.as face asa ceva.Multumesc

 460. Buna ziua !
  Am o nelamurire legata de bibliografie , a intrat in vigoare regulamentul de aplicare a Legii nr 245 in data de 10/03/2016 , in anuntul de concurs avem Regulamentul de aplicare a Legii 275/2006
  Ce pregatim pentru examen ? Nu am vazut nicio modificare la anuntul de concurs.
  Va multumesc !

 461. Buna ziua ! Am o intrebare cu privire la fisa medicala. La examenul urolog am fost diagnosticat cu Varicocel stang. Restul analoizelor sunt perfecte. Mi s-a recomandat sa ma operez dar vreau sa intreb daca nu pot sa ma operez dupa ce intru in sistem sau macar dupa probele sportive. Nu o consider o problema urgenta sau grava. Vreau sa stiu daca fisa medicala imi va fi respinsa daca o las asa sau daca pot aduce o adeverinta care sa imi confirme faptul ca sunt apt sa particip la concurs.

 462. [quote name=”AndreeaD”][quote name=”Dragos”]după cât timp de la testarea psihologica urmează testarea scrisa ? Macar asa estimativ, sa facem un plan de bataie pt invatat legislatie. Mulțumesc!

  De ce se mișca totul atât de greu ? Se punea problema ca nu exista personal pt testarea psihologica, dar acuma ce mai e ???[/quote]

  Cei de la Rahova au avut testarea psihologica in intervalul 26-28 aprilie, iar maine sustin proba scrisa.[/quote]

  Sunt dezamăgit rău de organizarea ăstora… Cred ca nu am avut ce face si mi-am depus dosarul unde nu trebuia. Am fost avertizat, dar am continuat sa învățat legislație destul încât sa stiu cum funcționează un penitenciar, timp pierdut! Inca nu se stie nimic sigur, e clar atunci! Succes celor cu nervi de fier …Câți or mai rămâne la final…

 463. [quote name=”Dragos”]după cât timp de la testarea psihologica urmează testarea scrisa ? Macar asa estimativ, sa facem un plan de bataie pt invatat legislatie. Mulțumesc!

  De ce se mișca totul atât de greu ? Se punea problema ca nu exista personal pt testarea psihologica, dar acuma ce mai e ???[/quote]

  Cei de la Rahova au avut testarea psihologica in intervalul 26-28 aprilie, iar maine sustin proba scrisa.

 464. Daca site-ul ANP nu-l puteti accesa, spuneti ce anume va intereseaza. Vom incerca sa intram rapid in posesia informatiilor care va sunt necesare.

  [b]#441 John[/b] – noi suntem sindicatul, este adevarat. Nu si mama Omida. Nu inteleg de ce crezi ca „domnii de la sindicat” ar fi in masura sa-ti spuna daca iei concursul sau nu. Daca rudele unor angajati participa la acest concurs asta nu inseamna ca angajatii invata in locul lor. Si din ce cunoastem noi, sunt destule rude ale angajatilor care au picat testarea psihologica. Nu inteleg de unde insinuarea gratuita ca cineva de la sindicat ar putea sa-ti dea un astfel de raspuns.

  Pe de alta parte, SNLP (structura sindicala) nu administreaza site-ul ANP sa raspundem pentru inutilitatea acestuia. Vei accede in acest sistem si vei vedea ca multe nu functioneaza.

  In ultimul timp suntem implicati in actiuni sindicale de amploare pentru drepturile salariatilor si recunosc ca s-a neglijat putin aceasta sectiune. Voi reveni in forta cu orice informatie care va poate ajuta in acest concurs.
  [b]
  #444 Dragos[/b] – Fiecare unitate isi realizeaza propriul calendar de concurs dupa ce intra in posesia rezultatelor de la testarea psihologica si dupa ce verifica toate dosarele de concurs.

 465. după cât timp de la testarea psihologica urmează testarea scrisa ? Macar asa estimativ, sa facem un plan de bataie pt invatat legislatie. Mulțumesc!

  De ce se mișca totul atât de greu ? Se punea problema ca nu exista personal pt testarea psihologica, dar acuma ce mai e ???

 466. Domnule Stefan, din bun simt ..stiu k nu poti sa postezi intrebarea mea cu copii angajatilor dar da.mi un raspuns privat daca tot vb de Ministerul Justitiei Române. Cel putin raspunde la intrebarea cu site.ul anp cand va merge??

