www.snlp.ro Web analytics

Echipament 2018: creste norma dar si banii?

davanti-happy-guilty (1).jpg

 

In urma deciziei DG ANP, de mai jos, un elan de bucurie a cuprins salariatii, insa bucuria sa fie justificata?

 

Captura de ecran din 2017.12.09 la 17.38.22

Pai am tot discutat pe acest subiect. Va amintiti de plafonarea celor trei drepturi – hrana, echipament si chirie la nivelul anului 2009! Plafonare inceputa in anul 2010 si mentinuta an de an cu o exceptie – norma de hrana care a fost actualizata. Plecand de la constatarea ca in 2017 valoarea echipamentului a fost plafonata la nivelul anului 2009 indiferent de modificarile produse in numarul de articole sau preturi, ce ne sugereaza acest text din OUG 90/2017?

Art. 10

(1)În anul 2018, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se menţin la nivelul lunii decembrie 2017.

(2)În anul 2018, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2017.

Pai in primul rand ne sugereaza faptul ca intoxicarile cu privire la cresterea normei de hrana trebuie ignorate si apoi faptul ca plafonarea chiriei, echipamentului si hranei la nivelul lunii decembrie anul curent, va mentine practic aceste trei drepturi, la acest nivel in tot cursul anului 2018. Deloc complicat. Chiar daca frustrant. Pai si atunci ce rost are decizia DG ANP de mai sus? Niciunul, dar este obligatorie prin legislatie. Decizia trebuie emisa chiar daca o alta norma (superioara) o face inaplicabila.

6 COMMENTS

  1. D-le Președinte, candidatura la funcția de președinte de filială este condiționată de vechimea ca membru de sindicat?

  2. Foarte bine ca bate vintul prin depozitele BAGR ,este normal ca dupa 3 ani de folosire uniforma sa se faca praf sa nu o mai poti purta?

  3. Daca te duci la BAGR-depozitul special al cadrelor de penitenciare,bate vantul,nu gasesti nimic!Despre ce vorbim?Se mareste norma de echipare?Ma indoiesc de asta!…Multa mangleala de puscarie-tabele,schite,etc….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)