www.snlp.ro Web analytics

Demersuri intalnire premier: corectii bugetare, plata integrala drepturi

SNLP a solicitat Ministerului Justitiei atat in cadrul intalnirii din 10 aprilie 2019 cat si in mod formal prin adresa scrisa, organizarea unei intalniri cu prim-ministrul Romaniei. Vedem cu toti ce se intampla in ultimele zile cu meciul aproape incheiat dintre Liviu Dragnea si Tudorel Toader. Insa, dincolo de persoane avem institutii, iar problemele noastre nu s-au rezolvat peste noapte prin remanieri, restructurari sau alte jocuri politice. Indiferent de persoana din varful MJ, noi ne vedem de actiuni si vrem rezolvarea cat mai rapida a problemelor bugetare.  Daca munca suplimentara nu va fi platita, nu va mai fi nici prestata.

Desi vedem pe alocuri ezitari in randul personalului, ar fi bine sa ne trezim cat mai e timp, adica cat acest drept este inca in viata si mai exista o bruma de perspective de a fi si pus in plata. Mai vedem, totodata, cam multa patima printre sefi, inclusiv in ANP, respectiv mult deranj provocat de refuzul muncii suplimentare si reactii exagerate, de parca protestele sindicale vizeaza doar drepturile personalului de executie. Le vom devoala in perioada imediat urmatoare. Mai vedem si niscai sindicalisti care tamponeaza cu foc actiunile in loc sa le sustina, dar si alte ciudatenii. In vreme de razboi, multe astfel de aspecte vor aparea si este oarecum normal. Important este sa vedem problema cat mai lucid si sa intelegem exact ce vrem si ce avem de facut. Vom detalia aceste aspecte, asa cum am promis.

Revenind la perspectiva intalnirii cu premierul, atasam adresa SNLP:

Precum si raspunsul foarte rapid al MJ:

Prin comunicare informala, realizata inclusiv in cursul zilei de astazi, am primit asigurari ca demersul se mentine pe rol si se incearca materializarea cat mai rapida. Derularea actiunilor sindicale, in paralel cu demersurile pe care le facem pentru a solutiona aspectele bugetare, este fundamentala. Executivul isi face calculele foarte precis calibrandu-si raspunsul in functie de situatia reala care implica reactii puternice, concrete si nu doar declarative. Declaratiile si simularile nu pacalesc pe nimeni. Daca nu se va percepe o amenintare reala si multa forta sindicala in actiunile anuntate, nu va asteptati la solutii! Rectificarea bugetara poate trece fara a aduce nicio modificare pozitiva a situatiei, iar drepturile nepuse in plata in 2019, pot fi inmormantate. La acest moment centralizam masurile adoptate de ANP si de unitati ca urmare a refuzurilor de munca suplimentara depuse de angajati, urmand sa le facem publice mai ales pe acelea care imbraca forma abuzlui.

4 COMMENTS

  1. Cam liniste pe aici, se pare ca miriase a cozonac si oua rosii, adica co de paste

  2. (editat) Am postat un comentariu despre situatia de la Baia Mare. De ce nu e postat?

  3. Domnule presedinte,
    Ce inseamna magaria pe care ne pun cei de la resurse sa o semnam privind chiriile ?
    Cum e posibil ca directorul general sa modifice modul de acordare a compensatiei cu greu castigata ?
    Ce se urmareste?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)