 467. Domnii de la sindicat sa ne spuna si noua candidatilor daca avem sanse egale cu copii, rudele si prietenii celor care lucreaza in penintenciarul jilava?? Pt k toti am stat pe la poarta cu orele si am vazut, simtit ….umilirea din partea lor.

 468. Stie cineva cati nu au reusit sa depuna dosarul medical sau cati au renuntat sa.l faca, pentru Jilava?
  Intreb pt ca am vazut multi candidati in ultimele zile de depunere foarte pasivi.Multumesc

 469. Buna.Mi-am facut fisa medicala si medicul chirurg mi-a scris ca am „picior plat, grad 1-2.Apt”.(anul trecut nu am avut nimic, culmea) E posibil sa fiu respins pt asta?

 470. Buna ziua,
  Site-ul ANP pentru concursurile din sursa externa nu functioneaza de cateva zile! Se poate reglementa problema mai repede, deoarece suntem privati de informatiile noi? Multumesc!

 471. Nu merge de cateva zile……ne.au pus de la jilava sa urmarim pe site data interviului… 8)

 472. [quote name=”maria”]nu mai merge sit-ul ANP -CONCURSURI DIN SURSA EXTENRNA?STIE CINEVA?[/quote]
  Merge

 473. nu mai merge sit-ul ANP -CONCURSURI DIN SURSA EXTENRNA?STIE CINEVA?

 474. Am specificat amenda administrativa si nu amenda contraventionala si ma refer la o infractiune conform codului de procedura penala, art 85 alin 1!

 475. [quote name=”Adrian.A”][quote]#410 Alexandra 20-05-2016 11:52
  Dragos, eu nu am spus ca este usoara testarea, te rog sa mai citesti inca o data comentariul meu. Eu am spus ca este vorba de o dificultate graduala si ca nu este asa de speriat precum se vehiculeaza. In cazul in care voi fi respinsa, voi avea aceeasi parere despre testare si voi fii de parere ca nu fost admisa nu pentru ca nu am rezolvat corect sau in timpii alocati, ci pentru ca profilul meu nu este potrivit pentru un agent de penitenciar. Eu consider ca cei care au picat pana acum a fost din cauza ca nu s au pliat pe profilul cerut, nu ca nu au rezolvat corect cerintele. Iar pentru faptul ca esti curios, promit ca atunci cand o sa aflu rezultatul, fie ca este admis sau respins, o sa il comunic. Mult succes de asemenea!

  Heiii! Alexandra, ai luat testul psihologic? Ai spus ca ne vei anunta..[/quote]

  Se pare ca nu ne mai viziteaza ca sa ne poata raspunde . Oare de ce ? Probabil a picat testul acela incredibil de ușor la care pica 60% din personal..Sau ma rog, cum zice ea…nu sa încadrat profilului postului. Sper totusi sa ma insel…Mult succes tuturor participanților!

 476. Nu ma Giani,asta intra la cazierul circulatiei rutiere.Deci,nu are treaba cu cazierul judiciar.Cand e vorba de infractiune se dau amenzi penale si nu administrative.Oricum ar fi,cazierul tau e curat.

 477. In cazierul eliberat de politie scrie”Nu este inscris in cazierul judiciar”

 478. Daca am o Amenda Administrativa primita pentru o infractiune la regimul circulatiei, primita si platita in anul 2010, mi se va respinge dosarul de participare la concurs?

 479. [quote]#410 Alexandra 20-05-2016 11:52
  Dragos, eu nu am spus ca este usoara testarea, te rog sa mai citesti inca o data comentariul meu. Eu am spus ca este vorba de o dificultate graduala si ca nu este asa de speriat precum se vehiculeaza. In cazul in care voi fi respinsa, voi avea aceeasi parere despre testare si voi fii de parere ca nu fost admisa nu pentru ca nu am rezolvat corect sau in timpii alocati, ci pentru ca profilul meu nu este potrivit pentru un agent de penitenciar. Eu consider ca cei care au picat pana acum a fost din cauza ca nu s au pliat pe profilul cerut, nu ca nu au rezolvat corect cerintele. Iar pentru faptul ca esti curios, promit ca atunci cand o sa aflu rezultatul, fie ca este admis sau respins, o sa il comunic. Mult succes de asemenea!

