www.snlp.ro Web analytics

Decontarea serviciilor turistice vs. Posibile traznai inventate

Cand credeati ca le-ati auzit pe toate vis-a-vis de decontarea serviciilor turistice de care beneficiem cu totii in sistemul penitenciar, vine una menita sa ne contorsioneze fetele in fel si chip. Si vine de pe reteaua de socializare facebook, de acolo de unde oamenii isi plang de cele mai multe ori of-urile fata de decizii ale directorilor de penitenciare, ale sefilor si sefutilor de tot soiul. Este evident ca nu tot ce „zboara” pe facebook inghitim nemestecat dar sunt unele ce pot ridica serioase semne de intrebare, precum mesajul de mai jos, transmis de unul dintre colegii de la un penitenciar din tara:

Eu mai am (…) zile co din 2017 și am bilet cumpărat la (…) și as dori sa decontez biletul sa pot beneficia de vaucerul respectiv dar conducerea unități spune că trebuie să fie co din 2018

Momentan consideram si abordam chestiunea ca pe o situatie probabila a fi inteleasa gresit de catre al nostru coleg. Am recomandat intocmirea unei cereri in care sa solicite decontarea serviciilor turistice respective si asteptam raspunsul. De departe daca chestiunea se va concretiza a fi adevarata, promitem ca luminatului ii vom conferi titlul de cel mai „traznit” sefut al sistemului. Traznit de fulgerul inteligentei, evident!

 

6 COMMENTS

 1. Buna ziua,
  Aceasta chestiune cred ca se intampla in mai multe penitenciare din tara, prin urmare, dupa parerea dumneavoastra, noi, angajatii sistemului penitenciar avem dreptul la decontarea serviciilor turistice pentru anul 2018, in perioada efectuarii concediului restant din anul 2017 pe parcursul anului 2018 dar nu mai tarziu de 30.11.2018?

   • Cei din unitatile teritoriale sustin ca nu avem dreptul, doar daca efectuam concediul aferent anului 2018, la fel si cu ordinul de servici. Exista cumva posibilitatea transmiterii catre unitati a unei note informative sau a unei lamuriri asupra acestor aspecte?

    • Asa tampenie n-am mai auzit demult. Cum sa zica asa ceva?!? Conform legii, concediul pentru 2017 se poate acorda si in urmatoarele 18 luni, deci este un concediu legal cel pe care il iei acum pt 2017, un drept pentru tine si o obligatie pentru angajator. E posibil sa ai atata restanta din 2017 incat sa nu apuci sa iei concediu din 2018. Si asta din vina angajatorului care nu are resurse sa ti dea concediul la timp. Ce am face in cazul asta? Sanctionam angajatul prin pierderea dreptului la decont??? Ce mai e si idiotenia asta?!? Norma care stabileste dreptul la decontarea serviciilor turistice nu impune decont doar pentru concediul pe anul in curs, spune simplu „(serviciile turistice) efectuate în perioada concediului de odihnă”

 2. Forma actuala a proiectului de statut ne mai taie un drept, acela de a ne alege, ca si oricare cetatean roman, medicul de familie. Nu mai sunt in activitate multi dintre colegii care au „beneficiat” de serviciile medicale ale medicilor de cadre din penitenciare. Dar cred ca merita sa-i cautati si sa le auziti parerile, mai ales daca sunteti agenti.
  Art.112 – (2) Pentru acordarea, potrivit legii, a asistenţei medicale specifice personalului din sistemul administraţiei penitenciare, în statele de organizare ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ale fiecărei unităţi penitenciare se prevăd şi se încadrează posturi de personal medico-sanitar superior şi mediu.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)