  Heiii! Alexandra, ai luat testul psihologic? Ai spus ca ne vei anunta..

 480. #427 Ana-Maria – fiecare unitate va avea propriul calendar al concursului. Pana la proba scrisa, care-i si ultima din concurs, sunt proba de interviu, proba sportiva si cea de calculator.
  Pentru Jilava, avand in vedere finalizarea testarii psihologice, nu vad de ce roba scrisa sa aiba loc in iulie. In luna iunie e timp suficient pentru sustinerea probelor de concurs.

 481. Pentru Jilava, cand credeti ca vom sustine proba scrisa, avand in vedere ca se termina in curand cu medicalul. Vom incepe probele imediat cum au inceput la Rahova? Va fi scrisul cumva in iulie pentru toata lumea? Am nevoie urgent de aceasta informatie, va rog mult…

 482. buna seara!pentru Giurgiu 1 stiti cand se afiseaza rezultatele la testarea psiho?am sustinut testarea duminica dimineata.multumesc

 483. Ieri am susținut testarea psihologică la Timișoara. Contrar părerii exprimate de mulți candidați, vreau să vă spun, că bateria de teste nu este nici foarte dificilă dar nici ușoară, însă necesită foarte mare atenție în special la testele contra cronometru. Sfatul meu este să fiți neapărat odihniți, foarte atenți iar în cazul în care nu identificați răspunsul la o întrebare să treceți mai departe deoarece timpul trece extrem de repede și ideal ar fi să parcurgeți toate întrebările – cred eu 🙂 în rest nu trebuie să vă faceți probleme, veți primi explicații exacte, foarte clare de la psihologi iar în privința zvonurilor conform cărora ar exista candidați care ar fi primit teste gata completate… sincer vă spun: după ce am fost acolo și am văzut cum se procedează, așa ceva este imposibil! să mergeți curajoși și încrezători în șansa voastră! Vă doresc multă baftă și să dea Domnul să ajungem colegi!

 484. Buna ziua. Care este misterul precum ca la verificarea dosarelor Rahova, din 218 candidati au ramas 50?Dosar incomplet- chiar toti nu au avut fisa medicala si taxa de concurs????Hmmmm…..

 485. Dragos- in momentul interviului trebuie sa te mobilizezi si sa dai tot ce ai mai bun, fiindca este sansa ta si nu se stie daca vei mai avea o ocazie similara. Este viitorul tau si trebuie sa fii la inaltime. Cu privire la emotivitatea ta, cred ca ti ar fi benefic sa consulti un psiholog terapeut, poate ca te ar ajuta sa ti depasesti temerile. Nu stiu daca ar functiona si la tine, dar pe verisoara mea cateva sedinte au ajutat o mult.

 486. [quote name=”Cristian Tudorache”]#418 Dragos – cu aceleasi emotii crezi ca te poti confrunta si in situatia in care esti implicat intr-un eveniment negativ provocat de detinuti ?[/quote]

  [quote name=”Alexandra”][quote name=”Dragos”]totuși părerea mea este ca, cea mai subiectiva proba este cea a INTERVIULUI. Cum isi poate da seama de competentele tale după doua vorbe bâlbâite de emoții, ochi răsuciți peste cap de emoții, mâini incomode atârnate le lângă corp…sau cum ?[/quote]
  Ti ai facut singur caracterizarea? Nu ai mai participat la niciun interviu pana acum? Ai descris niste comportari exagerate. Te asigur ca persoanele cu astfel de comportament nu vor ajunge la interviu, pentru ca nu vor trece testarea psihologica[/quote]

  sunt emotiv doar când vine vorbe de examene pe care le iau foarte in serios. Asa am fost si la bacalaureat proba orala, asa am fost si la examenul de permis, emotiv ! Si asa sunt si cand ma apropii de o fata care îmi place sincer.
  Dar in fata unui deținut nu e cazul sa am emoții, nici nu se pune problema! Sunt procese emoționale total diferite…Niciodată nu m-am simțim intimidat in fata cuiva ma amenințat, sau mi-a vorbit urat, sau a ridicat palma mine…Nu mi sa clintit un fit de par, si am act ionat mereu rece si lucid . Deci…?!

 487. [quote name=”Dragos”]totuși părerea mea este ca, cea mai subiectiva proba este cea a INTERVIULUI. Cum isi poate da seama de competentele tale după doua vorbe bâlbâite de emoții, ochi răsuciți peste cap de emoții, mâini incomode atârnate le lângă corp…sau cum ?[/quote]
  Ti ai facut singur caracterizarea? Nu ai mai participat la niciun interviu pana acum? Ai descris niste comportari exagerate. Te asigur ca persoanele cu astfel de comportament nu vor ajunge la interviu, pentru ca nu vor trece testarea psihologica

 488. Daca am luat testarea psihologica si pic una dintre celelalte probe, este valabil acest test psihologic pentru Concursul de admitere la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, sesiunea septembrie 2016 ?

 489. #418 Dragos – cu aceleasi emotii crezi ca te poti confrunta si in situatia in care esti implicat intr-un eveniment negativ provocat de detinuti ?

 490. totuși părerea mea este ca, cea mai subiectiva proba este cea a INTERVIULUI. Cum isi poate da seama de competentele tale după doua vorbe bâlbâite de emoții, ochi răsuciți peste cap de emoții, mâini incomode atârnate le lângă corp…sau cum ?

 491. Nu va mai ofticati atat astia care ati picat!!!ati picat pt ca nu v-ati descurcat si pt ca nu ati fost atenti.nu a fost nici greu dar nici usor si mai ales sigur nu au fost aranjate

 492. Voi nu intelegeti un lucru: testul psihologic pentru admiterea in penitenciar nu este conceput nici ca greu si usor, nici ca un test sa diferentieze persoanele destepte de cele mai putin destepte, ci , cum am mai explicat, sa selecteze persoanele pregatite pentru sistemul penitenciar. Daca 2 persoane din 10 au calitatile potrivite, trebuie sa fie acceptati toti 10 admisi doar ca sa fie un numar cat mai mare de admisi? Haideti, va rog sa invatam sa fim realisti.. Nu stim sa interpretam un comentariu si avem pretentii..

 493. da examenul este ffff usor ….. de asta sunt asa multi respinsi ? sa fim seriosi pica pe capete ,si ce e rau,ca inveti si te pregatesti si picam la testarile astea usoare…..

 494. Adrian. A, nu am studiat nici psihologia, desi as fi vrut mai dult, nici studii de comunicare nu am, dimpotriva, am studiat stiinte economice. Intr adevar exista o presiune laprobele contra- cronometru, dar, dupa cum spune si Bogdan, nu trebuia sa faci tot neaparat, ci cat reusesti sa te incadrezi in timp, dar rezolvate bine. Probabil ca eu am avut moroc, pentru ca supraveghetoarea a fost foarte amabila, ne dadea startul si cand expira timpul ne oprea fara nicio alta presiune. La primirea fiecarui set de exercitii ne explica in detaliu ce avem de facut, chiar uneori si de 2 ori. Si sincera sa fiu, primele seturi de intrebari mi s au parut de un nivel submediu, doar probele de iq si personalitate mi s au parut putin mai dificile. Iar presiune am simtit mai mult inainte de testare, auzind toate zvonurile negative, decat in timpul testarii

 495. Nu se cere sa faci tot si praf.Se cere sa faci cat poti si bine.Cat despre intrebarile de personalitate,necesita o atentie sporita.Sunt intrebari care se repeta continuu formulate diferit.
  Alexandra are dreptate,examenul este relativ usor.

 496. [quote]Pt .Alexandra. Nu a fost dificil??… După exprimarea ta in scris, cred ca ai studiat psihologia sau , comunicare sau ceva unde ai avut ca studiu, aceasta disciplina. Eu îți spun că am dat examenul și chiar mi s-a parut dificil….scrierea în pagina, cred ca a fost de maxim 9, spațiile intre rânduri foarte apropiate, trebuia alocat timp în plus pentru a citi cu atenție și înțeles ceea ce presupuneau întrebările, cel puțin.Adică pe o pagina de A 4 , au fost întrebările înghesuit scrise și cu o forma mica de scriere. Deci un efort în plus. Timpul alocat pentru problemele ce trebuia rezolvate contra timp, ea foarte scurt și cred ca nu se respecta timpul exact , alocat rezolvării . Dar , nu putem spune nimic…doar înregistrările video , ar putea. Si permanent , era presiunea supraveghetorul…”ați terminat, terminați, cât mai aveți , când terminați”…te facea sa te gandesti ca trebuie sa te grabesti si de aici clar lipsa de atentie si concentrare. Dacă e examen….timpul alocat exact, fiecare când termina, termina, răspunsurile se predau imediat cand timpul expira sau în caz ca nu exista timp limitat, sa fie predat la finalul timpului alocat pt examen….Nu spune nimeni ca din 500 de candidați, toți trebuie sa aibă acest „profil” al viitorului lucrător , cum spui tu, dar sunt și piedici puse. La examen, în general, lumea influenta sau presiunea a ceea ce presupune un examen și poate fi derutat , omul. Ăsta e părerea mea.

 497. Dragos, eu nu am spus ca este usoara testarea, te rog sa mai citesti inca o data comentariul meu. Eu am spus ca este vorba de o dificultate graduala si ca nu este asa de speriat precum se vehiculeaza. In cazul in care voi fi respinsa, voi avea aceeasi parere despre testare si voi fii de parere ca nu fost admisa nu pentru ca nu am rezolvat corect sau in timpii alocati, ci pentru ca profilul meu nu este potrivit pentru un agent de penitenciar. Eu consider ca cei care au picat pana acum a fost din cauza ca nu s au pliat pe profilul cerut, nu ca nu au rezolvat corect cerintele. Iar pentru faptul ca esti curios, promit ca atunci cand o sa aflu rezultatul, fie ca este admis sau respins, o sa il comunic. Mult succes de asemenea!

 498. [quote name=”Alexandra”]Buna! Eu am dat testarea psihologica astazi si desi in urma unor pareri/ comentarii / vehiculari in legatura cu dificultatea foarte ridicata a itemilor testarii, m am prezentat cu oarecare teama, am fost foarte surprinsa sa vad ca nu este absolut nimic de speriat sau de nerezolvat. Intr-adevar estevorba de complexitate, de o dificultate graduala, insa cred ca cel mai mult conteaza atentia, dexteritatea, dar si sinceritatea cu care raspundem intrebarilor. Intreaga testare este perfect conceputa pentru a se vedea daca avem sau nu profilul unui agent de penitenciar. Pana la urma, nu toti ne nastem sau ni se potriveste o anumita meserie iar rolul domnilor psihologi este de a gasi persoanele pregatite. Pentru cei care nu au dat inca testarea, sa nu isi faca probleme, nu este nimic de speriat, doar muulta atentie la intrebari, la cerințe. Multa bafta va doresc![/quote]

  Alexandra, dacă vei fi declarata respinsa iti vei susține părerea in continuare ? Chiar sunt curios dacă vei fi declarata admis. Sau vei spune , este foarte ușor examenul psihologic , doar ca eu am fost respinsa! Mult succes in continuare !

 499. Buna! Eu am dat testarea psihologica astazi si desi in urma unor pareri/ comentarii / vehiculari in legatura cu dificultatea foarte ridicata a itemilor testarii, m am prezentat cu oarecare teama, am fost foarte surprinsa sa vad ca nu este absolut nimic de speriat sau de nerezolvat. Intr-adevar estevorba de complexitate, de o dificultate graduala, insa cred ca cel mai mult conteaza atentia, dexteritatea, dar si sinceritatea cu care raspundem intrebarilor. Intreaga testare este perfect conceputa pentru a se vedea daca avem sau nu profilul unui agent de penitenciar. Pana la urma, nu toti ne nastem sau ni se potriveste o anumita meserie iar rolul domnilor psihologi este de a gasi persoanele pregatite. Pentru cei care nu au dat inca testarea, sa nu isi faca probleme, nu este nimic de speriat, doar muulta atentie la intrebari, la cerințe. Multa bafta va doresc!

 500. va rog frumos sa imi spuneti si mie ce proba urmeaza…proba sportiva sau interviul si pe ce data.va multumesc.

 501. va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum se desfasoara proba practica pentru asistentii medicali.este sub forma de interviu sau sustinem proba la patul pacientului

 502. D-le Tudorache cu tot respectul dar cateva luni plecat departe de familie inseamna mult mai ales daca cei de acasa depind de tine si din punct vedere financiar.

 503. Buna..rezultatele examenului psihologic sustinut in 13.05 pe cand se afiseaza??

 504. Buna ziua!
  Calendarul estimativ pt susținerea examenului psihologic, nu sa îmbunătățit cu nimic ? Adica nu sa accelerat nimic? Tot asa ca melcu, de o sa ne prinde iulie-august? Nu sa mai deschis nici un centru nou , ceva inbunatatire ? Mulțumesc!

 505. Vă salut! Selecţia candidaţilor de către medicul de unitate referitor la indicii antropometrici vor fi strict cei din tabelul ordinului Nr. M.55-107-2587/C-10357-
  210-496-831 sau rămâne şi la aprecierea acestuia în funcţie de dezvoltarea fizică a acestora? Vă mulţumesc!

 506. [b]#399 Razvan[/b] – nu s-au afisat nicaieri. Invata bibliografia. Felul cum o vei face iti va asigura ocuparea unui post.

  [b]#400 Costelus[/b] – nu vei pleca din tara, asta cu siguranta. Si nici perioada de la Tg. Ocna nu va fi atat de mare cat sa te uite sotia si copilul. Sunt barbati cu sotii si copii care au urmat si 1 an cursuri la Tg. Ocna pentru a asigura acestora un venit constant, echitabil in raport cu efortul depus.

 507. Ca sa-l citez pe Razvan!aveti macar vreo idee cam cat ar putea dura scoala intensa la Tg. Ocna?am 33 de ani si am copil mic si mi-ar fi greu sa-mi las sotia si copilul singuri pt.o perioada mare de timp.credeti ca este de ajuns de invatat varianta scurta cu 59 de pagini?am citit si pare prinsa in ea cam ce este mai important!va multumesc si multa bafta tuturor in continuare!

 508. Imi puteti spune unde s-au afisat cele 1000 de subiecte sau daca sunt afisate?pt ca nu le gasesc nicaieri.multumesc

 509. [b]#397 Dorin[/b] – testarea scrisa s-a stabilit, inca de dinaintea inceperii concursului, ca va fi de tip sinteza.

 510. Domnule Cristian Tudorache se mai aude ceva de proba scrisa, cum se vor da testarile, vor fi test grila sau sinteza? Am auzit ca se vehiculeaza ideea de a se da test grila pentru a se grabi procesul de corectare si a se elimina suspiciunile de frauda.

 511. [b]#394 Dragos[/b] – de ce consideri ca suntem in masura sa dezbatem notiunea de frauda tocmai aici, pe o platforma a sindicatului? Un cetean responsabil, cand detine probe fata de unele practici ilegale, le sustine in fata unor anchetatori.

  [b]Avertizez ca nu se mai accepta comentarii in care se insinueaza fapte pentru care nu suntem responsabili sa raspundem. Ajutam toti candidatii cu informatii in contextul notei de la inceputul articolului. [/b]

  [b]#395 Razvan[/b] – evident ca bibliografia compactata de SNLP in 59 de pagini sau cea pusa la dispozitie de ANP trebuie invatata. Cum altfel te poti pregati pentru examenul scris ?
  Cele 1000 de subiecte sunt, practic, intrebari care vizeaza bibliografia, nimic in plus.

 512. Multumesc pt raspuns domnule Tudorache!era vorba sa se dea 1000 de subiecte sau cv de genul asta.de ex cum sunt la b.a.c sau alte examene de admitere.sa inteleg ca in cele 59 de pagini se gasesc cele mai importante articole necesare pentru examenul scris?am am citit si cele 4 pdf uri postate pe site ul anp si acum imi vine mult mai usor sa invat cele 59 de pagini.astept raspuns de la dvs.va multumesc

 513. Organele (editat) te angajează in sistem dacă sesizezi ca ai observat un aranjament fraudulos ?
  La ca te ajuta sa-ti freci timpul si nervi?! Acum înțeleg de ce atât de multi absenți…La cum se eschivează dezbaterea ”frauda sau nu” la ce sa ne așteptam? Las-o ba ca merge asa..E pe bune ! aha!!!

 514. [b]#389 Silviu[/b] – comentariul e destul de „greu”. La „greutatea” acestuia detaliile nu sunt relevante. Ai calea deschisa catre organele in drept.

  [b]#391 Razvan[/b] – nu stiu pe cine ai intrebat la Jilava insa o pregatire intensa va avea loc. Cu titlu de recomandare, intereseaza-te la colegii incadrati pana acum din sursa externa.
  SNLP a compactat si pus la dispozitie 59 de pagini cuprinzand bibliografia, in format pdf. Evident ca in alt format aceste pagini pot fi cu mult mai multe.